Za prehladu popiješ čaj sa kašikom ŠVEDENBITERA ! Znaš ono "Švedska grenčica zdrav sam kao drenčica". Teretana u koju ide važi za jednu od boljih u gradu i tu neće biti nekih većih problema. Koliko stvarno pomažu one zezalice tipa Top pauer BCA, Leci vita, dekstroza....zar nije bolje uzimati maltex, med (polen, propolis i matična mleč), "vitaminsku bombu" ( suve kajsije, smokve, šljive, badem, lešnik...)? Koliko je kreatin zdrav?harry_mason napisao:upravo sam na to i zeleo da te upozorim, zato je i najbolje da ne vezba sam, po sopstvenom nahodjenju jer kao sto kazem jako lako nastaju povrede usled nepravilnog treninga. Ukoliko ide u iole bolje opremljenu teretanu moze se vrlo lako konsultovati sa instruktorom oko vezbi i oko svih detalja kako bi sto bolje i brze tamo napredovao. Uglavnom ce svi zeleti da mu izadju u susret i da mu pomognu oko vezbanja, instruktor moze da mu napravi plan vezbi koje da radi u narednom periodu (verovatno ce mu predloziti da radi npr 4x nedeljno, vezbe sa sto manjom tezinom a sa sto vise broja ponavljnja itd.. znaju oni to sve a verujem da je i on ponesto naucio...) Kod definici je ishrana potpuno drugacija od one koja se koristi za "masu". Ali sve ono sto sam i predhodno navodio samo u sto manjim obrocima ali da ih u toku dana ima sto vise i sigurno nece biti nikakvih problema. Mnogi smatraju da je ne treba jesti posle 6ili7 ali to je jedna velika greska, slobodno moze i da vecera oko 9 ako npr ide na spavanje oko 11 (npr. 2 vockice ako ga bas zeludac tera da jede, posle pola sata nek popije 2dl vode i videce da ce ga zelja za gladju i pretrpavanjem hrane uvece proci.) Posle 6h neka jede sto laganije obroke, da nisu preterano teski za varenje kao sto su meso ili testenine itd.
Ako imas jos nekih pitanja slobodno ih postavi... Ja sam veceras tu, nazalost zbog (glupe) prehlade moram 2 dana da mirujem u stanu
Sta jedete?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
- Dj.Olivera
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
- harry_mason
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 5:53 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
pa za kreatin ne moze da se kaze da nije zdrav, on je zaista dobar i puno pomaze u napredku i rastu misica ali poruci sinu (ako se on odlucio da ga koristi) da ga u sirokom krugu zaobidje, nije mu potreban sa njegovih 16g. Postavicu ti kratak "tekst" o kreatinu pa ti procitaj i razmisli sama da li je to dobro za njega...
CREATINE
Bilo ko ko je pratio razvoj suplemenata tokom predhodnih par godina zna da je vecina sportskih saplemenata daleko od onoga sto se tvrdi da jeste, tj. daleko su od ispunjenja obecanja koja se prezentuju u reklamama za njih.
Kreatin je verovatno bio prvi saplement koji je imao dobre naucne dokaze koji bi opravdali njegov kredibilitet. Od njegovog predstavljanja u ranim 90-tim, bilo je stotine studija koje potvrdjuju da kratin poboljsava sportske performanse.
Sto se bodibildinga tice, on je najveci proizvod , jos od pojave steroida, koji je ikada stupio na scenu!!! Cemu toliko ushicenje? Pa, posle kupovanja gomile saplemenata i verovanja u kojekave reklame za najrizlicitija svemoguca sredstva, bodibilderi a i svi ostali sportisti konacno imaju proizvod koji stvarno radi!!!
Za one koji su novi u svemu ovome, na redu je kratak cas istorije. Kreatin se prirodno nalazi u nasem organizmu i dobija se iz tri amino kiseline: arginine, methionine i glycine. Primarna mesta za sintezu kreatina u telu su bubrezi, pankreas i jetra. Jednom uskladisten, kreatinse transportuje u mozak, srce, i misicno tkivo u svrhu koriscenja kao izvor energije. Iako to varira, ljudsko telo sadrzi oko 2 gr kreatina.
Osim unutrasnje sinteze kreatin se moze uneti i kroz ishranu sa namirnicama prvenstveno zivotinjskog porekla(riba, govedina i svinjetina)
Bodi bilderi i ostali sportisti uzimaju kreatin iz nekoliko razloga. Za pocetak kreatin sluzi kao rezervni izvor energijekada nivo ATPa padne( ukratko kreatin igra primarnu ulogu u regeneraciji ATPa). Kada nivo ATPa padne keratin obnavlja prekinuti lanac ATP i pomaze da se nastavi intenzivan misicni rad, i to je ono sto svaki korisnik kreatina prvo primecuje , povecana izdzljivost tokom intenzivnih treninga.
Osim energije, sportisti koriste kreatin iz jos jednog razloga – povecanje misicne mase!
Kreatin izaziva ono sto se naziva povecanje volumena misicne celije. U osnovi, sto je vise kreatina uskladisteno u misicima, isti ce drzati mnogo vise vode. Ova povecana kolicina vode cini da misic poveca svoju velicinu i cvrstinu. Ono sto je super u celoj stvari je sto za taj efekat nisu potrebne nedelje. Obicno se vec posle faze punjenja dobije izmedju 2 i 5 kg dodatne telesne tezine.
Treca korist za sportiste od kreatina je povecanje snage. Ovo je efekat koji je najmanje razumljiv ali je itekako dobrodosao. Vecina korisnika prijavljuje povecanje snage od 15 – 25 % posle samo nekoliko nedelja upotrebe!!! Da vas ne zamaram sa tim zasto su i biohemisti zbinjeni ovim izuzetno snaznim efektom kreatina(postoji nekoliko teorija), reci cemo samo da skoro bukvalno svako dobija na povecanju snage upotrebom kreatina.
CREATINE
Bilo ko ko je pratio razvoj suplemenata tokom predhodnih par godina zna da je vecina sportskih saplemenata daleko od onoga sto se tvrdi da jeste, tj. daleko su od ispunjenja obecanja koja se prezentuju u reklamama za njih.
Kreatin je verovatno bio prvi saplement koji je imao dobre naucne dokaze koji bi opravdali njegov kredibilitet. Od njegovog predstavljanja u ranim 90-tim, bilo je stotine studija koje potvrdjuju da kratin poboljsava sportske performanse.
Sto se bodibildinga tice, on je najveci proizvod , jos od pojave steroida, koji je ikada stupio na scenu!!! Cemu toliko ushicenje? Pa, posle kupovanja gomile saplemenata i verovanja u kojekave reklame za najrizlicitija svemoguca sredstva, bodibilderi a i svi ostali sportisti konacno imaju proizvod koji stvarno radi!!!
Za one koji su novi u svemu ovome, na redu je kratak cas istorije. Kreatin se prirodno nalazi u nasem organizmu i dobija se iz tri amino kiseline: arginine, methionine i glycine. Primarna mesta za sintezu kreatina u telu su bubrezi, pankreas i jetra. Jednom uskladisten, kreatinse transportuje u mozak, srce, i misicno tkivo u svrhu koriscenja kao izvor energije. Iako to varira, ljudsko telo sadrzi oko 2 gr kreatina.
Osim unutrasnje sinteze kreatin se moze uneti i kroz ishranu sa namirnicama prvenstveno zivotinjskog porekla(riba, govedina i svinjetina)
Bodi bilderi i ostali sportisti uzimaju kreatin iz nekoliko razloga. Za pocetak kreatin sluzi kao rezervni izvor energijekada nivo ATPa padne( ukratko kreatin igra primarnu ulogu u regeneraciji ATPa). Kada nivo ATPa padne keratin obnavlja prekinuti lanac ATP i pomaze da se nastavi intenzivan misicni rad, i to je ono sto svaki korisnik kreatina prvo primecuje , povecana izdzljivost tokom intenzivnih treninga.
Osim energije, sportisti koriste kreatin iz jos jednog razloga – povecanje misicne mase!
Kreatin izaziva ono sto se naziva povecanje volumena misicne celije. U osnovi, sto je vise kreatina uskladisteno u misicima, isti ce drzati mnogo vise vode. Ova povecana kolicina vode cini da misic poveca svoju velicinu i cvrstinu. Ono sto je super u celoj stvari je sto za taj efekat nisu potrebne nedelje. Obicno se vec posle faze punjenja dobije izmedju 2 i 5 kg dodatne telesne tezine.
Treca korist za sportiste od kreatina je povecanje snage. Ovo je efekat koji je najmanje razumljiv ali je itekako dobrodosao. Vecina korisnika prijavljuje povecanje snage od 15 – 25 % posle samo nekoliko nedelja upotrebe!!! Da vas ne zamaram sa tim zasto su i biohemisti zbinjeni ovim izuzetno snaznim efektom kreatina(postoji nekoliko teorija), reci cemo samo da skoro bukvalno svako dobija na povecanju snage upotrebom kreatina.
- Dj.Olivera
- Stalni član
Hvaaaaaala! Ako me bude još nešto zanimalo u vezi ovoga pitaću te. Ti si zbog bolesti pošteđen od učenja ali zato ja nisam. Imam dva ispita krajem avgusta i moooooooooram da učim a mrziiiiiiiim da učim! Ćaoharry_mason napisao:pa za kreatin ne moze da se kaze da nije zdrav, on je zaista dobar i puno pomaze u napredku i rastu misica ali poruci sinu (ako se on odlucio da ga koristi) da ga u sirokom krugu zaobidje, nije mu potreban sa njegovih 16g. Postavicu ti kratak "tekst" o kreatinu pa ti procitaj i razmisli sama da li je to dobro za njega...
CREATINE
- harry_mason
- Aktivan član
- Dj.Olivera
- Stalni član
Učiti, učiti i samo učiti! Da sam ja na vreme učila ne bih pod stare dane sedela u istoj klupi sa klincima. Najstarija sam na faksu ( u poverenju starija sam i od nekih profesora). No, "izdržao je Mujo i gore" ( još samo 3 i kraaaaaaaaaaj! Odoh sada da spavam....ups........da učiiiiiiim!harry_mason napisao:hahaha, to ti mislis. De sam bre oslobodjen, bas boli uvo moje profesore da li sam bio bolestan ili ne. Znas znas, ne znas ne znas (kolega vidimo se u sl. roku) Kad smo vec kod toga meni ce ispiti za 20ak dana... ijaooooj
- harry_mason
- Aktivan član
- Dj.Olivera
- Stalni član
Kako je bolesnik? Oteraj tu prehladu da nam ne preneseš viruse, pa da ćaskamo. U stvari, imam dobar antivirus program pa možemo slobodno da se družimo.harry_mason napisao:nikad nije kasno za studiranjea kad vec kazes da ti je jos 3 ostalo onda nemas brige kao ja, ja sam tek 6-ti dao, ostalo mi je jos samo 26 do kraja redovnih studija
odoh ja da gledam film (hancock) i da pijem 5dl cedevite, valjda ce mi to pomoci, jedini preostali vitamini u kuci
pozz
- harry_mason
- Aktivan član
Bolesnik se danas fenomenalno oseca, vec 2 dana sam non-stop na vocu. Dugo se ovako nisam "ocistio" od mesa,masti,testaDj.Olivera napisao:Kako je bolesnik? Oteraj tu prehladu da nam ne preneseš viruse, pa da ćaskamo. U stvari, imam dobar antivirus program pa možemo slobodno da se družimo.harry_mason napisao:nikad nije kasno za studiranjea kad vec kazes da ti je jos 3 ostalo onda nemas brige kao ja, ja sam tek 6-ti dao, ostalo mi je jos samo 26 do kraja redovnih studija
odoh ja da gledam film (hancock) i da pijem 5dl cedevite, valjda ce mi to pomoci, jedini preostali vitamini u kuci
pozz

- Dj.Olivera
- Stalni član
Aha, neverni Tomo! Skoro da si gladovao i fenomenalno se osećaš. Tako bi ti bilo i da ništa nisi jeo (osim Neera tečnosti). Ups!!! zakopali smo ratne sekire a ja opet počinjem. Tvoj virus neotkriven.......aaapćihaaa......harry_mason napisao:Bolesnik se danas fenomenalno oseca, vec 2 dana sam non-stop na vocu. Dugo se ovako nisam "ocistio" od mesa,masti,testaDj.Olivera napisao:Kako je bolesnik? Oteraj tu prehladu da nam ne preneseš viruse, pa da ćaskamo. U stvari, imam dobar antivirus program pa možemo slobodno da se družimo.harry_mason napisao:nikad nije kasno za studiranjea kad vec kazes da ti je jos 3 ostalo onda nemas brige kao ja, ja sam tek 6-ti dao, ostalo mi je jos samo 26 do kraja redovnih studija
pozz
ali zato kad se vratim u normalu imam 4 tanjira da ocistim
Dzaba ti ti antivirusi, moji virus jos uvek nije otkriven

- harry_mason
- Aktivan član
- Dj.Olivera
- Stalni član
harry_mason napisao:Pa cudan je osecaj kada samo voce jedes, vec posle pola sata osecam da sam opet gladan. I DALEKO sam od gladovanja, napisao sam da sam non stop na vocu (read next time) sto znaci da non stop nesto jedem i dosta se razlikuje od tvog gladovnja ali dobro necemo vise o tome
![]()
![]()

- harry_mason
- Aktivan član
- Dj.Olivera
- Stalni član
- harry_mason
- Aktivan član