Sta jedete?

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Dragi moji puno vam hlala na savetima valjda cu se poceti pridrzavati svega,eto opet jutros nisam doruckovala nego onda kada ogladnim i sednjem da jedem pojedem za petoro.....
Inace sinoc nisam vecerala,zamislite ali sam zato pojela ne znam ni ja koliko bresaka.
Sta da jedem kada ogladnim navece?
Sta ako nemam trenutno nikakvog voca u kuci a nemam gde da ga kupim jer je mrak?
Imate li savet?
Jao...sto vas ja udavih sa pitanjima ali ne razumem kako sam prije bila mrsava a sada toliko debela?Jednostavno se ne secam da sam ista drugacije jela.Sve je bilo osto i uvek sam pila slatku kafu/mislim sa secerom zato znam da me secer nije gojio nego me sada nesto goji,ne znam da li leb ili nesto drugo.
Ja cu dragi moji pravac sutra na fitnes pa kako mi bude!
Javicu vam se ima tamo bisikli za vezbanje a traku imam kod kuce samo sto skuplja prasinu jer sam na njoj bila samo 2 puta za vise od godinu dana.Stavrno ne razumem sama sebe,da nemam nikakav motiv!!!
Poljubac svima :P :P :P
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 9:29 pm

Post od CecaV »

ccc,uvece se voce ne jede,jedi ga ujutro,ako vec nisi gladna ,mozes bar vocku pojesti.........uvece se jedu proteini i sveze povrce,salata,dakle komad mesa i dosta salate,neki jogurt,tako nesto.......idi na sajt ex yu fitnes frum i pronadji temu kako izgubiti visak kilograma-uputstvo,autor je Lazic
Poslednja izmena od CecaV u Čet Jul 31, 2008 12:04 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 9:29 pm

Post od CecaV »

ex yu fitnes forum>trening>problemi sa viskom kg>kako izgubiti...
Orchid_girl
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 11:21 pm

Post od Orchid_girl »

Ja sam juce jela:

Ujutru- 1/2 l cedjenog soka od organskog paradajiza, 1 krastavca, 3 cena belog luka i persuna (plus ne rafinisana morska so i umebosi sirce)
Uzina: cedjen sok od 2 grejpa i 2 limuna
Sledeca uzina: 4 nektarine
Rucak: dinja (pola dinje)
Vecera: malo dinje i ananasa i par sirovih lesnika.
Ja ne veceram posle 18, 18 30h najkasnije!

Uz to pijem do 3l flasirane vode dnevno (i nikada, BAS nikada, nista drugo!)

Ja znam da to deluje restriktivno, ali ja se hranim iskljucivo sirovom hranom.

Naravno da nekim danima pojedem vise od toga, cak to i prporucujem, neka salata i/ili avokado, bi bilo dobro da se ubace.
Orchid_girl
Stalni član
Stalni  član

Post od Orchid_girl »

GRESKA: Rucak nije bio pola dinje, nego salata od paradajiza (mislim oko 4 ili 5) sa nerafinisanom morskom solju i umebosi sircetom i seckanim belim lukom.
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 5:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od harry_mason »

super ti je ta ishrana, zaista svaka cast sto mozes tako da se hranis samo pazi ovi tvoji obroci su pretrpani UH tako da usled ne bavljenja fiz aktivnosti moze vrlo lako da dodje do talozenja naslaga u predelu stomaka i struka...
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm

Post od sanyalica »

harry_mason napisao:super ti je ta ishrana, zaista svaka cast sto mozes tako da se hranis samo pazi ovi tvoji obroci su pretrpani UH tako da usled ne bavljenja fiz aktivnosti moze vrlo lako da dodje do talozenja naslaga u predelu stomaka i struka...
Hary, nebavljenje je jedna rech, pishe se zajedno :wink:
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član

Post od harry_mason »

ako je to jedina greska koju sam napravio onda sam sasvim zadovoljan :wink:
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Post od mikalja »

I kad zapochunjesh rechenitzu ?Ide veliko slovo !U tvom sluchaju je AAAAAAAAA :wink: :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član

Post od harry_mason »

Ok, ova druga pravopisna greska me vec zabrinjava... :o
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Post od mikalja »

ako je to jedina greska koju sam napravio onda sam sasvim zadovoljan
A trece:Na kraju rechenitze ide tachkitza .. Ili ti tochkitza .... :wink:
Eto samo u jednoj rechenitzi :D !Moramo se opominjati jel? :wink:
Naravno zezam se ,jer ja ih imam milion !Mislim greshkaka ,a i zabriga me bola :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

harry_mason napisao:ok, to se slazem da nekome odredjena kolicina hrane nije dovoljna jer je neko krupniji a neko sitniji pa je nekome slab obrok sasvim dovoljan a nekome je potrebno isto toliko samo jos x3 da bi se zasitio, ali je stvar upravo u tome, da se NE prejedes u obroku i jednostavno da naviknes postepeno organizam na samnjeniji unos hrane u jednom obroku. Veruj mi i ja znam ponekad da pojedem ne za 2 nego za 4 osobe ali to ja ne osetim zbog raznoraznih treninga ali za nekoga ko zeli da skine kilazu to bi bilo pogubno... Verovatno si primetio one ogromne bodybuilder-e , imas osecaj da oni pojedu 10kg u jednom obroku, ali bas suprotno, jos manje jedu ali zato oni imaju od 9-12 obroka na dan, bude se u 1 ujutru, u 3 ujutru itd kako bi jeli. Samo sam hteo jos malo da pojasnim zasto je neophodno da se jede sto vise slabijih obroka ali da vise ne duzim...

Imam 20 godina
Visok sam: 172 cm
Tezak sam: 63kg
Pozdrav Mirotvorcu (mislim na temu gladovanja i moj "nadam se zaboravljeni "sukob sa Terminatorom). Sve si ti ovo nama lepo objasnio i slažem se sa tobom ali se tvoj "stil života" ne uklapa sa "stilom života" mnogih.. Ukratko ću ti opisati moj radni dan:
1.Ustajanje u 6 časova ... kupanje, feniranje, kafa....jutarnja frka da ne zakasnim na posao ( radim od 7,30...piše se svaka minuta zakašnjenja)
2. Ulećem u kancelariju i....vežite se polećemo...telefoni, nad....e stranke ...ludilo. Pogledaš na sat, kad ono prošla pauza za doručak. Ceo dan ne pomeriš d..e sa stolice. STRES-DEPRES
3. !5,30 kraj radnog vremena, juriš kući , čekaju te gladna usta, ulećeš u odelo domaćice, čistačice, pralje.........sve do 19 časova.
4. U 19 časova popiješ kafu i transformišeš se u studenta ( završavam faks). Učim do 24h ( sa malim pauzama)
5.Od 24h do 2-3 sata je moje vreme za opuštanje( muzikica, neka knjiga...)
6. Zvoni sat.....6 sati ustajanje!!!!!!!!!!!!!!!!
Ovako je 5 dana u nedelji . Vikend je malo drugačijI.
"Pitam se, pitam-Kako primeniti tvoju formulu za rešavanje ovako kmplikovane jednačine"???????????
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

Orchid_girl napisao:Ja sam juce jela:

Ujutru- 1/2 l cedjenog soka od organskog paradajiza, 1 krastavca, 3 cena belog luka i persuna (plus ne rafinisana morska so i umebosi sirce)
Uzina: cedjen sok od 2 grejpa i 2 limuna
Sledeca uzina: 4 nektarine
Rucak: dinja (pola dinje)
Vecera: malo dinje i ananasa i par sirovih lesnika.
Ja ne veceram posle 18, 18 30h najkasnije!

Uz to pijem do 3l flasirane vode dnevno (i nikada, BAS nikada, nista drugo!)

Ja znam da to deluje restriktivno, ali ja se hranim iskljucivo sirovom hrano

Naravno da nekim danima pojedem vise od toga, cak to i prporucujem, neka salata i/ili avokado, bi bilo dobro da se ubace.
Da li se u ishrani rukovodiš Ginterovim načinom ishrane ili onako, sama ,po svom nahođenju? Moja prijateljica je posle lečenja Brojsovom metodom prešla na Ginterov način ishrane i toga se drži već 4 godine.
Orchid_girl
Stalni član
Stalni  član

Post od Orchid_girl »

@ Dj. Olivera- Ja se drzim sirove ishrane trenutno, to je ishrana gde se iskljucivo unose sirove namirnice (voce, povrce, odredjene zitarice, semenke...) koje nisu zagrevana preko 40C.
Ishrana je naravno veganska (nema zivotinjskih namirnica...doduse ima i ogranak gde neki unose sirovo mleko, znaci ne kupovno jer je ono pasterizovano).

Nemam nameru da budem na 100% sirovoj ishrani ceo zivot, ali jedno mesec do dva, a onda planiram da smanjim na 90%.

Jutros sam doruckovala cedjen sok od 3 lista blitve, 1 organskog paradajiza, malo dinje i ananasa, 1 velikog, organskog, krastavca i na vrh noza aleve paprike (to dodje oko 1/2 l tecnosti), a sada se bacam na nektarine! 8)
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član

Post od harry_mason »

@ Dj. Olivera

ma mozes da me zoves kako hoces, zeleo sam da dam par korisnih saveta i da upozorim mnoge da 90 % tema ide u off. Ko god da dodje sa strane na ovaj forum i ko nije upucen u razgovor nece nista naci korisno da procita u datoj temi jer ima na stotine nebitnih komentara. Znam da se stil zivota ne poklapa svima ali to ne sme da bude izgovor da neko ima "prekomernu" tezinu. Na kraju krajeva to je i stvar licne kulture, licne brige o samom sebi. I ja imam isto koliko i ti naporan dan, veruj mi student sam i pre podne imam predavanja, posle toga imam vezbe, nakon toga moram da strebam, trebam da odem na trening, mislis da i ja imam vremena na pretek ali to mi nije izgovor da svaki dan pojeden jedan ogroman obrok od kojeg posle ne mogu ni sopstvene pantalone da zakopcam. Covek moze svemu da se prilagodi i moze se vrlo lako napraviti savrsen plan u toku dana samo je potrebna volja i da ga se pridrzava.
Odgovori