martat napisao:Zivotna iskustva i jesu pravo bogatstvo coveka!
Na Vase pitanje nemam odgovor,mozda ce se javiti neko strucan.
E, posto smo se lepo upoznali batalimo persiranje to ne cine ni petogodisnje drugarice moje kcerkice Kad sam kod nje, a tema je divljac, prosle sezone je po mom povratku iz lova uzela 8 neociscenih prepelica stavila krisom u torbicu i odnela najboljoj drugarici ciji su roditelji veliki protivnici cinjenice da se ja bavim lovom. Bilo je plakanje od smeha!
Jadne prepelice
Bolje da ih je dobio neko ko bi ih pojeo.
Vazi za persiranje
Ovih dana nameravam da probam puzeve.Putujuci kroz ovu nasu Srbiju,naisla sam na jedno malo mesto nadomak Valjeva.Nekada su se vlasnici sadasenjeg restorancica bavili gajenjem jagoda u plastenicima,tako da su tu mogle da se kupe jagode u bilo koje doba godine.Onda su poceli da prave torte sa jagodama,pa jagode sa slagom....Ne znam cime su bili inspirisani ali poceli su da gaje i puzeve.Jednom prilikom su mi ponudili da probam.Tada sam odbila,cinilo mi se da to nije bas jestivo
Planiram da uskoro prodjem istim tim putem ali cu sada sigurno probati
Zavidim ti iskreno. Impresionirala ih je verovatno lakoca uzgoja i zarada koja moze da se ostvari. NEznam kako ce da ti ih spreme, ali savetujem da ih pre metanja u usta umocis u vinsko sirce i malo bibera (ako volis). Lepi su prokuvani, pa stavljeni na raznjice sa slaninicom na rostilju. Mmmm MLJAC MLJAC
Uh...to kao raznjici bas dobro zvuci ali oni su pominjali neki sos koji njihovi gosti obozavaju.Tako da od tog rostilja sa puzicima nema nista
Za svaki slucaj,pripremicu sirce i biber.Obozavam biber sa belim lukom-"kotanyi".Merkatorski,naravno
Vidim da ste ozbiljne dame, evo i par saveta, ukoliko vam nekad neko donese neobradjenu divljac na dar U mojoj kuci je to muski posao, ali kod mnogih to cine dame!
Ahaha, jedan od usputnih prolaznika koji se zatekao. To je inace riblji restoran sojenica kod Pere Babuske. Jako lepo mesto u sumi, bez saobracajne guzve, sa uredjenim kupalistem na Savi i igralistem za decu!