Sta jedete?

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

Dijet bonžitna je zaslađena maltexom i nije ni približnog ukusa kao ove upakovane. Da li si je probao? Sutra ću svratiti kod drugarice u zdravu hranu i doneću ti deklaraciju ( pročitaćeš sastav pa ćemo malo proanalizirati). Meni mnogo znači kada osetim potrebu za slatkišima. Leto je OK, ima raznog voća, ali zimi dobro dođe kada ti se jede Milka čokolada ili neki drugi slatkiš.Vladimir će tebe poslušati ( samo zbog tebe je na forumu :wink: ) ali ja moram da se javim za repliku kada mislim da maaalo preteruješ :wink:
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 5:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od harry_mason »

nije stvar u preterivnanju nego znam kako to ide kada znas da ti je nesto dozvoljneno, tipa: a sad mogu da pojedem 1 bonzitu, i tako sutra, prekosutra pa onda kazes ma sta je 1 bonzita nece me ubiti mogu i 2 da pojedem a da mi ne bude nista i tako u krug ... djolivera nije lepo davati pogresne savete i to pocetniku, da na samom pocetku z****e stvar :wink:
impossible is nothing
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član

Post od Dj.Olivera »

Početnik mene neće poslušati , a ova replika je bila tebi upućena. Koliko sam ukapirala ,ono što Vladimir radi nije drastična dijeta samo smanjena porcija ( jede čovek supicu, meso, pire...) zašto ne bi mogao pojesti i malo bonžitice? P.S. Ona i nije tako ukusna ali je odlična zamena za ono mnogo ukusnije a kaloričnije? :wink:
Vladimir M.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 13, 2008 9:40 am

Post od Vladimir M. »

Hleb ne jedem ali jedem krompir, špagete i pirinač (ređe). Što se slatkiša tiče, mogu bez njih osim kada me stigne glavobolja. Obzirom da sam meteopata rado ću poslušati savet sa bonžitom (kupiću jednu odmah i ostaviti za rezervu). Trenutno stagniram na 114 kila ali i ne očekujem da svaki dan izgubim kilo, i ja sam bio iznenađen za prvih 6 kg. Moj plan je da do iduće godine u ovo vreme normalizujem kilažu, videćemo da li će mi to i poći za rukom. Moja draga se solidariše sa mnom (za sada) iako joj nisam to tražio, napravili smo plan za mesec dana šta ćemo da ručamo, što se njoj jako dopalo jer ne mora svaki dan da izmišlja šta će.
Praqtiću šta se dešava na forumu, ali vam se neću više po ovom pitanju javljati bar do 110 kila, a zatim na 100. Posle 100 ću imati, verovatno par pitanja vezano za fizičke aktivnosti (imam neku viziju o kupovini trake za trčanje, obzirom da sam filmofil, imam video bim, planirao sam jednočasovnu šetnju kod kuće pored velikog ekrana, a kasnije i trčanje ali o tom po tom)
Hvala svima koji su se oko mene angažovali, sada je sve na meni i vremenu.
It’s better to have loved and lost than never to have loved at all
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član

Post od harry_mason »

svaka cast na tim idejama, samo tako nastavi i uspeh je zagarantovan... super si to osmislio za hodanje i gledanje filma. Onih 6kg sto si izgubio je samo voda, videces da ces kasnije sve teze i teze gubiti kg jer ce ostatak biti salo ali nemoj da odustajes koliko god bilo tesko ili sporo ...

pozdrav i sve najbolje :wink:
impossible is nothing
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član

Post od Dj.Olivera »

Harry, Mars kaže da sam "drvoseča" i to mi je dalo ideju, s obzirom da se približava grejna sezona, da cepam drva , usput zaradim neku paru i rekreiram se. Koje mišićie( osim ručnih) ću aktivirati ako se budem bavila tim "visokoumnim" radom? :wink:
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član

Post od harry_mason »

ledja i ramena :wink:
impossible is nothing
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član

Post od Dj.Olivera »

A koje vežbe ( osim trbušnjaka) treba raditi za stomak? Vežbam na ABC kingu ( po uputstvu iz brošure koja mi je došla uz spravu) na svakom nivou 3x5 serija? Da li je to dovoljno?
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član

Post od harry_mason »

ja i nisam neki ljubitelj tih tzv sprava za trbusnjake i onih prica sa tv-a da ces za samo 5 min vezbanja dnevno za 2 nedelje doci do savrsenog stomaka. Ali kad vec imas tu spravu onda nemoj da ti sakuplja prasinu i radi po toj brosuri. Generalno je cak i dovoljno da se jednom nedeljno rade trbusnjaci ali ti mozes svaki 2 dan, mada nije preporucljivo razvijati samo jednu grupu misica. Sad nemam pojma sta u toj brosuri pise ali ti mozes npr da radis 3-4 razlicite vezbe sa po 20 ponavaljanja.
impossible is nothing
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm

Post od sanyalica »

Hary, pa vidish li ti da je nasha nocna drugarica u stvari... Djoljica Brunclik?! :o
Slika
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član

Post od Dj.Olivera »

harry_mason napisao:ja i nisam neki ljubitelj tih tzv sprava za trbusnjake i onih prica sa tv-a da ces za samo 5 min vezbanja dnevno za 2 nedelje doci do savrsenog stomaka.
"lažu, lažu meee" Ma kakvih 5 minuta?! Vežbam sa malim prekidima, skoro godinu dana i ima efekta ali ne tako kao što piše. :evil:

Ali kad vec imas tu spravu onda nemoj da ti sakuplja prasinu i radi po toj brosuri. Generalno je cak i dovoljno da se jednom nedeljno rade trbusnjaci ali ti mozes svaki 2 dan, mada nije preporucljivo razvijati samo jednu grupu misica.
Ma ne skuplja mi prašinu, ona mi služi kao daska za peglanje veša :lol: :lol: :lol:

Sad nemam pojma sta u toj brosuri pise ali ti mozes npr da radis 3-4 razlicite vezbe sa po 20 ponavaljanja.
U brošuri ne piše mnogo, objašnjeno je kako se koja vežba radi bla, bla, bla. Iskreno, vežbanje na ovoj spravici mi mnogo više pomaže za leđa nego za stomak (?!) Caka je da se snagom stomačnih mišića podižeš zajedno sa daskom sa koje ne smeš da podižeš glavu a rukama se samo pridržavaš za ručke na spravi. Auuuu kako sam ti ovo objasnila.... :lol:
sneni123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 23, 2008 12:27 pm

Evo šta ja jedem

Post od sneni123 »

Kad ustanem, puno tečnosti, ili neku voćku. sručim sve izmešano i mleko i jogurt, gucnem sok, zgrabim groždje ili jabuku do stanice.
Na poslu kafe, kafe, kafe. poneki sok, ili grickalicu.
Oko 17,00 obavezno kašika. Nekad samo dva tanjira dobre mesne čorbe s povrćem i ništa drugo. Nekad šerpu spanaća, gricnem malo nekog mesa ili ne nije obavezno.
Dok ne odem da spavam, pijem limunadu, kafu, grickalice, suvo voće.
U toku noći ako ustanem, obavezno frižider: jogurt, mleko, voćkica.
Imam problem sa metabolizmom, ali nikako da to povežem sa svojom hranom.
Visoka sam 165, a teška 53 - 54 kg.
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član

Post od harry_mason »

sanyalica napisao:Hary, pa vidish li ti da je nasha nocna drugarica u stvari... Djoljica Brunclik?! :o
vidi vidi stvarno, nema me 3 dana kad ono OP!!! e djolice djolice dokle si mislila da krijes "identity"? Ajde otpevaj nam neku staru ("evo vec je bozic a tebe jos nemaaa....") :lol: :lol:
impossible is nothing
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član

Post od harry_mason »

@ sneni123

a kakvih to problema sa metablizmom imas? sporo,slabo varenje? tegobe nakon jela? mozda ipak nije to tvoja hrana, tj hrana koja odgovara tvom organizmu. Izbaci kafu, ne treba ti taj junk. Ubaci barem malo testa
impossible is nothing
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član

Post od Dj.Olivera »

harry_mason napisao:
sanyalica napisao:Hary, pa vidish li ti da je nasha nocna drugarica u stvari... Djoljica Brunclik?! :o
vidi vidi stvarno, nema me 3 dana kad ono OP!!! e djolice djolice dokle si mislila da krijes "identity"? Ajde otpevaj nam neku staru ("evo vec je bozic a tebe jos nemaaa....") :lol: :lol:
:cry: :cry: :cry: ja sam breee "Pink" :cry: :cry: :cry: A... jeli to pesma tvoje mladosti??? :wink:
Odgovori