Sta jedete?

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin

Odgovori
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 5:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od harry_mason »

da da pevas na pink-U !!! :lol: a ako si mislila na pevacicu pink e onda ce ti trebati slicica sa kratkom frizurom :wink:
ma kakva pesma moje mladosti, jedino je u to vreme mogla da bude pesma mog detinjstva :P sad sam u najboljim godinama tako da su ovo komponovane pesme, pesme moje mladosti 8)
impossible is nothing
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

harry_mason napisao:da da pevas na pink-U !!! :lol: a ako si mislila na pevacicu pink e onda ce ti trebati slicica sa kratkom frizurom :wink:
ma kakva pesma moje mladosti, jedino je u to vreme mogla da bude pesma mog detinjstva :P sad sam u najboljim godinama tako da su ovo komponovane pesme, pesme moje mladosti 8)
:lol: :lol: :lol: Ma Pink je pustila kosu, odavno je nisi video :roll:
sneni123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 23, 2008 12:27 pm

šta jedeš?

Post od sneni123 »

Jedem ja testa, palačinke, pekara bar jednom nedeljno, pastu, itd. čak volim testo ali ga ne jedem onoliko koliko ga baš volim jer bih preterivala. Imam hipoglikemiju pa znam da ta vrsta testa koju ja volim nije baš preporučljiva. O svojim problemima metabolizma sam pisala u rubrici Nutricionizam, (nekontrolisana dijeta) gde sam dobila opširan odgovor čini se nekog ko je "gastro" obrazovan. Ne bih se ponavljala. Pražnjene creva otežano od detinjstva. Nemam nagon nekad danima. Mislim da je više psiha u pitanju.
Hvala na interesovanju.
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Post od mikalja »

Dj.Olivera napisao:Zašto ne bi smeo da pojede bonžitu? U svakoj bolje snabdevenoj prodavnici zdrave hrane ima tzv "dijet bonžitna" koja je ukusna i nije "preslatka" kao ova upakovana. Gde si breeee ti Martatice?
Jaoj ja sam kupovala te "dijet bonzite" jer druge i nesmem uzasne su :x a pogotovu one "malina "ili koi li je vrag :-? !Pa one su sladje od onih koje nisu "dijet" ochajne su :P sorry shto to kazem za hranu !Ipak je to hrana i ruzno je da kazem da su odvratne :oops: !Ali kad jesu :x
Pozzzzz :wink:
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Jedem voce,povrce,meso,testa razna i pijem biobalans :D
Darko_NS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 21, 2007 8:16 pm

Post od Darko_NS »

evo moje prosecne dnevne ishrane

1. kasika meda i casa vode
2. dorucak uvek voce, sveze i suseno.
3. sat pred rucak zeleni caj ili kombuha
4. rucak, meso, riba tri-cetiri puta nedeljno, ili povrce, sve uz puno salate
5. vecera, hleb i sojina pasteta, plazma ili wellnes keks sa jogurtom
6. uvece pivo ili spricer :)
7. ako kasno budem gladan, pojedem malo salate, ili neki sendvic bez mesa

uz sve ovo s vremena na vreme koristim dodatke ishrani: maslinovo, laneno ulje, mlevene sirove semenke suncokreta, lana, bundeve, susama,... zatim sirovo jezgrasto voce: orah, brazilski orah, badem, kikiriki, lesnik... pivski kvasac, psenicne klice, jabukovo sirce

potpuno sam izbacio, gazirane sokove, slatkise, i grickalice, i vec godinu dana super se osecam, nema prehlada, gripa, sve savrseno
Uspeh
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 4:40 pm
Kontakt:

Re: Sta jedete?

Post od Uspeh »

ontario napisao:Napistite mi sta jedete recimo jedan dan u nedelji pocev od jutra?Udebljala sam se 28 kila i jednostavno ne znam odakle da pocnem i kako.
Inace nikada ne jedem dorucak jer nisam gladna,naravno posle solje vruce cokolade sa mlekom/slatke i cigara.Jedem leba jer se ne mogu najesti ako ga ne uzimam.Ili umisljam ne znam :( :( :(
Ako mi je dosadno zadovoljstvo pronalazim u hrani.......
Svaki savet je dobrodoso!
Pozdrav

SVE
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Post od mikalja »

Uspeh napisao:Žešću si firmu našao "BLIC?!
Pa zashto ne na nutricionizmu pisati o mobbingu?Koliko se vidi i ti si zivi dokaz kako mobbingovati ljude na istom tom nutricionizmu !Za promenu ,mogla bi pozdraviti kad ulazish na teme sem shto samo ismejavash ljude i njihova prava na mishljenje su njiiiiiihova :oops: :wink:
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

Strahovit sam gurman, a kuhinju ravnopravno delim sa zenom u smislu pripremanja hrane. To se po mojoj liniji bas i ne bi moglo reci jer jedem jako umereno, vise raznolikih obroka u toku dana, nekad cak i 5-6.
Nezdravost ishrane u 21. veku, zivotni tempo itd. doveo me je na nekih 15 ak kg vise od sadasnje kilaze, ali sam to prevazisao otisavsi sa nezdravog radnog mesta i za 6 meseci skinuo stomacinu i vratio se u normalu :wink:

U mome domacinstvu se jede uglavnom nacionalna srpska kuhinja, kao i ono sto nam Majka priroda daje. Na Menu se nalaze:
razne supe i corbe, preferiram janjece, telece i od povrca, ali cinjenica da nisam ljubitelj piletine moju zenu ne sprecava da i nju spremi ponekad.
Samim tim u kuhinji ima uvek kuvanog mesa.
Podvarci ili sarme u zimskom periodu su obavezni jednom nedeljno, emso kombinovano svinjetina i teletina. Ponekad naleti i konjska snicla (o njoj cu kasnije). U letnjem periodu u ishrani preovladjuju paprike i paradajz, najcesce u vidu satarasa.
Meso i jaja se spremaju na masti, povrce na ulju, prepelice na puteru.
Blitva, spanac i karfiol kao prilog, hladno sluzeno sa nerafinisanim maslinovim uljem. Kelj mlak sa zaprskom u kojoj dominira beli luk.

Jaja obavezna u raznim izdanjima, najcesce mekano kuvana.

Ono sto mi moj life style pruza, jeste dosta jela od divljaci (srnetina, divlja svinja, fazan, zec, prepelice, patke, jazavac (ukoliko nema trihinelu, njegova mast je blagorodna za mnoge boljke, narocito bronhitis)). Takodje ne izostaju ni drugi plodovi prirode, u mom slucaju pecurke, riba (iskljucivo ona koju ja upecam) i puzevi.

Puzevi su narocito blagorodni kod raznih digestivnih problema poput gastritisa, ulcusa, a meni su licno pomogli kod ulceroznog kolitisa pre 14 godina, kao i prethodno pomenute konjske snicle zbog krvne slike.

Mlecni proizvodi i sezonsko voce se koriste u velikim kolicinama, a pastete, salame bureci, peciva svedeni na minimum, ali ne izbaceni. Domaca kobasica, prsuta, slanina su obavezan deo svakog odlaska u lov, a neretko i kuci.

Moj drug Shang nam 1 mesecno spremi i poneki kineski specijalitet.

Turska kafa izbacena, popijem nes predvecer, alkohol umereno (1-2 piva ili case vina dnevno, rakija posle pranja zuba). Ovo sa alkoholom nije bio slucaj ranije, pilo se mnoooogo vise i to ne valja.

E sad, kako jesti, to je vec druga prica, ali za pocetak, cesto i umereno. Moj nacin gledanja na hranu je da jedem koliko mi je dovoljno, a ne koliko mogu. Dodatak, repeta, dosipanje istog jela u tanjir je neprihvatljivo, osim za supu. To je vazan psiholoski momenat.
Eto ljudi moji, tako Vam moja obitelj i ja uzivamo u ishrani sto rezultira cinjenicom, da su nam zdravstveni kartoni poprilicno prazni (osim mog, doznake za bolovanje kako bi se moglo pobeci u prirodu :lol: )... Uzivancija je gledati moje devojcice kako odrastaju!

Ukoliko nekom treba savet, recept slobodno pitajte, rado cu izaci u susret.

Slika
hunter
Stalni član
Stalni član
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

Naravno duzi boravci u prirodi i lov iziskuju i odredjene napore, pa nekad sebi damo i oduska :D Evo kako se to radi u drustvu van kuce!
Dorucak
Slika
Rucak
Slika
Gle, ima i vecera
Slika
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

Probala sam konjetinu, srnetinu, fazana,prepelicu, meso divlje svinje....ali PUŽ i JAZAVAC (?!) :o :roll: :roll:
hunter
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od hunter »

Dj.Olivera napisao:Probala sam konjetinu, srnetinu, fazana,prepelicu, meso divlje svinje....ali PUŽ i JAZAVAC (?!) :o :roll: :roll:
:lol: Covek isprobava dok je ziv. Suseno meso od jazavca je poseban delikates cija porcija u francuskoj staje oko 80 evra. Ja sam ga jeo u vidu przenih snicli sa belim lukom i ukus mu je nejslicniji svinji, sa blagim smekom janjeceg loja. KAd pomenu loj ili ti mast od jazavca, opste je poznato blagotvorno dejstvo za reumatske, pulmoloske probleme, neki cak kazu da za jos nekom travom pomaze kod psorijaze. Mojim devojcicama je jazavceva mast pomogla kod bronhitisa. Problem kod njega je sto kao i svinja obavezno mora ici na trihinoanalize

Jeste li znali da mast od divlje macke uspesno leci reumu i artritise!

U vezi puzeva...
Ja sam iz Dalmacije, gde je vinogradarski puz deo tradicije i sluzio ga je domacin gostima od imena sa crnim vinom i sircetom. Ranije se "cagljao" po vinogradima, livadama i oranicama, a sada su ljudi napravili biznis i imaju farme puzeva koji su dobar izvozni artikal. Najzastupljeniji su u italijanskoj kuhinji. Imam i jednu anegdotu :lol: Vodio sam pre par godina Italijane u lov ne prepelice u jedno banatsko mesto. To je lov u kojem se mnogo puca. Odjednom su zatihnule puske, a ja ih nisam imao na oku. Vreme za dorucak jos nije bilo, stoga mi ej palo napamet da su se pobili medjusobno ili da su pogodili psa. Zaleteo sam se do njih, njih nigde, a puske poslagane u stog. Pomislih najcrnje, noge mi se oduzese, a oni svi cuce i rakljaju puzeve, zaboravili i lov i prepelice :lol:

Pozdrav!
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Konacno da neko nesto pametno napise!!!!!
hunter
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od hunter »

Hvala marta za kompliment, nisam ja narocito pametan, to su zivotna iskustva :)
Eh da, pitanje za medicinski obrazovane... Nije totalno off topic.
Da li biste koristili mast zivotinje zarazene trihinelozom? Po meni je ona potpuno bezopasna, jer trihinela napada misicno a ne masno tkivo, a mast se preradjuje na jako visokim temparaturama. To je samo moje razmisljanje i pitanje a ne savet da to neko uradi. U USA se meso zivotinje zarazene trihinelom prodaje nesto jevtinije sa napomenom da je trihinelno.
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Zivotna iskustva i jesu pravo bogatstvo coveka!
Na Vase pitanje nemam odgovor,mozda ce se javiti neko strucan.
Odgovori