ma kakva pesma moje mladosti, jedino je u to vreme mogla da bude pesma mog detinjstva
Sta jedete?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin
- harry_mason
- Aktivan član

- Postovi: 235
- Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 5:53 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Srbija, Beograd
- Dj.Olivera
- Stalni član

- Postovi: 2917
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
harry_mason napisao:da da pevas na pink-U !!!a ako si mislila na pevacicu pink e onda ce ti trebati slicica sa kratkom frizurom
![]()
ma kakva pesma moje mladosti, jedino je u to vreme mogla da bude pesma mog detinjstvasad sam u najboljim godinama tako da su ovo komponovane pesme, pesme moje mladosti
šta jedeš?
Jedem ja testa, palačinke, pekara bar jednom nedeljno, pastu, itd. čak volim testo ali ga ne jedem onoliko koliko ga baš volim jer bih preterivala. Imam hipoglikemiju pa znam da ta vrsta testa koju ja volim nije baš preporučljiva. O svojim problemima metabolizma sam pisala u rubrici Nutricionizam, (nekontrolisana dijeta) gde sam dobila opširan odgovor čini se nekog ko je "gastro" obrazovan. Ne bih se ponavljala. Pražnjene creva otežano od detinjstva. Nemam nagon nekad danima. Mislim da je više psiha u pitanju.
Hvala na interesovanju.
Hvala na interesovanju.
- mikalja
- Stalni član

- Postovi: 3326
- Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Svuda i nigde
Jaoj ja sam kupovala te "dijet bonzite" jer druge i nesmem uzasne suDj.Olivera napisao:Zašto ne bi smeo da pojede bonžitu? U svakoj bolje snabdevenoj prodavnici zdrave hrane ima tzv "dijet bonžitna" koja je ukusna i nije "preslatka" kao ova upakovana. Gde si breeee ti Martatice?
Pozzzzz

"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
evo moje prosecne dnevne ishrane
1. kasika meda i casa vode
2. dorucak uvek voce, sveze i suseno.
3. sat pred rucak zeleni caj ili kombuha
4. rucak, meso, riba tri-cetiri puta nedeljno, ili povrce, sve uz puno salate
5. vecera, hleb i sojina pasteta, plazma ili wellnes keks sa jogurtom
6. uvece pivo ili spricer
7. ako kasno budem gladan, pojedem malo salate, ili neki sendvic bez mesa
uz sve ovo s vremena na vreme koristim dodatke ishrani: maslinovo, laneno ulje, mlevene sirove semenke suncokreta, lana, bundeve, susama,... zatim sirovo jezgrasto voce: orah, brazilski orah, badem, kikiriki, lesnik... pivski kvasac, psenicne klice, jabukovo sirce
potpuno sam izbacio, gazirane sokove, slatkise, i grickalice, i vec godinu dana super se osecam, nema prehlada, gripa, sve savrseno
1. kasika meda i casa vode
2. dorucak uvek voce, sveze i suseno.
3. sat pred rucak zeleni caj ili kombuha
4. rucak, meso, riba tri-cetiri puta nedeljno, ili povrce, sve uz puno salate
5. vecera, hleb i sojina pasteta, plazma ili wellnes keks sa jogurtom
6. uvece pivo ili spricer
7. ako kasno budem gladan, pojedem malo salate, ili neki sendvic bez mesa
uz sve ovo s vremena na vreme koristim dodatke ishrani: maslinovo, laneno ulje, mlevene sirove semenke suncokreta, lana, bundeve, susama,... zatim sirovo jezgrasto voce: orah, brazilski orah, badem, kikiriki, lesnik... pivski kvasac, psenicne klice, jabukovo sirce
potpuno sam izbacio, gazirane sokove, slatkise, i grickalice, i vec godinu dana super se osecam, nema prehlada, gripa, sve savrseno
-
Uspeh
- Stalni član

- Postovi: 93
- Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 4:40 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Beograd
- Kontakt:
Re: Sta jedete?
ontario napisao:Napistite mi sta jedete recimo jedan dan u nedelji pocev od jutra?Udebljala sam se 28 kila i jednostavno ne znam odakle da pocnem i kako.
Inace nikada ne jedem dorucak jer nisam gladna,naravno posle solje vruce cokolade sa mlekom/slatke i cigara.Jedem leba jer se ne mogu najesti ako ga ne uzimam.Ili umisljam ne znam![]()
![]()
![]()
Ako mi je dosadno zadovoljstvo pronalazim u hrani.......
Svaki savet je dobrodoso!
Pozdrav
SVE
- mikalja
- Stalni član

- Postovi: 3326
- Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Svuda i nigde
Pa zashto ne na nutricionizmu pisati o mobbingu?Koliko se vidi i ti si zivi dokaz kako mobbingovati ljude na istom tom nutricionizmu !Za promenu ,mogla bi pozdraviti kad ulazish na teme sem shto samo ismejavash ljude i njihova prava na mishljenje su njiiiiiihovaUspeh napisao:Žešću si firmu našao "BLIC?!

"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
-
hunter
- Stalni član

- Postovi: 1687
- Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
- Kontakt:
Strahovit sam gurman, a kuhinju ravnopravno delim sa zenom u smislu pripremanja hrane. To se po mojoj liniji bas i ne bi moglo reci jer jedem jako umereno, vise raznolikih obroka u toku dana, nekad cak i 5-6.
Nezdravost ishrane u 21. veku, zivotni tempo itd. doveo me je na nekih 15 ak kg vise od sadasnje kilaze, ali sam to prevazisao otisavsi sa nezdravog radnog mesta i za 6 meseci skinuo stomacinu i vratio se u normalu
U mome domacinstvu se jede uglavnom nacionalna srpska kuhinja, kao i ono sto nam Majka priroda daje. Na Menu se nalaze:
razne supe i corbe, preferiram janjece, telece i od povrca, ali cinjenica da nisam ljubitelj piletine moju zenu ne sprecava da i nju spremi ponekad.
Samim tim u kuhinji ima uvek kuvanog mesa.
Podvarci ili sarme u zimskom periodu su obavezni jednom nedeljno, emso kombinovano svinjetina i teletina. Ponekad naleti i konjska snicla (o njoj cu kasnije). U letnjem periodu u ishrani preovladjuju paprike i paradajz, najcesce u vidu satarasa.
Meso i jaja se spremaju na masti, povrce na ulju, prepelice na puteru.
Blitva, spanac i karfiol kao prilog, hladno sluzeno sa nerafinisanim maslinovim uljem. Kelj mlak sa zaprskom u kojoj dominira beli luk.
Jaja obavezna u raznim izdanjima, najcesce mekano kuvana.
Ono sto mi moj life style pruza, jeste dosta jela od divljaci (srnetina, divlja svinja, fazan, zec, prepelice, patke, jazavac (ukoliko nema trihinelu, njegova mast je blagorodna za mnoge boljke, narocito bronhitis)). Takodje ne izostaju ni drugi plodovi prirode, u mom slucaju pecurke, riba (iskljucivo ona koju ja upecam) i puzevi.
Puzevi su narocito blagorodni kod raznih digestivnih problema poput gastritisa, ulcusa, a meni su licno pomogli kod ulceroznog kolitisa pre 14 godina, kao i prethodno pomenute konjske snicle zbog krvne slike.
Mlecni proizvodi i sezonsko voce se koriste u velikim kolicinama, a pastete, salame bureci, peciva svedeni na minimum, ali ne izbaceni. Domaca kobasica, prsuta, slanina su obavezan deo svakog odlaska u lov, a neretko i kuci.
Moj drug Shang nam 1 mesecno spremi i poneki kineski specijalitet.
Turska kafa izbacena, popijem nes predvecer, alkohol umereno (1-2 piva ili case vina dnevno, rakija posle pranja zuba). Ovo sa alkoholom nije bio slucaj ranije, pilo se mnoooogo vise i to ne valja.
E sad, kako jesti, to je vec druga prica, ali za pocetak, cesto i umereno. Moj nacin gledanja na hranu je da jedem koliko mi je dovoljno, a ne koliko mogu. Dodatak, repeta, dosipanje istog jela u tanjir je neprihvatljivo, osim za supu. To je vazan psiholoski momenat.
Eto ljudi moji, tako Vam moja obitelj i ja uzivamo u ishrani sto rezultira cinjenicom, da su nam zdravstveni kartoni poprilicno prazni (osim mog, doznake za bolovanje kako bi se moglo pobeci u prirodu
)... Uzivancija je gledati moje devojcice kako odrastaju!
Ukoliko nekom treba savet, recept slobodno pitajte, rado cu izaci u susret.

Nezdravost ishrane u 21. veku, zivotni tempo itd. doveo me je na nekih 15 ak kg vise od sadasnje kilaze, ali sam to prevazisao otisavsi sa nezdravog radnog mesta i za 6 meseci skinuo stomacinu i vratio se u normalu
U mome domacinstvu se jede uglavnom nacionalna srpska kuhinja, kao i ono sto nam Majka priroda daje. Na Menu se nalaze:
razne supe i corbe, preferiram janjece, telece i od povrca, ali cinjenica da nisam ljubitelj piletine moju zenu ne sprecava da i nju spremi ponekad.
Samim tim u kuhinji ima uvek kuvanog mesa.
Podvarci ili sarme u zimskom periodu su obavezni jednom nedeljno, emso kombinovano svinjetina i teletina. Ponekad naleti i konjska snicla (o njoj cu kasnije). U letnjem periodu u ishrani preovladjuju paprike i paradajz, najcesce u vidu satarasa.
Meso i jaja se spremaju na masti, povrce na ulju, prepelice na puteru.
Blitva, spanac i karfiol kao prilog, hladno sluzeno sa nerafinisanim maslinovim uljem. Kelj mlak sa zaprskom u kojoj dominira beli luk.
Jaja obavezna u raznim izdanjima, najcesce mekano kuvana.
Ono sto mi moj life style pruza, jeste dosta jela od divljaci (srnetina, divlja svinja, fazan, zec, prepelice, patke, jazavac (ukoliko nema trihinelu, njegova mast je blagorodna za mnoge boljke, narocito bronhitis)). Takodje ne izostaju ni drugi plodovi prirode, u mom slucaju pecurke, riba (iskljucivo ona koju ja upecam) i puzevi.
Puzevi su narocito blagorodni kod raznih digestivnih problema poput gastritisa, ulcusa, a meni su licno pomogli kod ulceroznog kolitisa pre 14 godina, kao i prethodno pomenute konjske snicle zbog krvne slike.
Mlecni proizvodi i sezonsko voce se koriste u velikim kolicinama, a pastete, salame bureci, peciva svedeni na minimum, ali ne izbaceni. Domaca kobasica, prsuta, slanina su obavezan deo svakog odlaska u lov, a neretko i kuci.
Moj drug Shang nam 1 mesecno spremi i poneki kineski specijalitet.
Turska kafa izbacena, popijem nes predvecer, alkohol umereno (1-2 piva ili case vina dnevno, rakija posle pranja zuba). Ovo sa alkoholom nije bio slucaj ranije, pilo se mnoooogo vise i to ne valja.
E sad, kako jesti, to je vec druga prica, ali za pocetak, cesto i umereno. Moj nacin gledanja na hranu je da jedem koliko mi je dovoljno, a ne koliko mogu. Dodatak, repeta, dosipanje istog jela u tanjir je neprihvatljivo, osim za supu. To je vazan psiholoski momenat.
Eto ljudi moji, tako Vam moja obitelj i ja uzivamo u ishrani sto rezultira cinjenicom, da su nam zdravstveni kartoni poprilicno prazni (osim mog, doznake za bolovanje kako bi se moglo pobeci u prirodu
Ukoliko nekom treba savet, recept slobodno pitajte, rado cu izaci u susret.

- Dj.Olivera
- Stalni član

- Postovi: 2917
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
-
hunter
- Stalni član

- Postovi: 1687
- Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
- Kontakt:
Dj.Olivera napisao:Probala sam konjetinu, srnetinu, fazana,prepelicu, meso divlje svinje....ali PUŽ i JAZAVAC (?!)![]()
![]()
Jeste li znali da mast od divlje macke uspesno leci reumu i artritise!
U vezi puzeva...
Ja sam iz Dalmacije, gde je vinogradarski puz deo tradicije i sluzio ga je domacin gostima od imena sa crnim vinom i sircetom. Ranije se "cagljao" po vinogradima, livadama i oranicama, a sada su ljudi napravili biznis i imaju farme puzeva koji su dobar izvozni artikal. Najzastupljeniji su u italijanskoj kuhinji. Imam i jednu anegdotu
Pozdrav!
-
hunter
- Stalni član

- Postovi: 1687
- Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
- Kontakt:
Hvala marta za kompliment, nisam ja narocito pametan, to su zivotna iskustva
Eh da, pitanje za medicinski obrazovane... Nije totalno off topic.
Da li biste koristili mast zivotinje zarazene trihinelozom? Po meni je ona potpuno bezopasna, jer trihinela napada misicno a ne masno tkivo, a mast se preradjuje na jako visokim temparaturama. To je samo moje razmisljanje i pitanje a ne savet da to neko uradi. U USA se meso zivotinje zarazene trihinelom prodaje nesto jevtinije sa napomenom da je trihinelno.
Eh da, pitanje za medicinski obrazovane... Nije totalno off topic.
Da li biste koristili mast zivotinje zarazene trihinelozom? Po meni je ona potpuno bezopasna, jer trihinela napada misicno a ne masno tkivo, a mast se preradjuje na jako visokim temparaturama. To je samo moje razmisljanje i pitanje a ne savet da to neko uradi. U USA se meso zivotinje zarazene trihinelom prodaje nesto jevtinije sa napomenom da je trihinelno.



