Sta jedete?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin
- Dj.Olivera
- Stalni član

- Postovi: 2917
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
- Dj.Olivera
- Stalni član

- Postovi: 2917
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
-
hunter
- Stalni član

- Postovi: 1687
- Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
- Kontakt:
Sta za rucak: Srneci But by Hunterrrrrr
Elem, veceras je isti stavljen u pac, lavor pun vode, u koji je dosuto 1 dl vinskog sirceta, biber, cedjeni beli luk, sitno seckan crni luk, persun, celer lovor i malo piva.
To ce tako stajati danas i sutra, nema sanse da se meso pokvari.
Sutra kada se vratim sa Slave, isti cu izvaditi, a mali deo paca sacuvati. Meso cu ostrim nozom zaseci tako da dobijem rupice cudnovatog oblika
(muskarcima poznatog) u razmaku od 5 cm.
U njih cu ubosti po cenj belog luka umotanog u slaninu sapunjaru.
Sledeci dan ceo but preliti ostatkom paca, sa jos malo piva posuti po njemu ruzmarin i majcinu dusicu, i dodati malo lovora, i premazati senfom. Staviti peci na 150-200 Celzijusa oko 2 sata, polivajuci pivom!
Iseci cu kad se malo ohladi na tanke 0,5-1 cm komade i posluziti uz razne salate!
Prijatno!
Elem, veceras je isti stavljen u pac, lavor pun vode, u koji je dosuto 1 dl vinskog sirceta, biber, cedjeni beli luk, sitno seckan crni luk, persun, celer lovor i malo piva.
To ce tako stajati danas i sutra, nema sanse da se meso pokvari.
Sutra kada se vratim sa Slave, isti cu izvaditi, a mali deo paca sacuvati. Meso cu ostrim nozom zaseci tako da dobijem rupice cudnovatog oblika
U njih cu ubosti po cenj belog luka umotanog u slaninu sapunjaru.
Sledeci dan ceo but preliti ostatkom paca, sa jos malo piva posuti po njemu ruzmarin i majcinu dusicu, i dodati malo lovora, i premazati senfom. Staviti peci na 150-200 Celzijusa oko 2 sata, polivajuci pivom!
Iseci cu kad se malo ohladi na tanke 0,5-1 cm komade i posluziti uz razne salate!
Prijatno!
http://www.youtube.com/watch?v=X4U7VgUQ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=fYia6tAd_EY&NR=1
Kad je struju izmislio Tesla, ameriko sisala si vesla!
http://www.youtube.com/watch?v=fYia6tAd_EY&NR=1
Kad je struju izmislio Tesla, ameriko sisala si vesla!
-
hunter
- Stalni član

- Postovi: 1687
- Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
- Kontakt:
Za veceru domaca kobasica by Steva sacinjena od svinjetine i srnetine (by Hunter)! Pored kobaje crni luk, malo soli i tako... Mislim da ce mojoj zeni biti zanimljivo veceras, jel tako Sanyalice!?
http://www.youtube.com/watch?v=X4U7VgUQ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=fYia6tAd_EY&NR=1
Kad je struju izmislio Tesla, ameriko sisala si vesla!
http://www.youtube.com/watch?v=fYia6tAd_EY&NR=1
Kad je struju izmislio Tesla, ameriko sisala si vesla!
-
sludjena mama
- Stalni član

- Postovi: 1893
- Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
evo jos jednog lepog,zdravog,posnog jela
PAPRIKA PUNJENA POVRĆEM I ŠAMPINJONIMA
# Za 4 osobe: 8 manjih babura (crvenih)
# 1 paradajz
# 1 šargarepa
# 1 koren peršuna
# 1 glavica celera,
# 1 glavica crnog luka
# 100 gr šampinjona
# 100 gr pirinca
# 1 struk peršuna
# biber
# 1 veći krompir
Paprike očistiti od semenki i peteljke tako da se mogu nafilovati. Za fil izdinstati glavicu crnog luka pa dodati iseckano korenasto povrće. Prodinstati 10 minuta pa umešati šampinjone iseckane na listiće. Bez začina jelo treba da se krčka narednih 15 minuta. Sada dodati biber, iseckan peršun i paradajz. Pirinač oprati i umešati u jelo. Ostaviti da se dinsta ali povremeno dodavati vode da bi se pirinač skuvao. Sa ovim filom puniti paprike, zatvoriti kolutovima krompira i staviti u rernu da se paprika zapeče (oko 30 minuta). Preliti sa malo vode. Kada je paprika gotova poslužiti je sa sosom od paradajza.
PAPRIKA PUNJENA POVRĆEM I ŠAMPINJONIMA
# Za 4 osobe: 8 manjih babura (crvenih)
# 1 paradajz
# 1 šargarepa
# 1 koren peršuna
# 1 glavica celera,
# 1 glavica crnog luka
# 100 gr šampinjona
# 100 gr pirinca
# 1 struk peršuna
# biber
# 1 veći krompir
Paprike očistiti od semenki i peteljke tako da se mogu nafilovati. Za fil izdinstati glavicu crnog luka pa dodati iseckano korenasto povrće. Prodinstati 10 minuta pa umešati šampinjone iseckane na listiće. Bez začina jelo treba da se krčka narednih 15 minuta. Sada dodati biber, iseckan peršun i paradajz. Pirinač oprati i umešati u jelo. Ostaviti da se dinsta ali povremeno dodavati vode da bi se pirinač skuvao. Sa ovim filom puniti paprike, zatvoriti kolutovima krompira i staviti u rernu da se paprika zapeče (oko 30 minuta). Preliti sa malo vode. Kada je paprika gotova poslužiti je sa sosom od paradajza.
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
- Dj.Olivera
- Stalni član

- Postovi: 2917
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
За оне који посте:
Предјело:
Намаз од пасуља и рена
1 већа конзерва црвеног пасуља или две шоље куваног црвеног, или неког другог пасуља
чен белог лука, исецкан
1 мања главица црног лука, ситно исецкана
рена по укусу, најмање 1 кашичица, а може и више
уље
сирће
со
бибер
ситно исецкан першун
Све састојке помешати и пропасирати или користити неку од савременијих справа као што је блендер. Користити као намаз за препечени хлеб или посне крекере. Овај намаз може да се користи и као прелив за барен пиринач, уколико се направи да буде мало житкији.
Када се пости на води, изоставите уље, али тада треба додати више рена, сирћета, или ајвара, што ће смесу учиинити мало житкијом, да би могла лакше да се маже
Предјело:
Намаз од пасуља и рена
1 већа конзерва црвеног пасуља или две шоље куваног црвеног, или неког другог пасуља
чен белог лука, исецкан
1 мања главица црног лука, ситно исецкана
рена по укусу, најмање 1 кашичица, а може и више
уље
сирће
со
бибер
ситно исецкан першун
Све састојке помешати и пропасирати или користити неку од савременијих справа као што је блендер. Користити као намаз за препечени хлеб или посне крекере. Овај намаз може да се користи и као прелив за барен пиринач, уколико се направи да буде мало житкији.
Када се пости на води, изоставите уље, али тада треба додати више рена, сирћета, или ајвара, што ће смесу учиинити мало житкијом, да би могла лакше да се маже
Poslednja izmena od Dj.Olivera u Pet Dec 12, 2008 8:20 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
- Dj.Olivera
- Stalni član

- Postovi: 2917
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
Супа од разног поврћа
мало уља
1 главица лука, ситно исецканог
1/2 црвене паприке, исецкане на коцкице
1/2 зелене паприке, исецкане на коцкице
1 стабљика целера, исецкана
1 шаргарепа, изрендана ситно
1 литар воде
1 кромпир, ољуштен и исецкан на коцкице
1/2 шоље грашка
1/2 шоље кукуруза
1 шоља цветића од карфиола
3 листа купуса, исецкана на коцкице
1 лист ловора
со или вегета
бибер
посни резанци или шоља пиринча, опраног
На мало уља пропржити ситно исецкан лук, паприку, целер и шаргарепу. Постепено додавати воду. Кад прокључа, додати остале састојке и кувати на тихој ватри још 15 минута или док се тестенина или пиринач не скувају.
Када се пости на води, једноставно изоставити уље и све барити.
мало уља
1 главица лука, ситно исецканог
1/2 црвене паприке, исецкане на коцкице
1/2 зелене паприке, исецкане на коцкице
1 стабљика целера, исецкана
1 шаргарепа, изрендана ситно
1 литар воде
1 кромпир, ољуштен и исецкан на коцкице
1/2 шоље грашка
1/2 шоље кукуруза
1 шоља цветића од карфиола
3 листа купуса, исецкана на коцкице
1 лист ловора
со или вегета
бибер
посни резанци или шоља пиринча, опраног
На мало уља пропржити ситно исецкан лук, паприку, целер и шаргарепу. Постепено додавати воду. Кад прокључа, додати остале састојке и кувати на тихој ватри још 15 минута или док се тестенина или пиринач не скувају.
Када се пости на води, једноставно изоставити уље и све барити.
- Dj.Olivera
- Stalni član

- Postovi: 2917
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
Дагње на бузари
600-700 гр дагњи у шкољки
5 дл белог вина
мало маслиновог уља
1 мала главица црног лука, ситно исецканог
2-3 чена белог лука, ситно исецканог
2 ловорова листа
бибер у зрну
со или вегета
свеже исецкан першун
Дагње опрати у леденој води. На мало уља пропржити исецкан црни лук, па додати опране дагње и мешати један минут. Додати исецкан бели лук, вегету или со, неколико зрна бибера, ловор, па све налити вином. По потреби додати мало воде, али не превише – дагње треба само да огрезну у течности. Кад течност прокључа, смањити ватру и кувати још 10 минута. На крају додати першун и одмах служити
600-700 гр дагњи у шкољки
5 дл белог вина
мало маслиновог уља
1 мала главица црног лука, ситно исецканог
2-3 чена белог лука, ситно исецканог
2 ловорова листа
бибер у зрну
со или вегета
свеже исецкан першун
Дагње опрати у леденој води. На мало уља пропржити исецкан црни лук, па додати опране дагње и мешати један минут. Додати исецкан бели лук, вегету или со, неколико зрна бибера, ловор, па све налити вином. По потреби додати мало воде, али не превише – дагње треба само да огрезну у течности. Кад течност прокључа, смањити ватру и кувати још 10 минута. На крају додати першун и одмах служити
- Dj.Olivera
- Stalni član

- Postovi: 2917
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
Ђувеч са хељдом и поврћем
1 шоља хељде (за оне који жживе на енглеском говорном подручју: roasted buckwheat, или “kasha”)
1 мања главица црног лука
1 изрендана шаргарепа
1 мали плави патлиџан
1 тиквица, исечена на коцкице
2 кромпира исецкана на коцкице
1 паприка, ситно исецкана
1/2 шоље грашка
уље
со
бибер
свеж першун
алева паприка
Плави патлиџан опрати, исецкати на комадиће, посолити и оставити да стоји сат времена. Кад пусти горку течност, добро га оцедити. На уљу пропржити лук, шаргарепу и паприку, додати алеву паприку, промешати, па одмах додати остало поврће и воду. Поврће треба да плива у води. Посолити и оставити да се бари на тихој ватри, док се кромпир не скува. За то време хељду прелити кључалом водом и оставити да мало постоји. Када је поврће кувано, све преручити у ђувеч или тепсију, и сјединити са хељдом. Пећи у рерни на јачој ватри. Јело је готово кад хељда упије сву течност и набубри.
Као и друга јела, и ово јело се може припремити на води, изостављањем уља.
1 шоља хељде (за оне који жживе на енглеском говорном подручју: roasted buckwheat, или “kasha”)
1 мања главица црног лука
1 изрендана шаргарепа
1 мали плави патлиџан
1 тиквица, исечена на коцкице
2 кромпира исецкана на коцкице
1 паприка, ситно исецкана
1/2 шоље грашка
уље
со
бибер
свеж першун
алева паприка
Плави патлиџан опрати, исецкати на комадиће, посолити и оставити да стоји сат времена. Кад пусти горку течност, добро га оцедити. На уљу пропржити лук, шаргарепу и паприку, додати алеву паприку, промешати, па одмах додати остало поврће и воду. Поврће треба да плива у води. Посолити и оставити да се бари на тихој ватри, док се кромпир не скува. За то време хељду прелити кључалом водом и оставити да мало постоји. Када је поврће кувано, све преручити у ђувеч или тепсију, и сјединити са хељдом. Пећи у рерни на јачој ватри. Јело је готово кад хељда упије сву течност и набубри.
Као и друга јела, и ово јело се може припремити на води, изостављањем уља.
- Dj.Olivera
- Stalni član

- Postovi: 2917
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
Паприкаш са сојом
1 шоља соје у комадима
750 гр кромпира
1 главица црног лука, ситно исецкана
1 шаргарепа
1 стабљика целера
1 шоља грашка
лист ловора
бели лук (по жељи)
кашичица брашна
уље
алева паприка
со (или вегета)
бибер
мирођија
Комаде соје потопити у врућу воду и оставити да стоје сат времена. Кромпир ољуштити и исећи на једнаке колутове. Пропржити исецкан црни лук, додати рендану или ситно исецкану шаргарепу и целер, такође ситно исецкан. Додати алеву паприку и кашичицу брашна и промешати. Затим додати припремљен кромпир и комаде соје, па све одмах налити са водом, толико да кромпир и соја огрезну у њој. Посолити по укусу, ставити један лист ловора, грашак и исецкан бели лук по жељи и оставити да се кува око20 минута, или док кромпир не постане мекан. На крају додати бибер и ситно исецкане свеже мирођије.
Када се пости на води, изоставља се уље и све се бари. Ради густине може се додати мало кукурузног гриза у тренутку кад јело проври.
1 шоља соје у комадима
750 гр кромпира
1 главица црног лука, ситно исецкана
1 шаргарепа
1 стабљика целера
1 шоља грашка
лист ловора
бели лук (по жељи)
кашичица брашна
уље
алева паприка
со (или вегета)
бибер
мирођија
Комаде соје потопити у врућу воду и оставити да стоје сат времена. Кромпир ољуштити и исећи на једнаке колутове. Пропржити исецкан црни лук, додати рендану или ситно исецкану шаргарепу и целер, такође ситно исецкан. Додати алеву паприку и кашичицу брашна и промешати. Затим додати припремљен кромпир и комаде соје, па све одмах налити са водом, толико да кромпир и соја огрезну у њој. Посолити по укусу, ставити један лист ловора, грашак и исецкан бели лук по жељи и оставити да се кува око20 минута, или док кромпир не постане мекан. На крају додати бибер и ситно исецкане свеже мирођије.
Када се пости на води, изоставља се уље и све се бари. Ради густине може се додати мало кукурузног гриза у тренутку кад јело проври.
- Dj.Olivera
- Stalni član

- Postovi: 2917
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
Тесто за пицу
3,5 шоље брашна
3 кашике уља
9 гр сувог квасца или 60 грама свежег
1 шоља млаке воде
1/2 кашичице шећера
1 кашичица соли
Квасац растворити у млакој води, додати шећер и оставити да одстоји око 10 минута. Затим 3 шоље брашна ставити у чинију, у средини направити удубљење за надошли квасац, со и уље. Све то месити док маса не постане уједначена, а потом на дасци, уз постепено додавање брашна, умесити тесто, лоптасто га обликовати, прекрити салветом и сачекати око 60 минута, да се маса удвостручи.
Тесто премесити и оставити да поново нарасте, а затим га развући оклагијом тако да се добије тесто за пицу жељене дебљине. На тесто ставити одговарајући фил и пећи у пећници
3,5 шоље брашна
3 кашике уља
9 гр сувог квасца или 60 грама свежег
1 шоља млаке воде
1/2 кашичице шећера
1 кашичица соли
Квасац растворити у млакој води, додати шећер и оставити да одстоји око 10 минута. Затим 3 шоље брашна ставити у чинију, у средини направити удубљење за надошли квасац, со и уље. Све то месити док маса не постане уједначена, а потом на дасци, уз постепено додавање брашна, умесити тесто, лоптасто га обликовати, прекрити салветом и сачекати око 60 минута, да се маса удвостручи.
Тесто премесити и оставити да поново нарасте, а затим га развући оклагијом тако да се добије тесто за пицу жељене дебљине. На тесто ставити одговарајући фил и пећи у пећници
- Dj.Olivera
- Stalni član

- Postovi: 2917
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
Пица са зељем
1 тесто за пицу
1/2 кг спанаћа или неке друге врсте зеља
1 кашика капара
3/4 шоље црних маслина
1 чен белог лука
3/4 шоље уља
бибер, со
Очишћено и опрано зеље обарити у врелој води и оставити да се оцедити у цедиљки. Из маслина извадити коштице и исећи на кришке. Преполовљен бели лук пропржити на уљу како би попримило његов мирис. Из уља извадити лук и бацити га, а додати маслине, зачине, зеље и со, промешати, па све заједно пржити на умереној температури десетак минута. Развити тесто за пицу и на њега ставити претходно припремљени фил од зеља. Пицу пећи на јакој ватри око 30 минута.
1 тесто за пицу
1/2 кг спанаћа или неке друге врсте зеља
1 кашика капара
3/4 шоље црних маслина
1 чен белог лука
3/4 шоље уља
бибер, со
Очишћено и опрано зеље обарити у врелој води и оставити да се оцедити у цедиљки. Из маслина извадити коштице и исећи на кришке. Преполовљен бели лук пропржити на уљу како би попримило његов мирис. Из уља извадити лук и бацити га, а додати маслине, зачине, зеље и со, промешати, па све заједно пржити на умереној температури десетак минута. Развити тесто за пицу и на њега ставити претходно припремљени фил од зеља. Пицу пећи на јакој ватри око 30 минута.
- Dj.Olivera
- Stalni član

- Postovi: 2917
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
Лазање
9 листова лазање
1 главица црног лука
соја у љуспицама
2 шоље соса од парадајза
2 чена белог лука
оригано
сојино млеко (или вода у којој се кувало поврће)
уље
2 кашике брашна
бели бибер
сир од соје (по жељи)
Барити листове лазање у сланој кипућој води са мало уља док не омекшају. Љуспице соје прелити кипућом водом и оставити да омекшају. Пропржити ситно исецкан лук и бели лук на уљу и додати оцеђене сојине љуспице. Кад се пропржи, налити сос од парадајза и додати оригана. Динстати још 10 минута док се смеса не згусне. У другој посуди пропржити брашно на уљу и уз мешање додавати сојино млеко или бистру супу од поврћа. Кад се бешамел згусне додати бели бибер по укусу и соли. У уљем или маргарином подмазан плех ређати три листа лазање. прелити сосом, затим бешамелом, па још једним редом лазања. Поступак поновити укупно три пута. Залити остатком бешамела и парадајз соса. По врху посути димљеним сиром од соје (није обавезно). Прекрити фолијом и пећи око 45 минута на умереној ватри.
9 листова лазање
1 главица црног лука
соја у љуспицама
2 шоље соса од парадајза
2 чена белог лука
оригано
сојино млеко (или вода у којој се кувало поврће)
уље
2 кашике брашна
бели бибер
сир од соје (по жељи)
Барити листове лазање у сланој кипућој води са мало уља док не омекшају. Љуспице соје прелити кипућом водом и оставити да омекшају. Пропржити ситно исецкан лук и бели лук на уљу и додати оцеђене сојине љуспице. Кад се пропржи, налити сос од парадајза и додати оригана. Динстати још 10 минута док се смеса не згусне. У другој посуди пропржити брашно на уљу и уз мешање додавати сојино млеко или бистру супу од поврћа. Кад се бешамел згусне додати бели бибер по укусу и соли. У уљем или маргарином подмазан плех ређати три листа лазање. прелити сосом, затим бешамелом, па још једним редом лазања. Поступак поновити укупно три пута. Залити остатком бешамела и парадајз соса. По врху посути димљеним сиром од соје (није обавезно). Прекрити фолијом и пећи око 45 минута на умереној ватри.
probaću pa šta bude 