Sta jedete?

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Vladimir M.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 13, 2008 9:40 am

Post od Vladimir M. »

harry_mason napisao:vladimire dobro je to sto si odlucio da "nesto" promenis ali ces morati mnogo vise da se potrudis ako zelis da vidis efekte...
Dj.Olivera napisao:...Harry ja mislim da se Vladimir malo zeki sa nama. Mogao je danima da čita postove i da se ne ukuljučuje ako misli da se ovde prepucavamo i pametujemo....
To što ne osećam nikakve probleme, zdravstvene i sl. ne znači da nisam rešen. Moj plan i jeste dugoročan. Ako treba, mogu vas dnevno izveštavati o jelovniku i težini (jutarnjoj npr.), mada nisam u filmu da nekome nešto dokazujem... to bi imalo smisla, recimo ako bi moj primer nekome kasnije mogao poslužiti kao model ali smatram da forum nije mesto za to. Eventualno mogu voditi lični dnevnik.
Što se skepse Đ. Olivere tiče, malo me vređa ali obzirom da me ne poznaje, neću joj uzeti za zlo. Činjenica je da je je se na ovoj temi razmahalo prepucavanje ali isto tako je činjenica da nije moj posao da to korigujem već administracije foruma.

Juče sam pojeo pola ananasa za doručak, krušku oko 11, 1 manji grozd oko 3 i kad sam došao kući nisam bio gladan. Ručao sam oko 6 i pojeo poprilično mali obrok (za moje navike) dinstane junetine i 5 maslina. Oko 8 sam popio voćni jogurt i u 11 legao da spavam.

Jutros sam doručkovao grožđe.

Sve ovo pišem, ne da bi bilo koga vukao za nos, već da bi dobio malo stručnije mišljenje, koje bi mi pomoglo da korigujem ishranu i potvrdu da li idem u dobrom pravcu.

I na kraju, ja moju ženu volim, te ako neko smatra da to što skidam kilažu zbog nje, a ne zbog sebe, nije prava motivacija nek se zapita da li je nekad nekoga voleo ili je uvek mislio samo i isključivo na sebe.
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 5:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od harry_mason »

@ valleri4

1. 2 kriske crnog/integralnog hleba + 2 kasike meda + solja mleka (330 kcal)
2. 150g paradajz salate + 150g svezeg krastavca (41 kcal)
3. belo meso 250g + 2-3 kasike nemasne pavlake + 2 kriske crnog/integralnog hleba (480kcal)
4. 250ml cedjene pomorandze (88kcal)
5. zelena salata 200g pomesana sa tunom 90-100g (254 kcal)
6. 2 jabuke (30 kcal)
impossible is nothing
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Post od mikalja »

E josh kad bi ti to spremio i doneo na tatzni ??Onda bi bio pravi dzentlmen :lol: :lol: :lol: :lol: !Jel bwe jel ti to sve tako meruckash kad ruchkash?Il to samo pastujesh iz neke knjige?Aj priznaj necu ti nishta :D :D :D
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

harry_mason napisao:@ valleri4

1. 2 kriske crnog/integralnog hleba + 2 kasike meda + solja mleka (330 kcal)
2. 150g paradajz salate + 150g svezeg krastavca (41 kcal)
3. belo meso 250g + 2-3 kasike nemasne pavlake + 2 kriske crnog/integralnog hleba (480kcal)
4. 250ml cedjene pomorandze (88kcal)
5. zelena salata 200g pomesana sa tunom 90-100g (254 kcal)
6. 2 jabuke (30 kcal)
Jeli to za jedan obrok ?Ili za tri ?I koje je doruchak,koji je ruchak a koji vechera ako je za ceo dan?Sad sam ozbiljna stvarno!
Hvala unapred :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

Vladimir M. napisao:Poz.
. Volim da jedem, obilno. Zadovoljan sam kad se najedem i dignem ruke iznad glave i kažem ufff... al sam se najeo.
Ipak, ima tu i nekih problema... teško je naći šta da obučem, žena nije zadovoljna mojim izgledom,
Nije mi bila namera da te uvredim ( uporedila sam te sa sinom ako si dobro pročitao). I ti i ja smo od skora na ovom forumu i imali smo isti izbor : uključiti se ili ne. Ja sam pročitala sve teme od prve do poslednje strane. Ako si pročitao sve kao što kažeš onda si možda primetio da nikoga nisam kritikovala i osuđivala a nametala svoje mišljenje. Svi imaju isti cilj ali su im putevi do tog cilja različiti. Neko guta pirinač, neko broji kalorije ja sam se opredelila za gladovanje, ...i mislim da niko nema prava ( i ne želi) da nameće svoje mišljenje "bez pokrića ". Prihvatam da razmenim mišljenje o gladovanju sa onima koji su probali i znaju kako se to radi ali isto tako nemam nameru da svoj stav namećem kao jedini ispravan put do idealne linije.ODRASLI SMO LJUDI I (uglavnom) SANI BIRAMO SVOJ PUT!!!!
Svojoj deci ne namećem i ne dozvoljavam nikakve dijete. Oni su u razvoju i bave se sportom ( rekreativno) i ...život je pred njima ( u tom smislu se i konsultujem sa H-masonom).
P.S. Ne osećam se prozvanom kada kažeš da neko treba da se zamisli da li je ikada voleo nekog drugog ili voli samo sebe.Da volim samo sebe ne bih bila u idealnom braku već 22 godine , imala dva divna sina ( 18 i 16) , mnogo prijatelja.... bezbroj humanitarnih akcija ... i ja dajem krv ( niko se još od nje nije otrovao :wink: ). Pozz
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član

Post od harry_mason »

mikalja napisao:E josh kad bi ti to spremio i doneo na tatzni ??Onda bi bio pravi dzentlmen :lol: :lol: :lol: :lol: !Jel bwe jel ti to sve tako meruckash kad ruchkash?Il to samo pastujesh iz neke knjige?Aj priznaj necu ti nishta :D :D :D

ni iz jedne nisam copy/paste. Ako oces ovako mogu do sutra da ti kombinujem obroke, tako rade i nutricionisti, samo trebas da znas tabelu sa energetskom vrednoscu i sve ostalo ti lako ide. Rekao sam jos na pocetku ove teme da se dobro snalazim sa kuhinjom, mozes da porcitas ako te ne mrzi posto me je na isti nacin napao ja mislim "mars". Na isti nacin rade nutricionisti samo sto oni svoje recepte nece tek tako da ostave na netu vec skupo naplacuju...
mada ja nisam neki poklonik brojanja kalorija ali ajde kada je devojka vec trazila pa da joj olaksam racunanje :wink:
impossible is nothing
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član

Post od harry_mason »

mikalja napisao: Jeli to za jedan obrok ?Ili za tri ?I koje je doruchak,koji je ruchak a koji vechera ako je za ceo dan?Sad sam ozbiljna stvarno!
pa ako sam numericki oznacio obroke onda sigurno je da je pod projem 1. dorucak. Neces sigurno prvo da veceras pa tek onda da rucas :o :o !?!?!?
To je plan obroka za ceo dan, devojka me je zamolila da joj napisem 6 obroka do 1300 kcal, tako da ce joj ovo sigurno pomoci
impossible is nothing
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

harry_mason napisao:
mikalja napisao: Jeli to za jedan obrok ?Ili za tri ?I koje je doruchak,koji je ruchak a koji vechera ako je za ceo dan?Sad sam ozbiljna stvarno!
pa ako sam numericki oznacio obroke onda sigurno je da je pod projem 1. dorucak. Neces sigurno prvo da veceras pa tek onda da rucas :o :o !?!?!?
To je plan obroka za ceo dan, devojka me je zamolila da joj napisem 6 obroka do 1300 kcal, tako da ce joj ovo sigurno pomoci
Pa nevidi baka sinko :P Haha Ja reko pod 1 je prvi dan i tako 6 dana
A ono smazesh sve u jednom danu :P :D njam njam
Nije loshe !Samo kako se meni lepi ja bi bila za 5 meseci bucka ona DAMA ELEGANTNO PREPUNJENA! :lol: :lol: :lol:
Hvala dete !
Ljubi te baka :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

harry_mason napisao:
mikalja napisao:E josh kad bi ti to spremio i doneo na tatzni ??Onda bi bio pravi dzentlmen :lol: :lol: :lol: :lol: !Jel bwe jel ti to sve tako meruckash kad ruchkash?Il to samo pastujesh iz neke knjige?Aj priznaj necu ti nishta :D :D :D

ni iz jedne nisam copy/paste. Ako oces ovako mogu do sutra da ti kombinujem obroke, tako rade i nutricionisti, samo trebas da znas tabelu sa energetskom vrednoscu i sve ostalo ti lako ide. Rekao sam jos na pocetku ove teme da se dobro snalazim sa kuhinjom, mozes da porcitas ako te ne mrzi posto me je na isti nacin napao ja mislim "mars". Na isti nacin rade nutricionisti samo sto oni svoje recepte nece tek tako da ostave na netu vec skupo naplacuju...
mada ja nisam neki poklonik brojanja kalorija ali ajde kada je devojka vec trazila pa da joj olaksam racunanje :wink:
Neka ,neka verujem ti :D Necu te ja napadati nisam ja pala sa MARSA ? :P :D :D :D
Ja sam ti slaba sa racunom dete :roll:
Baka senilna :D :D :D :D
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član

Post od harry_mason »

mikalja napisao: Haha Ja reko pod 1 je prvi dan i tako 6 dana
A ono smazesh sve u jednom danu
:lol: pa nije ti ovo tema gladovanje pa da mozes 3 cedjene pomorandze da popijes za jedan dan :o za to se bolje obrati djoliveri, ona je iskusnija sa tim "dijetama" :P
impossible is nothing
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

EeeE sad?Necu ja da krepavam i gladujem, nisam nishta zgreshila toliko :(
Ja obozavam da jedem bem mu vraga :oops: To mi je naj drazi hobi :wink: :lol: :lol: :lol: !I jedini posao gde se ne umorim :D
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Znate shta ????Malopre sam se toooliko razocharala u sveeee dijete ali bash sveeeee!Pre nekoliko meseci od moje zaove muz i njegova cerka drzali dijetu !Otishli kod nutricioniste !Vadili krv,nalaze 300 qr pal :oops: I krenu sa dijetom!Mesecima su oni muke teskee imali!Svaki dan svaki sat minut sekund i sve na gram i caloriju svaku!Uz non stop preglede lekarske!I naravno fizicke aktivnosti OBAVEZNE!On je bio Bogamo TRBUSHINU IMAO ONU PIVSKU !ZA 6 meseci on je sleteo DA SU LJUDI SE KRSTILI !Ali bio je toliko uporan ?Da i na posao je nosio ono shta jede taj dan dok ne dodje kuci!Nije odstupao ni sekunde!Verujte ono su bila vec maltretiranja!Chini mi se da zrak nije uzimao ako nije smeo ,mislim ako mu nisu propisivali!Nisam ga videla nekih 25 dana bio na putu! I skoro on ulazi ja sam se prenerazila :o !On je deblji nego pre dijete za 15 kg :oops: !Kaze nishta me ne pitash?Ja ?Glupo mi da cutim a shta da kazem?Jedva sam progovorila.Dule shta je to?Ubucio si se 'malo'!Kaze vidish?I da sam zeleo nebih uspeo ovo!Nikad vise dijetu pre cu na shtrik vise onih muka JOK !Pitam shta je jeo ?Soproshtemnjem samo reche GOOOOOVNA i ode :( Normalno je jeo i to posnu hranu hm.Ovo je sve GALOFAK generacija!Pochinjem da se pitam shta nam i ko stavlja u hranu ?Pa ljudi moji nesme niko da se najede kao chovek a da posledicu odma ne oseti i to i vidno i svakako :oops: !
POzdrav :roll:
P.S
Usput da napomenem ,da mu se i cerka ugojila oko 12 kg !Devojchitza koja ima 21 god i non stop je na nekim dijetama!Zeljna se najesti :cry:
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član

Post od harry_mason »

pa to je ono sto sam ja non stop govorio da se zaobidju ove mentolske dijete, svega 10% ljudi ima predispoziciju da uspe i da odrzi kilazu nakon dijete sve ovo ostalo se vraca na staro ako se vrati na staru ishranu.
impossible is nothing
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

harry_mason napisao:
mikalja napisao: Haha Ja reko pod 1 je prvi dan i tako 6 dana
A ono smazesh sve u jednom danu
:lol: pa nije ti ovo tema gladovanje pa da mozes 3 cedjene pomorandze da popijes za jedan dan :o za to se bolje obrati djoliveri, ona je iskusnija sa tim "dijetama" :P
:cry: :cry: :cry: opet me prozivaš :cry: :cry: :cry: Eeee pa ni onaj tvoj jelovnik nije mnogo daleko od gladovanja za onoga ko je navikao da mnoooogo jede :wink:
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

BASH SU MENTOLSKE!SVEEEE! :oops: Nemoze chovek da se onako hrani jbt ono je bila LUDNICA pola godine!CELA PORODICA SE PODREDILA NJEGOVOJ GUZICI i on jadan :-? !Najeo se par puta i ?Ma u pm sve!Ipak ja sumnjam u neko trovanje !Nas neko goji stavlja nam il u vodu neku galofak ovo je ludnica :oops: Jos ja kazem?Ako vratim i 1 kilogram nazad nakon ovolike muke jest cu seno?qqq :cry: :cry: :cry: !Kad sam nji videla i znam kroz shta su prolazili !Nisu imali nikakvih zdravstveni problema!Sad ce slobodno na neuro moci otici :( Oni su pukli od nekog gneva!A ja mogu od sutra vec birati livadu za pasti :roll: Jbg!
Otishla sam u kupatilo i onda nemam pijma samo da gasim ovo njesra od pc a :roll:
Odgovori