Sta jedete?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Avg 13, 2008 9:40 am
Poz.
Imam 33 godine, 120 kila i nisam 3 metra visok. Volim da jedem, obilno. Zadovoljan sam kad se najedem i dignem ruke iznad glave i kažem ufff... al sam se najeo.
Ipak, ima tu i nekih problema... teško je naći šta da obučem, žena nije zadovoljna mojim izgledom, a i plaše me da ću da umrem jednog dana. SVAŠTA,
ja se smrta ne bojim, ali ipak volim da živim. Pročitah sve ovo što ste napisali i nije mi jasno što se vi tu prepucavate. Ovaj Mason ima 20 godina, tada sam i ja imao normalnu kilažu, Alo bre ljudi, ja ne mogu tako, ali ne znam kako ću. Probao sam svašta i jedino sam imao rezultata sa "mesnom dijetom" ali ovih dana sam pomislio, možda bi moglo nešto da se promeni.
Jedem u jutro ananas, neko mi je rekao da je on odličan za doručak, a ja ga obožavam, radim do 5 i tada ručam. nema šanse da jedem nešto normalno u međuvremenu , znači, moram nešto u međuvremenu da gricnem ali nema šanse da bi izdržao ceo dan na voću (probao) a oko mene ima samo prodavnica mešovite robe i pekara (da ne spominjem hamburgeriju).
Ajte čarobnjaci, vadite te štapiće, voljan sam da se uklopim u svaki plan na višegodišnjem nivou koji mi date, ali da zadovoljava sledeće uslove:
Doručak pre 8:30
obrok/ci između iz prodavnice mešovite robe ili pekare
Ručak posle 17:30
ležem oko 22h (imam malo dete koje čeka da ja legnem)
ako je neko voljan, nek mi pomogne, a ja ću mu biti zahvalan, živeću duže, i zdravije, a samim time ću duže i davati krv (to radim na 4 meseca jer volim)
Pozdrav i hvala unapred
Imam 33 godine, 120 kila i nisam 3 metra visok. Volim da jedem, obilno. Zadovoljan sam kad se najedem i dignem ruke iznad glave i kažem ufff... al sam se najeo.
Ipak, ima tu i nekih problema... teško je naći šta da obučem, žena nije zadovoljna mojim izgledom, a i plaše me da ću da umrem jednog dana. SVAŠTA,
ja se smrta ne bojim, ali ipak volim da živim. Pročitah sve ovo što ste napisali i nije mi jasno što se vi tu prepucavate. Ovaj Mason ima 20 godina, tada sam i ja imao normalnu kilažu, Alo bre ljudi, ja ne mogu tako, ali ne znam kako ću. Probao sam svašta i jedino sam imao rezultata sa "mesnom dijetom" ali ovih dana sam pomislio, možda bi moglo nešto da se promeni.
Jedem u jutro ananas, neko mi je rekao da je on odličan za doručak, a ja ga obožavam, radim do 5 i tada ručam. nema šanse da jedem nešto normalno u međuvremenu , znači, moram nešto u međuvremenu da gricnem ali nema šanse da bi izdržao ceo dan na voću (probao) a oko mene ima samo prodavnica mešovite robe i pekara (da ne spominjem hamburgeriju).
Ajte čarobnjaci, vadite te štapiće, voljan sam da se uklopim u svaki plan na višegodišnjem nivou koji mi date, ali da zadovoljava sledeće uslove:
Doručak pre 8:30
obrok/ci između iz prodavnice mešovite robe ili pekare
Ručak posle 17:30
ležem oko 22h (imam malo dete koje čeka da ja legnem)
ako je neko voljan, nek mi pomogne, a ja ću mu biti zahvalan, živeću duže, i zdravije, a samim time ću duže i davati krv (to radim na 4 meseca jer volim)
Pozdrav i hvala unapred
- Dj.Olivera
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

P.S. Možda i ne treba ništa od ovoga da počinješ, druži se sa nama klimakteričnim lajavicama i .... istopićeš se

- sanyalica
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Vladimire, rado bih ti pomogla, ali ja o tom nutricionizmu nemam pojma i osim u trudnocama, nikad se nisam gojila. E ali ja sam sportista, bila i ostala. Dakle, jedem sve koliko mi dusha ishte, ali i troshim, troshim...Eto to ti je moj recept. Mada, ovde sam kroz zezanje puuunooo pametnih stvari nauchila, pa tako jedem proju vrlo, vrlo chesto. I da znash, ima dosta ljudi koji su spremni da pomognu chistog srca. Srecno skidanje kg uz pesmu po tvom izboru zele ti alapache 

- harry_mason
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 5:53 pm
@ vladimir
u pravu si u vezi prepucavanja, i ja sam se dosta bunio prvi put ali mi je posle bilo dosadno pa sam im se i ja pridruzio (cisto zezanja radi). Dal imao 12,22 ili 42 godine nije bitno, izgovor uvek mozes da nadjes. Ima dece koja su gojazna, ima tinejdzera koji su gojazni, ima starijih ljudi koji su gojazni... dakle izgovor nemoj da trazis u godinama jer sasvim lepo mozes da izgledas i u 12,22 ili 42 godine. Predpostavljam da sa svojim godinama znas da caroban stapic ne postoji i da neces smrsati 20kg za 10 dana osim ako nisi na nekoj teskoj hemiji ili na unistavajucim dijetama ciji je efekat potpuno isti kao i kada si bio gojazan, ne mislim na to da izgledas mrsavo, vec sa one unutrasnje strane odnosno na tvoj organizam (prvenstveno srce,mozak, bubrezi itd itd itd...) Ono sto ocu da kazem jeste da ti mozes za fenomenalno kratko vreme da smrsas ali ces imati kontra efekte u tvom organizmu (npr. strasno ti se jede nesto slatko,umro bi za cokoladom a tvoja dijeta ti to ne dozvoljava cak i mesecima a to strasno, strasno lose utice na tvoj mozak jer dolazi do hiperglikemije i bla bla da te ne mucim s medicinskim izrazima). Dakle procitaj par mojih tekstova koje sam napisao na pocetku teme, cak sam ostavio i moj dan ishrane tako da ti to moze jako puno pomoci ukoliko zaista zelis na zdrav nacin da se otarasis suvisnih kg. Sa tolikom tezinom ti ne bi preporucio bavljenjem nekim zahtevnijim sportom vec samo obicno pesacenje i pesacenje dok ne smrsas malo jer je to smrt za tvoje zglbove. Ukoliko imas jasan plan sta zelis da uradis onda nastoj u tome ukoliko ne zelis onda slobodno nadji jos stotine izgovora da nakon obroka kazes UFFFFFF
sve najbolje...
u pravu si u vezi prepucavanja, i ja sam se dosta bunio prvi put ali mi je posle bilo dosadno pa sam im se i ja pridruzio (cisto zezanja radi). Dal imao 12,22 ili 42 godine nije bitno, izgovor uvek mozes da nadjes. Ima dece koja su gojazna, ima tinejdzera koji su gojazni, ima starijih ljudi koji su gojazni... dakle izgovor nemoj da trazis u godinama jer sasvim lepo mozes da izgledas i u 12,22 ili 42 godine. Predpostavljam da sa svojim godinama znas da caroban stapic ne postoji i da neces smrsati 20kg za 10 dana osim ako nisi na nekoj teskoj hemiji ili na unistavajucim dijetama ciji je efekat potpuno isti kao i kada si bio gojazan, ne mislim na to da izgledas mrsavo, vec sa one unutrasnje strane odnosno na tvoj organizam (prvenstveno srce,mozak, bubrezi itd itd itd...) Ono sto ocu da kazem jeste da ti mozes za fenomenalno kratko vreme da smrsas ali ces imati kontra efekte u tvom organizmu (npr. strasno ti se jede nesto slatko,umro bi za cokoladom a tvoja dijeta ti to ne dozvoljava cak i mesecima a to strasno, strasno lose utice na tvoj mozak jer dolazi do hiperglikemije i bla bla da te ne mucim s medicinskim izrazima). Dakle procitaj par mojih tekstova koje sam napisao na pocetku teme, cak sam ostavio i moj dan ishrane tako da ti to moze jako puno pomoci ukoliko zaista zelis na zdrav nacin da se otarasis suvisnih kg. Sa tolikom tezinom ti ne bi preporucio bavljenjem nekim zahtevnijim sportom vec samo obicno pesacenje i pesacenje dok ne smrsas malo jer je to smrt za tvoje zglbove. Ukoliko imas jasan plan sta zelis da uradis onda nastoj u tome ukoliko ne zelis onda slobodno nadji jos stotine izgovora da nakon obroka kazes UFFFFFF
sve najbolje...
impossible is nothing
- Dj.Olivera
- Stalni član
- harry_mason
- Aktivan član
post je idealna prilika da se organizam ocisti ali i ne da se smrsa, mada sve zavisi sta i koliko se jede. Iz iskustva to kazem posto i ja svake godine postim mada ja nemam problema sa tim ali bi bio veliki problem za one koji nisu toliko upuceni u ishranu i energetsku vrednost namernica... Npr osoba koja posti nece jesti meso, sir, jaja, margarin, majonez, sunku, piti mleko itd itd ali ce zato stomak napuniti namernicama koje duplo vise goje od svega gore navedenog kao sto su przeni krompirici, pola kile hleba, 10 kg voca, testenine bez jaja i razno razne grickalice koje su posne. Zbog toga se vecina ljudi tokom posta ugoji misleci da je posna hrana manje kaloricna. Mada osobama koje su od karaktera i koje mogu da se drze plana ishrane i da ne preteruju u jelu moze da bude savrsena prilika da izgube koj kg i da osveze organizam.
impossible is nothing
- harry_mason
- Aktivan član
- Dj.Olivera
- Stalni član
U pravu si. Ko nikada nije postio teško mu pada odricanje od mesa sira, jaja, mleka...Danas postoji zamena za sve. Sojin sir je idealna zamena za sir, sojino , ovseno , pirinčano mleko zamena za kravlje mleko. Fenomenalna zamena za meso je " seitan"-pšenično meso koje ima vrhunski ukus. Za doručak se umesto margarina, džema, posnog majoneza mogu koristiti sojine viršle, salame, dijetalni namazi od ( bundeve, suncokreta, susama...). Postoji i milion mogućnosti spremanja jela od žitarica tako da se može dugo postiti a time očistiti organizam, omršati itd.harry_mason napisao:post je idealna prilika da se organizam ocisti ali i ne da se smrsa, mada sve zavisi sta i koliko se jede. Iz iskustva to kazem posto i ja svake godine postim mada ja nemam problema sa tim ali bi bio veliki problem za one koji nisu toliko upuceni u ishranu i energetsku vrednost namernica... Npr osoba koja posti nece jesti meso, sir, jaja, margarin, majonez, sunku, piti mleko itd itd ali ce zato stomak napuniti namernicama koje duplo vise goje od svega gore navedenog kao sto su przeni krompirici, pola kile hleba, 10 kg voca, testenine bez jaja i razno razne grickalice koje su posne. Zbog toga se vecina ljudi tokom posta ugoji misleci da je posna hrana manje kaloricna. Mada osobama koje su od karaktera i koje mogu da se drze plana ishrane i da ne preteruju u jelu moze da bude savrsena prilika da izgube koj kg i da osveze organizam.
- harry_mason
- Aktivan član
- Dj.Olivera
- Stalni član
Lasko je naći recepte, treba se potruditi i spremiti posno i ukusno jelo. Ako cela porodica posti nije teško al je zeznuto kada neko posti na vodi, neko na ulu... treba to sve uskladiti i onda je najlakše jesti jedno isto, hleb, krompiriće,pasulj....pa kako kome drago. Ovaj post je najlakši jer ima mnogo voća, povrća i uopšte ne pada teško.harry_mason napisao:pa naravno da postoji zamena za sve samo mnogi ne znaju sve prozivode od soje i posne recepte pa onda na brzinu "sklepaju" 5 kriski hleba a jedino za rucak spreme ribu a to nije dovoljno...
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Avg 13, 2008 9:40 am
Ma pre nego sam pisao pročitao sam sve postove (btw Post je vreme gojenja, meda, džema i td.) do 6. strane, a onda sam shvatio da je krenulo čisto prepucavanje, pa sam zato i prestao da čitam dalje, sad sam pročitao propušteno i vidim da nisam pogrešio.harry_mason napisao:...u pravu si u vezi prepucavanja, i ja sam se dosta bunio prvi put ali mi je posle bilo dosadno pa sam im se i ja pridruzio (cisto zezanja radi)
.... Dakle procitaj par mojih tekstova koje sam napisao na pocetku teme, cak sam ostavio i moj dan ishrane tako da ti to moze jako puno pomoci ukoliko zaista zelis na zdrav nacin da se otarasis suvisnih kg
...samo obicno pesacenje i pesacenje dok ne smrsas malo jer je to smrt za tvoje zglbove...
Za pešačenje znam, rekla mi je jako dobra prijateljica mojih roditelja (čini mi se kardiolog) i dala mi spisak namirnica za izbaciti i ubaciti ali to nije rešenje za mene. Evo zašto. Nije meni problem ostaviti hleb (Mesna dijeta 6 meseci pred svadbu), nije mi problem izbaciti svinjetinu (i onako mi je to najružnije meso osim kad je roštilj u pitanju) Problem je što od 9 do 17 ne jedem ništa. Kad dođem kući, ma niko živ me ne može zaustaviti dok automat ne natera telo da se po završenom ručku zavalim u stolicu, dignem ruke i kažem "uff... al sam se najeo"
Inače prestao sam da pušim pre 5-6 godina, dakle, verujem da sve mogu

Preko puta moje firme otvorena je juče piljarnica, neko me gleda odozgo

Najgore od svega je što, ja imam volju ali ne osećam potrebu. Sve to radim zbog Žene. To me doduše neće usporiti/zaustaviti.
Dakle molim pomoć. Kako uvećati broj obroka, smanjiti količinu sa prethodnim uslovima (+ novootvorena piljarnica)
Napominjem da ne jedem Svež krastavac, papriku, Lubenice i dinje.
Hvala unapred
- Dj.Olivera
- Stalni član
Post je vreme gojenja samo za one koji se nepravilno hrane ( mnogo hleba, džema, meda....). Ako sve možeš kao što kažeš, onda nateraj sebe da promeniš navike u ishrani ( eto napravio si prvi korak, voće do 17), pešačenje-brzo hodanje ( to moj muž radi godinama i ima idealnu kilažu ). Ako to ne radiš zbog sebe nego zbog žene onda....hm ...ne znam šta da ti kažem