bobo001 napisao:Ja sam odlucan u tome da cele nedelje postim na vodi. Dakle, krompir, pirinac, psenica...... Juce sam citao sastojke posnog keksa i vidim da je sve prihvatljivo: psenicno brasno, sojino brasno, sredstvo za narastanje i biljna mast.
Hvala punoooo na odgovoru....
ovo me podsetilo na tipican studentski jelovnik...ili paradajz i kuvan krompir ili pekmez i leb
tako smo se hranili pre par godina...bez blama, na sred kantine na faksu nas par lomimo hleb koji smo kupile u obliznjem C marketu i jedemo ga onako kao da je najlepse jelo...jos uz to su pale neke suve kajsije...ma poslastica prava
mozes recimo i pecene paprike, ispeces ih, onda napravis tost sa njima, obicnim pecurkama iz dunsta recimo, bosiljkom, paradajzom, krastavcima...sve to lepo u tost i prava gozba al na vodi...jak je sendvic i moze da te dugo drzi...tako mi kazu jer ja i paprike nismo sjajni drugovi
Ja sam mislila da se samo ja ugojim oko posta,kad gle cuda!!!
Jeste da prija,ali je tesko pri kraju posta,narocito oko NG,tj. za docek!!!
Mada navikla sam na to...
zanimljivi su ovi recepti za one koji sve vole
A ja ne volim ni pecurke,ni soju, ni masline i mnoge vrste ribe...
Tako da mi nije lako...Sva sreca pa volim voce,povrce i testo
Eh, i ja volim testo, ali guza i butine ga ne ljube bas preterano pa isto oko posta moram da se pazim, inace, kad me uhvati glad, sposobna sam da pojedem pola francuskog hleba i pola tegle dzema
Potpuno sam razumela sta si htela da kazes
E nesto sto obozavam da jedem u toku posta su vocne salate!!!!Samo umesto slaga,pudinga i sl. vocu dodam sok od ananasa iz konzerve
Ne treba ti secer za to, jer je sok sam po sebi sladak.Ako ubacis vise citrusnog voca bice i zdravo i ukusno i niskokaloricno
Dragi moji,kako ide post?
Poslednja nedelja ,danas su materice,veliki praznik posvecen zenama.
Izdrzite jos malo,Nova godina neka ne bude prepreka,ima lepih salata od morskih plodova,povrca i pomalo testa i vocna salata i srecni praznici.
Sa verom u Boga ,svako dobro
Majmunche napisao:Ja sam provalila jedna sojin jogurt koji mi jako odgovara ("Silk") i u njega ubacim suvo voce pa bude super.
gde ga nadje??
ja postim godinama, ali samo sam jednom pokusala da pomirisem sojin jogurt i to se zavrsilo sa mojom glavom iznad wc solje
od tad nisam bas kupac soje ni u kakvom obliku, a nije mi prvi put da cujem da se neko odusevi sojinim jogurtom pa se pitam zar sam tolko prolupala
kat0404 napisao:Dragi moji,kako ide post?
Poslednja nedelja ,danas su materice,veliki praznik posvecen zenama.
Izdrzite jos malo,Nova godina neka ne bude prepreka,ima lepih salata od morskih plodova,povrca i pomalo testa i vocna salata i srecni praznici.
Sa verom u Boga ,svako dobro
Sretan praznik svima zaista!Prelep dan, da se podsetimo veze sa nasim roditeljima, nasih divnih obicaja vezivanja, koji simbolisu da bi bar trebalo da nas vezuje ljubav, postovanje i zajednistvo...
Ne znam kako vi planirate, ali meni su ispiti toliko blizu da cu lepo uciti sutra vece i pravac krevet a sto se hrane tice, moja mama recimo ne posti, tako da sve postove i prolazim tako, ona meso ja grasak, ona tortu ja jabuku i jedino sto mi jeste problem bio na pocetku svakog posta to je kako se odreci mleka tj kako ziveti bez fine kafe s mlekom, ponekad u nostalgiju upadne i sir...ali ostalo jok
zato su za posna slavlja meni bajadere zakon i mnogo su mi i inace lepse posne
E,ja volim Novu godinu,pa iako nisam u cvetu mladosti(29),okiticu jelkicu i napraviti posnu novogodisnju veceru ze sebe,a mrsnu za roditelje i decka,smrc,smrc...Iako se riba ne jede preko nedelje,a narocito poslednje nedelje,ja kukala,duhovniku,pa me razresio na novogodisnje sarance.Do sada ga nisam spremala,pa cemo videti,ali se nadm da ce posle svega oni meni zavideti,he,he...Srecna vam svima Nova godina!!!
Jujujuuuuuuu, ma kako to "matora"??? Nemojte da vas cujem - ja sa 35 uopste ne mislim da ne proslavim, otvoricu jedan mali sampanj, i castiti se torticom, pa neka ide zivot !!!
PUNO SRECE I OSTVARENJE SVIH SNOVA NEKA VAM DONESE GODINA NOVA ZELIM VAM SVIMA SVE NAJBOLJE!!!
Srecna Nova svima!Ja goru Novu godinu do sada nisam imala,a nadam se da necu ni imati....U 23h,mojoj mami je bilo lose,muka i povracanje,onda je nestalo struje,pa mi je vecera upropascena,a onda moj decko dobije poziv da mu se mladji brat upio i juri po Terazijama polugo......!!!Psovala sam sve po spisku...!Onda sam sela da pojedem nedopecenog sarana,pa je i meni bilo bas muka...Ukratko ne ponovvilo se.A,da juce sam bila dezurna od 7 ujutru....Nadam se da su se ostali lepo proveli,a da ce nam svima Bozic proteci u radosti!!!!