Evo Doktora Posne Palacinke. Zaista, palacinke su mi omiljeni dezert (priznajem, sta cu) i pokusavala sam da ih pravim i posne. Evo sta sam zakljucila:
- definitivno mogu i bez jaja, nista im bitno ne fali
- ne mogu na danima kada se jede hrana bez ulja, iz ociglednih razloga (osim ako necete na suncu da ih przite

)
- najbitnije je da se nadje prava gustoca sojinog ili pirincanog mleka. Tu cete baciti dosta vremena, zivaca i materijala, dok ne nadjete pravo. Ja sam otkrila da mi najvise odovara EdenSoy mleko bez fortifikacije, i bez bilo kakvog ukusa (vanila npr). Znaci obicno njihovo sojino mleko, i ispale su super.
- naravno, i kisela voda je bitna, posto nema jaja i testo se lakse raspada, bitno je ne zameniti kiselu vodu obicnom.
Naravno da nisu kao one regularne, ali kada su dugi postovi u pitanju ionako zaboravis kakav je ukus pravih
