Bozicni post - ideje, podrska, iskustva

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

Post od kat0404 »

tweety_girl napisao:mozeeeeeeeeeeeeeeeee :lol: :lol: :lol:
to mi je ionako ispod crte :lol: :lol: :lol:
samo mislim da ce mi trebati neko tvoje specijalnosti uskoro, izgubila sam tu crtu :lol: :lol:
Osobi koja ima puno duha ne treba nikakva druga strucnost...
Daj savete za neku posnu palacinku.
Mislim ,da krece Veliki Post,za mesec dan.
Treba da spremimo recepte za jela bez ulja,da budu lako svarljiva.
I da manje konzumiramo hranu.
Ko ima ideje nek se javi.
Po :D zz.
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Evo Doktora Posne Palacinke. Zaista, palacinke su mi omiljeni dezert (priznajem, sta cu) i pokusavala sam da ih pravim i posne. Evo sta sam zakljucila:

- definitivno mogu i bez jaja, nista im bitno ne fali
- ne mogu na danima kada se jede hrana bez ulja, iz ociglednih razloga (osim ako necete na suncu da ih przite :lol: )
- najbitnije je da se nadje prava gustoca sojinog ili pirincanog mleka. Tu cete baciti dosta vremena, zivaca i materijala, dok ne nadjete pravo. Ja sam otkrila da mi najvise odovara EdenSoy mleko bez fortifikacije, i bez bilo kakvog ukusa (vanila npr). Znaci obicno njihovo sojino mleko, i ispale su super.
- naravno, i kisela voda je bitna, posto nema jaja i testo se lakse raspada, bitno je ne zameniti kiselu vodu obicnom.

Naravno da nisu kao one regularne, ali kada su dugi postovi u pitanju ionako zaboravis kakav je ukus pravih :wink:
tweety_girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 1:03 pm

Post od tweety_girl »

Ko ima duha? :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne, nisu to posne palacinke sigurno :lol: :lol: :lol:
Uh majmunce, mnogo to tesko sto pricas, ja znam samo za jedno sojino mleko, ono u prahu u zelenoj ili plavoj kutiji, cesko, poljsko ili cije god :lol: :lol: :lol: ali imam poznanicu koja uvek pravi posno testo, zamesi ga sa kiselom i tim prahom...ma kako ih napravi, ne bih jela mrsne nikada :lol: :lol: samo je trik da budu malo deblje, kad su mnogo tanke bljutave su :lol: :lol: :lol:
Da, uskoro krece Veliki post, Bogu hvala, malo da se smirimo i mi :lol: nije lako biti eurokrem generacija :lol: :lol: :lol:
ljubim vas sve :wink:
Odgovori