Bozicni post - ideje, podrska, iskustva

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Dundica !
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 06, 2007 12:11 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Dundica ! »

@Daca YU

Ma OK,
videla sam malocas tvoje postove na Neeri,
pa mi malo bilo enigma u vezi razlicitih postova...
bravo za Neeru,hrabra si ti......
ipak..........JA
se zaista oslanjam na intuiciju i licno iskustvo a vidim i ti :wink:

Volim klopu....postim...ugojim se, pa dignem rucnu....smrsam......u svakom slucaju......
....ide zivot.
Poslednja izmena od Dundica ! u Čet Dec 13, 2007 6:02 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Dundica !
Aktivan član
Aktivan član

Post od Dundica ! »

Jefimija napisao:
Dundica ! napisao:
EJ,al' se ti lepo hranis.....hmmm.....ni xenikal ti posle ovog posta nece pomoci ako jedes ovako k'o sto pises :lol:
:oops: :P Ma jok ja se dosta i trosim :-?

A jel kako bese ide ona nera :cry: :lol:

Mislim da ce tebi i meni posle ovog posta malo biti jedna Neera :o ,
bolje da nam neko preporuci nekog povoljnog plastikara za povoljnu liposukciju :lol: ... :lol:
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

Ili ako budemo imale srece, mozda zakacimo i neki trbusni virus :wink: :lol:

Salim se :) Ja srecom nemam problema sa tim. Meni je tezina fiksna.
Dundica !
Aktivan član
Aktivan član

Post od Dundica ! »

Jefimija napisao:Ili ako budemo imale srece, mozda zakacimo i neki trbusni virus :wink: :lol:

Salim se :) Ja srecom nemam problema sa tim. Meni je tezina fiksna.

Ma sta fixna :x tezina,iz najvece ljubavi mi pravis zazubice :o

fixna mi je samo visina :o

ostalo mi je sve flexibilno :lol: :lol: :lol: :lol:

Laku noc devojke
micaaaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2007 11:59 am

Post od micaaaa »

bozicni post! Postim vec deset godina!NIkakav deficit proteina nisam imala!vikendom se moze jesti riba.ostalim danima,lignje,soja(soja budrgeri,odresci,tofu sir,dimljeni tofu sir,)tofu sir se moze naci gotov u prodavnicama zdrave hrane_nikakva priprena nije potrebna!Moje omiljeno ptkrice je przeni sejtan_to je "psenicno meso"-ukusno je ko meso,pilece,a pravi se od proteina zita!Niskokaloricno!kupuje se gotovo u prodavnicama zdrave hrane!Tu su i sve moguce pecurke!ALi ono sto svakako jeste najbitnije je,_ljudi mi se samim Bogom pricescujemo!Pa moze li neko vise brinuti o nama i nasem zdravlju?Ne brinite zbog deficita u proteinima!Pa nas Patrijarh ima 93 godine!do prosle godine je sluzio u Crkvi sam! Koliko mi znamo takvih 93-godisnjaka!Neka vam svima post protekne u miru ,zdravlju i ljubavi i da se spremimo da svi lepo docekamo praznik Hristovog rodjenja!Ej Hristos se rodi!!! :D
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Ovo je stvarno super ohrabrujuci post, bas kad sam nesto posustala. :oops:
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

Post od kat0404 »

Ako pocnes da postis ne odustaj.Post hranom je prvi korak,mnogo je vazniji duhovni post,koji se nadovezuje.Uzimanjem odredjene vrste hrane u postu jaca se volja i krece bukvalno duhovno ciscenje.Misli bez ruznih reci,zelja za dobrim delima i sada da ne duzim,ima lepih knjiga o nasem postu.Preporucila bih knjigu vladike Artemija,o postu.Ima u pravoslavnim knjizarama,verovatno u Trojerucici u Nusicevoj.
Post ce ti lako pasti i postace sastavni deo tvog bica ,redovnim odlaskom na liturgiju.
Svako dobro od Gospoda zelim svim ucesnicima ove teme
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Hvala kat0404

Nisam odustala - samo "posustala", t.j. uhvatila me je neka malodusnost i po prvi put od pocetka posla da mi se neodoljivo jelo neko mrsno jelo (musaka). Posto ja postim a muz ne, onda mi ispadne jos teze - ali mislim da je bas u tome stos, cak ni kutlacu da ne olizem (a tesko, je, veruj, bas je zamirisalo).

I u pravu si sto se tice ovog duhovnog posla. To mi teze ide jer imam uzasno kratak fitilj (kao i svi psiholozi u privatnom izdanju, uostalom :lol: )

Ali - idemo korak po korak...
micaaaa
Aktivan član
Aktivan član

Post od micaaaa »

zaboravila sam na pomfrit!I on lepo mirise!Ma nije lako ,ali je na kraju mnogo lepo!Bude ti drago!I zbog sebe i zbog muza i zbog Boga!I svaki trenutak bez musakice se isplati! e sad malo utehe! U prodavnicanma zdrave hrane moze se kupiti crvena soja u pahuljicama .prvo je potopis u vodu,zatim dobro iscedis,prokuvas i onda ti ona imitira mleveno meso!MOzes da nadjes grill vegetu u prodavnicama i imaces musaku sa ukusom rostilja!svi ce ti zavideti na postu!:wink: Ali naravno duhovni post,pa i ovaj telesni mnogo je laksi uz nekog istomisljenika,ili bar neku knjgu ..."Veliko spremanje" nase unutrasnjosti i spoljasnjosti,ne moze i bez iskusenja!!!Srecno nam svima! :D :D :D
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Aaaaa, pa sad je meni jasno zasto mi odjednom pao tesko ovaj post - potsetio me na omrazenu aktivnost - veliko spremanje :wink:

Malo se salim, "kriza musaka" je prosla. Bila i jedna koja se zvala "zaledjene sarme" ali vise ne otvaram zamrzivac. 8)
Korisnikov avatar
Skywalker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 20, 2007 8:47 am

Post od Skywalker »

Majmunche, ti si domacica za svaku pohvalu :wink:
Slika
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Pa, mogu ti reci, kad sam prvi put napravila sarme i one uspele - rekla sam sebi: sad si se dokazala i kao covek i kao Sprkinja :lol: :lol:
micaaaa
Aktivan član
Aktivan član

Post od micaaaa »

:D
Dundica !
Aktivan član
Aktivan član

Post od Dundica ! »

@Jefemija,
pa gde si se sakrila?

Kuvas i jedes krisom...ccc :roll: cc...nevaljalice jedna.

javi nam bar sta spremas :wink:
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Evo ja zeljno cekam, krce mi creva. Zavite to lepo u jednu novinu (ako moze, strana citulja iz Politike) i posaljite DHL-om na moju kucnu adresu 8)
Odgovori