Ma OK,
videla sam malocas tvoje postove na Neeri,
pa mi malo bilo enigma u vezi razlicitih postova...
bravo za Neeru,hrabra si ti......
ipak..........JA
se zaista oslanjam na intuiciju i licno iskustvo a vidim i ti
Volim klopu....postim...ugojim se, pa dignem rucnu....smrsam......u svakom slucaju......
....ide zivot.
Poslednja izmena od Dundica ! u Čet Dec 13, 2007 6:02 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
bozicni post! Postim vec deset godina!NIkakav deficit proteina nisam imala!vikendom se moze jesti riba.ostalim danima,lignje,soja(soja budrgeri,odresci,tofu sir,dimljeni tofu sir,)tofu sir se moze naci gotov u prodavnicama zdrave hrane_nikakva priprena nije potrebna!Moje omiljeno ptkrice je przeni sejtan_to je "psenicno meso"-ukusno je ko meso,pilece,a pravi se od proteina zita!Niskokaloricno!kupuje se gotovo u prodavnicama zdrave hrane!Tu su i sve moguce pecurke!ALi ono sto svakako jeste najbitnije je,_ljudi mi se samim Bogom pricescujemo!Pa moze li neko vise brinuti o nama i nasem zdravlju?Ne brinite zbog deficita u proteinima!Pa nas Patrijarh ima 93 godine!do prosle godine je sluzio u Crkvi sam! Koliko mi znamo takvih 93-godisnjaka!Neka vam svima post protekne u miru ,zdravlju i ljubavi i da se spremimo da svi lepo docekamo praznik Hristovog rodjenja!Ej Hristos se rodi!!!
Ako pocnes da postis ne odustaj.Post hranom je prvi korak,mnogo je vazniji duhovni post,koji se nadovezuje.Uzimanjem odredjene vrste hrane u postu jaca se volja i krece bukvalno duhovno ciscenje.Misli bez ruznih reci,zelja za dobrim delima i sada da ne duzim,ima lepih knjiga o nasem postu.Preporucila bih knjigu vladike Artemija,o postu.Ima u pravoslavnim knjizarama,verovatno u Trojerucici u Nusicevoj.
Post ce ti lako pasti i postace sastavni deo tvog bica ,redovnim odlaskom na liturgiju.
Svako dobro od Gospoda zelim svim ucesnicima ove teme
Nisam odustala - samo "posustala", t.j. uhvatila me je neka malodusnost i po prvi put od pocetka posla da mi se neodoljivo jelo neko mrsno jelo (musaka). Posto ja postim a muz ne, onda mi ispadne jos teze - ali mislim da je bas u tome stos, cak ni kutlacu da ne olizem (a tesko, je, veruj, bas je zamirisalo).
I u pravu si sto se tice ovog duhovnog posla. To mi teze ide jer imam uzasno kratak fitilj (kao i svi psiholozi u privatnom izdanju, uostalom )
zaboravila sam na pomfrit!I on lepo mirise!Ma nije lako ,ali je na kraju mnogo lepo!Bude ti drago!I zbog sebe i zbog muza i zbog Boga!I svaki trenutak bez musakice se isplati! e sad malo utehe! U prodavnicanma zdrave hrane moze se kupiti crvena soja u pahuljicama .prvo je potopis u vodu,zatim dobro iscedis,prokuvas i onda ti ona imitira mleveno meso!MOzes da nadjes grill vegetu u prodavnicama i imaces musaku sa ukusom rostilja!svi ce ti zavideti na postu! Ali naravno duhovni post,pa i ovaj telesni mnogo je laksi uz nekog istomisljenika,ili bar neku knjgu ..."Veliko spremanje" nase unutrasnjosti i spoljasnjosti,ne moze i bez iskusenja!!!Srecno nam svima!