aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Aaandjelija draga,pa ako se vec upalilo i bolje je da je danas da lekari mogu odmah da vide sta je to,a ne posle da razmisljate sta je.Ja sam ubedjena da nije nista opasno cim se upalilo.Javi nam obavezno kad se vratis!Ono sto si napisala za brigu i da se uvek nesto lose desi ako ne brines,ja ne mogu da verujem,kao da su moje reci!ne kazem ja da ne treba da brines,ali,mislim da malo panicis pa napravis sebi jos gore.Bilo bi lepo kada bi mogla da se iskontrolises,bilo bi ti mnogo lakse.Inace,nisam ja ni hrabra ni jaka,samo se trudim da budem realna,ovako kako mi radimo ne ide,tako da se sve moze promeniti.Sporo je i tesko ali ce valjda vredeti.Ontario,pa ja ne mogu da verujem kako si ti realna kad su drugi u pitanju,sve se slazem sa tobom u vezi onog sto si napisala za Andjeliju.Imas ti snage mnogo vise nego sto mislis!mozda bi ti znacilo kada bi na muza ti mogla vise da se oslonis,ponekad imam utisak da ti moras da brines o njemu kao o trecem detetu,a ko ce onda o tebi?Ti imas puno problema i sasvim je normalno da se tako osecas.priobaj da sagledas stvari i uradis ako se nesto moze da ti bude bolje.Moram ti priznati da se vidi da se trudis!
Ljubim vas drugarice moje!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Draga moja Andelija,
nadam se da je sve uredu sa mamom,znam koliko se brines javi nam se bar na kratko da znamo kako je mama i kako si nam ti!
Uvek neki problemi,ja se nadam da je mami neka upala mozda zbog reza ili ko zna ali verujem da nije nista lose.Budi jaka!Sve ce biti uredu videces!
Draga moja Majo,uvek si tu za nas kada te trebamo,hvala ti 1000puta za to.
Jako je lepo kada znamo da imam prave prijatelje pa i ako smo hiljade kilometara daleko.Mnogo mi znacite!
Vidis draga Majo ja za druge uvek imam rec optimizma ali za sebe sam drugacija.Meni isto treba neki oslonac jer i ja sam jako depresivna ali tako sam naucila kroz zivot da budem kao kamen jaka samo ne znam dokle.Jedva cekam da vidim psihijatra,bojim se da ce i on biti razocaran u mene jer se bojim lekova,videcu sta ce mi reci sve cu vam pisati.Danas su me zvali na posao,nisam radila od nedelje.Cula sam se sa majkom i zvuci mi isto dobro kao prije par nedelja i to me jako raduje.Da ja nisam digla frku i zvala njenu doktoricu ko zna sta bi sa majkom bilo.Oni su je definitivno trovali sa lekovima i ako preko daljine dovoljno mi je da joj cujem glas.Boze hvalim tvoje ime!
Bog je dragi dao da sam skontala u cemu je problem jer se ta zena sto je cuva sada uplasila,posebno kada sam rekla da ja sve znam i da se ne iznenadi ako banem tamo za 24 sata.Odma ju je odvela kod doktorice u ponedeljak i pokusala da se opravda govoreci,pa ja ne znam koje lekove tvoja mama pije.Medicinska sestra ju je zbog tih reci jako iskritikovala,a moja majka je rekla doktorici da je truju sa lekovima.Brinule su se o njoj 2 zene i ova prva je pobegla od mame taj dan kada sa digla frku zbog lekova jer sam znala da daju mami po citav dan lekove za spavanje pa je mama jedva progovarala na telefon.Nije bila sposobna da prica samnom i puno puta je spavala po danu kada sam zvala.Te su se zene pravdale da je to mami od ugruska u mozgu i to je zato jer se tek probudila a ja sam znala da je to sve laz.
Posto je mama bila kod neurologa i posto su joj rekli da posle padanja nije dobila opet mozdani znala sam da joj je govor poremecen ne od mozdanog nego od zena koje je cuvaju i daju ko zna kakve lekove.Mamu je pocelo da boli srce,meni je stalno govorila da joj nije dobro.Boze hvala ti pa sam reagovala na vreme.Ta prva zena sto je pobegla od majke je rekla komsinici,nece ona u Kanadu kod cerke jer nece ona jos dugo
Znala je zmija otrovnica sta rade majci zato je to i rekla.Sada je ostala samo jedna sa majkom koja je 24 sata i koja se toliko uplasila posle mog telefonskog.Svi su bili upoznati sta se desava i svi su primetili da se mama jako promenila.Niko nije sumnjao na lekove.
Sada daje mami SAMO lekove koji su joj prepisani zato majka super prica.
Dragom Bogu Hvala!
Nadam se da se niko vise nikada nece igrati sa majcinim zivotom jer sam u stanju uzeti saku tableta za spavanje i krenuti na put.
Ljubi vas i pozdravlja vasa drugarica iz daleka
Andelija,javi se....ja cu procitati tvoju poruku kada nocas dodem sa posla.
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

Javljam se!!!!
U tri sata smo otisle na ultra zvuk. Glupaca na salteru nam je rekla da ne mogu da prime mamu danas nego u ponedeljak jer je doslo do promena u rasporedu. :o i pitala zasto nismo zvale da se interesujemo i da pitamo? Sta ima da pitam kada nam je lepo bilo zakazano???
Lepo sam joj objasnila da je mami to prva kontrola posle operacije i da smo zakazale jos u januaru za 22 maj . .ne vredi. Pitam sta da radimo posto mama sada ima crvenilo i bolove, on kaze da najdemo hirurga da je pogleda. . .Ocajne, zakazemo ponovo ultra zvuk za ponedeljk u 8 i odemo od saltera do mesta gde se radi ultra zvuk. Kada je doktor koji radi izasao, mama je zamolila da ga pita sta da radi: da li da ceka ponedeljak, da ide kod ginekologa ili da ode kod dr opste prakse da bar dobije antibiotik . ..??? Ide vikend. . .
On je predlozio da nadjemo doktora koji je operisao jer je na danas dezurni u urgentnom hiruskom bloku!!! :D Odemo, pitamo, kazu: cekajte . ..
Cekale smo tako jedno 3 sata . .. najzad doktor izadje, mama ga zaustavi, objasni sta je, on kaze: ajde ovamo!
Ja cekam ispred male hiruske sale, a oni unutra, ne mogu da razaznam sta pricaju . . :(
Izlazi doktor, posle 5 minuta mama i kaze: radio mi je punktiranje! :o Ja u soku . .. Izasao je pun spric gnoja i doktor kaze da ne treba antibiogram jer zna odmah koji je lek najbolje da pije (dao joj Marocen), i da je dobro sto je izasao gnoj, to znaci da nije tumor . ..uh
Kontrola za 4 dana, u utorak , do tada da pije antibiotik i da stavlja obloge, a kada bude dolazila da ponese nalaz ultra zvuka od ponedeljka!
Kaze da je dojka mnogo tvrda i da to ne bi trebalo da traje toliko dugo posle operacije. To je do sad trebalo da prodje .. .
Ponovo je gledao patoloske nalaze i rekao da NIJE bio tumor, ali da je bilo "predkancerogeno stanje" i da zato MORA cesce da se prati i kontrolise .. . :(
U ponedeljak znaci ide ponovo kod lekara, pa u utorak ponovo . . .
HVALA Gospodu i Presvetoj Bogorodici da smo danas uspela da nadjemo doktora i da je pristao da nam primi, cak i bez uputa,icega .. Sta bi bilo sa tom dojkom do ponedeljka ujutru . . . . :-? SUPER je mamin doktor, jako sam srecna jer bar ima dobrog doktora ako nista drugo. . ..

Ja sam vam u haosu totalnom!!! Mozete da zamislite kakava sam divan dan mala. . . .Stvarno se osecam kao da cu da puknem. . .

Kuckacu vam pono ujutru, premorena sam . . jedva gledam na oci.
draga Ontartio, ova recenica mi se najvise dopala: :wink:
ontario napisao:
Nadam se da se niko vise nikada nece igrati sa majcinim zivotom jer sam u stanju uzeti saku tableta za spavanje i krenuti na put.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Uh......draga Andelija,mogu misliti kako se osecas i pod kolikim si stresom.
Hvala Bogu dragom pa ste nasle lekara i mami je to uradio jer ce sada biti sve uredu i nece je vise boleti.U nesreci je sreca sto vas je taj lekar primio.Nemoj sada puno da se plasis,sigurno joj je bilo tvrdo od tog gnoja.Meni nije jasno sta su joj radili kada se zagnojilo?Da li je ona isla redovno na previjanje rane?Ma nije ni bitno samo neka je ona dobro sada.
Sigurno ce i nalazi ultrazvuka biti uredu,nemoj da se plasis.Nije kancer!
Neboj se draga Andelija!Ja znam zenu koja je imala kancer prvo u jednoj pa u drugoj,operisana je i super je i posel puno godina.Ovde uvek govore,sve je dobro kada je na vreme.Jako je bitno ici bar jednom godisnje na mamografiju posle 40-50 godine,cisto da se pregledamo.Naravno ako se nesto primeti onda se nema sta cekati.Mami to moraju pratiti isto kao i sve ostalo,ja imam male ciste na stitnoj ali ne smem ih skroz zapostaviti jer su male,nego moram povremeno na kontrolu.Znaci SVE SE MORA kontrolisati.
To nemoj da te plasi,pa zamisli kada bi joj rekli ma ne moras vise nikada ici na kontrolu?To bi bilo glupo......
Odlican je mamin lekar i zato mu veruj i ne sekiraj se.Vidis da ju je danas primio znaci brine se za svoje pacijente.
Ja sam isto umorna dodoh sa posla i moram odspavati jer sutra cu prvi puta posle 3 godine VIDETI MOJU MAJKU preko kompjutera na kameri.
Mozete zamisliti drage moje prijetaljice koliko sam nestrpljiva i kako se osecam.Ne znam kako cu se suzdrzati da ne zaplacem kada vidim lepu moju majcicu.Jos da je mogu dotaci,Boze sto sam sretna!
Dovesce je komsinica kod sebe u pola 12 jer je kupila i kameru.
Jos uvek ne mogu da verujem.......pisacu vam sutra a sada bih probala da malo odspavam da bih bila odmorna za sutra.
Citav dan danas mislim o tome i kao da sanjam jos uvek ne mogu da verujem.
Ljubim vas sve drage moje i lepo mi spavajte!
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Mama je operaciju super podnela, ali je posle operacije dojka bila potpuno tvrda. Doktor je rekao da je to normalno i da ce da prodje . . Deo jeste prosao, ali deo je i dalje ostao jako tvrd. Mama je cekala kontrolni ultra zvuk, pa da vidi sta je to .. .A nismo znale da je TREBALO ranije da se javi svom lekara koji je operisao da to pogleda.
Hvala Bogu da se to juce napravilo, kada je bas trebalo da ide na pregled, da oni to mogu da vide kako izgleda. . .
Hvala Bogu da je njen doktor super pa je hteo da je juce lepo primi, sredi joj to i da terapiju .. .Sreca pa smo ga nasli u pravo vreme na pravom mestu.
Ja sam sad jos vise sigurna u promisao i pomoc Boziju. Ja sam mu se svaki dan molila da bude sve u redu sa mamom, da ultra zvuk bude u redu. . ..I bas sam bila ljuta sto ultra zvuk nije rodjen! Ali ovako je ispalo jos bolje! Dobili smo pomoc bas kada nam je trebala! Hvala Bogu na tome i hvala nasem doktoru, ispao je covek . . .

Draga moja ontrario .. . rasplakala si me :cry: Mogu da zamislim kako se osecas, kako si uzbudjena. . .a bih verovatno bila van sebe! Konacno ces se svojim ocim uveriti kako je mama, mocices da pricas sa njom. . .pokusaj da se ne rasplaces mada znam da je tesko :cry:
O jbt ti zivot i okean, da budes tako daeko od svoje mame u tako teskoj situaciji. .. Radi na sebi, trudi se, idi kod psihijatra i pij sve sto ti bude dao. Neka ti cilj bude da jednog dana ozdravis i odes da vidis svoju mamicu!! :wink:
Zelim ti sve najlepse od srca draga. :D
Javi se na cujemo kakako je proslo. Sad kad komsinica ima kamericu, mozete se stalno cuti na taj nacin!
Hvala ti za sve sto si napisala, jako si me utesila! Maja je u pravu, realnija si kada su drugi u pitanju nego ti sama. Verovatno smo svi takvi. I ja svoje problema ne mogu da sagledam realno, a tudje mogu .. .Bitno je da se trudis i da napredujes, samo napred!

pozz od andje
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drage moje prijateljice,evo javljam vam se i da vam kazem videla sam moju majcicu jos sam pod utiscima i zelela sam da mi nikada ne prekinu vezu sa njom.Moja mama je izdrzala sat vremena sedeci na invalidskim kolicima i nije vise mogla,boli je noga.Dobro sam se drzala ali kada su mi rekli da mora ici da legne i da je boli noga pa da ne mozemo vise pricati ja sam.......pocela da placem i nisam iskljucila zvuk i kameru do god nije to uradila komsinica.Draga moja mamica mene pita kako sam,sta da joj kazem koliko patim za njom i koliko mi je tesko.
Jebem ovu daljinu,zivot,sudbinu,rat.....
Deca su je videla i ona njih ali mali nije "imao"vremena da dugo prica sa njom jer je zurio u svoju sobu :cry: :cry: :cry: ma ne mogu da verujem.Nije je video godinama i on i moja cerka i nisu pokazali nikakve osecaje prema njoj dok je ona jadna sa odusevljenjem i radosti izgovarala njohova imena.Boze Dragi bas mi je bilo tesko.....mala je malo sa njom progovorila i nije vise.Ne znam mozda ce dece drugi puta pricati vise ali danas nisu......
Ja jesam mada su se ubacivali u razgovor svi ali nema veze cula sam i mamin glas i videla njeno lepo lice.
Samo da sam mogla da je dotaknem :cry: :cry: :cry:
ali nisam :cry: :cry: :cry:
Draga Andelija bolje mi zvucis i veruj mi IMA BOGA!
Sve je dobro proslo kod tvoje majke i sve ce biti uredu.Bitno je da je pod kontolom i odlicno je pa su joj to uradili.
Proci ce uredu i ultrazvuk,ipak je to bila velika upala pa je bilo tvrdo.Samo budi optimista draga moja prijateljice!
Moja mama lepo izgleda {da kucam u drvo},pokusala sam da je slikam dok smo pricale.Ljubi vas sve Ontario
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

mali nije "imao"vremena da dugo prica sa njom...ma ne mogu da verujem.Nije je video godinama i on i moja cerka i nisu pokazali nikakve osecaje prema njoj
pa zar je to cudno? kakav model odnosa prema roditelju imaju u svojoj kuci? da li ste vi otisli tamo da joj pomognete kada je ozbiljno bolesna? niste! pa...
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Je jako cudno doktore jer je mali odrastao sa njom do 7 ipo godina kada smo krenuli u Kanadu.Mala je se ne seca jer je bila 2 ipo godine kada smo ovde dosli ali su je videli i mog pokojnog oca 2004 godine.
Slusajte,moja deca imaju dobar odnos sa mnom a to sto se nekada posvadamo je normalno posto svaki roditelj nastoji da mu deca idu dobrim putem i zato uvek nesto prigovaraju.Sve je to iz dobre nemere i ako ste vi roditelj znacete o cemu pricam,a ako niste onda ne mozete znati.
Moja deca nisu u drogi,alkoholu,kriminalu u odnosu na mnoge i to mogu sa ponosom da kazem.Vaspitavam ih na nas nacin i tako ce i ostati....
Ne,ja nisam otisla da pomognem mojoj majci ne sto nisam zelela nego sto nisam mogla i ne mogu i ne zelim o tome vise raspravljati.
Ne mozete vi meni reci da ja svoju majku ne volim,jer vi ustvari nista ne znate o meni.Po vasem ispada da psihijatri lece hipohodre i ljude koji nisu bolesni nego izmisljaju.Vi ne priznajete nikakve psihijatrijske dijagnoze,pa je uzaludno se sa vama raspravljati jer ja to ne zelim.Zasto da se ja vama non stop pravdam i objasnjavam kada vi to necete niti da verujete niti da razumete?
Da ste bar pokusali pa da nesto kazem ali niste.......
Kontradikrornim nacinom se ne pomaze nekome ko ima anxiety ili ankcioznost to znaju psihijatri ali sam mislila da znate i vi ili da ste bar malo citali o tome.
Mozete mi pomoci na nacin da mi otkijete nacin kojim da dodem do resenja i razlog zbog cega mi se do desili prije skoro 3 godine.
Ali ne sa kritikom.........jer to nije dobar savet,sa tim me stavljate jos u vecu depresiju.
Nabacivanje krivice nije resenje jer je ionako osecam!
Lepo spavajte pa sutra razmislite o svemu sto vam pisem.
Drugari moji pozdrav,
mene danas jako boli glava,uho,oko,ta limfna zlezda da ne znam sta da radim....
Jedva cekam da cujem nalaze u cetvrtak i da se vec jednom nesto preduzme jer ovo mi pravi velike probleme.Ne znam kako sam danas sa ovim izdrzala na poslu.
Andelija svu srecu vam zelim sutra,javi nam se bar na kratko.
Bice sve uredu drugarice moja!
Majo kako si mi ti?Uzivate li u lepom vremenu?
Javi nam se obavezno!
Ljubi vas sve Ontario
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Andjelija,Ontario,sve sam citala i s obzirom da je sve ok i pod kontrolom nisam vam pisala jer sam u katastrofalnoj guzvi.Nemam ni sad vremena da duzim,probacu uvece!Pozdrav!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drugari moji kako ste mi?
Super Majo,javi nam se!
Mami su mi skinuli gips danas bas sam sretna.Dobro mi zvuci na telefon.
Andelija cekam da se javis i da nam kazes kako je mama.Nadam se da je sve uredu.Javi se bar na kratko!Ja sam danas slobodna....
Poljubac za vas obadve od mene :P
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Doktore, znaci vi ste ipak tu ? Sve vreme nas posmatrate :lol: ali necete da pricate sa nama :lol: ?

Ontario, draga mi je zbog tebe sto si se cula sa mamom. Sigurno nisi mogla da sakrijes emocije. Vidis da se tvoja mama bolje oseca, gips su joj skinuli, lekove redukovali, i sama kazes da dobro izgleda. .. . Sada ti misli na sebe, sacekaj rezultate da vidimo sta je to bilo, mada sam ja sigurna da je neka upala, jer te jako boli .. sto posto je neki proces. A onda, kod psihijatra! Da se spremas za put polako . .Neka ti bude motivacija da ozdravis prvenstveno zbog svoje dece, a onda da odes i zagrlis majku. :)

Majo, sta se desava? Nadam se da je sve u redu . .Javi se kada budes stigla, tu smo mi :wink:

Moja mama je danas isla na ultra zvuk, prvi posle operacije.
Ja sam iskuckala nalaz na onoj temi gde kucam o maminim rezultatima, da vas sad ne davim. . Uglavnom se vide znaci upale te dojke, tecnost itd i neophodno je da opet ide kod hirurga. Sutra smo zakazale za 9 sati i verovatno ce joj ponovo raditi punktiranje. Posle onog punktiranja je bilo mnogo bolje jer je dosta cistog gnoja izaslo napolje i antibiotik je ucinio svoje. Mama je danas pitala doktorku za ostale promene i doktorka je rekla da su BENIGNE!! :D Sutra ce odneti rezultat svome doktoru, pa cemo videti. . . Ako bude sad ova upala sanirana kako treba, sledeca kontrola (mamografija) je tek u septembru, oktobru. . !!!! Daj Boze samo da bude sve ok.. .
Danas sam celo popodne spavala posle duzeg vremena, najzad sam mogla malo da se opustim.

Ljubim vas obe!! :D
A vi doktore, ne budite nevaljali, nego nam nekada napisite nesto lepo, da nas oraspolozite! :wink:
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

Je jako cudno
NIJE IM CUDNO!!! svakoga dana slusaju o njenom teskom stanju, i VIDE da vi tamo ne idete, vide da ste zdravi i pravi, i ne vide smislen razlog neidenja. prema tome usvajaju obrazac ponasanja prema kome i nije vazno da se roditelj postuje! vi mozda imate trenutnu rentu od situacije u kojoj ste, ALi kad-tad ce vas neko suociti sa pitanjem "zasto nisi bila tamo?". to pitanje lebdi u vazduhu, i vi bezite u nove bolesti, u biopsije limfnog cvora i ko zna sta ce sve da dodje na red!
Da ste bar pokusali
a da li ste vi pokusali da razumete sta vam ja govorim?
sa tim me stavljate jos u vecu depresiju
vi svoj manipulatorski obrazac ponasanja koji primenjujete u porodici, u kojoj masete naizmenicno kako vam je ili lose, ili je majci lose a vi ne mozete tamo pa je vama jos losije od nje, ili idete po lekarima i laboratorijama..pokusavate da prenesete i na forum - gde kao malo dete pretite bogom ("ne uzimaj uzalud ime gospoda svojega" :wink: koliko li ste samo puta na ovom forumu to uradili), ili pisete slicne stvari ovoj koju ste sada stavili.
psihijatar vam sigurno nece tetosati kao sto se nadate! a nadate se jer ne zelite da se suocite sa realnoscu! u begu od realnosti vi sada imate odlazak kod psihijatra kao neko odlaganje resenja problema! kada vas i on bude suocio sa realnoscu - opet cete smilsiti neku nebulozu i tako ukrug...

andjelija,
ontario je nevaljala, pa nemam opciju nego da pisem ovo sto pisem!
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Ja osecam potrebu da napisem nesto o odnosu dece i roditelja koji zive jako daleko....... to je samo moje licno misljenje, tj moje iskustvo.
... iskustvo sa muskim odraslim detetom (ne znam da li je primenljiv i na zesnko dete, kanda su zenska deca drugacija, ne znam).....

.... mislim da dolazi do jedne totalne otudjnosti, mislim da se roditelji mozda i dalje vole, ali se na njih zaboravlja..... meni je zao sto ovo pisem i prosto ne mogu da pogledam u ekran tako su me emocije obuzele da su mi oci skroz pune suza i stvarno ne znam sta bi muz pomislio, a tu se mota oko mene na stakama, nije mu lako.....
....ali da se vratim temi i molim sve ove mlade ljude koji zive u inostranstvu da me ne shvate pogresno, mozda ce im moje iskreno pisanje pomoci da bolje shvate svoje roditelje....

Znaci, jedna otudjenost i to velika se javlja jer nije lako ziveti u tudjini, tamo gde nema roditelja da pripomognu oko deteta (kao na primer sto su se moji mucli da svojim malenim, mucili su se sami jer naprosto nisu zeleli nasu pomoc koju smo im nesebicno nudili).....
.... mi, roditelji dece u inostranstvu ovde imamo redovno probleme sa bilo kakvim majstorima kada treba da im platimo jer ako cuju da nam deca zive vani obavezno nam naplate vise - smesno je to sto se ovde uvek misli kako deca salju pare svojim roditeljima, a to nije tako - ne salju jer imaju za sebe i svoj normalan zivot, ne preliva im se jer imaju i kredite, ili morgidze kako ih oni zovu....
Ne salju jer nam zaista i ne treba (cak i kada bi imali da salju).
Cak smo mi ti koji dajemo materijalno pomalo......

Pa dolasci dece ovde... to je stasno koliko se mi poremetimo.... a takodje se poremete i oni, budu nervozni (cesto i drski prema nama) i uopste ne stignemo da se ispricamo, kada odu ostane mi samo umor.... naprosto daljina cini svoje....
.... pa to titranje dok su ovde: sta reci, sta ko misli a ne kaze, Booze, ala me to zamara....
.... onoga trenutka kada sam cula da na njih ne mozemo racunati (receno kada smo jos u punoj snazi), e, tada smo izmenili prioritete, tada se u meni nesto ugasilo i tada smo poceli da ulazemo u sebe i da putujemo vise nego obicno sto je izazvalo cudjenje naseg sina, ali i vece postovanje!
Sada se oslanjamo iskljucivo i iskljucivo samo i samo na sebe!!!
Ali, sada sam ja sama sebi na prvom mestu, a muz mi je preci od njih (i to oni znaju jer treba da znaju).

Pa ipak, prilikom njihove posete ove godine, u tom danu prepunom dogadjaja i nase zelje da ugodimo i idemo preko svojih snaga, moj muz je slomio to sto je slomio i sada mu predstoji meseci u gipsu i meseci rehabilitacije....
Ne mogu reci da oni i u ovom trenutku zovu i pitaju kako smo, ali kako vise na to i ne racunamo, to nas i ne pogadja jer znamo da oni biju svoju bitku trazeci i sredjujuci svoje mesto pod sunce, ali sada uz saznanje da i mi isto to radimo za sebe (jer se posle tog loma mnogo sto-sta izmenilo)......

Tako da je daljina daljina, tu naprosto ne mogu biti neke bliskosti i to je jedna surova cinjenica na koju se moramo privici sto pre svi mi.

U celoj toj prici, nas unuk je jedna svetla tacka.... ali moram reci da je biti baba (ili deda) nesto sto se uci i ja se uvek cudim da je to dete moj unuk i jos uvek se nisam bas navikla jer je to uvek druaciji decak posto ga vidjamo retko........ znam da ce to dete kada malo odraste biti stranac za nas, ali to meni ne smeta neka je samo zdrav i zadovoljan.....
zakljucak je da roditelj mora da misli prvo na sebe (jer kada valja sebi, valjace i drugima).
Nadam se da nikoga nisam uvredila, rekla sam samo delic necega sto me muci... samo sam zagrebala po povrsini.... uopste nisam mislila da nesto raspravljam, to je , ponavljam, samo moje iskustvo koje sam podeila sa vama....
Pozdrav svima

PS:@drbgd, nisi mi odgovorio na pitanje ono dole, interesuje me da li treba uvek raditi i UZ pri pregledu?
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Procitacu sta je danka pisala cim budem imala vremana, jer me jako zanima! Sad ne mogu da stignem, zurim na fakultet ..

Moja mama je jutros isla kod hirurga na kontrolu i nije joj radio punktiranje. Rekao je da nastavi da pije antibiotik, gledao nalaz ultra zvuka i rekao da kad dodje sledeceg utorka na kontrolu idu zajedno na ultra zvuk :roll: ponovo :o jer on zeli da to vidi . . :roll:
Sad se ja jako brinem zbog cega insistira na ponovnom ultra zvuku posle samo nedelju dana . . Da li ga zanima zbog cega se sve to pravi i jesu li to postoperativne komplikacije. . ili ceka da se razidje gnoj, pa da se lepo na ultrazvuku vidi sta sve tu ima . . :roll:
U svakom slucaju, jako mi se dopada mamin doktor jer nista ne prepusta slucaju. Mlad, lep i ambiciozan! :lol:
Javicu se ponovo, malo duze. . . :wink: pozz
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga Danka,Andelija,Majo pozdrav!
Drago mi je Andelija pa je majka dobro,svo ce biti uredu kada popije te antibiotike,videces :wink: bitno je da verujete njenom lekaru.
Verovatno joj je od gnoja dojka bila otecena.
Danka razumem o cemu pricas evo mi smo ovde non stop pod stresom.Ja sam danas radila i mali,muz radi i kada sam nazvala sa posla male nema iz skole.Dovozi je skolski autobus dve zgrade od mene.
Zvala sam i zvala i ostavljala poruku ali nje nema iz skole.
Mali je dosao kuci sa posla i mene nazvao jer sam ga prije toga zvala i kaze mama nje nema.Bio je jako uplasen a mozes misliti mene.Ja sam otcala kod sefice i brzo da se presvucem pa kuci.Svi su mi priskocili i zeleli su da me voze kuci jer ja nisam bila u stanju od stresa.Odlucila sam ici sam i tih 19 kilometara do kuce mi je bilo dugo kao godina.Znas i sama sta majka misli,uvek......
Dok sam isla prema parkingu nazvala sam malog i on mi kaze evo je mama zove me ispred zgrade.
Sat vremena je kasnila kuci jer je odala iz skole.
Zakasnila je na autobus i zna dobro da nesme maknuti iz skole ako se to desi i opet me nije poslusala.Sada sam javila mojima na poslu da je sve uredu jer se sekiraju.
Danka prije mesec dana mala se vracala iz skole 9 godina i nije dosla kuci.Svi su je trazili,citav grad,volonteri i nema je.....(ne daj Boze nikome).
Posle tri nedelje su uhapsili komsije :o i zatvorili ih......
Oni su njeno telo negde bacili i ne znaju gde jos uvek se trazi :cry:
Ubili su je.........(ne daj Boze nikome}
Drugari moji ko je ovde onda zna pod kakvim stresom svakodnevno zivimo.Kada su ti deca odrasla pa dodes ovdelekse je, naravno da ces se sekirati ali kada su mala jako,jako nam je tesko.
Svasta se desava,veliki grad,ne znas nikoga,ne znas komsiju,nije to kod nas svako zivi svoj zivot.
Ja sam pod tolikim stresom jos uvek,hvala Dragom Bogu da je mala dosla kuci a eto ja sam skoro dobila infarkt.
Ne mogu se jos uvek smiriti....
Mi ovde krijemo od svojih roditelja mnoge stvari u zivotu,da se ne sekiraju.Ja sam prvi puta ocu pokojnom rekla istinu 2004 godine kada su mi bili u posetu i on je tuzno slusao.
Bio je srcani bolesnik nisam smela govoriti istinu ,nego uvek super je sve.
Uvek sam gutala u sebi i krila i od majke.Majka mi je isto bolesna,nisam zelela niti prije niti sada da zna za mnoge stvari.Kada god su deca bila bolesna,operisana,kada mi je malog udario auto,kada mu je slomljena vilica,kada se davio,gusio kada mi je malu gusilo,kada se davila od riblje kosti,kada se skoro udavila u bazenu i mnogo,mnogo toga NIKADA moji nisi znali.Kada su me videli 2004 godine prvi puta posle 1998 rekli su mi samo da su mi zivci jako otisli.
Malo sam otisla sa teme ali necete mi zameriti.
Veliki pozdrav za moje prijatelje preko okeana
Odgovori