aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Opet mi se duplirao post :-?
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

DRage moje prijateljice, samo da vam se javim na kratko.
Tata ima i dalje bolove, mada je sad poceo sa novom terapijom, pa mu je malo bolje .. Ide ovih dana kod neurologa, ako nista ne nadju uradice skener pa cemo videti sta je. Brinem se, a jos gore mi je sto vidim da se i on brine :( a i zao mi je da gledam kako ga boli bilo sta :(
Mama u petak u 3 ide na ultra zvuk i ja necu ici na faks, idem sa njom na pregled. Vec sam u jako losem stanju, jako se brinem, u panici sam!!!! Budim se jako rano ujutru, citavog dana sam zabrinuta, osecam se kao da mi neki crni oblak stoji nad glavom. :( Samo da da Bog da bude sve u redu!! Ja ne znam kako cu preziveti petak . . .
Ja sam u totalnom haosu, ne znam gde glavom udaram. Sinoc sam izdvojila malo vremena pa se sa dragim prosetala, jako mi je znacilo, malo sam se opustila. Cini mi se da sam nekada toliko napeta da cu puci. Ide svadba, ja ne mogu da se radujem jer se stalno brinem. Kako da budem srecna ako su moji roditelji bolesni, cemu da se radujem? :cry:
Ja na sebe i ne pomisljam. Svasta mi fali (ponovo izgleda bakterije ginekoloski, sinusi su mi puni, kicma i zglobovi su me uzasno boleli zadnjih dana, kao ono pred kisu :(, aritmije gotovo svakodnevno, ne mogu da se opustim i normalno spavam, ukocen mi je vrat, glavobolja, opipavam stalno zlezde i brinem se. . )ali ne hajem za sve to! Samo zelim jedno - da moji roditelji budu zdravi, a sa mnom sta bude! Nije mi vise uopste bitno .. .

Majo, sta se desava? Zasto se ne javis? Posalji bar jedan smajlic da znamo da je sve ok . . .

Ontario, ja ne znam sta da ti kazem za mamu. Situacija je ocigledno jako losa :( . Sta kaze doktorka, kakve su prognoze? Nemoj da se svadjas preko telefona da mama to cuje, dovoljno joj je tesko i ovako. A svi ti koji mislie da se tako obogate, na racun bolesnih i nemocnih ce dobiti sta zasluzuju. Sram ih bilo!
Znam da mama ne zeli u dom, to je tesko za svakoga. . ali tamo bi bar imala adekvatnu negu koju kod kuce ocigledno nema. Imala bi zdravstveno osoblje da je nadgleda, da brine o njoj. Mislim da je bolje za nju, ali sad ako ona nece. . .:( ja je u neku ruku razumem.
Nadam se da ce sve biti u redu. Jako se kada budes stigla.

pozdravljam vas :wink:
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

DRage moje prijateljice, samo da vam se javim na kratko.
Tata ima i dalje bolove, mada je sad poceo sa novom terapijom, pa mu je malo bolje .. Ide ovih dana kod neurologa, ako nista ne nadju uradice skener pa cemo videti sta je. Brinem se, a jos gore mi je sto vidim da se i on brine :( a i zao mi je da gledam kako ga boli bilo sta :(
Mama u petak u 3 ide na ultra zvuk i ja necu ici na faks, idem sa njom na pregled. Vec sam u jako losem stanju, jako se brinem, u panici sam!!!! Budim se jako rano ujutru, citavog dana sam zabrinuta, osecam se kao da mi neki crni oblak stoji nad glavom. :( Samo da da Bog da bude sve u redu!! Ja ne znam kako cu preziveti petak . . .
Ja sam u totalnom haosu, ne znam gde glavom udaram. Sinoc sam izdvojila malo vremena pa se sa dragim prosetala, jako mi je znacilo, malo sam se opustila. Cini mi se da sam nekada toliko napeta da cu puci. Ide svadba, ja ne mogu da se radujem jer se stalno brinem. Kako da budem srecna ako su moji roditelji bolesni, cemu da se radujem? :cry:
Ja na sebe i ne pomisljam. Svasta mi fali (ponovo izgleda bakterije ginekoloski, sinusi su mi puni, kicma i zglobovi su me uzasno boleli zadnjih dana, kao ono pred kisu :(, aritmije gotovo svakodnevno, ne mogu da se opustim i normalno spavam, ukocen mi je vrat, glavobolja, opipavam stalno zlezde i brinem se. . )ali ne hajem za sve to! Samo zelim jedno - da moji roditelji budu zdravi, a sa mnom sta bude! Nije mi vise uopste bitno .. .

Majo, sta se desava? Zasto se ne javis? Posalji bar jedan smajlic da znamo da je sve ok . . .

Ontario, ja ne znam sta da ti kazem za mamu. Situacija je ocigledno jako losa :( . Sta kaze doktorka, kakve su prognoze? Nemoj da se svadjas preko telefona da mama to cuje, dovoljno joj je tesko i ovako. A svi ti koji mislie da se tako obogate, na racun bolesnih i nemocnih ce dobiti sta zasluzuju. Sram ih bilo!
Znam da mama ne zeli u dom, to je tesko za svakoga. . ali tamo bi bar imala adekvatnu negu koju kod kuce ocigledno nema. Imala bi zdravstveno osoblje da je nadgleda, da brine o njoj. Mislim da je bolje za nju, ali sad ako ona nece. . .:( ja je u neku ruku razumem.
Nadam se da ce sve biti u redu. Jako se kada budes stigla.

pozdravljam vas :wink:
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

I meni se duplirao post :o Molila bih modove da ovo nepotrebno brisu!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga moja Andelija,vidim da ti je jako tesko i potpuno te razumem ali draga moja prijateljice moras malo i da povedes racuna o svom zdravlju.Jako si mlada i zivot je pred tobom,neke stvari ne mozemo promeniti,bice kako mora biti.Nemoj lose misliti za tatu,pronace se razlog i on ce biti dobro.Majka ce biti dobro videces i posle ces shvatiti kako se se i koliko bespotrebno brinula.Lekari su kod nas dobri i veruj im,sve be biti uredu draga moja prijateljice.Sada si pod velikim pritiskom,tako se nekada desi u zivotu treba samo skupiti snage i hrabro koracati u ovom zivotu koji nije ni malo lak.Ovaj zivot je velika borba i samo jaki opstaju!
Raduj se svadbi,majka i otac su pored tebe,raduju se i oni zbog tebe.Nemoj biti tuzna sve ce se zavrsiti u najboljem redu.Kazi mi sta tatu boli?Kakve su mu pretrage radili?Koliko kosta skener,mozete li priustiti?
Zelim ti svu srecu ovog sveta i tebi i tvojim roditeljima.Pokusaj malo da se opustis,ne znam ima li kod nas masaza i kolko kosta ali je to super stvar.Ja planiram ici ovih dana jer jako puno pomaze kod napetosti i ujedno jako relaksira.Raspitaj se!
Ja sam upravo zavrsila sa majkom razgovor i danas mi zvucu dobro(hvala dragom Bogu)nisam joj takav glas cula vec par nedelja.Ova sto ju cuva ju je vodila doktoru pa je doktorica objasnila kako da pije lekove.Vidim da je sada bolje jer znam da su je kljukali sa lekovima i zato je jadna bila lose.Rekla je i doktorici da je truju sa lekovima.......Nije moja mama luda zna ona sve i ako se ponekad gubi.Cula sam da je rekla doktorici ja cu se rade ubiti nego ici u dom.Tuzna sam zbog toga jer ako je ova zena ostavi sta cu onda.Mirnija bih bila da je u domu jer bih znala da bi joj neko davao lekove,ne bih se toliko bojala jer ja ovu zenu ne poznam i ne verujm joj nista.Mamina penzija je potrosena,a pred kraj Aprila sam mami posalal pare.Nema para,sve su joj potrosili--uzeli.Sada majci moram poslati opet,zao mi je jer saljem lopovima a ne njoj.Neka im bude na savesti......Bog je tu da kaznjava a ne ja.Jako sam ogorcena jer je svako moze iskoristavati kada ovisi o drugome i ne moze sama.Trebaju joj skinuti gips u ponedeljak videcu....
Ja idem sada kod mog lekara da trazim CT sken koji mozda necu dobiti.Jako sam nervozna zbog nalaza jer za 8 dana cu saznati nalaze biopsije.Bojim se! :cry: :cry: :cry:
Gde nam je Maja?Sta se desava sa njom?Vidim nema ni Neshara,znam da je sada zaljubljen ali valjada se seti i nas ponekad.
Poljubac za sve vas!
Andelija javi se da znam da si dobro!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Evo me opet dugari...
moje me doktor nece slati nigde jer ceka nalaze biopsije.Dobila sam kopiju drugog ultrazvuka i gle nije mi hteo reci prosli puta kolika je dimezija na desnoj strani.
Mart 13
1,7x0,7x1,2cm leva strana
April 20
1,8x1,0x1,4cm leva strana
1,2cm
duzina na desnoj strani i puno manjih to je normalno.
Sutra idem opet kod zubara da cujem misljenje jos nekoga i da mi pregleda opet zub.
Drzite mi fige da je sve od toga a ne nesto drugo.
Poljubac
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Ontario , draga .. bice sve u redu!!! Cim to boli i tako te muci, sigurno je neki proces u pitanju. Videces da ce sve da bude u redu! Drzim fige. :wink:
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

cao drustvo moje,nisam vas zaboravila nego sam retko kod kuce a kad sam tu ne stignem da vam pisem.
Andjelija draga,verujem i znam da ti je tesko ali nije sve tako crno niti znaci da je nesto strasno.Sa mamom ce biti sve ok,pa nemoj da prizivas nesrecu,samo ide na kontrolu radi sigurnosti,nije bilo maligno i nema razloga da bude sad kada su uveliko odstranili.Sto se tate tice,ne znam tacno sta ga boli ali nije srce sigurno jer ga ne bi tako dugo i konstantno bolelo.Javi nam sta se desava.raduj se vencanju,to se desava jednom u zivotu i ne bi trebalo da ti prodje a da se posle ni ne secas kako je bilo.normalno je da se tvoj tata boji i da ga nervira sto ga boli,normalno je da se i ti brines ali nista nije toliko tragicno,hvala Bogu,posveti se malo i sebi!
Ontario,ja ne znam sta da ti kazem.Uzasno je to sto se desava sa tvojom mamom i razumem te sto se brines .Kad bi samo bilo prilike da u skorijoj buducnosti odes i pokazes tim idiotima da nije sama i da ne mogu 6tako da se ponasaju,jedina uteha je da sve to Bog gleda.Ja mislim da je dobar znak da te to boli jer da je nesto ozbiljnije to ne bi bolelo.Te bolesti su podmukle i tihe.
Sto se mene tice,stalno nesto jurim,aritmije imam svakodnevno ali nije ni cudo.mama prvog ide na onkologiju na kontrolu pa sam malo nervozna ali se ndam da ce sve biti ok.
Ljubim vas puno!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

O Majo nasa draga,pa ti nas nisi zaboravila!
Milo mi je cuti da si pozitivnog duha,samo napred drugarice nasa tako i treba.
Ja sam skroz depresivna,sve mi se skupilo ne znam vise kako da trezveno razmisljam?
Umorna sam od ovoga zivota,muz isto sada prolazi krizu sa njegovom dijagnozom,ne mogu na sve strane,nemam snage :cry: :cry: :cry:
Zbog moje decice sam jos pri sebi,zbog njih zivim inace bih davno pozelela da sklopim oci.Njima sam darovala zivot i odgovorna sam za njih,na sebe ne bih smela ni da mislim.
Ljubi vas vasa prijateljica preko okeana
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Ne mogu da disem veceras jako me gusi :cry: :cry: :cry:
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Draga Majo, hvala ti na ohrabrujucim recima. Ti me uvek spustis na zemlju jer si u stanju da stvari sagledas na pravi nacin - realan! Ja prosto ne smem da se opustim jer me iskustvo naucilo sledece: kad god sam bila opustena i verovala da ce sve biti dobro - desi se lose , tek da me spusti na zemlju .. .a kada sam se sekirala i brinula - uvek se na kraju sve zavrsi dobro, najbolje moguce . ..Zato ja vise ne smem da se opustam. Vise volim da se ja iskidam od brige, ali da na kraju odahnam i budem srecna sto je sve ispalo dobro. Mozda pogresno razmisljam, ali tako je. . . :roll:
Ja cu se posvetiti sebi tek kada bude sve proslo sa njima, kada budem znala da nisu smrtno ugrozeni i kada se moje obaveze malo redukuju. Sad uspred svega ovoga ne smem da dozvolim sebi opustanje . .. Jedino me spasava setnja sa verenikom predvece, da nema toga ne znam sta bih.
Sinoc sam popila Bromazepam od 3mg posle sto godina i spavala do 9 sati! Moram da se najzad naspavam da bih mogla da funkcionisem.
Kada bilo sta nije u redu, ja miniram i ostala polja! Eto sutra idem sa mamom da cekamo za taj ultra zvuk i vec razmialjm kako da se posle vracam na fakultet da branim seminarski ako rezulat ne daj Boze bude los? da pustim nju da ide sama kuci u takvom stanju? Uvece treba da idem sa verenikom kod njegove tetke na slavu, kako da idem ako mama bude bila tuzna zbog rezultata? Mama u nedelju ide na neku svadbu, njena drugarica zeni sina . .kako ce ici i biti vesela i raspolozena kao ne budu dobri rezulati? :( Sta ako mi jave da je tata iznenada pao na ulici, da mu je pozlilo i da ga je hitna odvezla, ili da je ne daj Boze umro? :(
Ovo su vam sve moji strahovi! Ja zivim sa njima svaki dan . . .zamislite sad kako je mojoj glavi. . . :( :( :(
Majo, tebi svaka cast!! Jako si hrabra i svidja mi se nacin na koji se boris sa problemima! Resavas ih, nisi slabic, ne kukas iako se plasis .. Volela bih da imam tvoju prisebnost.
Pre koliko je tvoja mama operisana? Na koliko sad ide na kontrole? Jel ranije uvek sve bilo ok? Sta da ti kazem, znam koliko se plasis. .meni je uzasna i sama pomisao na onkolosko odeljenje! Ali veruje, bice dobro! Daj Boze da budu dobro i tvoja i mama od Ontario i moja mama . .. Samo neka nam dragi Bog bude u pomoci!
Ontario, hvala i tebi sto me tesis. Ja sam jako osetljiva, nisam do skoro bila bas toliko, sada sam postala strasno ranjiva .. . Ja mislim isto kao i Maja. Dobro je da te to boli!!! To znaci da je neki proces , upala. .u pitanju! Sigurno .. a ja sumnjam na zub jer oni mogu naizgled da budu ok, ali da prave nevidjene probleme. Ja imam stalno neke zlezde po vratu, ispod vilice, iza uziju, ali mene boli grlo cesto, pa pretpostavljam da je od toga. Ne bih smela sadi o tome da mislim! Vidis da mama sad bolje zvuci, cim su joj smanjili lekove! Dobro je, ne brini .. . :wink:

poljubac od andje za moje drugarke :D
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Sve ce biti uredu draga nasa Andelija!
Jako se sekiras,probaj malo da "zastanes"na trenutak i da razmislis o svemu.
U situacijama stresa i brige ne razmisljamo realno zar ne?
Podi ovako:
majka ti je operisana i sada su samo kontrole vazne i ona NEMA KANCER
tata ima trenutno nekih problema i NIJE INFARKT jer su mu radili nalaze srca zar ne?
Tvoj tata NEMA KANCER jer bi nedaj Boze imao jos mnogo simtoma i to gorih.
Znaci:panicis bez veze(tako je moj meni pokojni otac govorio)---da sam veliki panicar :wink:
Osetljiva si,jako vezana za svoje i uvek su tu pored tebe kao i moji roditelji sto su bili dok nisam posla za Kanadu.
Nikada se nisam odvajala od njih cak i letovanje smo isli skupa i nikada me nisu pustili sa skolom.
"Previse su me vezali"za sebe i nikada nisam razmisljala da cu ih jednoga dana izgubiti.Onda izgubih oca i evo sada sam sanjala moju majcicu da ju je doveo neko(mislim pokojna tetka)da me na kratko vidi i one su otisle.I to se sve desavalo jako kratko,pamtim da su bili u zurbi jer trebaju stici na autobus.Gledala sam cipelice svoje majke pitajuci kako ce ici u njima preko prelepih planina i brda.
Probudila sam se i tako zelim da ju nazovem ali je jako sada kasno,sigurna sam da spava.
Neka je Bog Dragi cuva i Andeli na nebu kao i vase roditelje dragi moji prijatelji.
Lepo spavajte
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Slika ZA tebe Ontario!!! Hvala ti PUNO na ohrabrujucim recima!
Daj Boze da bude sve tako!

Evo i za Maju jedan Slika

Mislite na nas sutra. Javicu se sa (nadam se dobrim) vestima.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

nema na cemu Andelija,javi nam se obavezno sutra :wink:
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

:o :o :o
Jutros mama dolazi kod mene u sobu i kaze: meni se nesto pojavilo .. . :o
Ja pogledala, dojka joj na mestu gde je secena crvena i ima cvoric, kaze boli je. . :( Tako joj je isto bila crvena dojka kada je imala upalu prosle godine, zahvaljujuci njoj su i pronadjene te "kalcifikacije" :roll:
Sad se ja UZASNO bojim!!! Gde bas sad da se to pojavi, na dan pregleda! :o
Neka nam je Gospod danas u pomoci . . . :( :( :(
Odgovori