aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Ontario sta je sad ovo? Zasto u startu odbiti nesto sto ti se nudi kao moguci pocetak resavanja problema? Ako odes na taj sastanak, mozda nesto i pametno cujes, sta mozes da izgubis? Nisi jos ni probala a vec odustajes, sto? Ne znam kakva je to procedura tamo jer je sve totalno drugacije, ali ne mogu da poverujem da u toj Kanadi lekari ne znaju sta rade. Kakav izbor imas ako odustanes? Sigurno ti sve nece nestati samo od sebe a ako je to prvi korak onda ga vec jednom zakoraci. Ja sam ovih dana vise napolju nego u kuci i imam utisak da mi posle cele ove zime i sedenja u kuci ovo setanje bas prija. Pocinjem da disem i da se osecam mnogo jacom. Ne znam kakvo je vreme kod Vas ali probajte da se malo izmorite setnjom i odmorite mozak od svakodnevnih gluposti. Ja sad spavam kao beba pa me i nema nocu za komp. bas stalno. Sve vas pozdravljam i zelim vam da se javite u malo boljem raspolozenju.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Draga Tanja da sve si upravu.......znam da nemam sta da izgubim ali veruj mi umorna sam od laznih obecenja i nade da ce mi biti bolje.
Ne setam uopste,posao-kuca i stalno sam umorna.Mogla bih da spavam 24 sata,to nije dobro jer jos vise doprinost depresiji.Sve znam ali se ne pomeram sa mesta.Sada sam dobila pred dijabetis,ne znam da li je sve zbog stresa ili kila ali preduzela sam nesto sto se tice ishranepa sam pocela da gubim kile.Imam puno problema sve je to jos pogorsalo moje mentalno stanje ali valjda ce se i to jednom resiti.
Drugari moji kako ste mi svi skupa?Mora da je lepo vreme kod vas pa sto Tanja kaze uzivajte u vremenu.Ovde je jos jako zima i puno je oblacnih dana.Danas sam slobodna i bas je grozno napolju........
Sve vas pozdravljam
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga Tanja da sve si upravu.......znam da nemam sta da izgubim ali veruj mi umorna sam od laznih obecenja i nade da ce mi biti bolje.
Ne setam uopste,posao-kuca i stalno sam umorna.Mogla bih da spavam 24 sata,to nije dobro jer jos vise doprinost depresiji.Sve znam ali se ne pomeram sa mesta.Sada sam dobila pred dijabetis,ne znam da li je sve zbog stresa ili kila ali preduzela sam nesto sto se tice ishranepa sam pocela da gubim kile.Imam puno problema sve je to jos pogorsalo moje mentalno stanje ali valjda ce se i to jednom resiti.
Drugari moji kako ste mi svi skupa?Mora da je lepo vreme kod vas pa sto Tanja kaze uzivajte u vremenu.Ovde je jos jako zima i puno je oblacnih dana.Danas sam slobodna i bas je grozno napolju........
Sve vas pozdravljam
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

@ontario,
uvek imate neki izgovor kada treba da URADITE nesto konkretno, sto bi vas vodilo ka ozdravljenju! to sto uopste razmisljate o tome da li da idete znaci da vam je beg u panicne napade resenje za neku situaciju iz svakodnevnog zivota! nema nikakvog drugog objasnjenja!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Ma nije doktore nego:
--ne znam put,sve su same jednosmerne ulice,a bice mrak
--to su samo informacije
--izgubila sam volju
--bojim se da cu zalutati
--ako se to desi dobicu napad u autu
--pa ne znam mogu vam reci od cega ja to "bezim",znam da se bojim i uvek ono popularno "sta ako?".......
p.s.
razmisljam o vasoj recenici mozda je to odgovor na zagonetku :wink
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

ontario, oprosti ali i ja mislim da je doktor potpuno u pravu!! Najzad ti se pruzila prlika da nesto konketno uradis, pocnes sa resavanjem svojih problema. . .a ti si odustala pre nego sto si i pocela!! Jako gresis, veruj mi! Ako nije kasno (ne znam kad bese je sastanak), onda obavezno da ides! I to nisu "samo" informacije, to je PRVI KORAK. Ako ti ne nacinis taj prvi, neces ni moci da zakoracis dalje. Ostaces u istom mestu sa svojim problemima, oni ce vremenom biti sve veci, a ti se osecati sve bezizlaznije. . .DOBRO razmisli, mozda ti se ovakva prilika nece dva puta pruziti. :wink:

drugari moji. . .ja sam vam relativno ok. Sto se tice T koje sam se plasila, ispostavilo se da je bespotrebno. Imala sam je par dana, ali zajedno sa drhtavicom, malaksaloscu. . .na kraju sam dobila menstruaciju, a i imunitet mi je malo oslabio, nos curi povremeno, sinusi, kasljucam . .pa pretpostavljam da je u pitaju prehlada koja nije sasvim prosla. Vec nedelju dana ni traga od T, da kucnem u drvo. Uzimam propolis, C vitamin i Oligovit, pijem cajeve i jedem voce. . .nadam se da cu se izboriti sa ovim zimskim bolestinama. Pokusavam da ubedim sebe da nema ni jedan posto sanse da imam hiv, ali ponekad bas ne mogu da obuzdam iracionalne misli. . .
Hipohondrija je jako opasno stanje .. .mi u celoj nasoj familiji smo joj skloni.
Neshar druze, cuvaj se i slusaj doktora sta ti prica. Radi na sebi, bori se sam sa sobom. . .ja znam da je to najteza borba. Ali ne smemo dozvoliti da iracionalno prevlada nama, moramo da obuzdavamo svoje misli i da ih prepoznajemo.
Mnogo mi se dopalo ono sto je dr rekao: . .da zaista postoji neurolosko oboljenje - vi biste do sada vec 1000x pali a ne biste imali osecaj da cete pasti!
Mislim da je u tome sustina! Savet vazi za sve nas.

pozdrvlja vas vasa drugarica :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drugari moji pozdravlja vas sve Ontario :lol: :lol: :lol:
Draga Andeija hvala ti na savetu jako dobro mi zvuci i sve to sto pises malo me trgne iz ovoga stanja(znam da razumes).Toliki sam postala pesimista,ja nisam takva nikada bila nego u ovih zadnjih dve godine.Nikako da se "otreznim"ne znam sta je Boze Dragi.Ne znam kako da se smijem,pevam,plesem.........stalno su mi misli u glavi.Sekiram se za mamu,sekiram se za muzev posao,sekiram se kako cemo ovu krizu prebroditi,stalno neka sekiracija.Jedina sreca su mi moja decica,zbog njih nisam u ludnici,veruj mi.Zbog njih zivim,hodam,disem oni me podsticu u zivotu.Zbog njih sam jos na "nogama"mada me mala stalno pita mama zasto cutis,mama zasto si neraspolozena,mama zasto si namrgodena itd.
Nemam odgovora na to pitanje jer ni sama ne znam sta i zbog cega.
Moram se konacno "probuditi"jer kao sto doktor kaze godine prolaze i nece se sat vratiti unazad.Starimo.....
Kako sam volela onu nasu uzreku:
UDRI BRIGU NA VESELJE! :wink: :wink: :wink:
Poljubac za sve
Cestitam Andelija od srca na tvom optimizmu,samo tako nastavi :lol: !
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

ontario draga, ja se TRUDIM da budem optimista! Ne dam samoj sebi da ostanem da lezim. Imam i ja padove kao i svi ljudi ali najbitnije je posle toga ustati.
Znas kako kaze Cika Jova Zmaj:
"ako si pao, nemoj se kaljati
ako si se ukaljao, nemoj se valjati. . ."

Bas zato sto brines za svoju decu, MORAS nesto da preduzmes. Zar ti nije zao da te stalno gledaju neraspolozenu, mrzovoljnu. . .da se i oni brinu za tebe. Pa ti imas najveci razlog da nesto menjas u zivotu, treba da se smejes i radujes zbog tvoje dece, neka ti oni budu motiv da se lecis.
Pozdravljam te i ne odustaj, nego napred na kliniku!! :wink:
daliborka15
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 24, 2009 8:00 pm

Post od daliborka15 »

Imam muza koji se prije par dana zalio da mu trne usta i sake, kada se javio lekaru dobio je oligovit, beviplex i TOT'HEMA ampule jer mu je pritisak malo nizi i slabo jede.Znaci sve mu je pregldano i nema nikakve bolesti. Medjutim, kada popije ove ampule oseca bol blizu srca i kao neki teret, kaze hoce da pukne. Molim Vas pomozite, ako se nekom nesto slicno desilo.
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Dragi moji,
ja vise nista ne smem da pricam. Taman sam se pohvalila da mi je bolje. . . :(
Jutros nisam mogla 2 sata da ustanem iz kreveta. Bila sam u totalnom bedaku. . .dva puta sam ustajala i ponovo se vracala. Pomisljala sam na najgore stvari, upala u neku depresiju, nisam znala sta mi je. . .morala sam da sa nekim pricam. Ispricala sam se sa verenikom, rekla mu sve sto me muci: da se plasim da se udam za njega jer mislim da ce se kasnije otkriti da bolujem od neke teske bolesti, da ja ne mogu da se nosim sa tim a ne zelim ni on, da ne zelim da se selim od kuce, da jedino zelim da ostanem kod kuce sa mamom i tatom, jer ako se ja razbolim udata nece imati ko da me neguje tamo, da ne zelim da napustam svoju sobicu itd. . .. dalje: da se plasim da ne otkriju u maju na kontroli da mama ima rak, da ce morati na hemoterapije, da ce biti lose i kako onda mi da pravimo svadbu i cemu da se radujemo . .. i kako da se ja odselim i ne budem tu, ko ce nju da neguje u bolesti .. . :( :(
Celo prepodne sam plakala, nisam mogla uopste da se smirim, nisam mogla da racionalizujem svoje misli nikako!! Pomisljala sam na hiv, na limfom, na tumore, na sve najgore. .. na to kako ne smem kod lekara, kako ne smem kod ginekologa jer se bojim papa testa. . .kako ne smem da ostajem trudna jer se bojim da ce mi rutinskim analizama naci ko zna sta .. .itd itd
Nekako sma uspela da se odvucem na faks i tamo izdrzim predavanja,a onda sam se nasla sa verenikom da setamo pa sam se smrzla jer je u medjuvremenu zahladnelo, jako sam se nazimila i jos smo na kraju pokisli .. .
I kad smo dosli kuci izmerim ja T i opet 37!! Jako sam se uplasila, natrontala se i nabila u krevet ispod cebeta da se ugrejem. Bila sam jako uznemirena i stalno trazila da neko sedi pored moje postelje. Pre pola sata sam izmerila i bilo je 36.4. Ja ne znam od cega se javljaju te T. . .mada sam gotovo sigurna da ponovo imam Eserihiju, ali nikako da odem kod ginekologa. ..Dal moze biti od toga? A i jos uvek sam malo smrkljava, pa pomisljam ponekad da moze i od toga. . .
Jako se bojim za svoje limfne cvorove! Imala sam par puta u zivotu upalu i to je posle antibiotika proslo, ali .. jutros sam ih napipavala i mogu da napipam par kuglica na preponi koje su zrna graska ili manje. . ne bole, nisu otecene, ali me brine sto su tu. Mamu sam terala da napipam i njoj i ona ima slicne, a verenik nema. . mada mi se cini da je to kod muskaraca malo drugacije, nemaju salce na tim delovima .. :lol: Jako se bojim da nemam neki limfom ili ne daj Boze hiv iako znam da nema ni 1% sanse za to ali ipak . . ..Ne mogu da se borim sa svojim iracionalnim mislima!!
Verenik ima teoriju da sam se ja uplasila braka i da zato izmilsljam bolesti i on misli da mi fizicki nije nista. A ja nisam bas sigurna. Istina je da mi se nesto ne udaje, mozda bas zato sto smo toliko dugo cekali. .. ali ja za neki dan punim 28 i ulazim u 29-u, pitam se kada cu uopste biti spremna? Nikako da se suocim sa sobom i obavezama. .. Ne znam sta da radim sa sobom?!? :( :( :( Zasto je sve tako komplikovano? A sve sto bih ja volela je da sam zdrava i srecna i da moja mamica bude jos dugo ziva i zdrava! :( :( :(
gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

Post od gogi999 »

Jel moze i zdravo srce da ima aritmiju?Ili da preformulisem pitanje:Jel ako neko ima aritmiju automatski znaci da je bolestan ili da treba da uzima terapiju protiv toga?
Znam da postoji milion razloga za aritmiju i meni je ona dijagnostikovana na holteru koji sam osila 24h a da to nisam ni osetila a na holter sam isla upravo zbog tih osecaja "treperenja" i ubrzanog lupanja.Ustanovljena je i tahikardija i bradikardija.Jel to sad znaci da se mora jos nesto ispitivati i da ce me staviti na neku terapiju?Moze li se takva osoba baviti fizickim aktivnostima?Imam43 godine.
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

Pozdrav drugari...

ja samo da vam se javim da vidim kako ste i da vas referisem..

bio sam kod endokrinologa na kontroli za ovo moje... hormoni su se dosta popravili, sad su u granicama normale... TSH je 2.34, fT4 je 16.3, ali mi je i dalje rekla da nastavim da odrzavam terapiju uz manje korigovane doze lekova PTU i propranolola, da smanjim na po 1/4

e sad, bio sam i kod kardiologa da se pregledam, objasnio sam mu stanje, rekao sam mu za tegobe, za moje stanje da mozda i hipohondrisem, on me je pregledao i rekao da mozda imam sinusnu aritmiju ali je to sasvim bezopasno, to mi se menja brzina otkucaja sa disanjem i da je to tako...

ono drugo sto mi je rekao je da imam disordines somatoformes... drugim recima da sam umisljeni bolesnik i da somatizujem svoju anksioznost (hvala drbg - ko zna mozda ste i vi to bili, s obzirom da je covek upotrebio skoro iste reci kao i vi... :lol: :lol: :lol: ) i da se trudim da trazim bolest da bih sebe izlecio....

jeste bio malo grub ali je mozda mi tako i vise dao uverenja i snage da vidim da izbacim to iz glave...

ovo sam napisao i zbog andjelije, mozda imamo isti problem.. previse obracamo paznje, previse se zagledamo, trudimo da nadjemo nesto i sami sebi skodimo......

andjo, hocemo li na jednu zajednicku terapiju.... :lol: :lol: :lol: (malo sale nije na odmet).... znam da si zabrinuta i da si na ivici....

eto toliko.. nadam se da ste mi svi dobro... puno vas pozdravljam....
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mikalja »

Neshar napisao:Pozdrav drugari...

ja samo da vam se javim da vidim kako ste i da vas referisem..

bio sam kod endokrinologa na kontroli za ovo moje... hormoni su se dosta popravili, sad su u granicama normale... TSH je 2.34, fT4 je 16.3, ali mi je i dalje rekla da nastavim da odrzavam terapiju uz manje korigovane doze lekova PTU i propranolola, da smanjim na po 1/4

e sad, bio sam i kod kardiologa da se pregledam, objasnio sam mu stanje, rekao sam mu za tegobe, za moje stanje da mozda i hipohondrisem, on me je pregledao i rekao da mozda imam sinusnu aritmiju ali je to sasvim bezopasno, to mi se menja brzina otkucaja sa disanjem i da je to tako...

ono drugo sto mi je rekao je da imam disordines somatoformes... drugim recima da sam umisljeni bolesnik i da somatizujem svoju anksioznost (hvala drbg - ko zna mozda ste i vi to bili, s obzirom da je covek upotrebio skoro iste reci kao i vi... :lol: :lol: :lol: ) i da se trudim da trazim bolest da bih sebe izlecio....

jeste bio malo grub ali je mozda mi tako i vise dao uverenja i snage da vidim da izbacim to iz glave...

ovo sam napisao i zbog andjelije, mozda imamo isti problem.. previse obracamo paznje, previse se zagledamo, trudimo da nadjemo nesto i sami sebi skodimo......

andjo, hocemo li na jednu zajednicku terapiju.... :lol: :lol: :lol: (malo sale nije na odmet).... znam da si zabrinuta i da si na ivici....

eto toliko.. nadam se da ste mi svi dobro... puno vas pozdravljam....
Rekoh ti ja,' da ti nije niiishta "JEREMIJO' :D :D :D I drago mi je da sam u pravu ,samo si hteo da te ove devojchitze maze i paze :) .Shto i nije tako loshe samo nemoj da odesh u hipohondore :roll: e to nebi valjalo :roll: .Pozdrav za sve i sve naj bolje Vam zelim :D
Poslednja izmena od mikalja u Pet Mar 13, 2009 12:33 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mikalja »

I ovaj sajt poludeo, i bio mi otishao dupli post :evil: !Nadam se da ce se obrisati ,jer sam brzo reagovala :oops: !Pozdravche :lol:
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

hvala mikalja...

ma o`so sam ja odavno u hipohondre... svega sam ja toga bio svestan ali kada su simptomi toliko strasni da pomislis ma batali hipohondriju, ovo je stvarno...

e to je ono sto je strasno, kada vise nisi siguran ni u sta.... :roll: :roll: :roll:
Odgovori