aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Doktore pozdrav,Tanja pozdrav,Neshar,Andelija,Ana.........
Vi ste upravu kada mi kazete,hvala Vam zbog toga.Tacno je da uvek pronalazim neke razloge ali evo izasao mi je jedan razlog neocekivano.Radim 25-og od 4 posle podne do 12 uvece i ne mogu da idem :lol: :lol: :lol: mada mi moram priznati nije zao.To je obican sastanak sa nama svima,znaci nije pojedinacno.Naravno da bih neke stvari cula ali sta da radim,nesmem odbiti smenu.Inace sam zaposlena na poziv,znaci uvek moram biti na raspolaganju.Mogu odbiti smene ali onda dok mi opet ne ponude prode puno vremena.Nisam u situaciji da odbijam.Jos malo pa ce biti tako jer MI SE MUZ VRACA NA POZAO POSLE GODINU I 4 MESECA.Jako sam sretna,svi smo sretni jer puno,puno,puno ce nam biti lakse.
Inace dobila sanm nalaze ultrazvuka,ciste su malo porasle na stitnoj zlezdi i velicine su:
desna strana jedna cista 2x1x2mm
leva strana dve ciste 4x1x3mm i 5x2x4mm i ova ima neki echoes(nije hteo doktor da komentarise)
To je sto se tice stitne zlezde.
Imam uvecanu lymph node 1,7x0,7,1,2cm na levoj strani vrata.

Rekao mi je doktor ako me i dalje bude bolelo posle antibiotika koje mi je dao uradice CT sken da se vidi sta je.Rekao mi je da nije zadovoljan dimenzijama zlezde i da ce svakako pratiti i ponavljati test za 6 meseci jednino ako me i dalje bude bolelo onda nece toliko cekati.
Juce sam se malo uplasila ali mi je doktor fantastican tako da me brzo smirio.Pitala sam ga da li se kancer vidi na ultrazvuku rekao je da po obliku i sastavu.Znala sam to ali zelela sam da pitam jer se osecam drugacije kada mi neko kaze.Mene ni jedan zub ne boli ali imam jedna u uzasno losem stanju.Videcu jos sta zubar kaze.
Ljubi vas sve.........Ontario
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Gde ste drustvo?
Nema nikogaaaaaaaaaa
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

cao ontario a i svima...

navrnem da procitam, evo nema nista posebno... ja sam uglavnom za sada ok... malo mi krenu misli ali ih oteram u tri lepe... i guram dalje, sta da kazem...

bio sam malo kod ORL, pojavilo mi se nesto belo u grlu, pa sam se zabrinuo, rekloa je da je to neki detritus u kripti krajnika, uzela bris, to malo procackala, rekla da to nije nista, dala neki lekic i to je to.... opet se taj detritus pojavio, ona mi rekla da ispiram necim i valjda je sve ok...

citam tvoje postove, zvucis bolje ali treba da ides na te sastanke, mogu samo da ti pomognu... ne mogu da odmognu... a to najbolji poklon za rodjendan, da krenes da se oporavljas...
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

Neshar,
bili ste kod ORL, na drugim podforumima vidim i kod endokrinologa, i kod kardiologa itd..itd.. KADA CETE DA ODETE TAMO GDE TREBA???

ili bar da razmislite zasto bezite u bolest, i zasto vam odgovara situacija u kojoj ste?
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Pozdrav svima,
Neshar druze,ne mogu ici jer radim......sastanak je uvece a ja radim od 4 popodne do 12 uvece :-?
Tebi je druze imunitet mozda oslabio,ne bi bilo lose da uzimas neke vitamine.Jesi li ti proveravao stitnu zlezdu?
Ja imam sada trenutno dosta zdravstvenih problema i trenutno pijem antibiotike svakih 6 sati.Pijem veliku dozu i jos uvek imam"oteknuto"ispod vrata.Vadila sam krv samo za stitnu pa cu videti da li su nalazi dobri.Citala sam o Hasimo i imam iste simptome,videcemo sta ce reci nalazi......
Ovoga leta ako bude sve ok,selimo nazad u mesto u kome smo ziveli 8 godina.Donela sma odluku,pa ako mi je sudeno da umrem u avionu,neka umrem jer niko nije sretan ovde.Tamo imam familiju i prijatelje.........
Mogu ti reci da se od mog straha ne mogu jos radovati ali pokusavam zamisliti sliku kada i ako prezivim let,kako ce nas nas veliki prijatelj cekati na aerodrumu.
Sve vas pozdravlja Ontario
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

bar da razmislite zasto bezite u bolest, i zasto vam odgovara situacija u kojoj ste?

Doktore kada bi mi znali zasto ne bi se mucili ovoliko.Ova situacija nam ne odgovara nego nam strah ne da da "koracamo"napred,vuce nas nazad.
Molim vas pokusajte da verujete,jer je sve to protiv nase volje.Mi to ne zelimo!
Izlazak iz lavirinta se nekada cini nemoguc.Stanje nam se pogorsava vidite i sami.....
Znate li samo zasto?Koja je moja dijagnoza,ima li je?
Pozdrav
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

Koja je moja dijagnoza,ima li je?
ANKSIOZNI POREMECAJ LICNOSTI!

izlecivo stanje, za koje ste upravo odbili resenje! jedini zakljucak koji sam mogao da izvedem je da vam odgovara ova vasa pozicija!
mozda toga niste svesni, ali je tako...
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Cao,drustvo!Izvinjavam se sto se nisam dugo javljala ali tu i tamo sam svracala da vidim sta se desava.Verujte da nisam imala snage od umora da pisem.Ovako kod mene stoje stvari,mami je bolje,jos uvek joj je potrebna pomoc skoro oko svega ali sam srecna da ipak polako sve ide po planu,za sada.Poprilicno sam u haosu,sve apsolutno je na meni,kuca,briga oko mame,kuvanje,puno radim i na vise mesta,sestra uskace oko mame kad moze ali ja se raspadam.Ne zalim se jer sam neizmerno srecna samo sto je ziva a sve ostalo,sta cu.Sto se toga tice kakop sam ja,ne znam sta da kazem.Borim se i trudim se da ne mislim na to kako mi je.Nekad je bolje,nekad gore.Od silne nervoze sam pocela da generalno tumbam i sredjujem apsolutno sve crne rupe po kuci i bas iz tog razloga uvece nemam snage ni da vam pisem.Pri kraju sam sa tim ali me brine sto sam shvatila da je vise ne mogu da stanem,cim otvorim oci mozak mi radi sto na sat i odmah krenem iz kreveta nesto da sredjujem,kuvam,idem napijacu,posao i tako.Valjda kroz sav taj rad i umor pokusavam da nateram sebe da ne ,mislim ni na sta.Ni kafu ne popijem na miru.Imam standardno lupetaranja srca,nekad se uplasim,nekad ne,nekako se iskontrolisem,mada mozda to ima veze sa tim sto sam jako umorna.
Ontario,zao mi je sto si bolesna ali verujem da ce brzo proci.Kako ti je mama?Jel` ti to pricas o letu preko okeana?I ja se slazem sa ostalima da je trebalo da nadjes nacin da odes na onaj razgovor ali sama sebi otezavas time sto izbegavas!
Andjelija sta je sa tobom?
Pzdarv veliki za sve!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Pozdrav svima!
Doktore sta spada pod ankciozne poremecaje?
Da li je to mozda anxiety---to su mi vec rekli?
Sta tu pomaze da li samo lekovi?
Ja sam nesto citala ali ne vidim da pod ankciozne poremecaje spada i klaustofobija.Mozda gresim ali???
Majo draga bas volim sto si nam se javila.Od umora ne osecas puno zdravstvenih problema i vidis kako je umor i obaveze ponekad odlicno resenje.Ja kada radim zaboravim na lupanje srca,bol i paniku.Umorim se ali se bolje psihicki osecam.Drago mi je pa ti je majka dobro.I mojoj je bolje hvala Dragom Bogu cak je neki dan prvi puta izasla pred zgradu i napravila krg oko nje naravno sa hodalicom.Prosle nedelje je skuvala sama rucak.Boli je nekada manje nekada vise ali sam jako sretna jer je najgore proslo.To sam rekla i majci.Majo ne pricam o letu preko okeana nego ovde u Kanadi.U tom mestu smo ziveli 8 godina........
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

Dragi drugari, nisam se javljala jer sam bila prehladjena, imala sam kijavicu, gusobolju, kasalj. . .nisam uopste imala vremena da lezim zbog obaveza na fakultetu, mada bi zbog prolapsa trebalo da odlezim svaku prehladu.
Taman mi je bilo malo bolje, danas osetim da imam T, malopre izmerim i imam 37.3 :-? Pored toga osecam kao da mi stalno nesto stoji u grlu, ujutru izbacujem gnoj iz krajnika, kasljem . ..Malkice su mi otekle zlezdice na vratu i preponama, tj. nisu bas otekle kako znaju, ali ih ja mogu napipati. Pre neki dan je kod nas dolazila jedna porodicna prijateljica koja dugo radi kao med.sestra i ja sam je terala da mi opipa zlezdice. Ona kaze da su velicine pirinca i da je to totalno zanemarljivo, da nema potrebe da zbog toga idem kod lekara. Malo me je umirila, priznajem. Kaze da moze da bude na preponi i ako imam Eserihiju (a imam 100%, osecam), a na vratu od prehlade i losih krajnika. Zvala sam zenski dispanzer da zakazem pregled kod ginekologa, ali mi je sestra rekla da doktorka ima sve zakazano i da zovem tek posle 15 aprila da zakazem. :o A ja taman resila da idem kod ginekologa posle sto godina, kad ono. .. :lol:

Hipohondrija me muci ponekad uzasno. Pre neko vece sam setala sa verenikom i bilo mi je tako tesko, plakala sam . .rekla sam mu sve sto sam mislila: da se bojim da nisam bolesna, da ne zelim da se udam da se to tek onda sazna, da necu da lezim tamo u stanu ako sam bolesna jer tamo nema ko da me neguje, da cu ja da se onda vratim kuci, da mozda necu moci da imam decu . . .On je bio divan. Rekao je da je siguran da nije nista ozbiljno vec sam samo malo nezna i preosetljiva pa mi sve fali, misli da sam se ja malo uplasila braka pa sad izmisljam izgovore, da ce sve da bude ok .. .ako sam cak i bolesna od necega da ce on biti uz mene !! Ali da dobro razmislim da li hocu da se udajem, jer ne moramo da se vencamo ako ne zelim, mozemo se vidjati kao i do sad. Ja znam da to nije u redu jer ja nikada necu biti spremna, a zabavljamo se 9 godina i ne mozemo vise ovako, nije normalno. Ali sto vreme vise prolazi, meni je sve teze. Mnogo mi je znacila njegova podrska i to sto sam mu otvorila dusu. . .

Ovih dana sam jako zabrinuta za mamu, pa i ne stignem da mislim na sebe. Pocela je sad da je boli druga dojka!! :o Da se ne ponavljam, evo ovde sam pisala o tome, pa procitajte. http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 771#205771 Jako se brinem da je mama dobila tumor i na drugoj dojci! :cry:
Jedino sto zelim je da ona bude zdrava i srecna, da dozivi moje vencanje, da dozivi da ja rodim dete i da joj bar malo radosti pruzim u starosti! :cry: :cry: :cry:
Shvatila sam kako je sebicno brinuti se za sebe!!!!! Prava lepota zivljenja je ziveti i brinuti za druge, nase bliznje, voljene . . kad na njih mislim meni je potpuno svejedno sta ce sa mnom biti!

Ontario, nemoj se ljutiti ali mislim da jako gresis! Vec sam ti rekla da mislim da to nije "samo sastanak", to je PRVI KORAK. Moras da ga zakoracis! Molim te razmisli o svemu sto ti doktor kaze i baci se na resavanje problema. Ja sam resila da se pozabavim resenjem moje hiopohondrije. kakav je ovo zivot, pa zar je to zivot .. . :( Drago mi je da ti je mama dobro i da se suprug vraca na posao. Javi nam sta je bilo kod lekara. Nemoj da se sekiras, bice sve ok. :wink:

Majo, jako cesto sam mislila na tebe i iskreno bas si me prepala sto se nisi dugo javljala. Mnogo mi je drago sto je sa mamom sve ok! Daj Boze da jos dugo bude sa vama! Ne stedi sebe, znam da ti je tesko jer imas mnogo posla. . .ali vazno je samo da je ona sa vama. Ja se jako brinem za moju mamu tako da znam kroz sta prolazis. Ja sam zamalo poludela dok sam cekala ispred oeracione sale. :( Pisi kad stignes. :*

pozdrav za sve :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Cao drustvo,Andelija nemoj da se sekiras sve ce biti uredu.Moras misliti pozitivno jer tvoja majka je mlada i nasi lekari su jako dobri.Treba da ima verujes da ce tvoja mama biti dobro.Znam koliko se sekiras jer i ja imam majku jos pogotovo moja je sama.Bitno je da ti ostanes stabilna i da savladavas svoje misli koje ti mogu samo naneti stete a ne koristi.Ne panici prije reda,takva sam i sama pa ti mogu pisati neces mi zameriti nadam se.Zelim samo da te malo "urazumim"kao prijatelj jer je to ponekad jako vazno.Znas i sama koliko mi vi svi znacite i kojiko je potrebno da nam neko drugi "otvori oci".Nekada tako "padnemo"da nam je potreban savet.
Vidis kolikom si ljubavlju okruzena i kakvog verenika imas i buduceg muza.Ne ispustaj iz ruku :wink: :wink: :wink:
Proslavicemo mi tvoje vencanje pa i preko okeana nema veze :lol: :lol: :lo
Ja drugari sutra idem po nalaze krvi i kod specijaliste za ovaj moj limfni cvor.Nije mi bas svejedno ali neka bude kako mora biti.Necu da se toliko sekiram jer hocu nocas da spavam.Dace Bog pa da bude samnom sve uredu.Javicu vam sve!
Juce sam imala 40 rodendan i moja majka me prve godine nije zvala.Kada sam je nazvala ona nije znala,nego me pita :pa jel nije tebi u Maju rodendan?
:cry: :cry: :cry:
koliko sam se isplakala posle toga ne moram vam pricati jer ona jednica gubi pamcenje.Za nju je dan moga rodenja oduvek bio poseban i specijalan ali se njeno zdravstveno stanje pogorsava.

A moga taje nema da me nazove i kaze:cero sretan ti rodendan! :cry: :cry: :cry:

Ali nema veze bio je on juce pored mene i ako ga nisam mogla videti.
Moj mi je sin cestitao na uranak,moja cerka noc prije,a muz prije podne.
Jos sam juce radila.........
Vas Ontario
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Ontario sa malim zakasnjenjem
SRECAN TI RODJENDAN
i da ga sljedece godine sa mamom proslavis
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Ontario, srecan rodjendan sa zakasnjenjem i od mene. :D
Meni je juce bio rodjendan, mada se ja tome uopste ne radujem jer se svake godine osecam taaaako staro .. :-?
Dragi moji, ne znam sta se desava sa mnom. Pitam se da li sam stvarno obolela od hipohondrije ili ipak imam neku bolest. Stalno mi nesto fali, svakoga dana nesto drugo . .. :( Najgore od svega je sto imam tako lose misljenje o svome zdravlju, osecam se tako.. . trulo iznutra!! Kada se pogledam u ogledalo sama sebi izgledam nekako bolesno, izmuceno, slabo . ..iako mi drugi govore da nije tako. Jos se u poslednje vreme jako primecuju moje godine (imam mnogo sedih, podocnjake, borice) i to me dodatno deprimira. Ne osecam se zdravom!! Sad, dal jesam ili nisam bolesna ne znam. . ali se ne osecam zdravo. :( Imam poteskoca da prihvatim svoje telo. Jos sam nekako ispala iz forme, sve se na meni opustilo, misici oslabili .. . :( A kicma me nekada toliiiko bli, kao i kukovi. Pre neki dan sam rekla vereniku da sumnjam da imam neku bakteriju u kukovima koja ih razjeda i da oni trule, da je samo pitanje dana kada ce mi se oduzeti noge i kada cu dobiti sepsu .. :o On je ostao u cudu i rekao da pored toga sto sam hipohondricna, da sam postala i morbidna!!!! A opet, cinjenica je da mi toliko stvari fali i jako me psihicki potresa to sto mi je vec sad toliko naruseno zdravlje, a tek me cekaju bitne stvari u zivotu. Kako cu ja to . .. . :cry:
Mama je bolje i zato je odlucila da nece da ide na pregled, iako sam ja poludela od brige. Kaze da ce cekati maj i otici na zakazanu kontrolu, kada je doktor rekao. Cim je menstruacija prosla, prestale su da je bole dojke tako da se ipak nadam da je sve bilo hormonski. :roll:

kiss za sve :wink:
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Doktore, zelela bih vas savet !!
Sta vi mislite da je u pitanju ? Znate da sam imala problema sa kicmom, zglobovima, temperaturama, eserihijom, limfnim zlezdama, aritmijama, stitnom zlezdom .. . Recite mi da li bi trebalo da se podvrgnem ispitivanju da bih proverila svoje zdravstveno stanje, ili mislite da je sve ok. . . :(
Da li je ovo hipohondrija ili se ipak neka teska bolesta krije iza svih ovih simptoma (limfom, hiv, reumatoidni artritis .. .) ?? Ne znam vise sta da mislim . .. :cry: Kako da se izborim sa simptomima i sa svojim losim mislima o sopstvenom telu?
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Hvala Vam prijatelji na cestitkama za moj rodendan!
Andelija srecan ti rodendan,sve najlepse u zivotu!
Mom je sinu isto juce bio rodendan kada i tebi 18-i! :lol: :lol: :lol:
Juce ga je na njegov rodendan ugrizao moj ker za ruku na 6 mesta pa smo isli doktoru.Dobio je tetanus i antibiotike i rekli su da pratimo kako ce mu biti ruka.Jutros sam trebala ici na posao ali sam videla na mu na jednom mestu otice i dosta je crveno pa cu ga voditi za bolnicu.Necu ici raditi.......
Samo da sve bude uredu,ker mi ide iz kuce.Imamo ga jos kao malog,stene bio je 4 meseca star kada smo ga kupili.Eto tako dragi moji,verujes keru jer smo ga mi odranili i vitide sta uradi?Vise mu nije za verovati.....
Muz je juce otisao raditi prvi puta posle 16 meseci,pa cekam da me nazove pa da vidim koga da zovem za kera.
Ja sam dobila uput za jos jedan ultrazvuk vrata.Nalazi krvi su mi uredu sto se tice sedimentacije i tiroidne zlezde.Jos uvek me boli,ORL misli da je moja vilica upitanju i da idem videti specijalistu.Ja mislim da nije samo vilica,videcemo.
Draga Pavlov kako si ti?
Andelija,drago mi jepa je majci dobro sve ce biti uredu ne sekiraj se!
Ti si mozda samo malo iscrpljena i treba ti odmor zato se tako osecas.
Ja imam osteoartritis,pa ne bi bilo lose da se pregledas i ti.Na obicnom snimanju kicme se vidi.Ja sam isla i na MRI tako da je pokazalo.Ne plasi se nije nista drugo u pitanju sigurna sam,nego tvoja kicma.Zato ti noge "otkazuju"jer i ja imam jako cesto taj osecaj.
Ljbim vas sve.....
Ne znam gde je doktor da mi se javi zbog malog?
Nikada nismo imali iskustvo sa ugrizom kera.....
Odgovori