aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Drugari moji cao svima i novim clanovima!

Andelija idi kod lekara bice ti lakse koliko god se bojala.Sada zivis "ni na nebu ni na zemlji"od svojih misli koje ne vode nicemu.Bojis se svega,nastavljas agoniju i time pogorsavas svoje stanje i komplikujes zivot.Ja sam prije dve godine imala par meseci toliku temperaturu i sedimentaciju 35 i nikada niko nije otkrio zasto.Jos sam ziva :wink: :wink:
znam kako ti je.Divno je pa si razgovarala sa verenikom........to bi trebalo da te cini zadovoljnom jer nije ti okrenuo leda i nece jer te voli.
Temperatura hoce od svih upalica,to kod tebe nije veliko,mozda si se malo prehladila ili ces dobiti virus.Idi kod lekara obavezno radi sebe,mada znam da si ti zdrava.Izvadi krvnu sliku i onda mirno spavaj :wink: :wink:
Neshar druze kako si mi ti?
Samo nesto umisljamo ali nekada nam je to jako tesko prihvatiti zar ne :wink: :wink:
Nase je stanje tako,ne treba nam puno pa da se uplasimo :o :o :o jos kada neko nesto kaze :o :o :o
Ja sam se razbolela evo vec dva dana,dobila sam neku gripu uzasno izgledam.Nisam danas otisla raditi ali sam zato dobro dan iskoristila.
Bila sam jutros na ultrazvuku vrata:
NA DESNOJ STANI CISTA VELICINE 5 MM,NA LEVOJ MISLIM 4 MM........
ONO STO ME PLASI VIDELA MI JE UVECANI LIMFNI CVOR IZA PAROTID GLAND,POKAZALA MI GA NA ULTRAZVUKU I REKLA:dobro je pa je prosarano belim na ekranu nego da je sve crno.Velicina tj.oblik mi se nije svideo.Nije htela puno da komentarise o tome kaze radiolog ce ocitati nalaze-slike.Ta mi je strana vrata vec mesecima otecena kada dodirnem,boli me vilica sa te strane ne smem da taknem.Cesto me ziga uho i jednostavno sam molila doktora da me posalje na ultrazvuk.On kaze ma to ti je od nezgodnog spavanja,dok ga nisam ubedila da nije.Jedva cekam nalaze javicu vam.........
Jedna zena na poslu sto me trenira ima oteceno i posle 2 ultrazvuka specijalista je joj je smao rekao da mu se ni malo ne svida i da mora ici i na CT prije nego sto joj operise i izvadi.To me potenciralo da se obratim za pomoc lekaru jer nisam sigurna da li mi je to zbog zuba sa te strane ili ne..........
Inace necu da panicim prije reda jer kada pocnem ne znam da se zaustavim :wink: :wink: :wink: :wink:
Istekla mi je medicinska karta i zbog nje se mora ici u drugo mesto(ne gde ja zivim).Bojala sam se i nisam mogla otici jer ne poznam put i daleko mi je bolnica(to je ono ako mi pozli).Imala sam rok samo jos par dana do mog 40-og rodendana.Posle toga placas svaku posetu lekaru ako ne izvadis kartu.
Zamislite!!!!!!!!!
Ja sam sa ultrazvuka produzila i otisla sama :lol: :lol: :lol: sredila sve i vratila se nazad!
Iznenadila sam samu sebe,a jos vise mislim muza :wink: :wink:
Mali korak ali uspesan i korisna stvar za mene!!!!
Necu vise da vas davim danas...........
Tanja gde si draga,Majo,Jesensky??????
Neshar druze pobedecemo mi tu hipohondriju jednog dana videces :wink:
Poljubac za sve vas..........
limph node je sto mi je videla na levoj strani vrata i ne svida mi se sto citam :o :o :o
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

Ontrario. . . :( Jel vidis kakva iskusenja mi se desavaju! Bas ovih dana kad razmisljm o limfnim zlezdama i kada se samo opipavam po ceo dan se desava da mi ti govoris o tome kako su ti nasli uvecane limfne zlezde! :o Uvek se tako desi. . .cujemo bas ono sto ne treba, ono sa cim sam bila opsednuta prehodnih dana. Ja svuda po vratu imam neke kuglice, doduse malo mi je i stitna uvecana, a i stalno su mi napeti mi misici i zile pa ja sve mislim da je od toga posto me nista ne boli.
Ja necu kod lekara, lose se osecam vec pri samoj pomisli da treba da idem. Skoro sam bila kod moje doktorke babi za recepte (lecimo se baka i ja kod iste doktorke :lol: ), ali jos nista nisam rekla za sebe. . .i ne zelim. Ako bude bas imalo potrebe, oticicu.
Iskreno, osecam teskobu pri samoj pomisli na lekare. To mi se ranijih godina u raznim drugim hipohondricnim fazama nije desavalo. . .isla bih od lekara do lekara bez ikakve treme, cak sam trazila da idem. :roll: Sad me neke muka i teskoba hvata ako sam u naselju u blizini bolnice i ako treba da prodjem tuda.
Neshar druze, drago mi je da ti je bolje, nekako mi deluje da si se malo trgnuo. :wink: Znam ja dobro sta hipohondrija moze da napravi zdravom coveku, jos ako se tu umesaju stvarni simptomi .. .najozbiljnije mislis i ubedjen si da je bolest u pitanju! Poznat mi je taj osecaj jako dugo. Samo. . ja sam se taman bila otrgla, sad mi nije jasno sta se desilo, pa sam opet upala u vrzino kolo. Umesto da ucim, imam toliko posla, ja provodim vreme koje nemam razmisljajuci o svom "dragocenom" zdravlju. .. :oops:
A iskreno, ne brinem se samo za sebe, napali neki problemi sa svih strana. Brinem se za mamu jer se pre neki dan zalila da je sad boli druga dojka :o , tek u maju ide na ultra zvuk, ali ja se bojim da je najgore. :cry: Tata je isto isao kod lekara danas i dobio da u ponedeljak radi analize. Zali se vec neko vreme kako ga gusi i tesko duse, a poslednjih par dana kako ga boli oko :o Danas je bio kod ocnog i sve je u redu, i ocno dno i ocni pritisak . .sve ok.Pitam se sta onda moze da bude? Baka nas je danas uplasila, skocio joj je naglo pritisak, nadule se noge strasno. . .Mislim da ona nece jos dugo. Plus imamo jos nekih porodicnih problema, jedna osoba iz familije ide na sudjenje uskoro pa smo svi pod stresom i ne znamo gde se nalazimo. . .
Pored svega me stigli moji ispiti, kolokvijumi, svadba, pripreme. . .a ja se uopste ne osecam sposobno! :(

pozz svima
Nadam se da cu sledeci put biti sposobnija za normalan razgovor sa vama drugari :cry: Nemojte da mi zamerite. . .
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga Andelija nemoj da se demoralises jer moras biti sposobna voditi brigu o svome zdravlju.Prvo zdravlje onda sve ostalo,pogledaj samo koliko si mlada i da je zivot pred tobom.Svako ima problema,nema coveka bez njih i nekada zivot bude jako tezak i nepravedan.Imas ljude koji te vole oko sebe i zasto si onda tuuzna.Sta nam je sudbina,to nam je sudbina nita mi ne mozemo promeniti i da hocemo i da znamo sta nas ceka.Zar ti je bolje ziveti u strahu ili ici doktoru? :o :o :o
Dokle dugo ces izdrzati sa tim?Ti se bojis za svoje zdravlje pa to je normalna stvar,i ja se plasim jer imam decu i jer njim trebam ali ako mi je sudbina da umrem neka umrem,

niko se nije pitao da li bi voleo da zivi kada je trebao umreti.

Moj je otac bio pun zivota,mislila sam da ce vecno zivet i ode u 71 godini zivota,nisam mu ni zadnje zbogom rekla,nisam ga ni videla.Pa sta da radim ja?Svaki dan mi je tesko jer ga nema ali zivot je takav i ja necu ziveti vecno.I meni se zivot promenio od kada je otisao i postala sam druga osoba.On me hrabrio njegovim toplim glasom i kada god mi je bilo tesko u Kanadi i kada sam imala problema bilo je dovoljno da mu samo glas cujem,i ja bih "progledala".Bio je moja desna ruka i ako preko daljine.Nocu mi je "osvetljavao"put da vidim kuda "koracam",a onda je otisao zauvek nisam mu rekla ni koliko ga volim.Jos ga trazim,mislim da ce doci i kada ga vidim u snu kao prije dva dana vrisnem iz sva grla---gde si tata moj!
I kada se probudim i vidim da ga nema,suze mi udare na obraze ali sam sretna PA SAM GA VIDELA U SNU,jer san kao da je bio java.Kada god mi je tesko pricam sa njim,isplacem se u autu i bol popusti.Tako meseci prolaze,godine.........
Vidis kako je zivot nepravedan!
Muz nema nikakva vise nikakva primanja i ceka dozvolu.Kako cu patiti stan prvog ne znam jer nemam odakle.Kada ce me isterati na ulicu ne znam?Kada ce dobiti dozvolu i poceti raditi ne znam?
Sta ce biti sa mojom majkom kada ta zena ode u Maju?Ne znam!
Da li ce se naci neko da joj pomogne?Ne znam!
Da li ce ikada vise moci sama da si skuva?Ne znam!
Da li cu je ikada vise videti?Ne znam!
Sta mi je ovo na vratu?Ne znam!
Dokle cu ziveti?Ne znam!
Dokle ces ti ziveti?Ne znam!
Vidis draga prijateljice da nema potrebu da se sekiras i da panicis jer ima dosta stvari u zivotu sto bi mi voleli da znamo ali nije moguce.
Pusti neka zivot ide svojim tokom,uzivaj pored svojih roditelja dok mozes i dok su sa tobom,uzivaj pored verenika jer te voli.
Ljubi te Ontario puno..........
Drugari svima pozdrav odavde daleko!!!!!!!!!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga Andelija nemoj da se demoralises jer moras biti sposobna voditi brigu o svome zdravlju.Prvo zdravlje onda sve ostalo,pogledaj samo koliko si mlada i da je zivot pred tobom.Svako ima problema,nema coveka bez njih i nekada zivot bude jako tezak i nepravedan.Imas ljude koji te vole oko sebe i zasto si onda tuuzna.Sta nam je sudbina,to nam je sudbina nita mi ne mozemo promeniti i da hocemo i da znamo sta nas ceka.Zar ti je bolje ziveti u strahu ili ici doktoru? :o :o :o
Dokle dugo ces izdrzati sa tim?Ti se bojis za svoje zdravlje pa to je normalna stvar,i ja se plasim jer imam decu i jer njim trebam ali ako mi je sudbina da umrem neka umrem,

niko se nije pitao da li bi voleo da zivi kada je trebao umreti.

Moj je otac bio pun zivota,mislila sam da ce vecno zivet i ode u 71 godini zivota,nisam mu ni zadnje zbogom rekla,nisam ga ni videla.Pa sta da radim ja?Svaki dan mi je tesko jer ga nema ali zivot je takav i ja necu ziveti vecno.I meni se zivot promenio od kada je otisao i postala sam druga osoba.On me hrabrio njegovim toplim glasom i kada god mi je bilo tesko u Kanadi i kada sam imala problema bilo je dovoljno da mu samo glas cujem,i ja bih "progledala".Bio je moja desna ruka i ako preko daljine.Nocu mi je "osvetljavao"put da vidim kuda "koracam",a onda je otisao zauvek nisam mu rekla ni koliko ga volim.Jos ga trazim,mislim da ce doci i kada ga vidim u snu kao prije dva dana vrisnem iz sva grla---gde si tata moj!
I kada se probudim i vidim da ga nema,suze mi udare na obraze ali sam sretna PA SAM GA VIDELA U SNU,jer san kao da je bio java.Kada god mi je tesko pricam sa njim,isplacem se u autu i bol popusti.Tako meseci prolaze,godine.........
Vidis kako je zivot nepravedan!
Muz nema nikakva vise nikakva primanja i ceka dozvolu.Kako cu patiti stan prvog ne znam jer nemam odakle.Kada ce me isterati na ulicu ne znam?Kada ce dobiti dozvolu i poceti raditi ne znam?
Sta ce biti sa mojom majkom kada ta zena ode u Maju?Ne znam!
Da li ce se naci neko da joj pomogne?Ne znam!
Da li ce ikada vise moci sama da si skuva?Ne znam!
Da li cu je ikada vise videti?Ne znam!
Sta mi je ovo na vratu?Ne znam!
Dokle cu ziveti?Ne znam!
Dokle ces ti ziveti?Ne znam!
Vidis draga prijateljice da nema potrebu da se sekiras i da panicis jer ima dosta stvari u zivotu sto bi mi voleli da znamo ali nije moguce.
Pusti neka zivot ide svojim tokom,uzivaj pored svojih roditelja dok mozes i dok su sa tobom,uzivaj pored verenika jer te voli.
Ljubi te Ontario puno..........
Drugari svima pozdrav odavde daleko!!!!!!!!!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Molim urednika da izbrise jedan post jer mi se duplirao!
Sorry
teja94
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 14, 2009 9:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od teja94 »

imam 14 godina i imam preskakanje srca...u zadnjih 7 dana...nzn da li je to zato sto sam tinejdzerka pa su mi hormoni krenuli pogresnim putem pa udarili u srce umjesto u glavu :D :D
dakle da li bih trebala da uradim EKG ili tako nesto ili ''nije nista'' kao sto kazu mister doktori za vecinu vas :roll:
STA DA RADIM????[/i]
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Teja,uradi prvo sve pretrage krvnu sliku,ultrazvuk srca,holter,stres test,naravo ekg........
Ako je sve uredu onda imas verovatno malo ankcioznosti,brines ili se sekiras u vezi necega.Izbaci kafu i kolu.........izbaci cigarete ako pusis.Vise vremena provodi na zraku i ranije legni da spavas.Ne preskaci obroke i pazi ako si na dijeti.Dijeta zna biti jako opasna(znam jer sam dva puta zavrsila u bolnici).
Obavezno uradi sve pretrage prvo pa onda kreni dalje!
Kada se zaljubis sve ce proci :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:
Moramo malo i da se salimo zar ne?
Nadam se da sam ti bar malo pomogla.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drugari moji ovo je za nas sve i dobro ce nam doci!
Kopirala sam od Tamaraft sa foruma!!!!!!!!

NE BRINITE SE, BUDITE SRECNI

BRIGE, PESIMIZAM

"Ne brinite se, budite srecni", to je lepa misao, zar ne? Ali nekad smo u iskusenju da se brinemo. Mislimo: Ako se za nesto brinemo sedmicama ili mesecima, onda cemo tu brigu lako resiti. Ali, to nije resenje. Samo cemo ponovo da patimo. Ako znate unapred da ce vam se dogoditi nesto problematicno, ne brinite ako vam se cini da ne mozete nista oko toga da ucinite. Usmerite razmisljanje na resenje, a ne na brigu. Napravite najbolji plan za resenje te brige, a onda se oslobodite te brige. Ali, za nas je prirodno da se brinemo i da se zalimo.

Neki ljudi imaju jako negativan, destruktivan stav prema zivotu. Mi ne volimo da se druzimo sa takvim osobama. Oni uvek imaju nesto lose da vam saopste. Postoje i ljudi koji konstruktivno i pozitivno razmisljaju, i uvek imaju nesto dobro da vam kazu. Postoje, dakle, pesimisti i optimisti.

Pesimisti kazu: "Ova casa na stolu je poluprazna." Optimista gleda istu casu i kaze: "Ne, ona je polu-puna!" Kako vama izgleda ta casa, polu-puna ili polu-prazna? Nadam se da cete za par dana reci da je polu-puna i da cete nesto i doliti u nju, cak i da ce se prelivati.

Mi se uznemirimo kad casa pocne da se preliva. To je uzbudljiv eksperiment. Prolijte ispred nekog casu vode. Sta ce se desiti ako sipate vodu u casu i ona pocne da se preliva? Sve cete jako iznenaditi. A zivot je pun ovakvih iznenadjenja kao sto je prelivanje case. Zato neka vasa casa bude polu-puna i neka raste dok ne pocne da se preliva.

Moj brat je jedan od ljudi koji negativno razmisljaju. Kada smo zavrsili srednju skolu, zaposlio se u firmi za uredjenje puteva. Svako vece dok smo vecerali, pricao nam je o svim "idiotima" s kojima je tog dana imao posla, i o svim glupostima koje su radili. To me je jako zamaralo. Kada je jedne veceri opet poceo svoj veliki izvestaj o tome, rekao sam mu: "Cekaj Stiv. Pre nego sto pocnes da nam pricas, postavio bih ti par pitanja." On je rekao: "Naravno, izvoli." "Jesi li imao dovoljno kiseonika danas da dis es?" On me je pogledao zacudjeno i rekao: "Molim?" "Da li si danas mogao da lepo gledas svojim ocima? Da li si sve video u boji?" Pogledao me je i pitao: "Sta?" Pogledao je nase roditelje i pitao: "Je li on lud?" "Stiv jesi li lepo rucao danas? Da li ti je hrana danas bila jako ukusna?" On je rekao: "Pa on je poludeo!" "Stiv, svako vece nam pricas kako si imao uzasan dan. Pa, sigurno je bar nesto bilo lepo danas u tvom zivotu. Zasto ne pokusas da nam svako vece kazes 3 stvari koje su bile dobre tog dana? Ond a mozes da nam kazes i 3 stvari koje nisu bile tako dobre. Nemoj nam recu 6 losih stvari, nego samo 3." To je za njega bio veliki izazov.

Ja bih i svakog od vas izazvao na isti nacin. Za svaki negativan komentar koji kazete prisilite se da kazete i nesto pozitivno, cak i ako to zvuci glupo. Ako ustanete ujutro i kazete: "Grozno, danas ce padati kisa", odmah recite: "Cvece i trava ce uzivati u kisi." Vasa zena ce vas onda jako cudno pogledati. Deca ce mozda reci: "Da li je to nas otac?" Ali pokusajte! Ako vozite kola i neko izleti pred vas, a vi naglo zakocite, pokusajte da ne kazete nista negativno. Budite zahvalni sto vam kocnice dobro rade. Nadjite nesto pozitivno u svakoj nezgodi. Tesko je, ali vi ste sada jaka licnost i vi to mozete. Pokusajte i otkricete da cete imati blagoslov od toga, a i ljudi oko vas.

Svetski strucnjak za pitanje stresa je Dr. Hans Salije iz Kanade. Mnogo knjiga je napisao o stresu. Mnoge knjige ni vi ni ja ne mozemo citati jer su jako strucne. Ali napisao je i par knjiga za jednostavne ljude. On razmatra stres na jednostavan nacin. On nam kaze da je stres bilo sta sto vrsi neki pritisak na nas, bilo mentalno ili fizicki.

Stres moze biti i dobar i los. To zavisi od nase reakcije na pritisak. Ako koristite svoj um i odvojite malo vremena, svaki stres se moze pretvoriti u pozitivno iskustvo. Ali, ukoliko pokusate da odgovorite odmah, brzo, vi cete samo jos vise da povecate taj stres. Dr Salije kaze da svako zivo bice, i biljke i zivotinje, pate od stresa. Ljudi su i ovde specificni, jer mogu da kontrolisu situaciju umesto da okolnosti vladaju njima. Mi imamo logiku i sposobnost razmisljanja. Ne moramo samo da se prilagodjavamo okolini. Bila to situacija ili pojedinac, mi biramo kako cemo reagovati.

Poznati crnacki vodja u SAD pre mnogo godina je rekao: "Mozete mi uciniti sta god hocete, ali me nikad ne mozete tako uniziti da vas zamrzim." Meni se svidja ovaj savet. Ne dozvolite nikome da vas toliko unizi da ga mrzite. Mrznja je otrov. I vama smeta isto koliko i onome koga mrzite. Ne dozvolite da vas iko tako degradira. Niko vas na to ne moze naterati. Dr Salije je rekao da je najbolje resenje za stres, ili za srecu, u jednoj reci: "Zahvalnost". Budite zahvalni. Uvek imajte nesto bolje u zivotu od drugih .

Jedan covek je rekao: "Zalio sam se jednom sto nisam imao cipele, sve dok nisam video coveka koji nije imao stopala." Mi imamo dosta toga za sta mozemo biti zahvalni, nesto sto drugi nikad nisu imali, niti ce ikada imati.

Da biste bili srecni, predlazem vam da se okupirate pomaganjem drugim ljudima. Uvek postoji nesto sto mozete uciniti za nekog ko je manje srecan od vas. Vi ste uvek mudriji ili jaci ili bogatiji od nekoga. Mozda u sebi imate vise ljubavi ili razumevanja od drugih. Sta god da imate vise od neke druge osobe, imacete radost ako to podelite s njom. Budite spremni da date onome kome je to potrebno.

Solomun, najmudriji covek, rekao je: "Podasna ruka biva bogatija, i ko napaja, sam ce biti napojen." Kad god dajete, uvek cete i primiti. Zato se kaze da je "blazenije davati nego primati". Mozete doci u situaciju da pomazete ljudima kojima bas i ne biste zeleli da pomognete. Kad pomazete nekom, morate da odvojite svoje vreme, a mi smo sebicna stvorenja i zelimo da vreme potrosimo na nas ili na svoju porodicu. Ne volimo da trosimo vreme na druge. Ako imate vreme samo za sebe i svoju porodicu, onda zivite u veoma malom svetu i umrecete kao veoma usamljena osoba. Vas svet treba da bude mnogo veci od vas i vase porodice. Nikad necete biti srecni sluzeci samo sebi. Vasa najveca sreca doci ce ako pomazete drugima. To moze biti izazov, jer je za to potrebno vreme, a vreme je dragoceno.

Nas zivot se sastoji od vremena. Kada nekome pomazete, vi mu dajete deo svog zivota. Isto tako mi za druge mozemo dati deo svog zivota - nase vreme, pomazuci im. Bez obzira ko su i odakle su, mi im mozemo pomagati.

Bio sam po zatvorima i ustanovama za bolesti zavisnosti. Pricao sam sa ljudima kojima je bio potreban deo mog zivota, moje vreme, i bio sam spreman da im to dam. Ljudima koji su u zatvoru, ili koriste drogu, nedostaje velika dragocenost - ljubav. Oni ne veruju da ih iko stvarno zaista voli. Zato pokusavaju da pronadju ljubav i srecu, a kriminal i droga cine se kao jedini nacin da do toga dodju. Zato kad im stvarno pokazemo sta je stvarna ljubav, uvek me zadivljuje nacin na koji oni odgovaraju.

Nije u redu to sto se dogodilo mnogim ljudima, i mnoge stvari u nasem zivotu nisu fer. Ali, mi mozemo biti zahvalni i mozemo pomagati drugima. Ne smemo usmeravati misli na lose stvari koje se dogadjaju u nasem svetu. "Srce veselo pomaze kao lek, a duh zalostan susi kosti", kaze Solomun. Veselo srce je zaista izvrstan lek. Bez obzira u kakvoj ste situaciji, sigurno mozete da pronadjete nesto veselo u svom zivotu.

Dobra vest! Da li znate neku dobru vest? Takvu vest treba s nekim podeliti, zar ne? Imate li ljubazne reci da ih s nekim podelite? Slatke su kao med, lek kostima i dusi.

Nekad zaista upadamo u veliki stres i jako smo nervozni. Postoji jedna laka vezba koju mozemo izvesti da bi nam bilo lakse. Ova vezba oslobadja pozitivni endorfin u mozgu. To je hemikalija koja cini da se dobro osecate. Ona se oslobadja u mozgu kad kazete: "Molim vas", "Hvala" i "Volim te". Nas mozak moze da luci i negativni endorfin kada vicemo ili psujemo. To sprecava imuni sistem da radi kako treba, pa mozemo postati jako bolesni. Strucnjaci su uspeli da izoluju pozitivni endorfin i poceli su da ga daju l judima koji su depresivni ili imaju zelju za samoubistvom. Ta injekcija je jako skupa, kosta hiljade dolara, a ja cu vam pokazati kako da je dobijete besplatno.

POMAGANJE DRUGIMA

Jedna od najvaznijih stvari da bi pomogli sebi je, dakle, da misli sa sebe pomerimo na razmisljanje kako da pomognemo drugim ljudima. Ustanovio sam da kad god pomazem drugima i dajem im deo svog vremena, to je pomalo sebicno, jer sam uvek ja taj koji dobija najvise blagoslova. Od tih blagoslova se uvek dobro osecam.

Svima je potrebna ljubav. Neka vas nista sto ljudi govore ili cine ne spreci da ih volite. To ce u vasem zivotu doneti velike blagoslove. Mi cesto samo prolazimo po ovoj zemlji i ne razmisljamo o tome da li cinimo dobro, i propustamo nas zivot. Razlog nesreci mnogih ljudi u svetu je sto ne znaju sta je zaista uspeh. Kada znamo sta je stvarni uspeh, ne moramo vise da brinemo. Mozemo biti srecni. Mnogi ljudi su zabrinuti za svoj uspeh. Nekada uspeh lici na leptira koga je tesko uhvatiti. Ali ako znamo gde se leptir nalazi, onda ga mozemo uhvatiti i uzivati u njemu.

Zato ne mislimo na sebe i na nase probleme, nego budimo zahvalni za ono sto imamo. Pomozimo drugima koji nemaju ono sto mi imamo. Postoji mnogo divnih stvari na ovom svetu. Kada pogledamo ruzu koja raste, tacno je da na grmu ima vise trnja nego cvetova, i zato je mnogo lakse videti trnje, zar ne? Ali ako odaberete, vi mozete gledati cvetove ruze. Mozete uzivati u njenim bojama i izgledu. Mozete da je mirisete. To sam ja izabrao.

Gledajte i vi na ruze. Pocnite da ih mirisete. One su tu i cekaju vas. Samo odvojte dovoljno vremena da mozete uzivati u njima. Nemojte se brinuti nego budite srecni!
Svala cast na tekstu Tamaraft! :lol: :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

A ovo sam ja pronasla i hocu da podelim sa Vama!
Dobro zar ne? :lol: :lol: :lol:
Jako je ugodno za citanje i leci nasu hipohondriju
:wink: :wink: :wink:

Kako lična sreća i ponašanje zavise o prirodi naših misli, apsolutno je nemoguće osećati se sretnim ako razmišljamo o stvarima koje nam kvare životnu radost. Sva naša osjećanja, predodredjenosti, stavovi umnogome se oslanjaju na unutrašnja razmišljanja. Ono što ljude razlikuje jedne od drugih jeste njihov stav - možemo biti pozitivni ili negativni, entuzijasti ili pesimisti, aktivni ili pasivni. Stavovi i ponašanja koje smo usvojili od roditelja, prijatelja, okruženja, utiču na stvaranje slike o svetu koji nas okružuje unutar kojeg gradimo sliku o nama samima. A unutrašnjom konverzacijom (svesnom i podsvesnom) koju neprestano vodimo sa sobom produbljujemo vlastite stavove.

Misliti pozitivno, vjerovati u sebe, imati poverenje u vlastite sposobnosti, sastavni je deo pozitivnih vibracija. Svi znamo da je važno verovati u sebe, ali kako zadržati ili vratiti poljuljano samopouzdanje? U čemu je tajna pozitivnih misli?

Kada osećamo da možemo nešto napraviti, tada sigurno kročimo ka ostvarenju našeg cilja. Znanje, rad i želja uz pozitivan stav četiri su osnovne pretpostavke za uspeh. Ako razmišljamo pozitivno i verujemo u sebe, automatski ćemo imati i više samopouzdanja.

Vraćanje samopouzdanja

Radite na uveravanju sebe da ste sposobni uraditi ono što je za vas značajno. Jednostavno ponavljajte u mislima ono što želite da verujete, svakodnevno, od kad se probudite dok ne odete na spavanje. U početku možda nećete istinski poverovati u svoje reči, ali ako na tome ustrajete, vaš "urezani stav" će se povući i započe će pozitivna strujanja. Zamislite naš mozak kao vrt - što u njega zasadimo to ćemo i žnjeti. Rad na pozitivnim mislima ne podrazumeva stvaranje iluzije da ćete nešto lako postići. To je proces koji uzima u obzir i realne poteškoće i poraze, ali nikako odustajanje.

Pozitivno mišljenje nije samo verovanje u sebe samog, to je istinsko verovanje u naš svet, u ljude koji nas okružuju, u naš univerzum. Ako svoje misli hranite strahom, iz vas će izbijati strah; ispunite li misli nezadovoljstvom, isijava ćete nezadovoljstvom. I teško će vam biti usmeriti se na sretne misli. Ma kako da su snažna vaša negativna razmišljanja i stavovi moguće ih je zameniti pozitivnim vibracijama koje će donijeti unutrašnji mir. Pomislite li ikada što je stajalo iza velikih svetskih izuma? Samopouzdanje, samouverenost i pozitivan stav.

Uspeh i sreća nisu slučajnost koja se jednima događa, a drugima ne. Uspeh i sreća se mogu ostvariti menjanjem dosadašnjeg načina razmišljanja. Drugim riječima, nije važno ono što nam se događa, nego način na koji to primamo i interpretiramo. U životu nije moguće uvek i odmah sve promeniti, ali zasigurno možemo promeniti način na koji gledamo na ono što jeste naš život.

Zauzimanje pozitivističkog stava prema životu pomoći će nam da lakše prebrodimo prepreke, lakše ostvarimo svoje ciljeve, da prevladamo nesigurnost i uopšte da se počnemo osećati bolje u vlastitoj koži, a onda ćemo živeti kvalitetnijim i punijim životom.

Budite istrajni, menjajte se i napredujte svakodnevno; na učenje i promene gledajte kao na prednost; očuvajte kontinuitet svog duhovnog i fizičkog zdravlja, a iznad svega gradite i negujte vlastiti optimizam. Kad sebe budete gledali kao nekoga ko će uspeti, tada će uspeh dolaziti mnogo brže. Sve dok sebe budete videli kao osobu koja je "pretplaćena" na promašaje neće biti važni ni vaš talent ni rad - negativne misli bi će vaša najjača kočnica.

Pravite planove za uspeh na duge staze, jer samo vi kontrolišete vlastiti uspeh; gradite alternative za slučaj nepovoljnih situacija; ne paničite nad propustima; sačuvajte integritet; budite ono što jeste; neprestano imajte na umu da svaki novi dan pruža nove mogućnosti; održavajte fizičku kondiciju; uvek budite otvoreni za nove ideje.

Brojne studije su pokazale da su optimisti u dobrim vremenima pobednici, a u teškim vremenima mnogo lakše preživljavaju od pesimista. Stoga uvek tražite pozitivne osobe i nastojte što češće biti u njihovom društvu. U svemu tražite onu zanimljiviju stranu, sa svima koji vas okružuju podelite svoja pozitivna razmišljanja. Širite pozitivne, dobre vibracije i život će vam biti mnogo lepši, jednostavniji.
Krenite odmah sad jer, ne zaboravite, ono ste što mislite, što osećate. Ono što želite, to ćete i biti.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Jos malo drugari od mene!

*
Moć podsvijesti - 2 dio

1. Razmišljaj o dobru, i dobro će da slijedi. Razmišljaj o zlu i ono će isto tako da slijedi. Ti si ono o čemu razmišljaš najviše vremena.

2. Tvoja podsvijest se nikad ne prepire s tobom. Ona prihvata ono što joj tvoj um zapovijeda. Ako kažeš: “Ja si to ne mogu priuštiti”, to može da bude istina, ali to ne govori. Odaberi bolje misli, jednostavno odluči, “Ja ću to kupiti. Prihvatam to kao istinu.”

3.Ti imaš moć izbora. Odaberi zdravlje i sreću. Možeš izabrati da se ponašaš prijateljski, ili, isto tako, možeš izabrati da se ponašaš neprijateljski. Odaberi da budeš za saradnju, veseo, prijateljski raspoložen, dopadljiv i cijeli svijet će uzvratiti.
To je najbolji način da razviješ divnu osobenost.

4. Tvoj svjesni um (svijest) je tvoj “čuvar na vratima.” Njegov posao je da zaštiti tvoj podsvjesni um (podsvijest) od lažnih prikaza. Izaberi da vjeruješ da se nešto dobro može dogoditi i dogadja upravo sada. Tvoja najveća snaga je tvoja sposobnost biranja. Izaberi sreću i blagostanje.

5. Nagovori i izjave drugih nemaju moć da vas povrijede. Jedina moć je kretanje vlastite misli. Možeš odabrati da odbiješ misli ili izjave drugih, a potvrditi samo dobre. Ti imaš ovlast da odabereš način na koji ćeš reagirati.

6. Pazi šta govoriš. Povedi računa o svakoj “praznoj” riječi. Nikada ne reci, ” Neću uspjeti; Izgubit ću posao; Ne mogu platiti najamninu.” Tvoja podsvijest ne shvata šalu. Ona prihvata sve te riječi kao istinite i onda ih sprovodi u djelo.

7. Tvoj um nije zao, kao što ni jedna prirodna sila nije zla. Samo zavisi u koju se svrhu koriste sile prirode. Koristi svoj um da bi blagoslovio, liječio i nadahnuo sve ljude koje srećeš posvuda.

8. Nikad ne reci “Ne mogu.” Savladaj taj strah, i zamijeni ga sljedećim mislima, “Sve mogu učiniti koristeći moć svog podsvjesnog uma.”

9. Počni razmišljati sa stanovišta vječne istine i načela života, a ne sa stanovišta straha, neznanja i praznovjerja. Ne dopusti drugima da misle za tebe. Odaberi svoje misli i donesi vlastite odluke.

10. Ti si zapovjednik svojoj duši (podsvijesti uma) i vladar nad
svojom sudbinom. Ne zaboravi, ti imaš sposobnost da biraš. Izaberi život! Izaberi ljubav! Izaberi zdravlje! Izaberi sreću!

11. Šta god tvoj svjesni um pretpostavlja i vjeruje da je istina, tvoj podsvijesni um će prihvatiti i dovesti do ostvarenja. Vjeruj onda u dobru sreću, božanske upute, prave poteze i u sve blagodati života!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Gde ste drugari,nema nikoga? :cry: :cry: :cry:
Mene je sada uhvatila panika jer idem kod mog lekara danas i plase me nalazi ultrazvuka.Sve me vise boli......
Sve vas pozdravlja Ontario
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

A ja taman htela da te pohvalim kako bolje zvucis kad ono :cry: . Jesi isla na onu kliniku za anksioznost? Jel to nekom bio rodjendan ili ce tek biti? :wink: Neka je sa srecom pa necemo brojati godinice. Pozdrav. :D :D :D
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Pa gde si draga Tanja??????
Ja sam mislila da si nas zaboravila :wink: :wink:
Meni je rodendan 25 i to 40-iiiiiiii puno zar ne?
Trebala bih ici na moj rodendan u tu kliniku ali jos uvek se dvoumim jer je jako nezgodno mesto gde se nalazi.Sve su jednosmerne ulice i nema parkinga,nemam pojma sta cu.Navece je kasno,pa ne znam sta da radim?Da nije komplikovano gde se klinika nalazi ne bih se dvoumila.
Javici ti sve.......evo za sat vremena idem kod lekara.Nasla sam stari nalaz od 2007 godine i vidim da su mi ciste na stitnoj porasle.Javici sve......najvise me brine vrat,ispod vilice i vilica sta su to videli.Ako stignem javici se jos danas jer idem u nocnu veceras.
Hvala na cestitkama za rodendan!
Veliki poljubac
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ali jos uvek se dvoumim jer je jako nezgodno mesto gde se nalazi.Sve su jednosmerne ulice i nema parkinga,nemam pojma sta cu
ako nije sala, ovaj detinjasti odgovor govori da ste vi - nesvesno - organizovali zivot tako da ste svoj panicni poremecaj izgradili kao jedan paravan, jedan tepih pod koji trpate probleme umesto da ih resavate! vama odgovara da budete bolesni, i shvatite da je to zapravo vas izbor!
dobar ili los, vreme ce vam pokazati...
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Ontario 40-te su prave godine jer imas dovoljno da znas sta hoces a opet si mlada i da to mozes da uradis pa onda kreci :wink: nemoj da pronalazis razloge da to ne ucinis. Kakve bre jednosmerne ulice i parking, kakav ti je to razlog? Ajde javi se kad stignes da cujemo sta je bilo. Pozdrav.
Odgovori