aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

nista drugo ni ne trazim samo "rame za plakanje"
pogresno! trazite REŠENJE svoje situacije!
vas zivotni prioritet je da se 15. javite na kliniku za anksioznost!!! odlicno sto su vas pozvali! ni slucajno nemojte da odbijate nesto od lekova sto ce vam propisati!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Doktore izgubila sam totalno nadu i ono malo sto sam imala da ce mi biti bolje.Imam puno problema,ma samo mi treba lepa rec kao svakome.
Sve cu prihvatiti verujte mi u toj klinici jer ovo moje stanje nije zivot.
Koje tablete doktore ce me smiriti?
Problemi se nagomilavaju i neke stvari ne mozes da resis niti da ih predvidis.
Ostaje mi da se uzdam u Boga Dragoga i u njegovu milost jer je svemoguc.
Pozdravljam vas sve dragi prijatelji(doktore i vi ste medu njima)
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

Ostaje mi da se uzdam u Boga Dragoga i u njegovu milos
ko se sam cuva - i bog ga cuva!
shvatite da je izlecenje U VAMA!!!!!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Hvala vam doktore!
Ja bas na moj 40-i rodendan idem u tu kliniku.Ne znam da li je slucajnosti ili ne :lol: :lol:
Znam da ste upravu da je resenje u meni samo ne znam gde da ga nadem.Nemam pojma gde i zasto se "skriva".
Ovo je zaista kao neka misterija.Ja u nasoj zemlji dok sam zivela nikada nisam cula za to.Saznala sam na ovom forumu da ima ljudi koji su slicni ili isti kao ja.Kako su to jaki osecaji,kao da je stvarnost,a u stvari samo moje misli.Jako tesko ih je zaustaviti kada krenu.Valjda ce mi oni reci kako?
Pisacu vam o svemu,jedva cekam!
Gde ste drugari,niste me valjda ostavili :cry: :cry: :cry:
Samo mi se Neshar i Doktor javlja......
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Evo me Ontario tu sam. Nisam se javljala ovih dana jer sam u nekoj guzvi ali pratim sta se desava. Vidim da si dobila poziv za kliniku sto je odlicna stvar i nemoj sada da se desi da nesto iskrsne zbog cega mozes da ne odes. To ti je jedini nacin da pronadjes resenje za sebe. Meni su nekoliko razgovora sa psihoterapeutom svojevremeno u nekim mojim kriznim situacijama znacili mnogo vise nego dani i dani price sa prijateljima koji imaju samo dobru volju ali ne i znanje da pomognu. Kad se sada prisetim tih razgovora kapiram da je drbgd u pravu i da je resenje u svima nama, jer moj psihoterapeut nije progovarao ni 5 recenica za sat vremena ali je zato pustao mene da sama izvodim zakljucke iz svojih prica. Niko nam ne moze drugi pomoci osim nas samih. Mi smo ti koji moramo da se uhvatimo u kostac sa svojim problemima i naravno pobedimo sve svoje strahove. Videces uostalom i sama da kako terapije odmicu i ti postajes drugacija. Ja sam na prvoj plakala kao kisa, sto mi je i inace veliki problem jer to sa prijateljima i ukucanima nisam mogla, a vec posle par terapija sam se smejala kao blesava i jedva cekala da odem tamo jer mi je stvarno prijalo. Moj psihic je stvarno cudo ja je sada bukvalno obozavam iako je vec dugo vremena srecem samo na ulici. Znaci resenje postoji.
Javicu se ovih dana ponovo samo da vidim sta se desava a tebi i ostalima veliki pozdrav. :P
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

Dragi moji prijatelji, ja se osecam uzasno uplaseno :cry: :cry: :cry:
Pre 2 godine sam imala temperaturu 37.0 gotovo svakodnevno u periodu od skoro godinu dana. Posle svih mogucih analiza kod infektologa, nista sumnjivo nije nadjeno. Otisla sam te jeseni na Zlatibor i kada sam se vratila, temperatura je nestala sama od sebe i vise se nije vracala. Valjda sam tamo ojacala imunitet. ..
U poslednje vreme sam isto osecala neku laku temperaturu, ali je nisam merila. Samo sam osecala da mi je nekada uvece hladno, da imam kao neku drhtavicu, hladne ruke i noge, a telo vruce. . . Od pre par dana sam pocela da je ponovo merim i ponovo je 37.0, najcesce u vecernjim satima. :cry: Jako se brinem! Nisam u stanju da ponovo prolazim kroz brdo nekih analiza i svakodnevnih poseta lekarima, a da mi nista ne otkriju. .. Pocinjem da sumnjam dal je mozda uzrok psihicke prirode? Mada se u poslednje vreme sasvim dobro osecam, sem sto sam hronicno umorna od nespavanja i ucenja. Da li je to moguce ?
Pocela sam da strahujem da nemam HIV :o Zanima me koji su jos nacini prenosa, sem seksulanim putem? Ja sam imala samo jednog partnera i on samo mene :oops: , ali me zanima koliko je verovatnoca da se prenese preko poljupca ili na neki drugi nacin? Najvise sumnjam zbog tih temperatura, ali i zbog mojih limfnih zlezdi koje su sklone upalama kada imam neku povredu, infekciju isl.
Bojim se da ce i ovaj put temperatuta potrajati dugo . . .a ja treba da spremam svadbu u avgustu, a da ne znam sta mi je . .jesam li zdrava ili tesko bolesna!! :cry: :cry: :cry: Dodje mi da raskinem veridbu i da nista vise ne planiram dok ne budem zdrava. A ne znam kada ce to biti. . .Jako se plasim. I jako sam nesrecna sto mi se ponovo desavaju ovakve stvari, zasto ne mogu da budem najzad zdrava i srecna???? :cry: :cry: :cry: Bojim se da idem kod lekara da mi ne bi nasli nesto, ne zelim da ponovo cekam strasne rezultate. . Pomozite doktore :cry: :cry: :cry:
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Dragi moji prijatelji, ja se osecam uzasno uplaseno :cry: :cry: :cry:
Pre 2 godine sam imala temperaturu 37.0 gotovo svakodnevno u periodu od skoro godinu dana. Posle svih mogucih analiza kod infektologa, nista sumnjivo nije nadjeno. Otisla sam te jeseni na Zlatibor i kada sam se vratila, temperatura je nestala sama od sebe i vise se nije vracala. Valjda sam tamo ojacala imunitet. ..
U poslednje vreme sam isto osecala neku laku temperaturu, ali je nisam merila. Samo sam osecala da mi je nekada uvece hladno, da imam kao neku drhtavicu, hladne ruke i noge, a telo vruce. . . Od pre par dana sam pocela da je ponovo merim i ponovo je 37.0, najcesce u vecernjim satima. :cry: Jako se brinem! Nisam u stanju da ponovo prolazim kroz brdo nekih analiza i svakodnevnih poseta lekarima, a da mi nista ne otkriju. .. Pocinjem da sumnjam dal je mozda uzrok psihicke prirode? Mada se u poslednje vreme sasvim dobro osecam, sem sto sam hronicno umorna od nespavanja i ucenja. Da li je to moguce ?
Pocela sam da strahujem da nemam HIV :o Zanima me koji su jos nacini prenosa, sem seksulanim putem? Ja sam imala samo jednog partnera i on samo mene :oops: , ali me zanima koliko je verovatnoca da se prenese preko poljupca ili na neki drugi nacin? Najvise sumnjam zbog tih temperatura, ali i zbog mojih limfnih zlezdi koje su sklone upalama kada imam neku povredu, infekciju isl.
Bojim se da ce i ovaj put temperatuta potrajati dugo . . .a ja treba da spremam svadbu u avgustu, a da ne znam sta mi je . .jesam li zdrava ili tesko bolesna!! :cry: :cry: :cry: Dodje mi da raskinem veridbu i da nista vise ne planiram dok ne budem zdrava. A ne znam kada ce to biti. . .Jako se plasim. I jako sam nesrecna sto mi se ponovo desavaju ovakve stvari, zasto ne mogu da budem najzad zdrava i srecna???? :cry: :cry: :cry: Bojim se da idem kod lekara da mi ne bi nasli nesto, ne zelim da ponovo cekam strasne rezultate. . Pomozite doktore :cry: :cry: :cry:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga moja Andelija,moze biti milion i jedan razlog.Ja sam isti problem imala prije 2 godine kada smo ovde doselili i moja sedimentacija je bila 35 i nikada mi niko od lekara nije rekao zasto.Ne znam koliko sam puta isla u bolnicu i niko-nista.Ne bi bilo lose da izvadis krv i da proveris secer.Ja sam cula na poslu od jedne zene,posto sa se zalila da se znam jako tresti u krevetu ponekad i da ujutro sva budem mokra da je mozda secer u pitanju.Moras proveriti krv i ne boj se :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bolje je da ides nego da te to stanje izjeda iznutra.
Draga moja Tanja,bas mi je drago pa ste se javile.Toliko mi pocinjes nadu ulivati sa tvojim pismima ne mogu ti objasniti.Kada cujem da je neko izlecen od toga odma mi malo bude lakse veruj mi na rec.Lepo je cuti!
Ja sam rucala,malo piletine bez koze,par krompirica,kuvanog povrca i samo malo mesa od svinjskih rebara i uzela da izmerim secer sa muzevim aparatom koji je bio 10,3 :o :o :o
Posto sam laik,nazvala sam apoteku i pitala i rekli su mi da je malo povisen.
Jos mi samo treba da dobijem dijabetis od sekiracije.
Doktore koja je normalna vrednost 2 sata posle jela?
Neshar kako si?Majo kako si?
Sve vas grli Ontario..........
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga moja Andelija,moze biti milion i jedan razlog.Ja sam isti problem imala prije 2 godine kada smo ovde doselili i moja sedimentacija je bila 35 i nikada mi niko od lekara nije rekao zasto.Ne znam koliko sam puta isla u bolnicu i niko-nista.Ne bi bilo lose da izvadis krv i da proveris secer.Ja sam cula na poslu od jedne zene,posto sa se zalila da se znam jako tresti u krevetu ponekad i da ujutro sva budem mokra da je mozda secer u pitanju.Moras proveriti krv i ne boj se :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bolje je da ides nego da te to stanje izjeda iznutra.
Draga moja Tanja,bas mi je drago pa ste se javile.Toliko mi pocinjes nadu ulivati sa tvojim pismima ne mogu ti objasniti.Kada cujem da je neko izlecen od toga odma mi malo bude lakse veruj mi na rec.Lepo je cuti!
Ja sam rucala,malo piletine bez koze,par krompirica,kuvanog povrca i samo malo mesa od svinjskih rebara i uzela da izmerim secer sa muzevim aparatom koji je bio 10,3 :o :o :o
Posto sam laik,nazvala sam apoteku i pitala i rekli su mi da je malo povisen.
Jos mi samo treba da dobijem dijabetis od sekiracije.
Doktore koja je normalna vrednost 2 sata posle jela?
Neshar kako si?Majo kako si?
Sve vas grli Ontario..........
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

cao svima ljudi...

ja evo guram iz dana u dan, sta cu... pijem lekice i tako... nerviram se i naravno opterecujem mojim simptmima, ono kao sto bi je sada opet malo lose, jel mi se vrti, sto mi je opet onaj cudan osecaj i tako dalje i to me mnogo nervira, opterecuje, sprecava u svim stvarima... totalno debilno..

andjelija, ovo vazi i za tebe.. znam kako ti je, upravo se i ja tako osecam, totalno zaplasen od raznih mogucih bolesti i svaki simptom mi se cini kao fatalan i samo cekam da idem na razne analize... ma katastrofa je al mora da se gura... kazem sebi ma nije ti nista i guram.... al ni to nije resenje... visim po sajtovima da vidim cega bi to mogli biti simptomi ali i dalje nista pametno ne nalazim i tako u krug.... da idem kod psihica ne znam ni sta da mu kazem, sta mi je, zbog cega tako razmisljam, sta me vuce tome... totalna katastrofa...

tako da moramo se borimo sa tim, nista nam drugo ne preostaje...

ontario, jel mama bolje, jesi li ti bolje, ima li nekih novosti.....

drzi se...

veliki pozdrav
jesensky
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:18 pm

Post od jesensky »

evp prije svega da vas sve mnogo pozdravim i izvinem se na priličnom odsustvu,inače sam zbog promjene operatera slab sa internet konekcijom te su rijetki trenuci kada ovo fercera,gledaću da promijenim operatera.
ontario-žao mi je zbog tvojih problema,naći ćeš već neko rješenje,
anđelija-to je malo jača infekcija,ne beri brigu,
neshar-pošto si "štitnjačar" kao i ja,razumijem te,i ja se nekada tako osjećam,i mantram sebi istu priču kao i ti.
nego kako ste sa aritmijama?
ja na pr. ih ponekad osjetim,inače se dobro osjećam (uglavnom),nedavno sam išao i u planinu te nikakvih problema tada osjećao nisam,danas u miru nakon manjeg obroka sam osjetio,..dobro hajd sad i to ,nego kada sam od interniste zatražio da mi stav ekg holter on je nakon pregleda rekao da za tim nema potrebe,te da ta povremena preskakanja što ih osjetim jednostavno ignorišem? :o
ne kontam zašto mi: ako sam već nekoliko puta radio ergometriju,te uzv srca,.klasični ekg nebrojeno puta,.ne dadnu i taj holter?
jesensky
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:18 pm

Post od jesensky »

andjelija81 napisao:Dragi moji prijatelji, ja se osecam uzasno uplaseno :cry: :cry: :cry:
teoretski andjelija šanse za prenos pljuvačkom postoje ali u praksi vrlo mala vjerovatnoća,.koncentracija virusa HIV je zanemariva,..2 su primarna načina-spolnim izlučevinama i naravno krvlju,e sad kako si ti fina cura te čisto sumnjam da si ikad koristila intravenozni fix ili si možda kada primala trnasfuziju?
svejedno da te ne muči,na HIV se lako testirati,.mada,hm,.to je samo produžena infekcija,do not worry,. :D
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Cao drustvo!Evo ja napokon da nadjem vremena da vam pisem.Bila sam bas u guzvi zbog mame,izasla je u petak a kao u inat ja sam ceo vikend radila i tako mi se uvek namesti kad ne treba ali sam se organizovala sa sestrom i tetkom.Sta da vam kazem,mama je dobro,bile smo na previjanju danas,tamo je uhvatio virus pa je danima imala visoku temp. i tako,lose se oseca sto je i normalno.Ja sam nikako.Ne znam da li se gore osecam fizicki ili psihicki.premorena sam a uopste nemam na vidiku ni dan odmora,kaod kuce sa mamom i non stop neke posete a ja jedva stojim.Lose sam se hranila u zadnje vreme,mozda sam i malokrvna,stalno sam malaksala,manta mi se,aritmije me otkidaju ali sta cu,trpim.
Andjelija,ne mora temp. da znaci nista strasno,citala sam da prosto postoje ljudi koji je povremeno imaju,neobjasnjive su i prolazne,verovatno nan nervnoj bazi.nemoj da se ljutis ali moram nesto da ti kazem,imam utisak da stalno trazis razlog da bi eventualno odlozila svadbu,jel` se jos uvek bojis?
Ontario,ne znam sta da ti kazem,nadam se da ces vec naci neko resenje i da da ce sve proci sto pre!
Pzdrav za sve puno!
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

E da,zaboravih da postavim pitanje,meni se nesto u zadnjih par dana desava kao da meuhvate trnci po rukama i nogama i malaksalost,jel` moze to od napetosti?Jel` se desava to nekom?jako sam nervozna,i sve ovo sa mamom me je dotuklo pored nekih problema oko posla koji su hronicni.Jel` neko zna da li Persen sme cesto da se uzima?ja ga uzimam skoro svaki dan mada ne osecam da mi nesto pomaze,mozda me malko umiruje ali nemam pojma,uzimam mozda po jednu tabletu mada moze vise ali ja izbegavam,samo kad osetim da sam bas uznemirena i da mi srce lupeta.Moze li on da skodi necemu ako se cesto uzima?
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Dragi drugari :******* poljubac svima

Imate posla sa hipohondrom najgore vrste!! Jako se plasim za svoje zdravlje i to je tako poslednjih par godina. Nekada nisam bila ovakva. . .ali desile su se neke stvari sa mojim zdravljem i postala sam preosetljiva i uplasena. Ne mogu kada mi nesto fali da pomislim na neku obicnu bolest, nego sve nesto najgore, smrtonosno .. . . :-?
Danas nisam imala T. . ali sinoc jesam 37 i osecala nekako kao da mi je grlo oteceno iznutra. Ne boli me, ali kao da je malo oteceno. Jutros se probudim i malo me je grebalo. Pre podne na faksu mi je bilo malo hladno, i ja odmah pomislim - temperatura! Ali popodne i uvece nista. Moguce da nisam prezdravila kako treba i da mi se ona prehlada navraca.
Danas sam uzela u apoteci Propolis (jaci od 25%), Oligovit i Vit C da pokusam da malo poradim na mom imunitetu. :(

Medjutim, stalno imam neke misli . .. Eto danas npr. posle popodnevne dremke su me uzasno boleli kukovi, kicma, svi zglobici . ..sto se meni desava cesto, nije nista neobicno. . potvrdjen degenerativni reumatizam u 23-oj :( . . ali ja sam pocela da napipavam limfne zlezde na preponi . .) . imala sam par puta upalu tih zlezdi i prilicno u osetljive) i da razmisljam da mene zapravo godinama od njih bole noge. . .da mozda imam neki limfom ili ko znam sta i da je otislo na noge. . .itd itd Boze me sacuvaj moje glave :roll: A rezonanca je pre 4 godine potvrdila sve degenerativne promene na lumbalnoj kicmi i emng je potvrdila isto. Meni se zapravo cini da ne nekada bole prepone .. ali to izgleda nisu zlezde nego od kuka mi ide bol napred. . Jutros su me rastrurali kukovi i kicma kada sam se probudila. Krenula sam u cetvrtak ponovo na pilates posle 2 meseca. . sutra opet idem. Ne vredi, moram nesto da preduzmem!

jasensky, nisam se naravno nikada bokcala, tetovirala isl. .primala sam plazmu kao beba. . ali pretpostavljam da bih za ovih 28 god znala da je tu bilo necega .. . :o
Pocela sam da sumnjam na jednog mog bivseg jer se on tetovirao . .Mi nikada nismo imali nezasticene odnose, ali mozda je poljupcem mogao da mi nesto prenese .. .Skoro sam ga videla i ucinio mi se nekako premrsav i jako propao pa sam pomislila da se verovatno drogira ili da je ne daj Boze bolestan . .. . :o :roll: :( Mozda samo fantaziram i nista od ovoga nije tacno . .. ali meni mozak radi kao nenormalan, potpuno suludo . ..Oprostite mi drugari!

Majo, ne znam da li si u pravu .. ali ja osecam nekakav strah od pomisli na nas zajednicki izvot, posle toliko vremena! Nije da se ne radujem, jako sam srecna. .ali i jako uplasena!
BOJIM se da ce T potrajati sve do svadbe, da cu se brinuti jer necu znati od cega je i da ce svaki cas meriti . ..
BOJIM se da cu opet morati kod lekara na ispitivanja, da cu opet morati da cekam strasne rezultate . .
BOJIM se da necu moci da zatrudnim jer nesto nece biti u redu sa mojim reproduktivnim organima (a ne idem kod ginekologa jer se bojim, ceka me papa jos od jesenas.) ..
BOJIM se da cu ostati trudna i da ce mi onda nekom rutinskom analizom krvi otkriti neku strasnu bolest.. . i da ce reci da moram da abortiram, i da moram da operacju/lecenje/hemoterapiju/. . . i da cu morati da izgubim moju bebicu! TOGA SE NAJVISE BOJIM!!
BOJIM se kako bi svi reagovali na moju bolest, kako bi se moj muz nosio sa tim, kako bi to njegovi roditelji prihvatili .. . .
BOJIM se da se moje zdravlje sa kicmom, srcem, bubrezima i ostalim. . ne pogorsava sa godinama i da budem sve losije. . .
BOJIM se porodjaja i svih komplikacija koje se mogu desiti. . bojim se da mi moji srcani problemi tada ne dodju glave, ..
BOJIM se da nadju da sa detetom nesto nije u redu i da cu ja morati da donosim strasnu odluku . ..

Eto drugari, svega toga se plasim! A jedino sto bih zelela je da budem ziva i zdrava. .da moji mama i tata jos dugo pozive u zdravlju, da docekaju da im se cerka jedinica uda i bude srecna, da dobiju unuce koje toliko zele, da im bar malo radosti pruzim u starosti :cry: :cry: :cry:
Bojim se i ne zelim da dozivim dan kada se umreti moji rodtelji :cry: :cry: :cry: Zelim da ja umrem pre njih, ne mogu da to podnesem .. .

Oprostite na ovako predugom postu. . znam da sam nikakav prijatelj jer samo o sebi pricam cele veceri. :oops:

Majo, mogu trnci da budu od nervoze a mogu i od problema sa kicmom (kao u mom slucaju). Mislim da Persen smes slobodno da uzimas , on je na biljnoj bazi, ne bi trebalo nista da skodi. Ali, napravi cajnu mesavinu koju ja pravim i pijem ponekad uvece, odlicno opusti. U veliku teglu pomesas: 50 gr nane, 50 gr hmelja, 50 gr bosiljka, 50 gr valerijane i 50 gr maticnjaka. Skuvas jaci caj (npr supena kasika na solju) i popijes uvece i videces .. bice ti super! :lol: To je jednom nasem drugu tata pravio (koji se inace bavi proizvodima od meda i biljnim preparatima) kada je lezeo na psihijatriji, on je pio po flasu toga dnevno!

Ontario, obavezno da ides na tu kliniku i da sva upustva koja ti daju slusas! Shvati ovo kao veliku sansu u svom zivotu da se stvari najzad promene i tako se i vladaj. Daj sve od sebe! :wink:

Ljubi vas sve vasa hipohondricna drugarica
Odgovori