aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

Pozdrav za sve! :D

blue wawes, hvala ti na ohrabrujucim recima, mnogo mi to znaci. Nadam se da cu i ja tako uspeti da se izborim sa teskocama i rodim decu koju svakim danom sve vise zelim i o kojoj mastam, ali mi san svaki put prekida STRAH sta moze poci po zlu. . .
Kako sam razumela i ti imas prolaps zaliska (duzi zalistak). Sta ti je rekao doktor povodom toga, jel ne uzimas nekakvu terapiju ?

instrumantar, dobrodosao i ti na temu! Procitala sam da si instrumentar kardio sale! WOW! Sada mozemo od nekoga da cujemo informacije iz prve ruke. :wink:

ontario draga moja, nemoj se unapred brinuti za malu. Njena operacija nema nikakve veze sa operacijom tvog sina, nemoj odmah da mislis lose. :wink:
Jesi li pricala sa doktorima o tome sta se zapravo desilo te noci u sumi kada je sve pocelo? Ne verujem da si imala nervni slom, ali je verovatno bio jak napad u pitanju i ovo su sad posledice. Ali ontario, nema problema koji nije resiv!!! Mislim da je bitno da radis bas ono sto Iva kaze, da se potrudis da ne bezis u takvoj situaciji nego da se suocis. Znam da je tesko, ali veruj da ti se nece nista desiti. Samo ces imati osecaj da drzis stvar pod kontrolom i bice lakse svaki sledeci put. :wink:

jasenski, drago mi je da si dobro. Vidis kako si ipak bio hrabar i otisao na operaciju. A i sad trpis bol, jaci si od mene 100x, ja sam uzasno osetljiva na bol. Prava placljivica :lol: Zelim ti brz oporavak.

Neshar brate, pa mi imamo slicne simptome, te tripove dok spavamo isl .. Meni se nesto slicno desava i svaki put se ljudski isprepadam. Samo je razlika sto sam ja sva usporena, a tebi pritaisak skace. Ali nemoj se brinuti, to je sve od straha i panike. Meni je kod doktorke uvek normalan pritisak, skolski 120/80, zato sto se uznemirim zbog pregleda. Pa kako ja onda njoj da objasnim da mi je kuci pritisak 90/45. . bzvz

majabgd, ja planiram isto kao ti da se bacim na zivot bez lekova! Videcu sad da pitam doktorku da mi ih izbaci zbog tog pada pulsa i pritiska, pa cemo videti kako ce mi biti. Jel ti uspevas da se umiris sa tom valerijanom, jel ne pijes nikakve Bromazepame? Meni je doktorka napisala da ih uzimam po potrebi, ali ja uzimam jako retko, npr pola tablete od 3mg u 10-ak dana. Obicno kada popijem kafu dodjem u stanje da moram popiti Bromazepam, j**** ti kafu!!! :x Pozz te, javi se ponovo

Iva, ne ljutim se ja na tebe sto se smejes, kapiram te. Ali veruj mi da osecaj nije prijatan. Ja pokusavam SAMA da se vratim "u sad i ovde", NIKADA nisam bila u hitnoj zbog takvih tegoba, nadam se i da necu. Svesna sam da sama sebi najbolje pomazem, ali ponekad se bas nerviram. Ova moja doktorka odlaze taj kontolni UZ jos od juna, menja mi lekove .. .osecam se kao da eksperimentise sa mnom. I jako me strah tih bolova kroz srce, ne znam da li mi je to od prehlade, od priraslica ili od zaliska .. . .Bedak!

Izvinjavam se ako sam nekoga zaboravila! Doktore, javite se i vi ponekad. :wink:

pozzzzzzzzzz :D
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Hvala svima puno na savetima i podrsci!Iako znam da se svi oko mene iistinski trude vidim da me do kraja ne razumeju pa sam bas srecna sto sam naletela na vas dobre ljude da se posavetujem!
Andjelija81,veruj mi da te potpuno razumem i dok citam kako se ti osecas kao da vidim sebe i ne mogu da verujem kako isto reagujemo!Valjda cemo se uskoro izboriti sa tim.
majabgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od majabgd »

Andjelija81,iskreno da ti kazem nekad valerijana deluje anekad ne,mislim ipak da je u pitanju autosugestija. :D Sad sam uzela persen da pijem pred spavanje,on ima valerijanu,maticnjak i nanu pa se nada da je bole.mojoj jednoj poznanici su aritmije prosle od magnezijuma pa sam resila i ja da probam!Sta me kosta a ne moze da skodi.Citala sam i simptomi pri nedostatku mg su slicni onima koje ja imam,problemi sa srcanim ritmom,znojenje,vrtoglavica,slabost,opadanje koze i krzanje noktiju,trzanje misica.....Pozdrav svima!
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

cao svima...

ivamatic... znam ja da je u napadima panike suzena svest... evo, kad sam se vracao s posla sinoc... preznosjavanje, osecaj da cu se onesvestiti, strah.... dok nisam stigao kuci... tada je, naravno, sve proslo... :roll: :roll:

ali ovo je bilo u toku noci, probudilo me i video sam da je ono srce radi li radi, ubi... disanje plitko.. rekoh daj da vidim ... i to je sve bilo u 1 ujutru... i naravno kad sam video 150 sa 90.. odmah jedna bendza....

andjelija....

ma potpuno sve isti simptomi, i ono vezano za spavanje i sve gluposti... cak i oboje izgleda toliko obozavamo kafu da ne mozemo da je bacimo ni kada nam skodi... strasno...

ja sam je doduse smanjio.. znao sam da je pijem na svaka 2-3 sata pa se znalo da popijem i 4-5 duplih u toku dana....

e sad bato jedna ujutru kad ustanem.. (provalio sam da mi je cak i bolje kad nju popijem, bio sam je redukovao i svako jutro sm bio lelujav, osamucen...) i jedna u toku dana....i eventualno oko 6 kad se vratim s posla...

e pazi sada... juce nisam popio tu oko 6, zadnju juce sam popio oko 12...

jes da sam celo popodne se valjao po krevetu, nisam bio nizasta, spavalo mi se ko nikom... al zato nocas... ko top... zaspao odmah u 9 uvece, probudio se u pola sest... zadnjih mesec dana nisam tako lepo spavao...

ontario

bice maleckom bolje.... samo ga hrabri i budi jaka zbog njega.... on je mlad i jak...

malecka ce da prodje krajnike, ne brini se, rutinska operacija...

citam o tvom putovanju od 200 km, koliko sm ja cuo, Kanada osim par gradova je pustara sa sumama i planinama i hladnocom... a ti zapicila po mraku... svaka ti cast... panika i strah je sasvim bila prirodna reakcija na takvo putesestvije.......

pozdrav svima...
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

Andjelija81 nisu mi dali nikakvu stalnu terapiju. Do pre tri godine nisam ni išla kardiologu. Tada je na UZ bilo sve ok sem"blaga trikuspidalna regurgitacija 1+" a sada mi je rekao samo to da je duži zalistak ali da je to ok. Predpostavljam da je to od rođenja i da sam zato imala te senzacije. Opet bez terapije sem po pola Darob mite od 80mg nedelju dana, a posle po potrebi kad osetim preskakanje.Zato sam vas i pitala da li ga je neko pio a onda sam našla preko gugla . I našla sam o prolapsu mitralnog zaliska korisne stvari samo je na eng pa ne kapiram baš sve ali se dosta podudara samnom.Ma samo se opusti i moja drugarica to ima i rađala je bez problema. Ona mora da legne već u devet uveče ako se ne naspava ima aritmije,a živi normalno, radi, putuje i nije paničar.I ne uzima nikakve lekove za srculence :D
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

majo, mogla bih mozda i ja da pokusam to sa Mg, nista mi ne bi skodilo. Ja sam nekako resila da probam prirodnim stvarima i promenom nacina zivota da se borim sa ovim, da POKUSAM da izbegavam lekove.

E brate Neshar, potpuno isti simptomi. .. . Sve razumem sta pricas.
Kafa meni TOLIKO smeta da ne smem uopste da je pijem, ni pola soljice!! Odmah se uznemirim, srce pocne da bambara, ne mogu da spavam, ma uzas. . .
B;lago tebi kada uspevas da zaspis u 9 sati! I ja bih volela da mogu . . .Ja svake noci zevam po internetu do pola2 ili 2. Dok obidjem parohiju. . . treba vremena :lol:

blue wawes, istu svar sa spavanje mi i ti pricas i ja znam da je to tacno. Ja kada se ne naspavam (a to je uglavnom i slucaj), obavezno se ujutru katastrofalno osecam, imam tahikardije, slabost, vrtoglavicu. . .Znam da je za srce najbitniji odmor, sve polako raditi, umerenost. . ..ali ja nekada kao da svesno skodim sebi. Npr dodjem iz grada oko ponoci i tada pomislim da mi je rano da vec spavam. . .nego da ja sednem samo pola sata da vidim sta se desava . .. I onda zaglavim na internetu do 2 sata! :roll: Mislim da bi najbolje bilo da odem u neku sumu gde nema civilizacije i da se tamo lecim jedno mesec dana. Vratila bih se preporodjena!
Prvi put cujem za taj lek koji ti pijes, ne znam stvarno da te posavetujem sto se njega tice. Nadam se da su ti rekli da je za zalistak je bitno da pijes antibiotik pri svakoj intevenciji, da bi ga zastitila.
Mojoj mami je doktor objasnio sto se tice zaliska (i ona ga ima) da to ne znaci nista, to je kao da neko ima malo veci nos :lol: A meni je rekao da bi mi sa mojom dijagnozom dozvolio i pilot da budem :lol:
Kapiram ja vas da ovo (verovatno) nije nista opasno, ali je ipak tesko svakodnevno ziveti sa neprijatnim simptomima.

pozz :wink:
Neshar
Aktivan član
Aktivan član

Post od Neshar »

andejelija,

sta da ti kazem, ustajem svako jutro u pola sest zbog posla, vracam se u 5 sati kuci..... i jos kad me sastavi neprospavana noc, zbog ovih ludih tegoba, kako da ne zagines u 9.... dusa mi je spavala jos u 7 :lol: :lol:
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

Deco, premoreni ste, kasno ležete,a osetljiva konstitucija. I ja sam ista, htela bih sve. Kod nas ima jedan geg " duša oće al* srce klokoće" Ja osećam nelagodnost, tahikardiju i preskakanje i kad mi je zapušen nos, pa kad stavim kapi smiri se za 10min. i ispred menzisa po nedelju dana i prvi dan, i u svakoj prehladi, sa temperaturom i bez. Ma mislim da to ima mnogo ljudi samo neki uopšte ne primećuju a mi smo hipersenzitivni. Mislim da srce snaži i kad nam se dežava nešto lepo i zanimljivo. Mozgu nemože da se kaže ne on to ne prima ali prihvata skretanje pažnje na nešto drugo.
Danas smo se baš raspisali,gde nam je Ontario?
Pitanje i pozdrav za našeg dobrog drBgd - zašto se beta blokatori nikad ne daju da se piju povremeno ?
pozzzzzz za sve
majabgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od majabgd »

E drago moji,milo mi je da vas vidim u tolikom broju :D

I ja mislim da je za sve to zasluzan umor.Ja sam se u zadnje vreme malo primirila ali imam utisak da je to zato sto mi se natalozio visegodisnji umor,nisam se cuvala i previse sam se trosila a ni zivot me nije stedeo sto se tice trauma i stresova.Sta je tu je, ja resih sama sebi da pomognem.juce sam izvela eksperiment,cekalo me je puno posla po kuci a mene uhvatilo preskakanje,kao neka slabost,vrtoglavica i posto sam godinama isla na ples i volim da igram ja pustila muziku i pored svega pocela da djuskam i imam utisak da mi je bilo bolje,da sam se razmrdala,srce mi je brze lupalo ali sam ignorisala,spremala kucu i bilo mi je bolje.Mozda sam ja luda ali pukao mi je film.Lepo sam se uvece osecala jer sam uradila sta je trebalo i izborila se sama sa sobom.I...kao syo vidite nije mi nista,ziva sam! 8) Pozdrav!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Dragi moji,prijatelji moji......
Nisam stigla da se javim radila sam,evo da vam napisem nesto:
dobila sam nalaze mamografije i videli su mi nesto u levoj dojci,jedno je ispod pazuha, a jedno nedaleko od toga.Napisali su da je dobrocudno i nisu napisali koliko je,samo malo.Napisali su da je lymph node-beningno.
Nisu me hteli primiti kod moje doktorice,jer hocu dalje pretrage.Necu da se zavrsi na tome.Prosle godine u Decembru,mamograf je bio dobro.Nista nije videno.
Danas sam sa posla zvala kuci i muz mi kaze da malom krvari rana,da mu ugrusana krv izlazi na rupu koja je napravljena kada su mu stavljali kopce,a ne sili kao sto se radi.Odma je otisao za bolnicu,rekli su da je doslo do infekcije i da je ugrusana krv,kazu mozda je tromb koji je imao poceo izlaziti na tu rupu.Kazu da je imao 2 trobma,a ne jedan i odma su mu snimili nogu.Mali je bio pametan,pa je rekao ja vas postujem kao doktoricu ali bih vas zamolio da vidim nekog drugog od specijaliste,jer je ovaj koji me operisao glup.
Ona je ostala sokirana kada je cula da je rekao,da mu vise ne dolazimo i da nije zakazao nikakvu kontrolu.Rekli su mu da je dobro sto je dosao.
Rekli su mu da ce ga poslati na snimanje koje se zove bone scan,i da sutra u 1 sat posle podne dode u bolnicu jer ce videti drugog specijalistu.Cucemo sutra nalaze,od snimka noge i ostalo.Dobijo je da pije jake antibiotike.
Eto drugari moji,on meni govori mama meni nije dobro noga,ja sve mislim to je normalno jer je skoro operiso......eto ja sam pogresila......
Drugari moji,obecase me zvati neki dan za sastanak iz te mentalne kanadske organizacije za moje strahove i nista.Bila sa prekljuce,pricala sa njim i obecase mi,ja se poradovala i evo ne javljaju mi se......
Svima cu odgovoriti kada budem vise pribrana jer sam sada dosta izgubljena.Za malog se sekiram.....jer ta ugrusana krv izlazi ispod kolena,znaci rana ne krvari,krvari samo rupa gde mu je idiot stavljo kopce,ma isto je izgledalo kao ono sto prikacite papire-zeljezno.Ja to nisam videla nikada.
Ljubi vas i grli vas Ontario
Instrumentar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 08, 2008 9:35 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

instrumantar, dobrodosao i ti na temu! Procitala sam da si i

Post od Instrumentar »

kad odemo do pacijenta treba se i predstavit,jel???mi kazemo, mi smo remont sluzba kardiohirurgije...heheheh (treba se malo i nasalit sa pacijentima)...heheh pozzzz
Neshar
Aktivan član
Aktivan član

Post od Neshar »

ontario...

pa to je strasno... mislim zar stvarno su takvi zgadovi i tamo u kanadi od doktora... hvala Bogu, valjda je ta zena normalna, barem tako izgleda iz tvog posta....

sto se tice mamografije, ako je benigno, to je dobro... jeb ga,izgleda da stalne kontrole moraju da se rade.... ne vredi....

ljudi, ovi simptomi moji stvarno me nerviraju... juce bilo lepo ceo dan, lepo spavao nocas, jutros dosao na posao... sedim za komp, unosim neke podatke.. kad odjednom.. osecam da mi nesto nije ok...glava kao da treperi..... i samo cudan osecaj onaj... nije vrtoglavica klasicna... ali veoma neprijatno titranje... ni bol, ni pritisak. samo osecaj zamantavanja.. i slabost u nogama...

pa ne mogu da verujem da to sve panika i neka anksioznost podsvesna radi.. pa nista nisam razmisljao (valjda ne vise od obicnog podsvesnog - oce li mi danas biti dobro ili lose) i odjednom.. i evo sad non stop razmisljam.. pa sve i da mi je sto puta dobro...

jeb ga, to je onaj strah da doktorka nije pogresila kad je rekla da je sve ok... a meni stalno ovi simptomi....... e idem u petak kod ocnog, bas da mi pogleda malo i okice, ocno dno i ta sranja da vidim da nije glava.... bas mi smetaju tegobe... ne mogu vise stalno da strepim.... :cry: :cry:
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Ontario stvarno mi je zao sto sve to prolazis , ali sto je puno puno je
Javi kako ti je mali , i kakav mu je taj nalaz i stvarno pametan decko,svaka cast zna brinuti za sebe,eto vidite ne treba ljekarima uvjek sve vjerovati
Sto se tice mamografije ako je beningno super mozes traziti jos punkciju da budes sigurna
Moja sestra je to operisala i hvala bogu sad je ok jos sad trudna
Ato kod tebe je tesko sve pohvatati , prvo problem sa zeljezom, zeldcem kicmom, aritmije sad grudi pa da li si rjesila i jedan problem , sta je bilo sa zeljezom i manjkom jesi li radila kakve pretrage
Stvarno moras biti jaka ,sve se nadovezalo, znas sta kaze meni moj muz ne trci stalno dr uvjek ce ti nesto naci
Ja sam opet pod aritmijama ali me strah dr , oram nalaze vaditi i uvjek ima ono sta ako....
Neshar ma sve oze od anksioznosti vjeruj mi sta me sve snalazi za ne povjerovati i ja ima neke cudne povremene glavobolje i plase me
jesensky
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:18 pm

Post od jesensky »

ontario,sto se tice mamografije,mislim da ce biti o.k.,ali si dovoljno pametna da ne prepuštaš sve njima.
uostalom,sin ti je pametan dečko,na žalost,njegov primjer pokazuje da se itekako treba osloniti na vlastite snage i instinkt,ako se samo doktorima pustiš bez svoje intervencije,može doći do priličnih grešaka.
srećom,pa je na vrijeme.
tako je i kod mene bilo,ma nije to ništa ovo-ono,kad isti onaj što me je operisao reče da je bilo tako locirano da se može nazvati prblematičnim i da jeste bilo za noža.jedino mi smeta to što još osjećam senzacije istog,ali ako me to ne prođe,ići ću i dalje,sve dok ne istjeram stvari na čistac!
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

auuu ontario, pa ti tamo lekari su gori nego ovi nasi ovde. kakav neprofesionalizam !! reci detetu da vise ne dolazi na kontrole iako mu nije dobro noga. :o nadam se da je ta doktorka normalna zena i da ce da se zauzma za njega, pa da to sve bude u redu.
sto se tice dojke, bolje da ipak sve prekontrolises. mojoj mami su isto rekli da je benigno ali da mora da se odstrani jer moze vremenom da se napravi nesto gore. jos uvek je nisu zvali za ooeraciju, cekamo.

neshar, pokusaj da ne razmisljas toliko o simptomima, nego da nastavis da obavljas aktivnosti. da ti se ne pretvori posle ceo dan u brigu i strah. :-?

ja sam juce isla kod opste prakse da uzmem uput da bih danas izvadila krv pre kontrole jer sam pila Ferrum sirup. I pricam ja mojoj doktorku kako se osecam usporeno ponekad iako pijem minimalnu dozuoncora,a ona mrtva ladna kaze: pa ti ga izbaci! :o kako da ga izbacim, dala mi doktorka, ja bih volela, ja sam to i mislila, ali .. . .pa dobro kaze ona, onda se vidimo posle kontrole da vidimo sta ce da kaze specijalista. da napomenem ja ne idem sad kod kardiloga nego kod interniste. a i ti internisti me nerviraju, hoce ljudi sve da lece - i srce, i kamenje u bubrezima, i stitnu zlezdu. . .strucnjaci za sve :roll: videcu kada cu da odem, ili u petak ili u ponedeljak pa cemo videti sta ce da kaze.

pozz :D
Odgovori