aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
jesensky
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:18 pm

Post od jesensky »

cao,svima!
ontario me je pitala kako sam;
ovako,oporavkom kao takvim sam zadovoljan-ne mogu se zaliti,malo boli rez,ali nista strasno,cak nije ne preveliki.
ono sto me hajd da kazem nervira a pomalo i zabrinjava je cinjenica da imam apsolutno iste smetnje i senzacije kao i kada mi je bio cvor tu,dakle osjecaj kugle pri gutanju sa desne strane,tako i pri udisaju itd.
ne mogu da shvatim kako to?,nisam valjda toliki baksuz da ima jos stagod osim tog cvora koji je bio tu? shvatam da mi ja sam doktor nakon operacije rekao da kada mi je otvorio vrat vidio da je veoma tvrd bio cvor i da je dobro prirastao bio uz dusnik,te da sam bio u pravu kada sam zelio da ide van,pa nije valjda da osim toga ima jos sta?
dobro,svakako trebam na kontrolu i cekam taj ph nalaz kakav ce biti.
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Draga Ontario,nova sam ali sam citala sve i shvatila sta se desava.Meni je otac umro kada sam bila jako mlada,imala sam 15 god.Veruj mi da bez obzira sto sam bila tu meni je i dan danas jako tesko zbog toga i nedostaje mi.Zbog toga i mnogih stresova koji su usledili mozda i imam aritmije i sve ostale smetnje.Inace,jel ima neko smetnje danas?Ja sam puno ceo dan radila pa me sad bas drmusa preskakanje.Ne pijem nikakve lekove ali uzimam valerijan kapi kad god me uhvati u nadi da ce mi bar to pomoci.Jel nekome do sada to nesto znacilo?Tamo pise da deluje kod nervoze srca,ma sta to znacilo.Pozdrav!
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

Jesenski, normalno je da osećas iste senzacije jer je tu sečeno i osetljivo je i biće sigurno tako još neko vreme. Izbegavaj još malo grubu hranu, više tečno, kašasto itd . Majo, kod preskakanja svi se slažu da se kombinuje beta blokator i sedativ. Srsulence reaguje na adrenalin koji se luči čak i kad pomisliš nešto što te uzbuđuje zato je tu beta blokator da uskoči u receptor pa kad adrenalin stigne mesto zauzeto, srce mirno. A sedativ te smiri da ne misliš svakakve mučne misli od kojih ti nadbubreg pumpa gore pomenuti hormon sve dođe nakako manje važno-problem, pa dooobrroo, polako... Naravno da prvo mora doktor da te pregleda . Postoje i biljne Persen tabletice kao i kantarion tablete i drugo ali je najvažniji odmor. Pozdrav :wink:
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

*Majabgd mozda je bolje sto za sada pijes samo kapi valerijane,dok ne odes kod kardiloga koji ce da ti prepise adekvatnu terapiju.Jer svi beta blokatori i uopste lekovi koji se piju da bi se neutralizovale aritmije ruse snagu srcanog misica.
Posebno ako vam to neko preporuci,a taj neko nije doktor... :wink: Znaci to sto tvom komsiji ili nekom odgovara taj lek ne mora da znaci da ce i tebi.Jer mnogo faktora utice na to koji ce lek da nam prepise doktor.Ponekad neko uzme ovakav lek po preporuci nekog nestrucnog lica i to mu bas uspori srcani rad.

*Ontario psihoterapija ili gestalt ili bihevioralna terapija mogu samo da ti pomognu,a ne suprotno.Bez obzira sto imas i stvarne organske probleme mnogo bi ti lakse bilo da idesi na psihoteraiju,ako mozes bilo kako da se uklopis.Bar pokusaj.....pa ces videti i sama koliko ce ti biti bolje.To izlecenje naravno traje,ali do potpunog izlecenja ce trebati da prodje vremena,jer moras da promenis citav modul tvog pnasanja i misljenja.
Da bi ti i organski bilo bolje trebalo bi da svu svoju energiju usresredis na odlazak kod psihijatra za sam pocetak.

*Jesensky sta kaze doktor kako prolazi tvoj tok oporavka od operacije.Ako ti on posle pregleda konstatuje da je sve u redu,mislim da nema razloga da brines.To ti je kao kad popravljas zub,uvek imas utisak da ti je nesto ostalo ili vise nego sto treba dok ne prestanes da razmisljas o tome... :wink:

Sve ostale veliko pozdravljam.... :) Iva
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
majabgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od majabgd »

Ma bila sam kod tri kardiologa.dijagnoza je postojanje ekstrasistolne aritmije,morfologija i funkcija srca normalni,specificnost mitralne valvule.Svi su se slozili da je bolje da ne uzimam nikakvu terapiju jer ima nuspojava i a nije nista toliko strasno a da na 6 meseci dolazim na kontrole.sve je to ok ali ja ne znam kako sebi da pomognem da mi te aritmije manje otezavaju zivoy.mlada sam i zaista me muci da mislim na to i upravljam se prema tome.Nekad ume da bude zaista neprijatno i zabrinjavajuce.da li te aritmije mogu nesto da ostete srce ako se ne uzima nikakav lek?Nadam se da je jedini problem neprijatnost i da nema nista opasnije!
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

majabgd napisao:. . Andjelija81. . koji je tacno tvoj problem,nova sam pa nisam sve zapamtila,ako je slican mom ja se nadam da cemo mi jos deenijama i decenijama ovako paniciti ali srecno ziveti! :D Ako redovno budes vodila racuna o sebi mislim da se sve na vreme moze spreciti!. . .

majabgd,
ja imam srcanih tegoba vec 2,3 godine. Na ultra zvuku srca prosle godine su ustanovili prolaps zaliska i priraslice plucne i srcane maramice. Zivela sam sa tim koliko-toliko normalno do juna ove godine kada sam zbog jakog stresa i iscrpljenosti organizma zavrsila kod doktora sa jakim tahikardijama. Od tada sam pila prvo propranolo 3 meseca, pa sad concor 2 meseca. . .
Ponekad bude sve ok, tada pozelim da batalim lekove i posete lekarima. Ali nekada mi je bas lose. To nema veze sa napadima anksioznosti jer ih ja prakticno i nemam dok mi je zdravstveno dobro. Funkcionisem skroz normalno, po prirodi sam vesela i raspolozena osoba i trudim se da guram svaki dan pozitivno. . .ali kada nastupi fizicka slabosta nije mi svejedno. Tada se iskreno uplasim i pomislim da ce se ko zna sta desiti.
Uskoro bi trebalo da idem kod doktorke na kontrolu, pa cemo videti sta ce biti od toga. Ovo sa srcem me je jako poremetilo psihicki. Inace imam i drugih zdravstvenih problema i sve to mi stvara neki strah od buduce trudnoce (koju planiram, ne bas odmah ali uskoro da), strah od toga da li cu uspeti sve uz zivotu da realizujem onako kako ja to zamisljam .. .

Iva,
veruj mi da nije napad panike prouzrokovao probleme sa srcem, nego obrnuto!! Taj los osecaj sa srcem koji mi se povremeno desava, kao da ce da stane. . .nije mi uopste smesan. Jednostavno me uplasi sta se moze dogoditi.

Inace, ja ne znam sta da kazem doktorki za ovaj glupi concor, jer mi je i sa njim puls 50,55. . .a pritisak 90/45. . isl. Razmisljam da joj predlozim da batalim lekove, pa da vidimo kako ce mi biti.
Ovih dana me jako boli kroz srce. :( Verovatno moje priraslice reaguju na prehladu, pretpostavljam :roll: Da li uopste srce moze da boli . . .?
Inace, primecujem da mi je ovih dana lose i to od kada opet pokusavam da pijem kafu. Taman sam prestala i skoro 4 meseca mi je bilo super, ali zbog ovog pada pritiska poceh opet sa njom. . I sada ne znam sta cu sa sobom, lose spavam, nervoznam sam ..
Skuvam sebi pola soljice i to pijuckam celi dan. .. Onda kada pocnem da kriziram, ja mirisem solju od kafe . . i uzivam u mirisu :oops:

Zelela bih jos da pozelim dobrodoslicu novoj clanici blue wawes na nasoj temi, samo mi je zao zbog kog povoda je ovde.
I slozila bih se sa sledecim
blue wawes napisao: . . .Postoje i biljne Persen tabletice kao i kantarion tablete i drugo ali je najvažniji odmor .

U ovo sam se licno uverila! Za srce je najbitniji odmor i vitaminska terapija, zivot bez stresa i nerviranja i normalan ritam zivota i spavanja.

ontario,
zao mi je zbog svega sto ti se desava. Jedini nacin da sto pre krenes na terapiju jer vidim da ti je ovako vise neizdrzivo .. . :(
Bas smo svi tako mladi, a tako zeznuti . . ..Bas uzas jedan . .. :(

pozdravljam vas sve drustvo moje drago! :D
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Drustvo moje,ne mogu vas uhvatiti na forumu zbog ove razlike vremena ali dobro procitah sta ste napisali.
Prvo Draga Andelija,zaista imas mali pritisak popricaj sa lekarom,ko zna mozda su tablete krive.Da li si i prije imala takav pritisak?Odlicno je jer si veliki optimista samo napred sve ce to proci jednom.Pevacemo mi opet :wink: :wink: :wink:
Draga Majabgd sve je to stes napravio svesna sam toga u dubini duse,mnogo sam imala situacija i uvek sam sama bila sa decom.Muz nikada nije bio kod kuce jer taki mu je posao.
Zadnji puta prije dve godine kada su mi malog doveli krvavog na vrata,tada sam skoro kolabirala i tada sam se prvi puta toliko uplasila da nisam znala kako da zakljucam vrata jer su mi se ruke tresle.
Prije toga sam stalno zivela u strahu sta ce se desiti kada izade.gde je i sa kim je,nocima sam se tresal u krevetu i nisam znala zasto.
Mislila sam da ja ulazim polako u promenu i trazila sam da provere hormone.Nalazi su bili uredu,doktorica mi je tada prepisal antidpresante ali sam ja recepte skupljala u autu i nije mi palo na pamet da ih kupim,a kamoli pijem od straha.
Strah od lekova sam skoro uvek imala.Ona mi je jako pomagala jer kada sam je vidala ostajala bih kod nje i po sat vremena,ona bi me slusala,ja bih plakala i rekla joj sve dok se ne bih ispraznila.
Ona je divna zena.
Tada posle malove operacije odlucila sam da selimo,idemo jako daleko jer sam imala gadan predosecaj da ako ostanemo nesto ce mu se desiti.Prodali smo kucu,dala sma otkaz jer sma radila u dve bolnice,spakovali smo stvari i krenuli u nepoznato.
Na pola puta koji je 2000km,nocu oko pola 10 gde su same sume i nema mesta niti svetla ja sam prvi puta dobila panicni napad,do tada nisam ni znala nego sam mislila da sam dobila slom zivaca sto je lako moguce.Nisam se tada nista bojala,nikakav strah od smrti nego mi nije bilo jasno zasto se tresem i sta mi se to desava.Prije nego sto mi se desilo pocela sam osecati nelagodu gledajuci u mrak i u gustu sumu.
Od tada moj se zivot menja,ja postajem neka nova meni nepoznata osoba koja se jednostavno ne moze vratiti na staro.Da li cu ikada uspeti ne verujem jer sam izgubila svaku nadu.Sta mi se to desilo u mozgu ne znam mada pokusavam pronaci odgovor vec dve godine.Jedino sto mogu da poverujem je da sam imala puno stresa i kada sam se trebala leciti dok je bilo vreme ja sam odbijala.
Blue wawes,mene to sto nisam bila ocu na sahrani jako proganja jer imam osecaj da bi se on probudio da sam ja dosla.On ne bi ostao da lezi.Ja ne mogu ocu ni na grob da odem,mogu samo slike da gledam i da ga vidim u snu.
Ostalo je puno toga nedoreceno,nisam mu rekla koliko ga volim.Boli me u dusi i ne verujem da ce ikada prestati.Sa njim je otisao jedan deo mene zauvek.Putovati ne mogu jer ne bih let prezivela sigurna sam posto bih hipoventilirala.Tesko je objasniti klaustofobiju.......

Jesensky zao mi je pa jos imas taj osecaj sve je to verovatno normalno posle operacije,meni mali ne oseti koleno.Sve ce to biti uredu vidis koliki si heroj kada si pristao na to sve i pored toga sto su ti rekli da ti mogu ostetiti vokal.Sve je proslo u najboljem redu,da nesto nije uredu oni bi ti odma javili ne bi ti toliko ceko,ne sekiraj se.......to je bilo jako malo i nema potrebe da se toliko sekiras.Oporavak ce trajati sigurno par nedelja,budi strpljiv jer je to ipak bila operacija.Eto tako i mom malom kazem mada je neko vece toliko panicio zbog tog tromba sto je imao,kaze hoce citavo telo na MRI,mozda mu je tromb otisao negde vislje,on doktorima ne veruje nista itd.Morao se izderati na mene ali sve je to bilo od straha jer je citav dan na kompjuteru i svakakve informacije pronalazi.Onda sam mu otisla u sobu i naredila da se spremi za bolnicu da cu ga voziti i nije hteo.Kaze ja cu ici u ponedeljak sam........sada je dobro i ne spominje nista vise.Ona kaze meni nije uredu sa telom i nogom a ti nista.........Sve je to uredu samo sto je uplasen od prosli puta.
Jos muz kada je bio u bolnici mu rece e dobro si ti prosao jer je taj tromb opasan moze otoci na srce,a ja njemu ocima.....ma citi jesi li ti normalan.

Draga Iva ja idem na psihoterapije bila sma vec 5 puta i zadnju imam za dve nedelje.On je kao psihoterapeut,a nista bas nista od njega nisam cula.On lepo slusa sta ja pricam i kao pise,ja se upljuva pricajuci a on nista da mi predlozi ili savet da sta dalje.Zadnju ovu 6-u cu ja njemu reci e sada ti pricaj ,a ja cu slusati.Recu mu da mi kaze sta dalje?U onu kliniku cekam i ko zna kada ce to biti.......eto tako prijateljice moja dobila sam preko posal besplatnog psihoterapeuta,poradovala se i vidi kakav je,dobar je covek ali od toga sto ja pricam,a on slusa ja nemam koristi jer mi ne daje ideje i savete sta dalje.Sutra ode u Canadsku mentalnu organizaciju sama,ako rade,pa da vidim mogu li pricati sa nekim.Idem sama traziti pomoc.Razmiljsam i psihijatra nazvati kod koga sam bila prosle godine jednom i nikada vise i pristati na sve.Ovako vise ne mogu...
Svima veliki zagrljaj i pozdrav
Izvinjavam se na dugackom pismu,morala sam da vam napisem jer mi je tako lakse....
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

cao svima....

nadam se da je svima noc prosla ok i da ste sposobni za novu radnu nedelju bez vecih tegoba...

jesensky... taj osecaj je ono tipa sto pricaju za ljude koji ostaju bez ekstremiteta pa ih posle amputacije kao "osecaju" ili kao zub kad vadis pa mislis da je jos tu.. proci ce osecaj...

ontario....

ne znam za tog tvog psihijatra... ako ti ne odgovara, da vidis mozda nekog drugog.. u principu mozda je i bolji taj nacin da imas ventil, nekog kome mozes da ispricas sve probleme i strahove i da izbacis to iz svog organizma...

neki psihijatri najcesce daju savete tipa to moras sam da se izboris, da razmisljas da je sve to u tvojoj glavi... ma nemoj.. ja to satro ne znam... izem ti takve psihijatre.... gde je dobio diplomu...

znam taj osecaj da zelis da ti ponudi resenje, i ja to isto ocekujem od svog psihica, mada znam da je to veoma tesko izvodljivo...

nadam se da si malo bolje i da su malisani dobro.. jel bila operacija krajnika maleckoj, mislim da to nisi pisala skoro.... jel sinu bolje noga...

ja htedoh jedno pitanjce... ko je imao napade panike i teskobe.. jeste li prilikom tegoba standardnih tipa lupanje srca, nedostatak vazduha, preznojavanje, osecaj da cete se onesvestiti merili pritisak...

ja sam se nocas probudio i vidim kao opet mi lupa srce, kao da preskace, ono cuveno streckanje.... rekoh sebi opet panika, proci ce... posle pola sata neprolazenja, rekoh aj da izmerim pritisak... bio 150/90.. zajebi, ipak povisen... popijem bensedin i legoh da spavam...
ostatak noci protekao malo bolje...

cisto da pitam jel i povisen pritisak simtomatican za teskobu i paniku...
majabgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od majabgd »

Neshar,ja nisam sigurna ali sam negde procitala da se pri svakom napadu panike povisava pritisak i da je to jedan od dokaza da necemo umreti jer tada pritisak pada

:D Eto,ako ti nesto znaci moje laicko misljenje!Pozdrav!
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

Hvala majo, znaci itekako...

ja imam one cuvene fobije od sloga i infarkta od visokog pritiska pa zato moram da pitujem.. ako je to normalna pojava prilikom anksioznosti i NP, onda mi je, da tako kazem, lakse..... :)
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Neshar,mala ide na operaciju 17 Novembra.Malom rana krvari povremeno i nema jos osecaja u kolenu.Poceo je mao da hoda bez staka ali sa ukocenom nogom jer je ne moze saviti.Ja sam juce dobila napad u trgovini,imala sam osecaj da cu s eugusiti jer mi je adamova jabucica bila pritisnuta kao sa klestima.Ja nisma nikada merila pritisak prilikom napada ,a mogu ti reci i bolje jer da sam videla srcani 170-200 jos vise bih se uplasila.
Moj ti je savet da ne proveravas jer i ovako imas strahove.
Zamisli da vidis srcani 200 :o :o :o pa tek tada bi se uplasio.
Pogorsaces stanje ako ga stalno meris......
Pozdrav
jesensky
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:18 pm

Post od jesensky »

prije svega da se zahvalim svima na rijecima podrske,lijepo je znati da ima takvih ljudi i drago mi je da sam vas upoznao! :D
bio sam danas na kontroli,hirurg kaze da je zadovoljan postoperativnim tokom,a sto se tice ostalog,potvrdio je ono upravo sto ste mi i vi napisali.
sto se tice bolova,nisu neki,a inace mogu da ih trpim,visok mi je prag osjetljivosti,ph nalaz mi na zalost jos nije gotov i kazu da nece ni biti prije jedno 10-ak dana,hajd sta je tu je. e onda sa tim opet na kontrolu,pa vidimo sta dalje.
pozzz,svima!
Instrumentar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 08, 2008 9:35 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Instrumentar »

jako dobre i opzitivne stvari se cuje ovdje.to mi je pravo drago.moj otac je umro od infarkta i ja sam nekako iz tog razloga trudio se da udjem u vode kardiohirurgije.ja takodje imam problema sa srcem od rodjenja,to mi je nasljedna osobina.i tako niz nekih faktora je doveo da zavolim i da se zainteresujem za kardiohirurgiju.i kad bih opet birao ponovo bih isto.znam da nema veze sa ovom temom ali me povuklo da bas ovdje sa vama top podijelim jer ste jako hrabri.pozzzz
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

Zdravo zdravi ljudi,
kome pre da odgovorim? ajd redom
Anđelija hvala na dobrodoslici, odmor je zakon kao i umerenost.Ako može da se ne ide srcem nego malo da se poštedimo. Neki se rode sa tim, neke nauče dok su mali, mada mislim da je sve u karakteru.Oni koji idu srcem sve bi učinili da druge na štetu svojih potreba, a srce pamti pa traži tajm aut.
Majo dugo godina sam mislila da sam poseban slučaj zbog preosetljivosti, preskakanja srca i napada panike( sve mi je blisko o čemu pišete) samo sam mislila da nešto samnom nije u redu pa sam krila i pravila se kao nije mi ništa, a nisam morala lakše bi bilo uz bensedinče i presololče po parčence dok ne bude bolje , za neko vreme pod nadzorom nekog dobrog dr-a koji razume i dušu i telo. Ja sam starija od vas imam 42. Srce mi preskače od kad sam bila dete samo je posle dvadesete to preraslo u povremenu paniku, dotle sam mislila da je normalno. Rodila sam dvoje dece plašeći se da li će u trudnoći da preskače i kako ću da se porodim i sve je bilo u redu i lako bez ikakvih lekova a imala sam i stresove i drmala me panika i pretekosmo, deca zdrava, ja srećna.Pa ćeš tako i ti.
Neshar ja sam pre neki dan imala aritmiju i prezubila jer mi se učinilo da je nešto ekstra u odnosu na pre i pritisak mi je bio kao i tebi. Onda sam otišla kod kardiologa (posle tri godine) i rekao je da je srce zdravo i da je jedan zalistak duži! kaže zbog konstitucije, ja ga pitam za pritisak kaže ništa ne treba, da može kod zdravog srca da skoči kad se uplašiš i da je to normalno.
Ontario ti si veoma hrabra žena! Da voziš decu po toj pustari pa neznam ko se nebi prepao, ja bih. Nismo supermeni i imamo pravo da nas bude strah i da se tresemo kad je strašno. I to što si dugo ostajala sama sa malom decom u stranom svetu! Znam neke koje svoju decu nisu ni okupale. Pa sva ona strepnja kad krenu van kuće! Seti se koliko si hrabrih stvati uradila, pa i sada pored sve panike ideš na posao i radiš sve što treba! Ti si žena zmaj, a meni pokipe supa pozzzzzzzzz
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

*Ontario kada si dobila napad panike u trgovini da li si je nastavila ili si brzo pobegla sa tog mesta?Veoma je vazno da pored toga sto se desi nastavite sa uobicajenom radnjom......A sta mislis zasto si bas tamo dobila napad?Mozda zbog zatvorenog prostora,jer imas klaustofobiju ili zbog guzve ili neceg slicnog?

*Andjelija ja se ne smejem tebi,naravno da ti nije prijatno kada ti se tako nesto dogodi,ali poenta price je da cim se to dogodi,to znaci da osluskujes organizam,a to nije dobro za ove napade panike.Ali ti realno imas taj problem sa srcem,pa je svakako dobro sto si oprezna.Samo ne treba ni u tome preterivati.Ali moras obracati paznju na tvoju srcanu funkciju koliko ti to mozes.

*Jesensky javi kakav ti je nalaz obavezno.Bas me interesuje.Videces da ce veoma brzo da ti nestane taj siubjektivni osecaj koji sada imas.

*Neshar ja to ne znam,ali pretpostavljam da mali broj ljudi meri pritisak u napadu panike.Iz razloga sto je u strahu malo suzena svest,a drugi razlog je taj sto covek nikad ne zna kada ce da dobije tako intezivan napad panike,pa verovatno tu i nema aparat da izmeri pristsak.Tu ti je ono bori se i bezi,a o pritisku retko ko razmislja.... :wink:

Srdacan pozdrav za sve! :)
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
Odgovori