aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

Zdravo, kako ste mi?
* MajoBgd ti si na pravom putu. Igraš, to mi se baš sviđa. I ja sam se tako izvukla. Uhvate me 'kondraci' kao Neshara pa kad se pitam dal mi je il mi nije ja sredim kuću pa vidim da je to što sam se loše osećala bilo iz glave pa mi onda to ulije samopouzdanje za neki sledeći put.Naravno ne treba preterivati po svaku cenu.
* Neshar, kako je tebi stanje sa štitnom žlezdom? I još nešto ako dugo sediš uz komp. moguće da se stisnu mišici vrata i ramena pa je manji dotok krvi u glavi pa otuda taj pritisak, a ostalo je 'nadogradnja' ili, da nisi alergičan na nešto?
*Ontario žao mi je zbog tih događaja posebno zbog deteta, nadam se da je sada dobio pravu terapiju.
* Andjelija u pravu si što ne prekidaš sama takve lekove . Javi nam šta su ti rekli internisti.Sve vas puno pozdravljam :D
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Drugari moji sigurno spavate......evo da se javim
Doktor je rekao za malog da se ne sekiramo,da nastavi piti antibiotike.
Objasni on meni nabrzinu,u zurbi :roll: posle inekcija koje je mali primao da mu razbiju 2 tromba u nozi,krv se skupljala na jednom mestu,obadva trobma su se pretvorila u ugruske i sve je to pocelo da izlazi na ranu(ispod rane).Kaze neka ne staje 2-3 dana na tu nogu da mu zaraste rana i neka dode da me vidi sledece nedelje.Kada sam ja sinoc videla malom nogu,i kada sam videla koliki ugrusci krvi izlaze i kako mali kaze koliko to se oseti-smrdi,ja sam se toliko uplasila da sam se izderala na muza koji me smirivao da ne panici.
Napala sam na maog sinoc da ga odma vozim za bolnicu medutim on je odbijao da ide,kaze videcu specijalistu sutra.Ja sam uzela aparat,slikala mu nogu,uzela bocicu i stavila par ugrusaka.Danas sam tom doktoru pokazala i on je mrtav ladan rekao--nije to nista opasno.Ja samo znam da mu neverujem nista,da li gresim ili ne ne znam ali su mi se smucili i zagorcali mi zivot.Ne znam sta da radim,da li mu je za verovati?
Neshar,druze sve sam to prolazila i prolazim sto i ti,molim te trazi pomoc jer upadaces u jos veci ponor iz koga se jako tesko izvuci.Ne mozes sam,veruj mi znam da je kod nas sve skupo ali se nadam da mozes naci nekog psihijatra koji se ne placa i poslusati njegov savet.Nemoj da cekas druze!!!!Nikako!!!Preduzmi nesto,jer ako neces ti nema ko drugi niti je koga druga briga.Verujem da te sem nas ovde niko ni ne razume,kao da PRICAMO SPANSKI.Meni su i jedini "prijatelji"prestali dolaziti i zvati me od 7 meseca jer sam odbijala da ih odem videti---ne da nisam zelela----nego od mojih strahova.Eto......kao da smo pali sa Marsa."Sit gladnom ne veruje"..........
Andelija draga,ma nece da mi daju da vidim moju doktoricu prije 3 nedelje i oni obicno zovu kada nesto nije uredu,a mene nisu zvali.Ja hocu dalje pretrage svidelo se to njoj ili ne,mrzila me ili ne..........
Napisi mi nesto o tvojoj majci,koliko je da li znaju?Ja sam citala da cak ni mamografija nije pouzdana i kada se nesto nade treba raditi biopsiju ili punktiranje.Tek tada posle analize moze da se utvrdi.Meni nisu napisali ni koliko je,niti sta je ustvari neznaju ni oni :cry: :cry: :cry: da znas engleski napisala bih ti da procitas.....
Jesensky,nemoj da se sekiras ja vise verujem nasim lekarima nego ovima ovde koji se nazivaju "lekari".....
Taj tvoj osecaj je mozda normalan,da li si pitao lekara koji te operisao,mora li to tako?Ako nisi,ne cekaj pravac kod njega.......
Nemoj da se vise mucis sa pitanjima i sekiras,moras ga pitati :wink:
Ja cu isto kao ti terati sada do kraja,jer vidim da ih nije briga,ako odem sa nepunih cetrdest godina,ko ga sisa jedna budala manje na svetu.
Mogu ti reci da sam jako razocarana i sada se bojim i za malu.Kako ce sa njom biti,ne znam sta da radim.
Draga moja Pavlov,ja zasta vise nikada necu biti radoznala sto imam razne fobije i panike,vidim i sama da se to nikome ne desava nego meni i da nikada nisam cula da neko ima problema kao ja.Moj je zivot ......ne znam.........sami stres.....stres.......stres.......zasto se sve desava mojoj deci,zasto kada nikome lose nismo napravili niti ja niti muz.Cije grehe placamo? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Ni jedni mi zdravstveni problemi nisu reseni,zamisli idem tek u Januaru videri gastroenterologa,a krvarim putem stolice :o :o :o ...a zaboravi pa ko sam ja jedna budala manje na planeti.
Draga Majabgd,eto vidis svaka ti cast,uspela si da prebrodis krizu.
Kada si se pocela prihvatati tvoj strah i paniku,kada se nisi suprostavila napadu tada je sve proslo.Zaista si veliki heroj.....samo napred nemoj sada da odustajes,eto pronasla si nacina da se suprostavis uz muziku,ples i rad......sve sto ti odvlaci misli u tom trenutku.
Draga Blue wawes mi smo svi jako osetljivi i predobri u dusi zato nam se to sve desava.Sve primamo srcu u tome je poenta,u odnosu na ljude koji su hladnokrvni prema drugima,sebicni i koji su podmukli.Mi dajemo velikodusno,mada trazimo za uzvrat isto ali (ispravite me ako gresim)mislim da ne dobijamo zauzvrat onoliko koliko smo se nadali.
Mozda je vreme da pocnemo malo ugadati sebi,nije vazno ako su to neke sitne stvari,odlazak kod frizera ili negde.....bitno je da ako ne mislimo dobro sebi,ne mozemo ni drugima(tako se kod nas govorilo).
VEROVANO NAS NIJE TESKO RASPLAKATI,ZAR NE?
Pozdrav MOJI DRAGI PRIJATELJI
Iva nema te,gde si mi ti?Sorry,ako sam nekog zaboravila.......
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

Pozdrav ljudi...

bluewaves.... pravo da ti kazem, uz racunar provodim dosta vremena, evo i na poslu sedim i to radim, i kuci samo visim na netu i gledam filmove... malo cu i do ocnog da vidim oci... sto se tice stitne zlezde, vadio sam krv kad mi je bilo prvi put tegobe, kada sam isao kod interniste i sve.. tada su mi hormoni stitne zlezde, po lekaru, bili u redu.... TSH mi je bio malo ispod ref vrednosti a FREE T4 mi je bio ok u granicama pa je doktorka rekla da je sve to ok.. valjda valja doktorka, ne bi mi rekla da je sve ok da nije tako....

ontario, samo se ti drzi dalje od te budale od doktora i uvek trazi nekog drugog, po mogucstvu tu zenu sto je shvatila ozbiljnost situacije zadnjeg puta...

znam da moram da trazim pomoc da vidim sta je to... posao sam kod psihologa, idem opet kod njega u petak, da se ispricam, da ga pitam jel misli da mi treba psihijatar ili je on dovoljan....
u pravu si za nas, svi smo osetljive osobe, sve uzimamo k srcu, bas ko da si mene opisala...

e sad, jutros sam nesto odlucio i probacu da tu odluku sprovedem... ne smem vise da se obazirem na ove simptome, hvatam sebe kako samo o njima razmislja... odlucio sam da sa njima zivim kao sa kijavicom... ok, imam ih povremeno.. ako ima neki lek skrkam kao andol... ako nema, ma proci ce i zdravo..... ubija me bre ovo konstantno razmisljanje... kako legnem... hocu li spavati normalno... kako ustanem, jel mi dobro, hoce li mi se danas vrteti, hoce li mi biti lose, da li cu biti sposoban.... DOSTA!!!!!!!!!!!!!!

Ne mogu bre vise.. izludeh... tako da od sada... imam kijavicu.. a u k*****... bilo je dosta.... :lol: :lol:

ontario, sto vise mozes sa prijateljima, pozovi, nemoj da je ponos ili strah sta ce reci posle 7 meseci.. ako su pravi prijatelji, naravno da ce zeleti da te vide... ja ceznem samo da vidim neke ljude... samo da imaju vremena da me vide i da zele da me vide... kada mi tel zazuji od poruke, ili poziva... meni srce puno... znas kako se izbedacim kad vidim da je neka promo poruka....

zato telefon u ruke... i pricaj.... pricaj... ma bilo sta....isplaci se...

pozdrav svima.... drzite se....
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

ontario,
o maminim nalazima sam detaljno pisala na temi http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... highlight=
Poenta je da na levoj dojci ima neku valjda cistu i neka mikrokalcifikacije koje su opasne ako se ne operisu jer se moze od njih stvoriti tumor.
Mami nece da rade biopsiju nego odmah operaciju. Doktor je objasnio da u takvim slucajevima ne ide cela dojka (cega se ona najvise plasila) i da se valjda odmah na stolu radi citoloski nalaz da se vidi sta je to. Takodje bna operaciji je prisutan i plastican hirurg ako bude neophodna neka korekcija, to se na licu mesta radi.
To je ono sto smo mi culi od doktora. A sad kada ce biti i kako jos ne znamo. :roll:
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Dragi moji,ja vise ne znam sta da radim.Ja stalno imam neke tegobe.Nisam osoba koja se zatvori u kucu i kuka,zaista se skoro nikada nikome ne zalim,ubedjujem sebe da nije nista ali mi nekada stvarno dodje da lezim ceo dan i od muke da placem.Zao mi je da vas gnjavim ali mislim da jedino vi mozete da me shvatite stvarno.Za pocetak,ja sam ceo zivot anemicna mada su mi rezultati sad boli,glava me cesto boli,alergije na celu prirodu u jos ponesto,upravo sam prelezala jaku upalu usnog kanala,pre toga upalu besike i tako.....aritmije imam svakodnevno,nekad manje nekad vise.Ono sto mene najvise brine a ne znam da li umisljam je sto me uhvati nekad kao da mi je sve mutno u glavi,nije vrtoglavica ali kao neko trperenje,ne umem ni da objasnim,kao da mi setrese pod nogama i uhvati me neka mucnina,tj. nelagodnost u grudiam i stomaku,sta je to samnom?Ja se stvarno trudim ali nikada sebi ne mogu da verujem da li su simptomi realni ili je neki oblik panike,kako vi to razlucite?Muka mi je od sebe same,pijem persen i mg ali kratko pa jos nista ne osecam.
andjelija81,jesi li isla kod lekara?Sta ti je rekao za lekove,jesi li probala sa prirodnim preparatima?
Ontario,ja zaista hrabriju i jacu zenu nisam videla,ja da sam u vasoj situaciji odavno bih bila u ludnici.Meni se zaista cini da je kod vas sve stvar neodlezanog stresa pa negde mora da pukne.Puno pozdrava!
Blue wawes,havala puno na tome sto mi ulivate nadu da cu se i ja jednog dana izvuci iz ove agonije.Kako je vama to uspelo,jel` jos uvek imate tegobe?Pozdrav svima!
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

Zdravo drustvo,
jel zna ovde neko neki vic ili samo kmecimo ?
tek sam sad primetila da ja vama uopste ne persiram, nekako ste mi bliski, pa nemojte ni vi meni.
* Ontario, polako disi duboko, sada si u problemima ali mozda se sve to polako razresi jedno po jedno i ispadne najbolje, daj Boze .
* MajoBgd a vazi i za ostale, ja sam imala te probleme u ranoj mladosti posle jednog stresa, a posle ponovo posle stresnih situacija, a na ovim prostorima ih je bilo i previse. Nekako sam sama sebe smirivala, nisam mogla uvek da to kontrolisem, ali je vremenom bledeo i strah i panika .Kad sam napokon skapirala da je to to onda mi je postajalo smesno, mislim ismejem se sama sebi kako sam smesna sto sam pocela da se tresem nizasta.Mrzi me vise to da radim. Naravno nije to pocinjalo svesno ali je smirivanje bilo veoma svesno. Nije mi nista. Nista se nece desiti Tacka.
Evo ti si sad imala upalu uva . Sada ti treba nega i paznja da se povratis u normalu da ojacas imunitet i popravis krvnu sliku i crevnu floru od antibiotika. A ti si se verovatno ubacila u punu brzinu sto se tice obaveza i ocekujes da tvoj organizam reaguje savrseno. Daj mu malo fore da on tebi kaze kad je ok. Poneguj se na svaki nacin.
* Neshar da li si mozda citao sajt www.anksioznost.net ? Predlozila bih ti da svaki sat ustanes sa stolice i odradis nekoliko vezbi kao i da cesto masiras misice vrata pozadi i ramena, da procirkulises.
*Ljudi, zdravi smo i normalni ko sav ostali svet. Svima se to desi ponekad pa kriju svoje slabosti, a mi se hrabro dovikujemo i preko okeana.
* U redu je i da se razgovara sa psihologom, sve je dobro sto pomaze.
Sve najbolje...
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Ontario drzi ,sin ce biti dobro , jeste se zakoplikovalo ali samo da se dobro zavrsi
Ti ako imas nalaz kod sebe od mamografije slobodno napisi ovdje jer svaka diagnoza je na latinsko pa ce nas dr da procita a vjerujem i engleski da zna
Ja se jos bojim otici dr , uvjek ono sta ako....
Moram naleze vaditi , kontrolu pritiska a na samu pomisao od toga pocne srce lupati i aritmije
Uh mene smorise , jedan dan su rjedje i sad u pms-u opet pocinju i hiljade drugih stvari od cudne glavobolje, vrtoglavice bolova u vratu ,cas vruce cas hladno ma ima toga jos
Drzite mi se svi , zajedno smo jaci
jesensky
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:18 pm

Post od jesensky »

cao svima.
evo i ja osjetih koji preskok,a nisam osjecao bar 2 mjeseca,nije mi na radovanje,vraga mu!
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

*ONTARIO ovako.....Mislim da to sa sinom je vrlo ozbiljno i da treba da se bas uozbilji cela situacija.Znaci nije normalno da njemu cure rane i slicno....posebno ne da se negativno ili ruzno osecaju posle operacije.I mislim da treba odmah da ga vodis u bolnicu na bolnicko lecenje.Jer mislim da to u kucnim uslovima nece moci da brzo zaraste i oporavi se.To sa antibioticima je da se ne bi sirila infekcija,ali ovo za mene nije normalno stanje uopste.. :o :o :o Moras da konsultujes doktora i koji ga je operisao i koji je vodio taj slucaj da ga animiras i da insistiras na ponovnom odlasku u bolnicu.Ako vam taj doktor odgovara vi menjajte konsultujte nekog drugog.Moras malo vise da se pozabavis sinom,jer je ovo bas karakteristicno stanje.Ne daj Boze da dobije temperaturu,to bi bas zakomplikovalo situaciju.
Nadam se da te nisam uplasila,malo sam bila direktnija,ali molim te da se fokusiras na ovo sta sam ti napisala...

Pozdravljam sve ostale i nove i satre ucesnike na ovoj temi..... :)

Iva...
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

blue wawes, tvoji saveti zlata vrede!! :D Odusevljena sam nacinom na koji se boris i kako razmisljas. Jos na kraju kad sam procitala da si napisala da smo svi zdravi ljudi . .. pa to me je tako utesilo i obradovalo. . jer se ja ne osecam zdravo. . .Ali hvala ti puno na tome!!

majabgd, kod tebe je slicna situacija kao kod mene, skoro da imamo identicne simptome. Ja sam ti isto uzasno slabog zdravlja. Sa 23 godine mi je dijagnostikovan degenerativni reumatizam i cela kicma i zglobovi su mi u uzasnom stanju, . .imam vec par godina kamencice u bubrezima, . . .anemiju od kada znam za sebe, od deteta, . . .pa onda hronicni cervicitis, sklonost urogenitalnim infekcijama, . . .sinuse koji stalno rade i slivaju se u grlo koje je zbog toga 12 meseci godisnje upaljeno, kad ujutru ustanem ne mozes verovati sta ispljunem. . .. hiatus herniju i gastritis. .. pored svega toga jos i priraslice srcane i plucne maramice, prolaps zaliska i tahikardiju!!
Ovo ti sve nisam napisala da bih se sad ja tebi zalila kako sam i ja eto bolesna! Nego da ti samo kazem da nisi jedina, i ja zivim sa tim i borim se. . prihvatila sam da nisam i nikada necu biti apsolutno zdrava i prestala sam da zelim da budem savrsena.
Taj osecaj koji pominjes imam i ja cesto, mada nisam sigurna da li nam je ista senzacija. .. Ja se ponekad osecam kao da me sekunde dele od padanja u nesvest, vrtoglavica, slabost, propadanje. . .
I meni nekada bude muka od same sebe, kad krene da mi fali jedno, pa drugo, pa trece . .Ali srecom to mi se u poslednje vreme desava jako retko, a nekada je bilo svakodnevna pojava. Naucila sam nekako da volim sebe, prihavatila sam da nisam savrsena i ne tezim tome. Idem na pilates i nije mi prioritet da izgledam extra (po svojim merilima), nego da meni moja kicma bude bolje i da ja budem zdravija posle toga! :wink:

Neshar, i ja sam za kompom po 10 sati dnevno, uzas stvarno .. . A kicma strada. Plus oduzimam sebi od sna. Dobra ti je odluka da ne obracas paznju na simptome! Pokusaj da se prokupiras necim drugim da ne bi mislio. Ufff znam ja dobro taj grozan osecaj kada mozak samo radi 100 na sat i izmislja kojekakve scenarije. .. nema nista gore od toga. . .

Ontario, javi se da znamo kakva je situacija sa malim!!!!

pozz svima :wink:
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Bila sam danas kod doktorke i evo da vas izvestim.
Uspele smo da se sporazumemo. Zakazala mi je uz srca za 10.12. , kaze za svaki slucaj, da nam nesto ne promakne posto sam se zalila na bolove kroz grudi. Ona kaze da to moze biti od priraslica, ali kao ajde da proverimo ipak. Concor mi je izbacila nacisto :D jeeeeeeeeeee posto sam se zalila na pad pritiskla i pulsa. Rekla je da slobodno prestanem da ga pijem odmah, jer sam ionako pila minimalnu dozu, 1/2 od 2,5 mg. Danas mi je ekg bio u redu. Po nalazima krvne slike, jos uvek sam malo anemicna , Hgb mi je 115, ali posto sam vec pila Ferrum 5 meseci rekla je da vise ne moram, nego da ga samo za vreme menstruacije pijem tih sedam dana. Dalje, rekla mi je da kupim Aspirin protect od 100 i da ga pijem kod tegoba u grudima (mislila je na bolove koji su od priraslica), a Bromazepam jako retko, samo po potrebi i to da pijem po 1/2 od 1.5 mg kod uzlupanosti. Ja pitala jel mogu ja umesto njega da pijem valerijanu, ona kaze moze, super. . ajde onda ili valerijanu ili Persen, po potrebi. Na kraju sam joj se zalila na taj osecaj koji mi se javljao nocu, kao da ce srce da strane. . .i ona kaze: to je samo tvoj osecaj! Nemoj toliko da obracas paznju na simptome, nije ovo nista strasno, nemoj toliko da se brines. . .
Tako me je umirila i tako sam bila srecna sto mi je izbacila lekove. . .da sam trcala do kuce sve nizbrdo!!
Natasha2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 12:18 pm

Post od Natasha2 »

majabgd napisao:Dragi moji,ja vise ne znam sta da radim.Ja stalno imam neke tegobe.Nisam osoba koja se zatvori u kucu i kuka,zaista se skoro nikada nikome ne zalim,ubedjujem sebe da nije nista ali mi nekada stvarno dodje da lezim ceo dan i od muke da placem.Zao mi je da vas gnjavim ali mislim da jedino vi mozete da me shvatite stvarno.Za pocetak,ja sam ceo zivot anemicna mada su mi rezultati sad boli,glava me cesto boli,alergije na celu prirodu u jos ponesto,upravo sam prelezala jaku upalu usnog kanala,pre toga upalu besike i tako.....aritmije imam svakodnevno,nekad manje nekad vise.Ono sto mene najvise brine a ne znam da li umisljam je sto me uhvati nekad kao da mi je sve mutno u glavi,nije vrtoglavica ali kao neko trperenje,ne umem ni da objasnim,kao da mi setrese pod nogama i uhvati me neka mucnina,tj. nelagodnost u grudiam i stomaku,sta je to samnom?Ja se stvarno trudim ali nikada sebi ne mogu da verujem da li su simptomi realni ili je neki oblik panike,kako vi to razlucite?Muka mi je od sebe same,pijem persen i mg ali kratko pa jos nista ne osecam.
andjelija81,jesi li isla kod lekara?Sta ti je rekao za lekove,jesi li probala sa prirodnim preparatima?
Ontario,ja zaista hrabriju i jacu zenu nisam videla,ja da sam u vasoj situaciji odavno bih bila u ludnici.Meni se zaista cini da je kod vas sve stvar neodlezanog stresa pa negde mora da pukne.Puno pozdrava!
Blue wawes,havala puno na tome sto mi ulivate nadu da cu se i ja jednog dana izvuci iz ove agonije.Kako je vama to uspelo,jel` jos uvek imate tegobe?Pozdrav svima!
Draga Majo,
moja ćerka se već par meseci žali na "nije mi dobro u glavi".Povezivala sam to sa tim što puno uči,ne bavi se nikakvom aktivnošću,ne provodi vreme na vazduhu,ima 17 godina ali danas odlučih da je odvedem kod lekara. Otišle smo u jednu privatnu ordinaciju,i baš tako je objasnila doktoru kao i ti,nisu vrtoglavice,ali nešto joj nije dobro u glavi,preklapaju joj se slike...On je pregledao uzduž i popreko i ustanovi joj šum na srcu,sat vremena je radio ultrazvuk srca,EKG,osluškivao ,snimao dok sam ja isprepadana čekala.Na kraju je rekao da je šum jasan,da ima nekih aritmija zbog zakrčenja krvnog suda ali da nije opasno i da se ne leči,samo prati .Što se tiče toga u glavi,poslao nas kod očnog i prepisao magnezijum,beviplex i tetrezapam (jer noću ne može odmah da zaspi).I ona je anemična 109 hemoglobin,ali neće da pije gvožđe niti da žvaćka ferum,a kad ima menstruaciju pada u nesvest i obilno krvari 10 dana,ma užas!Sad je teram da krenemo u šetnju i da vozimo bicikl jer ja svaki slobodan trenutak koristim da pobegnem biciklom do Dunava i izduvam se.Ako možeš da mi pomogneš u vezi sa ovim glavoboljama ,javi se molim te.Toliko sam zabrinuta da sam htela da je vodim na magnetnu,šta ja znam šta može biti!Pozdrav
Natasha2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 12:18 pm

Post od Natasha2 »

majabgd napisao:Dragi moji,ja vise ne znam sta da radim.Ja stalno imam neke tegobe.Nisam osoba koja se zatvori u kucu i kuka,zaista se skoro nikada nikome ne zalim,ubedjujem sebe da nije nista ali mi nekada stvarno dodje da lezim ceo dan i od muke da placem.Zao mi je da vas gnjavim ali mislim da jedino vi mozete da me shvatite stvarno.Za pocetak,ja sam ceo zivot anemicna mada su mi rezultati sad boli,glava me cesto boli,alergije na celu prirodu u jos ponesto,upravo sam prelezala jaku upalu usnog kanala,pre toga upalu besike i tako.....aritmije imam svakodnevno,nekad manje nekad vise.Ono sto mene najvise brine a ne znam da li umisljam je sto me uhvati nekad kao da mi je sve mutno u glavi,nije vrtoglavica ali kao neko trperenje,ne umem ni da objasnim,kao da mi setrese pod nogama i uhvati me neka mucnina,tj. nelagodnost u grudiam i stomaku,sta je to samnom?Ja se stvarno trudim ali nikada sebi ne mogu da verujem da li su simptomi realni ili je neki oblik panike,kako vi to razlucite?Muka mi je od sebe same,pijem persen i mg ali kratko pa jos nista ne osecam.
Draga Majo,
moja ćerka se već par meseci žali na "nije mi dobro u glavi".Povezivala sam to sa tim što puno uči,ne bavi se nikakvom aktivnošću,ne provodi vreme na vazduhu,ima 17 godina ali danas odlučih da je odvedem kod lekara. Otišle smo u jednu privatnu ordinaciju,i baš tako je objasnila doktoru kao i ti,nisu vrtoglavice,ali nešto joj nije dobro u glavi,preklapaju joj se slike...On je pregledao uzduž i popreko i ustanovi joj šum na srcu,sat vremena je radio ultrazvuk srca,EKG,osluškivao ,snimao dok sam ja isprepadana čekala.Na kraju je rekao da je šum jasan,da ima nekih aritmija zbog zakrčenja krvnog suda ali da nije opasno i da se ne leči,samo prati .Što se tiče toga u glavi,poslao nas kod očnog i prepisao magnezijum,beviplex i tetrezapam (jer noću ne može odmah da zaspi).I ona je anemična 109 hemoglobin,ali neće da pije gvožđe niti da žvaćka ferum,a kad ima menstruaciju pada u nesvest i obilno krvari 10 dana,ma užas!Sad je teram da krenemo u šetnju i da vozimo bicikl jer ja svaki slobodan trenutak koristim da pobegnem biciklom do Dunava i izduvam se.Ako možeš da mi pomogneš u vezi sa ovim glavoboljama ,javi se molim te.Toliko sam zabrinuta da sam htela da je vodim na magnetnu,šta ja znam šta može biti!Pozdrav
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

Natasha2,
privatni lekar je pogresan izbor-nastavak lecenja nastavite na Institutu za majku i dete ili u Tirsovoj. Privatnici nemaju tu frekvenciju mladih pacijenata kao navedene ustanove!
"Zakrecenje" krvnih sudova ne postoji u tim godinama (osim u slucaju antifosfolipidnog sindroma, koji takodje moze biti iskljucen ali pre nekih drugih stvari) a i kod starijih kod kojih postoji daje bol u grudima (angina) a ne vrtoglavice.
Ako su registrovani preskoci srca - potrebno je da se uradi holer-monitoring EKG-a, i tek nakon njegovog ocitavanja moze se reci da li je nesto za lecenje ili "nije nista". Upravo aritmije daju nesvestice, omaglice i slicne senzacije u glavi. Gvozdje jednostavno MORA da uzima.
Dakle - javite se kardiologu u nekoj od navedene dve ustanove - do tada nije preporucljiva voznja biciklom, pogotovo ne forsirana.
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

andjelija81 napisao:Bila sam danas kod doktorke i evo da vas izvestim.
Uspele smo da se sporazumemo. Zakazala mi je uz srca za 10.12. , kaze za svaki slucaj, da nam nesto ne promakne posto sam se zalila na bolove kroz grudi. Ona kaze da to moze biti od priraslica, ali kao ajde da proverimo ipak. Concor mi je izbacila nacisto :D jeeeeeeeeeee posto sam se zalila na pad pritiskla i pulsa. Rekla je da slobodno prestanem da ga pijem odmah, jer sam ionako pila minimalnu dozu, 1/2 od 2,5 mg. Danas mi je ekg bio u redu. Po nalazima krvne slike, jos uvek sam malo anemicna , Hgb mi je 115, ali posto sam vec pila Ferrum 5 meseci rekla je da vise ne moram, nego da ga samo za vreme menstruacije pijem tih sedam dana. Dalje, rekla mi je da kupim Aspirin protect od 100 i da ga pijem kod tegoba u grudima (mislila je na bolove koji su od priraslica), a Bromazepam jako retko, samo po potrebi i to da pijem po 1/2 od 1.5 mg kod uzlupanosti. Ja pitala jel mogu ja umesto njega da pijem valerijanu, ona kaze moze, super. . ajde onda ili valerijanu ili Persen, po potrebi. Na kraju sam joj se zalila na taj osecaj koji mi se javljao nocu, kao da ce srce da strane. . .i ona kaze: to je samo tvoj osecaj! Nemoj toliko da obracas paznju na simptome, nije ovo nista strasno, nemoj toliko da se brines. . .
Tako me je umirila i tako sam bila srecna sto mi je izbacila lekove. . .da sam trcala do kuce sve nizbrdo!!
*Andjelija81...doktorka te dobro posavetovala da pijes Aspirin protect,jer si sa njim pokrivena 24h.On se preventivno prepisuje kod infarkta miokarda,infarkta mozga,mozdane kapi i slicno...Samo problem je u tome,ako slucajno ne uzmes adekvatnu dozu,moze da ti napravi problem sa zeludcem,jer eventualno moze da izazove neka krevarenja u njemu,ako se preterano koristi.Najbolje da ga uzimas samo jednu dnevno,a moras se konsultovati sa doktorkom koliko dugo treba da ga pijes...Da li ona zna da ti imas problema i sa zeludcem?

Srdacan pozdrav za tebe....Iva :)
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
Odgovori