aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Neshar,druze nemoj da ne spavas nocu zbog drugih kao ja......probaj to zaustaviti da ne upadnes u ovo glupo stanje u kome sam ja.Ja se sama ne mogu sada iscupati nikako,a nemam volje da trazim neciju pomoc.Ti si jako preosetljiv kao i ja,razumem kroz sta prolazis.Evo ja sam veceras dosla sa posla,i sat vremena prije nego sto cu kuci sefica mi je zagorcala citav dan i nocasnju noc.Ja sam je pitala veceras za pomoc da mi neko pokaze i ona mi kaze,e to ti je prije jednom pokazano.Kada sam uradila posao i kada taj isti skop nije pokazao dobre rezultate na testiranju,ona me pocela maltretirati.
Kako si to uradila,pokazi....bla-bla...isto kao da sam maloumna osoba.Smatra me glupacom,e pa sada je kap prelila iz case.Sutra idem kod glavnog sefa,kao direktora i svasta cu reci pa neka mi daju otkaz.Moj obraz nije niti ce biti ukaljan. Ovo podcenjivanje,nepravda i omalovazavanje je preslo svaku granicu.Nebi mi bilo toliko zao da ona ima u pola skole kao ja,nego znate ono nase staro"kada se opanak podpapuci"e ti su najgori.Eto Neshar nisi sam druze,vidi koliko mene mrze :cry: :cry: :cry:
Meni posao visi o koncu jer jednom kada im se suprostavis :cry: :cry:
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

Potpuno se razumemo... Pokusavam ja da ne razmisljam jos i o tome al ne ide... tacno ono ulje na vatru.. jos i lakse me izbaci iz takta otkad pocelo ovo da mi se desava i katastrofa.....

Ja ne smem da se toliko suprotstavim jer ipak strahujem jos i za posao.. ovde kod nas ide se i dalje na omladinsku dok ne crknes pa ako imas srece i pokazes se mozda te i prime na odredjeno... a onda cutis, radis i trpis... znam kako je to biti bez posla i ne moci naci posao..... a naravno radnici nezasticeni... al dobro... to je sad sasvim druga tema...
nadam se da je u Kanadi ipak malo bolje po pitanju prava radnika pa makar ako i nisi Kanadjanka.... samo pokazi zube i ne daj im da te kinje...

brini o deci i o sebi...

pozdrav za tebe i ostale.....
jesensky
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:18 pm

Post od jesensky »

ontario napisao:Drustvo moje,eto nas svi na okupu ponovo bas mi je drago zbog toga :lol:
Neshar dobro dosao nazad,Iva dobro nam dosla,Pavlov javljaj se cesce.
Jesensky sve ce biti uredu sada posle operacije.Ja verujem da je stitna prouzrokovala mnoge probleme kod tebe,mozda je i kod mene ko zna..
Inace ja idem videti specijalisu,gastroenterologa Janaura 5,ma sve me te nervira jer mi se cini da mi je ezofagus ostecen od koseline.Imam osecaj stalno,citav dan kao da imam u jednjaku ranu koja me jako vreda.Rekla sam danas doktrorici ma ona kao da me uopste ne slusa i ne cuje,Uzas :cry: :cry: :cry: :cry:
Muzu su ostetili jetru sa lekovima,enzimi su mu uzasno visoki i dobijo je pred dijabetis.....
Pio je kojekakve antidepresante skoro 8 godina i sta sada,nikome nista,e pa nemam vise reci,Jedno cu vam samo reci nikada ne pozelite da ste u tudini ma kako vam bilo.Ako se ja ikada izlecim od klaustofobije i tih glupih panika vracam se nazad.E da li ce to ikada biti,nemam nade jer zdravstveno stanje mi nije dobro.Danas me citav dan trese aritmija........stres......stres i stres...
Neshar morala sam se i nasmijati kada sam procitala ono za klimaks :lol: :lol: :lol: :lol:
E da,pitala sam doktoricu za moje ciste na stitnoj kaze e to nije nista dok ne bude 1cm veliko :o :o :o a za cistu na jajniku,e nije zabrinuta toliko a ja njoj kazem:ne mogu da verujem da su na toj istoj strani pronasli jos nesto pored ciste i ne mogu da odrede sta je nego nagadaju.Ona me samo pogleda i nista nije komentarisala. :x :x :x
Grli vas i voli Ontario iz daleke zemlje :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
zao mi je zbog tvog muza,sto su mu jetru ostetili,recimo moj hirurg meni nije htio dati ni antibiotike nakon operacije,kaze "nemas temperature,dobra ti krv,nek se samo zacijeli,da ti ne trujem jetru".
sto se cista tice,pusti njihovu pricu,naravno.da nije nista jer nije u njenom vratu,a kada bude 1cm onda ce da te vozaju po raznim pretragama i mozda ti i operaciju predloze,..probaj naci nekoga iskusnog ko radi fine needle aspiracy da ti izvuce tu tecnost iz cisti dok su jos male i mekane,ako naraste do 1cm bice vec tvrdo i od tog hljeba nema.
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

Drustvo moje,
sta je ovo pa smo svi bolesni.. .
Onatrio, drzi se sestro slatka i nemoj ni slucajno da se nerviras oko tih marginalnih ljudi. Samo ti pored svega fali da se jos nerviras oko nekih bezobraznika. Samo ti gledaj sebe i svoje zdravlje. I ne brini za devojcicu, bice sve ok.

Iva, drago mi je da si opet sa nama. Nadam se da si se lepo provela na putu.

Inace, ja sam vam sad sasvim ok, jedino sto me kicma bas muci. Ukocena mi je cela ceva strana i to traje vec neko vreme. Izgleda da spavam stalno na njoj. Ipak, kada me zaboli kroz levu plecku ili leva ruka - ja pomislim da je od srca! :( Na pilates ne idem vec 2 nedelje, tako se zadesilo zbog nekih obaveza, a kuci sama da vezbam ne mogu.
Inace se osecam dobro. Mislim da cu za 10,15 dana da vadim krv, pa cu onda kod doktorke na kontrolu. Valjda ce najzad da mi uradi taj eho, bas me nervira sto ga odlaze!

POZZ :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Cao drugari moji,ja sam nocas spavala 5 sati a jos malo idem na posao.
Eto Neshar druze nisi jedini vidis mene,kao budala sam se ujutro rano probudila jer mi zivci nisu dali spavati duze.Juce sam se iznervirala na poslu.
I ja moram cutati da ne izgubim posao,ali sada se spremam da prije posla odem kod glavnog sefa,dosta je vise bilo....vodicu racuna sta kazem da mi ne da otkaz ali raspravu moram imati,te sam prirode.Ne mogu biti mirna dok ne razresim stvari,jer necu da mi bude u rekordu nista sto nisam uradila.
Vidis Jesensky sta su muzu uradili,nikom nista sada znaju da je od nekih lekova,a od kojih niko nece sada da kaze :cry: :cry: :cry: jetra mu izgleda kao kod hronicnog alkoholicara, a ni kap alkohola nije popijo od 95 godine.
Oni su se slozili da je od lekova,samo sta sada :cry: :cry: :cry: bio je kod specijaliste i on umesto da mu nesto da za jetru on mu dao lekove da skida visoki holesterol.Tako ce i mene zavuci ili vec jesu.Ja sam prije 4 godine dobila dijagnozu gastritis,ezofagitis i hijatus herniju.Kada sam doselela ovde,u drugu provinciju u Kanadi rekli su samo da vide visak kiseline na barijumu.Kada sam imala gastroskopiju,doktor se izdero na mene i rekao mi ako nesto promasi ja sam kriva jer sam jutro prije gastroskopije popila Omeprazole/Losek 20mg.Posle kada sam se probudila rekao mi je da nemam nista sem kiseline i DA MU VISE NE DOLAZIM.Sta se desilo sa dijagnozom gastritisa i ostaloga nemam pojma samo jedno znam da mi se stanje pogorsava.Zvala sam da vidim mogu li videti specijalistu prije Januara i rekli su mi ne,jedino ako neko otkaze pa da te zovemo.Papire i nalaze koje sam dala ovde kada smo doselili su izgubljeni,a da nisu to bi mi mozda pomoglo da dodem prije na red.Sada mi ostaje da cekam i da se molim Bogu da nisam dobila veliko ostecenje jednjaka.Ovako kako idem za zdravljem ni ne nadam se da cu docekati starost.Muz ce mozda za koji mesec spremiti se i otici u nasu zemlju kod lekara i travara za jetru.Ja zbog glupavih strahova ne mogu da maknem.Za kliniku koja se bavi ankcioznoscu i fobijama stavili su me listu cekanja :cry: :cry: :cry: e pa ko ceka taj mozda i ne doceka :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry
Sve vas grli Ontario,lepo spavajte ja odoh raditi
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Ontario .ebem ti tu tvoju Canadu pa oni si gori nego mi,u zdrastvu su skroz na nuli
Andjelina drago mi je da ti je bolje , sto se tice kicme i ja kuburi sa njom i vratom ,ali ako nekoliko noci spavam na ledjima to se sve nekako smiri, probaj i ti
Ostali veliki pozdrav
Meni je lose srce mi preskace , sutra moram zubaru a strah me anestezije i injekcije , ma ja sam skroz u p.m
Samo da se aritmije smire
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ontario,
opet razmisljate kako ne treba! operacija cerke sa sinovljevom operacijom nema nikakve veze! za vreme operacije krajnika se - sto mnogi i ne znaju-zapravo nista i ne sece! krajnici se pokretom instrumenta zapravo samo odvoje od okolnog tkiva zdrelnog luka (tzv. "tupa disekcija").
ponasanje na poslu izbalansirajte izmedju toga da ne budete drski, ali i da pokazete stav!
sta se desava sa tehnikama o kojima smo pricali???
kada napad pocne, morate mu se odupreti na taj nacin sto cete pomeriti paznju na nesto (disanje, brojanje olovaka, pisanje sms...). za to vreme jasno sebi predocite sustinu situacije-sve zavisi od vas!!! kada se paznja skrene sa osluskivanja sebe napad popusta! pocnite to da primenjujete, cim shvatite da to tako funkcionise videcete da deluje i da se panika polako povlaci!
sto se tice puta avionom, on je cesto deo anksioznog poremecaja-da li ste razmisljali da vas lekar pokrije sedativima za vreme puta?
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

*Ontario strah od aviona je na neki nacin realan strah i vecina ga ljudi ima.Imala sam ga i ja pre,ali sto sam vise putovala avionom on je iscezao.Prvo tamo ne moze bas nista znacajno da ti se desi,ako se plasis eventualnih avionskih nesreca,statistike pokazuju da je avionski saobracaj "najsigurniji",tacnije najmanje nesreca se desava kada ljudi putuju avionom.....Mada slazem se sa tobom da je putovanje avionom za klaustofobicne ljude dodatan problem,jer se taj strah pretvori u paniku onda u telesne simptome i sve ono o cemu smo vec govorili.
Nemoja da se obazires puno na to sto se desava na poslu..Sve stvari su mnogooooooo vaznije u zivotu od posla.Postoji jedna knjiga gde je opisano da su sve stvari i ljudi nam dragi porodica kugle od stakla,a jedino posao kugla od gume.Jer kad covek izgubi nekog dragog porodicu on ce da se "razbije" kao ta staklena kugla,ali kugla od gume je posao cim ga bacis ona odskoci u drugom smeru...Covek posao uvek moze naci,tako da nam on nebi trebalo da predstavlja neku toliko bitnu stvar u zivotu.

*Andjelija,lepo mi je bilo na putu,hvala ti na lepim recima. :wink:
Ako te puno boli kicma,trudi se da lezis na tvrdim povrsinama..I trebalo bi da nastavis sa pilatesom.Ljudi koji se aktivno bave sportom moralo bi to stalno da rade,jer se svakako osecaju lose,ako stalno ne treniraju.

*Pavlov nemoj da se plasis anestezije koju ce ti dati stomatolog,jer to ne moze nista da ti pravi problem zbog aritmija,a veoma je vazno da su ti svi zubi zdravi zbog srca,........jer je veci rizik za srcana oboljena ako nekome zubi nisu svi sanirani.

Srdacno vas pozdrvaljam sve.....Iva :)
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drugari moji,dodoh sa posla i juce sam se toliko prepirala sa sefom da ako mi sada neda otkaz nece nikada.Nisam odustala niti je on,tvrdoglav je i ima kao samar na ocima,samo gleda u jednom pravcu.Jako je tezak covek,nije bilo pobednika.Danas me pita kako si.......e ja mu rece super :lol: :lol: ne mogu da verujem pa kako cu biti posle rasprave sa njim.Jedino ako ga ne grize savest :wink: :wink: :wink:
Inace draga Pavlov sta da ti kazem kako je ovde kada sam danas bila ljuta na tehnicarku jer kaze ja imam pravo godisnje samo jedan mamograf,a ako hocu drugi moram da platim.Kaze ona meni pa ti si ga imala prije par meseci i sada opet hoces,a imas istih problema.Ja njoj kazem,to je moja licna stvar sto hocu opet jer da nemam problema ne bih dosla tebe videti.
E sto mi je digla pritisak.Nije me znala namestiti,evo sva cu poplaviti,toliko mo je zahvatila ispod pazuha ruku da su mi suze udarile na oci.
Jedan mamogram godisnje :o :o :o a sve vise obolelih od kancera dojke :o :o :o :o

Ja cekam ceh samo ne znam koliki :roll:
Doktore sve ste upravu!
Vec panicim unapred,jer vise im nista ne verujem.Samo neki strah kod mene,zaista vise ne znam sta da radim.Doktore dragi,takav napad na poslu sto mi je bio je van svake pameti ma nema sanse da sam se mogla smiriti dok nisam izletila napolje.Nisam razmisljala na sadative kod leta avionom jer sada cu vam reci u cemu je moj problem:
ja na samu pomisao da cu leteti i biti daleko od bolnice,visoko gde nema ko da mi pomogne.....ja sam uplasena i pocne me gusiti.To je samo na pomisao.Pomisao da ce se vrata zatvoriti i da cu leteti 8 sati preko okeana gde ne moze pilot spustiti avion za 2 minute,da bi me posao u bolnicu.Razumete li me?Ja se ne bojim pada aviona ili neceg drugog ja se bojim osecaja bespomocnosti,osecaj gde cu se osecati bespomocna i necu moci pobeci.Toliki je taj osecaj u meni da ja vama ne mogu to objasniti recima.To je samo na pomisao,a zamislite u realnosti :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Najteze mi je od svega sto necu vise nikada videti svoju majku i ocev grob.Da joj se nesto desi ja ne mogu ici,nisam mogla kada mi je otac umro to mi je jako tesko evo 8 je tri godine kako sam ga izgubila.Tada nisam imala strahova nego nisam imala pasosa........
Sta mi se to desilo doktore?
Zasto je taj strah prisutan?
Nema niko da mi odgovori na to pisanje koje me muci vec dve godine.
Od cega sam dobila toliki strah?
Draga Iva objasnila sam gore doktoru kakav ja stah imam,ne strah koji svi ljudi imaju nego strah koji prouzrokuje gusenje,nesvest,panicni napad sa jakim otkucajima srca.Da li si ikada imala priliku da se jako,jako uplasis?Tako izgleda pola sata,sat napada.Tesko je objasniti jer nisi to nikada imala i Nedaj Boze da to imas.
Posao,muci me.........od cega ziveti ako ga izgubim :cry: :cry:
Ja sam vec draga Iva pukla u hiljade parcica........niko me vise nece sastaviti :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Neshar,Jesensky,Andelija i svi drugari veliki pozdrav od Ontaria
Jesensky boli li te jako?Mozes li da jedes?Da li je rana velika?Kako si?
Pozdrav drugari moooojjjjjjjiiiiiiiii!!!!!!!!!
gilbert
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 02, 2008 6:55 pm

Post od gilbert »

Pa, mislim da se tripujes.. u stvari ne zanam tvoje simptome ali pazi ovako... ako ti se nesto lose desi ovde nema ti pomoci posto nasi lekari su nesposobni da pruze adekvatnu pomoc na vreme a i ako ti se desi desice ti se tako da nece biti niko u blizini da pozove te sposobne lekare...(Moja baka je umrla jer hitna nije htela da dodje a postupak u utvrdjivanju odgovornosti se sveo na to da smo dobili izvinjenje)...
Najmanji problem je da u avionu dobijes ventrikularnu tahikardiju fibrilaciju ili sta vec.. jer tamo ako ti se desi primetice odmah a imaju defibrilator tako da ti je u avionu najbezbednije sto se tice srca...
U mom slucaju ja sam sedeo i menjao kanale i gledao koliko zadaske pravi komanda za promenu i kako je budjavo uradjen prikaz broja kanala i koliko se to greje i razmisljam u gravi.. jeb. te ovi isti ljudi prave i motor i naravno dobijem napad panike.. Onda razmislim o statistici i ukapiram pa dobro ako oni prave tako usrane avione a opet padne samo par godisnje nije strasno, statisticki sam bezbedan..
Ja sam u jednom periodu imao preskakanja , sinusne tahikardije, ishemiju i nemam pojma sta je napakovano i paniku oko svega toga i onda mi se jedan dan smucilo pa sam roknuo sve sto su mi rekli da ne treba kafa, koka kola, stres, cigare, alkohol i zamisli nista od iznenadne smrti :)
Jednostavno kad prihvatis da je srce organ koji je tako pravljen da ima 5 backup sistema za nedaj boze tipa otkaze sinusni preuzima av otkaze av vetricular escape, hocu reci,zdravo( u smislu da lekar smatra da ti se nista ne moze desiti od losih aritmija) je prakticno neunistivo... Da tvoj kardiolog sumnja dao bi ti ICD koji je 98% efikasan tako da si opet bezbedna...
Ja bih vise strepio od ludaka koji voze ulicom nego od srca da sam na tvom mestu posto je to realno mnogo veca opasnost nego to sto ti mislis da jeste..
pozdrav

p.s.
Sto se sefa tice samo iskuliras... Najgore sto moze da se desi je da on dobije srcku i da ti posle prebacuju zbog toga u firmi :)
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ontario,
sta se desilo? nista vise od toga da ste vi promenili pogled na stvari pod dejstvom poremecenih odnosa u neurotransmiterima! avion ne leti iznad okeana, nego iznad kopna, i vi ste uvek najcesce na 20 minuta od aerodroma, a let iznad okeana traje 45 minuta, i vi ste i tada na oko 30 minuta od aerodroma (na ostrvima sa obe strane). sve stjuardese su obucene da pomognu u slucaju da nekome pozli, a npr. u lufthansi imate video sistem pomocu koga dr u frankfurtu preko video kamere moze da vas pregleda i kaze stjuardesi sta da radi i koji lek da da. mozda ovo niste znali, ali tako je. dakle to da necete videti majku je zapravo neka vrsta vase odluke! (nesvesno donete). strah od aviona se ne tolerise kao normalan, tj. ne u toj meri da ne smete da putujete. vas prioritet je da kada dodjete na red u klinici, obavezno odete...
gilbert
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 02, 2008 6:55 pm

Post od gilbert »

Jedno pitanje oko tih neurotransmitera.. posto se radim rivotrilom vise nemam anksioznost i stvari mogu da sagledam realno.. ako prestanem da pijem rivotril odmah krenu tripovi i sve se vrati... Moj mozak zna sta je normalno i to je ovo sad ali zaboravi bez rivotrila... Jel to hemijski poremecaj koji nije reverzibilan a posledica je stresova i sl.. ili postoji neki nacin da se ta amigdala vrati na normalu? Znam da , barem koliko sam citao, da je ona ta koja filtrira sta su potencijale opasnosti i alarmira ali taj prag izgleda kod anksioznih je bas nizak
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Draga Ontario znam kako ti je
Sto se tice mamografije mislim da ipak ti tu grijesis,mamografija se radi jednom godisnje a posto ti nemas ni 40 godina kod tebe je sigurniji ultrazvuk dojki,
i sama sam ga radila 2 puta i znam kako boli, ali meni dr ne da svake godine nego na 2-3 godine kazu da je rizicnije bezveze zraciti dojke,e jedino ako se nesto napipa pa ultrazvuk pokaze neke sumnje onda mozda i 2 puta u godini ali ti si bas pretjerala 2puta za par mjeseci
Imas ovdje naseg dobrog dr koji ce ti tacnije objasniti sve
Nisam upratila koji ti je tacan problem sa dojkama kod mene je prvi put bila cista , a druga mamografija prosle godine jer sam imala uzasne bolove za koje na kraju kazu da su od tezine grudi posto nosim75 E pa zamisli kolke su a nisam debela i sitne sam konstrukcije da ih jedva nosim A dr ne da da ih smanjim
Ja sam vam inace opet pod aritmijama, cim pocnem jesti srce pocne lupati preskakati , ma ono lupa i kad lezim , sjedim ali najvise kad jedem
Pozdrav za sve
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

Vec par dana mi se desava da se nocu znojim, a nocas mi se cak desilo 2 puta! Morala sam da ustajem i da se kompletno presvlacim. Mislim da sam prehladjena. Vec danima mi se desavalo da ne umem da se adekvatno obucem, pa se ili smrznem ili se oznojim pa me jos produva veta, pa onda jos gore .. . Boli me kroz grudi i pozadi kroz ledja ali ne kad udahnem kao kod upale pluca, nego bas misici.
Tako da nisam sigurna ali mislim da je neka mialgija u pitanju. Zato sam danas popila Diclofen duo i utoplila se. Nadam se da cu biti bolje, mada sam cula da se pojavio novi respiratorni virus, pa se nadam da nije to, jer bi mi samo jos to falilo. . .
Inace, pritisak mi je opet jako nizak 85/55, kao i puls 55! Uskoro bi trebalo da idem na kontrolu i tada stvarno nisam pametna sta da kazem doktorki - da li mi je bio bolji lek Propranolol ili ovaj Concor Cor ?? :roll: Ne znam. Brinem se kada sam ovako prehladjena, sta se desava sa mojim srcem. Jer je inace nekako svo usporeno. . . A ona stalno pise Tachicardia, kako to nije mi jasno?

Ontario, znam tacno sta ti se dogadja. Ne tripujes se ti uopste, taj osecaj moze biti tako snazan i realan, da stvarno pomislis da je kraj . .. .Ali veruj mi da nije! Nece ti se nista opasno desiti, to je samo u tvojoj glavi. Iskreno da ti kazem, ne znam zasto se toliko pouzads u lekare ? Ja odem na pregled, uradim analize, uzimam terapiju, znaci ispustujem ih maksimalno. . .ali sam svesna itekako da sto se nekih stvari tice sama sebi mogu najbolje pomoci. Mozda je to i razlog sto nikada, bas nikada nisam trazila pomoc od njih kada sam imala napad panike. Jer sam znala da mi oni ne bi pomogli, da sama sebi moram pomoci! Da se vratim u sad i ovde! Sta je bilo za lecenje u onoj ustanovi, jel ima nekih vesti ?
Slazem sa sa pavlov sto se tice mamografije. Ja sam cak cula da zene pre 40 i ne rade mamografiju nego samo uz, pa ako se tu vidi nesto sumnjivo, tek onda ih snimaju. Nemoj da te zrace bez veze kao ne moraju. Ja sam se toliko puta snimala na rengenu i skeneru zbog kicme, sad se uzasno kajem zbog toga i ne pada mi na pamet da se vise snimam ako ne bude bas prigustilo.

Pavlov, ako imas aritmije kada jedes moze biti da imas hiatus herniju. Ja je imam i internista mi je rekao da moze i od toga biti aritmija. Jesi li isla na gastroskopiju?

Iva, drago mie je da si opet sa nama! Vidis kako me kicma muci, mada ovo sad sto mi se desava ne znam jel od kicme, ali bih pre rekla da je od prehlade. Isla sam sinoc na pilates i tamo se opet bas mnogo oznojila, mozda mi je i to pogorsalo stane nocas, mozda je trebalo da se pricuvam koji dan. . Kako si ti?

Gde ste ostali, sto se ne javljate?

Hvala doktoru sto obilazi nasu temu, osecam se nakako sigurnije i zasticenije.

Pozdravljam vas sve! Vasa Andjelija :wink:
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

ljudi, ovi tripovi u glavi su najgori, pa to je strasno..

danas ne radim i odlucio sam malo da prosetam gradom, kao setnja sto je savetovano...

setam ja 10 minuta, pocinjem kao da se zadisem, znojim se, kazem nije ti nista, tripujes... nastavim setnju malo ubrzanije.. pocinje meni klecanje u nogama... krenem ja sa autosugestijom, po psihologu, ma neka se i desi, neka se i srusim... jos brze hodam, nosim flasu sa vodom, stezem je, ispijam vodu... srce jos jace lupa, plitko disem... obrcem krug, idem ka kuci... pocinjem jos brze da hodam, ni sam ne znam zasto...srce lupa...mislio sam gotovo... ma kakva anksioznost, ako ne mogu da setam a da mi srce ne lupa...

stigao kuci..... super mi... odma prestalo i lupanje i sve.. izmerim pritisak, 130/90....

i sta sad da mislim... pa ne.... katastrofa simptomi.... uzas... dobicu jos i strah od izlazaka napolje... zlo...

ontario...

zao mi je zbog tvog straha od aviona, ali reci cu ti da itekako nisi usamljena... radim na aerodromu tako da vidjam stalno ljude koji su preplaseni ali putuju....

mogu ti pomoci samo da ti kazem da su stjuardese obucene za prvu pomoc, imaju sto dr kaze defibrilator, imaju maske sa kiseonikom, a po pravilu, ako nekom pozli, slece se na prvi najblizi aerodrom, makar okretali avion... tako da sto se toga tice, nema potrebe da se puno brines... uvek ce biti nekog ko ce ti pomoci...

andjelija, jel grejes sobu gde spavas i jel se pusi u njoj... ja imam problem sa spavanjem i preznojavanjem kada mi je previse toplo u sobi, mozda zbog toga ...

puno pozdrava....
Odgovori