aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

*Оntario,moras da shvatis da se lepo i sve ruzno sto nam se desava prolazi....posebno je dobro sto prolazi ovo ruzno. :wink: Znam da si ti sad uznemirena i da ce to biti do operacije i tokom operacije,ali kada se zavrsi i kada njemu bude bolje ,videces koliko si energije potrosila u svom strahu koji ti je dodatno iscrpeo organizam. :(
Taj dan jeste malo razlicit od drugih,ali trebalo bi da pokusas bar da mislis pozitivno,jer tvoj pozitivan stav moze i njemu da pomogne,kasnije u postoperativnom toku.A kada je tacno operacija,da znamo?
Sto se tice tvoje majke,polako razgovaraj sa njom i cesto i trudi se da na neki "latentan" nacin izvuces iz nje informaciju,kako se ona tacno oseca i u cemu je problem za sada.To bi moglo da ti pomogne da se dodatno organizujes.Ovde ima puno zena koje se bave tim negovateljskim poslovima,mozes da se raspitas u mestu gde je tvoja mama od tvojih prijatelja,poznaninka ili rodbine ili da ti neko od njih da preporuku ko bi to mogao eventualno da radi.Zelim ti da ti sve ovo sto pre prodje. :wink:

*Jesenskay ako ti se vertigo jos uvek javlja i nevezano za tahikardiju i krvni pritisak,trebalo bi da odes kod neurologa da pogleda da li su sve neuroloske funkcije u redu.

*Ana22 a kada imas pregled kod endokrinologa?Da li ces imati ponovo kardioloski pregled?

Pozdrav svima.... :)
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Dragi prijatelji,
vidim da mi pisete i sretna sam zbog toga.Nemam sa kim drugim da se ispricam jer imam muza od koga nemam nikakve podrske niti razumevanje.Kada sam imala sastanak sa ortopedom koji ce operisati malog muz nije isao samnom jer kaze sta cu ja.Bila sam ljuta,tuzna i Dragom Bogu Hvala pa mi daje snage da se borim i guram dalje u zivotu jer ja sam jedini oslonac deci i jedino mogu da racunaju na mene.Zato nesmem dozvoliti da upadnem u duboku depresiju jer oni su mi vazniji od svega na svetu.
Doktore majka mi zivi preko Dunava odma i nije u Srbiji kod vas.Gde ona zivi nema nikakve pomoci,bar sto se nje tice.Ja sam saznala ime doktorice i sutra cu zvati,zahtevajuci odgovor zasto je nije ostavila u bolnici na infuziji ili kao sto sam danas cula da je mogla majci zvati prvu pomoc da je vrate kuci.Ovo sto su joj uradili je niti malo ljudski i jako sam tuzna.Cula sam za jednu zenu koja je jako postovala moga pokojnog oca i zna mene i majku da bi joj dobro dosao koji dolar pa cu nastojati da razgovaram sa njom da vidim moze li da je obide bar 3 puta nedeljno i odvede doktoru ako treba,ode po lekove itd.Pricacu sa njom pa cu videti hoce li pristati.Mali se nije nikada bavio sportom jer ga je noga jako bolela dok je bio mladi tako da je izbegavao sve sto ga dovodi do bolova.U zadnje vreme sa primetila da pije jako puno tableta za bolove i prije 2-3 nedelje mi je rekao pa kako mama mozes da cutis i da nista ne preduzimas.Bila sam bespomocna jer porodicni lekar ga nije hteo poslati specijalisti.Onda sam otisla sa njim zajedno prije 2 nedelje i skoro je doslo do svade jer sam zahtevala da mali vidi specijalistu.Posle toga znate sta je receno,operacija je zakazana 16-og u 2 i 15 posle podne.U dvanaest sati moramo biti tamo,ja cu cekati i kako kazem kada se pocnem osecati lose uzecu lorazepam.Znaci vi znate za taj lek?Njega nosam u tasni samo u hitnim slucajevima.Prosle godine kada sam se zaglavila u liftu nisam ga imala.Panika me sve cesce hvata.mislim da mi se desilo nocas dok sa spavala u snu.Uznemirena sam,uplasena....Trebam da radim citave nedelje drugu smenu i pitam se kako cu izdrzati,posao mi odvlaci misli od problema ali u zadnje vreme po citav dan na poslu mislim na malog.Bice u veikim bolovima i doktore prije 2 godine operisao je vilicu jer mu je bila slomljena na 2 mesta tako da sam gledala kako se pati i nisam mogla pomoci izuzev sto sam uzela neplaceno da budem sa njim mesec dana.Sada moram raditi ali dobro muz je kod kuce-nije isto ali cu ja vecinom raditi druge smene tako da cu dopodne provoditi sa njim.Tehnika koju ste mi predlozili kada dobijem napad je odlicna samo sto imam problem sa fokusom(pisala sam prije o tome).Iz klinike me jos nisu zvali i verujte dobro je jer da me sada zovu morala bih odbiti dok operacija ne prode.
Puno,puno vam hvala na svemu
Draga Iva sve ce to proci znam i ja samo sto sam sada upala u neku depresiju ma ne znam ni ja sta je i sto sam jako osetljiva,treba mi podrska od muza,zagrljaj i lepa rec a nista to nemam.Osecam se kao da sam malo dete,zeljna sam ljubavi i razumavanja,toliko sam.....tuzna......
Jos da nemam vas :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Majci ne mogu da se poverim,ovde u gradu nemam prijatelja i kada mi se prica sednem da kompjuter i pisem vama.Da mogu bar majci da se isplacem na krilu kao malo dete :cry: :cry: :cry:
Ma ne znam sta mi se desava Iva?Operacija je 16-og napisah doktoru u 2 i 15 posle podne.Ici cu sama sa malim,ma samo da si tu da mi ruku das....bojim se.........
Voli vas sve Ontario.......sve ostale pozdravljam isto.........
Lepo spavajte :wink: :wink: :wink: :D :D :D
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

ontario, skoro da si me rasplakala. .. :( Osecam da ti je bas tesko i da si i jako osetljivoj fazi i iskreno mi je zao sto si tamo, bez mame, bez prijatelja. . . I u problemima. Ali kao sto rece Iva, sve ce proci i to veruj - najbolje moguce! Nemoj odmah negativno! Veruj da ce operacija uspeti i da mali nece vise imati bolove. :wink: Javljaj se, mi smo tu da slusamo.

Ja se nisam javljala, nikako da stignem ovih dana, uhvatile se mama i ja u posao oko zimnice. :lol:
Jako mi je bilo lose pposlednja dva dana (subota i nedelja), tacno od kada se vreme promenilo. Ali bas, bas lose. .. Najpre sam lose spavala, nedovoljno, budila sam se rano uznemirena, gusilo me ujutru, nisam mogla da se nadisem vazduha ( jos uvek sumnjam na apneju :oops: ), onda jak zamor, malaksalost, pritisak 90/50, nepravilan rad i uzlupanost. . . .Ma ne znam da li je moguce da imam ovako velike smetnje (i pored leka) zbog vremena, ili je nesto drugo u pitanju?
Iskreno, cini mi se da mi je stari lek Propranolol bio bolji od ovog Concora i to cu reci doktorki kada budem isla na kontrolu krajem novembra, ako bude htela da vrati stari.

Ja se ponekad bas izdeprimiram, uglavnom kada razmisljam o buducnosti. Pitam se zbog cega se ovako osecam? Ne bih rekla da sam pod nekim stresom, da li je ovo sa srcem stvarno organskog porekla ili nije, zasto sada kada konacno sve u mom zivotu dolazi na svoje ( na faksu je super, ucenje, drustvo, sve super, pre 2 meseca smo se dragi i ja verili, planiramo svadbu, pravimo planove za putovanje. . .. ), znaci sve je ok, sem maminog zdravlja, ali se nadamo da ce se i to zavrsiti na najbolji moguci nacin!! Zasto mi se onda ovo desava, nisam ni depresivna, ni nezadovoljna sobom, nista. .samo ponekad uplasena za svoje zdravlje tj. malkice sam hipohondicna. :oops:
Pitam se dokle cu da pijem ove lekove za srce, da li cu morati da ih pijem do kraja zivota, kako cu da rodim dete sa ovakvim smetnjama, kako cu da radim i funkcionisem, zasto ne mogu da budem zdrava i da ne pijem ni jedan lek kada je to jedino sto zelim ?? Kada ce najzad sve prestati? Najvise na svetu bih zelela da sam potpuno zdrava ! :cry:

Sve vas ljubi andjelija !
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ontario,
kao sto sam ranije pisao-stvarnost je jedna jedina onakva kakva jeste a samo se nasa tumacenja razlikuju! vas muz sigurno voli decu i vas, samo drukcije reaguje na problem! deca vam jesu najvaznija na svetu, ali morate biti i vazni sami sebi!
napisite mi makar na private o kom mestu (gde vam zivi majka) se radi!
dete mora na operaciju, objasnio sam vam kakva bolest je u pitanju-ali, proanalizirajte malo situaciju i svoje misli! vi treba da budete od pomoci i uz svoje dete, i to je sve sto mozete da uradite, ostalo je u rukama lekara! zato sto manje "razradjujte" scenarije u glavi-vi ste uradili maximum! prepoznali ste da detetu treba specijalisticki pregled, izborili ste se za njega. operacija je, kao sto smo razmotrili prilicno retka, ali nije ugrozavajuca, i u tom smislu ne treba da strepite jer nista ozibljno ne moze da se dogodi.
sto se tice pomeranja fokusa paznje-pokusajte da jednostavno ustanete i prosetate, ili da npr. otkucate sms-poruku nekome. u svakom slucaju, prizovite sebi u svest cinjenicu da najgore sto moze da vam se desi je da se uplasite, i nista vise od toga! zamislite situaciju u kojoj vam se neko obraca sa problemom slicnim vasem! iznesite argumente u trecem licu! ne bi bilo lose da ovo uradite i kada nemate napad panike, razmisljajte na taj nacin i ideja da vam se zapravo nista ne moze dogoditi ce sve vise da se zadrzava u vasoj glavi, tj. pocecete da se vracate na "staro".
ako poziv iz specijalizovane ustanove stigne-vi ga jednostavno MORATE prihvatiti! MORATE! ukljucite muza oko dece.
sto se tice vase majke, kao sto rekoh posaljite mi na private o kom gradu je rec. situacija vam se zbog nostalgije cini tezom nego sto jeste, vi niste lose dete nego je u pitanju vas antifobijski obrazac.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

andjelija,
odgovor na vase dileme je vrlo jednostavan! tako se osecate zbog poremecene biohemije neurotransmitera! sve sto ste nabrojali(fax, prijatelji, veza..) je vasa buducnost. razmisljanje "kada ce proci" vam ne koristi, procice relativno brzo, utoliko brze ukoliko se njime ne budete bavili.
lekovi za srce ni na koji nacin ne ostecuju organizam! to je jedna vasa obaveza, zahvaljujuci kojoj vam je bolje. drugacije o njima nemojte da razmisljate!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drugari moji,
zaista ste mi svi dragi zato sam ovde na forumu 2 godine i uvek nadem na divne ljude koji razumiju,slusaju i pomazu.Vi ste mi najbolja terapija,vi mi ulivate novu snagu i citate sve sto napisem.I ako se ne poznamo i ako nas deli velika daljina sve su vase reci usecene u moje srce.Doktore da se ne bojim lekova i nemam fobiju od njih ja bih sada definitivno pocela sa antidepresantima jer vidim da ovo nije dobro.Na poslu mi se desava mnogo puta da me uhvati strah i pokusavam sakriti pogled i osecaje od ljudi sa kojim radim jer sam u ovoj drugoj bolnici jos uvek na probnom radu.Ne zelim da znaju kada mi je lose nego kada me uhvati da imam problema sa fokusom,nesvest i vrtoglavica ja ucutim i posmatram ljude koji su oko mene i koji nemaju takvih problema.Ne znam sta mi se desava posebno u zadnje vreme ali primecujem da mi je sve cesce nesvest i malaksalost.Zeljezo mi je bilo 9 zadnji puta,normalno je oko 40,morala sam prestati piti tablete jer pijem jake antibiotike gde ne preporucuju nikakve vitamine,mlecne proizvode ili zeljezo.Da li se tako osecam jer je krva jako losa ne znam ili sam pred nervnim slomom.Uskoro cu mislim videti sve jer to nece dugo potrajati.Meni je lose!Strah,panika,malaksalost,vrtoglavica sve to nesto uzrokuje a ne znam sta.Volela bih iz ove koze izaci ali to nije moguce,ne mogu sama bez icije pomoci.Pokusal sam prosle godine uzeti samo jednu tabletu antidepresanta i zove se Celexa i pocelo je jako srce da mi lupa,osetila sam vrelinu u potiljku i zavrsila u bolnici.Bacila sam sve tablete i nikada vise nisam otisla kod psihijatra.To je bio prvi i zanji puta jer sam se uplasila.Od tada razmisljam ici kod drugoga ali se bojim jer ce mi predloziti tablete a ja ih se plasim.Tablete bi mi mozda pomogle a mozda bi me dovele do goreg stanja.Ne znam sta da radim?
Andelija hvala ti na podrsci,nisam zelela da te rastuzim.Sve cu vam javiti,kada god stignem danas ne radim pa evo koristim priliku da se dopisujem sa vama.Hvala Bogu pa vas imam za prijatelje!Poljubac.....
Raspitaj se da li imaju kod nas testiranje za apneu!Mozda su to sve ankciozni napadi ko zna,imas atitmiju ali mozda i "strah"prouzrokuje takve i slicne probleme.Mozda nije samo aritmija,mozda je i sa psihicke strane mada vidim da nemas nekih problema.Malo si nervozna zbog tvog stanja ali sretna sam zbog tebe sto si se verila i sto nisi sama imas porodicu koja je uz tebe i koja te voli.Cestitam ti od srca!Kada je svadba?
Samo napred sve ce to proci,uzivaj u lepim trenucima i nemoj biti hipohondar jer to otezava stanje nama svima.
Sve vas jos jednom pozdravlja Ontario :D :D :D :P :P [/b]
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Doktore, znam da lekovi za srce ne mogu da ostete organizam, ali meni psihicki smeta sto ih uzimam. Razmisljam da li ce tako biti do kraja zivota ili cu uspeti jednom da ih se otarasim. Pomislim ponekada da predlozim doktorki da ih izbaci, ali kada mi se desi da mi bude jako lose (kao poslednjih dana) onda pomislim, eto sta bi sada radila bez lekova? Zelim da ozdravim! Zelim da budem spremna i sposobna za zivot, da ga zivim bez lekova i bez strahova kako cu bez lekova.

ontario, ne znam iskreno da li je to sve neki anksiozni poremecaj zbog koga otezano disem, ili me srce gusi (jer osecam gusenje i preko dana) ili je stvarno ta apneja? :-? Ne bih da podrzavam vise sebe u tim hipohondricnim strahovima: da li je ova bolest ili ona! Pokusavam da budem racionalna i da sama sebi ne dam da mislim odmah najgore! Kada bih sad otrcala kod doktorke da trazim uput za to testiranje (a i ne znam da li ga rade ovde), samo bih samu sebe degradirala. Tako ja to vidim.
Stvarno ponekad pomislim da sam hipohondar! Mozda bi trebalo da idem da se lecim od toga? :roll: Iskreno cu vam sada napisati. Ono cega se ja secam je da je to sve pocelo kada sam bila jos u osnovnoj skoli i kada sam lagala roditelje da mi nije dobro da ne bih isla u skolu. Vodili su me kod lekara, ja bih tamo lagala da me kao nesto boli, npr. stomak, istrpela pregled i ostala kuci par dana. :oops: Mislim da se tako posle to nastavilo, posebno kada sam imala jak stres i frustracuju, kada sam se zakocila sa faksom, pa obnovila godinu, nikada nisam bila bolesnija (ali stvarno! ) nego tada.
Cinjenica jeste da sam ja nekako neznog, slabog zdravlja i da mi je oduvek svasta falilo : kicma mi je u ocajnom stanju , kao da imam 50 godina (uskoro cu svoje rezultate iskuckati tamarift da cujem misljenje), grlo i sinusi stalno nikakvi, hiatus hernija pravi probleme, anemija, stitna zlezda uvecana, sklonost urogenitalnim infekcijama, kamencici u bubrezima, i ovi problemi sa srcem (prolaps i priraslice). .. .ali ja uvek pomisljam da je najgore. Dok nisu dijagnostikovali rezonancom degenerativne promene na mojoj kicmi, sumnjali su na ms :o i tu sam dozivela jak stres, za srce pomislim da imam ko zna sta, da sam mozda prelezala koksaki pa da su ovo posledice, kada me zaboli leva ruka pomislim na najgore. . .Bas sam negativna kada je o zdravlju rec! I nekako suvise brizna . . . Osecam kako mi to zakorcava zivot i umanjujem kvalitet zivota, da ne zivim srecno i opusteno. . .I zelim to da resim!
Svadba ce sledece godine u avgustu mesecu, nadam se da cu do tada uspeti da se dovedem u red koliko god je to moguce. Ja vec sada umesto da razmisljam pozitivno i da zamisljam to kao nesto najlepse, pomisljam: a kako cu na svadbi (u avgustu je tek!) da pijem sampanjac kada pijem Concor? A sta ako dobijam napada panike pre vencanja pa ne budem u stanju da se vencam ? A sta ako odemo na svadbeno putovanje u inostranstvo, a meni tamo pozli, ko ce da mi pomogne? I kako da budem trudna kada se kljukam lekovima? Kako da izdrzim napor na porodjaju sa ovakvim srcem ? Kako da izdrzim napor posle porodjaja kada sam sva slaba i kilava ? Zasto nisam radjala ranije kada sam jos bila koliko-toliko zdrava ? Eto dokle ja idem! Ne zamerite mi, molim vas, sve mi oduzmite na ludilo!!!

Pozz za sveeeeeeeee ! :D
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Ontario, zaboravih da ti kazem. "Turska" kafa nikako !! Pojacava anksoznost, srcane smetnje i deluje uznemirujuce. Ja sam je isto isbacila pre par meseci i mnogo mi je bolje bez nje. Ja sam se posle jedne soljice osecala kao sto se nego oseca posle 5,6: tremor ruku, uznemirenost, lupnjava srca. . . Izgleda da sam presenzitivna. Bolje je izbegavaj! :wink:
jesensky
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:18 pm

Post od jesensky »

zdravo svima,nesto nemam mnogo vremena da se javljam ali trudim se procitati postove,.kao prvo da ohrabrim ontario i napisem joj da se nimalo ne smatra inferiornom jer znam dosta ljudi koji su kao fol neki cvrsti a pukli bi kao od stakla da su na tvom mjestu,ontario - super si ti :D :D

andjelija,pa ti si slicna meni po poroblemima koji te pilaju,te stitna,te aritmije,te pijesak i urinarne infekcije,..kao preslikana,a potpuno razumijem tvoje dileme i strahove koje imas,poneke od tih imam i sam :D ,ali nema nam druge nego samo naprijed,ne opterecij se puno s tim sta ce ti biti za svadbu,jer najvjerovatnije nista lose nece biti,dakle punom parom u zivot :D
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivamatic »

*Andjelija lekove koje sada pijes pices dok ti budu neophodni,tacnije dok ti ih doktor ne iskljuci iz upotrebe.Nemoj da razmisljas negativno o njima,jer vecina lekova moze da se koristi u trudnoci,i vecina ima svoju zamenu koja moze da se koristi u trudnoci,posebno kada se radi o hronicnim bolesnicima.Nekada pacijent koji ima secernu bolest iznese svoju trudnocu do kraja ali uz upotrebu lekova.Postoje pacijenti koji piju lekove za smirenje tokom trudnoce,ali sve uz konsultaciju sa doktorom.
Jeste da si ti cula da lekovi u trudnoci ne bi trebalo da se koriste,ali to nije bukvalno tako.
Sto se tice lekova i sampanjca,mozes naravno da popijes lek i da pijes sampanjac,telo reagije samo ako se pretera sa jednim ili sa drugim. :wink:
Ali iz tvog pisanja se vidi da ti vec sad strahujes od svega negativnog,ali nista od toga se jos nije desilo.To znaci da vec trosis uzalud energiju,a i iz toga moze da se desi napad.Znaci,naravno da ne mora da znaci da ce se desiti nesto lose i verovatno da nece,a ako bi ti se desilo,ti vec prepoznajes to stanje i to nije nista sto vec toliko puta nisi prezivela :wink: ,zato pokusaj da uzivas u svadbi i svemu ostalom sto dolazi.

*Ontario pokusaj da razgovaras lepo i polako sa muzem,mozda ce ti sam reci razlog svog ponasanja,svoje strahove i sve u vezi sa vasim sinom.Sigurno je i njemu tesko,samo on to razlicito interpretira od tebe,pa tako izgleda da nije zainteresovan za samu operaciju.A i priroda je tako odredila da su majke usmerenije na svoju decu i da prividno vise brinu o njima,ali niko ne moze da zanemari ni ulogu oca kod dece i obratno.
Vise puta sam rekla da bi ti trebala sada psihoterapija i zbog pracenja opsteg stanja i zbog uzimanja lekova,ipak je mnogo lakse i tebi kada bi ti doktor povecavao dozu i smanjivao kasnije,jer sve to treba postepeno.
Videces da ce sve biti u redu,ja ti garantujem,samo potpuno je ocekivano da se plasis sada vise.Svi ljudi se uplase u takvim slucajevima,nikom nije svejedno kada mu je dete na operaciji.To je sasvim normalna stvar.
Pokusaj malko da se na neki nacin odatno opustas preko dana.Kada se vracas sa posla slusaj neku prijatnu muziku za meditaciju,kupaj se u aromaterapijskim kupkama,pij caj od kamilice ili hibiskusa,ili neki drugi sto opusta.....vazno je samo da ne budes toliko telesno napeta.
Stvarno ti zelim da ti sve ovo sto brze prodje. :)

*Jesensky kako si ti?Sta radis?

Srdacno vas pozdravljam sve :) .........Iva
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drugari moj pozdrav vam saljem!
Hvala vam na savetima i lepim recima.Ja sam danas slobodna,bolje sam nego juce(da kucam u drvo)mozda zato jer sam primila moju inekciju B12.
Doktorica je jako zabrinuta za moje zdravlje jer nalazi mokrace nisu dobri,pronadena mi je krv u stolici i posto kaze da su mi nalazi krvi pokazali da imam bakteriju u stomaku moguc je cir zato ce me poslati kod specijalise i evo cekam niko ne zove.Sve mi se skupilo najednom,nemam vremena o svom zdravlju razmisljati ali moracu na jos dva ultrazvuka.Nalaz koji sam radila je pokazao masnu jetru --nalaz ultrazvuka pa kaze da ce se sa tim pozabaviti specijalista kog koga me salje za stomak--gastroenterolog.U kliniku za anxiety cu ici kada zovu jer kaze neko ce me prvo zvati na telefon.
Inace prvo za Andeliju odgovor:ti mozda imas apneu i ona moze prouzrokovati i mentalne probleme rekao je mome muzu doktor ali se ti moras pozabaviti malo i sa psihicke strane jer apnea NE PROUZROKUJE PROBLEME SA DISANJEM PO DANU,kada imas apneu ti ni ne znas jer spavas nocu,JEDINO STO MOZES OSECATI JE UMOR PREKO DANA jer se nisi naspavala.Osecaj gusenja se javlja kao kod mene od ankcioznosti,i ja imam ciste na stitnoj,gastritis,GERD,anemiju,hernijated disk,ukljesten zivac izmedu 5 i 6 prsljena,pojavu krvi u stolici i moguc cir,probleme sa ramenom,infekcije mehura(zavrsih antibiotike),manju aritmiju i OPET sam svesna da imam ANKCIOZNOST i to veliku.Nista od toga ne prouzrokuje "gusenje"i strah samo NASA PSIHA.Ja garantujem da 90%problema dolazi od psihicke strane,jer da nismo PANICARI sve bi to drugacije gledali.Sto prije prihvatis cinjenicu to ce ti biti lakse :wink: :wink: :wink: To ti je moj savet kao sestri.......
Jesensky brate,proce sve to samo sto treba izdrzati da ne puknem skroz.....ma samo da prode kako treba operacija malog to me sada najvise brine.....uvek sam bila PANICAR i ostala panicar......kako si ti?
Draga Iva nikako da me zovu iz te klinike,mogu ti reci da jedva cekam jer hocu vise da se ovoga svega resim.Hocu da zivim,a ne da strahujem za sve i svasta.Draga Iva najvise me samo za moje zdravstveno stanje sada zabrinjava jer sam jako,jako MALAKSALA i umorna,znam i citala sam da je to zbog anemije ali osecaj je jako gadan veruj mi.Juce sam primila inekciju pa mi je mao bolje,ali ovih dana je bio uzas kako sam se osecala.Ako imam neku percioznu anemiju onda nije ni cudo na sve moje psihicke probleme.Kada B12 i zeljezo opadne u isto vreme to je ta perciozna anemija(nadam se da sam dobro napisala).Citala sam da je to najgora vrsta anemije i ako se ne leci dolazi do nervnog poremecaja.
Ljubim vas sve
ana22
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 4:06 pm

Post od ana22 »

Nisam nekoliko dana svraćala na forum, tj. nisam ni sedala za kompjuter. Stariji sin je krenuo u novi vrtić, pa je na adaptaciji. Ontario, što se tiče ponašanja tvog muža, samo da kažem da je moj isti. On bi samo da gleda TV, a da se angažuje oko dece ne pada mu napamet. Ja nemam vremena za sebe ni malo, a on ima vremena da bulji u TV.
Da li je to zbog te moje štitnjače ili nešto drugo, ali teško podnosim promene vremena. Nije mi dobro ako zahladni, a posebno mi nije dobro ako skoči temperatura kao što je to ovih dana. Imala sam i neku glavobolju, pa vrtoglavicu, ali se trudim da ne mislim mnogo o tome. Zavrti mi se u glavi kada mi skoči pritisak. Onda popijem bromazepam, pa mi se smiri i pritisak. Možda je sve to zbog napetosti i nerviranja. Uskoro ću kod endokrinologa, a onda i kod kardiologa.
Ako neko ima vremena da mi protumači nalaz holter EKG, dok ne odem kod kardiologa:
Osnovni ritam sinusni. Zabeleženo 27 SVES i 4 epizode supraventikularne tahikardije sa ukupno 64 kompleksa (prilikom penjanja uz stepenice pred skidanje holtera). Registrovana je jedna VES. Drugih poremećaja ritma komorskog porekla nije bilo. Nisu zabeležene bitnije promene ST segmenta.
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Hvala vam na odgovorima dragi moji. :D

Moje stanje se malo popravilo kada se i vreme popravilo, nepoporavljivi sam meteoropata. Ponekad se desi da malo i lose spavam, ali odavno vec ne uzimam nista za smirenje, niti planiram. Nisam cak sigurna ni da se sme uzimati Bromazepam zajedno sa Concorom. A i nije mi potreban, funkcionisem nekako i bez njega.
Hvala vam na savetima, svesna sam ja kada sam psihicki lose kako se to odrazava na celo moje telo, ali nekada se desi da sam fizicki lose i bez toga tj. psihicki sasvim ok, a imam smetnje, npr. srcane. Nekako se trudim, jako se trudim da uzivam u svakom danu, da se lepo organizujem, isplaniram.. .provedem najpozitivnije moguce. Naravno, to nije uvek moguce ali se jako trudim. Valjda se i to racuna .. .

pozz za sve :D
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivamatic »

*Ana22 koliko se razumem na tvom nalazu nije konstatovano nista toliko zabrinjavajuce.Imas tahikardiju to se ovde vidi,ali za detaljinja objasnjenja ili konkretna pitanja,obrati se kardilogu ili ovde na site ili licno.
Pokusaj vidi....mozda *drbgd dodje ponovo na ovu temu,bilo bi dobro bar zbog tebe...

*Andjelija,naravno da se racuna svaki pokusaj,i to ne sto treba ti zapazis ili mi,vec tvoj organizam i sa svakim pokusajem on ce biti u boljem stanju. :wink:

*Ontario kako si?Jel se desilo nesto pozitivno?

Pozdravljam vas sve skupa... :)
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drage moje,pa vi sve pravi heroji i ti Ana i ti Andelija!
Vi bar uzimate tablete smete ih uzeti ja ih se bojim :cry: :cry: :cry:
Nemam pojma kako se zove ta fobija :lol: :lol: :lol:
Morate se trgnuti nemojte da podete kao ja,evo dve godine proslo nisam se ni sa mesta pomerila.Samo s evrtim u krug,ma ne mogu izlaza pronaci.
Imam bravu na vratima od balkona,sednemo ja i muz na balkon naide mi sin ili cerka zatvori vrata eto ja odma pobelim,pocne gusenje jer mislim zakljucali nas slucajno.Sve to traje samo par sekundi dok se ne usudim uhvatiti za bravu i proveriti ali se to sve meni cini vecnost.E to se zove klaustofobija.Zasto i kako nemam pojma???Eto jedna mala iskra i citav dan mi je upropasten.Nekada se pitam da li sam ja jedinstveni psihijatrijski slucaj.
Iva draga nema nista posebno novo nego da se zavrsava i ova nedelja,a malome je operacija u sredu.Iskocila bih iz svoje koze ali ne mogu,Danas sam na poslu skoro pala,najednom mi je dosla nesvest i vrtoglavica,Iva nesto nije uredu a ne znam sta.Ova malaksalost i nesvest je uzasna.Da su mi nlalazi dobri rekla bi da sam hipohondar ali :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Bas sam se zabrinula gde si :wink:
Poljubac za sve....
burazeru gde si,a nema nam ni doktora ......
Odgovori