*Andelija81 mislim da je kod tebe ovde konsatovano sve ono sto vec imas,osim Hiatus hernie,i ovo je bas uobicajeno,pacijenti sa tim problemom u zeludcu imaju vrlo ceste tahikardije i bolove.Probaj malo da jedes cesce obroke i manje obilne to je osnovno pravilo ovde.Mozes setati malo posle obroka,zato ti je i rekla da mozes da se bavis sportom.Sve u svemu ovo nije toliko lose,ako sam ja mogla ovo dobro da procitam.I hemoglobin bi mogla i ishranom da korigujes.andjelija81 napisao:Pozdrav svim ucesnicima na temi !![]()
Najpre da se zahvalim doktoru sto nas obilazi na ovoj temi i misli na nas. Sajt koji ste nam preporuciliu je odlican! Evo ga ponovo link za ontario, posto onaj ne radi: http://www.anksioznost.net/
A sada moj izvestaj!
Danas sam isla kod interniste na tromesecnu kontrolu. Ne uspevam da procitam sta ja doktorka napisala, iskuckacu ono sto mogu da procitam: TA 105/70; EKG sin.rit. , Fr 68, St de 1,5 , D2 D3 AVF, V5-V6 . ..Valjda. .. Izvinjavam se, valjda cete nesto moci da procitate od ovoga?
Dj: Hiatus hernia, Tachicardia .. .(ne znam sta pise), Struma diffusa (?)
Th: Concor cor 2,5 1x1/2, Ranitidin 150 pp, Ferrum 1x1
Krvna slika mi je u redu, velika lista savrsena, jedino mi je Hgb ponovo malo smanjen (118), pa je rekla da uzimam Ferrum jos 2 meseca, pa da onda dodjem na kontrolu. I tek tada cemo uraditi kontrolni eho srca.
Pitala sam za bolove koji su isli kroz grudi, pa u ruke i ona kaze da i to moze biti od kile, posto sam objasnila kako me nekada uzasno protiska kroz grudni kos.
Pitala sam i za pilates i rekla je da slobodno smem da idem i da je bas preporucljivo.
Jedino me brine ovaj novi lek Concor! Rekla je da je on bolji od Propranolo-a jer ne obara pritisak i da cemo malo bolje da zastitimo taj moj zalistak. Procitala sam uputstvo i ovde pise da ne smeju da ga koriste osobe koje imaju puls ispod 60.Jos sam joj danas napomenula da mi je (onda kada mi nije bilo dobro), puls bio 50 i ona nije nista rekla. Kaze kako je ovo odlican lek i da se vidimo kroz 2 meseca na kontroli sa rezultatima hemoglobina.
Jel pije neko od vas taj Concor ??
Sto se tice leka koji ti je napisala,ti probaj,ako ti nesto ne bude odgovaralo,idi kod nje da ti koriguje ili dozu leka ili da ti vrati na stari.
Pozdrav!