aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

pavlov napisao: Vama hvala jos jednom i molila bih vas ako opet nadjete vremena da svratite malo i do nas jer svaki savjet od dr je dobrodosao
Slazem se sa @pavlov ! Mnogo me je obradovalo kada sam videla da ste se ukljucili na ovu temu ! :D
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Dragi moji prijatelji i stari i novi!
Evo konacno da stignem da se javim jer nisam imala vremena.Danas mi je jedini slobodni dan jer radim od nedelje do subote opet i mogu vam reci da sam jako,jako umorna.Zeljezo sam morala prestati piti jer sam radila neki test za colon cancer i valjda mi je krv jos vise oslabila.Nemam pojma juce sam ih pocela piti opet pa cu videti.Inace muzu opet nije bilo dobro(lece ga vec 7 godina)sa raznim antidepresantima)i ne mogu za sve ove godine potrefiti pravi lek.Ja.....bila sam kod mog psihoterapeuta i kaze da imam veliki anxiety i veliku depresiju sto je i tacno i kaze da cim krenem u tu kliniku bice mi bolje i da oni lece i od fobija posebno imaju nesto novo za lecenje straha od letenja avionom.Kaze dobili su neke aparate....i tako ja jos uvek cekam ali me niko ne zove.Trece jako se sekiram za majku ona je kod nas sama jer joj se zdravstveno stanje pogorsava,pocinje je stalno boleti glava sa veoma niskim tlakom.Odbila je operaciju prije 2 ipo godine kada mi je otac umro ispred njene bolnice iduci joj u posetu(i nikada je nije posetio)jer je pao ispred bolnice.I to me sve jako boli i neki dan (-og)mu je tebao biti 74 rodendan.Jako mi nedostaje.U glavi mi je zbrka i rekla sam mome psihoterapeutu neki dan da trebam njihovu pomoc jer ja vise ovako ne mogu.Zivot mi je.......
Evo jedna dobra vest.....sin mi je dobio posao kao maneken u jednoj velikoj firmi gde posle svakog nastupa postoji mogucnost da ce ga razne firme od televizije,glumaca,novina hteti i da ce mu ponuditi velike pare da radi za njih.On ima skoro 18 godina i lep je na majku :lol: :lol: :lol:
Ljubi ga majka :lol: :lol: :lol: kada su ga videli prvi puta "zaljubili su se u njega".Evo jutros je otisao prvi puta na promociju(sa muzem)u jedan drugi grad daleko odavde i poneo je muz aparat posto JA NE MOGU DA IDEM.
Barazeru,slabo se nesto javljas jesi li ti dobro?
Andelija sve ce to proci jednoga dana,nadam se :wink: !
Gala ja idem na tu terapiju i to je TERAPIJA pricom,pricanje svoje proslosti.
Drbgd jako lepo do vas sto ste se ukljucili sa nama u diskusiju jer vidite i sami da nam doktori ne pomazu ili oni pomazu,a mi odmazemo sami sebi.
Problem je jer vidite moj muz prihvata pomoc vec 7 godina i zbog raznih tableta jetra mu je ostecena i dobio je pred dijabetis.Tablete su bile samo anidepresanti i do sada ih je bilo 15-ak vrsta.Sada je trenutno na 3 leka jedan je Litijum ,a drugi je Olanzapine,a treci Clorazepam.Kaze da je juce povraco dok sam ja bila na poslu.
Kazu da mu je krv pokazala neverovatno mali level litijuma u krvi sto navodno svako ima,ali normalan level.Ma nemam pojma.....
Kazete da je sve izlecivo,ja sam veliki skeptik jer mi muza ne mogu izleciti vec godinama.....mozda kod nas ali ovde :cry: volela bih to da vidim.
Draga Iva dobila sam poruku i napisacu ti....
Pavlom drzi se sve ce jednom proci,sta bi sa sestrom?
Ana draga kako si?Ja ne znam zasto smo svi tako osetljivi?Ma samo malo treba pa da pocnem plakati.
Sve vas ljubi Ontario
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Dragi moji prijatelji i stari i novi!
Evo konacno da stignem da se javim jer nisam imala vremena.Danas mi je jedini slobodni dan jer radim od nedelje do subote opet i mogu vam reci da sam jako,jako umorna.Zeljezo sam morala prestati piti jer sam radila neki test za colon cancer i valjda mi je krv jos vise oslabila.Nemam pojma juce sam ih pocela piti opet pa cu videti.Inace muzu opet nije bilo dobro(lece ga vec 7 godina)sa raznim antidepresantima)i ne mogu za sve ove godine potrefiti pravi lek.Ja.....bila sam kod mog psihoterapeuta i kaze da imam veliki anxiety i veliku depresiju sto je i tacno i kaze da cim krenem u tu kliniku bice mi bolje i da oni lece i od fobija posebno imaju nesto novo za lecenje straha od letenja avionom.Kaze dobili su neke aparate....i tako ja jos uvek cekam ali me niko ne zove.Trece jako se sekiram za majku ona je kod nas sama jer joj se zdravstveno stanje pogorsava,pocinje je stalno boleti glava sa veoma niskim tlakom.Odbila je operaciju prije 2 ipo godine kada mi je otac umro ispred njene bolnice iduci joj u posetu(i nikada je nije posetio)jer je pao ispred bolnice.I to me sve jako boli i neki dan (-og)mu je tebao biti 74 rodendan.Jako mi nedostaje.U glavi mi je zbrka i rekla sam mome psihoterapeutu neki dan da trebam njihovu pomoc jer ja vise ovako ne mogu.Zivot mi je.......
Evo jedna dobra vest.....sin mi je dobio posao kao maneken u jednoj velikoj firmi gde posle svakog nastupa postoji mogucnost da ce ga razne firme od televizije,glumaca,novina hteti i da ce mu ponuditi velike pare da radi za njih.On ima skoro 18 godina i lep je na majku :lol: :lol: :lol:
Ljubi ga majka :lol: :lol: :lol: kada su ga videli prvi puta "zaljubili su se u njega".Evo jutros je otisao prvi puta na promociju(sa muzem)u jedan drugi grad daleko odavde i poneo je muz aparat posto JA NE MOGU DA IDEM.
Barazeru,slabo se nesto javljas jesi li ti dobro?
Andelija sve ce to proci jednoga dana,nadam se :wink: !
Gala ja idem na tu terapiju i to je TERAPIJA pricom,pricanje svoje proslosti.
Drbgd jako lepo do vas sto ste se ukljucili sa nama u diskusiju jer vidite i sami da nam doktori ne pomazu ili oni pomazu,a mi odmazemo sami sebi.
Problem je jer vidite moj muz prihvata pomoc vec 7 godina i zbog raznih tableta jetra mu je ostecena i dobio je pred dijabetis.Tablete su bile samo anidepresanti i do sada ih je bilo 15-ak vrsta.Sada je trenutno na 3 leka jedan je Litijum ,a drugi je Olanzapine,a treci Clorazepam.Kaze da je juce povraco dok sam ja bila na poslu.
Kazu da mu je krv pokazala neverovatno mali level litijuma u krvi sto navodno svako ima,ali normalan level.Ma nemam pojma.....
Kazete da je sve izlecivo,ja sam veliki skeptik jer mi muza ne mogu izleciti vec godinama.....mozda kod nas ali ovde :cry: volela bih to da vidim.
Draga Iva dobila sam poruku i napisacu ti....
Pavlom drzi se sve ce jednom proci,sta bi sa sestrom?
Ana draga kako si?Ja ne znam zasto smo svi tako osetljivi?Ma samo malo treba pa da pocnem plakati.
Sve vas ljubi Ontario
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

Kad vam se stalno place to je znak neke vrste depresije.
I drbgd je u pravu,sve to jeste izlecivo,kada dodjete u tako stanje svesti da razumete u cemu je zapravo problem.U mozgu(dusi),a ne u srcu.....
I meni je drago sto se on prikljucio,jer vam svima bas lepo ovo objasni sa strucne strane.
Ja to sve maklo razvlacim i "prevodim" na opsteprihvatljiv i pojednostavljen recnik,ali vam on tacno strucnim izrazima objasni ono sto ja sirim. :roll: ,njegovi odgovori su koncizni,tacni i razumljivi.
Samo da naglasim da se u potpunosti slazem,sa svim njegovim navodima,jer je to jedino ispravno.
Bice mi drago da se cesce javlja.

Svima vama pozdrav,naravno i *Gali06 i *drgbgd-u.... :P :P :P :P :P
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
jesensky
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:18 pm

Post od jesensky »

hi,..sister ontario,..pa onako sam kako se uzme,handre me malo urinarne infekcije ali ne previse,ne osjecam aritmije izvjesno vrijeme ali imam stalnu zategnutost u pleksusu i dijafragmi,gdje osjecam kako mi herc kuca,mada je regularno i oko 70 u min,tlak je 115/75 (jucerasnji rezultati) ,.istina imam i razloga za napetost,stari mi treba ici na operaciju,ima tumor linguae,nije mu radjena biopsija niti ph nalaz tako da ne znamo jos kakav,to mi stvara napetost,..pa nemoj da se rastuzujes toliko,vidis sin ti je hvala bogu stao na noge i uspjesan je,..imas i super stvari da se radujes,.pozdrav svima!
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Pored uro-genitalne infekcije, sada sam jos i prehladjena ! Citavog dana sam lezala u krevetu, nos mi curi kao slavina, tesko disem, grlo prolazi, ali srce samo bambara (valjda od prehlade). :roll: Bas me ljuski steglo. Osecam i kako me pomalo pecka kroz grudi, valjda priraslice reaguju na svaku novu prehladu. Jutros sam primila poslednju inekciju Gentamicina, a od sutra pocinjem terapiju Palitrex-om, pa se nadam da je to dovoljna zastita za moj zalistak i da mi ova prehlada nece praviti vece probleme. :roll:
U cetvrtak i petak sam pokusavala da uzmem od opste prakse uput za laboratoriju, da bih pre odlaska kod interniste na kontrolu izvadila krv, ali nisam uspela. Oba puta je bila nenormalna guzva, jer radi samo po jedna doktorka u obe smene (ostale su na odmoru, izmedju ostalih i moja), pa primaju smao hitne slucajeve. Nadam se da cu sutra biti bolje srece. :roll:

@ana22, ti i ja "smrcave" mozemo da se uhvatimo pod ruku !
Ja sam juce na sajmu meda kupila med sa mlecom i polenovim prahom i propolis kapi i sad se lecim. :lol: Pokusavam da poradim malo na svom uzasnom imunitetu.
@pavlov, drzi se, preguracemo mi tu prehladu ! :wink:
@ontario, cestitaj sinu u moje ime! LJubi ga majka :lol: Nemoj plakati, i meni stalno malo treba, bas sam osetljiva, posebno ovako kada sam bolesna, ali drzi se i guraj.

Pozdrav i za sve ostale ucenike na temi ! Vasa Andjelija :D
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivamatic »

Kako ste svi?
Vreme se menja od ekstremno velikih vrucina i sad ovako hladno vreme.Zasto se desava da se na vec slab imunitet "napadnu",virusi i bakterije.Nemoje to da vas puno brine.Bar ce vam skrenuti paznju sa aritmija. :lol:
Moj je savet da ne uzimate *Brufen,jer on "slabi srve",tacnije ako ga uzimate cesto moze vam se desiti da se poremeti srcani ritam.Ako bas morate da uzimate,pijte neki drugi analgetik,tipa *Paracetamola ili *Febriceta,jer ako uzimate *Brufen ima slicno dejstvo kao ova dva leka,a moze vam se desiti da vam srece "preskoci" pa da se bezrazlozno uplasite.

Puno vas pozdravljam sve... :P :P :P :P :P
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Dragi moji prijatelji,
da vam se nabrzaka javim jer idem raditi za sat vremena.Umorna sam,zivcana,neraspolozena itd.Juce ma par puta drmala aritmija dok sam vozila auto,nije lagodno ali mislim ako mi je sudeno,sudeno je :cry: :cry:
Stano neki razlozi za nerviranje,kada sam preosetljiva i ne treba mi puno da planem.Ovih dana sam na ivici imam osecaj da cu dobiti slom zivaca.Burazeru,zao mi je sto prolazis kroz sve to,uz tebe sam a verujem i ostali ovde.Budi jak ili se pretvaraj koliko mozes da ne pokazes starom kako ti je tesko.Uz njega si,tesi se i kada ti je tesko seti se mene jer moj je otisao sa ovoga sveta prije skoro 3 godine i ja mu nisam mogla reci zadnje zbogom.Nisam mogla otici :cry: :cry: :cry: i to me danima,mesecima proganja i nema dana da ga se ne setim i da mi suze ne krenu na oci.Nasi su znali reci vreme leci rane,ali nije tacno,nikada mi nece zaleciti ranu sto sam ga izgubila,a ostalo je toliko nedoreceno.Uz tebe sam i javi se kada mozes!Draga Iva ti nas ovde uvek tesis i pokusavas urazumiti mada vidis tesko je,jer aritmije,depresije su tolike da jednostavno nisam spremna i ne mogu pomeriti se iz mesta.
Andelija uzimaj puno vitamina,kupi u obliku tableta/verujem da ima....verovatno ti je imunitet malo oslabio.Javi se da znam da si dobro..
Ana kako si ti?
Sin je bio na programu i kaze da je jako ljut jer su bili jako neorganizovani!
Sve vas ljubi i pozdravlja Ontario......uh....kako vreme leti :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

VOLI VAS ONTARIO :lol: :lol: :lol:
jesensky
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesensky »

hvala sestro ontario :D ,ovaj pa drzim se koliko mogu,nisam bas tip koji se raspekmezi,istina i stari se dobro drzi,danas sam ga smjestio u bolnicu,pa bi mu trebali raditi ovih dana operaciju,hm,.brine me misljenje anasteziloga (mada sam to i sam znao) da mu je relativno visoko rizik od anastezije,on inace ima anginu pectoris i prilicno visok tlak,dr anasteziolog se zaprepastila kad je vidjela kojom kolicinom lijekova se zasipa :roll: ,ali hajde sta bi sad,..danas jesam osjecao napetost u grudima,nervozu,mozda mi je i preskocilo jedanput,nisam puno ni obracao paznju,tlak mi je 120/80,..a puls oko 76 u min,..ali ga osjecam kako "igra",dobro to je sve napetost,..znam tj. svjstan sam da je i to dio zivota,ona "dark side of the moon",ali ne moze se biti bas ravnodusa,.hvala na podrsci i ne dajte mi se!
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivamatic »

*Jesensky i meni je bas zao zbog tvog oca.Ali u medicini nema pravila,to sto si rekao za anesteziju kao i u zivotu.Nekada ljudi sa obicnom posekotinom podlegnu i vrlo se iskoplikuje,a nekada ljudi sa teskim kontuzijama mozga u komi,na kraju se oporave.Prema tome,ne mora da znaci sto je njegov orgaznizam slab da nece moci da izdrzi operaciju.Rizik je sigurno veci,i verovatno je ta doktorka zbog toga rekla,jer joj savest nalaze da uputi na eventualni rizik.Sad je anestezija napredovala,tako da nemas razloga za brigu...U svakom slucaju moraju da mu odstrane tumor,a nakon histopatoloskog nalaza ces vec znati sta i kako?Zelim i tebi sto brzi oporavak,sad je bitno i ti da se pazis,a i da pomognes njemu,jer si mu potreban. :(
*Ontario,samo pokusaj malko da stvari posmatras drugacije.Jel ides na psihoterapije?Dokle si stigla sa tim?

Sve skuap vas pozdravljam puno! :P :P :P :P :P
jesensky
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesensky »

hvala,hvala na podrsci,..ovako stari je operisan danas,relativno je dobro podnio operaciju unatoc visokom tlaku i nesto jacem krvarenju zbog toga,ali dobro je to proslo.e sada,kako ce dalje biti zavisi od toka postoperativnog oporavka,tkivo ce biti poslato na analizu i rezultat bi trebao biti poznat kroz nekih 10 dana,..trudim se da se ne sekiram mnogo (mi , jel , kao sto znamo da je i to jedan od okidaca za aritmije),..imam i neke oksalate u mokraci zdruezno sa infekcijom,inace od ranije imam pijeska u lijevom bubregu,.pozdrav svima!
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivamatic »

*Jesensky bas mi je zao zaista.Sad ce mu stvarno biti malo veci problem u postoperativnom toku... :(
Gde su doktori locirali taj tumor?Koji deo mu je odstranjen?
Ako je lokalizovan negde oko jezika,problem je kako ce uzimati hranu,ali povedi racuna sta sad jede,jer je hrana bitan faktor u ozdravljenju..
Samo smireno sacekaj rezultate njegove,pa ces videti,nemoj unapred puno da brines....

Pozdrav.Iva :P :P :P :P :P
jesensky
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesensky »

ivamatic napisao:*Jesensky bas mi je zao zaista.Sad ce mu stvarno biti malo veci problem u postoperativnom toku... :(
Gde su doktori locirali taj tumor?Koji deo mu je odstranjen?
Ako je lokalizovan negde oko jezika,problem je kako ce uzimati hranu,ali povedi racuna sta sad jede,jer je hrana bitan faktor u ozdravljenju..
Samo smireno sacekaj rezultate njegove,pa ces videti,nemoj unapred puno da brines....

Pozdrav.Iva :P :P :P :P :P
hvala,pa on se kako kaze dobro osjeca,prvi dan nije mogao govoriti,danas vec moze,tumor se nalazio s desne donje strane jezika,on moze uzimati tecnu i kasastu hranu,doktorica koja ga je operisala je zadovoljna, e sada,ostaje da se vidi rezultat ph nalaza,iva bas mi je drago sto imam podrsku,..puno pozdrava!
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Pozdravljam vas dragi moji ! :D Kako su aritmije ovih dana ? Kako mi se drzite ?
Ja sam juce bila sa mamom na mamografiji, pa sam se nacisto isprepadala jer su joj napisali da se javi onkoloskom konzilijumu. Bila sam u zascom frci, sada sam vec uspela da se malo priberem. Ufff
Inace se osecam dobro, kao za inat sada kad treba na kontrolu kod doktorke. Posle ispadne da je sve ok, svi rezutati dobri, a ja njoj ne mogu da objasnim kako sam se osecala kada je bilo lose. Trebalo je tada da odem, bez obzira sto nije proslo 3 meseca.
Prehlada popusta, jos pomalo kasljucam, ali sutra vala idem na pilates da se malo razmrdam i izadjem medju ljude.
Veceras sam imala mali napad panike kada smo usli u Merkator. Bilo mi je zagusljivo i imala sam onaj osecaj kao da se gusim, kao da me neko drzi za vrat. Sve vreme sam istezala kragnu na rolki, drzala sam je rukom sto dalje od mene. Bas me briga sta su drugi pomislili! :lol: Posle sam se malo umirila, valjda i prilagodila na promenu temperature, pa mi je bilo sasvim ok. Inece, primecujem da mi smeta kada udjem u klimatizovanu prostoriju ( i leti i zimi), kao da cu da se onesvestim. :roll:
jasensky, bas mi je zao zbog tvog tate. :( Ja ne smem ni da pomislim da se nesto mojim roditeljima desi, uzasno sam vezana za njih i stvarno ne znam kako bih podnela da im se bilo sta dogodi. Hiljadu puta bih vise volela da ako mora, zadesi mene nego njih. Drzim ti fige da sa tatom bude sve ok! :wink:
Sve vas puno, puno pozdravljam ! :D
Odgovori