aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Re: aritmija

Post od ontario »

Prijatelju moj,nisam bas 100 posto zadovoljna jer evo jos malo pa 4 meseca od operacije i ja jos uvek ne mogu da stavim ruku iza leda ili je ispravim iznad glave.Idem na fizio,masazu,akupunkturu......ma bez veze nema nekog velikog napredka.Idem kod ortopeda 11 Aprila pa ce me mozda poslati na MRI.Inace sam srecna pa cujem da si dobro(kuc,kuc u drvo)...e Hvala Bogu.
Ja sam na lekovima,ma cim se malo potresem odma me gusi,ma ne pomaze nista jedini sto nemam vise panicnih napada,cim me pocne stezati u grlu odmah idem nesto da radim ili iizadem u trgovinu pa tako prestane.Imam odlicnog masera :lol: :lol: :lol: on je moj psihoterapeut,jako se lepo osecam kada pricamo dok radi masazu. :wink: :wink: :wink:
Pusti relaxing muziku,svetlo priguseno,ma kao u Raju,bas mi odgovara,one mi govori kako da se menjam,kako da razmisljam pozitivno,kako da pocnem voditi brigu o sebi jer sam sva neka down u nekoj depresiji.
Tacno me podigne visoko sa raspolozenjem kada ga vidim,a to je samo 2 puta nedeljno.Fizio su odlicne,samo sto me evo prije 2 dana opet uhvatio donji deo kicme,jedva hodam,isto mi se desilo i prosle godine gde je rengen pokazao da je disk izasao iz lezista.....eto tako druze moj sva sam kao na sarafe rasturena.
Pisi mi kako si?
Sta kazu o radijaciji,Boze samo neka vas cuva!
Primi mi puno pozdrava druze moj :P :P :P :P
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Bice dobro sigurno nesekiraj se :wink: :D :) :wink: :wink: :wink:

A sto se tice radijacije, navodno "nema je, ako je ima u granicama normale" ma suplja prica, tako je bilo prvo sa cernobilom(ali tada su rekli da je ima puno, skidam im kapu na tome) pa kad su nas bombardovali ameri sa municijom sa osiromasenim uraniom(oni rekli navodno nije nista a porast od tad oboljenja od kancera pu, pu pu :evil: daleko bilo, nenormalan)
Zato nevjerujem nikome, samo konstantno cujes(sto se tice ovdje u Republici Srpskoj a i federaciji) suplju pricu nevezano, politika, zdravstvo, ustanove, skolstvo........ma uzas.
Nego da te priupitam jesili se rijesila aritmija(glupo pitanje a operisana si ali jbg da te priupitam)
Ako jesi, kako si ih rijesila(jas sam malo bolje ali danas me uhvatilo pravo :evil: :roll: :roll: )
Jebemti dojadilo mi, evo sad ce deveta godina patnje, ma uzas ovo je gore od smrti(barem ja mislim)
Da.......zadnjih par mjeseci pored srcke imam cudan osjecaj, narocito je to izrazeno navece, imam nekakav pritisak u glavi celo i uocima kao da ce mi ispasti :o bas kao ovaj smajli. To me smori, pritisak ok ma ludilo stalno nesto :-? :-? :-?
Eto ti moja prijateljice :wink: i ja sam ti truo skroc, ma stvarno nemozes sastaviti(rijetkost) dan a da ti nesto nezezne konpletan dan........
Pooooozzzzzzzzzzz..............
Slika
Slika
Slika
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zola29 »

Zdravo drugari! evo jedan topao pozdrav za vas!

ontario, samo napred sa terapijama i masazom, daj sebi vremena, drago mi je da imas dobrog masera , a plus uvidela si da ti to odgovara i u balancu za depresiju, sto znaci sve sto ti se svidi na terapiji , sto vise sebi priredi slicno u privatnom zivotu.

Dakon, drago mi je sto su ti se aritmije smanjile, samo prati sebe od cega se povecavaju a sta ih smanjuje i mora doci do balanca. Sto se tice tog pritiska u glavi (ako ti pritisak ne seta gore dole) pokusaj malo sa osvezavanjem , iscedi limun u hladnu vodu pa se umivaj i peri ruke u tome do laktova a mozes i kosu pokvasiti, malo disanje ( sto sam vec pisala kao) a i joga i tai chi pomaze svakako i z aaritmije i za opustanje celog tela , a da ne spominjem i raspolozenja.

Pokusaj i da analiziras sam sebe pre nego sto se tako osecas uvece, kakav ti je unutrasnji razgovor sa sobom, mislim svi mi vodimo razgovor sami sa sobom( ne mislim na glas da pricamo) nego ono unutrasnje , ponekad je svesno a vise punta nesvesno automatski.

Pozdravljam vas i nema predavanja samo pronalazenja sta radi a sta ne!
Za drugarstvo i druzenje!!!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

E dragi moje eve i mene sto kazu moji u Srbiji,konacno da se sastanemo.Evo rekose veceras da je kod na su Ontario zabelezen veci stepen radioaktivnosti,ne znaju da li je u zraku,vodi hrani ma koji je to idiotluk,zao mi zbog moje dvoje dece tako da sam panicila kada sam cula na vestima,mogla bigh da urlicem na sav glas,jebem im mater idiotsku zasto bar ne kazu istinu :x :x :x
Da znam gde mogu kupiti aparat dala bih pare samo da vidim svojim ocima.Evo to su bile vesti u 6 posle podne,a u 11 navece vec su promenili pricu i izjavili samo jednu recenicu,nismo u opasnosti.Jebem mater onome koji je ikada izmislio nuklearku.....uh sekiram se za decu.Kada je bilo u Cernobilu 1986 godine nisu hteli da kazu nikome kada je 1 Maja pala radioaktivna kisa,nego tek dan posle,pa se pitamo odakle toliki rakovi kod nas u nasoj zemlji,jos bombardovanje,e pa otice i oni u p.m nece se niko spasiti.Sada je level 7 u Japanu,isto kao sto je bilo u Cernobilu,pa kud sada mali je trebao ici videti baku u Maju,sta sada da joj kazem,jebem ti ovu sudbinu i zivot,pa slomicu joj srce,poludecu nacisto ne znam sta da radim.Ide ovaj svet kraju meni se cini.......uh sto se brinem za moju decu...
Dakone druze moj stari,znas kako sam se resila,pijem jake antidepresante za zivce i vise nemam aritmije.
Ujutro pijem Wellbutrin 300 mg-----ne znam kako se zove kod nas
Clonazepam 0,5mg
Navece Cipralex 40mg
Clonazepam 0,5mg

E sada vidi,Clonazepam me drzi 24 sata to je samo da sam opustena,i od toga mi se u pocetku spavalo sada vise ne....
Wellbutrin je za tesku depresiju
Cipralex isto ali i za panicne napade,ankcioznost......znaci drogirana sam lekovima ali normalno funkcionisem izuzev kada navece popijem 40mg Cipralexa+ 0,5mg Clonazepama spavam kao top ne secam se momenta kada zaspem.
Znaci smirena sam preko dana,be zobzira kavih problema imam sve je u granici normale,a ne kao prije tresem se,placem,zima mi,ljuta sam......nista od toga i NEMA NAPADA.....krenu kada se uzrujam ali stanu jer ih prekinem,idem iz te prostorije hitno u drugu,radim nesto,prosetam po stanu,operem sude koje je vec cisto,ma bilo sta samo da me prekine.
Tako da druze ovi lekovi me spasise ma koliko ih mrzela i mog psihijatra pomazu mi da zivim i disem.
Toliko sam imala sekiracije prosle nedelje i jos uvek e da ih nisam imala ne bi ginula psihijatrija veruj mi......pisacu o tome drugi puta evo samo sto ne padnem sa stolice koliko mi se spava od lekova......ponoc je uveliko prosla......
Kakve pijes lekove,pricaj mi,jesli li jos na Zoloftu,sta si probao imam neke informacije za tebe posle......
Zole drago mi je da si dobro i da nemas tih problema,lepo je cuti da je neko ozdravio od ovih glupih psihickih problema.....
Ljubim te Dakone odavde do bivse Juge,a tebe Zole 45-60km......daleko :lol: :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

Pozdrav ontario :wink: :wink: :wink:

Da pio sam zoloft ali sam ga batalio poslije godinu i nesto dana zasto, jbg.. nemogu da se sjetim zasto ali sam ga prestao piti.

A sto se tice radijacije, ma to ti je svugdje navodno je tu ali je bezopasna, ma sipak bezopasna :evil:

Barem ja tako mislim :roll:

Sad za ove moje aritmije pijem Amiodaron i presolol, dosta je bolje ali dokad nikad se nezna. Sva zavisi id dana jbg.

Ostale lijekove(antidepresivi, za smirenje itd) nepijem jer sam vidio da mi nista nepomazu sto se tice aritmija.

Toliko od mene imate mahanje :D :D :D odoh da gledam snijeg kako pada(valjda nije radioaktivan ), nevjerovatno ali prava mecava napolju.

POZ.......
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

Da, pio sam Clonazepam kod na Rivotril, dugo vremena pomagao mi je malo ima nus efekata ali ok. je lijek.

Moja greska sa njim je sto sam ga naglo prestao pa sam "zaduzio" vrtoglavice duze vrijeme, uzas jedan.

Uglavnom kad se prestaje sa njim treba ga duze vremena smanjivati pa onda ga bataliti.
Poz.
Slika
Slika
Slika
paukovaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 20, 2010 8:26 pm

Post od paukovaca »

kamo srece da skoro svi koji to mogu a narocito oni kojima je to potrebno urade psihoterapiju u zivotu.
to je jedna vrsta mentalne higijene.
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."

Majakovski
paukovaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 20, 2010 8:26 pm

Post od paukovaca »

aspartam - slatki otrov

http://* REKLAMA */doyouknow2/rs/14

Prehrambena industrija već neko vreme prikriva zabrinjavajuće rezultate ispitivanja uticaja aspartama na naše zdravlje. Aspartam naime sadrži 10% metanola, koji može da bude smrtonosan već pri dozi od dve čajne kašičice, jer se u telu pretvara u formaldehid i mravlju kiselinu. U aspartamu se nalazi i fenilalanin i aspartamska kiselina, koja se inače u kombinaciji sa aminokiselinama postepeno razgrađuje,zbog čega brzo dolazi do centralnog nervnog sistema u nenormalno visokim koncentracijama i tako preterano stimuliše moždane ćelije, što za posledicu ima i njihovo odumiranje. Aspartam sprečava normalan razvoj fetusa, uzrokuje spontane abortuse i urođene mane, izaziva migrene, multiplusklerozu, dijabetes, alchajmerovu bolest i tumore. Ako se količina fenilalanina u krvi trudnice petostruko poveća, to izaziva 10% smanjenje IQ ploda.

Fenilalanin u aspartamu onemogućava nastajanje serotonina, supstance koja, između ostalog, reguliše i osećaj sitosti,zbog čega je pogrešno mišljenje da je dobar za smanjenje težine.

Količina metanola u telu ne bi trebalo da pređe 7,8mg na dan. Jedan litar pića, koje je zaslađeno aspartamom sadrži oko 56mg metanola. Tako ljudi, koji pojedu više proizvoda sa aspartamom, unesu 250mg etanola dnevno u telo, što 32 puta prevazilazi preporučenu granicu.

Aspartam nalazimo u praktično svim proizvodima sa napisom „bez šećera“, pre svega u žvakaćim gumama, dijetetskih napicima, lakim jogurtima i slično.

Aspartam je veštački zaslađivač, koji se dodaje mnogim napicima (dijetalna pića) i jelima (jogurti) i slatkišima (bombonama, žvakaćim gumama).
On je u izuzetno širokoj upotrebi u savremenoj ishrani, uprkos tome što uzrokuje zabrinjavajuće simptome, od gubitka pamćenja, pa sve do tumora na mozgu. FDA(američka uprava za hranu i lekove), ga je odobrila kao siguran prehrambeni dodatak, mada je aspartam jedna od najopasnijih supstanci, koju dodaju u hranu.

Naučnici koji su proučavali neželjena dejstva aspartama utvrđuju da unošenje tog sredstva može da izazove, podstakne ili pogorša hronične bolesti, kao što su tumor na mozgu, multipla skleroza, epilepsija, sindrom hroničnog umora, Parkinsonova bolest, Alchajmerova bolest, duševna zaostalost, limfom, deformacije kod novorođenčadi, bol u mišićima i dijabetes.

Glavni sastojci aspartama su: aspartamska kislina (40%), fenilalanin (50%) i metanol (10%). Posebno problematičan je metanol, koji je smrtno opasan otrov. Pri zagrevanju aspartama iznad 30 stepeni Celzijusa stvara se slobodni metanol, koji može da izazove trovanje.

I još savet za kraj - kada sledeći put budete kupili neki proizvod, na kome piše velikimi slovima BEZ ŠEĆERA, pogledajte sitan tekst na etiketi. Ako na njoj piše da sadrži aspartam znajte da se igrate svojim zdravljem i zdravljem svoje dece.
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."

Majakovski
cici78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 13, 2011 4:36 pm

Post od cici78 »

Pozdrav svima! Ja sam nova na ovom forumu. Kad vidim broj iskucanih stranica shvatam da nas ima mnogo sa slicnim problemom. Imam 32 god. Aritmije sam imala i ranije ali samo kad me nesto danima kida i zivcira, kad imam neki ozbiljan problem. Medjutim sad su krenule da se javljaju sve cesce i bez ikakvog povoda. Sve sam nekako podnosila do pre par dana kad mi je stvarno bilo lose i zavrsila sam u hitnoj. Pritisak mi je bio 140/100, to je za mene previsoko jer sam uvek imala nizak pritisak. Imala sam 115 otkucaja, kuci sam cak izmerila 121. Dobila sam terapiju, tamo su me smirili, evo sada svakog dana uzimam pola propranolola i pola bromazepama. Juce sam radila dalje pretrage, stitna ok, gvozdje ok, trigliceridi, holesterol takodje. Nisam debela, pazim na ishranu, nepusac sam. Sutra jos idem na uz srca pa cu videti sta dalje. Pitam se da li cu zauvek ostati na terapiji i da li se ja sada vodim kao hronican bolesnik? Ako je uz srca ok, a tegobe i dalje potoje sta se dalje radi? Veliki pozz
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

Pozdrav cici78.
I sama vidis da je ovdje bruka ljudi sa ovim problemom i ostalim problemima sto prate ovo stanje.
I ja sam uradio bruku nalaza(imam kolekciju svega i svacega) i nista aritmija je tu :evil:
Sta je pokrece neznaju ni doktori ali kazu da je benigno i hajde da im vjerujem :roll: :roll: :roll:
Pogledaj zadnje postove pa ces vidjeti ukratko sta mi se desavalo.
Sad dobro ti je to pitanje, da li cemo zaduziti terapiju koju cemo piti citav zivot.
Nebih mogao dati odgovor na to pitanje, ali za mene sam siguran jbg. ja imam terapiju evo godinama i mala su pobolsanja ali su tu, a da je prestalo kategoricki kazem nije jos je problem tu :roll:
P.S
Zeznuh se pogledaj moje i druge postove na temi "aksioznost poslije virusa" tu ces se pronaci 150%
Pozzz......
Slika
Slika
Slika
cici78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 13, 2011 4:36 pm

Post od cici78 »

Pozdrav svima! Evo mene opet, sa ne tako dobrim vestima...Bila sam dugo na odmoru i propranolol polako ukidala, prvo smanjila na cetvrtinu, pa na osminu i taman kad sam htela da ga ukinem skroz imala sam par stresnih situacija koje su trajale par dana pa ne da mi se vratila aritnija, nego sada imam i povisen pritisak, sinoc cak do 160/100. Vratila propranolol i bromazepam. Ostaje mi samo da se nadam da ce kad prodje ova nervoza proci i tegobe, ali eto krivo mi je sto sam tako osetljiva, znaci ovo ce me pratiti celog zivota, jer nema zivota bez stresa i nervoze. Veliki pozdrav
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Ontario, Dakon i celo drustvo pozdrav!

Cici, nema predavanja, vazno je da znas da si sensativne prirode, a puno sebi sama mozes pomoci , sto vise uci tehnike kako da prolazis kroz stres koji ti se nadje ispred sebe. Pitaj sebe , sta licno mozes uraditi u situaciji koja ti smeta, bilo sta ako moze da se promenes.
Stresa ce uvek biti , to je tacno , a zavisi i od nas da li sve primamo personalno ili napravimo prioritet za cega se zalazemo , a gde nemozemo nista uraditi , ma koliko se trudili.
Darko87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 30, 2011 7:17 pm

Post od Darko87 »

Zdravo, nov sam clan. Zovem se Darko I imam 24 godine. Imam pitanje tj problem pa ako bi ste mi mogli pomoci bio bih vam jako zahvalan. Pre 4 meseca javilo mi se preskakanje srce 4-5 puta u minutu. Odradio sve preglede, ekg, krvna slika, ultra zvuk srca. Sve je u redu, verovatno posledica stresa. Terapija propranololom cetvrtina ujutru cetvrtina uvece 6 meseci. Smirilo se za par dana.
PROBLEM: poslednjih 10ak dana javlja mi se preskakanje I ne znam da objasnim osecaj ali kao da me nesto lupi posred grudi nakon cega kao da mi se na trenutak oduzme celo telo. Smiri se samo kad lezim. Posebno izrazeno dok ucim. Pijem I dalje propranolol cak sam ubacio I jos jednu cetvrtinu popodne al ne pomaze, nisam se obratio doktoru jer bar jos 10ak dana necu moci overiti knizicu. Osecao sam I bol leve strane grudnog kosa ali vise ne. S tim sto su mi prethodni simptomi danas bas jaki ne ucestali toliko. Ali me plase. Moze li neki savet. Stvarno sam zabrinut. One analize radjene su 1. Maja. Ne pusim, nisam pio 6 meseci, imam 70 kg na 174cm visine. Sportom se ne bavim, ali setam redovno. Najvise osecam simptome dok sedim. Treba li da se zabrinem? Pod stresom sam samo da napomenem
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Zdravo Darko, ja nisam strucnjak ali mozda iz velikog i dugotrajnog iskustva mogu bar malo da ti doprinesem pomoci da pocnes da razumes stres sa koim se susreces , kako utice na tebe licno i kako odgovaras na stresne situacije.

Najvaznije da si obavio sve te preglede i da sto pre ponovo odes kod tvog dokotora koji ti je prepisao medecinu.

Ja imam dosta iskustva sa anksioznoscu i panikom, najvise su mi pomogli saveti Dr Ivice(mozes potraziti na forumu) sigurno svemu je doprineo nerazradjen stres i neznanje da se postavim realno prema stresnim situacijama kroz koje sam prolazila . Slican osecaj kao kod tebe i mnogi drugi su me uplasili da sam se prvo obratila doktoima i sve pretrage izvrsila a zatim je ustanovljeno da je stres i kako ja licno to dozivljavam.

Da ne duzim , mozda mozes da pocnes sa strucnom pomoci i sam da analiziras tvoj unutrasnji dialog ( sta sebi kazes u stresnim situacijama , svesno a vecinom je to nesvesno, automatski) to nase negativno misljenje se nagomilava i nase telo reaguje kako reaguje.

Da pokusas da radis na sebi maksimalno, pomaze i vodjenje nekog licnog dnevnika ,np. sta predhodno simptoma si radio , mislio , u kakvom okruzenju si bio i tako slicne stvari.... to te navede da sagledas realnije i ucis licno o sebi kako ti reagujes na stresne situacije i zasto....

Ovo ti mogu reci iz iskustva da puno pomaze , a usput je i veoma zanimljivo.

Zelim ti uz pomoc tvog doktora i tvoj rad da sto pre dodjes do balanca , stim da neodustajes.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Dragi moji evo skoro je 100 godina proslo od mog javljanja,vidim da si Zole tu jos uvek svaka ti cast.
Ja sam po starom,nemam nekih poboljsanja,ruka mi je unistena posle operacije,preskakanja srca me zezaju kardiolog kaze da je sve uredu,napadi panike pocinju opet,ankcioznost je povecana,puno meseci i nedelja stresa.
To je od mene ukratko e sada kako si Zole,Dakone i ostala ekipo?
Jeste li zivi narode?
Kruno zao mi je sto to sve prolazis,kakvi su ti nalazi?Jesi li vadila krv?Kakvo ti je zeljezo,vitamin B12,hemoglobin?
Verovala ili ne sve je moguce da bude zbog ankcioznost,nesto neverovatno.
Tesko je poverovati ali ne boj se,cim vidis da su ti svi nalazi ok,bolje ces se osetiti.
Zelim ti srecu :D
Drustvo i novo i staro pozdrav :P :P :P
Odgovori