aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
cici78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 13, 2011 4:36 pm

Re: aritmija

Post od cici78 »

Veliki pozdrav za sve! Kod mene aritmije kao da su malo utihnule ali ih je zamenio povisen pritisak koji svake veceri, evo vec 7 dana ide do 145/95. To je pocelo da mi se javlja posle jedne prelezane prehlade. Pa to je neverovatno, poludela sam nacisto! U ponedeljak idem kod kardiologa. Pila sam po 1/4 propranolola svakog jutra zbog aritmija, ali sam morala da dodam jos 1/4 uvece jer sada imam pritisak a aritmije ne vec nedelju dana (otkada sam prestala da uzimam antibebi pilule). Eto mozda nekoj devojci pomogne ova informacija, da i antibebi pilule imaju i te kako svoje nus pojave, meni se tako odrazilo, mada videcemo sta kaze dr u ponedeljak. Svi nalazi do sada su mi uredni, mozda zbunjujem lekare ali imam problem.
jesensky
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:18 pm

Post od jesensky »

ontario napisao:Dragi moji evo skoro je 100 godina proslo od mog javljanja,vidim da si Zole tu jos uvek svaka ti cast.
Ja sam po starom,nemam nekih poboljsanja,ruka mi je unistena posle operacije,preskakanja srca me zezaju kardiolog kaze da je sve uredu,napadi panike pocinju opet,ankcioznost je povecana,puno meseci i nedelja stresa.
To je od mene ukratko e sada kako si Zole,Dakone i ostala ekipo?
Jeste li zivi narode?
Kruno zao mi je sto to sve prolazis,kakvi su ti nalazi?Jesi li vadila krv?Kakvo ti je zeljezo,vitamin B12,hemoglobin?
Verovala ili ne sve je moguce da bude zbog ankcioznost,nesto neverovatno.
Tesko je poverovati ali ne boj se,cim vidis da su ti svi nalazi ok,bolje ces se osetiti.
Zelim ti srecu :D
Drustvo i novo i staro pozdrav :P :P :P
evo da se i ja javim nakon 150 godina, drago mi je da si tu, i mene opet kao i tebe zezaju preskakanja srca, a dugo ih nisam imao, opet se iz nekog razloga javljaju i to bez nekog pravila, bio fizički aktivan ili ne , onda nekada nestanu pa opet,
kao i ti idem kod psihijatra, imam dijagnozu depresije, a od lijekova koristim mirtazepam, inače i zbog izražene nesanice
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zola29 »

ontario, zao mi je da ti ruka nije jos dobro , pa verovatno zbog te tegobe i panika uzela maha. Nadam s eda sto pre nadjes najbolje resenje za ruku da ti bude najbolje sto moze !

Ma znam jedino da se ne smemo predati bez obzira kroz sta prolazimo, a svi smo individualni i sto radi za jednog mozda za drugog treba nesto drugo ili neka kombinacija.
Za drugarstvo i druzenje!!!
vladanstar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 15, 2011 12:11 am

Post od vladanstar »

uh evo citam skoro sve od pocetka i mogu skoro sa 100% sigurnoscu da kazem da smo svi koji imamo te tegobe povezani sa stresom.Citao sam najvise postove od ontarija i od ivematic(cini mi se tako da se zovetj nik njen) i sve se svodi na isto,elem,sta hocu da kazem ,imam i ja preskakanja pulsa,srca,kako god i strasno ih dozivljavam.malo o sebi,43 god.imam dvoje dece,naravno zenu sa kojom sam u braku evo vec punih 12 god.Lako je reci ,ne misli na to,okupaciona terapija i slicne stvari,probamo tako,danas smo odlucili E NECES GA VISE PA MAKAR CRKO i bas tada se desi,i opet cvrc,i tako dan za danom,dan prodje ,tegobe nikad.Na kraju cemo kolektivn kod psihotarapeuta i svi lekice,neki ove neki one i mirna backa ravan srem.Ajde budite mi svi pozdravljeni i oni umisljeni aritmicari i oni koji su stvarni. :wink:
leon29
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 28, 2011 5:53 pm

Post od leon29 »

Pozdrav svima,

Ja povremeno imam problema sa ubrzanim u usporenim radom srca. Naime, uradio sam gotovo sve moguce analize, i osim Hiatus Hernije sve ostalo je u redu. Cak,uskoro treba da operisem nos ( devijacija) i sve nalaze koje sam izvadio su uredni ( internista je kazao da tako dobre nalaza nije odavno vidio). Medjutim, prije neko vece,sjedeci za racunarom poceo sam osjecati jaku nelagodu u predjelu lijeve strane rebara ,gotovo odmah ispod pazuha. U pocetku nisam obracao paznju, a onda je pocelo da me steze, nekako vuce ...istovremeno sam poceo da osjecam malaksalost i nekakvo lagano gubljenje svijeti ako tako mogu reci. Napipao sam puls, na vratu, i jedva sam cuo otkucaje ...koji su ,misljenja sam , bili nepravilni ..cas duzi, cas sporiji ..itd. Mislim da nisam ustao sa stolice,onesvijetio bih se.
Kada sam ustao sa stolice, i malo se protegnuo, odradio lagano razgibavanje , osjetio sam da srce ubrzava okucaje ( pravilni otkucaji ) i da ih sada jasno mogu cuti .. da bi se nakon 4-5 minuta situacija stabilizovala. Osjecao sam slabost u nogama, i trenutnu pospanost , kao i umor ..iako sam prije toga odspavao 2 sata.
Inace, prilicno vremena provodim za racunarom. Konkretno, tada sam bio 2h za racunarom( ne brojeci rad na poslu ) , bez posebnog pomjeranja. Nepravilno sam sjedio, nagao sam se naprijed ( imam 8-9 kg od optimalnog) , i noge u koljenima su mi bile savijene , gotovo do kraja.
Inace da napomenem, zbog hernije jedem cesce ,i ovog puta je proslo nekih 3 -4 sata od poslednjeg jela. Da, popio sam kuvanu kafu , i za racunarom sam radio nesto stresnije stvari, od uobicajenog.

Poslednijh nekoliko godina su bile jako stresne za mene,koristio sam neke jednostavne ljekove ...i to u minimalnim dozama ( jer su mi tako ljekari preporucili). Nemam problema sa snom, povremeno me boli donji i srednji dio kicme ,zbog rada na racunaru. Fizicki nisam aktivan, nekih 3 mjeseca ..inace sam dnevno trcao 4-5 km .

Pitam se ,da li je konkretna situacija od stresa, nervoze ..ili zbog nedovoljne cirkulacije krvi ?
Jednom godisnje odem na kontrolu kod kardiologa ( cisto preventive ), i poslednjeg ljeta ... osim EKG , doktor nije htio da me pregleda( ultrazvuk) ,jer kaze da nema potrebe da mi dodatno naplacuje.
Unaprijed hvala na vasem misljenju.
jesensky
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesensky »

ovde na forumu zaista kvalitetnih ima liječnika koji bi vam mogli dati odgovore na vaše pitanje,.napišite koji su vam lijekovi propisani, dg. od doktora koji su vas pregledali,kao i što je moguće doslovnije,laboratorijski i internistički nalaz.
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Slazem se sa "jesensky" iako mislim da nema veze sa srcem (moje misljenje doktorirao sam lazne i prave senzivacije srcke pa otprilike znam kad je srcka kad je anksioznost) jer nesto mi neide toliko lijevo kao sto je opisano da lici na srce.
Sad ako imas nekog neka ti izmjeri pritisak, moze biti i bradikardija to mozes sam vidjeti sjedi za konp i poslije nekog vremena jedno pola sata sjedenja izmjeri koliko imas otkucaja ako je ispod 50 otkucaja to je bradikardija, nista strasno ja sam je imao dok sam imao vecu koncetraciju presolola u sebi.
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Evo i mene dragi moji nakon 100 godina kao Jesenjski 150 :lol: :lol: :lol: Zole,Dakon,Jesenjski i svi ostali drugari pozdrav i drago mo je sto smo jos aktivni na forumu,ja sam zaboravila sifru pa mi je trebalo dosta dugo da se ukljucim ovde sa vama.
Zole Dakon zna i svi ostali majka mi je preminula Decembra 9,2011 godine,Bog je dao i niko vise da odem mesec dana prije kod mame i da provedem sa njom i da budem pored nje kada je izdahnula :cry: :cry: :cry: :cry: bila je 2 nedelje u bolnici kada sam ja stigla i samo 2 nedelje kod kuce tako da sam je jako,jako ostala zeljna :cry: :cry: :cry: samo me ljubila,spavala sam sa njom,bila je u velikim bolovima,cesto se gubila ali je znala da sam ja pored nje.Jos uvek osecam njenu glavicu na mojoj ruci,njene poljubce,njene oci,usne,jako mi je tesko,jako,jako,jako :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :
Videcu da li cu moci otici na leto da posetim njen i tatin grob to je sada jedino sto me vuce i naravno mamin stan za koji se borim putem advokata i nadam se da ce sve biti reseno ove godine.Ja sada treba da idem na operaciju desnog lakta,prvo je bilo rame a sada lakat,evo dobila sam cortizon inekciju u cetvrtak prosli,bolovi su me popustili da bih se zena zaradila,kao da nisam nikada operisana i evo nesto sam povredila u ramenu,ma ko me sisa kada mislim da sve mogu.Jos uvek sam na bolovanju i na listi cekanja za operaciju,prolazim jako tesku fazu mentalno,jos uvek pijem moje lekice jer ne mogu bez njih i eto pobedila sam klaustofobiju,agorafobiju i neke napade momenta kada sam sela na avion.To nisu bili lekovi nego Bozija moc i cudo!!!!!!!!!
Ja vas sve puno pozdravljam do ponovnog javljanja idem malu voziti u skolu:))
Novim clanovima sve najbolje samo napred!!!!!!!!ne odustajte NIKADA!!!!!!!!!!!!!!!!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Evo i mene dragi moji nakon 100 godina kao Jesenjski 150 :lol: :lol: :lol: Zole,Dakon,Jesenjski i svi ostali drugari pozdrav i drago mo je sto smo jos aktivni na forumu,ja sam zaboravila sifru pa mi je trebalo dosta dugo da se ukljucim ovde sa vama.
Zole Dakon zna i svi ostali majka mi je preminula Decembra 9,2011 godine,Bog je dao i niko vise da odem mesec dana prije kod mame i da provedem sa njom i da budem pored nje kada je izdahnula :cry: :cry: :cry: :cry: bila je 2 nedelje u bolnici kada sam ja stigla i samo 2 nedelje kod kuce tako da sam je jako,jako ostala zeljna :cry: :cry: :cry: samo me ljubila,spavala sam sa njom,bila je u velikim bolovima,cesto se gubila ali je znala da sam ja pored nje.Jos uvek osecam njenu glavicu na mojoj ruci,njene poljubce,njene oci,usne,jako mi je tesko,jako,jako,jako :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :
Videcu da li cu moci otici na leto da posetim njen i tatin grob to je sada jedino sto me vuce i naravno mamin stan za koji se borim putem advokata i nadam se da ce sve biti reseno ove godine.Ja sada treba da idem na operaciju desnog lakta,prvo je bilo rame a sada lakat,evo dobila sam cortizon inekciju u cetvrtak prosli,bolovi su me popustili da bih se zena zaradila,kao da nisam nikada operisana i evo nesto sam povredila u ramenu,ma ko me sisa kada mislim da sve mogu.Jos uvek sam na bolovanju i na listi cekanja za operaciju,prolazim jako tesku fazu mentalno,jos uvek pijem moje lekice jer ne mogu bez njih i eto pobedila sam klaustofobiju,agorafobiju i neke napade momenta kada sam sela na avion.To nisu bili lekovi nego Bozija moc i cudo!!!!!!!!!
Ja vas sve puno pozdravljam do ponovnog javljanja idem malu voziti u skolu:))
Novim clanovima sve najbolje samo napred!!!!!!!!ne odustajte NIKADA!!!!!!!!!!!!!!!!
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zola29 »

ontario, moje najiskrenije saucesce!

Drago mi je da si pobedila dosta toga , sto i jeste cilj da se sa bilo kojom metodom oslobodimo nerealnog straha i svih tih fobija koje koce u zivotu.

Dakon, drago mi je da se javis ponekad ! kao i ja kad vreme dopusti ja uvek malo zavirim na ovaj forum, zbog celog drustva a i sto mi je najvise pomogao kad je bilo potrebno.

Svima topao pozdrav i da i dalje menjamo iskustva jer uvek dobro dodju kad zatrebaju!
Za drugarstvo i druzenje!!!
jesensky
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesensky »

draga ontario, dragom mi je da smo opet tu,nisam znao za smrt tvoje majke,pa ovom prilikom primi moje iskreno saučešće,i da ti kažem,to što si bila sa njom u posljednjim danima je veliki, kako to u bosni vele-sevap.odn dpbro djelo,a njoj i sebi si pružila ono što je naspotrebnije, tako sam i ja sa svojim starim posljednje dane provodio,i kada sam vidio da mu nema spasa nisam ga više dao u bolnicu nego sam bio sa njime do posljednjega,.imaćeš savjest čisto i lako srce,mnogo podzdrava od jesenskog
Ana116
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 18, 2012 2:01 pm

Post od Ana116 »

Pozdrav svima! Molim vas, hitno mi treba odgovor, savjet, misljenje. Moj suprug ima 30 godina. Nikada nije imao vecih zdravstvenih problema, ako se izuzme upala prostate prije par godina. Proslog mjeseca javila mu se jaka aritmija. Naizgled iz cista mira. Nije imao vecih fizickih napora, mada obavlja stresan posao. Puls mu je iz sekunde u sekundu skakao sa 70 na 160. Ukljucili su mu propafen od kojeg mu je pozlilo jer su mu otkucaji pali na 25. Dobio je adrenalin i hitno je hospitalizovan, Proveo je u bolnici sedam dana. Svi nalazi su mu bili odlicni. Ultrazvuk srca, krvna slika... Jedino sto je na osnovu snimka pluca konstatovano da je imao neizlijecenu upalu. Posto su srce i krvni sudovi potpuno zdravi sumnjali su da je to uzrok. Virusologija mu je bila uglavnom u redu, samo je IgG na mononukleozu bio pozitivan. Test na koksaki virus mu nije radjen zbog nedostatka reagensa. Po izlasku iz bolnice nosio je holter 24 sata i nalaz je bio dobar. Mjesec dana je bio na bolovanju. Prije cetiri dana je poceo da radi, a sinoc je opet dobio jaku aritmiju zbog koje je hospitalizovan. Primio je pola flase propafena i puls mu se normalizoavao, ali su ga radi preventive zadrzali na Koronarnom odjeljenju. U jutarnjim satima puls mu se kretao od 150 do 170. Ponovo su mu ukljucili propafen i uspjeli da smanje broj otkucaja. Da li mi neko moze dati misljenje, na osnovu svega navedenog, sta bi ovdje moglo biti u pitanju? Veliko hvala!
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Post od uliks1978 »

Pročitah sve postove,i sam mi je malo lakše,pošto vidim da nisam jedini koji ima probleme sa aritmijom :D .
Elem,meni se ovaj problem javio nakon preleženog perikarditisa.Perikarditis sam dobio nakon priprema za bg maraton(koji sam istrčao :) ),pošto sam trčkaro onako golišav,pa me je spucala gadna prehlada,koja je eto zahvatila i srčanu maramicu.To sam pregurao relativno lako,u desetak dana,uz odgovarajuću terapiju i naravno,mirovanje,što će reći bez treninga.Kada je doca rekao da perikarditisa više nema,oprezno sam se vratio treninzima i pičio sve do jesenas i po 30kma.E onda su počele da se javljaju aritmie.U mirovanju,isključivo,nikad tokom trčanja.Dešavalo mi se nekada da srce kao na čas zastane,pa onda nastavi sa radom,nekad da jednom-dva puta zalupa onako baš jako,pa se vrati u normalu,a najčešće naprosto da preskoči jednom i nastavi po starom.Nikakvih drugih tegoba nisam imao.Negde u novembru,sedeći sa curom,osetio sam još jednu snažnu aritmiju,i oštar bol u jednoj tački,malo više sleva od sredogruđa,koji se ponovio tri - četiri puta.Bol je uvek bivao kratak,ali baš onako oštar,kao da te neko iglom ubada kroz srce.Otišao sam kod doktorice,uradio UZ,EKG,test opterećenja.Sve je bilo normalno,osim što je utvrđeno da imam priraslice na zadnjem zidu leve komore,i da mi se mitralni zalistak ne zatvara normalno,te da imam mitralnu regurgitaciju do 1+,što znači najnižeg stepena.To mi je rekao i doca koji me ječio od perikarditisa,i dodao da sam zdrav kao konj,što je ponovili i doktorica u novembru :lol: Rekla je doktorica i da nema potrebe za daljim pregledima,pošto mojem srcu ništa ne fali.Za aritmije je rekla da su možda posledica disbalansa elektrolita,možda stresa,možda mitralne reg.Preporučila mi je da se malo smirim,i prekinem sa treniranjem.
Tako je i bilo,i u početku,zaista nije bilo aritmija,a i kada bi bilo,jedva da sam ih i osećao.Uzeo sam da pijem i mg i omega 3,što sam činio i dok sam trenirao.Mislio sam da stvari idu u dobrom smeru.A onda su od Nove godine,ponovo počele da se javljaju.Istina,i dalje su blage,srce bukvalno poskoči u sekundi,i vrati se u normalu,ali mene to počinje ozbiljno da nervira.I naravno,uvek se dešava u mirovanju:kada ležim,čitam,pišem...Prošlog petka su uzeo malo tegiće i odradio par setova vežbi,jbg,naviko sam da budem ektremno fizički aktivan,i po prvi put sam osetio aritmije u naporu.Dva-tri preskoka,bez gubljenja daha,omaglica i sl.Odlučio sam da je dosta bilo zezanja i da ovako više ne može.Zakazao sam holter ekga i sutra mi ga kače.Pa da vidimo šta je bre u pitanju.Jer počeo sam da nerviram i ljude oko sebe sa svojom srčkom,i devojku,i samoga sebe.Nisam paničar,ali ozbiljno se plašim da mi se ne desi nešto hm,ružno.Naročito što mi se poslednja dva-tri dana javljaju i neki bolovu u sredogruđu,koji se šataju s jednog mesta na drugo,a osećam i blagi pritisak,neku težinu,na levoj stranu grudnog koša.Nemam pojma šta je u pitanju,ali sam načisto poludeo.Loše spavam,i generalno funkcioniše totalno sjeb.
Eto,oduži se ovo moje pisanje.Reko malo da podelim muku.Pozdrav svima.Javljam rezultate.
Korisnikov avatar
veselin007
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 31, 2008 6:18 pm

Post od veselin007 »

:o Pa izgleda da pola planete ima problema sa aritmijom,pravilo broj jedan iskontrolisati napad panike i samom sebi reći nije mi ništa idemo dalje.U mom slučaju,kao i kod većine aritmije krenule nenajavljene :-? ,da mi je znati gde nisam bio kod lekara i kakve nalaze nisam radio,svi kažu zdrav ko konj, :P ali aritmije su tu kao loš komšija,ne odustaju.E sad mi se u poslednje vreme nešto novo dešava pa da vidim da li neko ima tih problema,pri jakom uzbuđenju bilo od stresa ili vođenja ljubavi preseče me nešto preko grudne kosti,znači nema bola andrenalin valjda jurne kroz krv i desi se taj problem,osetim dva tri preskoka a onda taj sindrom kao da je neko otkinuo nešto unutra ali nema bola,pa ti budi pametan. :evil:
gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

Post od gogi999 »

Imam 48 godina i preskakanja ili ubrzan rad je poceo jos pre desetak godina ali povremeno da bi to kulminiralo pre tri godine i od tada bude skoro stalno.
Tahikardija,uznemirenje bude ujutro posle dorucka a preskakanja budu nekad i u toku dana,veceri....
Hormoni stitne u redu sem antitela koja su povecana,Dr kaze da od toga ne mogu biti preskakanja.Mozda uvod u klimaks?
Idem kod kardiologa najmanje jednom u godinu dana.Radjen je uz gde je ustanovljen blagi prolaps 1+.Kao prelezan neki virus gde se registruju manja zadebljanja.Uglavnom,nista znacajno.Nosen holter gde nista znacajno nije utvrdjeno.
Prepisan Propranolol 1/4 ujutro i uvece.Uvece ga ne uzimam jer mi posle jako uspori puls pa nekad bude oko 52.
Sto vise fizicke aktivnosti koje ja ne upraznjavam.
Koksaki,citomegalo,adeno...i ostale viruse nisam radila ali mislim da i to uradim jer mi je poslednje dve nedelje bas,bas izrazeno,svakodnevno.
Imam diskusherniju vratne kicme ali mi je samo jedan dr reko da lupanje moze biti i od toga.
Sta moze biti uzrok mom stanju?Poceinje mnogo da mi smeta,povlacim se iz aktivnosti,drustva jer mi lupanje srca i ubrzan dah remeti sve.Pijem i Bromazepam u naj,najmanjoj dozi.
Hocu da budem kao pre ali....hocete i vi jel da?:) :)
Cini mi se da znam tacan uzrok problema bilo bi mi lakse a ovako...ogranicavam se u svemu.Ne idem na more jer ne podnosim vrucinu,izbegavam da sama vozim jer mi se onda uzlupa...ma razne situacijei uglavnom ,strah od srcane bolesti...
Jel vam poznato ovo?
Odgovori