aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Re: aritmija

Post od ontario »

Dragi moji pozdrav :P :P :P !
Zole bas mi je drago pa si se javila,nadam se da ce te sada popustiti aritmije od hladnog vremena.Malo ko se i moze osecati ok kada su prevelike vrucine.
Maggi kako si?Da li ti je prosla temperatura,sta je u pitanju?Jesi li isao lekaru,to je jako visoka temperatura?
Kakvo je vreme na Kopaoniku?Drago mi je pa nas nisi zaboravio.
Snezo,Sara,Majo,Dakone gde ste drustvo?Uzivate li u lepom vremenu?Kod nas je ovde prava jesen,kise,oblacno,hladno.....a ja kada je oblacno odma budem neka depresivna.
Drage meni je psihijatar prepisao jos jedne antidepresante koje pijem samo ujutro,a moje navece.Zovu se Wellbutrin 150mg i kaze on da cu se puno bolje osecati i imati vise energije,gubiti kile :lol: :lol: :lol: :lol: i kazu prestati pusiti :lol: :lol: :lol:
Ajde bas da vidimo i to :wink: :wink: :wink:
Kaze da ih pijem obavezno ujutro,jer od njih se ne moze spavati :P ,ja ih pijem od 10-og i cini mi se da jos vise spavam :roll:
Drusvo moje ovo zaista nije normalno,ja po citav dan spavam,budna sma samo dok kuvam,spremam,perem i ponovo Jovo nanovo,vodoravno.....a kile se samo lepe :P
Sva sam se zaokruzila.jos malo pa cu imati trecu sisu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pukose mi juce umjetni zubi gore....zar mislite da nisam mogla jesti bez niti jednog zuba.....?
Taman posla,muljala sam kao mesalice.......vala isto sam prase :lol: :lol: :lol:
Zezam se nisam ja kriva nego moj Cipralex sto pijem,on te jako tera da jedes svi su mi to rekli u apoteci i svi se zale na njega.Jedno leci a drugo napravi problem.Idem sutra vaditi krv mora da je katastrofa holesterol......
Cmok od Ontaria....... :P
Meelosh.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 20, 2010 3:31 pm

Post od Meelosh. »

Jos jedan pacijent ovde.
Odakle poceti? Pa ovako, osetim i ja nekad to famozno treptanje u grudima sto naravno uznemiri...A sada, desi mi se jednom u danu tipa da zatreperi onda nekoliko dana ne, pa opet jedan dan 2-3 puta i to u mirovanju dok lezim. To sam povezao sa psihom posto zadnjih godinu dana zivota mi je totalno drugacije nego pre, sto zbog anksioznosti sto zbog napetosti u svakom trenu zbog iste, ma skroz sam drugaciji... E sad fora je sto mi je anksioznost skoro nestala, zbog toga sto je taj strah zamenjen strahom od nekog problema sa srcem, sto ukazuje da sam povukao i hipohondriju... Imam 21u godinu, ne pusim, ne pijem alkohol, cak ni gazirana pica... i bavim se "kucnom teretanom"...Valjda sam ja ok.. Ziveli ljudi!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Druze dobrodosao! :lol: :lol: :lol:
Ne znam da li si uradio sve pretrage,krvna slika,EKG srca,ultrazvuk srca,stres test itd.
Ako jesi onda je u pitanju ankcioznost.Ne znam imas li aritmiju srca,zatrazi holter koji ce pokazati.
Ako je i to uredu,nije lose da odes kod psihijatra.Pokusaj i kod psihoterapeuta,psihologa samo da saznas o cemu se radi.Meni lici na ankcioznost,dosta si mlad da ti se to desava,pokusaj da smanjis stres,ne pijes kafu,kolu,sve sto ima dosta kofeina.
Odlicno je pa se bavis sportom,slusaj muziku,gledaj samo komedije,izbegavaj ako mozes negativno drustvo,setaj napolju,pali sva svetla kod kuce nocu,pokusaj da se maksimalno opustis.Napuni kadu sa vodom i lezi u nju,svaku vece,popij solju mlakog mleka uvece ili caj od kamilice.Ako ti ne pomogne nista,zatrazi pomoc nije sramota.Ja sam na lekovima,nista to nije strasno,samo sto si ti mlad da zapocnes neku terapiju zato pokusaj prvo sve sto sam ti kazala.Ne drzi probleme u sebi,ako nema sa kim da pricas,javi se ovde nama,meni je jako puno pomoglo ovo druzenje i forum,verujem da ce i tebi.
Dragi moji gde se????
Ja vam pijem lekove i spavam po citav dan,pa ovo vise nije normalno :oops: :oops: :oops:
Ici cu ponovo na biopsiju limfne zlezde ali ovaj puta ce mi raditi general surgeon....to je na nasem,neki specijalista koji operise.
Idem sutra kod ortopeda opet,otkazala sam kliniku gde sam dobila 75 inekcija--necu vise i gotovo,dosta su me izmucili.
Sutra cu to reci ortopedu i znam da mi nece biti pravo.
Bolovi me ne popustaju,ovo je katastrofa.....
Sve vas puno pozdravlja Ontario :P :P :P
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Gde ste drustvo,sto nema nikoga......
Korisnikov avatar
sara08
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 05, 2009 12:24 pm

Post od sara08 »

pozdravljam vas sve :)
ja sam okej više manje. vrtoglavice još povremeno imam.
želudac se buni. podrigivanje imam satima bez prestanka, boli me sve na lijevoj strani. ekg rađen, uredan je po riječima dr. oni predlažu ponavljanje gastroskopije i kontrastno snimanje jednjaka jer se izgleda opet upalio.
sutra počinje 2 godina na fakultetu :)
eto toliko od mene za ovaj put :)
nadam se ste svi dobro!
puno pozdrava!
* Sve je moguće ako ne odustaneš od snova već na prvoj prepreci! *
SnezanapP
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 18, 2010 4:14 pm

Post od SnezanapP »

Pozdrav svima,izgleda da smo svi poprilicno zauzeti ili nam je svima dobro :D ,pa smo se ulenjili...Sto se mene tice redovno procitam ako ima nesto novo...tu sam ali malo nevidljiva...ali sa dolaskom zime verujem da cemo svi ponovo cesce biti ovde,jos jednom pozzzzzzzzzzzzzzzzz,Snezana
SnezanapP
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 18, 2010 4:14 pm

Post od SnezanapP »

Sara,zelim da ti i ova god na fakultetu bude uspesna kao i predhodna,I moja kcerka je posla ali u prvu god.pozzzzzzz :D
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Dragi moji,ljubim vas sve skupa,meni je p0okidan kompjuter moram kupiti hard drive,tako da se ne mogu javljati cesto,sada pisem sa sinovog kompjutera.Poslala mi je jedna guska virus koji mi je sve unistio.........uhhhhhhhhhh..........putem e-mail.
Pazite dobro kada otvarate postu :wink:
Drago mi je pa ste svi dobro,ja guram nekako,cekam jos neke nalaze pa cu vam sve reci.Pijem sada lekove i za visok holesterol i za srce-krv kako ne bi doslo do zgrusavanja krvi pa mozdani ili srcani.Nalazi su mi katastrofalni......
Hoce da mi operisu rame,cekam da donesem odluku.Cekam na operaciju mehura posto sam otkazala jednom.
Imam uzasne bolove,pijem antidepresante i ponovo me udara depresija.Planiram malog poslati da vidi moju mamu,svoju baku pa sada mora vaditi pasos.Majka ima vrtoglavice svaki dan,jako se sekiram za nju i jako se raduje svome unuku.
Muz ide na pretrage zbog srca,misle da mi je neka arterija blokirana,pa trenutno ne radi.Ako test pokaze da jeste 10-og ce mu odma prociscavati.Vidite i sami kod mene uvek nesto........
Puno vas sve skupa pozdravlja Ontario :P
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Pa gde ste drugari?
Vidim nema nikoga danima,Snezo ti se javljas,Sara isto a gde su Zole,Maggi itd
Evo nama zime,svi cemo se sada zavuci u kucu,prolaze meseci evo jos malo prode i ova godina.
Javljajte se drustvo ja vas sve cmokkkkkk :lol: :lol: :lol:
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zola29 »

Ontario, ponadala sam se da si se oslobodila tih bolova , a ono nije bas tako kako sam mislila. Mogu samo da zamislim koliko ti remete coo balanc sa pozitivnom energijom. Pa sad i nalazi se iskomplikovali. Zelim ti da nekao izbalanciras maksimalno sve to vreme je da se sve stabilizuje.

Drago mi je da ce unuk ici da vidi baku , samo kad bi i ti mogla sa njime , verujem duboko u srcu da bi imala mnogo od tog . Majka je majka i nista nemoze zamenuti majkin zagrljaj.

Snezo, Sara i svima na forumu saljem pozdrav , verovatno kako ontario vec rece , jos malo zima pa ce mo mozda imati vise vremena da izmenemo nase utiske o svemu sto nas muci.

Ja za sada imam neku da kazem pravu liniju , jedino ako se premorim , aritmije se prikace, kao da me opominju da sam preterala :lol: sa dubokim disanjem i drzeci se saveta od Dr Ivice , za sada ide bez veceg zastoja.
Za drugarstvo i druzenje!!!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drustvo moje pozdrav,bas mi je drago da si se javila Zole posle duzeg vremena.Verujem da ti te aritmije idu na zivce trebala bi ipak neke pretrage da uradis.Ja sada pije Crestor za veliki holesterol i Aspirin da ne bi doslo do zacepljenja arterija.Kile nikako da izgubim,psihijatar mi je poveca dozu sada pijem Cipralex 30mg,Wellbutrun 300mg,Clonazepam 0,5mgx2 tako da sam vam puna lekova.Posto imam bolove sa desne strane stomaka mislila sam da imam kamenje u zuci,a ono uvecana jetra :o :( :(
Sada se brinem jer ne znam da li je od lekova,zbog cega je......ma uzas ode mi zdravlje.Morala sam se posvadati sa lekarom da me posalje kod specijaliste za jetru,pa to je stvarno zalosno.Drage moje pocelo mi je uzasno znjojenje,ne znam da li ulazim u promenu ili nesto drugo.Brinem se za krv,nece doktor da me salje nigde,sada mi je sedimentacija 48 a normalno je do 12,a hsCRP normalan je 1 ,meni je 25,7...... :( :( :(
Posto je hsCRP specifican marker za srce,a posto vec imam uzasno veliki holesterol,bojim se da cu dobiti infarkt ili mozdani sto je lako moguce.Nece lekar da me salje kod hematologa :( :( :(
Znate one moje limfne zlezde sto su uvecane ispod vilice,konacno mi je ORL specijalista koji je inace Englez,rekao da imam nesto na desnoj strani i da je skoro siguran da imam kamenje.Ostala sam sokirana,idem na CT i kaze mi da se ne bojim kontrasta jer je to bilo davno u Evropi kada se davao radioaktivni jod,sada se ovde koristi nesto drugo tako da me lepo opustio.Videcu sta ce CT pokazati.Vrat i lopatica u ramenu me uzasno boli,u samom ramenom zglobu na ultrazvuku se vidi usasna upala koja je predpostavljam od silnih inekcije.Tako idem da vidim ortopeda sledece nedelje i to bas na 5 godisnjicu tatine smrti. :cry: :cry: :cry:
Imam uzasne nocne more od ovih antidepresanata,ne znam vise sta da radim,nesmem ih prekinuti a ni ovako ne ide.
Na posao mi ne daju da se vratim dok god mi se stanje bolova u vratu i lopatici ne resi,tako da sam vec odlepela stalno biti u kuci.Od ovoh lekova tek sada spavam,budna sam samo dok kuvam rucak :roll: :roll: :roll:
Jako sam relaksirana,e bas to mi treba :lol: :lol: :lol:
Eto kao po starom,da podelim sa vama moje zdravstvene probleme,sada je moj doktor video da nisam hipohondar i da nije sve u glavi kako su svi mislili.
Sve vas skupa puno pozdravljam :P :P :P
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Dragi moji gde ste?
Idem na operaciju 4 Januara,bice komplikovana ali valjda cu se resiti ovih bolova.
Operisace mi desno rame i deo desne lopatice,cekaju me muke ali mozda ce vrediti jednog dana.
Isla sam na CT vrata,sledece nedelje dobijam nalaze,ako je nesto hoce ORL specijalista odma da operise.
Toliko od mene za sada,javite se kada stignete.
Svima pozdrav
maggi1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 15, 2009 11:43 am

Post od maggi1 »

Ontario zelim ti puno srece,bice to sve u redu sigurno
Jedan veliki pozdrav za sve sa Kopaonika
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Ontario, uvek se iskreno ponadam da te sve to sto te muci napusti , zaista je vreme! Verovatno ako si pristala na operaciju imas predhodno dobru konsultaciju , sta dobijas od iste . Vreme je vise da se oslobadjas jednog po jednog zdravstvenog problema. Da li moras stalno da spavas toliko , ako je to potreba tvog organizma , tada lekar mora da zna da li je to od lekova ili....

maggi, takodje veeeliki pozdrav za tebe i sve ukupno!

Ja sam malo vise u poslu pred praznike, tako da nekako nemam dovoljno vremena za sve sto bih htela da uradim . Aritmije , jedino po koji put me opomenu da treba malo da stanem...
Za drugarstvo i druzenje!!!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Maggi puno ti hvala na lepim zeljama i puno te pozdravljam iz Kanade.Verujem da uzivas na Kopaoniku :lol:
Zole da upravu si,vreme je da se toga resim i svih drugih problema.
Nije sve u glavi kako kazu :wink:
Puno vas sve pozdravlja Ontario
Odgovori