aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Re: aritmija

Post od dakon »

Normalno da smo jaci :D :D :D :D
Ontario koje antidepresive koristis, ja sam"tukao" Zoloft jedno pola godine i nisam primjetio znacajnija poboljsanja :-? :-? :-?
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Cipralex druze GENIJALAN JE i iz iste je grupe SSRI tako da ne moras da se brines :wink:
Ja sam krenula sa 10mg,pa posle 3 nedelje na 20,a sada sam na 30mg.
Pun efekat je imao uradnicki na 30mg,tada su mi fobije pocela iscezavati.
Napad nisam imala od kada sam na njemu....NITI JEDAN! :lol: :lol: :lol: Jesam samo jedan mali ali je nestao za par minuta.
Vidi moj je meni prepisao Zoloft 250mg ali mi je rekao da krenem sa 25mg,pa treci dan 50mg,pa deveti dan na 75mg i sve tako dok ne dodem na 250mg.
Ja sam skontala to je 8 tableta,e sada posto ja imam fobije i od lekova :roll: :roll: :roll: ja sam ih nosala po tasni 2 meseca i nisam ih pila.Kada sam otisla kod njega rekla sam mu istinu i pitala ga dali ima nesto sto mogu da popijem,a da je jedna tableta.
Rekao mi je ko iz topa Cipralex....
Ja sam prvu tabletu stavila u usta 28 Jula evo sutra godinu dana......JUPI!!!!!!!!!!......taj dan necu zaboraviti dok sa ziva! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Super je ispalo sto nisam pila Zoloft jer na ovima NEMAM nikakvih problema.Neki od njih ne spavaju nocu cula sam a ja ne znam kada zaspim,ne secam se momenta.
Poboljsanje se oseca brzo,za par nedelja,ajde recimo 5.....
Ja sam se skroz smirila na 30mg......znaci nema plakanja,nervoze,cini mi se da zgrada gori bicu flegman :lol: :lol: :lol:
Zole jos uvek nam vrucine,kao da je danas bilo malo bolje.
Ja nikako da idem na suncanje,bila sam samo jednom do jezera.Obecala sam maloj za sutra ako stignem.
Snezo draga gde si ti meni?
Uzivas li u svojoj bastici sa cvecem? :P
Sara kako si duso?Kako ide,pisi kada stignes!

Idem spavati,ljubim vas ovako na daljinski :P

Pa ja stvarno kada se raspisem,ne znam da prestanem :oops:
SnezanapP
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 18, 2010 4:14 pm

Post od SnezanapP »

Dragi moji,vidim da je tema sta pomaze kod aritmije i tahikardije.Da vam kazem kod mene kako je,pojma nemam sta mi pomaze.Ja redovno vec godinama pijem svoju terapiju propranolpla 2 puta po 20 mg, i po potrbi to jest kada mi se srce uzlupa popijem bensedin od 5 mg.I nista vise,godinama unazad ja i nisam imala nekih velikih problema ali od prosle godine mi se to u nekoj meri vratilo,zato sam isla na sve one preglede kada mi je ustanovljeno da koronarne bolesti nemam,terapiju mi je cak malo smanjio onu vecernju ali ja sam po sebi videla da mi to ne odgovara i vratila sam se nazad.Kada mi nije dobro ja legnem popijem bensedin i cekam da prodje samo od sebe,gledam da sebe stedim od nekog prevelikog fizickog i psihickog naprezanja ,a kada mi bas zagusti kao pre oko mesec dana stignem i do hitne gde oni zakljuce da je sve u redu ,normalno urade ekg,secer,pritisak,i vrete me kuci.Sledecih dana budem kao slomljena a zatim sve po starom...Trudim se da sto pre zaboravim te epizode kao da ih vise nikada nece biti,trazim u svemu nesto lepo,poklanjam dosta ljubavi i primam je takodje , jednostavno zivim a kada me stigne STIGNE...Ljubim vas, do sledeceg citanja, :D .
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Dragi moji e mene je drmala aritmija juce kada sam legla,kaze doktor uredu je,ma samo da je meni njih videti sa tim :roll:
Nije prijatno,dode is cista mira,e sada mi je mogu reci da je od stresa jer sam na lekovima i smirena sam svaki dan.
Evo malo da vam pisem o cirkusu:
nalazi mi nisu dobri to znate-krvi,
internista me poslaje kod reumatologa jer nece da se zamara samnom
reumatolog me posalje kod ORL speciljasliste jer kaze ne pripadam kod nje nemam reumu
ORL specijaliste me posla -NIKUDA- i kaze nalazi uredu njegovoj sekretarici
Ne mogu da verujem 3 "specijalista"okrenuse leda,sve cu ih staviti u novine samo kada saznam dijagnozu.
Odem ja u jednu kliniku,mlad doktor radi pokazem mu nalaze i on odma uzme bris iz grla,uputnica za ultrazvuk vrata i EKG srca i kaze covek ti moras da ides kod infektologa.
Kaze posle nalaza poslacu te,ja skoci i zagrli ga,on meni na to nemoj tako nije dozovoljeno to je bilo u starim vremenima :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: valjda nesme jadan mozda ga zena snima.Ja mu posle objasnjavam to sam ja od srece ne zbog toga jer hocu sex sa tobom :lol: :lol: :lol:
Tako drustvo isla sam na ultrazvuk,prije mesec dana rekli su da imam na stitnoj hypoechoic lymph node,sada u drugoj klinici na ultrazvuku kazu,ma imas samo 2 ciste,prije mesec dana kazu nemam uvecanog limfnog cvora ispod vilice,sada kazu ima,i ja znam da ima jer ga osetim i mogu ga napipati prstima.
Jao sto ce neko nadrljati posle ovoh mojih pretraga,pa nece znati sta ce ih snaci.
Pa ne bi ni metlu dobili kod nas u nasoj zemlji,izem im njihove skole :x :x :x :x :x :x
Drustvo drzite se nesih lekara nema ih na citavom svetu,pa ovo ovde je uzas jedan!
Ljuta sam kao ljuta paprika....
Sve vas ljubim :P :P :P
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zola29 »

Snezo, hvala za objasnjenje oko te aritmije sta nam pomaze ili odmaze :lol:

Dakone kako ide kod tebe?

Ontario, nadam se da su se tvoje aritmije smirili , sta si im radila?
E, nasmeja me ti sa mladim doktorom samo tako :lol: :lol: :lol:

Ja , drustvo moje da ne kukam , ali ove vrucine i ja , pa nikako da se slozimo :roll: stvarno se trudim , sa svim tehnikama sto znam , ali kad toplotni indeks pokaze 40C i vise , vec neznam da razdvojim sta je tu panika ili stvarno organizam se buni jer nemoze da se adaptira na toj temperaturi.
Evo danas opet ja kuci i ne ode na posao, e to mi tesko pada , jer vidim da nemogu da se pomirim sa tim .

Pozzz -am vas sve i pitam vas kome jos smetaju ove vrucine i kako izlazi na kraj sa njima?
Za drugarstvo i druzenje!!!
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Pozzzzzzzzzzzzzzzz :)
Sa vrucinama nikako imam osjecaj kad izadjem napolje da cu crci a inace prije ovog ..anja sam se odlicno osjecao na velikim vrucinama, sad jeli to sto sam tad imao 95 kg a sad 165 kg neznam :oops: Jos sam zivio i radio u Podgorici a ona je ljeti uzasna(najtopliji grad u evropi) hodao po 10 km po najvecoj vrucini svaki uBogi dan i nista a sad i meni izaziva tolike senzivacije(valjda sam dobro spelovao) da nije normalno, dovode me do granice panicnog napada, srecom nije preko granice da otkacim ali sta znas nereci nikad :roll: :roll:
Ontario i mene slomise aritmije iako pijem jedan od jacih lijekova za aritmiju, koji je uzgred i veoma toksican(ali stacu i ...no bi pojeo da mi bude bolje) :evil:
Eto malo da porazgovaramo, nesto sam u depri zbog ove aritmije Boze nedaj......
Narode cujemo se, za casicu price sam uvijek raspolozen :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Slika
Slika
Slika
SnezanapP
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 18, 2010 4:14 pm

Post od SnezanapP »

Cao,drustvo,Dakon kako da si nabio toliko kilograma,zar nisi mogao ranije da to zaustavis.Mislim da je visak kilograma veliko dodatno opterecenje za organizam,znas kao sto kazu kao da nosis stalno dzak na ledjima sa tim sto ti je visak,pa ti vidi,kada srce moze da se odmori...Da li previse jedes ili je to nesto do regulacije u tvom organizmu,bilo sta treba tome da se posvetis,najpre mi sami moramo biti prijatelji nasem srcu a zatim se oslanjati na pomoc spolja u vidu lekova.Zato moj prijateljski savet,kao i za Ontario,na dijetu, druze,i svaki mali rezultat je pomoc tvom srcu i telu :) .Vazna je i fizicka aktivnost ,naravno u granicama mogucnosti i spremnosti tvoga tela.
Pozdrav Zoli,Ontario i svima koji nas citaju i pisu :)
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Lepi moji evo i mene konacno,malo sam se ulenjila pa ne idem cesto na kompjuter(vidi mene,na kompjuter :lol: :lol: :lol: )kao da se penjem na njega :lol: :lol: :lol:
Ja vam kod lekara non stop vec sam magistrirala u medicini,samo jos da dobijem diplomu pa da je okacim na zid,skupa sam majmunovom slikom jer su me napravili do sada lekari upravo to. :x :x
Sreca moja pa pijem moje antidepresante inace bih skocila kroz balkon od muke,i to sa petog sprata ali bez padobrana :roll: :roll: :roll:
Idem opet na inekciju u ponedeljak,pa necu moci da vam pisem par dana,sada se pripremam psihicki na bolove i nespavanje koje me ceka.Dosla sam skoro do ivice,malo je trebalo da u ponedeljak dignem ruke od svega,evo crpim zadnju snagu sto imam samo zbog toga jer silno zelim da se vratim na posao.
Zole drago mi je pa ti je dobro,Snezo isto i tebi,drage smejte se svaki dan jer ste zdrave i nemate nekih zdravstvenih problema.Ja imam sada i upalu mehura pa pijem male doze antibiotika 1000mg :o :o :o a kada to popijem uz moje antidepresante ja kao da lebdim,a ne hodam.Spavam i kuvam rucak kuci.
Krv mi i dalje nije dobra,bas su me danas zvali,cekam jos neke posebne nalaze pa cu vam sve reci.
Dakone,druze udebljali smo se od lekova pitala sam u apoteci,svi antidepresanti izuzev jednog deblaju jako.
Jedini sto ne deblja rekli su mi je Cymbalta,ja ne znam mogu li ga piti.
Da ti vidis moga brata kako izgleda,prosle godine je bio kao bumbar na lekovima,prestao ih je piti i sada je kao maneken.
Moj muz je jos na vise lekova,za Bipolar 5 pije i on se jako udebljo rekao mu je psihijatar sve od lekova.
Nemamo drugog izbora,ja sam omrsavila 5 kila,bila sam na nekoj dijeti pa skoro zavrsi u bolnici.
Ja ne mogu,vise,sada jedem sve samo ne leba.Jedem manje,puno manje ali kile ne ide dole.
Lekovi su krivi zapamti!
Dragi moji,pisite kada stignete,ja ako ne mogu od bolova bar cu citati.
Primite punooooooooo poljubaca i pozdrava :wink:
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Dakone i ti reagujes na te velike toplote. Ja sam bila kod mog dr . da proverim da li ima jos nesto sto mogu preduzeti da mi telo toliko ne reaguje na toplotu. Evo dao mi je da precekiram stitnu , jer kaze ponekad i od njenog disbalanca moze doci do toga da se ne podnosi povisena temperatura vremena.

Ontario, jer tebi malcicko bolje? Joj sto ja ne volim inekcije , ma koliko sebe da ubedjujem da je ok , ako imas koristi od njih, ali ne vidim da sam ni jednom prosla bez uzbudjenja kad sam kontrolisala krv :roll:

Snezi , tople pozdrave i svima na forumu !!!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Zole draga primila sam u prosli ponedeljak,evo od danas me popustilo da bar tako hoce da ostane.
Ide mi vise sve ovo na zivce,hoce opet da me vidi ortoped u 9 mesecu da mu kazem da li su se vratili bolovi ponovo.
Sama zaje.....sa izvinjenjem.Zole zove me manager i kaze dobila ds full time possition,ali ide to next person zato jer sam na bolovanju.Mozes misliti koji sam stres dozive danas.Molila sam ga da me saceka i sacuva moju poziciju,rekao je ladno;NE.Ja i dalje apliciram od kuce i ako sam na bolovanju.Kada nisam poludela danas....
Snezo sduso gde si nam ti,kako ide vezbanje?
Dakon,pa druze gde ti pobeze :lol: :lol: :lol: javi se ponekad.
Svi smo se neki ucitali,sada kada zaladi valjda cemo se cesce cuti...
Ja sutra na EKG srca,hoce da provere.Sada mi se ovih dana aritmija smirila,Hvala Bogu.
Ja vam prekljuce popi sa sinom skoro citavo pivo,pa nisam htela popiti antidepresant.Bas sam blesava,lepo sam mogla ali eto ja po starom,strah......
Juce sam citav dan preplakala,eto kako mi je nedostajala moja tebleta.
Cisto da ne poverujem,sta mi se desava ako ne popijem lek.
Nesmem vise preskakati,kaze mu mogla si popiti lek to je samo bilo jedno pivo/malko je ostalo u flasi.
Ovde su kod nas male flase nije kao kod nas Jelen pivo......
Uvek nesto zabrljam..
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ontario,
da li su vama nekada radjena antitela na boreliju? i da li se secate da vas je ujeo krpelj u prethodnih nekoliko meseci/godina?
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Zdarvo drustvo,evo mene,izvinite sto sam vas zapostavial ali sve hocu pa nikako da vam pisem.Kod mene je sve uglavnom ok.Imam aritmije svaki dan po malo ali su meni rekli da to nije opasno i ja se trudim da ne obracam paznju nato,sta sad da radim :D .Tako je kako je,nekad se malo uplasim,malo mi bude neprijato ali nikom ne govorim i trudim se da zivim normalno i nikoga da ne opterecujem.Kad me uhvati primirim se,uzmem malo vode,ako ne prolazi Persen,mada mislim da mi od toga ni ne prolazi nego da se osecam podsvesno sigurnije kad ga popijem i tako guram.Potpuno vas sve razumem ali mislim da je najvise iz glave,sto vise paznje posvecujemo tome vise cemo osecati.Ja imam zalistak veci pa od nega imam te preskoke svaki dan,nekad manje,nekad vise ali kad se nerviram definitivno vise prema tome drzite se,pozitivno razmislajte,opustite se malo,uzivajte u zivotu i u stvarima koje volite sa ljudima koje volite ,nema druge a mnogo je kvalitetniji zivot tako.
Sve vas puno pozdravljam!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Majce pozdrav,lepo da si se javila,drago mi je cuti pa si ok :wink:
Drustvo moje,Zole,Snezo,Dakone,Sara,Majo itd.
Uzivate li u vremenu?
Vidim da smo se svi nesto ucutali,evo ja vama malo da pisem.Dobila sam opet jake bolove u vratu i ramenu,opet sve po starom iz pocetka.Vec 14 meseci ista prica :roll: :roll: :roll:
Vozam se liftom,cak sam bila juce bez mobilnog i vozila sam se na autoputu/highway i to sama par ulica u mome gradu :lol: :lol: :lol: mogu vam reci da me pocelo hvatati u autu panika,ali je jako brzo proslo.
Pcele su noge da mi se oduzimaju,nije ni malo prijatno jer sam vozila 100 na sat.Sada mi je namera da odem do drugog grada istim putem,e jos to da uspem i onda ostaje samo avion :lol: :lol: :lol: da vidim moju majcicu! :lol: :lol: :lol:
Verujem da bih odma ozdravila kada bih je zagrlila,svi bi strahovi nestali,Dace Bog Dragi!
Drustvo kako ste?
Meni se smirila malo arimija da kucam u drvo.
Idem popiti moj lek pa na spavanje
Ljubim vas punooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo :P
maggi1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 15, 2009 11:43 am

Post od maggi1 »

Veliki pozdrav za drustvo sa Kopaonika.Stanje nekada bolje ,nekada losije ,sta da se radi trpim i idem dalje.Aritmija se malo bila primirila ali pre neki dan sam imao temperaturu 39,8 i evo pojavila se ponovo.
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Ontario, nadam se iskreno da su i tvoji bolovi nekuda iscezli, bilo gde u nepovrat jer su se dosta druzili sa tobom. Drago mi procitati da si uspela da savladas lift kao i autoput, zelim ti sto pre da uzmes i avionsku kartu i da nam mases sa njom a tei srecan put da bude i lepo vreme !!!

maggi i tebi topao prijateljski pozdrav i verovatno te temperatura napustila kao i aritmije.

majce , snezo saro i svom drustvu pozdrav i lepo vreme !

Ja sam imala nekoliko puta malo jace aritmije i uvek kad je povecan toplotni indeks u vazduhu, e zadnji put me prodrmase onako malo jace i mogu vam reci da nisam panicila , neprijano i strah se pridruzio , ali sam bila ok.

Posle nedelju dana odem kod familijarnog doktoro ispricam mu sve i trazila sam da mi da strucni odgovor kako se to uvek desi kad je veeeeoma toplo a bilo je do 42C toplotnog indeksa. jidino sto je rekao "hoce to ponekad". Dao mi da prekontrolisem celu krvnu sliku i ekg , rezultati stigli , kaze sve ok. Tako da idemo daljedo sledece ture ako naidje :lol:

Pozdravljam vas sve!!!
Odgovori