aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Re: aritmija

Post od ontario »

Ma ne Zole srce,nije se odnosilo na to samo sam htela da ti napisem malo o meni,kada je to pocelo,koliko dugo traje itd.
Nemoj se molim te ljutiti jer zaista nisam imala nameru da te uvredim! :cry: :cry: :cry:
Vidis i sama da uvek nesto uprskam kada pisem,a to mi nije namera :oops: :oops: :roll: :roll:
Ja obozavam pa pricamo o ovome,nije da se pretvaram bas mi godi jer mogu da saznam od vas puno toga i na taj nacin da promenim sve sto mi nije dobro.
Ja sam dosta razmisljala o svojoj impulsivnosti jer me to nekada dovodi u neprilike.Nikada ne znam da "drzim jezik za zubima"kod mene je "sto na umu to na drumu".
Uvredim i ja nehotice,jednostavno ne razmisljajuci,a to mi nije namera.Cesto se izrazim pogresno,ustvari da me niko ne razume,ma razume ali pogresno.Znas da sam pisala o tome,eto ja sada uvredi tebe,izvini MOLIM TE! :cry: :cry: :cry:
Sorry Zole :cry: :cry: :cry:

Ima li sanse da mi oprostis? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry

Pomozi mi molim te sa recima,zasto moja poruka zvuci drugacije,sta sam lose napisala? :cry: :cry: :cry:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Andelija se naljuti na mene :cry: :cry: :cry: i nece da se javi :cry: :cry: :cry:
Ti si mi se naljutila :cry: :cry: :cry:
Izvinjavam se obadvema :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Nije mi bila namera da uvredim svoje prijatelje! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zola29 »

ontario, nema potrebe izvinjavanju. Jednostavno smo nehotice krenule u dva razlicita pravca. Stim sto ti to nebi donelo materijal koji tebi pomaze , ne zelim da ti oduzimam vreme jer znam da ces naci potreban materijal da prevazidzes ono sto zelis . Znamo da smo svi individualni, pa samim tim sto nekom pomaze , drugom moze da odmaze.

Pozdrav i ne odustaj od trazenja materijala kako tebi najbolje odgovara i sigurno ces ga naci. Mislim da niko od nas nesme odustati od svog cilja.

Pozdrav za sve !
Za drugarstvo i druzenje!!!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Zasto si se naljutila Zole,izvinila sam se?

Ti meni ne oduzimas vreme,niti bilo ko,nije mi zaista jasno zasto ste mi svi okrenuli leda?

Ja sam pisala o sebi,nisam imala nameru nikoga da uvredim,otvorila sam vam se a to verovatno nisam smela.
Ne znam zaista sta sam tako strasno napravila kada mi niko ne oprasta?

Mi nismo krenuli u dva razlicita pravca,ja sam samo pisala o sebi i nisam vredala nikoga.
Zelela sam da me upoznate i sa tim da steknemo duboko prijateljstvo.
Zelela sam i vas da upoznam.
Greska jer jer sam zapocela da pricam o sebi,moje mane i moje vrline.
Nisam nikoga od vas smatrala za neprijatelja,nego naprotiv za VELIKE PRIJATELJE!
Puno sam dozivela od ljudi da mi okrenu leda i bila povredivana ali se nisam nadala da cete mi VI okrenuti leda samo zasto jer sam PISALA O SEBI,a ne o VAMA!
Nema veze ja VAM SE SVIMA ZAHVALJUJEM OD SRCA na svakoj vasoj pomoci i prijateljskom savetu!
Sigurno vas necu nikada zaboraviti i citacu cesto vasa pisma.
Gazim svoje ja i zaista ne znam zasto to nije dovoljno da dokazem koliko vas SVE VOLIM?

Valjda se to zove zivot....idemo dalje :wink:

Pozdrav za sve vas od Ontaria :wink:

Snezo zao mi je jer se ljutis,Andelija isto,Zole vazi i za tebe,Majce javi mi se ponekad ako hoces bicu uvek tu
SnezanapP
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 18, 2010 4:14 pm

Post od SnezanapP »

Draga,Ontario,ne znam otkuda ti ideja da se ja ljutim na tebe.Draga pocitaj ponovo svoju poruku i dobro je prouci Videces koliko je puna nesamopouzdanja i rekla bih straha od odbacivanja.Ali i ono sto ne volim da cujem od tebe Greska jer jer sam zapocela da pricam o sebi,moje mane i moje vrline.Puno sam dozivela od ljudi da mi okrenu leda i bila povredivana ali se nisam nadala da cete mi VI okrenuti leda samo zasto jer sam PISALA O SEBI,a ne o VAMAOntario,ovo je bio obican razgovor i svako je pisao o sebi i u svoje ime.Kako se sprijateljujemo vise se opustamo i dajemo sebi za pravo da nekog upozorimo,uputimo,ali niko to ne radi zlonamerno,pa se ne treba ni ljutiti.Sigurna sam da ne moras gubiti veru u nase prijateljstvo.Ako smo se za trenutak malo ucutale mozda nam je jednostavno bilo potrebno da razmislimo,ili smo u nekom svom problemu pa nismo za pricu.Ne shvataj sve suvise licno i ne oprastaj se od prijatelja tako lako.Pozdravlja te Sneza.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga moja Snezo,sreco moja......jako mi je milo sto si mi pisala,skoro da sam se rasplakala. :cry: :cry: :cry:
Mislila sam da su me svi ostavili,mnogo sam vas zavolela i ne bih nikada ucutala na svoje prijatelje.
Ti me Snezo moja citas kao knjigu i drago mi je zbog toga,jednostavno osecam neizrecivu srecu sto je tako.
Draga moja Snezo,ucinila bih sve za prijatelje prave,nema granice moje ljubavi.Kada bih mogla sve bi vas nasla i zagrlila,izvinila vam se licno,ne tebi jer se nisi naljutila na mene nego Zoli i Andeliji.Tebe bih pronasla i prvo bih se isplakala,zagrlila te i uzela za ruku da me povedes u buducnost i da mi das malo tvoje snage.Izvini ne mogu da ne zaplacem,dirnulo me tvoje ogromno istinito prijateljstvo,svaka tvoja rec je toliko mocna da i ako se ne znamo licno,preko daljine deluje toliko da uvek razmisljam o svakom tvom savetu i svakom tvom pismu :cry: :cry: :cry: Nikada se ne bih sreco oprostila od prijatelja,ali kada to oni odluce jako mi tesko pada.Mozda bih bolje prolazila da nisam toliko osetljiva i da shvatam to drugacije ali sigurna sam da si me sada kroz pisma upoznala i da znas kakva sam osoba.Nemam samopuuzdanja,nisam ga nikada ni imala,ne znam draga Snezo da li to potice iz mladosti,imam toliko puno toga da ti kazem.Zelja mi je da ti predocim celokupnu sliku pa da mi kazes gde i sta me toliko muci i vuce unazad.Jednostavno nikako da se pomerim sa mesta,kao da sam paralisovana,pocinje me opet gusiti,pocinje mi depresija,pocinju mi misli o strahu,pocinjem osecati veliku nelagodu i iskreno receno bojim se da mi se stanje od 3 prijasnje godine ne vrati.Sutra idem sa muzom kod psihijatra,pitacu ga da li mi ove tablete odgovaraju,draga moja Mila Snezo ne znam kako da se pronadem i gde sam se izgubila :cry: :cry: :cry:
Toliko me sve opet pocinje muciti u dusi,trazim lek u tabletama,psihijatra,vama,ne znam gde da ga trazim? :cry: :cry: :cry:
Zasto nisam osoba koja sam nekada bila,slomljena sam u dusi.... :cry: :cry:

Sreco moja,neka ti Bog Dragi da puno zdravlja i srece u zivotu i neka te Blagoslovi kroz sve dane tvoga zivota!
Voli te tvoj Ontario
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Ontario draga, pa ja se nisam naljutila, mozda ti nisi razumela moju poruku?
ona je bila da ne zelim da te sputavam , nego da ti dam vise vremena da pronadjes ono sto tebi treba . Da sam se naljutila to bi znacilo da sam primila personalno, a ne vidim povoda da je bilo da nesto treba da primim personalno. Tada bi ti i poslala poruku da sam se naljutila i obrazlozenje iste, ovako mogu samo da vidim da si ti mozda primila personalno?

Sa samopouzdanjem se niko ne rodi to se stice sa vremenom i za to nikad nije kasno , svako od nas moze da gradi samopouzdanje i da ga odrzava. Najvaznije je da znamo gde smo na toj skali, pa ste stepenice i poceti raditi na sebi.

Ne vidim ja da si se ti izgubila , pa treba da se pronadjes ,nego samo se preopteretila sa mislima koje ti oduzimaju energiju da imas za ono sto ti zelis.

Zato glavu gore i postuj sebe i voli kao sto volis svoju decu, znam da svaka majka ima neogranicenu ljubav za svoje dete , e pa takvu ljubav moramo dati i sebi samima.

Snezo, upravo tako , svakom naidju i neodgovarajuci i nezvani problemi, pa hteli ne hteli moramo s epozabaviti i sa njima iako nismo zeleli.

Pozdrav za sve.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga moja mila prijateljice Zole!
Bas sam sretna jer si ostala ovde sa nama,mislila sam da si se naljutila i bila sam jako tuzna zbog toga.
Inace ovih dana sam jako preosetljiva,nije mi nesto dobro u glavi,idem kod psihijatra pa cu ga pitati.Bojim se jako :cry: :cry: :cry: !
Pocinje mi depresija,neka mi je zbrka u glavi ne znam sta mi rade ove tablete sa mozgom ili ja radim sama sebi :roll: :roll:
Nisam draga moja Zole razumela tvoju poruku,mislila sam da si me ostavila :cry: :cry: :cry: i tako mi je jaka zelja bila da te zagrlim i da ti se izvinem.
Toliko vas volim da ne mogu to recima izreci,vase mi prijateljstvo znaci mnogo,vasa svaka rec,svako pismo.
Nisam dobro draga Zole,nisam vam do sada pisala o tome,pocelo je sve prije nedelju dana,pocinje mi strujati kroz telo neki strah,neka nelagoda,molicu se Bogu da mi pomogne da se izborim sa ovim demonima.Bas sam bila zadovoljna mesecima na tabletama,osecala sam se odlicno i evo sve opet poce da se polako vraca :cry: :cry: :cry:
Nemojte mi zameriti jer pogresno shvacam stvari,jednostavno se nesto desava......
Prije par dana otisli smo ko kafu ja i muz...ispred Tim Hotronsa je parkirao auto.Ja sam izasla van i izgubila se,nisam znala gde mi je auto,a on je bio ispred samog ulaza.Ne mogu da se setim dva prijasnja dana sta sa skuvala,ne mogu da se setim mnogih delova zivota iz nase zemlje,primetila sam da se gubim :cry: :cry:
Sutra cu imati razgovor sa psihijatrom i pitati ga da li je to od lekova,mozda me moze poslati na snimanje mozga....
Muz mi je danas govorio koliko sam se udebljala i da nije dobro za zdravlje jer imam skoro 41 godinu,a ja sam se naljutila na njega i pitala ga zasto me smatra da sam slon...
Pocela sam da budem drska prema deci,zadesila sam sebe da sam opet neraspolozena :cry: :cry: :cry:
Ne znam zasto?
Rekao mi je mali da se obratim psihijatru :cry: :cry: :cry:
Sutra cu vam javiti sta mi je psihijatar rekao.
Ljubi vas sve NEIZMERNO vas Ontario! :P
SnezanapP
Stalni član
Stalni  član

Post od SnezanapP »

Uh,Ontario,ne znam sta bih ti zapravo pre rekla,pa ce ovo verovatno biti malo konfuzno jer mi mnogo misli navire u odnosu na tebe.Kada sam zadnji put kardiologu opisivala moju aritmiju rekla sam mu da osecam kao da mi se srce nalazi u maloj kutiji i da bezglavo i ogromnom brzinom udara o njene zidove .Sada mi se cini da se ti tako osecas u svom telu i znam koliko ti je tesko.Nadam se samo da ce ti psihijatar moci konkretno pomoci u tvom problemu,ne znam koliko si vec u razgovoru sa njim i kakav je zapravo njegov uspeh u radu sa tobom .Nije sve ni u lekovima,oni mogu smanjiti simptome ali po meni razgovor i rad sa pacijentom u kome on bude naveden da nadje srz svog problema a zatim nacin da taj problem prevazidje je ako ne veci onda iste vaznosti.Jer retka su psihicka stanja gde se lecenje svodi na suzbijanje destruktivne licnosti samo lekovima .To po meni nije nista ali ja naravno nisam lekar,samo ja ne bih bila zadovoljna takvim resenjem.Ako je kod tebe u pitanju samo depresija onda bi iskusan lekar morao lako da se zajedno sa tobom izbori sa tim.Jasno mi je da kod tebe ne postoji samo jedan fiksiran problem kao sto je postojao kod mene,i da je i lacenje slozenije.Ali ako sam ja uspela da se izborim sama,verujem,da i ti to mozes uz pomoc srtucnjaka.Ontario,vera u Boga je vazna,ali ti moras imati i veru u sebe da bi ti ON pomogao.Nije sve u tome da ti prepoznas i priznas svoje slabosti,moras krenuti i korak dalje.Vazno je i da se smiris i da zaustavis tu konfuziju u glavi.Ako si na bolovanju koristi svaki trnutak da sa nekim od svojih budes napolju,ne znam kakvo je sada vreme kod vas,izbegavaj zatvoren prostor gde ce ti misli nemilosrdno hrliti ka losim svarima.Angazuj porodicu sto vise da ti pomogne.Zaustavi sebe ako krenes ka konfliktu ili svadji.Ako moras da budes unutra na primer pravi sa decom omiljene kolace, i vec bih imala hiljadu stvari da ti predlozim kako da oteras i Proteras depresiju.

Eh,ko zna koliko sam se sada nalupala,ali ovo je bilo od srca da ti nekako pomognem.Vidim da i od zole mozes saznati mnoge stvari o prevazilazenju teskih trenutaka,mi smo za tebe ovde, imas nasu podrsku a sada ti treba da krenes.Voli te i pozdravalja prijateljica iz daleke Srbije
SnezanapP
Stalni član
Stalni  član

Post od SnezanapP »

Toliko me sve opet pocinje muciti u dusi,trazim lek u tabletama,psihijatra,vama,ne znam gde da ga trazim? Ontario,ovo su tvoje reci,a ja cu ti reci,lek se nalazi u tebi i samo u tebi.
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Ontatrio, samo sto sam stigla i skuvala kafu, ali mozda ce vaznije da bude da ti posaljem iskrenu poruku iz dubine moga srca (kao sto Sneza vec rece, tu smo uz tebe i iskreno ti zelimo samo najbolje).Dobro sto si otisla kod psihijatra , jer to je najvaznije , on je strucnjak i on ti pomaze i MORA znati sve promene raspolozenja dok si na terapiji!

Bez obzira koliko si na terapiji, ne sumnjam da ne znas da uvek moze da dodje da doktor mozda treba da koriguje date lekove ili vec sta je njegovo resenje u takvim situacijama kad se raspolozenje menja.

Iskreno se nadam da ti je vec bolje i da je doktor preduzeo sta treba da ti olaksa maksimalno.
Sad je najvaznije da cujes sta on kaze i na cemu si, tada ce ti odma biti lakse sa te strane.

Sa drugim nezadovoljstvima pooolako , nista to odjednom ni ne dodje , pa nadji sve strpljenje koje ti je potrebno uz pomoci svi koji te vole i cene ( a uvek ih imas) na prvom mestu porodica.Seti se da nikad nista nije tako crno kao sto se nama ponekad cini.

Ja se cesto setim u teskim situacijama , da se malo odmaknem pa da ih pogledam sa svih strana kako nebi primetila malo svetlosti koliko toliko i tada krenem u tom pravcu. Ti imas veeeeliku svetlost , dvoje decice , koja te VOLE i njima si najvaznija na ovom svetu. To neka ti bude VEELIKI oslonac za sve ono sto zelis prevazici!

Snezo, drago mi je da sam saznala da si iz Srbije , ma koliko bila geografski daleko uvek je tu samnom!

Pozdravljam vas , u velikoj zelji da se Ontario oseca jacom cim dodje od doktora!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Prijateljice moje mile! :P
Nisam stigla da vam pisem ranije,danas sam jako bila razocarana kod mog psihijatra,pricao je citavo vreme sa mojim muzem,mene je dosta ignorisao i kritikovao me jer ne sednem u auto i odem na taj strasan autoput :o govorio je muzu da me prisili i da bi se sada na ovim lekovima morala osecati odlicno i bez trunke straha.Nije se video sa muzem 8 meseci,citavih pola sta je sa njim pricao,pocela sam da placem jer mu nisam mogla dokazati da se bojim :cry: :cry: :cry:
Toliko sam se nadala u njega danas,evo sada se osecam bez veze,kao da sam pricala sa zidom,a ne sa njim.
Idem ga videti sama pocetkom Aprila,ne znam hoce li onda nesto preduzeti,dozu mi ne menja,lekove isto,meni nije dobro u glavi ali sta vredi da pricam.Idem kod psihoterapeuta u petak,ne znam hoce li mi on dati neko obasnjenje,umorna sam vise od svega.Ni psihoterapeut/ne znam ni da li je pravi posle svega/mi nikakve savete ne daje,samo me slusa kada pricam i pise.
Meni trebaju saveti i obrazlozenje za ovo moje stanje.Draga moja Snezo,da tacno je 100%da se moram uzdati u sebe i da je tu resenje problema.Toliko mi je sve zapetljano :roll: :roll: :roll: zaista neverovatno!
Muz mi i dalje govori,niko nije umro od napada panike,pa sta i ako dobijes ali sta vredi,kao da mi kroz jedno uho ude kroz drugo izade.Cujem veceras jos na vestima u autu da je jedan covek umro u avionu,a zalio se stjuardesi da mu nije dobro i da ga hvata panika :o :o :o e pa uvek naidem na nekakve gluposti.Kupila sam knjigu da vezbam kako da promenim misli i evo stoji mi,nisam ni pocela da pisem.Jednostavno nemam volju....
Draga moja Zole valjda cu se uspeti ispricati sledeci puta sa njim,jer idem sama,on je odlican psihijatar samo sto ne prica puno,samo pise i slusa i odgovara na pitanja kratko.Deca su mi velika svetlost zbog koje zivim i borim se.Zole budem neraspolozena bez razloga,ne mogu obrazloziti jer razlog ne postoji.Mozda je to od ovih tableta...
Samo da ne upadnem u vrtlog u kome sam bila godinama.
Drage moje da li ste imale strasne panicne napade i sta ste radile?
Kada pocne gusenje sta raditi,ja ne znam ni kako da disem?
Kako preseci misli kada se paralisem,mozak ne funkcionise :roll: ?
Mozda bi se mentalno osecala bolje kada bih to pobedila,mozda je to sto mi ne da napred :roll: :roll: :roll:
Stalno sam u cetiri zida,Snezo upravu si da trebam ici napolje jer dane provodim u cetiri zida.
Mozda i to utice na moje raspolozenje/ja sam stalno umorna i stalno spavam.
Sinoc nisam spavala do pola 6 ujutro,zato sam posle podne.Jos samo mi je falila nesanica,a tablete su bas jake i eto nisam mogla zaspati ni pored njih.Misli mi lete sto na sat....
Ljubi vas Ontario,nadam se da ce doci dan kada cu vam pisati o uspehu i podeliti veselje sa vama! :P :P :P
Snezo posto si deleko preko okeana,saljem ti pozdrave u Srbiji sa nadom da cemo se jednom videti u zivotu! :D
SnezanapP
Stalni član
Stalni  član

Post od SnezanapP »

Draga, Ontario,rekla si jednu vaznu cinjenicu a to je da je tvoj psihijatar odlican strucnjak.Potrebno je ,onda da samo imas poverenja u njega i da mu prepustis tempo rada sa tobom,jer ne mogu svi ici istim tempom sa istom terpijom i sl,Vazno je i da mu redovno prenosis kako se osecs da bi on mogao mozda da koriguje terapiju.Kazes da te je izgrdio,mozda je mislio da ti je to zapravo potrebno kao stimulans da nesto sama uzmes u svoje ruke sto izgleda nije uplilo.Ali ako je dobar strucnjak pronacice modus da pridje tvojoj psihi.Iako patis moras imati strpljenja i dati sebi vremena da izadjes iz sadasnjeg stanja.Ali ne dati sebi vremena u smislu da govoris uradicu to jednog dana vec svaki dan radi po nesto i po malo. NULLA DIES SINE LINEA,Svaki dan po jedna crta.
To sto tvoj psihoterapeut samo pita,slusa i pise i jeste deo terapije.Kroz pitanja i tvoje odgovore ,koji su u stvari odgovori samoj tebi,a ne samo njemu on te vodi do toga da bolje kako bih se izrazila procitas sebe,dovede te do tacaka koje moras da razresis sama sa sobom.Zato ti on ne daje objasnjenja vec te vodi do toga da resenja nadjes u sebi.Pokazi mu da mu verujes, da rado saradjujes,napravi neku salu i vas odnos ce pored profesionalnog postati i ljudski.Pruzi im ruku jer nemas sta da izgubis.Malo se vise otvori,nemoj odmah meriti da li je nesto dobro ili ne jer i sama znas da je tu potrebno vreme.
Drage moje,napokon mi je moj doktor javio da je procitao moj holter,ama procitao bi do sada i rimsko pravo,i veceras idem da vidim sta je i kako je i sta cu ja dalje sa ovom mojom neumornom pticom trkacicom :D .Cekala sam da me pozovu 12 dana a onda sam ja nazvala i otvoreno rekla da za nesto sto placam ocekujem profesionalan odnos i da sam toliko htela da cekam isla bih u bolnicu i uradila to besplatno,kad ono juce poziv i izvinjavanje zaboga sto su zakazali,i da mogu doci kod doktora danas.Oglusila sam se o njihovo izvinjenje,neka im hvala,za svoj novac ocekujem i trazim mnogo vise.Kada se vratim pisacu vam kako sam prosla...
SnezanapP
Stalni član
Stalni  član

Post od SnezanapP »

Evo me ,drage moje,stigla sam od kardiologa.Sve u svemu,na holteru nista zabrinjavajuce,bilo je extrasistola ali ne mnogo bilo je pulsa oko140 kada sam bila pod naporom sto on kaze da je normalno,u toku noci mi se puls smanjio u jednom trenutku je bio 42 i za to kaze da je normalno u snu.Prosecni ritam mi je 71 sto je idealno,i sta reci,Ultrazvuk osim vec postojeceg malog prolapsa odlican,jos nam ostaje test opterecenja u subotu,pa da zaokruzimo pricu.Razgovarali smo vise od sat,valjda da se iskupi za onaj holter sto nije na vreme procitao,ispitala sam ga sve sto sam zelela a i on mene.Sada cekam jos taj test opterecenja pa da vidim,zasto je ovo moje srce ludo.Voli vas i pozdravlja Sneza
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Evo stizem i ja, ceo dan me uhvati neka kijavica , nikako da prestane, mozda je vec neka alergija videcu :roll:

Ontario draga, najvaznije je da tvoj psihijatar ustanovio da to tvoje momentalno stanje nije od nus pojava terapije koju uzimas, pa samim tim tu nem asta da ti koriguje. To je pozitivno , da si sigurna da je terapija ok. E , sad sto si se osecala ignorisano od strane njega , posto je posvetio vreme tvom muzu, mozes i iz toga sledeceg puta u slicnim situacijama da budes otvorenija i da kazes (bez osudjivanja) osecas se tako i tako i zelela bi to i to. pa ces videti da li ces dobiti zadovoljavajuce rezultate.

Vidis i sama da ima dosta toga sto ne radi za tebe nikako i upravo si ti ta koja moras doneti cvrstu odluku da pocnes da controlises ono sto mozes - SEBE -. Milsim svoje navike koje ti ne donose rezultate kako ti zelis.

Prostim recima - PROMENI ODNOS PREMA SEBI.
ako jednu noc nisi spavala , nateraj sebe sutra da ne spavas preko dana nego da ranije ides u postelju uvece i takve stvari sto je u tvojim rukama da kontrolises. Da izadjes bar 20tak min. svaki dan prosetati, popricati sa nekim i jednostavno da nisi u kuci ceo dan.

Sto se tice panike , znam jedno , a to je kad pocne panika , mi je ne mozemo zaustaviti , znaci pustiti je nek odigra svoje kolo , znajuci da nam nista nece biti osim sto se posle toga osecamo umorni i mozda malo iznemogli i nista drugo nemoze da se desi.

Pogresan nacin u panici:strah od simptoma naseg tela -zasto se tako osecam?
jos vise panika se povecava - strah od povecavanje neprijatnosti u telu
Panika nastupa - bum!

Koristan nacin kad nastupi panika:

Prvo i najvaznije kad nastupa panika je da primimo to stanje kako jeste (znajuci da smo i pre prosli kroz to)
duboko disanje nekoliko puta , zatim nezno pitati sebe - Sta me zaista danas ili ovih dana najvise muci?

saosecajno popricati sa sobom( mislim nas internalni dialog koji mi vodimo sa sobom , puno puta nismo ni svesni toga)

To sve donosi spokojnost, samopouzdanje - nema iscrpljenosti ankziosnosti.

Znaci prolaziti kroz taj nemir , a ne suzbijati , donosi nam da sve redje nastupa panika i sve krace traj ea polako se i izgubi , jer je se ne plasimo vise .

U nadi da ce ti ovo bar malo dati motivacije !

Sneza ti objasnila jedan deo , ja pokusavam izaci u susret sa drugim delom, a do tebe je da vidis sta i da li nesto od toga moze da radi za tebe.

Ukoliko bilo sta radi, od svega sto smo pokusale , daj nam do znanja sta radi a sta ne , pa da pokusamo koliko mozemo ici u zeljenom pravcu .

Snezo, nasmeja me ti sa recenicom: -procito bi i rimsko pravo do sada :lol: :lol: :lol: , ali sto je najvaznije ti si uradila pravu stvar , jer si pouzdano stala iza tvojih opravdanih ocekivanja .
Nadam se da rezultati budu zadovoljavajuci!

Pozdravljam vas i odo da nesto spremim za veceru, ovo druzenje sa vama mi je drago i koristim ujedno i da sednem i predahnem od trcakanja ceo dan , a ujedno mozda pomogne i ontario nase iskreno caskanje o sebi i onoga sto nam licno koristi ili ne.
Odgovori