Evo stizem i ja, ceo dan me uhvati neka kijavica , nikako da prestane, mozda je vec neka alergija videcu
Ontario draga, najvaznije je da tvoj psihijatar ustanovio da to tvoje momentalno stanje nije od nus pojava terapije koju uzimas, pa samim tim tu nem asta da ti koriguje. To je pozitivno , da si sigurna da je terapija ok. E , sad sto si se osecala ignorisano od strane njega , posto je posvetio vreme tvom muzu, mozes i iz toga sledeceg puta u slicnim situacijama da budes otvorenija i da kazes (bez osudjivanja) osecas se tako i tako i zelela bi to i to. pa ces videti da li ces dobiti zadovoljavajuce rezultate.
Vidis i sama da ima dosta toga sto ne radi za tebe nikako i upravo si ti ta koja moras doneti cvrstu odluku da pocnes da controlises ono sto mozes - SEBE -. Milsim svoje navike koje ti ne donose rezultate kako ti zelis.
Prostim recima - PROMENI ODNOS PREMA SEBI.
ako jednu noc nisi spavala , nateraj sebe sutra da ne spavas preko dana nego da ranije ides u postelju uvece i takve stvari sto je u tvojim rukama da kontrolises. Da izadjes bar 20tak min. svaki dan prosetati, popricati sa nekim i jednostavno da nisi u kuci ceo dan.
Sto se tice panike , znam jedno , a to je kad pocne panika , mi je ne mozemo zaustaviti , znaci pustiti je nek odigra svoje kolo , znajuci da nam nista nece biti osim sto se posle toga osecamo umorni i mozda malo iznemogli i nista drugo nemoze da se desi.
Pogresan nacin u panici:strah od simptoma naseg tela -zasto se tako osecam?
jos vise panika se povecava - strah od povecavanje neprijatnosti u telu
Panika nastupa - bum!
Koristan nacin kad nastupi panika:
Prvo i najvaznije kad nastupa panika je da primimo to stanje kako jeste (znajuci da smo i pre prosli kroz to)
duboko disanje nekoliko puta , zatim nezno pitati sebe - Sta me zaista danas ili ovih dana najvise muci?
saosecajno popricati sa sobom( mislim nas internalni dialog koji mi vodimo sa sobom , puno puta nismo ni svesni toga)
To sve donosi spokojnost, samopouzdanje - nema iscrpljenosti ankziosnosti.
Znaci prolaziti kroz taj nemir , a ne suzbijati , donosi nam da sve redje nastupa panika i sve krace traj ea polako se i izgubi , jer je se ne plasimo vise .
U nadi da ce ti ovo bar malo dati motivacije !
Sneza ti objasnila jedan deo , ja pokusavam izaci u susret sa drugim delom, a do tebe je da vidis sta i da li nesto od toga moze da radi za tebe.
Ukoliko bilo sta radi, od svega sto smo pokusale , daj nam do znanja sta radi a sta ne , pa da pokusamo koliko mozemo ici u zeljenom pravcu .
Snezo, nasmeja me ti sa recenicom: -procito bi i rimsko pravo do sada

, ali sto je najvaznije ti si uradila pravu stvar , jer si pouzdano stala iza tvojih opravdanih ocekivanja .
Nadam se da rezultati budu zadovoljavajuci!
Pozdravljam vas i odo da nesto spremim za veceru, ovo druzenje sa vama mi je drago i koristim ujedno i da sednem i predahnem od trcakanja ceo dan , a ujedno mozda pomogne i ontario nase iskreno caskanje o sebi i onoga sto nam licno koristi ili ne.