aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: aritmija

Post od zola29 »

Snezo, super sa rezultatima , bravoooo!
E, ovo vec cenim izvinjenje sa "kamatom" to je za mene dobro pokrice, znaci dobila si njegovo vreme sat vremena i mogla si da dobijes odgovore koji su ti bitni. Jos jedna potvrda zasto je vazno ceniti sebe znati svoje prioritete i ne odustajati od njih.

pozzz!
Za drugarstvo i druzenje!!!
SnezanapP
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 18, 2010 4:14 pm

Post od SnezanapP »

Cao,prijateljice,moje.Kako ste danas provele dan,kod nas je bilo divno vreme,pravi prolecni dan,AH,TO PROLECE,sunce poneka smela pticica zacvrkuce,sedsela sam na klupi ispred kuce i uzivala.Kako mi samo ova svetlost prija posle dosadne i duge zime.Kako je kod vas,Ontario kako je prosao tvoj dan,kad bih mogla da uhvatim jedan zracak ovog naseg sunca, stavim ga u kutiju i posaljem ti...Steta sto ne moze preko interneta :D Zato ti saljem osmeh,prijateljsku podrsku, a tebi Zola topli stisak ruke,i poljubac.Bas me ovo sunce odobrovoljilo.... :D :D :D
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Snezo , nema nam ontario danas, nadam se da je ovo sunce malo i njoj doprinelo.
Ovde je isto pravi prolecni dan , drugi dan ne treb ani jaknica :lol:
Drago mi je da si imala divan dan i da ti ovo vreme odgovara.

Ja obozavam prolece i leto, jedino evo vec druga godina "svadjam " se sa nekom alergijom ili sta je vec :roll: prosle godine krajem aprila , dr. mi je dao -areas- koji sam uzimala 10 dana i tako da je pomoglo malo. Danas sam htela da idem da mi prepise , ali sam bila dosta umorna kad sam isla sa posla pa sam ostavila za sutra ako radi.

Pozdrav i uzivaj u prolecu , evo za dva dana i zvanicno stize :lol:

ontario , kad se odmoris dobro odkucaj koju rec , da li ti je malo lakse?

pozzz!
SnezanapP
Stalni član
Stalni  član

Post od SnezanapP »

Cao,drustvo,danas sam bila i na testu opterecenja,i hvala bogu,nema traga ishemijskoj bolesti,cak mi nije zabelezena ni jedna extrasistola.E pa neverovatno.ovakve tegobe,a nista ozbiljno.Jedino taj moj prolaps koji je doktor nazvao mali prolaps moze da mi pravi odradjene tegobe sa ritmom srca,i po njegovoj proceni tu je samo potreban odredjen rezim zivota terapija koja mi je nesto smanjena u odnosu na ranije i magnezijum dva puta godisnje po mesec dana.Rekao je da poradim i na fizickoj kondiciji jer mi to moze mnogo pomoci.I to je to.Pogodite sta me je suprug pitao :wink: Pozdrav,Sneza
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Evo me lepe moje prijateljice,konacno da se javim,bas sam letala ovih dana :wink:
Prvo Snezo draga moja svaka cast,bas sam presretna zbog tebe jer ti je dobro,nemas nista zabrinjavajuce,super e sada cemo da slavimo! :lol: :lol: :lol: Uh......mogu misliti kako to je laknulo,sada lepo uzivaj u vremenu i bas bi trebala malo da nam posaljes draga :wink: ,ovde kod mene i Zole zahladi :roll: eto nema nama jos proleca.
Zole srce,kako si mi ti?Jesi li isla na alergo test?Ja imam pumpicu za nos zbog alergije,super je ne znam imas li je ti?Zove se:
NASONEX.....pokusaj nju da koristis :wink:
Zole draga bas ti hvala na tim savetima za paniku,ja ne znam ni kako da disem kada to pocne :roll: :roll: :roll: super su ti saveti...
Drage moja ja sam imala tolike bolove u vratu i srednjem delu kicme da me nateralo da placem.Nisam nista mogla,evo jos me boli,kao malkice da me je popustilo.Ja mislim drage da cu morati pristati na te inekcije jer ovo me dovodi do ludila.Vec sam se popela muzu na vrh glave sa jednim te istim:boli me......kao svabo tra...la.....la.....
Jako sam zbog toga nervozna,uh.......grozno se osecam......toliko boli da bih iz koze iskocila a ne mogu.
Drage bila sam kod psihoterapeuta,pitam ga lepo za savet,a on meni ti si upala u medicinski sistem,nemam sta da ti predlozim,kod tebe se svasta desava(imam kaze na tanjuru mnogo toga).....e pa.....bar da mi ja dao mali malecki savet,a on nista.Snezo moja draga,ovIh dana nam je bilo sunce pa sam se bolje osecala psihicki,a evo danas zima i oblacno pa i ja kao vreme,sva sam neka pokisla.Zole draga kako podnosis ovo vreme?
Drage isla sam jutros do sopinga i hodala sam od trgovine do trgovine,nisam nista puno kupila samo jednu knjigu i majicu koja kaze:volim Evropski akcenat :lol: :lol: :lol: ......e kada sam je ugledala,bas sam bila sretna, jedva cekam da se prsim sa njom :lol: :lol: :lol: :P :P :P
Kupila sam knjigu o tajni uspeha,neznam Snezo da li je kod vas bio dokumentarac,zove se Tajna,The Secret i govori ustvari kako treba cvrsto verovati u nesto sto hoces da ostvaris i kako je sve moguce.
Ovo je nova knjiga i zove se:Tajna za 10 moci.....The Secret for teen power!
Dobro ce mi doci,nije debela i brzo cu je procitati,pa mogu i iz nje da naucim kako da pozitivno razmisljam :wink:
Kada otkrijem tajne napisacu vam :D
Snezo draga,sta te upitao muz?
Da li za jos jednu bebicu :wink: ?
Cmok drage moje prijateljice,jedva cekam da pisete,voli vas Ontario PUNOOOOOOOO,PUNOOOOOOOO! :P
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Srecan nam dan proleca!

Snezo, super sad znas tacno sta ti pomaze i na cemu si. E, sad mozem samo da nagadjam sta te dragi pitao :lol: a koji je odgovor bijo? :lol: malo sale nikad na odmet.

Ja sam isla na taj test preopterecenja (posto pritisak nekad mi ode gore , nekad dole ) ali nisam izdrzala do kraja i kasnije kad su mi dosli rezultati, moj familijani doktor mi je rekao da moje telo tako reaguje na stresne situacije :roll: Upravo zbog toga, ankziosnosti i 3 panicna napada sam isla na terapije i na neke kurseve da bi maksimalno naucila tehniku kako se nositi sa time .

Ontario, jesi nam ti zauzeta puno , da li se osecas bolje ?

Topao pozzz!
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Ontario, izgleda da smo slale poruke u isto vreme :lol:
Drago mi je da si nasla majicu koja ti se svidja pa i knjigu. Ja obozavam knjige i kad mogu uvek sebi priustim neku po mom izboru.

Eto vidis , te reci od tvog psihoterapeuta "puno imas na tanjiru", mnogo govore, sad jedino da pocinjes razradjivati po njegovom savetu ili od onih laksih ili tezih "SVARIVANJA", to bih po mome misljenju bijo prolaz kroz to.

A za disanje , meni pomaze : vezbca, udahnuti kroz nos dok ne izbrojis do 4, zadrzati vazduh dok ne izbrojis do 7 i polako izbacivati vazduh dok ne izbrojis do 8, 4x, pa kasnije nekoliko puta ako je potrebno u toku dana . Znam da ih ima vise nacina , ovo je nacin koji meni pomaze kad god imam potrebu da smanjim tenziju :lol:

Meni ne treba sprej za nos jer mi nije zapusen, nego mi je doktor dao -aries- u tableticama 1dnu na dan i prosle godine su radile , nadam se i ove ce po potrebi :lol: on mi je reko da sam alergicna na smog , jer uvek kad je povecan smog , ja imam problem.

Pozzz i lepo druzenje sa knjigom.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Zole moja draga,bas ti hvala za ovo sto si mi napisala kako da disem.Ja sam shvatila jedno drage moje:
dok se meni ne upali lampica u glavi i dok ne krenem sama da se suocim sa strahovima,nista ne vredi :roll: :roll: :roll:
Verovatno meni treba biti jasno da se bez veze bojim i da necu umreti od toga :oops:
Zole sto se tice spreja,meni nos nije zacepljen nego kisem puno,ovo mi super pomaze.Dobro je pa si nasla lekove koji ti pomazu,ovde je grozno sto se tice smoga,ja sam bila 8 godina u Winnipegu i klima mi je jako odgovarala.Zrak je izuzetno cist,zima je jako ali naucis na to jer ides svugde autom.Ovde je jako puno fabrika,a tamo ih nema,posebno zeljezara......
Knjiga je super,sinoc sam opet gledala dokumentarac/The Secret.....uh....toliko ti da neke snage,ma predivno :P
Snezo moja,kako nam danas provodis dan?Uzivas li u lepom vremenu draga?
Bar da mogu da preletim,znate ono:da sam soko da preletim...... :cry: :cry: :cry: pa da zagrlim moju majcicu i pronadem moju Snezu :cry: :cry: :cry:
Ljubim vas puno,cim procitam knjigu napisacu vam najvaznije stvari
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Ontario, samo da ti pomogne sa disanjem pa ako treba primam i zahvalnost :lol: ja sam ti samo dala nacin na koji meni pomaze , a znam da ima drugih nacina, sve zavisi za sta se opredelis i sta ti licno pomaze.

Tu se potpuno slazem sa tobom, -dok ti se ne upali lampica- znas i sama da bez motivacije nema nista , a svakog nesto motivise i samo treba naci jaku motivaciju, koju nista nemoze da pobije. Tu smo da pomazemo koliko moze jedni drugima i da izmenemo sta kome pomaze/odmaze :lol:

Eto vidis i knjiga ti se dopada , znaci da ti odgovara, to je jedno od resenja , pronaci sebe u svemu sto ti vazno, a ostalo smanjivati koliko god okolnosti dozvoljavaju ili bar ne reagovati na isto.

Ja ti zelim iz dubine moga srca da pronadjes motivaciju , prodjes kroz strah i zagrlis mamu !!!!

Sto se tice alergije , prosle godine su mi pomogle te tabletice uzimala sam ih 2 x po deset dana , mislim kad je bilo najvise smoga u vazduhu, nadam se da mi i ove godine pomognu, imam problem sa tim smogom htela ja to ili ne , ali tako je :lol:

Hajde citaj knjigu pa nam posalji tvoj utisak iz nje.

Pozzz za sve !
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Hvala draga moja Zole :P :P :P
Zole evo ti ja zaprepasti sama sebe
imam ja starog prijatelja talijana u Winnipegu i on mi kaze da je crveno vino jako dobro i da ga treba piti svaki dan uz rucak po 1dcl.Odem ti ja danas da kupim,donesem kuci i ne znam otvoriti flasu :lol: :lol: :lol: dam sinu i on mi otvori,
Kupila sam za sebe lepe male casice sa stalkom,dodem kuci i stavim da kuvam spagete i sos za spagete.
Kada je bilo gotovo naspem ja u casu malo vina i gucnem uz jelo.........jak.....pa to je kao rakija,grozno.....jos ima 0%secera.....
Evo sada ne mogu da nabijem cep do kraja od vina :lol: :lol: :lol: ,flasa visoka pa mi ne stane niti u frizider niti u vitrinu :lol: :lol: :lol: :wink:
Prije toga sam nazvala u apoteku pa ih pitam,mogu li ja uzeti malkice vina sa antidepresantima svaki dan,kaze ona,moze nema problema ako nije puna casa....eto.....ja poceh kopirati moga prijatelja,on je 76 godina,nema holesterol,srce odlicno,memorija odlicna,a ja mlada,izlapila,visok holesterol,debela.....eto kako vam ja prodoh danas :wink:
Zole knjiga je super,evo ja ti seckam iz novina slicice sve sto mi se svida i sto bi volela imati,kao neka klinka sam,pisacu vam posle zbog cega to radim kada procitam knjigu do kraja.To sam videla na filmu The Secret!
Sve je u vezi pozitivnog razmisljanja,kako mozes sve u zivotu kada cvrsto verujes i kada vidis sebe i osecas sve sto mastas :P i sto pozelis :P
Prvo treba da napisem listu svih stvari sve sto volim u zivotu,onda sve sto me cini sretnom....npr.muzika,ples,setnja,crtanje itd.Pisacu vam ostalo drugi puta :wink:
Zole gde nam je Sneza,draga uzivas li u suncu?Posalji nam jednog smajlija da znamo kako si :wink:
Lepe moja idem sada po cokoladno mleko u Tim Hortons i da jednu zapalim :roll: nikako da ostavim taj otrov :roll:
Ljubim vas puno :P
SnezanapP
Stalni član
Stalni  član

Post od SnezanapP »

Drage moje,upravo se spremim da raskacim komp i da ga nosim u servis da mi ponovo instaliraju op.sistem jer su me ulovili da koristim ilegalni.Htela sam da kupim leg ali mi ovaj decko iz servisa ne da da bacam pare na to :)
ne znam kada ce mi to zavrsiti ali kada se ponovo prikljucim ,pisemo se :D Pozdravlja vas vasa Sneza,ovde je jos uvek lepo vreme,uzivam mada od sutra najavljuju povremenu kisu...Cao

Andjeliji,ako nas jos uvek cita,srecni Mladenci i da njoj i njenom dragom ljubav vecno traje :D
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drage kako ste?Snezo nadam se da ce ti kompjuter biti uskoro gotov :wink: cekamo te :P
Zole kako si danas po ovom tmurnom danu?
Ja sam danas kao i ovo vreme bez veze,bas nista mi se ne radi,cini mi se da cu se izlezavati na krevetu.Sutra idem kod mog lekara,nateklo mi je ispod levog uha i boli me,bas tamo gde imam uvecane limfne zlezde.Molicu ga da me posalje na MRI,znam da je nesto sa parotid gland,nemam pojma sta je,ne mogu videti na ultrazvuku.
Jos malo pa idem kod ORL specijaliste,mogao me je i on poslati na to,ali nije hteo.Poslao me ma CT sa kontrastom ali ga nisam smela primiti pa je sve otkazano :roll: mozda sam ti prije pricala o tome.Dok se tusiram posebno kada ima sapunice mogu na vidim uzasnu razliku,leva strana mi je otecena,desna ne :cry: skroz izpod uha po vratu.
Ala ce me zavuci,krv mi nevalja,pa nemam vise reci,niko nista ne preduzima :-?
Drage javite se kada mozete,evo mi dogurasmo stotu :wink: :lol: :lol: :lol:
Cmok :P
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Ontario, evo i mene, posto nam Sneza ima momentalno problema sa internetom. A drustvo je verovatno zauzeto po lepom vremenu , mislim na ostale ucesnike. Ja sam ok sa ovim vremenom , ne smeta mi :lol: meni smeta kad predje 30C tad se maksimalno zalazem da ugodim sebi koliko mogu :roll:

Zasto da se i ne izlezavas , ako ti to godi i ovako si na bolovanju pa udesavaj sebi koliko god mozes. Sad i taj problem nateknuca ispod uha. Pa uvek nesto nadje da covek mora da resava. Verujem da ce tvoj doktor uciniti sve sto je u njegovoj mogucnosti da resi taj problem.

A za krvnu sliku da li ti je dr. dao nesto da ti se popravi ?
Ja uzimam b12 posto mi je dr to prepisao i kaze da mi je potrebno.

Kako ide sa knjigom da li si pronasla motivaciju za fokusiranje na ono sto ti zelis da postignes?

Dobro ti je to sa crvenim vinom, malo relaksiranja ako ti prija. Ja uzmem irish cream u kafu i to mi prija kad dodjem sa posla ako sam premorena . Meni je problem kad sednem , tada mi treba pola sata da ne micem dok se malo ne odmorim i prebacim "dugme " sa poslovnog raspolozenja u "normalnu" rutinu :lol:

pozz za sve !
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga Zole,ja primam B12 inekcije,za krv niko ne ferma,specijalista/internista me jos nije zvao.....uzas..... :roll:
Ovo me uzasno boli,idem popodne kod mog lekara,uh....on je jako tezak da me negde posalje i nesto preduzme,trazicu MRI ako bude hteo....
Knjigu nisam juce citala ali seckam nesto iz novina,kazu da treba staviti sve slicice sto bi hteo da imas,naprimer neke lepe slicice za odmor,puno novaca,novi besni auto,ogromu kucu,itd i onda mastas o tome,predocis sebi kako bi to radio ili uzivao i na taj nacin pozitivno razmisljas o LEPIM STVARIMA.
Zole trebas rentati dokumentarac:The Secret.....videces puno toga,super je.....
Imala sam 2 nova auta i 2 kuce,to mi bas nije nesto ali naprimer,posto sam jako puno dobila kila mogu da zalepim svoju sliku kada sam bila 52 kile i da silno zelim da budem takva opet.
Znaci sirim pozitivnu energiju .......ili da nadem avion i mastam da ponovo letim u njemu :roll: e to mi je problem da zamislim ali pokusacu....
Eto tako zabavljam se kao skolarac,kupila sam onaj veliki hamer papir pa cu da lepim slicice :wink:
Zole ja ne mogu piti ovo vini,jako je,isto kao rakija jer nema nista secera.
Ja ne pijem kafu Zole vec 2 ipo godine,pijem toplu cokoladu,sa mlekom.Sada sam se setila,posto mi je 41 rodendan u cetvrtak,a sinu 19 u nedelju lepo cu da drmnem jedan bambus/pola crno vino pola kola...nakon puno,puno godina pa ako me uspava ko ga sisa,krevet je blizu.Izgleda da ce mi muz stici sutra uvece pa ce biti za moj rodendan ali nece za rodendan od malog i bas mi je tesko jer nikada skoro nismo skupa kada su rodendani.Prosle godine isto nije bio za rodendan od sina....
Eto Zole moja,prosle godine prvi puta od kada pamtim moja majka nije znala da mi je rodendan i nije me zvala jer joj se stanje jako pogorsalo,gubi se,cak me je pitala pa zar ti nisi rodena i Maju :cry: :cry: :cry: ......jako mi je bilo tesko.Ne znam da li ce znati ovde godine,ona mene uvek zove,za moj rodendan samo nije prosle godine i znala sam da joj se zdravlje pogorsalo.Cekam da vidim hoce li me zvati ove......
Cesto se osecam kao mala klinka,zeljna sam svoje majke i njenog zagrljaja :cry: :cry: :cry:
Nema nam nase Sneze,valjda ce joj popraviti kompjuter uskoro.....
Nema Andelije,nema Maje.....mozda i one imaju problema sa kompjuterom.
Drage pozdrav od Ontaria,Zole radis li danas?
Cmokkk :P
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Ontario, nadam se da je doktor preduzeo mere da te prodje taj bol?
Ja sam dosta sensitivna na bolove. zato imam osecaja i kad se drugi tuzi na iste.
Sigurno , da si zeljna majcinog zagrljaja , ko nije , znas i ako te slucajno ne zove da te voli najvise na svetu , jer majke ne znaju za drugo.

Nazovi ti nju kad zelis da je cujes pa makar to bilo i za tvoj rodjendan , isto ces osecati ljubav i toplinu , vazno da je cujes. To ja radim , kad god pomislim na moje najmilije , ja odma za telefon , to mi "napuni baterije " kad god mi treba :lol:

Tu sam knjigu procitala - the secret- i poklonila sam je mojoj drugarici, na osnovu toga sam ti i rekla moje misljenje da je po meni vazno naci motivaciju koju nista ne moze da poljuljati, a to je individualno koja je .

a ti zelis da povratis istu kilazu koju si imala? da li imas dobru motivaciju za to i da li radi za tebe ?

Ja se nekako ne vracam sa zeljom da bude kao pre jer je sve promenljivo i nista nije za stalno, meni vise koristi kad mi nesto ne stima da gledam kako da ga korigujem ili izbacim da radi najbolje za moje potrebe , a zatim i zelje, ako je moguce .

Posto ti i muz dolazi za tvoj rodjendan , zelim da imate lepe i tople trenutke.
Verovatno ima takve sate da ne moze da ispuni svoje zelje da bude sa vama kad on zeli.

Sneza , verovatno ceka majstora da uradi njegov posao, a Angela i drustvo verovatno zauzeti sa drugim stvarima .

pozz za sve !
Odgovori