aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Re: aritmija

Post od andjelija81 »

juce sam imala skok pritiska u ordinaciji kod ginekologa! :oops: izasla sam napolje odmah da izmerim pritisak (nosim stalno aparat u tasni :oops: ) i pala sam u nesvest kad sam videla 147/90 :o :o :o ne mogu da verujem!!! popila sam odmah ceo bromazepam i pola diunorma. . posle je dosla i mama jer je i ona imala zakazano, pa sam se malo primirila.
dr je SUPER :D dala mi je sada trodnevnu terapiju zbog sekreta. . pa cemo oko 10-og da radimo papa .. pitala sam za propranolol, kaze da ne brinem , da cu piti nesto drugo tada, verapamil sme da se pije . .a da ako budem morala propranolol, onda ok, i ponovila ono sto je i moja dr rekla - da je veca steta za bebu da meni bude lose, nego sto je steta od leka! rekla sam da zbog kukavicluka nisam dolazila jer se plasim papa testa, gledala je stare nalaze i kaze - nema razloga, sve je bilo u redu. na kraju me ispratila i rekla, opustite se, zdravi ste, slobodno pravite bebu :D ja sam joj se zahvalila jer me uvek umiri :oops:
da li normalno da kod napada panike toliko skoci pritisak? ali bas, da bude 150 :o pa meni se to cini nenormalno. . ne znam kako uspem da se toliko nasekiram i nabijem sebi toliki pritisak. mislim da sam kao i snezana hipersenzitivna :( svaka sitnica me potrese, ne daj boze nekih vecih stresova, pa lepo bih presvisla. .. .

ontario, nemoj se brinuti, mozda si previse razmisljala o tome sto nisi popila lek, pa ti zato i nije bilo dobro. .nemoj se opterecivati, nije nista strasno. moja mama isto ima taj dozer, to je dobra stvar. vidim da si krenula po lekarima. . javi se kada budes nesto znala. .
saro, bas si bila hrabra, cestitam!! rekla sam ti ja da to nije nista strasno. :wink: eto vidis, gastritis, to se leci, nije strasno . .jako je bitno da stigne taj nalaz, da znas da li imas bakteriju ili ne jer ona moze izazvati cir. ja sam sa 17 isto imala gastritis, ali je nalaz na bakt. bio negativan. jel ucis, kako ide?
snezana, hvala na savetima. znala sam i ja da imam prolaps, ali je bio pod kontrolom - do stresa. ali od juna pa na ovamo, nikako da se dovedem u red, ovo stanje bas predugo traje i vec sam jako umorna od svega. ..
MAJO, MOLIM TE JAVI SE AKO NAS CITAS!!!!!! JAKO SE BRINEM!!!!!
sve vas ljubim puno!!!

Savet za danas

Nađite neku zanimaciju, uvek budite okupirani nečim. Nemojte po ceo dan da ležite u krevetu, pitajući se razna pitanja o "smislu života" ili "zašto vam se to sve dešava" i slično. Bitno je da u toku celog dana budete zauzeti nečim.

IZVOR http://www.anksioznost.net/ :wink:
gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

Post od gogi999 »

Andjelija,morala sam da ti odgovorim.
Nije smesno a slatko sam se nasmejala!Isto to se i meni desilo pre par meseci.

Elem,odem ja kod ginekologa i kako sam se pela u stepenice ja vec pocela da "dahcem",a kad sam sela u fotelju da sacekam red meni je vec srce "skocilo"u grlo.Poceh da se vrpoljim u fotelji,da se preznojavam i na kraju(posto sam mislila da ce me strefiti srcka i vec videla hitnu pomoc)neprimetno gurnuh ruku u novcanik i uzeh Bromazpam.Onda ljubazno zamolih sestru da mi donese casu vode i na kraju sam usla u toalet da se malo umijem.

Ali,avaj,jos se ne smiruje a zamalo cu uci kod dr.Onda uzme i 1/4 Propranolola i nastavim da se "smirujem".
Kad sam usla kod njega cini mi se da su me lekovi vec lupili u glavu i bilo mi je svejedno.Onda me on pitao zasto sam tako bleda i dali sam skoro radila krvnu sliku,a ja mu odgovorih da imam takav ten ( a u sebi sam mislila da je to posledica onog od malo pre).
I tako je prosao taj moj pregled ali sam zato naredni put kad sam isla kod doticnog popila lek pre toga i sve je bilo u redu :) :( .
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

gogi999 napisao:Andjelija,morala sam da ti odgovorim.
Nije smesno a slatko sam se nasmejala!Isto to se i meni desilo pre par meseci.

Elem,odem ja kod ginekologa i kako sam se pela u stepenice ja vec pocela da "dahcem",a kad sam sela u fotelju da sacekam red meni je vec srce "skocilo"u grlo.Poceh da se vrpoljim u fotelji,da se preznojavam i na kraju(posto sam mislila da ce me strefiti srcka i vec videla hitnu pomoc)neprimetno gurnuh ruku u novcanik i uzeh Bromazpam.Onda ljubazno zamolih sestru da mi donese casu vode i na kraju sam usla u toalet da se malo umijem.

Ali,avaj,jos se ne smiruje a zamalo cu uci kod dr.Onda uzme i 1/4 Propranolola i nastavim da se "smirujem".
Kad sam usla kod njega cini mi se da su me lekovi vec lupili u glavu i bilo mi je svejedno.Onda me on pitao zasto sam tako bleda i dali sam skoro radila krvnu sliku,a ja mu odgovorih da imam takav ten ( a u sebi sam mislila da je to posledica onog od malo pre).
I tako je prosao taj moj pregled ali sam zato naredni put kad sam isla kod doticnog popila lek pre toga i sve je bilo u redu :) :( .
P.S.
I ja nosim tlakomjer :).Nije to bas uobicajeno,a?
Jaoooj,ljudi ,greskom sam samoj sebi udarila citat :oops:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Drage moje prijateljice,bas sam zadovoljna kada cujem da ste mi ok,

moja Andelija malo si se uplasila,meni je znao biti pritisak 170/90,veruj mi draga sve je to od te nase glupe panike.

Cim si popila nesto za smirenje smirio se i pritisak i ti su bila dobro.Svaka ti cast,eto i taj si pregled obavila! :lol: :lol: :lol: Mogu ti reci da sam jako ponosna na tebe! :P :P :P :P :P

Eto draga Sarice,Svaka ti cast duso,bas si mi veliki heroj :wink: :wink: :wink:
Izdrzala si taj pregled sto malo ko moze,sada ces lepo dobiti terapiju i bices uredu.Duso moja ja ne znam odakle ti cirevi?
Dobices 3 vrste antibiotika ako imas bakteriju da bi je sve resili,samo sacekaj biopsiju.

Pitaj majku,oca,dedu da ti nabave zob sto jedu konji,pa da operu i da taj caj pijes mesto vode.Moj je pokojni otac sa tim izlecio cir,ostao je samo oziljak.Njemu je puko,pa je iskrvario,spasili su ga u bolnici i sa 7 boca krvi....posle nije hteo lekove ne go je pio ladan caj od zobi mesto vode.Pokucaj nece ti sigurna sam skoditi,on ga je pio nezasladenog kada god je zedan.
Drage cerka mi ima danas 14 godina,lepo smo se slikali,pricala je na telefon sa bakama,svi smo lepo rucali,muz je kod kuce,bas nam je lepo.
Od svoga brata je dobila prelepog velikog roza medu,novce i divnu cestitku,reci su toliko lepe i dirljive,divno,prelepo za svoju sestru.Jako se obradovala kada je od brata dobila poklon. :lol: :lol: :lol:
Mene je drage juce malo drmala depresija,danas sam dobila,to mi se desava vec par godina izgleda da su hormoni i da ulazim polako u pred menopauzu.Danas sam ok.......ruka me ne boli za sada.....da kucam u drvo ali nisam nesto puno radila danas sem sto sam skuvala rucak.Sutra i ja idem po nalaze od krvi,drzite mi fige drage moje prijateljice,javicu se......
Ljubim vas puno,lepo mi spavajte i sanjajte :wink: :wink: :wink:
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

gogi :lol: :lol: :lol: gledaju ovi moji papagaji sta se smejem ko blesava 15 minuta bez prestanka!!! :lol:
pa toliko se prepoznajem u tvojoj prici da ti nemas pojma. ..
a pazi sad ovo: vec me strah tog famoznog 10-og! tada ja idem da dam papa, a mama da uzme rezultat :o
juce je pitam: pa jel se brines zbog rezultata?
ona me pogleda ko da nisam normalan i kaze: ne razmisljam o tome uopste. kad sam izasla iz ordinacije prestala sam da mislim o tome . .pa sta i da nije dobar, koliko puta mi samo nije bio dobar, pa biopsija, pa lekovi, pa ne kraju nista, ma cuti bre dete, ti mislis da to ide bas tako lako sa umiranjem. . :o
e pa kazem, mama svaka cast!!! hrabrija si od mene, ja sam k u k a v i c a, plasim se za svoj mali, nikakvi zivotic .. ..
znaci, predlazes da se sledeci put nakljukam lekovima pred odlazak? a kako ljudi da budem trudna, pa ne mozu svaki put da se kljukam lekovima, a zamislite samo te analize .. :roll:

ontario, srecan ceri rodjendan i od mene!!! neka ti je ziva i zdrava i srecna sto godina. lepo je sto je slaze sa bratom, ja nemam brata, i to mi je velika praznina. .. okupljajte se sto cesce mozete, i bez povoda, jedino je porodica prava stvar u ovom ludom svetu. :D
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

Draga moja Andjelija,
tako sam se i ja juce smejala kad sam procitala kako si reagovala.Znas,ja sam mislila da se stvarno niko tako ne ponasa kao ja.Moji mi kazu da niko ne nosi aparat sa sobom ,da sam ja jedinstven slucaj! I vidi ,ja pomislih da sam takva sve dok ne procitah ovo.
Jedino,jedino ti mogu reci(mada nisam sve od ranije pratila ko je sta pisao)(a volela bih da jesam),da ja u trudnoci(mada je blo daaaavno)nisam imala te tegobe ili ih nisam bila svesna.Meni su one pocele posle porodjaja jer su mi pocele tada neke izrazito stresne situacije a ja sam stvarno hipersenzitivna osoba.
I meni niko od roditelja nije takav ali eto..ja jesam.
Ja sam isto tako na nekoj zivotnoj prekretnici sada,dete je poraslo a moje tegobe pojacale.Znam da moram protiv toga,znam da mi to remeti zivot,mnogih stvari se odreknem jer me strah da me "to" ne uhvati bas tada,na mnoga mesta ne odem i mnoge stvari mi izmigolje izmedju prstiju...
Vidim da mi lek pomogne ,da me smiri ali ne volim da to bude nesto sto ce stalno trajati.
I ja sam se bojala odlasku lekaru(miom),pa sam eto,da bih suzbila paniku ubuduce pila lek pre toga.
Malo me utesilo kad mi je jednom jedan lekar rekao da i on ,pre nekih situacija za koje misli da ce biti stresne a vazne su za njega popije lek .
Rekao je da je i njegov profesor u Americi to radio.
Pa sta da onda zakljucimo?

Puno,puno pozdrava :)
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Hvala Andelija draga!
Sarice gde si?Majce kada ces nam se javiti?
Ja sam dobila nalaze krvi,imama veliki manjak zeljeza u krvi,manjak B12 vitamina,povisen faktro za reumu,veliki holesterol i trigliceride,isto kao prosli puta.Imam jako povisenu sedimentaciju i lekar mi kaze da je to od bolova koje osecam u vratu i lopatici :roll: :roll: :roll: ne znam da li je od toga ili ne.....
Tlak mi je dobar 120/75.....jako sam vam umorna i pospana,mislila sam da je tlak mali ali nije,znaci od anemije.....
Pocinjem opet piti tablete za zeljezo u krvi i dobila sam inakciju B12 vitamina.
Kaze mi da ce ortoped videti sve snimke i ramena i kicme.....
Eto drugari moji,nisam bas ok,ali dobro je jer je stitna uredu ostalo.........
Poljubac :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

P.S.
Draga Andelija tesko je izbrisati iz ono sta ako????????
Ne znam vec kada cemo se potpuno opustiti i reci sebi zdravi smo,ZIVELI!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

ma ZDRAVE SMO :D :D :D

Savet za danas

Ako postoje neka konkretna mesta kojih se plašite, jer mislite će vam se tamo "desiti nešto", ili vas zadesiti napad panike - nemojte da zaobilazite ta mesta, već upravo treba da idete na ta mesta. Vaš oporavak se nalazi na tim mestima!

IZVOR http://www.anksioznost.net/

ontario .. jel ti se dopada savet za danas? :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Dopada draga samo ne znam kako da napravim 'prvi korak"????? :-? :-? :-? :-? :-?
Imas li za to savet?
Cmok za vas sve od plasljivog Ontaria
SnezanapP
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 18, 2010 4:14 pm

Post od SnezanapP »

Drage moje,prvi korak treba da bude suocavanje same sa sobom.Razdvojiti iracionalno od racionalng je ponekad tesko ali je moguce,jer veliki broj strahova koje nosimo i tesko podnosimo su zapravo iracionalni.Stvarna opasnost po nase zdravlje je daleko manja.U tom smislu meni je pomogao samo jedan davni razgovor sa psihijatrom koji mi je rekao da meni on kao strucnjak nije potreban vec moja cvrsta volja da pobedim sebe i problem u kojem sam se nasla.Ponudio mi je prijateljski razgovor kada god mi bude potrban ali mi je naznacio da sve zavisi samo od mene...Mislim da uzimanje leka onog trenutka kada nam nije dobro moze da izazove samo laznu zavisnost i trazenje sigurnosti u tom leku.Drage moje kada zalupa srce onako trista u minuti ,ako je to trenutak za umiranje bromazepan nas nece spasiti.Zato uvek pokusajte da autosugestijom smirite sebe pa ako ne uspe tek tada posegnite za lekom
SnezanapP
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 18, 2010 4:14 pm

Post od SnezanapP »

Andjelija,divni su ti saveti i mislim da je to dobar pot u nalazenje izgubljenog samopouzdanja i prevazilazenje strahova
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

ontario, kako? evo ovako: :wink:

Savet za danas

Nemojte bežati od svog straha! Sve što više bežite, strah će vas sve više sustizati!

izvor: http://www.anksioznost.net/

snezana, hvala sto si sa nama. znaci na neko kaze svoje iskustvo i da nas posavetuje, iz drugog ugla!
jer u ovakvom stanju cesto ne vidimo neke stvari, ne mozemo da razdvojimo to racionalno od iracionalnog!!
kada nam je lose, samo za to znamo, samo smo okrenuti tome i ne vidimo zasto nam se to desava, a suvise smo uplaseni da bismo mogli da pomognemo sebi . svidja mi se sta si napisala o lekovima. meni kad skoci pritisak, odmah naravno to osetim, onda jurnem ka aparatu, izmerim, kada vidim koliki je tek onda mi bude jos gore jer se jako uplasim, pa onda posegnem za diunormom i bromazepamom .. kao da ce mi iste sekunde biti bolje :roll: istina, odmah se smirim. i sada mi je smesno kada pisem ovo, jer vidim i sama da je reakcija preteana, ali u tom trenutku mi nimalo nije smesno . .
samo da vam kazem da se ja JAKO trudim i da necu da odustanem od sebe i svog zivota, svojih planova. . pa nece mi moja luda glava biti prepreka za bilo sta u zivotu! i nije mi lako, ponekad je bas strasno, ali necu odustati .. :wink:

eto tako, ontario. .nekada moramo malo prisiliti sebe , jer znas onu misao:
"borimo se, pretrpimo, podnesimo hrabro, prisilimo malo sebe. jer niko lenjiv nije nikada postigao pobedu, niti je kogod spavajuci i sanjajuci pobedio svoga ratnog neprijatelja. onih su pobedni venci koji dobro trce, koji se trude, koji se bore, koji izdrze trudove od borbi." SVETI SAVA
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Hvala vam drage moje! :P :P :P
Zaista je jako osvezavajuce cuti nesto pozitivno,posebno sto je vezano za nase probleme.Snezo hvala ti pa si podelila savet sa nama,cula sam od mnogih da su bili na savetovanju ali sustinu nisam znala.
Ti si kratko i jasno sve objasnila i zasita ti se zahvaljujem od srca. :P
Andelija draga i ti si pocela ici pravim putem i jako sam sretna i ponosna zbog tebe.Raduj se draga svome uspehu,divno je cuti kako ides prema pobedi,ja sam vam zaista na dnu i ne "ispilvavam"nikako cak mi se cini da sve vise upadam.
Snezo ti si 100%upravu,ja sam se pouzdala u lekove i racunam samo na njih i sada posle 6 meseci osecam se iznevereno jer mi nisu pomogli i kao sto kazes i nece ako sama sebi ne pomognem.
Ne znam koji je to davo da mi neda napred? :cry: :cry: :cry: :cry:
Veoma je tesko razumeti,objasniti,to je nesto jace od mene,ne mogu da verujem da me pobedi,svu sam snagu izgubila posle 3 ipo godine borbe.
Uvek se pitam zasto,kao da je vreme stalo,ne vidim nista ispred sebe,neciji zivot zivim, a ne svoj.
Ne znam dokle :cry: :cry: :cry: nekada mislim da je bolje da ne postojim,koracam jer imam svoju decu,disem zbog njih ali se osecam umorna,neki zivi mrtvac bez smeha,ne mogu dalje,kada cu skroz pokleknuti ne znam,borim se jos,disem i zivim,izgubljena sam u nekom prostoru,ne znam da li je san ili je java.
Mozda to nije moj zivot?
Ja nisam ja,pocinujem zaboravljati kakva sam bila prije ovog stanja,gubi se polako slika u mojoj glavi,zarobljena sam ovde,gusi me sve vise i vise,drage moje propadam! :cry: :cry: :cry:

Ljubi vas sve skupa izgubljeni Ontario :cry: :cry: :cry:
Korisnikov avatar
sara08
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 05, 2009 12:24 pm

Post od sara08 »

drage prijateljice :wink:
opet se javljam na brzinu, danas sam imala kolokvij, sutra idem odgovarati za vecu ocjenu iz knjizevnosti, pa imam u srijedu ispit iz engleskog i u petak iz latinskog.
hvala vam sto ste vjerovale da cu uspjeti na gastroskopiji :)
bolje mi je nakon par tableta, sad jedem ko luda, vratio mi se apetit bome, sada samo zelim vratiti izgubljene 2 kg :)
jos cekam nalaz biopsije. kaze mi moja dr da su to erozije, a ne cirevi, premda iskreno neznam razliku izmedu toga :-?
jedino me ovih dana muci opet bubnjanje srca i neki skroz blesavi osjecaj u glavi, kada se dignem crno pred ocima i neki pritisak, neznam kako da opisem. jeste imale takvo sta? kako se toga rjestiti? rekla sam i to dr no kaze ona nije nista, nema potrebe raditi analize, a zeljezo mi je bilo nisko prije pola godine, oko 4, i u 12 mj sam ga opet vadila i bilo je 12, no u zadnje vrijeme sam jako slabo jela zbog zeluca, mislim da je mozda opet palo, tko ce ga znati, kad mi ova neda uputnicu za krv :evil:
draga andelija drago mi je da ti je bolje, tvoji savjeti su stvarno ohrabrujuci i tjeraju naprijed :wink: ta stranica sa koje su ti savjeti mi je u pocetku bila obavezna svaki dan, uvijek me nekako ohrabrilo za dalje :wink:
draga ontario, ovo stanje ima uspona i padova, no sve se moze rjesiti, najvaznije je da ti neodustanes. pokazi tko je glavni, nedaj strahu da pobijedi, jaka si ti, sigurna sam da ti to MOZES! lijekovi nisu tu da te izljece i to sama znas, oni samo prikrivaju simptome i pomazu da ih se rjesis u kriznim situacijama, vjeruj u sebe, idi malim koracima naprijed i sigurna sam da ces uspjeti! nemoj se predati, uz tebe sam :-*
saljem vam puno pozdrava!
* Sve je moguće ako ne odustaneš od snova već na prvoj prepreci! *
Korisnikov avatar
sara08
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 05, 2009 12:24 pm

Post od sara08 »

oprostite na dugackom postu, ali htjela sam s vama podijeliti pjesmu koju sam nasla na internetu... pozdrav! :wink:

Molim te,poslušaj ono što ne kažem

Nemoj da te zavara izraz moga lica. Jer, nosim masku, tisuće maski,
maske koje se bojim skinuti, a nijedna od njih nisam ja.
U pretvaranju sam pravi majstor, ali ne daj se zavarati.
Za ime Božje, ne daj se zavarati.
Pretvaram se da sam siguran
da je sve med i mlijeko u meni i oko mene
da mi je ime samouvjerenost a smirenost moja igra
da je sve mirno i da sve kontroliram i da ne trebam nikog.
Ali, ne vjeruj mi.
Možda se čini da sam smiren,
ali moja smirenost je maska
uvijek promjenjiva i koja sakriva.
Ispod nje nema spokoja.
Ispod nje je zbrka, strah i samoća.
Ali, ja to sakrivam.
Ne želim da itko zna.
Hvata me panika na pomisao o mojoj slabosti
i da će me otkriti.
Zato frenetično kreiram masku da bi iza nje sakrio
nonšalantno, sofisticirano pročelje,
da mi pomogne da se pretvaram,
da me zaštiti od pogleda koji zna.
Ali baš takav pogled je moje spasenje.
Moja jedina nada i ja to znam.
Dakako, ako iza njega slijedi prihvaćanje.
Ako slijedi Ljubav.
To je jedina stvar koja me može osloboditi od mene samoga,
od zatvora što sam ga sam sagradio,
od prepreka što ih sam tako bolno podižem.
To je jedino što će me uvjeriti u ono u što ne mogu uvjeriti sam sebe,
da uistinu nešto vrijedim.
Ali ja ti ovo ne kažem. Ne usuđujem se. Bojim se.
Bojim se da iza tvoga pogleda neće uslijediti prihvaćanje,
da neće uslijediti Ljubav.
Bojim se da ćeš me manje cijeniti, da ćeš se smijati,
a tvoj bi me smijeh ubio.
Bojim se da duboko negdje nisam ništa, da ne vrijedim,
i da ćeš ti to vidjeti i odbiti me.
Zato igram svoju igru, svoju očajnu igru pretvaranja
sa sigurnim pročeljem izvana
i uplašenim djetetom unutra.
Tako počinje svjetlucava ali prazna parada maski,
a moj život postaje bojište.
Dokono čavrljam s tobom učtivim tonovima površnog razgovora.
Kažem ti sve, a zapravo ništa,
i ništa o onome što je sve,
i što plače u meni.
Zato kad sam u kolotečini,
neka te ne zavara to što govorim.
Molim te pažljivo slušaj i pokušaj čuti ono sto ne kažem.
Što bih volio da mogu reći,
što zbog opstanka moram reći,
ali što reći ne mogu.
Ne volim ništa kriti,
Ne volim igrati umjetne, lažne igre,
želim prestati s igrama.
želim biti iskren i spontan te biti ja,
ali mi ti moraš pomoći.
Moraš pružiti ruku
čak i kada se čini da je to posljednje što želim.
Samo ti možeš iz mojih očiju ukloniti prazan pogled živog mrtvaca.
Samo me ti možeš prizvati u život.
Svaki put kad si ljubazan, nježan i kad me hrabriš,
svaki put kad pokušaš razumjeti jer uistinu brineš,
moje srce dobije krila,
vrlo mala krila,
vrlo slaba krila,
ali krila!
Sa svojom moći da me oživiš možeš udahnuti život u mene.
Želim da to znaš.
Želim da znaš koliko si mi važan,
kako možeš biti stvoritelj - do Boga pravedan stvoritelj - moje osobe
ako tako izabereš.
Samo ti možeš srušiti zidove iza kojih dršćem,
samo ti možeš ukloniti moju masku,
samo ti me možeš osloboditi moga sjenovitog svijeta panike,
i nesigurnosti, iz mojega usamljenog zatvora,
ako tako odlučiš.
Molim te odluči. Ne mimoilazi me.
Neće ti biti lako.
Dugotrajno uvjerenje o bezvrijednosti gradi snažne zidove.
Što mi bliže priđeš
to naglije mogu uzvratiti.
To je nerazumno, ali unatoč tome što o čovjeku kažu knjige,
ja sam često nerazuman.
Borim se baš protiv one stvari za kojom čeznem.
Ali rekoše mi da je Ljubav jača od snažnih zidova,
i tu leži moja nada.
Molim te pokušaj pobijediti zidove
čvrstom rukom
jer dijete je vrlo osjetljivo.
Tko sam, možda se pitaš?
Ja sam onaj kojega znaš vrlo dobro.
Jer ja sam svaki čovjek na kojega naiđeš
i ja sam svaka žena na koju naiđeš.

Charles C. Finn
* Sve je moguće ako ne odustaneš od snova već na prvoj prepreci! *
Odgovori