aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Re: aritmija

Post od andjelija81 »

drage moje,
ja sma danas imala nekakav napad, ne zna sta se desilo, nije mi ni sad jasno . . da li je to bio napad panike, nemam pojma, lai je bilo strasno, mislila sam gotovo je, ja umirem! :cry:
sinoc dugo nisam mogla da zaspim, popila sam onda persen i spavala cak do pola 10 .. pritisak mi je bio "normalan" 120 sa nesto . .popila sam lek i otisla kod svekrve. . tamo je bila guzva, nas 15-ak i deca, a mene je malo bolela glava, ali sam bila ok. . kada su se svi razisli ja sam uzela da joj spakujem sudove u masinu i kao ajde da nekoliko casica za rakiju i vino operem rucno . . :o :o :o iznenada mi se desilo da mi je tako pozlilo dok su mi ruke bile u sudoperi!! mislim da mi je bio jako skocio pritisak, pocelo je da mi se sve okrece, sudopera mi se iskrivila, pritisak strasan u vratu i glavi i u levom sinusu :roll: bacila sam sve i trceci u sobu, popila odjednom 2 persena. malo kasnije sam izmerila pritisak 120/70, puls 80 i nesto. .. idealno, a meni katastrofa :roll:
ni sada mi nije jasno sta mi se desilo ali je bilo toliko strasno . . . :cry:
da li mi je skocio pritisak ponovo . .ili mi jako smeta vreme pred ovu kisu . .ili su me deca iznemirila .. ili treba da odem da snimim glavu i eliminisem mogucnost tumora na mozgu i slicnih bolestina??? mislim da sam jako anemicna i da ce moja krvna slika biti alarmantna!! kazite mi sta da radim? jako se plasim ponedeljka! plasim se da idem da vadim krv, plasim se cekanja rezultata, plasim se da idem kod specijaliste, plasim se da mi ne nadju neku tesku bolest, plasim se suocavanja sa tim!!!
mama mi opet nije dobro, imala je vec mesec dana problema sa grlom, danas joj je stigao nalaz brisa, ima bakteriju stafilokokus aureus, a nalaz na gljivice stize tek u ponedeljak. sada jako kaslje, izgleda da se nfekcija prenela i na pluca, mozda ce morati na inhalacije, sutra ide kod lekara .. pored toga je jako umorna i nervozna jer sada rade noc i dan zavrsni racun, pa je i jako razdrazljiva ..
ontario, nadam se da ste lepo proveli bozic :D slusaj me, nemoj se brinuti, vidis da je mr dobar, to je najpreciznije snimanje. sad te salju na ultra zvuk jer mozda hoce da vide meko tkivo, sta znam . .al nemoj se brinuti. smkes li da radis neke vezbice, samo polako, da se ne povredis jos vise! hrabrija si od mene, ti bar smes kod lekara. . ja se jako plasim da idem,a da ti ne pricam od kada nisam bila kod ginekologa :roll: zadnji papa sam radila pre 2,5 godine!!
drago mi je sto se nasa maja javila :D drzi mi se draga, javi nam kada mama ide!!!
saro duso .. mlada si mi puno,a imas problemcice. samo se poslusaj jedno, pokusaj da ne ides redom po lekarima, oprosti sto ovo kazem, ali jako me po necemu podsecas na mene kad sam bila mladja. ako ne moras, izbegavaj ih u sirikom krugu, nemoj da se lepis na taj lepak!!! gastroskopija nije nista strasno, nece ti nista strasno uraditi, jedino sto je jako neprijatna, bar je meni bila. . imala si stresove i verovatno kao ni mi ostali nisi naucila da reagujes na njih, pa ti se sada ovo sve desava. ja smatram da od ovoga mogu da pate samo jako nezne i osecajne osobe koje se za sve brinu a sebi skode. . ontario te je super posavetovala u vezi sporta! mlada si, pokusaj da nadjes neka interesovanja u nepoznatom gradu: upisi se na neku rekreaciju pa ces tako upoznati drugarice, setaj se sto vise, citaj knjige, nadji neki hobi, nesto sto te zanima. . uskoro se priblizava ispitni rok pa ces imati i druge preokupacije :wink:

ljubim vas PUNO *** vasa andja81***
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Drage moje,evo i mene veceras sa vama.....
Danas me jako bolela ruka i rame da sam oplakala,nisam nista tesko radila samo sam zamesila kiflice.Ja zaista vise ne znam sta da radim :cry: :cry: :cry: idem u ponedeljak kod lekara,MRI ramena i lopatice je ok.....pa ko ce onda da mi veruje :roll: :roll: :roll:
Draga Sara,vidis da ima nesto sto je potenciralo panicene napade/STRAH :o :o :o
To ostaje podsvesno u nama,dovoljno je mozda da se desi samo mali incident i da pocne agonija napada.
Kazes zmija......ok......meni je pevac razbio glavu kada sam dirala kredlice i bila sam 2 ipo godine rekla mi je majka.Do tada dirala sam sve zivotinje od tada NIKADA sve do 2006 godine jer sam tada prvi puta u zivotu pomilovala mali stene i odma ga je muz kupio.Ime mu je Max.....
Kada sam bila jako mala secam se da su me zakljucavali u WC u kome je bio mrak za kaznu,svaki puta kada ne bih rucala.Moj je otac saznavsi za zle namere te uciteljice me ispisao iz vrtica i nikada vise nisam isla.Tada sam bila takode 2 ipo godine...
Kada sam bila mala pala sam na glavu pa sam morala nositi naocale,svi su me zafrkavali,zvali sova,sovuljaga,debela i nikada nisam bila skoro sretna u osnovnoj skoli.Na veselicama niko samnom nije hteo da plese od skolskih drugara.Ja sam ljubav pronasala u sportu,jako samo bila zgodna,izgubila mnogo kila,zbog kompleksa prestala nositi naocale i nasla ljubav svoga zivota.Moga muza.....eto bila sam 15 godina......
Tebi je u porodici ankcioznost,kazu ide i genetski bar ovde u Kanadi.....e ja to ne znam posto bake nisam znala umrle su,dede isto,tako da zaista ne znam.Imam polu brata i njegova bivsa zena mi je rekla da je prije par godina dobio sizifreniju i lezao na psihijatriji u Nemackoj.Ja ga nisam nikada pitala,ali nameravam jer nece da mi kaze.....
Taj nas adrenalin kada proradi u toku napada je toliko jak,da se nama ustvari nista ne moze desiti ali mi se "paralisemo"jednostavno ne mozemo da realno razmisljamo.Kada bih si rekli stop,ili kada bi nas neko osamario da nas zaboli u toku napada sve bi prestalo.Ja jedno znam razlog za strah postoji,da li od detinjastva ili od srtesova to ne znam ali i da znam sta bih promenila?
E verovano nista,posto ne znam da se kontrolisem :roll: :roll: :roll:
Zato ne razmisljaj odakle,zbog cega,zasto ja nego nastoj da NAUCIS kako da zivis sa tim.
Dokle god mozes ne stavljaj lekove u usta,ne poredi se sa nikim.Ja sam preko 40 godina,ako ih moram uzimati citav zivot nije vazno.....ali ti si jako mlada i trebaces jednog dana da stices svoju porodicu,decu itd.
Od jedne prijateljice na poslu sam cula da nju recimo smiruje bojanje,a ona ima 47 godina....
Nekoga smiruje resavanje krizaljke,nekoga da nesto radi po kuci,negoga da cita ili slusa muziku.....ja licno pricam za sebe,smiruje me pranje tanjira,kuvanje,usisavanje,brisanje prasine,ves itd....
Ako pocnem da istrazujem na kompjuteru ili citam knjige o tome sto sam sve radila gotovo je :cry: :cry: :cry: ma nema sanse da se smirim,jos mi je gore......
Uvek ono kao kod tebe i nas "panicara"sta ako :o :o :o
Eto ja se recimo bojim sta ako prestanem disati,dobijem napad i niko mi je pomogne a bolnica daleko :o :o :o eto sto sam ga zakomplikovala :o :o :o
Znaci podvesno,tek sada primecujem bojim se smrti i NE VERUJEM ljudima........eto dode ja do zakljucka.
Izgubila sam zinenada oca prije 4 godine za koga sa bila jako vezana i koji mi je bio oslonac u zivotu i ako smo bili daleko hiljadama kilometara,njegova pisama su mi lecila dusu,njegov optimizam preko telefona mi je ulivao snagu,nastojala sam da budem jaka kao on i da ga kopiram,da ne bih nikada posustala u zivotu.
On iznenada ode,legenda moja neka mi=u je laka crna zamlja i neka ga Andeli na nebu sa Gospodom,Sinom Bozijim i Majkom Bozijom cuvaju.
Znaci izgubila sam se,nisam znala kako da hodam dalje u zivotu.Kojim putem levo ili desno?
Tada sam se osecala kao malo dete/jos uvek ponekad kome treba roditeljski zagrljaj,roditeljska ljubav....e to mi fali....jako....majka mi je bolesna sama daleko u nasoj zemlji,mastam da je grili da lezim pord nje,da je ljubim.....a to je samo moja masta,stvarnost je da sam deleko......
Puna sam samo sto ne explodiram,disem,zivim,hodam zbog svoje dece ali kao da zivim neciji tudi zivot a ne moj.
Sada sam na lekovima,manje placem,smirenija sam,ne tresem se,nemam napada panike(Hvala Bogu Dragom)ali sam kao u nekom bunilu,ne znam sta je starnost a sta ne.Mozda zbog lekova,ne znam ali nema veze funkcionisem nekako.
Uzecu jedan dan pa cu pobacati sve knjige koje sam kupovala o napadima,necu vise nista da me podseca na to.
Imam osecaj da neko treba da me "probudi"iz ovog bunila....da li ostrom kritkom,da li lepom ne znam.....
Eto ja ode na moje da vidis kako nisi sama....
Draga moja Andelija,mozda i jeste bio napad panike jer je jako,jako neprijatno kada se to desi.Ja sam imala do sada par toliko jakih napada da nisam verovala.Ne znam draga moja da li treba da stalno proveravas tlak,jer tada se jos vise uplasis.Vidi ovo,ja ga nemam mozda i bolje jer bih samo osluskivala kako mi kuca srce.Imala sam malo duzu epizodu aritmije u kupatilu danas,nije mi bilo svejedno,nisam nasekirana ne znam sta se desilo.Imala sam jaku kiselinu jutros pa mozda i zato....
I ja sam anemicna draga secas se i nisam dobila B12 vec dugo,e sada cu u ponedeljak.Ne plasi se vaditi krv,sve je uredu i nemoj vise da razmisljas da si bolesna.Super si zdrava,sve ti je uredu sa glavom da nije Nedaj boze ne bi ti se samo zavrtilo u glavi imala bi ti i druge probleme.Vrtoglavica ide od toga ako nisi jela,nezgodnog pokreta,tlaka,napada ma ima hiljadu razloga......
Nekada se desi od umora,nespavanja,nase anemije.....uh.....ma stotine razloga.
Meni se desi ne znam da li je od lekova,tlaka.....pojma nemam ali prode,ne odma ali ne mislim da je nista ozbiljno.Draga ako vec osluskujes sve onda idi kod lekara HRABRO!
Samo dobri nalazi ce te umiriti i neces se sekirati.....vidi meni je papa test ok,tako su mi rekli i vidi sta sam nasla na kompjuteru::::
ako nesto nije uredu sa papa testom zovu ODMA i ne ceka se 4-6 nedelja zato idi hrabro.Mlada si i sve je uredu,ja sam se brinula zbog ciste,zbog pobacaja sto sam imala,krvarenja,sto imam ugruske itd.
Da nije toga ne bih ni isla kod ginekologa.....
Postala sam sumnjicava i u lekare STO NIJE DOBRO......
Pa nisam ja lekar,uvek mislim ma oni u labaratoriji su napravili gresku,samo nesto trazim grozna sam......mesto da se opustim ja idem u nedogled :roll: :roll: :roll: :roll:
Nemoj da mi javis da nisi isla,hajde draga samo napred.....
Bas mi je zao sto je mama bolesna,ne sekiraj se proce ce samo joj je malo oslabio organizam.Kupi joj vitamine da pije,narociti vitamin c,koji je za nas isto pozeljani.....
Eto skuvajte kaficu i citajte roman od Ontaria,sto vam se ja ispraksa na tastaturi skoro tipkam napamet :lol: :lol: :lol:
Majce bas je dobro sto si se malo opustila,to ti sada najvise treba.Draga Majo sve ce biti uredu videces :wink:
Budi nam jaka,javi nam se ponekad....cmok..... :P :P :P
Drage evo sada cu ja skoro na spavanje e sada kada ujutro ustanem hocu da procitam vasa pisma,pisite miiii!
Sve vas grlim preko okeana
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

juhu, gde ste drugarice, ima li koga . . ??
ja sam danima nervozna, ne pododnosljiva bolje reci . .samo zato sot moram da vadim krv i da idem kod specijalista.
najzad jutros odoh kao na klanje da idem i sad cu samo da se sekiram do sutra do 12 i da mislim da ce biti ko zna sta. . daj boze da nije nista, jer ja tako vec 5,6 godina umirem nekoliko puta godisnje od leukemije i limfoma svaki put kada cekam rezultate krvi :roll: :roll: luda glava, sta reci. i kako posle da ostanem trudna, pa zar da se ovako tresem svaki put kada vadim krv ili idem na neki pregled, da mislim ko zna sta je .. :roll: plasim se da idem na pregled ocnog dna, tu se moze svasta videti. . :( ma samo da da bog da bude sve u redu, uskoro cu da zakazem i kod ginekologa, pa sta bude!
jako me boli cela leva strana tela, plecka, vrat i glava sa te strane i mislim da mi je to od spavanja jer stalno spavam na toj strani i stalno se budem ukocena. ali kada me sevne proz plecku pomislim naravno da je srce :roll: ili kada me boli pola glave mozete misliti sta pomisljam ..
ovde je vreme uzasno, pada kisa stalno i verovatno mi je sad zbog nje i dobar pritisak :lol: trudim se da se malo stabilizujem, da dovoljno spavam, odmaram popodne, zdravo jedem . .da uradim sta je do mene.
pocela sam da zapisujem u svesku svoje iracionalne misli, potrudicu se da ih racionalizujem, jel cujete doktore??!!?? :lol: stvarno sam ih svesna, itekaklo, poznajem ih i najveca greska koju pravm jer sto ima pridajem znacaja. verovatno i drugi ljudi imaju MISLI, ali im se odupiru, ne pridaju im znacaj, jer znaju da ako ima daju znacaj, imace moc nad njima> pametniji su od mene! :lol: pokusavam da nesto naucim iz ovog svog ponasanja, da ako se bar mucim, bude neke koristi!! :wink:
LJUBIM VAS SVE :wink:
Korisnikov avatar
sara08
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 05, 2009 12:24 pm

Post od sara08 »

Ontario nadam se da su bolovi prošli i da je ruka bolje ;)
bome prošla si svašta kao mala curica, ostane to podsvjesno negdje sve i samo čeka priliku da nas "zaskoči"... čula sam i ja da sve te tegobe mogu nastati i genetski, a i ja mislim da je to tako.
a ti napadi su odvratni, teško da to može razumjeti osoba koja ih nikada nije proživila... teško je jako, kažu da je najvažnije preusmjeriti misli, i istina je, no i to je teško. u tom trenu nemožeš normalno i smireno razmišljati. meni se napad nije pojavio negdje 15ak dana i sretna sam zbog toga. čim osjetim one prve simptome, unutrašnji nemir, lupanje srca, uzmem nešto i čitam, odem na internet pa rješavam križaljke, radim bilo što. nekako što manje pažnje posvećujem analiziranju napada manje su prisutni. dosadni su i jednostavno ih neželim u svome životu više. no meni je još problem što svaki novi simptom neznam da li je od anksioznosti ili je nešto drugo u pitanju. no nadam se da će i to se smiriti sve. jer imam jaku želju i volju.
i netreba tražiti simptome po internetu i knjigama, to stvara još veću paniku. moj djed je liječnik i rekao mi je jednom prilikom da se ostavim simptoma i knjiga jer nama laicima je svaki simptom nešto strašno, u svemu se nađemo, a jedan simptom može biti znak hrpe bolesti,a i nemora pa većina umisli da ima barem pola od toga, što nije uvijek slučaj pa samo se dovedemo u stanje još veće panike. i tu ima istine. a to što ako je grozno, kako ga se rješiti? kako prestati analizirati svaku situcaiju i jednostavno se prepustiti da sve ide svojim tokom?
zao mi je zbog tvoga oca, vjerujem da je teško jako, pogotovo kada izgubiš životni oslonac, nemogu to ni zamisliti... nadam se da će majci biti bolje ;) hvala što si podijelila samnom svoje iskustvo, puno znači kada vidiš da ima osoba koje te razumiju. ja sam malo razmišljala i došla sam do zaključka da su svi lijekovi uzalud ako neželimo promijeniti način razmišljanja. zapravo smo sami s tim negativnim mislima sami sebi najgori neprijatelji, strahovi nam oduzimaju puno lijepih trenutaka, vremena i energije. ponekad se pitam dali su te misli stalno bile tu pa im ja nisam davala značaja... začarani krug iz kojega trebamo naći izlaz i ja vam to od srca želim ;)

andjelija81 sretno i nemoj se bojati, ispast će sve dobro ;) a to što kažeš za bolove u lijevoj strani, to ti je vjerovatno od spavanja. i meni je tako. samo meni bude još i vrat ukočen da se nemogu pomaći nekada. i onda mi se vrti. a sada imam cijelu večer bol u prsnoj kosti i jednjaku i cijelim prsima. uvjeravam se da je želudac jer imam i zgaravicu, ali uvijek ono šta ako je srce. a moram i gastroskopiju. e toga me strah jako. treba progutati tu cijev... super je ta ideja sa zapisivanjem misli, čula sam da pomaže :) nadam se da će biti velikog napretka, još jednom sretno sa nalazima, sigurna sam da će biti sve u redu ;)
šaljem vam puno pozdrava :)
* Sve je moguće ako ne odustaneš od snova već na prvoj prepreci! *
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drage moje poljubac :lol: :lol: :lol: !
Jupi Andelija :lol: :lol: :lol: uspela si,svaka ti cast drugarice!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Vidi koliko imas snage u sebi a nisi toga svesna!
Samo napred draga pobedices ti to,zdravi smo mi,malo hipohondricni,pa nisu svi prefektni proce i to :wink: :wink: :wink:
Boli te ruka od spavanja,Sarica je upravu,ja sam desno rame sredila izgleda jer godinama spavam na toj strani,eto idem sutra na ultrazvuk,ne mogu da verujem da nista ne vide na MRI.Danas me toliko boli,jako sam plakala kod mog lekara,dobicu opet inekciju u desno rame/lopaticu idem sutra ponovo,a znas sama koliko se bojim :roll: :roll: :roll: dobih onda napad panike u njegovoj ordinaciji :o :o :o valjda necu i sutra tako proci.....
Bila sam danas na fizio i na masazi i toliko me sada boli,probala sam stavljati toplo i nista ne pomaze......
Idem i kod mog psihijatra sutra....eto ja samo po lekarima :roll:
Andelija nadem ja sinoc papire od holtera prije 2 godine jer sam promenila lekara pa su mi dali nalaze i imam sta da vidim:
25 trahiardija monitorovano za 48 sat duzine sve zajedno 27 minuta :o :o :o
eto vidi sada ovo,meni moj bivsi lekar nije nista rekao niti ovde dobijes nalaze u ruke :o :o :o znas sta toliko sam bila ljuta,da bih otisla kod njega i svasta mu rekla.....znaci imam i ja trahiardije pa nije onda normalno ovo sto mi ponekad preskace srce,nije stres i gotovo......uh.....ne znam sta da kazem.
Super je pa vodis dnevnik,meni je to samo pomagalo kada me pocne gusiti i pocne panika valjda mi to sve misli odvuce eto tako Sara draga probaj i ti isto.Dobro je pa mozes kontrolisati napade,nasla si sebi sto ti pomaze i drzi se sada toga.Tvoj deda je 100%upravu mi ne trebamo nista citati o tome i nikakvim bolestinama jer nam nikome ne treba puno da se ispepadamo :o :o :o
Lepo je pa se druzimo i razumemo jedni druge upravu si Sara jer mozemo da pisemo sta god hocemo,delimo iskustva,radujemo se zajedno,podrzavamo jedni druge i to jako puno znaci posebno ako nas malo ko razume.
Nema nam Maje,bas bih volela da nam se javi......Majce cmok draga :P :P :P nadam se da si nam dobro i da je majka dobro....
Sara mozda nam je sve ostalo podsvesno,kao sto kazes i nismo nikada razmisljali o tome da bih jednom sve to "isplivalo"na povrsinu,ne znam sta drugo nam moze biti.Strah dolazi od negde,ja sam ga imala jako puno u zivotu,stresa takode,zivci su mi popustili,ja moram piti lekove.Draga moja ti si mlada i dete si jos,tebi taj otrov ne treba ako mozes sama da se izboris.
Jako je vazno da imas nekoga ko te razume bez obzira koliko je godina,nekoga u svom okruzenju ko ima vremena za tebe da se mozes lepo ispricati kada ti je tesko.Kada napad pocne ili osetis da dolazi pokusaj nekoga da nazoves,ili budi sa svojim roditeljima potrazi savet od njih,budi otvorena prema njima jer imas njihovu ljubav i razumece te.Nemoj kriti svoje osecaje,ne povlaci se u sebe.Ja sam napravila takav odnos sa mojom decom da mi se povere,sin mi kaze stvari sto ocu ne,mala mi sve kaze i jako mi je drago zbog toga.Bio je nedavno u depresiji i savetovala sam mu kao tebi da mora pronaci nesto sto ce ga okupirati jer ce mu to odvaciti misli.Poceo je da radi oko auta prije 2 meseca i jako me se svida posao,bolje se oseca,zadovoljan je,sretan je posto je dobio unapredenje i veoma je smiren.Mala je bila isto u depresiji zbog toga jer nema niti jednu prijateljicu u skoli i pati za mestom u kome smo bili 8 godina u Kanadi ali sam pricala i pricala i pocela je da sklapa prijateljstva,uklapa se u drustvo.Vidim da je za sada zadovoljna/Hvala Bogu Dragom i nadam se da ce tako ostati jer 3 godine se ne druzi sa nikim,kompjuter joj je prijatelj i provodi 24 sada medu zidovima.Sada joj retko neko dode ali nije tuzna kada s evrati iz skole.Znala je da place kada dode kuci jer niko nece da bude sa njom na pauzama,sedi sama za stolom za ruckom u skoli jer je sva deca izbegavaju i nece niko da bude sa njom.Bilo mi je tesko,srce me bolelo,bila sam jaka pred njom i delila moje iskustvo iz detinjstva jer sam bila tuzna i ja.Nazivali su je raznim imenima jer je jako lepa i lepe grade tela,veoma zgodna,ljubi je majka :lol: :lol: :lol: :lol: na mene dok sam bila takva i rekla sam joj da to rade iz ljubomore sto je i tacno jer su sva ta deca debela,prebela pa je nadam se shvatila da sam upravu.Pricala sam joj sto i vama kako su me pogrdno nazivali u skoli,kako niko samnom nije plesao na veselicama i kako sam pomocu moga sporta bila najzodnija devojka u gradu,ne da se hvalim ali je malo ko imao telo kao ja.Lepili su se posle za mene,hteli da se zabavljaju nisam obracala paznju na njih nego sam pronasla moju veliku ljubav,moga muza.
Draga budi bliska sa svojima,veruj mi oni su ti najveci prijatelji.Slusaj disko muziku ako volis,nemoj slusati tuzne pesme evo sada sam se setila i toga :wink:
Opet sam se napisala,Andelija cekam da se javis sutra da cujem radosne vesti u vezi nalaza,ajde draga pa da opet nazdravimo preko okeana :lol: :lol: :lol: obecaj da ces nam se javiti :lol: :lol: :lol:
Ljubi vas i grli vas Ontario
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

evo obecavam i javljam se :lol:
nalazi su mi u granicama svi (koliko se ja razumem u tumacenje nalaza) sem hemoglobina i eritrocita koji su dosta smanjeni, pa pretpostvaljm da cu dobiti gvozdje da pijem.
isla sam danas i kod pulmologa, radila spirometriju i normalan mi je nalaz, sto znaci da me ne gusi od pluca nego od srca. sada kada mi je promenjan lek, dosta mi je bolje. i mama i tetka su mi astmaticari i bolje je da se prekontolisem jer me je jedno 2,3 noci bas gusilo, cak sam jedne noci pumpicu koristila. ali srecom nije astma. :D
treba da idem na ocni pregled ali ne znam da li cu sutra jer treba da mi sire zenice i gledaju ocno dno, a ja imam kolokvijum u 1 sat. . pa mozda necu videti dobro. :roll: treba jos da odem i kod neurologa. bas mi se ne ide, nije mi svejedno. cula sam da se gledanjem ocnog dna moze svasta videti, a meni su pre par godina sumnjali na multipleks sklerozu, pa posle mr-a rekli nije, nego je kicma. :roll: zato me sad strah da mi nesto ne nadju!!!! :o :(
skupila sam hrabrost i zakazala mene, mamu i jednu prijateljicu za pregled kod ginekolga za 26-ti. :D sad cu da istrpim, uradim sve nalaze, pa sta mi bog da! da mogu da posle toga normalno zivim .. i planiram :wink:

kako ste vi danas? :D

Savet za danas

Nemojte da se samosažaljevate!
Nikad to nemojte da radite.
Ako se samosažaljevate, probajte da analizirate zašto to radite i shvatite da vam je to veliki neprijatelj prilikom vašeg oporavka.

preuzeto sa . . http://www.anksioznost.net/ :wink: ljubim vas
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

BRAVO DRAGA MOJA PRIJATELJICE :lol: :lol: :lol: BRAVVVVOOOOOOOO :lol: :lol: :lol:
Uspela si svaka ti cast,vidis nije nista to je samo anemija imam je i ja :wink:
Jos kod ginekologa i onda na posao treba doci na red jedna bebica zar ne? :wink:
Super je jer ces ici sa majkom tako ces se opustiti,nije nista,zdrava si nemoj samo da se sekiras.
Zasto ides kod neurologa?
Ja sam danas dobila opet 3 inekcije :o :o :o u desnu lopaticu i boli me JAKOOOOOOO,JAKOOOOOOOO vristala bih od bolova.Nece da me posalje kod ortopeda/ortoped surgeon jer se jedino on bavi sa problemima ramena,kolena,kukova....e pa ja vise ne znam kako da ga nagovorim.Bila sam danas na ultrazvuku ramena tog desnog i cekam nalaze,samo mi je gledala zglob/casicu u ramenu i nista vise :cry: :cry: :cry:
Ja pitam danas moga lekara da li je moguce da MRI nije nista pokazao a da ja ustvari imam problem sa remenom on kaze NE.
E sada cu videti ultrazvuk pa cu onda sa njim razgovarati.
Ove inekcije toliko bole,ja ne znam prijateljice moja kako cu spavati,nema sanse da se namestim ni na jednu stranu.Prosli puta kada sam ih prilmila nisam spavala 48 sati a 10 dana sam imala nesnosljive bolove,pa sada opet :cry: :cry: :cry:
UH.........kako boli,ne mogu vam vise pisati jer ne mogu sedeti na kompjuteru.
Ljubim vas puno,pisite vi ja cu sa javljati sa smajlicom dok me ovo ne popusti.
Cmok za vas cure :P
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

ontraio, zao mi je sto te tako jako boli .. :( pa da se nije desilo neko iscasenje, uganuce? ne mogu da verujem da se ni na mr-u nista ne vidi, pa to bi bar trebalo da bude pozdano. . pa sta ti onda predlazu? nije resenje da stalno primas te inekcije. . postoji li jos neko snimanje na koje bi mogla da odes? a fizikalna ti znaci nista nije pomagala? pokusaj da nadjes vitafon tu da kupis :wink:
ontario, idem kod neurologa jer sam se zalila doktorki da imam nesvesticu, slabost, vrtoglavicu i glavobolju - kada mi skoci pritisak. kuc kuc ne smem nista ni da kazem . .ali zadnjih dana mi se normalizovao, cak je nizak :D i vec se osecam bolje i psihicki, ne merim ga vise. .ali stvarno osecam kada varira i tada mi bude lose.
ja sam resila da veceras idem u kafanu na docek pravoslavne nove godine :lol: pa cu kod ocnog i neurologa tek u petak ujutru. ma nek ide zivot, bas me briga, sta bude. .. kad sam do sada cekala, cekacu jos malo. .
imam 2 papagaja, pa se lepo druzimo, ulepsavaju mi svaki dan, obozavam ih :D mislim da ce mala uskoro poceti da nosi jaja :lol: kod nas u kuci ljubav cveta :lol: mesim dosta ovih dana, preokupirala sma se drugim stvarima. . a treba i da ucim, ali me uhvatio neki nerad, valjda sto je uskoro kraj .. :roll: mozda se zato i stresiram ..
majoooo, sta je sa tobom? kada mama ide? moja mama je operisana na jucerasnji dan prosle godine, bilo ne ponovilo se :( javi se kada budes mogla!!!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

SRECNA VAM NOVA GODINA DRUGARICE MOJE! :lol: :lol: :lol:
Draga moja Andelija bas super sto ides na docek,provedi se i za mene popij nesto i zapevaj,tacno ZIVOT JE JEDAN!
:P :P
Lepo mi te videti raspolozenu,puno bolje mi zvucis bas mi je drago :wink:
Pisi kako si se provela,jedva cekam da cujem.
Ja sam u uzasnim bolovima,bila sam danas na fizio ali sam otkazala masazu.Nisu me povredili na fizio pazili su....
Ne znam draga moja Andelija sta mi je sa lopaticom ko zna sta su promasili :cry: :cry: :cry: nesto nije uredu,ne znam vise sta da radim :cry: :cry: :cry: moram ici kod ortopeda a ko ce da me posalje :cry: :cry: :cry:
Lepo mi se provedi draga,pisi kada stignes.......
Sara gde ti pobeze :wink: Nema nam ni Maje,Majce posalji nam jedan smajlic,verujem da si nervozna blizi se tvojoj mami operacija,mislio na tebe i drzimo vam fige da sve prode kako treba.
Drage moje saljem vam hiljadu poljubaca :P
Korisnikov avatar
sara08
Stalni član
Stalni  član

Post od sara08 »

drage prijateljice :)
u velikoj sam strci, stalno pišem seminare, imam kolokvije, ispite uskoro pa učim i radim punom parom
danas mi je bilo groozno sa zelucem, tolika mucnina, kao da ga nekto stisce, tjera na povracanje, zgaravica i tako 3 sata :o
idem ovih dana na gastroskopiju, nema vise sale, koliko god me strah moram, sama sam sebi rekla da cu bolje pretrpiti tih par minuta nego se ovako patiti mjesecima, samo mi je u glavi mutno pretpostavljam od zeluca isto
andelija drago mi je da je sve u redu :D biti ce tako i kod neurologa ;)
lijep provod ti zelim, drago mi je jako da si bolje, lijepo je to cuti :D
uzivaj i zaboravi na sve probleme, treba se opustiti i jednostavno uzivati ;)
ontario nadam se da ce uskoro biti bolje, mozda je to samo upala misica ili upala zivca koja ce proci
moju mamu, 3 mamine prijateljice i mene je uzasno bolilo oko lopatica, nemozes ruku dici od bolova i na kraju je jedna obavila sve pretrage, nista nisu nasli pa su rekli da je to virusna upala
bit ce to dobro, sigurna sam da nije nista strasno, no znam da su ti bolovi neugodni jako
nadam se da ces u sljedecem javljanju pisati da je bolje vec :wink:
ja sam odlucila danas u jednu biljeznicu zapisivati simptome od toga dana i sve sto me mucilo taj dan i na kraju nekakav lijepi citat pa se nadam da ce pomoci jer ako sam se uspjela rjesiti panicnih napada mogu i ovoga :)
evo par recenica iz jedne knjige koje su me se dojmile, nemojte zamjeriti sto sam ih tu stavila :) -> Voljela bih opet biti vesela, radoznala, sretna. Proživljavati intenzivno svaki trenutak, žudno pijući vodu života. Vjerovati ponovno u snove. Biti kadra da se borim za ono što želim. Voljeti čovjeka koji me voli. Da, to je bila žena kakva bih ja voljela biti – i koja je iznenada zaživjela, ušla u moje tijelo. I osjetih kako, u tom času, moje Drugo Ja napušta moje tijelo i sjeda u jedan ugao male sobe. Mogla sam izvana promatrati ženu koja sam dotada bila: slabu, ali punu želje da ostavi dojam jake osobe. Osobu koja se boji svega, ali sama sebe uvjerava kako to nije strah – već razboritost onoga tko je spoznao realnost. Što zazidava prozore kroz koje može prodrijeti sunčeva vedrina – kako njen stari namještaj ne bi izblijedio. Vidjeh moje Drugo Ja kako sjedi u kutu sobe – krhko, umorno, razočarano. Obuzdavajući i podjarmljujući ono što bi uvijek trebalo biti na slobodi: svoje osjećaje. Pokušavajući prosuditi buduću ljubav prema iskustvu proživljene patnje.
saljem vam puno poljubaca i pozdrava =)
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

evo da vam se javim napokon :wink:
sve preglede sam zavrsila!! i sve je u redu!!
kod ocnog je bilo sve u redu, dobila sam neke kapi za cirkulaciju samo .. doktorka je bila skroz ok, potapsala me po ramenu i rekla sve je u redu :D i kod neurologa sam bas bila prijatno iznenadjena. imala sam posla sa kojekavim doktorima, ali ova zena je super!! mlada je, desetak godina starija od mene (najvise), skroz mi je bilo opusteno, kao da sam pricala sa drugaricom!! :D jos sam joj ja pokazala i one nalaze rezonance kicme od pre 4,5 godina i ona je rekla da nije nista strasno, da mi je kicme pocela prerano da "stari" jer sam naglo prekinula sa baletom i da se to desava svima koji naglo prekinu, da nadjem nesto sta cu da vezbam i da se opustim. . rekla je da povecavam dozu propranolol-a koji trenutno pijem za tahikardiju jer se on daje i kod glavobolja i da je super lek! i rekla je da dodjem na kontrolu za mesec dana, a posle je rekla, dodji i ranije, dodji kad god hoces .. :D ma bas sam bila prijatno iznenadjena da jos ima normalnih lekara!!!! :D
posle toga sam otisla kod moje dr interniste i ona mi je dala za krvnu sliku neke tabletice koje se zvacu i rekla da cu se odmah osecati bolje jer misli da i to ima veze sa mojom malaksaloscu i neraspolozenjem. . rekla je jos da od sada pijem propranolol 2x1/2, pa da dodjem za 2,3 meseca sa krvnom slikom na kontrolu. pitala sam da li bi smetalo sto pijem propranolol ako bih ostala trudna, ona je rekla da nikakve veze nema jer i ona pije lekove od svoje 20-te i uz terapiju je rodila dvoje dece!!! :wink: kaze da je skoro bila u norveskoj i da su oni mnogo normalniji od nas sto se tice upotrebe beta blokatora, daju i i trudnicama bez bojazni, kaze da je vece steta da se ja osecam lose nego sto je steta od leka! kaze da su oni ispred nas za celu svetlosnu godinu :lol: i od nje sam dobila savet da pocnem da vezbam :roll: samo ne znam sta cu i gde, jer moj rasa :lol: vise ne drzi treninge, zvala sam ga juce. . . :( pa ce mozda jedna drugarica da dolazi kod mene da zajedno vezbamo! i ova dr mi je rekla da se "malo opustim" :lol: ma izgleda da sam ja preterano napeta, nenormalno se ponasam!! sada znam da je sa mnom sve u redu - fizicki, sada cu da se bacim na lecenje svoje psihe!!!!!!! :oops:
26-og idem kod ginekologa, nadam se da ce sve biti u redu. . :roll: trebao bi i kod zubara :roll: generalka! :lol:

draga sarice, nemoj da brines za gastrolskopiju, ja sam isla kada sam bila jos u srednjoj. jeste ne prijatno, ali se da izdrzati. mozda ti je gastritis, desava se kod mladih ljudi. ja imam i zeludacnu kilu (hiatus herniju) koja mi ponekada smeta, ali nije to nista strasno. :wink: bice sve u redu uz lekove, videces. hvala bogu, danas je skoro sve izlecivo :wink: pokusaj da povedes racuna sta jedes, nista ljuto, previse zacinjeno, masno, kiselo. .nego onako vise dijatalno! baci se ti lepo na ucenje, to je najbolji spas od negativnoh misli, veruj mi! a kada polozis ispite u januaru, videces da je korist visestuka! :wink:

ontario, srecna i tebi! :D ja ipak nisam otisla u kafanu one veceri, nismo mogli da se skupimo sa drustvom, ali nema veze. ne razumem sta ti je to sa lopaticom, pa da nije neko iscasenje? :o mozes li da podizes ruku, pomalo vezbas? ontario, mene isto boli leva lopatica, pa se ja cesto istripujem da nije srce :o ali moja dr mi kaze: sa tvojim srcem je sve u redu, ali treba da vezbas! raspitaj se d ali ima tu da se kupi vitafon, on bi ti super cinio! ja ga imam ali ga ne korisim redovno, pa onda i nema nekog napretka, jer se mora biti disciplinovan.

sta nam je sa majom? :( mislim da je njena mama operisana, sigurno ne zna gde joj je glava! :(

pisite mi, jedva cekam da citam . . bas sam se nekako oraspolozila :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Evo i mene drage moje :P bas je super pa ste mi dobro i cujem Andelija od tebe divne vesti:SVAKA CAST,BAS MI JE DRAGO! :lol: :lol: :lol: hajde sada da se malo opustis,malo da nazdravimo,hajde Sara i ti sa nama ovako preko okeana :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Samo si mi se bespotrebno sekirala ali razumem te jer sam ja ja ista,cak sam pocela ni lekarima da ne verujem :cry:
Ja mislim drage da imam razloga evo zasto:
moj mi lekar daje te uzasne inekcije napamet u lopaticu,kada kod ubode duboko ja zaplacem i kazem mu da mi dira zivac :cry: :cry: :cry:
MRI lopatice u redu,ramena uredu....e sada vidite ovo......dobih nalaze ultrazvuka ramena(ne lopatice)i na nalazu pise:
TENDONOSIS SUPRASPINATUS :o :o :o
E sada se ja pitam:kako to da MRI nije pokazao,znaci tehnicar nema pojma :x :x :x pa sta me toliko zajebavaju ja ne znam vise sta da radim od bolova :cry: :cry: :cry: citavu noc se okrecem,budim se svakih 10-ak minuta,jako sam umorna i neraspolozena.Prisade mi lekar nakon 3 puta sto sam bila kod njega da me posalje kod ortopeda......
Kaze on meni,mozda ce ti gledati ultrazvucno gde je zivac i onda dati inekciju pored samog zivca,jer ja ne vidim kada ti dajem gde je zivac :o :o :o :o :o uzas.....ne mogu da verujem sta mi rece :o :o :o
Ja se toliko mucim u bolovima,a on meni tako,pa onda koju je pic,maretinu mi davao 6 inekcija kada ne zna gde daje :cry:
Draga Sara reci su prdivne koje si nam poslala.Hvala ti puno!
Bas mi je drago pa vodis dnevnik mozda ti pomogne.Koliko god si umorna,dobro je za tebe da ucis i imas obaveza jer tako misli odlutaju daleko od pomisli na napade panike.Mozda imas jaku kiselinu u zelucu,nije nista strasno samo ti idi kod lekara.Ne mogu znati dok ti ne pogledaju u zeludac,ne znam da li ce te uspavati ja sam ovde spavala pa se ne secam nicega.I ako ne izdrzaces ti to,nista to nije,samo hrabro.....
Draga Sara bas mi je drago pa se druzis sa nama :wink: :wink: :wink:
Majo draga,kako siii?
Brinemo se za tebe :wink: pisi nam kako je mama,kako si nam ti.....
Andelija draga eto jos ginekolog i resila si se svega,kazem ti ja,vreme je za malu bebicu :lol: :lol: :lol: zdrava si ti nama...
Drage javite se kada mozete i ja cu vama,valjda ce me ovo popustiti
Cmokkkkkkkkkkkkkkkkkkk :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Korisnikov avatar
sara08
Stalni član
Stalni  član

Post od sara08 »

draga andelija jako mi je drago sto su svi nalazi uredni! znala sam da ce tako biti :wink: sad je ostalo lakse rjesavati kada znas da nije to nikakav fizicki uzrok :wink: biti ce i kod ginekologa sve u redu :) sada se mozes opustit
na gastroskopiju cu sad ovaj tjedan. buduci da mi je djed doktor idem kod jedne internistice koja je kazu jako dobra i jako njezna. pitat cu je jel mi moze dati injekciju za smirenje prije jer panika poslije one glupe pretrage za ravnotezu je uvijek tu kod takvih pretraga.a bas i nebi da me uspavaju jer neznam kako bi reagirala na anesteziju, a morat cu putovati sat vremena opet do stana tu gdje studiram, pa onda zbog toga. tako da se nadam da ce biti uredu. boli me stalno zeludac. sad i leda. i onda probode u prsima. vjerujem od zeluca da su mi ta probadanja. a danas sam dosla u stan. cimerice nije bilo. sad krecu kolokviji i ispiti. sve je to novo. i neka sam sva napeta zbog toga. i probolo me u prsima i nemam pojma zasto sam se toliko uplasila. skuzila sam da me zaboli pri odredenim pokretima, i uvijek u mirovanju, pa se ipak nadam da nije srce nego da se neki misic upalio :oops: popila normabel i sad je ok. no sretna sam jer nije preraslo u panicni napadaj :)
ontario nadam se da ce bolovi ubrzo nestati. grozno je kada tako imas bolove i prodes sve pretrage i oni i dalje neznaju sta i kako :o moja susjeda je isto imala takve bolove i njoj su zakljucili da se zivac uljestio pa stvarao probleme. na jednom forumu sam vidjela slicnu temu i netko je stavio ovaj link http://www.scipion.hr/fizioterapija/rek ... ?IDTekst=8 , mozda se nade nesto korisno :wink:
saljem vam puno pozdrava do iduceg javljanja, sutra u 7 imam predavanje pa idem na spavanje, zelim vam lijep novi tjedan :) :-*******
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga Sarice bas ti hvala,nasla sam svasta pa sam citala.Nema specificno sa lopaticu u ramenu/scapula ali i ovo je veoma korisno.Nemoj da se plasisi gastroskopije videces da to nije nista.Javi nam obavezno kako je proslo :wink:
Andelija nam isto uci,samo tako drugarice moje,zelim vam svu srecu......
Ja bih isla da radim,a boli me :cry: :cry: :cry: nisam navikla da sedim u kuci.
Dosao mi je muz sa puta juce,sanjam ga vec par dana i sve bilo uredu do veceras.Odjednom promeni raspolozenje,kaze kako mu je zivot naporan,citav zivot.....ja sam skoro zaplakala jer vidim da nema vise nikakvih osecaja prema meni.Sve je postalo hladno,jedva samnom prica,odgovori mi nesto sa ljutnjom,odaljuje se od mene kada spavamo,nemamo odnose vec skoro godinu dana i stalno svaljuje na lekove koje pije da je to od toga.On je bipolar,jako menja raspolozenje,nikada ne znas kako ce reagovati,naucih na sve ali ne mogu da nemam ljubavi :cry: :cry: :cry: sa tim se necu pomiriti nikada :cry: :cry: :cry:
Skoro 21 godina braka,zajedno smo 25.....samo trazim zagrljaj i toplu rec,ali izgleda da sam toliko odvratna po izgledu,osecam se kao otpad/smece.Rekla sam mu kako se osecam veceras i koliko me to boli,nije nista rekao nego sada nece da prica samnom :cry: :cry: :cry: zivi u nekom svom svetu,nesretan je u zivotu i ja se pitam kako da se borim dalje sa zivotom,od koga da trazim oslonac,kako da budem jaka majka,kako da se smijem......kako cu se pomiriti sa tim da me vise ne voli i da mu sve moje ide na zivce :cry: :cry: :cry:
Eto drage bice mi valjda lakse kada vam se poverim,gusi me,place mi se,pricala bih i rekla nekome sve to ali nemam kome nego vama i zato vam hvala sto ste pored mene.......
Sada gleda televizor,ne progovara,kao da sam mu nesto radila,a nisam nista.Ja sedim i pisem vama pismo,a silno zelim da ga zagrlim.Danas sam ga poljubila u vrat iza leda sam mu dosla,pomilovala i jedinu stvar sto je rekao ma nemoj,pusti me....
Pije lekove godinama,da li su oni doprineli ovoj hladnoci ja te ne znam ali bih rekla ako su mu unistili libido nisu mogli ljubav prema meni :cry: :cry: :cry: to je moglo da nestane i bez lekova.....
Ljubi vas vas Ontario
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drage moje,jutros smo pricali kao da nista nije bilo....vidim da mu je krivo ali nece reci izvini.......
Ja sam bolja danas nego juce,dosta sam opustena i pripremam se za razgovor sa njim veceras.
Odlucila sam da pitam naseg psihijatra da li je to zbog lekova,ali sam u meduvremenu pronasla na kompjuteru da to sto pije moze da izazove gubitak libida :cry: :cry: :cry: .Da li je kod njega to ili me prestao voleti ne znam ali cu pokusati da saznam veceras.Sada hocu da odmaram,posle podne je ovde i jako oblacno.
Sara sto te nema,Andelija jesi li nas zaboravila :wink:
Ljubm vas drugarice :P
Odgovori