aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Re: aritmija

Post od ontario »

Draga moja Majo,jako mi je zao sto kroz sve to prolazite,verujem da ti je jako tesko i nemam rec utehe da bih ti dala.Jedino je sto mogu da ti kazem,moli se Bogu i veruj u Njega jer je svemocan i jer sve moze pa takode da izleci tvoju majku.Moli se za snagu da ti podari kako bih izdrzala sve.Mislim na tebe,kao i Andelija i znaj da smo tu za tebe kao i ti sto si uvek sa nama.Ako ti je lakse pisi nam,ne o nama nego o sebi,tu smo da slusamo jedni druge jer nekada je lakse kada se napise sve na ovom stranicama foruma.Olaksaj dusu jer ce ti mozda biti lakse.Ljubim te puno i mislim na tebe......
Draga Andelija,kako si mi ti?Javi se kada mozes,ja sam sada cesto ovde a kada pocnem raditi mozda cu praviti kiksove.
Drage moje ljubi vas Ontario
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

drage moje, evo javljam se!
majo draga .. :( sta su rekli lekari, kada je operacija, hoce li imati terapije posle toga? jako mi je zao, jako!!! jednu stvar da ti kazem, ne moras ti ovde nas razumeti, ne moras nam davati savete, jer je tebi sada teze nego nama. samo se ti nama javi kada budes osecala potrebu da se nekome izjadas. zapamti da smo tu za tebe, slobodni pisi sta hoces, a mi cemo slusati. ne moras ti uvek biti jaka, pred majkom budi, ali sebi daj oduska. dace Bog da sve bude dobro, javi mi kada je operacija, ja cu isto upaliti svecu za zdravlje tvojoj mami.
ontario, moguce je da ti je pao pritisak, mada ja imam vrtoglavicu kada mi skoci. sta znam .. kakvo je vreme kod vas? ovde je bilo nenormalno, u roku od nekoliko dana se promenilo od -20 do +20, svi su kukali kako se ocajno osecaju. meni isto mnogo smeta promena, uvek se grozno osecam. mislim da bi ti bilo bolje da nastavis da radis, zaokupices misli poslom i neces stizati da razmisljas o problemima. ja uskoro zavrsavam skolu i bas sam pomalo nervozna zbog toga. mislim, krajnje vreme je da vise zavrsim sa skolovanjem ali se plasim da li cu uspeti da nadjem posao u struci. pored toga, jako sam zauzeta sada u braku, imam puno novih obaveza i ne znam kako cu izdrzati jos i da radim. . ali generalno, mislim da je mnogo bolje tako nego da sedimo kod kuce.
ja sam juce bila kod doktorke na kontroli. jako mi je bilo lose i juce, nisam mogla da se nadisem, srce samo bambara, ma haos ..
promenjena mi je terapija - sada ponovo pijem propranolol 2x1/4 i diunorm 1x1/2 po potrebi ako mi skoci pritisak (to je za izmokravanje), bedoksin (vitamin B6), i neki sprej za sinuse . .posle praznika treba da izvadim krv za veliku listu, da odem kod neurologa, ocnog i da uradim spirometriju. sve sam to dobila jer sam se zalila doktorki na nesvesticu i glavobolju pri skoku pritiska kao i na nedostatak vazduha. verovatno sam i anemicna ponovo. i sad sam zatrpana uputima, generalka!! :lol: a meni pada mrak na oci od toga i uopste mi se ne ide!!
ljubim vas MNOGO :wink:
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

drage moje prijateljice, zelim vama i vasim najblizima sve najbolje u novoj 2010, da mi budete zdrave, srecne i zadovoljne!!! ljubi vas vasa andjelija :D :D :D
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Dragi drugari,srecna vam Nova godina!Zelim vam sve najlepse!
Andjelija,mama ide 18 januara u bolnicu a mi se3 nadamo da ce operacija biti sto pre.Bice terapije posle,gotovo sigurno!Sta da radis,mnogo je sve tesko mada se mi ponasamo normalno i trudimo da gledamo pozitivno,nema druge.Uvek mi je to u glavi,ne mogu ni dobro da spavam ali iz svoje koze ne mogu pa se nekako trudim da dobro podnosim,mada,nekad me bas uhvati ocaj...Jedfino mi je ostalo da molim Boga.Ljubim vas!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drage moje prijeteljice u nasoj lepoj zemlji...
Srecna Vam Nova 2010 Godina i da vam se sve zelje ostvare,da svaki dan zivota provedete uz osmeh,sa zdravljem i veseljem!Neka vam svaki novi dan,donese samo radost!
Andelija draga,moras da napravis te preglede,ne brini super je pa te je poslala.Mnogima smeta vremenska promena,mozda je to tebi od toga.Nemoj da se sekiras unapred,mozda ti sada ti lekovi pomognu.Kada ces na preglede?
Super je pa ces zavrsiti skolu i poceti raditi,ja se nadam i zelim ti srecu u zivotu!Posao mnogo znaci mene ovo izludi.Pocelo je jako opet da me boli,ja ne znam vise sta da radim. :cry:
Imam jednu novost za vas.......isla sam juce ujutro na MRI LOPATICE U RAMENU i NISAM POPILA NIKAKVE LEKOVE,nisam dobila napad a snimanje je trajalo sat vremena :lol: :lol: :lol: URA......... :lol: :lol: :lol:
:P :P :P ostala sam sokirana,gusilo me jeste na snimanju ali sam izdrzala :P :P :P bez trankvilajzera :wink: :wink: :wink:
E onda sam isla na docek Nove Godine sa muzem,bila je drugari luda i nezaboravna noc! :P :P :P
E onda smo imali susret sa prijateljima posle 11 godina :lol: :lol: :lol: mozete li zamisliti kako je izgledalo!
Ja sam znala da ce oni biti ali oni nisu znali da cemo biti ja i muz.......uh.....kakva Nova Godina.....
Isplesala sam se,ispevala za svih ovih 11 godina uz naseg pevaca i pevacicu,provela predivno sa punom salom nasih ljudi.
Toliko sam imala glavobolju ali sam gurala samu sebe da igram i plesem do 4 sata ujutro....Jedino sto nisam smela popiti jer sam vozila auto,a tako je bio sladak sampanjac.E to meni treba pesma i veselje,drusvo i zabave!
Draga moja Majo super je pa ne pokazujete prema majci nista,samo pozitivno draga i sve ce biti uredu.Imace mama mozda terapije posle ali je za sada najbitnije da joj to izvade.Posle ce sve biti kako treba i sve ce doci na svoje.
Verujem da ti je jako tesko,samo se moli Bogu jer on je svemocan.
Pisi nam kada stignes,pisi o sebi,majci,nemoj da se lomis sama u sebi i podnosis sve to jer lakse ce ti biti kada podelis sa nekim,a to smo mi,tvoji drugari sa foruma.Uvek cemo biti tu kao sto si ti uvek za nas bila.....
Znam,zivot je nekada nepravedan,ne pita kako nam je,da li nas boli srce i da li placemo,tera nas da idemo bosi po trnju ali zapamti uvek "POSLE KISE DODE SUNCE".
Znas da draga Majo posle svake noci zora svane!
Ljubi vas puno vas Ontario
p.s
kako ste se provele sa Novu Godinu?
I love you all!
Kiss
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

samo da se javim .. sutra idem da dam krv, pa sam malo nervozna, kao i uvek .. :roll: ne plasim se vadjenja, nego rezultata. ne bih zelela da sebi pokvarim bozic! kada stignu, moram kod 3 specijalista. .bas sam nerazpolozena zbog toga i uopste mi se ne ide.
ljubim vas PUNO
Korisnikov avatar
sara08
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 05, 2009 12:24 pm

Post od sara08 »

u zadnje vrijeme mi se javlja ubrzani rad srca koji traje par minuta. bolova nemam za to vrijeme. malo me strah. u zadnje vrijeme mi se javljaju i panični napadi nakon par događaja koji su bili stresni (početak samostalnog života zbog školovanja, udaljena od obitelji, u novom gradu fizički napadnuta prvi dan, par zdravstvenih problema). jedino imam bolove povremeno u leđima i gastritis. može li to imati kakve veze? danas sam posjetila svoju doktoricu, no ona me nije htjela slati na daljnje pretrage. preslušala me i rekla je da ništa nečuje. da li bi ona čula da ima nešto na srcu? zvala sam privatnu polikliniku, ali prvi slobodni termin je za 20 dana tek. svaki savjet je dobrodošao :wink:
* Sve je moguće ako ne odustaneš od snova već na prvoj prepreci! *
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

saro, tvoja doktorka bi cula da ima nekih nepravilnost i u srcanom radu ako te je slusala. moze da bude od stresa, posto si i sama svesna da ti se svasta izdesavalo . . ako se bude ponovilo, mozes da odes ponovo kod nje i da eventulano zatrazis da odes kod interniste ne ekg, cisto da se umiris :wink:

gde ste drustvo, jel kod vas sve ok? ja idem sutra da vadim krv. . danas sam pola dana provela kod frizera, lepo sam se sa mojm frizerom istracala, sad se osecam mnogo bolje, popravio mi je raspolozenje :lol: satirala sam se i dosta skratila kosu pa sam se opaspolozila :lol:
drzite mi fige da mi budu dobri rezultati! ljubim vas, javite se :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Cao drustvo moje,Andelija draga drzim ti fige za sutra,drzi i ti meni dosli su mi nalazi MRI,sutra cu saznati.
Javi mi se obavezno i ja cu vama.Videces da ce sve biti ok :wink: samo se opusti drugarice moja :P
O pa ti si nam se doterivala tako i treba......samo napred i ja cu na dijetu ovih dana,moram biti sexi do sledece Nove Godine :wink: :wink: :wink: hocu rekla sam da stavim sliku od svatova na frizider pa svaki puta kada ga otvorim mogu videti kakva sam bila zgodna,a ne sada kao bure :x ......
Eto pocinjem sa planom,ovaj puta necu posustati :wink:
Majce kako si?Kako je mama?Draga mozes li se malo opustiti,imas li prijatelja?Da li si bila negde na deceku Nove Godine?
Verujem da ti sada nije do price ali nam posalji samo smajlija da znamo jesi li ovde sa nama.......
Budi jaka Majce sve ce biti uredu videces.....
Sara to je ankcioznost treba ti psihijatar ili psihoterapeut.....
Ne bi bilo lose da proveris sve nalaze,krv,EKG srca,holter,stres test.paako je sve ok,a verujem da je onda je ankcioznost za koju verovatno zna sposto imas panicena napade.Da li uzimas kakve lekove za to?
Pozdravljam i ljubim vas sve iz daleke Kanade
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

ja nisma isla juce da vadim krv, jer laboratorija pocinje da radi tek 11-og. malo mi je laknulo, bar ne moram jos uvek da brinem o tome. . . ontario, kada saznajes rezultate? majo, sta se desava, jel se mama sprema za operaciju? javi se kad stignes . ..

srecno vam badnje vece i da u miru i blagostanju docekate najveseliji hriscanski praznik! HRISTOS SE RODI!!!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drage moje Srecno Vam Badnje Vece i sutrasnji Bozic sa nasim pozdravom Hristos Se Rodi!
Neka Vas dragi Bogu Cuva i Majka Bozija!
Andelija dobila sam nalaze MRI i sve je uredu ali idem na ultrazvuk ramena.Nesto mi nije jasno u vezi nalaza,jako sam skepticna jer su bolovi uzasni.Rekao mi je moj doktor da ce me poslati kod ortopeda samo ako nalazi ultrazvuka ne budu uredu :roll: e sada hoce li ili nece ne znam nista.
Kako si mi ti i kada ides vaditi krv?
Pripremas li se za Bozic?
Ja pravim baklavu i kuvam zito,moram pogacu umesiti...
Idem kod lekara opet u ponedeljak,pa cu traziti i ja da mi proveri krv i zaboravih dobiti B12 inekciju valjda sam zato jako umorna ovih dana.Majo kako si,kako mama?Javi nam se na kratko,cekamo te :wink:
Lepo mi se provedite za nas veliki praznik,
voli vas Ontario
Korisnikov avatar
sara08
Stalni član
Stalni  član

Post od sara08 »

andjelija81 i ontario hvala vam na odgovorima :wink:
zvala sam ju i pitala da ipak dođem po uputnicu, no kaže ona nema potrebe. malo se stanje zadnjih dana smirilo...
inače izmjerila sam pritisak dok mi je tako lupalo srce, bio je oko 110/70, a otkucaji nikada viši od 90... tako da se nadam da nije ništa :)
krv sam vadila nedavno zbog jednog drugog zdravstvenog problema i hormone stitnjace, sve je bilo u redu.
ontario, za panicne napade nepijem nista. trudim se sama nositi sa tim. cim osjetim prve simptome zaokupim se necim drugim i nedam da se napad razvije. nisam imala napad 10ak dana :)
no mislim da je to vise anksioznost jer imam uvijek neki strah da cu se samo srusiti ( nakon jedne pretrage mi je bilo jako lose i imala sam uzasne vrtoglavice, skoro se srusila i od tada je taj strah) i da ce se nesto lose dogoditi...
a doktorica mi nezeli dati tablete jer imam 19 godina, kaze premlada sam...
pozdravljam vas :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drage Hristis se rodi!
Neka vam je srecan Bozic svima! :P
Draga Sara,nemoj da mi se zahvaljujes,drago mi je da mogu podeliti moje iskustvo sa tobom,jer znam kroz sta prolazis.Zao mi je imas jos uvek panicne napade i jako je dobro pa kada pocne nalad mozes da radis neso kako bih ga prekinula.Ja to nisam uspevala,pokusavala sam ali mi nije islo.
Misli treba usmeriti na nesto drugo u kriznom momentu,vidis da si sama pronasla nesto sto ti pomaze.Ja se slazem sa tvojom doktoricom da si jako mlada za lekove,moj je sin skoro 19 godina i ja se ne bih slozila sa tim ako se moze bez njih.
Kazi ti meni da li si razmisljala o nekom sportu?Ja sam se u mladosti jako bavila sportom bila sam veliki sportista i odlicno sam se osecala i psihicki i fizicki.Imas li mogucnosti za sport?
Muci li te nesto,imas li nekih problema?Da li imas nesto sto te proganja i nemas sa kim da pricas?
Imas li nekih misli kojih s ene mozes resiti sama?Razmisli o ovome pa mi se javi :wink: :wink: :wink:
Vidi zasto:Ja znam za sebe da sam imala jako puno stresova u zivotu i znam da su mi "otisli zivci".
Nije me to sramota reci jer je tako,jako puno sam plakala,upala u depresiju,sve mi je bilo crno o nisam nista videla pozitivno nego negativno.Upadala sam sve vise i vise dok su godine prolazile.Dosla sam do coska i "kap vode iz case se prelila".
Organizam jednostavno vise nije mogao da podnese,rekao je "dosta"!!!!!!!
Ja nisam slusala svoje telo,nego sam odbacivala cinjenicu da mi treba pomoc.Mislila sam:ma sta ce mi ko ja to mogu sama kao i sve u zivotu........ali nije bilo tako.....
Vidi ja sam starija puno od tebe,mozes mi biti cerka,zato ti od srca govorim ispitaj svoje umutrasnje osecaje,podeli sa nekim,ne trpi u sebi,nadi nesto sto volis da radis,nije bitno sta i pokusaj paznju posvetiti sebi.BUDI SEBI NAJVECI PRIJATELJ!
Nije sramota cuti savet od nekoga,priznati da nas nesto muci,da se negeg "bojimo",da nas nesto tisti,"NIJE SRAMOTA PASTI NEGO SE USTATI".
Draga Sara,ti nas ne poznas,niti mi tebe ili bilo koga,pisi ako ti je lakse,sve sto te boli,tisti,sve sto ti pada na pamet jer ja to i danas radim.
Lakse mi je,veruj mi,reci preko foruma nego nekome ko ce me ismijati,nece razumeti,ogovarati.........
Meni je ovaj forum i drugari puno pomogao,svi ljudi sa kojima sa se dopisivala,nekada je bilo uvreda,pogresnih zakljucaka ali je sve to na kraju dovelo do uspeha,za nekog malog a za mene OGROMNOG!
Pomerila sam se sa mesta posle 3 godine mucenja,koja sam sama sebi radila......a nisam bila svesna.
Pokusaj dete jer nemas sta da izgubis,mala si i zivot je pred tobom.
Tu smo da jedni drugima pomognemo i da slusamo!
Poljubac za sve!!!!!
Majo,Andelija gde si........ :P :P :P
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Drge drugarice,srecan Bozic,Hristos se rodi!Zelim vam sve bas najlepse!
Bila sam sa deckom kod drugarice,tuje bilo moje drustvo za docek.Bilo je lepo mada zna se sta je meni uvek na pameti...Borim se i nadam se....Ljubim vas!
Korisnikov avatar
sara08
Stalni član
Stalni  član

Post od sara08 »

lijepo je kada nades ljude koji to razumiju i s kojima mozes o tome pricati :wink:
iskreno, nebavim se nikakvim sportom jer bas i nisam nikada bila neki sportski tip, no imam mogucnosti, sada sam u vecem gradu koji pruza puno mogucnosti. razmisljala jesam, i slazem se da je sport lijek za tijelo i dusu. jedino jako puno hodam i bas u tome uzivam :) setnja mi je obavezna svaki dan
problema za koje neznaju drugi nemam, naime smatram se vrlo sretnom osobom jer moja prabaka vec nekih 30ak godina pati od anksioznosti i panicnih poremecaja, tako da imam osobe u obitelji koje to razumiju. kada me uhvati napadaj mogu otici kod njih i one ce me zapricati i skrenuti mi misli... no i one rade i nisu uvijek slobodne...
no moj problem je zapravo zapoceo prije par godina kada sam nasla u krevetu zmiju kojih se inace jako bojim. tada kao da se desio neki "klik" u meni. ubrzo nakon toga sam dobila prvi panicni napad, malo sam se uplasila, no na to sam zaboravila i napad se nije ponovio par godina, tocnije do proslog ljeta. inace sam alergicna na trave i jednom smo isli jednim putem gdje je bila ambrozija do koljena i mene je uhvatio napad alergije i pocela sam se gusiti. i naravno veliki strah. taj cijeli tjedan sam imala napade panike, no ja sam to povezivala sa tom alergijom i gusenjem. zaboravila sam i na to i do prije par mjeseci je bilo super... no tada sam upisala fakultet u dosta udaljenom gradu od moga. prvi dan sam napadnuta fizicki pred zgradom od strane par djevojaka. i tada je opet doslo do panicnog napada. izbjegavala sam i jos izbjegavam izlaziti navecer sama jer ta ekipa je u nasem kvartu. u stanu imam cimericu koja nikada ni nije ovdje, tako da sam kao sama tu. i onda je doslo do jednog zdravstvenog problema - dobila sam upalu srednjeg uha i centra za ravnotezu. prvo se pojavila pareza lijeve strane lica. na htinoj su me samo poslali kuci, kao nije to nista... i tada su uslijedile raznorazne pretrage, no nakon jedne pretrage se anksioznost jako produbila i od onda sam pocela intenzivnije dobivati panicne. to je bila pretraga gdje u centar za ravnotezu sipaju vodu i izazivaju vrtoglavice. meni je to jos bilo pod upalom i bilo mi je jako lose. neznam ni sama kako sam dosla u stan. ljude oko sebe nisam vidila od vrtoglavice, zabijala sam se u zid jer nisam mogla hodati. i onda sam dosla u stan u kojemu sam opet bila sama. skoro sam se srusila i onda me uhvatio strah sto ako se srusim. tko ce me naci tu. I od onda imam taj glupi strah da bi se samo mogla srusiti negdje. Vrtoglavice su sada manje. I sjetila sam se da sam kao mala se skoro utopila, bila sam plava vec i na rubu svijesti kada su me nasli, od tada se bojim duboke vode. I kad jedno prode, dode drugo. Sad moram na gastroskopiju, e toga me bas strah. No napadi su puno manji i puno blazi nego prije, i rjedi su sada :) no samo neznam kako se rjesiti toga straha da bi se nesto lose moglo dogoditi. Bude dana kada neznam sta ni kako dalje, tu sam sama, daleko od prijatelja i obitelji. no trudim se. Hvala vam puno na lijepim i utjesnim rijecima! To mi daje snagu da se ne predam i da nastavim dalje! Nadam se da je vama bolje :)
( i izvinjavam se na opsirnom postu)
Saljem vam svima puno pozdrava!
Odgovori