aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: aritmija

Post od drbgd »

pdj,

hernije mogu izazvati lupanje i preskakanje srca. sa druge strane, da biste rascistili stvar - uradite eho srca, Fe u krvi i hormone stitaste zlezde. Kontrola gastroenterologa svakako.
pdj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 04, 2008 11:30 am

Post od pdj »

Puno vam jos jednom hvala.

Eho srca sam radio u oktobru, za koji su rekli da je sportski, Fe mi je nizak 9, a hormoni stitaste zlezde su u redu, radio sam ih jer imam blazi oblik hipoglikemije.

24 sata holter je pokazao da imam i SVES i VES. Navikao sam na aritmije jer sam ih cesto imao zbog hernije, ali ovo danas je bilo grozno. Prosle nedelje sam radio test opterecenja, koji je pokazao da mi se ekstrasitole pojavljuju usled opterecenja, ali s obzirom da sma lezao tri ipo meseca nije ni cudo, skroz sam bez kondicije.

Virus mononukleoze je odradio svoje, vode me kao hronicno stanje posle ebstejn bar virusa.

Doktor na infektivnoj je pomislio da sam postao anksiozan, ali me je pregledao psihijatar koji je rekao da sam u super stanju s obzirom sta mi se sve izdesavalo i rekao da nisam anksiozan vec da imam normalnu zabrinutost. Danas kada mi se sve ovo izdesavalo drugi su bili u panici pa sam morao da ih smirujem. Na kraju sam rekao ljudi oce li meni neko doneti trazenu casu vode.

Jedino sto ne znam sta znace vektorski potencijali koji su prvo bili pozitivni, a zatim negativni. To mi nije jasno. Radjeni su mi u avgustu i septembru.

Inace opet sam na Nexiumu od 40mg, dva puta dnevno.

Ako ste zainteresovani mogu da vam skeniram sve otpusne liste, sa infektivne, kardiologije i endokrinologije, pa da vam posaljem.
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Drustvo moje,u zurbi sam ali samo da vam javim da mama ima tumore na obe dojke,operisace je u drugoj polovini januara.Kako se svi osecamo suvisno je pricati posle svega.Pozdravljam vas i javicu se kad budem imala vise vremena.
Predsednik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 17, 2005 5:08 pm

Post od Predsednik »

@drbgd
Koliko sam shvatio, a mozda i gresim, psihijatar jedino sto moze da ucini za vas je da vas ubedi da nastavite zivot sa takvim tegobama kakvim imate, a ne nesto konkretno da otkloni. Ja sam bio par puta pricali smo o svemu, otvoreno, ali mi to nije pomoglo. Juce sam vadio krv jer treba da idem na kontrolu kod kardiologa. Rezultati su normalni. A ne znam sta dovodi do povecanja pritiska na 160/100 i pulsa od 120? Jedini problem sto imam je sto nemam nikakvu kondiciju i to priznajem a cak imam i strah da treniram ili vezbam nesto zbog povecanja pritiska i pulsa jer se u tim trenucima osecam uznemireno.
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

majabgd napisao:Drustvo moje,u zurbi sam ali samo da vam javim da mama ima tumore na obe dojke,operisace je u drugoj polovini januara.Kako se svi osecamo suvisno je pricati posle svega.Pozdravljam vas i javicu se kad budem imala vise vremena.

majo, jako si me rastuzila!!!!! :cry: sta da kazem, a da ti bude bolje? mislim da ne postoji nista. jel su rekli da su ti tumori maligni ili ne? pa kako na obe nije mi jasno . . bas uzas. :( javi se kad stignes, mislim na tebe!!!!
ontario draga, sta je sa tobom? nemam vremena da citam prethodne 2 strane i sve sto se kucalo . .nadam se da si ok!
ja sam vam ovih dana onako .. ponovo mi pritisak skace - do 135. ., kao i puls - do 110 najvise, pa sam danas ipak popila staru dozu concora. ma ne znam vise sta da radim, moracu pre praznika kod doktorke. jako sam umorna ponekad, brzo se zamaram, tahikardije me ubise.
javite se, ljubim vas
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

@Predsednik,

niste dobro shvatili!!! simptomi su simboli potiskivanja i nesuocavanja sa nekim drugim - krupnijim problemima! kada se sa njima suocite, resite ih, dakle kada se PROMENITE tegobe ce nestati! neuroze su izlecive.
majabgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od majabgd »

pa ne mozes nista da mi pomognes draga Andjelija.Izgleda da jesu maligni,predpostavljaju,lici im.Ne znam sta da kazem,javicu se neki drugi put kad budem malo raspolozenija.Nadam se da ste svi dobro!
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

majo, drzi se!!! ovde sam kad god ti bude zatrebalo da sa nekim pricas!!
ontario, javi se, nadam se da si ok .. .
ja sam povecala dozu concora, a nisam ni stigla da odem kod doktorke, ubi me tahikardija :(
ljubim vas puno
Predsednik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 17, 2005 5:08 pm

Post od Predsednik »

@drbgd
Da li se u toku prehlade ili gripa sa temperaturom do 38C dolazi do veceg otkucaja srca u minuti dok prehlada ne prodje. Evo vec par dana puls mi ne silazi ispod 90, pritisak tu i tamo normalan. Izaziva mi nervozu, ne znam da li da pijem propranol ili ne?
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Drage moje prijateljice,dugo me nije bilo jer sam svaki dan zauzeta prije podne,a posle podne mala bude na kompjuteru.
Draga moja Majo jako mi je zao sto ti je majka bolesna.Ne nam kako da te utesim jedino je sto mogu da ti kazem da ce sve biti uredu jer je na vreme.Draga Majo mnogi su se izlecili od toga,znaci tvojam majka ima 99%sanse da se izleci.Ne znaju verovatno jos nista dok se ne posalje na patolosko,zato draga moja Majce nemoj da budes zalosna.Dace Bog pa ce tvoja majcica biti dobro.Majce sada kada ti se cini da se sve rusi,budi optimista draga,daj svu snagu sto imas kao uvek,budi vesela,budi nasmijana jer ce majka sve pobediti i jer ce ona biti dobro.Njoj trebas Majce to znas i sama,zato budi jaka KAO STENA,nedaj da te tuga slomi.Pisi nam molim te tu smo sa tobom i uvek cemo biti.
Draga moja Andelija,bas mi se ucinilo da ti odgovara tvoja terapija i sada opet ista prica kao prije.Idi draga pa im kazi,znam da ti nije svejedno kada to lupanje pocne.Moze li se to kod tebe izleciti zauvek?Sta kazu lekari?Da li ti dode iz cista mira ili neka sekiracija,uzbudenje podstakne aritmije?Posmatraj malo draga moja,uzmi papir pa napisi sta si prije toga radila,gde si bila itd.
Znas da ces mozda po tome znati da li ti nesto ne odgovara pa ti izazove lupanje i preskakanje.Pokusaj nemas sta da izgubis :wink: Smeta li ti kafa?Ja bih volela da ti pomognem a ne zanm kako.....
Doktore hvala na informacijama,zvala sam i ovde kod mene jesu psihoterapeuti ali se ne bave psihoanalizom.....ima ih u Torontu ali ja ne mogu dovesti auto do tamo,pa tako da tragam i dalje.Sada cu ih zvati redom iz imenika jer mozda ih ima ovde ali nisu listani na kompjuteru.Jako se interesujem u vezi psihoanalize jer verujem sto ste rekli da mi mogu pomoci da dodem do nekih zakljucaka i da pronadem odakle dolaze moji problemi.
Ovih dana me povremeno hvata nervoza ali prode,mada sam na atidepresantima pocinjem da budem nepoverljiva i prema njima.Jedina dobra stvar je sto zaspem brzo,ali kada sam jako uzrujana ne mogu pomoci ni oni.
Primetila sam da se jako puno trzam,kada god zadremam,kao da primam elektricne sokove :o ponekad me u snu to probudi i uplasi.Aritmije imam jako retko i ponekad mi samo srce preskoci ali sve to traje par sekundi.
Imam uzasno jaka znojenja,posebno nocu....cini mi se da su to kontraindikacije leka/ili vec kako se zove na nasem,na engleskom je side effect.....
Sutra cu traziti od lekara da mi proveri krv,stitna,secer itd..
Dragi moji ja vas sada puno pozrdavljam i zelim vam svu srecu ovoga sveta!
Uh......zaboravih ja.......Iva gde si?Nemoj da opet pobegnes :lol: :lol: :lol: :wink:
Cmokkkkkkk :P :P :P
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

pa, mozete kod svog lekara da se raspitate za psihoanalitickog terapeuta
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Hocu doktore obavezno jer idem kod njega sada u Januaru!
Ja vam se zahvaljujem na vasim savetima,zaista mi znace mnogo.
Ja jos uvek ne smem u lift jer sam se zaglavila prije 2 godine.Dodem do njega,ali se ne usudim niti korak napraviti.
Nemaju kljuc od lifta ako se zglavim,niti mi mobilni radi u njemu,nemam signala pa je to jos jedan razlog za moj neuspeh.
Moj mi psihijatar kaze da moram sama probijati strahove,ali ne znam kako :cry: :cry: :cry: ?
Zasto nisam u proslosti imala tih problema i raznih strahove?
Izvinjavam se,znam da vas previse pitam ali se nadam da mi mozete dati neki savet.
Drugarice moje gde ste,sta se desava?
Andelija,Majo kako ste mi,Iva gde si?
Puno vas ljubi Ontario :P :P :P
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

drugarice moje, evo da vam se najzad javim ..
jos od 16-og pijem svakoga dana staru dozu concora i pored nje se opet ne osecam dobro.
juce sam imala pravi napad, jako mi je bilo lose. . izasla sam iz zgrade i usla u auto, napolju je bilo zagusljivo i prevruce (a prethodnih dana -22 stepena!! :roll: ) i iznenada mi se srce jako uzlupalo i nisam mogla dobro da udahnem. . kao da mi neko legao na grudi, pocelo je da me steze oko srca i verovatno mi je pritisak tada skocio . :(
ponekad osecam strasan pritisak u glavi, glavobolju, nesvesticu . . tada znam da mi je pritisak skocio. :( to bude do 130, 135 najvise i moze neko reci da to i nije neki pritisak, ali meni smeta jer sam oduvek imala nizak pritisak i nisam navikla na tako visok. onda popijem bromazepam ili persen i jedva se nekako umirim.
desava mi se da mi lupnjava pocne iz cista mira dok npr. lezim i citam knjigu :roll: , izmerim, sve dobro, puls normalan, ali srce preskace . . . i moja dr kaze da se to desava kada taj zalistak "talasa" :roll:
a nekada se jako umorim i spopadne me lupnjava kada nesto radim, pa se zadisem jako, tada bude do 100, nekada 110 puls . .
eto tako sam vam ja, promeniljivo ..
pored toga sam izgleda prehladjena ponovo, tj. grlo me boli vec nedeljama, i nocas me je probudio kasalj i gusenje, kao da mi se neka sluz sliva iz sinusa, pa se zaglavljuje u grlu. toliko sam sistala, srecom pa sam imala pumpicu u kuci!! posle 2 udisaja, bilo je bolje, mogla sam da spavam . . ovo mi se identicno desilo letos, u junu mesecu, gusenje sa sistanjem. . mama kaze da mozda i ja imam astmu ako ona i tetka .. :roll: ali ja inace normalno disem sem kada me srce davi, jedino sto se zamaram, inace me ne gusi, tako da ne bih rekla .. .
jutros sam resila da odem do svoje doktorke interniste, ali sam pozvala i saznala da ne radi. tako da cu otici u ponedeljak, pre ovih praznika. .

ontario, sta se desava sa tobom? nije moguce da od onih lekova nije bas nista bolje? koliko sam uspela da razumem, sada trazis psihoanaliticara? ja te draga podrzavam sto se svega tice, jer mislim da ti taj tvoj problem previse smeta normalnom fukcionisanju (ne smes u lift, ne smes u avion da obidjes majku .. ) tako da se nesto mora preduzeti!! pa ne mozes ti tako da zivis!! :( samo te jedno molim, nemoj ocekivati cudo od lekara kako god dobar strucnjak on bio. . ja sma jedno shvatila, sami sebi najbolje mozemo pomoci! meni se desavalo da uhvati panika ako sam sama kod kuce, a lose mi je .. pa sam vise volela da odem kod mojih ili da mi neko dodje, samo da ne budem sama. kao pozlice mi, a nece me niko naci, umrecu dok pomoc stigne :roll: nauci da smo sami na svetu i ako ti ne zelis da pomognes sebi, niko ti nece moci nikada pomoci! apsolutno te podrzavam, idi kod lekara!!! ali uradi i sve sto je u tvojoj moci, nemoj da ne uradis nesto sto je do tebe, a mogla si!! :wink: pozdravljam te, drzi mi se!!!

majo, zasto se ne javljas, sta se desava? sta je sa mamo, kada ce je operisati? :( znate li sada nesto vise o rezultatima, verovatno cete znati tek posle biopsije .. nadam se da uspevas da se drzis iako ne mogu da zamislim kako ti je . . javi se molim te bar na kratko kada stignes, ljubim te!!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga moja Andelija bas mi je zao pa cujem da ti nije dobro.Ima li izlecenja,sta kaze doktorica?Ja se nadam da nisi dobila asmu,mozes li draga da iades na testiranje/alergo test pa da vidis smeta li ti nesto ili ne?
Meni je isto sinoc toliko pozlilo,popila sam lekove i posle jedno 45 minuta,imala sam uzasnu vrtoglavici nisam smela da ustanem sa stolice.Mala mi je donela da izmerim secer,nije bio veliki 7,7 znaci verovatno mi je pao tlak,a nemam tlakomjera.To mi se isto desilo prije mesec ipo dana,komsinica je dojurila kod mene,jer sam ja skoro pala u kuhinji.Ne znam zbog cega mi se to desava :cry: :cry: :cry: osecaj je uzasan,nisam mogla napraviti niti jedan pokret glave da mi se ne vrti citava soba.Inace juce sam citav dan prespavala izuzev sto sam skuvala rucak.Jako je lako moguce da mi je juce citav dan bio pritisak jako mali,moracu kupiti aparat pa da si mogu izmeriti.Ako mi se jos jednom to dogodi zvacu hitnu :cry: :cry: :cry: sreca pa nisam bila sama,mala i mali su bili samnom.
I meni draga moja Andelija ponekad preskoci srce,ne cesto ali se desava.Ja nemam kardiologa jer mi je stari rekao da mu vise ne dolazim :-? :-? :-? kaze imam manju aritmiju i to je to.Da ti pisem koliko sam razocarana u lekare ne moram jer verovatno znas i sama citajuci moja pisma.Sta kaze tvoja doktorica moze li ti promeniti lekove?Mozda ima nesto bolje ko zna......draga moja nemoj se predavati sve ce biti uredu :wink: :wink: :wink:
Majo draga kako je mama,kako si mi ti?Javi nam se kada mozes i kada si raspolozena,verujem da ti je tesko ali nam bar posalji jedan smajliji......
Drage moje prijateljice odlucila sam da se vratim na posao u Januaru,dosta mi je vise fizio,masaze,cekanja ceka da mi dode,odlaska lekaru itd.
Umorna sam od toga,svaki dan negde moram ici,gore mi je nego da radim.Neko bi sedeo kod kuce na mom mestu ali ja to ne mogu vise.Boli me jako,bolece verovatno citav zivot,ja ne zelim ici u penziju od 40 godina i provoditi dane u 4 zida,Ja se puno bolje osecam mentalno kada radim,vreme mi brzo prode,imam obaveze i zaradim svoju platu.Kada radim znam tacno koje dane dobijam platu,a sada oni mi salju cek,pa kasni danima,onda se zivciram a meni to sve ne treba.
Pitacu ih samo hocu lii dalje imati placene fizio i masaze :-? :-? :-?
Ici cu kod lekara 5 Januara,pa cu pitati moze li mi odmah napisati da se vratim na posao tako da bih se odma javila.Mozda da sacekam do posle naseg Bozica,pa da pocem od 8-og.
Ja vas sve skupa puno ljubim i pozdravljam,javite se kada mozete.......
Doktore nema ni vas.....
cao
majabgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od majabgd »

Evo ja samo da vam se javim da ne brinete.Mama ide u bolnicu 18 januara.Ima tumore u obe dojke i u jednoj je sigurno maligni a za drugu ne znaju,to su videli na magnetnoj.Ne pisem vam jer obicno nisam raspolozena i nisam ni u stanju da razumem tudje probleme a tek da dam savet...Nema ovako nista,cekamo,trudimo se da budemo pozitivni mada je bas tesko s obzirom na dijagnozu.Meni nerava ponestaje i moram da priznam da psihicki nisam dobro ali se trudim.Pozdrav!
Odgovori