aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Re: aritmija

Post od ontario »

Kruno hvala ti puno sto mislis na mene.Ja sam dobro evo me,vidim da se niko ne javlja,Andelija nam nema kompjutera,Maja je zauzeta.Ja i dalje pijem lekove,super se osecam,mogu vam reci da su su mi promenili zivot.
Kruno nemam vise aritmije/znam da je tesko za verovati ali govorim istinu.Svi su mi govorili da sam ankciozna i nisam im verovala,smatrala sam da aritmije,vrtoglavice,malaksalost ne mogu biti od toga.Nisam imala energije,stalno sam spavala,bila sam troma i ne zainteresovana za sve.Upadala sam sve vise i vise jer sam se bojala lekova.Bila sam nepoverljiva,jer muza nisu mogli da izlece 8 godina.Nasao se psihijatra koji mu je promenio zivot,dao prave lekove i utvrdio potpuno drugaciju dijagnozu tako da mu 20-ak raznih lekova nije pomagalo.Kada ga je on prvi stavio na prave lekove promenio mu je zivot,tako da sam i ja odlucila staviti moj zivot u njegove ruke.Veruj mi ne kajem se niti jednog momenta sto sam takvu odluku donela.Ne samo da sam imala ankcioznost nego i razne fobije,a jedna je bila i najveca klaustofobija.U petak su me iznenada zvali na MRI ramena i bila sam spremna.Pocela sam osecati nervozu,popila sam 1mg Lorazepama i kada sam dosla u bolnicu jos 0,5 mg.Usla sam u masinu sa prekrivenim peskiricem preko ociju.Ne samo da sam super podnela nego sam i zaspala :lol: :lol: :lol: pa sam uhvatila sebe gde hrcem to me i probudilo :lol: :lol: :lol:
Interesantno je jer zadnji puta sam isto toliku dozu popila ali me nije uspavalo niti opustilo.
Zasto?
Jer tada sma bila samo 5 dana na antidepresantima,a sada sam vise od 2 meseca.
Znaci tablete mi pomazu :lol: :lol: :lol:
Kada je bilo sve gotovo,ne samo da sam bila sretna nego sam bila jako opustena,smatrajuci velikim uspehom MRI.
Za nekoga to bi bilo neprimetno ali za mene je ogroman uspeh i sreca.
Polako se suocavam sa svojim strahovima naravno uz pomoc tableta.Bez njih nista nisam mogla.....
Naravno svako je drugaciji,neko mozda moze sam da se izbori ali ja nisam mogla duge 3 godine.
Kruno ne znam da li si bila kod kardiologa,da li si proveravala stitnu zlezdu?
Kruno ako su ti svi nalazi od EKG-a do ultrazvuka srca uredu,nalazi krvi onda Kruno nemoj da ti bude neprijatno obrati se psihijatru pa samo porazgovaraj sa njim.Znam da je kod nas psihijatar jedan pojam,zaostao gde se smatra da je on samo leci ludake ali nije istina.
Mene su Kruno mucile aritmije zato sam i napisala ovu temu ali sada vise ne :lol: :lol: :lol:
Andelija ima prolaps ona zato ima aritmije,zato kazem trebas ici na pretrage.Pocni od vadenja krvi,pa onda nadalje.Obavezno holter i EKG a po mogucnosti i ultrazvuk srca.
Javi se kada mozes da cujem da li si isla na neke pretrage.
Drage moje primite veliki pozdrav iz oblacnog Ontaria
Kiss :P
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

drage moje, dosla sam kod mame pa da vam se javim .. .
polozila sam jutros onaj drugi ispit, opet 9 :lol:
najzad mogu da se malo opustim i da rasterecena krenem na predavanja
14-og oktobra idem na ultra zvuk srca, dr hoce da mi vidi prolaps kako sada izgleda. . :roll:
normalan mi je pritisak i puls, nekada malo visi nekada nizi ali u granicama normale
ali ujutru kada se probudim bude mi lose, srce mi bas nekako neravnomerno radi :(
posle sat, dve doruckujem i popijem lek i posle nekog vremena mi bude bolje .. .
ipak, nisam sigurna da li je ovaj concor pravi lek za mene :roll:
mama je jutros isla u bolnicu, trebalo je da cele nedelje lezi ali samo do 3 sata, 5 dana .. da joj urade probe na antibiotike
ali posto njena dr trenutno ne radi, vratili su je , pa ide ponovo sledeceg ponedeljka
ja sam vam raspolozena uglavnom , funkcionisem normalno, uzivam sa muzicem i jako sam zavolela moju novu kucu.
jako sam se brzo privikla, kao da smo sto godina u braku
svi su me plasili .. kao nije isto brak i zabavljanje
i nije, brak je mnogo bolji!!! :wink:
malo me brine sto me bole grudi, sa strane i jedne i druge .. imala sam ranije tu cistice i sad mi verovatno hormoni malo rade, pa me zato bole . .
nadam se da nije nista strasno , ne bi me valjda bolele obe da je nesto ..
sutra krecem na pilates i jedva cekam!! bas sam se uzelela a i kicma me jako boli. .
jako mi znaci fizicka aktivnost, a posebno vezbe disanja koje tamo radimo
ontario, mnogo mi je drago sto si bolje :D polako pobedjujes prepreke i to je super! samo nastavi tako i korak po korak napreduj. uspeh nece isostati!
majo, javi se kada budes stigla
pisacu vam ponovo kad stignem. do tada vam saljem puno pozdravaaaaa
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga Andelija super :D :D :D :D :D svaka ti cast!!!!!!!!!!!!
Vidis draga kako sve mozes,bas sam sretna zbog tebe :P :P :P
Da nam neces imati bebicu pa te grudi bole :wink: :wink:
Vidm da si vesela samo tako nastavi,drago mi je pa si zadovoljna i vesela u svojoj kucici,tako i treba prijateljice moja :D :D :D
I ja krecem sa setnjama,i odanjem po stepenicama,brojanja kalorija jer sam stvarno preterala :roll:
Bice sve uredu na ultrazvuku srca ne sekira je,a kako bi bilo da ti promene lek?
Javi se kada stignes draga Andelija :P
Majo sreco,gde si nam ti?Posalji nam jedan mali smajliji da znamo da si ok :wink: :wink: :wink:
We miss you!
I love you all!
Kiss
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

ontario, nadam se da nije beba . . bar ne jos malo. moram da diplomiram a i imam neku ponudu za posao (mozda) pa mi je sad to prioritet. naravno planiramo ako da Bog, ali ne jos malko. nadam, se da nije to. . .danas me manje bole, ali juce. . :( izgleda da je ovulacija, pa zato :roll:
ja sam danas pocela da pisem u blok svoje iracionalne misli i strahove. nadam se da ce biti neke koristi od toga. npr jutros sam zvala mamu telefonom i nije se javljala, fiksni je bio stalno zauzet a mobilni iskljucen i ja sam se jako prepala. pozvala sam onda tetku da vidim jesu li se cule, ni ona nije znala nista o njoj. . bas sam bila nervozna, jako sam se uplasila. odmah sam pomislila da se ko zna sta desilo .. . naravno, ona je mene poznala posle pola sata. kaze duze je lezala u krevetu jer cita knjigu :roll: i nije primetila da nisu dobro spustili slusalicu. .sve je ok
inace sada zivimo blizu bolnice i svakih pola sata prodju kola hitne sa onim odvratnim sirenama!! i ja se jos uvek na to nisam navikla, nemamo se uvek strecnem i pomislim da nije neko od mojih .. :(
ALI ja sam resila da poradim na lecenju sebe, svojih misli. moracu mnogo da se trudim ali necu da odustajem. mora da bude napretka! :wink:

123kruno, znas li ti uzrok svojih aritmija? ako nisi obavi ipak preglede kod interniste ili kardiologa. ako je sve u redu onda mozes znati da je uzrok na psihickoj bazi, ali ih uradi! pokusaj da ne jedes uvece kasno ili bar ne tesku hranu. mozda ti se podigne zeludac pa ti smeta srcu. ja sam primetila da mi smeta kada preglednim, pa se prejedem, srce mi se malo uzlupa.

pozdrav
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Andelija draga super pa pises sve na papir,kazu odlicna je terapija :lol: :lol: :lol:
I ja sam to radila ali nista :-?
Super je sto ocekujes posao,svaka ti cast! :lol: :lol: :lol:
Sve ce biti super,opusti se malo kada cujes sirene,znam kako ti je jer ja se jos uvek unervozim kada cujem zbog dece,kada nisu kuci.Znam koliko puta ih je vozila hitna,jos uvek mi je to sve u glavi.Sada lakse podnosim jer sam na ovim lekovima :wink:
Muzic mi se mozda vraca,mozda necemo seliti jer kaze ne moze tako da zivi daleko od nas :lol: :lol: :lol:
Sretna sam,jos nista ne znam kada javice mi,nadam se da cu ostati ovde gde jesam jer sam jako zadovoljna svojim poslom i sretna jer radim ono sto volim i za sta sam se skolovala.Necu malom jos nista da kazem,on ionako nije da idemo jer hoce nagodinu da upise skolu za provincijsku policiju skupa sa svojim najboljim drugom.Ovde stalno izlazi,blizu je Toronto i svi veliki gradovi pa znas onda kako mu je lepo.Mala hoce nazad,ali bice kako mi odlucimo,ubedicu je nekako.....
Cekam sam zeleno svetlo od muza pa da mu kupujem kartu za povratak.
Inace jedva cekam da se vratim na posao,veruj mi....
Kruno Andelija je upravu,ja sam imala jako veliku kiselinu u stomaku,isla na gastroskopiju i imala sam jake aritmije.
Prestala sam piti kafu,krem koji je bio 18% i sve je proslo i kiselina i aritmije :lol: :lol: :lol:
Pokusaj da regulises ishranu,nista kiselo,ljuto,gazirano,izbaci mleko ako mozes pa ces videti kako ce ti biti.
Od stomaka idu aritmije znam da sam negde pronasla i ako nadem poslacu ti.
Sto se tice da hvatas zraka imas 100% sleep apneu,prestanak disanja u toku sna.Moj muz ima masku koju mora stavljati dok spava.Raspitaj se ima li kod nas da rade taj test.
Meni je bilo bolje kada podrignem odma aritmije produ!
Verujem da je od kiseline!!!!!!! Ne brini se pokusaj da malkice pripazis na ishranu pa nam napisi kako ti je!
Ljubi vas Ontario i salje puno pozdrava
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Kruno evo za tebe nesto!

Poštpvani doktore kako živeti sa kilom na želucu, da li je moguće da čim se probudim osećam preskakanje srca da li je to od kile i da li ona može da pravi smetnje i na prazan želudac. Molim vas da mi malo više objasnite kakve smetnje ona može da pravi. Hvala

Poštovana,
Kila pravi gorušicu, podrigivanje, napade lupanja i preskakanja srca, istina češće na pun želudac.

Znaci draga moras kod gastroenterologa na pregled
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Treba imati u vidu i da se često aritmije javljaju i u zdravom srcu kod oboljenja drugih organa kao što je hijatus hernija - kada želudac prelazi u grudni koš, udara i gura srce. Ove aritmije se u tom slučaju otklanjaju operacijom hernije.

paraesofagealna hernija (poredjednjačna kila) je tip kile pored prečage, gde delovi ili ceo želudac prolaze u grudni koš. U određenim slučajevima moguće je postojanje želudačno- jednjačnog vraćanja sadržaja sa svim znacima ovog oboljenja.

Klinički nalazi: Najčešći znak je podrigivanje vazduha, osećaj pritiska u donjem delu grudnog koša posle uzimanja hrane, a ponekad lupanje srca i aritmija- nepravilan rad. Ove tegobe su posledica pritiska proširenog dela želuca koji se nalazi u kilnoj kesi. Kod ovog oboljenja moguće su komplikacije krvarenje, uklještenje, uvrtanje ili začepljenje.

KRUNO JA IMAM HIJATUS HERNIJU,NE BRINI NISTA,NISAM OPERISANA JER MI SE STANJE POPRAVILO IZBACIVAJUCI PONEKU HRANU I NAPITKE KOJE MI SMETAJU.
ZAKAZI ZA SPECIJALISTU DA TI PREGLEDA ZELUDAC.MOGU URADITI SNIMANJE BARIJUMOM ILI GASTROSKOPJU STO JE JOS BOLJE.VERUJEM DA SU TVOJI PROBLEMI POVEZANI SA TIM PO TVOM OPISU. :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Ovako preskace ponekad pa moram da podrignem i bude lakse

Krono draga nemoj se nista zahvaljivati,to te onda muci,stomak i kiselina.Nemoj se brinuti za srce jer nalaze sto si radila bi pokazali.I ja sam pila isti lek za kiselinu,Kruno vreme je da ga promenis jer kaze mi ovde doktor da ne znaju zasto ali posle izvesno vremena prestane da radi :o :o :o jednostavno valjda zato jer smo ga puno pili.
Kruno ima jos dugig lekova za kiselinu pokusaj sama da regulises ishranu,videces da ce ti prestati.Govor ti zato jer te tablete unistavaju kiseliu u stomaku pa se moze desiti manjak u stomaku sto takode nije dobro.
Kruno proveri obavezno B12 vitamin u krvi.......jer cesto je mali ko ima problema sa kiselinom.Ja primam inekcije svake 3 nedelje.Proveri i zeljezo,cisto onako ali B12 obavezno.
Andelija,Majo,Kruno kiss za sve od mene,ja vam slusam Milosa Bojanica :cry: :cry: :cry:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Kruno sve je to od velike kiseline.Moras traziti da ti izvade krv i provere imas li bakteriju u stomaku koja uzrokuje ulcer/cir.
Meni je krv pokazala da imam a kada mi je radena gastroskopija i kada su mi uradili biopsiju nalaz je stigao negativan :o :o :o
Bila sam sokirana,ja pojma nemam sta ovi ovde rade,ovde je luda kuca 100%.
Jos uvek imam jaku kiselinu kada pojedem salatu ili nesto slatko,ali problem je kod mene jer sam na ovim antidepresantima gde je zabranjeno uzimanje Loseca za kiselinu,pa tako da sama ono sto mogu izbeci to i radim da mi bude bolje.
Ja recimo nesmem pojesti mango/ako znas sta je jer onda imam velike bolove citavu noc i ogromnu kiselinu tako da ne spavam citavu noc.Vise nikada u moja usta!
Definitivno moras da se vidi imas li cir ili herniju ali najbolji nacin je gastroskopija/ :wink:
Ovde uspavaju pa se nicega ne secas i nista posle nije bolno.. :wink:
Napadaj ih za taj pregled....
ljubim vas......
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Cao ,drustvo!Evo me dobro sam.Vidim da ste svi sve bolje a nadam se da ce Kruno u sto kracem roku resiti svoj problem,sigurno nije toliko strasno kao sto u pocetku izgleda :wink: .
Ontario draga,eto,sve lepse vesti od tebe a i od andjelije!Ona sada posle dugo vremena planira mnogo lepse stvari,posao,bebu,da diplomira...bice to sve ok!
Ja sam vam juce imala sudar,dobro sam ali sam kriva i steta mi je velika,pravo da vam kazem,siznula sam ali sam srecna da niko jnije povredjen.Sad ima majstori da me udare po usima ali sta sad da radim :x .
Ljubim vas sve!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Joj Majo moja da li si nesto povredila?
Kako si mi sada posle udesa?Da li ti je kicma i vrat uredu?Molim te pisi nam kako si!
Znam u kakvim si sigurno soku od udesa,samo neka si ti ziva i zdrava Hvala Bogu dragom.
Verujem da ce puno kostati popravak,al jebes auto neka si ti dobro.
Ja sam vam na jednom programu za skidanje kila juce sam pocela,jedem sve ali brojim kalorije.Jako sam se udebljala.
Andelija,Kruno kako ste?
Danas je ovde 17C pa idem malo napolje da setam,zavrsila sam rucak :lol:
Krecem i na masazu od sledece nedelje.
Cmok
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Dobro sam,ne brini nista,nisam nista povredila!Malo me bolucka ruka ali nista strasno,mora da sam je samo cimnula!Samo napred sa dijetom!Cmok!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Majo super,bas mi je drago,nadam se da si jos dobro.Ja sam inace onako ovih dana nesto sam vam bez veze.Hvata me cesto neka depresije,juce sam bila u crkvi,sanjala sam moga taticu,evo vec ga sanjam treci puta ovih dana.Vreme je inace oblacno,mozda iz zbog toga ko zna ili cu dobiti.Muz ce mi mozda doci kuci za sat-dva :lol: :lol: :lol: kazem mozda,ne zna ni on jos pa ce nas zvati.Svi smo ga se pozeleli.......jako........jako..... :lol: :lol: :lol:
Andelija kako ti i dragi?Kako ti mama,tata?
Javi se malo,kada stignes....
Mala je bila ovih dana na kompjuteru pa ja nisam isla.Drugari boli me ova limfna zlezda,moracu opet lekaru.
Ljubim vas puno.......
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

drugarice, evo da vam se javim :D
konacno su nam uveli internet, sad je sve ok. . .
mama mi je isla danas u bolnicu na ispitivanja pa sam bila malo nervozna. rade joj sad te probe da vide na koji antibiotik je alergicna. to je dnevna bolnica, od ujutru do 3 sata, ali se ipak plasim da ne dobije neku reakciju!
na rezonancu bubrega ide tek u aprilu :o a bole je .. :(
ja vam u sredu idem na ultra zvuk srce kod moje doktorke. jedva cekam da cujem sta ce mi reci!!!
cesto mi se srce uzlupa, kao da treperi. .to je sve zbog tih talasa tog nenormalnog zalistka
jako mi smeta ovo vreme, pred kisu se osecam ocajno, Bogu dusu!!!
puls mi cak bude i 45, 50 .. a pritisak nekada nizak, a nekada skoci. nisam vise pametna. .. .
sledece nedelje mi krece skola, jedva cekam. :D
pisacu va ponovo, moram da zurim sada
LJUBIM VAS PUNO
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Cao drustvo moje,evo i mene ja sam u velikim bolovima danas posle masaze od 45 minuta.Stavljam tople obloge,boli me donji deo kicme,dosta me danas pritiskala.Igra se,ja idem tek na MRI donjeg dela u Novembru,prekosutra cu joj reci da mi tako vise ne radi.Moj doktor je dobio nalaze MRI od ramena i hoce da samnom diskutuje u vezi toga sto znaci da nije dobro.Nisam se ni nadala jer znam da me ludacki boli.Nista,nista ne mogu sa desnom rukom :cry: :cry: :cry: cim nesto malo teze podignem boli me uzasno :cry: :cry: :cry: bilo koji pokret desnom rukom :cry: :cry: :cry:
Danas su mi obadve noge klecale i kolena su mi se tresla posle masaze,zamalo padoh kada sam krenula kuci :cry: :cry:
Muzic mi nije bio,svi smo ga cekali,produzio je dalje(takav mu je posao).Cujemo se stalno na telefon,zove me ali.....
Andelija draga probaj da odneses kod majke tlakomjer,da ga vise ne koristis.Moras li stalno meriti tlak?
Ako ti doktorica kaze da si ok,probaj malkice da se opustis.Verujem da imas problema sa preskakanjima,bices mirnija posle ultrazvuka.Kako je mama?Ja sam i stalno pricam sa mojom majcicom,isla je juce da vadi krv pa cu sutra da zovem.Ide i ona na pretrage pa kod vaskularnog.Brine me taj sum na srcu :cry: :cry: :cry: cesto je sanjam i nju i moga tatu :cry: :cry: :cry:
Inace ja vam pijem moje lekove,ne bih mogla zamisliti bez njih zivot,lepo spavam i nemam aritmije,samo ponekad malkice :lol: :lol: :lol: sada idem kod lekara pa cu proveriti opet holesterol koji je bio uzasno veliki.
Majce javi nam se kada signes,Krune nema....Andelija draga bas sam sretna pa si dobila internet :lol: :lol: :lol:
Superrrrrrrrrrrrr!!!!!!
Cmokkkkkkk za sve vas od Ontaria
Odgovori