aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Re: aritmija

Post od ontario »

DOKTORE
Ja vas ne razumem,meni ste stalno govorili da moram na lekove ne samo vi nego svi i sada savetujete terapije :-?
Ja sam bila na razgovorima,kod psihoterapeuta nista mi nije pomoglo i koga god sam pitala za savet na forumu niko mi nije hteo reci nista izuzev lekova.Pricali su ljudi kako im je bolje a svi su sakrivali kao tajnu....... kako?
Zelela sam da znam jer nisam u nasoj zemlji i jer ovde ne mogu da odem na istu kognitivno-bihejvioralnu psihoterapiju.
Kritikovali ste me,cesto vredali,niste me razumeli niti vas je interesovao moj zivot.Nisam od vas dobijala prijateljske savete kao sto ih sada dajete drugima. :cry: :cry: :cry:
Zasto ste me toliko mrzeli?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ontario,

svako je slucaj za sebe, i nikada se ne treba rukovoditi onim sto je nekom drugom, ma kako to slicno izgledalo, preporucio lekar!
u vasem slucaju lekovi su broj 1! (zato sto pod uticajem straha odustajete od namere da uradite radnju koja vas plasi, razvili ste obrasce ponasanja koji su modifikovali vas svakodnevni zivot da biste izbegavali fobijske situacije, itd..itd...) ostali ucesnici foruma nisu u tom stepenu razvili strah.
to sto vam se sada cini da su uvrede, rezultat je sto vas problem jos nije sasvim prosao - ali se svakako povlaci! jednoga dana cete shvatiti da sam u pravu.
kognitivno-bihejvioralna terapija je nastala upravo na kontinentu odakle nam se javljate, i ne razumem kako to da ne mozete doci do terapeuta???
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Doktore jedan sat sa psihoterapeutom je od 120-180 dolara,a moje osiguranje pokriva samo 350$.
Necu nista napraviti ako odem na dve terapije,jer bih volela da imam vise.Imaju i besplatne sto bih volela i 12 ih je ali nece da me posalje niti moj lekar niti psihijatar jer kazu da mi nije potrebno ako pijem Cipralex 20mg.
Zato i jesam pokusavala od ljudi sa foruma da saznam o cemu se prica na terapijama kod nas kako bih sama sebi pokusala pomoci.Svi su cutali,sustinu mi niko nije hteo reci.
Kupovala sam knjige,u jednoj od njih imam o toj terapiji i verujte mi svu sam knjigu ispisala,proucavala je i zapisivala na male papirice pozitivne stvari kako bi ih upotrebila u slucaju panike.Nasla sam da nije zabavno jer kada nema ko da radi samnom zajedno,sve je drugacije.
Verujte mi da mi nije bilo ovih tableta i da nisam pobedila fobiju od lekova(bar sto se tice ovih)verovatno bi zavrsila sa infarktom ili se slogirala jer mi je u zadnjv vreme znalo toliko biti lose da mi je pritisak bio jako veliki.Nisam obracala toliko paznje na aritmije koliko je je plasilo jako lupanje srca i ludilo u glavi.
Posto sam kao mala spasena od pencilinskog soka,zabranjen mi je-naravno to je bilo kod nas.
Prije par godina sam bila na poslu kada mi je bilo jako lose.Otisla sam u hitnu i lekar mi je prepisao penicilin :o :o :o jer nije znao da sam alergicna na pencilin i sestra koja je radila za salterom i kojoj sam ponovila 5 puta nije upisala u kompjuter :o :o
Kada je doktor otisao,dosla je druga sestra sa crvenom kapsulom i donela mi casu vode.Ja sam kapsulu uzela u ruku i rekla sestri da nisam pila te boje tablete,primakla sam ustima i ona kaze to je penicilin :o :o :o
Ja sam se uplasila tog momenta i rekla joj ja to nesmem i ona je vrisnila,ispustila casu sa vodom i otrcala kod lekara.Od tada poceli su mi strahovi sa svim lekovima.Prije 3 ipo godine izgubila sam voljenog oca za koga sam bila jako vezana.Necu da kazem da sam zbog toga dobila ankcioznost jer sam i do tada otisla sa zivcima.Svasta i mnogo stresova sam ovde prezivela,tamo kod nas isto ali je ovde bilo mnogo jace izrazeno jer muz je uvek radio kada je nesto bilo i ja sam bila sama sa decom bez majke i oca.Nisam imala nikoga sem decice i muza,dane i noci sam provodila sa njim u bolnici,bilo je od gusenja asmom,do gusenja sa kosti,do kada je malog udario auto.Bilo je svasta i necu da sve pisem jer ne bi stalo na ove stranice.Ja sam takode jedinica u majke,bila sam tatina i mamina mezimica,otac mi ode iznenada i nisam imala pasosa kada se to desilo.Nisam otisla na sahranu,mnogo je bola ostalo i reci nedoreceni.Rodena sam u srecne godine 69-e i imala sam presrecno detinjstvo.Udala sam se za ljubav svoga zivota od 20 godina i od 22 rodila sam moga sina.Rat je poceo mesec ipo dana kada sam ga rodila u mom rodnom mestu.Vodila sam ga od mesta do mesta,mesecima,od Srbije Juzne,do Vojvodine da bih nakraju otisli za Nemacku.Bio je bolesna na usi citavo vreme,jer mu se vracala upala usiju.
Rodila sam cerku u 96 godini kada su kod nas bile godine gladi.Da nismo dosli u Kanadu 98 godine ko zna sta bi bilo posto je bila jako anemicna,trebali su joj davati transvuziju ali sam je na moj zahtev izvadila iz bolnice.Od pasulja i krompira krv joj nije mogla biti dobra.Trebali su joj vitamini,novaca nismo imali niti posla.Cesto smo ja i muz legali spavati gladni da bi oni imali sta da jedu,neki narezak iz crvenog krsta.Bila je borba za opstanak dugackih 8 godina!
Mali je imao tesku asmu kod nas i lezao u bolnici po 7 dana svakih mesec ipo dana.Ziveli smo u vlazi i razrusenom stanu.
Nisam imala za autobus isla sam 10 kilometara biciklom u jednom pravcu da ga vidim svaki dan.Nista mi nije bilo tesko,bila sam kao lavica.Neunistiva!Kada smo dosli ovde mala je dobila asmu od 2 ipo godine,a mali je ozdravio.
Ponovo bolnica,bolnica,bolnica.....ja sa decom sama a muz na putu/takav mu je posao.
Godine posete bolnici,svi su nas znali od sestre,doktora,cistacice......
Ovaj puta nema moje majke ili tate da mi kaze nesto lepo i da se ne sekiram....
Sve do jednoga dana,kada moj organizam vise nije mogao.Mislim da je to bilo 2006 godine kada su mi na vrata doneli sina krvavog.Muz je bio na putu....On je tada bio 15 godina......
Nikada se do tada nisam uplasila,bila sam svesna svega i spremna u svakoj situaciji ali tada moje telo vise nije moglo.
Tresla sam se,ruke nisam poznala.Mali je operisan,prelom vilice na dva mesta,bio je u velikim bolovima i sve je proslo...
Ne ponovilo se nikada vise u zivotu!
Odlazila sam polako sa zivcima,nocu sam se tresla u krevetu i mislila o to je rana pred menopauza.Proverila sam nalaze i krv je bila uredu/hormoni.Stitna je takode bila u redu.
Doktorica mi je rekla da imam ankcioznost ali ja sam se bojala piti lekove pa sam sve njene recepre krila u autu.
Bila sam jako iscpljena i zeljna odmora....nisam se osecala dobro.Gledala sam muza goidinama kako se patio na raznim lekovima,antidepresantima,provedeci mnogo dani u hitnoj,nisam mu mogla pomoci.Nisu mu mogli pronaci prave lekove.
To je bilo tacno 8 GODINA i to iz jednostavnog razloga jer je bila pogresna dijagnoza.Posle 8 godina nasao se lekar koji ga je video i rekao,NE ti nesmes te lekove jer ti imas drugu dijagnozu.To je sto kada bi ulja stavio na vatru! :o :o :o
Dao mu je lekove i od tada muzu je super(kucam u drvo).
Kada sam videla da je njega izlecio odlucila sam da idem kod istog lekara.Verovala sam mu i verujem mu!
Povraca me doktore polako u zivot,lekovi me jako smiruju,strahovi polako iscezavaju.
Ne ocekujem da sve bude brzo,ali sam sretna jer vidim i osetim da mi pomazu.
Eto to je jedan delic iz moga zivota,samo malo bolje da me upoznate i da shvatite da nisam nikada sebe zalila niti drugoga jednostavno izgubila sam snagu da se borim sa zivotom.Bilo i proslo i ne ponovilo se nikada vise Nedaj Preblagi Gospode i Majko Bozija!
Primite svi srdacan pozdrav iz tudine
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Majo gde si?
Andelija sto te nema?????
Ja sam danas ok,lepo sam se naspavala pa sada radim po kuci.Juce me jako bolela glava,izgleda da je od vrata.
Kako je kod nas vreme?
Juce sam zvala moju majcicu,dobro mi zvuci,ovih dana cu joj poslati slike.
Ici ce sada na sve pretrage,pa u 11 mesecu kod specijaliste.
Ja sam se pozelela mog muzica i deca naravno.Nismo ga sada vec dugo videli i ne znam kada ce nam doci.
Pozdrav svima...
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

samo da se javim .. kod dragog sam na poslu
sad nemamo internet vise nigde, ni kod roditelja ni kod kuce. . ..
ljubim vas puno, nadam se da cemo se uskoro cuti!!
:D
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Super draga,cekacemo mi tebe da nam se javis.
Maja nam je sigurno zauzet,ja sam za sada kod kuce pa imam vremena da se javim.
Sanjala sam muza,jako nam nedostaje.Jedva cekam da nam dode,zelim da ga zagrlim i izljubim.
Zaljubljena sam u njega 24 godine i jos uvek ga jako,jako volim. :lol: :lol: :lol:
Javicu vam se drage,ove nedelje imam terapije/fizio.
Stalno mi se spava ovih dana ne znam da li je od lekova.Spaval sam sinic od pola 1 ujutro do 11 sati.....pa to nije vise normalno.Evo sada sam zavrsila rucak i idem opet da spavam. :wink:
Ljubi vas Ontario
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Tamo negde daleko,
u prelepoj zemlji jorgovana
nasla sam drage osobe
mirisne ruke prijatelja.

Svaka je rec melem na ranu
svaki je osmeh drazi od zlata
ne znam im lika,niti im glasa
znam da su tu ruke mi spasa.

Kako da kazem najlepse hvala
reci su prazne trebaju dela
ja sam daleko al nacu ih jednom
zagrlit snazno,ruke prijatelja.

Neka im osmeh zari lica
neka im srce zauvek peva
sunce nek blista svakoga dana
blazene ruke mojih prijatelja!
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

evo me . . . :wink:
juce sam imala ispit, dobila sam 9 :lol: sutra imam jos jedan, videcemo sta ce biti sa njim . .. .
zauzeta sam ovih dana oko ucenja .. stan smo skoro sredili, ostalo je jos malo :wink:
pre neki dan smo sasvim slucajno kupili aparat za merenje pritiska iako je moj muz bio protiv, mislio je da cu svaki cas meriti .. ali nije tako. merim samo kada se otietim lose i onda vidim da mi je pritisak u redu kao i puls. ponekad mi je puls nizi, verovatno od lekova . . samo me muce ta preskakanja. 14-og idem ponovo na ultra zvuk.

doktore, imam pitanje za vas!
kada sam pitala moju doktorku od cega imam aritmije i tahikardije, rekla je : od prolapsa!
zato hoce ponovo da me pogleda na ultra zvuku . .
e sad. .da li to znaci da srce ipak ne radi dobro?
samo to me zanima, da li taj prolaps znaci da ipak ima smetnji u njegovom fukcionisanju ili ne?

ontario, ne vidim razlog zasto se ljutis ..
napre ja sam se svim silama trudila da pomognem svojim savetima svima ovde na forumu.
nisam nista krila ni od koga jer da znam lek pomogla bih sama sebi!
nisam ni znala da je to bila ta terapija o kojoj doktor prica tako dugo.
najbitnije je da znas sta ti pomaze i od cega ti je bolje. ako su to lekovi, ako se od njih osecas toliko bolje kao sto kazes - onda ne vidim razlog da se ne lecis njima! meni nisu pomagali. dok nisam pocela da resavam neke stvari sama sa sobom u svojoj glavi, hemija mi nista nije znacila.
drago mi je sto se osecas bolje, mislim da je samo pitanje vremena i strpljenja kada ces biti sasvim dobro. :wink:

majo, sta je sa tobom? nadam se da si dobro i da se zato ne javljas.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Andelija ne ljutim se uopste,ja sam mislila da si ti ljuta :wink:
Vidi cak sam vam i pesmu sastavila i poslala,eto onako za poklon :lol: :lol: :lol:
Da upravu si nemam sta da se bunim jer mi lekovi pomazu(da kucam u drvo).Znas i sama koliko sam se patila bez njih.
Necu da ih prekidam,moram samo da radim na sebi kako bi mi sve to brze proslo.
Sretna sam pa uspevas sama :lol: :lol: :lol: svaka ti cast!
Ja nisam mogla i znam da sam sve dala od sebe.Verovatno zavisi kakva je dijagnoza kome.
Ja imam/////imala sam tesku depresiju i veliku ankcioznost,pa to dvoje draga kada se spoji,bez lekova tesko dolazi do poboljsanja.
Maje nam nema,ti nemoj da se sekiras za srce,sve ce biti uredu :wink: :wink: :wink: samo gledaj pozitivno.
Da li si dobila internet?

Cestitam na ispitima,genije si :P !
Neka ti je sa srecom!

Poljubac za sve vas
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Nasla sam nesto za tebe Andelija dok se Doktor ne javi da ti odgovori:

Postovani Doktore, Imam 26 godina i pre dve godine mi je ustanovljeno da na srcu imam prolaps. Na pregledu mi je receno da stanje nije opasno, ali da treba da uradim kontrole. Ne osecam smetnje na srcu, povremeno osetim blagi bol. Problem je sto nisam isla na kontrolu vise od godinu dana, jer imam preterani strah. Koliko to moze da mi steti i da mi pogorska stanje? unapred zahvalna

Prolaps mitralne valvule znači da se 2 zaliska mitralne valvule ne priljubljuju sasvim jedan uz drugi pri zatvaranju valvule. Najčešće nikada ne traži ni terapiju ni ozbiljno lečenje. Kontrola je ehokardiografska i nemate razloga za strah.

Mirno spavaj :wink: ne sekiraj se......
Kiss
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Evo i mene doktore sa pitanjem sta da radim za poviseni holesterol u krvi jer mi je 6,9?
Pogledajte sta sam nasla....

Moze li povisena kolicina holesterola u krvi uzrokovati infarkt srca?

Glavni faktori rizika za bolesti srca i krvnih sudova, ukljucujuci infarkt, su povisen nivo holesterola u krvi, pusenje i povisen krvni pritisak. To sve ugrozava zdravlje krvnih sudova. Opasnost od infarkta srca povecava se sa povecanjem broja uzrocnika rizika, ali poviseni nivo holesterola je najvazniji uzrocnik infarkta srca. :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Odo sada trenutno sa kompjutera jer me samo uznemiri :x
Tata mi je umro od treceg infarkta :cry: :cry: :cry:
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Cao drustvo,dobro sam nego samo proletim kroz kucu i ne stignem nista :x .Ja sam ok,jos sam na onoj ishrani i prija mi,treba jos mesec dana pa na novi test.
Draga Andjelija,cestitam na ispitu i drago mi je da radove privodite kraju.Nemoj se brinuti za taj prolaps,mozda ti aritmije i jesu od toga ali to ne znaci da je opasno nego samo neprijatno.Zato uzimas lekove i bice sve ok.Ti idi na kontrolu,cisto das sebe smiris!
Ontario,faktora ima mnogo ali to ne znaci da ces sutra da umres nego da je vreme dok ti zakrecenje nije veliko povedes racuna o nacinu zivota i doziveces stotu :wink: .Realno,ishrana je na prvom mestu,naravno da ne treba da pusis i obavezno treba da se kreces,ako neces da vezbas barem setaj nekoliko km dnevno.Trba da odrzavas kilazu koliko god mozes i to je sve sto treba da uradis.Nije to tako puno.Manje masno,veruj mi,mnogo toga moze bez ulja,masti,jaja,kackavalja,testa i tako to.Tek sa ovom ishranom sam shvatila koliko mi izbora imamo ali se uvek zakacimo za najnezdravije.naravno da ne treba da jedes brzu hranu,umereno slatkise,testa,ml. proizvode...Setnja bi ti prijala,i brzi hod u svakom slucaju.Ako pusis prestani!Bolje ces se osecati i bices zdravija.
Pozdrav veliki za sve!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Hvala Majce na savetima,evo ja vam ne spavam drage a sada je pola 3 ujutro.
Mali nece samnom da prica,a vidim da ga nesto muci.Probala sam veceras da mu pridem,da mi se poveri ali nece,poceo je da bude ljut,vec par dana,nece da budem kod njega u sobi i govori mi da ga ostavim na miru.Kaze da nece da seli u taj drugi grad ali mora zbog nas......
Ima temperaturu uzeo je torbu kada sam ga pocela napadati i hteo da izade na vrata,ja mu nisam dala ali mi je posle rekao ako me ne pustis ja cu skociti kroz balkon.Nasla sam se u klopci.....krenula sam da ga povucem za majicu da ne bi nedaj Boze Dragi stvarno skocio i on je izjurio kroz ulazna vrata i otisao prema parkingu.Vikala sam za njim ali nista,seo je u tudi auto(neko mu je posudio)i dodao gas,i otisao.Rekao mi je dok sam ga napadala da odbijam da ga vodim psihijatru jer razmislja o samoubistvu.Ja sam ga prije smirivala recima da ce to sve proci,mislila sam da je samo upao u krizu.Nisam nista preduzimala jer mi je zao da ga lece sa tim lekovima a ima samo 18 godina.Sada se jako bojim :cry: :cry: :cry:
Sve je do sada bilo uredu izmedu nas,pili smo kafu i pricali svaki dan ali ovih par dana jako se promenio.Muz mi je daleko,sta cu,nemam veceras nikoga pored sebe jer mala spava......bojim se jako,ne znam kada ce se vratiti.... :cry: :cry: :cry:
Jako vam se sekiram i molim Presvetog Gospoda da mi cuva dete.
Ne znam ni gde je,bojim se jako,bolesan je,sam je,ljut je,nesto ga jako muci......poludecu ne znam sta da radim?
Boze Dragi Preblagi pomozi nam!
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

ontario, pobogu pa sta se to desilo sa vama u tom inostranstvu kada svi treba da se sada lecite kod psihijatra? :(
kada je mali prvi put pomenuo samoubistvo, morala si ga odvesti kdo lekara!!!
nemoj ga ti tesiti i odgovarati ga .. to je jako ozbiljan simptom, mora se odmah hitno na to reagovati!!!
budi stpljiva sa njim, nemoj ga pritiskati ni vikati na njega, nemoj mu braniti da se vidja sa devojkom. . trudi se da mu budes prijatelj, da shvatis sta je to zbog cega je tvoje dete nesrecno.
razgovaraj sa muzem, vi se kao porodica morate drzati zajedno kada su takve stvari u pitanju,nebitno sto ste trenutno razdvojeni. .
maja ti je dala jako dobre savete i ja tu ne bih imala sta da dodam :D
majce, svidja mi se sto si promenila rezim ishrane. i ja bih volela da se malo zdravije hranim i sve resavam, ali ..
vidis kako si se sada navikla, a u pocetku nisi znala sta bi jela i bilo ti je tesko. super je jer radis nesto dobro za sebe!
i ja sam resila da nesto preduzmem po pitanju svog zdravlja - i mentalnog i fizickog!
planiramo bebu, ali ja smatram da se moram malo pripremiti za to. .
moram videti sa dr sta misli o ovom mom zalisku, mada je ona rekla da je concor bezbedan i da ga i u trudnoci mogu piti. . ali ja bih ga se ipak pre toga oslobodila, ako je moguce.
kicma i zglobovi su mi jako lose i tome sam sama kriva jer sam jako zapustila svoju bolest. uskoro krecem na pilates, a i kupila sam sebi loptu pa cu se malo istezati i kod kuce.
jedino se brinem jer koristim trenutno vitafon, a on je kontraindikovan kod trudnoce. ne znam sta bi mi se moglo desiti, kakve bi posledice bile kada bih zatrudnela a da to ne znam . .
malo sam umorna ovih dana od ucenja, nedovoljno sam spavala i odmah mi je i stanje losije . .jeko mi smeta srcu nespavanje i neuredan zivot. normalno funkcionisem, trudim se da budem bas aktivna i ne obracam paznju na simptome. :wink:
ispit mi je pomeren za ponedeljak, pa cu sad natenane, imam jos malo vremena :lol:
mama mi najverovatnije ide u ponedeljak u bolnicu zbog ispitivanja na koji je antibiotik alergicna. icice 5 dana ali samo od ujutru do 3 sata .. uskoro ide na kontrolu zbog dojke, pa sam malo nervozna .. .

ljubi vas vasa andjelija81 :D
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Andelija draga,ovu su jako kriticne godine posebno ovde gde ili odes pravim putem ili krivim.Nisam mu branila za nikakvu devojku,zelela sam samo da samnom prica i da mi se poveri kao prije.Pritiskala sam ga da pricamo,eto to je jedina stvar za koju se najutio.Rekao mi je da ja ne moram znati sve u njegovom zivotu.Na to sam mu rekla,a sta je tu lose imas mene za prijatelja.Odbijao je da mi kaze,a znam da ga nesto muci.Shvatila sam kroz pricu da ga muci,jer skolu nije zavrsio,jer ne moze sada trenutno da nade posao,jer je duzan na nekioj kartici itd.
Rekla sam mu da to sve nije razlog da bude tuzan i da bude depresivan jer sve ce biti uredu.Zavrsice skolu,naci ce posao,ali vidim da je upao u depresiju.Znam da mora ici kod lekara,tu nema price.
Muci me jer prije par dana sve je bilo uredu izmedu nas i sada najednom poceo je da se menja.Neko.....utice na njega,to znam 100%,ne znam da li se sa nekim posvadao,ili je zaljubljen ili nesto drugo ali znam da razlog postoji i ne verujem da je samo to sto sam nabrojala.Jednom cu vam reci zasto to pisem.
Inace,ja nisam spavala citavu noc,ujutro sam nazvala njegovog drugara koji nije imao pojma gde je mali.Obecao je da ce mi javiti cim sazna.Nedugo posle toga mali je dosao,nisam ga nista pitala.Zaspali smo obadvoje.....super sve se smirilo.Nazvao me je njegov drugar da mi kaze da je mali spavao kod jedne prijateljice dok sam ja presedela citavu noc i trazila ga autom po mome gradu.Ok,nema veze ni ti......onda se probudio i rekao mi da je spavao citavu noc u autu,laz.....ne razumem zasto?
Prica samnom,sve je uredu,necu da ga prisiljavam danas ali cu se svakako truditi da mi se poveri.
Andelija zivot je ovde jako,jako tezak to NIKO ko nije ovde ne moze da razume.Ja sam "sama"sa svojom decom vec 10 godina jer je muz poceo tada da radi takav posao da bi mogli imati novaca.Mala je bila 2 ipo godine,a mali je bio 7 ipo.
Majka je tesko biti,zato je majka Svetinja na Nebu JER samo majka zna kako joj i kroz sta prolazi.
Ja ne mogu svome detetu da odobravam kada me tera iz sobe,ne mogu da ga podrzim jer je poceo da pusi,zato jer sam ga JA rodila.Da je neko drugo dete u pitanju,rekla bih mozda drugacije ali svoje ne.......
Ovde nemas niti rodbinu niti prijatelje,"sam"si sam svojom decom i muzem.
Najveci uspeh ce mi biti da mi deca ne odu krivim putem jer Andelija draga mnoga su nasa deca otisla kuda ne treba.Zanm da je tako i kod nas,ali majka se uvek boji,majka se uvek sekira i zeli da su njena deca u zagrljaju majcinom i da se osecaju sigurnim.On niti mala nemaju veceg prijatelja na svetu nego sto smo ja i muz.Posle nas on ovde ima samo svoju sestru i NIKOGA vise.Ja sam prosla sve to sto i on u nasoj zemlji ali sam ipak znala da je moja majka ta koja me je lecila i ljubila kada sam bolesna,koja mi je skidala temperaturu i koja je strepila nadamnom.Svaka i malo savesna majka strepi nad svojim detetom bez obzira koliko ima godina.On je za mene jos mali i ako ima 18 godina.Necu da naivno nasedne na lazne osmehe i price,necu da udara glavom u zid jer ga ima ko poduciti kako da bude oprezan i jak u ovom zivotu.
Ljubim vas.....
Odgovori