doktore, drago mi je da se bar slazemo oko toga da mi lekovi nisu potrebni!

evo ovako . . prvi put sam imala problem kada sam obnovila godinu na fakultetu, to je bilo davno .. jako sam tesko to podnela.
nisam nikada bile bolesna kao te godine. ubrzo sam shvatila da se zapravo osecam lose. . . psihicki
pogresila sam jer sam otisla odmah kod psihijatra, a ne psihologa kako je trebalo. dobila sam terapiju koja me je jako uspavljivala, pila sam je nekoliko meseci, pa je posle kontrole promenjena, pa smanjivana, pa izbacena. . .
uporedo sam pocela da idem kod psihologa. ona mi je rekla da smatra da nije imalo potrebe da mi se prepisuju lekovi
ja se od njih nisam osecala bolje dok nisam pocela da napredujem na terapijama kod psihologa.
radile smo na racionalizaciji mojih misli kojih je tada bilo dosta.
imala sam zadatak da izmedju nasih vidjanja pisem .. to bi izgledalo ovako: jedna kolona - situacija, druga kolona - iracionalne misli , treca - jacina, cetvrta - racionalizacija
i verujte, stvarno sve ima tezinu kada se stavi na papir!
moj napredak je bio znacajan.
isla sam godinu dana, a posle toga sam isla samo kada bih osecala potrebu da joj nesto ispricam, ako bi mi se nesto jako bitno desilo ..recimo jednom u mesec ili dva
posle toga je ona meni rekla da to vise cak nisu ni savetodavni razgovori!
za to sto sam ja sa njom pricala i resavala, mogla je da posluzi i najbolja drugarica!
ako sam tada imala koristi od jadnog takvog stanja (bezanje u bolest) stvarno ne vidim zasto bih sada imala koristi?
posle dugog perioda nesredjenosti moj zivot je doveden u red.
ispisala sam se sa starog fakulteta koji je bio moja rak rana, upisala nesto novo i potpuno drugacije sto mi je dalo strasnu motivaciju .. polozila sam 18 ispita za 2 godine!
desetogodisnja veza je pre mesec dana ozvanicena

sigurna sam da sam dve najbitnije zivotne odluke - izvor pravog zanimanja i izbor partnera donela ispravno!!!
jedinica sam i jako vezana za roditelje .. zato me je uzasno potresla situacija sa njima: najpre je mama prosle jeseni isla na ultra zvuk koji nije valjao pa na mamografiju, onda je u januaru operisana, nalaz sumnjiv . .onda se tata onesvestio, zavrsio u hitnoj, pa u urgentnoj neuroloskoj i urgentnoj internistickoj .. . pa su onda mami usledile razne postoperativne komplikacije, puktiranja dojke svake nedelje .. pa je tata dobio nalaze gde pise da se sumnja da ima metastaze, pa smo cekali rezultate skenera i rezonance .. . onda je majka dobila strasnu alergiju sa gusenjem (inace je asmaticar) i sa anginoznim bolovima. .pa je mesec dana pred moju svadbu provela 3 nedelje u bolnici.
e, tako sam ja provela dane pred svadbu, umesto da se radujem kao svaka mlada zena pred vencanje, meni je jednog dana pozlilo u gradu .. kada sam stigla do moje doktorke, imala sam pritisak 140/100 i puls 140!!! naravno i zavrsila sam na lekovima!
ja znam da cete vi sad reci da svako ima problema i da vas zapravo ne interesuje od cega su bolesni moji roditelji (sto je normalno). ali ja sam dosla u situaciju da se sada ja brinem o njima, a ne oni vise o meni. ja idem sa njima kod lekara, ja im cekam rezulate, ja razgovaram sa doktorima, ja se brinem! i verujete mi, dozivela sam izvesnu vrstu SOKA zbog toga!!! jer ja nisam bila spremna na to!
znam da prolaps nije bolest vec stanje. i znam da su mi se ovakvi simptomi pojavili od prevelikog stresa.
tako sam i proslog juna dovela sebe u stanje potpune fizicke i psihicke iscrpljenosti zbog ucenja, jer sam imala ambicije da ocistim godinu u junu. nisam spavala, nisam jela, samo sam pila kafu i ucila. rezultat toga - ociscena godina, a ja dobila lekove za srce! do oktobra mi je bilo dosadno jer nisam imala sta da ucim. samo da se lecim. tek toliko.
i kako sad ja da naucim da se ponasam kao normalna osoba i da normalno reagujem? kako kad na stres reagujem nenormalno, panicarenjem! nisam u stanju da se priberem i da kazem sebi: stani, vrati se u sad i ovde! ako se stvarno bude nesto lose desilo, brinuces onda! ne sada!
i nikako da naucim nesto od mog muzica koji je flegman kakvog nema.

nikako da naucim da se opustim

i brinem malo o sebi, a ne samo o drugima (a mozda je to samo zato sto je muskarac

)
u svakom slucaju, opusten ostatak dana zeli vam vasa andjelija
POZZ svima