aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Predsednik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 17, 2005 5:08 pm

Re: aritmija

Post od Predsednik »

@Ontario
Ja tebe potpuno razumem, mada ja sa nekim stvarima sam sa sobom jos nisam rascistio... (da ne objasnjavam sad...)
Nosio sam holter prosle nedelje i cekam rezultate, pre toga radio ekg kazu da je dobar i da nema potrebe za uz... i da znam da nije do srca sigurno...
Malo mi je tesko da shvatim da je u pitanju psiha, anksioznost i nervoza posto sam stalozen,miran i kontrolisem se.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Druze i meni je bilo,ja sam smatrala da su lekari ludi i da mene pokusavaju napraviti budalom jer kome god sam se pozalila,od aritmije do gusenja,malaksalosti,vrtoglavice svi su govorili jedno:ANXIETY/ankcioznost i MAJOR Depression/velika depresija.
Izlazila sam od lekara govoreci:pa oni mene zajebavaju,kako je moguce imati vrtoglavice i malaksalost od ankcioznosti? :roll:
Sve sam pretrage radila i naravno utuvila sebi u glavu da sam bolesna :-? :-? :-?
Svako dan me nesto bolelo,samo sam se zalila,lekari su se hvatali za glavu,a u meni se javlala nevidena nervoza.Nisam nocu mogla da spavam od brige,sve ne pocelo nervirati,samo sam trazila "dlaku u jajetu"da explodiram.
Nisam prihvatala cinjenicu da imam mentalnih problema.
Nisam luda,ali imam hemijski imbalanc u mozgu.
Psihijatar mi je lepo objasnio:'ako ti se pokida transmisija u autu ti ga ne mozes voziti,e tako je sa tvojim mozgom".
Ima stvari koje jednostavno nije moguce resiti bez lekova.Ja sam pored ankcioznosti i depresije imala uzasne strahove,klaustofobiju,agorofobiju,strah od lekova,insekata,visine itd.
Onda sam 28 Juna odlucila da "okoncam"svoj zivot,jer tako mi je izgledalo od straha.Rekla sam sebi,e sada cu popiti tu tabletu pa ako trebam umreti,nek umrem vec jednom,ja ne mogu vise ovako ziveti.Te tri godine nije bio zivot,to je bilo mucenje.
Probila sam led,uzimam lekove,imam jos puno toga da savladam ali kako mi rece danas moj divni psihijatar:
"trebas uciti korak po korak kao malo dete"!
Ohrabrio me,uz mene je,ponosna sam,sretna sam da ga imam za lekara.
Druze ja ne znam zasto i ko ti je rekao onda da imas ankcioznost,posto nisi depresivan,nemas panicne napade,nervozu i ne sekiras se......????????
Zasto si se svrstao u tu kategoriju?
Majo,Andelija gde ste drage?
Ja sam dosla od mog psihijatra pa imam zadatak da trazim kljuc od lifta i da udem u njega naravno posle pola sata od kada popijem Xanax,a drugi zadatak mi je da sednem u auto i odem na autoput.Danas sam prolazila pored njega i gledala,sledeci puta moram se ukljuciti i probati vozoti pa ako prezivim,casticu sebe :lol: :lol: :lol:
Ode odma izvuci pramenove :wink:
Bas sam danas respolozena,gde ste mi pobegle......
Ljubim vas sve
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Draga Ontario,bas se radujem zbog tebe!Samo tako nastavi!Kod mene ti nema nista novo,burgijam nesto svaki dan :D .Mislim na tebe i podrzavam te u svemu!
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

evo i ja da se javim samo na kratko .. . i ja sam jako srecna sto tako zvucis, MNOGO si nam bolje!!!
moram da zurim, pisacu vam ponovo kad se dokopam kompjutera, natenane. . . .
kissic :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drage moje prijateljice,malo je reci hvala za sve vreme sto ste provele i provodite samnom na ovom mom putu ka izlecenju.
Ne bih mogla sama,tesko je ali uz vasu pomoc sve je lakse.
Majo draga,Andelija moja bas sam sretna jer vas imam za prijateljice :P :P :P
Ja sam i danas ok,mala se razbolila pa sam je vodila lekaru.Ima upalu grla,a nema krajnike pa je dobila antibiotike.Evo sada posle podne dobila je temperaturu.Javicu se cim stignem....
Ljubim vas punooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

ontario, nikako da ti odgovorim. ne smatram da treba da idem kod psihijatra, ali zaista! kada sam smatrala, isla sam, pila lekove . . .doduse kratko. posle toga sam isla kod jedne devojke na psihoterapije i to skoro 2 godine, kada osetim potrebu . .ali sada ne osecam potrebu sa bilo cim takvim! najiskrenije ti pricam! nisam depresivna, ali uospte. naprotiv, veoma sam vesela osoba i najcesce ja zasmejavam druge i pomazem im. nemam generalizovanu anksioznost sto ne znaci da nisam anksiozna - sto se tice odredjenih stvari. plasim se bolesti, svoje i bliznjih, plasim se da se moji mama i tata razbole od necega opasnog i neizlecivog, da ce umreti i da cu ostati bez onih koje volim svom svojim srcem, plasim se da necu biti spremna za trudnocu, da moje telo to nece dobro podneti . .eto toga se plasim! ali to su sve realni strahovi! i daj boze da bude sve u redu pa cu ih se osloboditi! jako sam nekada napeta, zato popijem minimum minimuma lekica za opustanje. ali fizicki napeta, psihicki ne. psihicki sam jako izdrzljiva, mogla bih da podnesem da dan traje 34 a ne 24 casa. moje aritmije nisu na nervoj bazi. razgovarala sam sa droktorkom. ja imam taj prolaps koji mi izaziva uzlupanost i nemir u grudima. zato hoce da me ponovo vidi na ultra zvuku da proveri da li se nesto od decembra do sada promenilo. nemojte se zavaravati, nisu sve aritmije na nervoj bazi! uzroka moze biti milion: anemija, stitna zlezda, prolaps mitralnog zalistka . .. naravno stres samo pogorsava vec postojece stanje! kao sto je kod mene pogorsao. jer sam ja imala tegobe i ranije, a onda je dosao prejak stres pa mi je skocio pritisao i puls na 140 :o uz lekove, ja sam ok. doktorka mi je rekla da se ne bojim te uzlupanosti jer je ona zbog zaliska, da to sto imam bol kroz srce da je to od priraslica i jako tankog telesnog zida kod mene .. i da apsolutno nisam ugrozena. ja njoj verujem, jako je dobra doktorka i imamo super odnos. ipak, nije svejedno ziveti sa tim simptomima, ponekad se bas uplasim. eto, to mi pojacava anksiozost. znam da bi bilo bolje kada bih ja mogla da se ne brinem svaki put kada mama ide na kontrolu, kada tata ide na snimanja, kada cekamo rezultate. . ali NE MOGU! ne mogu da se ne brinem. svaka cast onome ko moze, ali ja ne mogu. znam da time stetim sebi, da ugrozavam sopstveno zdravlje, ali u tom trenutku o tome ne razmisljam, ne mislim na sebe ni malo. ja nisam prosto tip koji moze da misli prvo ne sebe pa na sve ostale .. .
oprostite na predugom pismu. ljubim vas :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga Andelija samo zelim da ti pomognem!!!!
Tvoji su strahovi bili ogromni,svako se necega boji u zivotu ali ti si bila jako napeta i dosta si plakala.Zato sam ti prijateljski predlozila i jako mi je milo kada vidim da se suprostavljas tome,znaci sposobna si sama da to sve savladas.Puno bolje zvucis od kada si se udala,nemoj da se puno opterecujes,svi se mi sekiramo ali ne smemo sebi da naskodimo.Moras misliti i na svoje zdravlje,mama i tata su ti dobro,ti si se lepo udala i sada je vreme da se malo opustis.Zbog cega mislis da bi ti trudnoca bila problem?
Naprotiv beba ce biti idealna za tebe,misli ce ti biti preokupirane,ti ces biti ta koja ces voditi brigu o svom detetu.
Bices jaka i nista te nece moci slomiti,neces imati vremena misliti na sebe veruj mi.....
Ako ti je doktorica rekla da si ok da ostanes trudna,onda napred :P
Govoris o realnim strahovima da se bojis za roditelje,naravno da se mi svi bojimo ali moras da shvatis da njih nece biti jedan dan i da je to normalan proces u zivotu,niko ne zivi vecno.Daj Boze da ide po redu,moj otac je uvek govorio!
Plasis se da neces izdrzati trudnocu,e to nisu realni strahovi,jer niko nije umro u trudnoci.....
To su nerealni strahovi draga moja prijateljice.
Zato sam i rekla da imas ankcioznost jer se previse opterecujes stvarima na koje ne mozes uticati.Da li sam ja mogla spreciti da moj otac ne umre?Da li sam ja mogla odrediti kada ga je Gospod uzeo sebi?Da li sam mu mogla produziti zivot?
Sta ti mozes uciniti za svoje roditelje da zive vecno?
Razmisli o svim ovim pitanjima :wink:
Gledaj realnosti u oci,niko ne zivi vecno zar ne?
Sekiram se i ja zato sam i dosla u ovo stanje u kome sam sada.Da sam bila flegman na sve ne bi mi sada trebali nikakvi lekovi.Ne bih nikada otisla sa zivcima.Ja ti ne mogu ispricati svoj zivot na stranice ovoga foruma jer ne bi stalo.
Budi jaka i budi sretna pa imas roditelje pored sebe i raduj se svaki dan.
Budi nasmijana!
Draga Majce gde si nam ti?
Javi nam se kada stignes!!
Ljubi vas obadve Ontario
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

andjelija81,

moram da se umesam, planirao sam i ranije to da uradim...
kod vas je crvena lampica odavno upaljena- vama je 12 i 5 da odete kod psihijatra! i to pre svega mislim na psihoterapeuta!
nisam depresivna, ali uospte.
niste ni ranije bili-elementi depresivnog ponasanja su isli kao komplikacija anksioznosti
plasim se bolesti, svoje i bliznjih, plasim se da se moji mama i tata razbole od necega opasnog i neizlecivog, da ce umreti i da cu ostati bez onih koje volim svom svojim srcem, plasim se da necu biti spremna za trudnocu, da moje telo to nece dobro podneti....jako sam nekada napeta....itd..itd...to su sve realni strahovi!
to su apsolutno iracionalni strahovi, koji ne treba da su na pameti mlade zene koja se tek udala!!!vi dalje taksativno nabrajate upravo manifestacije svoje anksioznosti (aritmije, i ostalo) ali umesto da se suocite sa anksioznoscu vise volite da nabrajate "razloge" za koje znate da kod vas nisu uzrocnici, jer ste 100000 puta do sada obisli mnoge specijaliste!!!
pri kraju posta vam je popustila paznja, i "izletela" vam je recnica
eto, to mi pojacava anksiozost.
koju anksioznost, ako ste tvrdili da je nemate??
znam da time stetim sebi, da ugrozavam sopstveno zdravlje
CIME?sta je to "to"????

dakle, vi zapravo savrseno znate sta je vas problem!
na koju vrstu psihoterapije ste isli do sada?
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

ontario napisao: Naprotiv beba ce biti idealna za tebe,misli ce ti biti preokupirane,ti ces biti ta koja ces voditi brigu o svom detetu.
Bices jaka i nista te nece moci slomiti,neces imati vremena misliti na sebe veruj mi.....
ja i sada nemam vremena da mislim na sebe jer mislim na sve druge oko sebe, samo na sebe ne! i vodim brigu o mnogo vise stvari nego sto bi zapravo trebalo. da nisam tako radila ne bih se ni dovela dovde.

doktore, ja NECU otici kod psihijatra ma koliko vi mislili da je vreme! necu otici jer im ne verujem da mi mogu pomoci. nisu sposobni ni sebi da pomognu (to su sve krsevi od ljudi), a kamoli drugima. ja znam ko mi samo moze pomoci i zato se ne pouzdam u ljude! ne smatram da treba da pijem lekove, nikako! jer vi lekari pokusavate da nas ubedite da smo bolesni i od zdravih ljudi pravite bolesnike! naravno, da bi imali cime da se bavite. ja se ne osecam bolesno, naprotiv! osecam se narusenog zdravlja i to sto sam do sada obisla neke specijaliste samo govori tome u prilog - da nisam fizicki zdrava! nisam , nazalost. . . jer da jesam ne bih imala ni trunku straha kako cu izneti trudnocu. vi pokusavate da ubedite ljude da nisu fizicki bolesni ni od cega, da je to sve njima od psihe, ALI NIJE TAKO nazalost.
tacno je, ja imam iracionalne strahove, a ko ih nema? ucili smo u skoli da su samo 2 straha urodjena - strah od iznenadnog jakog zvuka i strah od iznenadnog gubitka podloge - svi ostali strahovi su steceni! pa imate li vi doktore strahove? nije moguce da se ni za koga u zivotu ne sekirate?
nisam rekla da nemam anksioznost. svesna sam ja toga vise nego sto vi mislite.
samo lek za dusevna stanja ne lezi tamo gde vi to mislite. dusa se ne leci tabletama.

pozdrav svima :wink:
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ne smatram da treba da pijem lekove
ni ja! ja sam vam preporucio psihoterapijske razgovore da se vidi uzrok strahu koji je kod vas prenaglasen.
i od zdravih ljudi pravite bolesnike
ne zelite kod dr jer ste, kako kazete zdravi. ok. zasto onda obilazite silne lekare???
prolaps mitralne valvule NIJE BOLEST, imaju ga mnogi ljudi, i to je isto kao da su vam, recimo dugacki prsti.
ja imam iracionalne strahove, a ko ih nema?
vecina ljudi nema iracionalne strahove!!! oni koji ih imaju su u grupi anksioznih. oni koji od njih nemaju korist suoce se sa njima, i otarase ih se...
nisam rekla da nemam anksioznost. svesna sam ja toga vise nego sto vi mislite.
korak dalje je da shvatite da anksioznost nije normalno stanje, nema je vecina ljudi - resite je se da biste disali punim plucima!
ja NECU otici kod psihijatra
apostol petar:" SVE MI JE DOZVOLJENO CINITI, ALI MI SVE NE IDE NA KORIST!!!" :wink:
Predsednik
Novi član
Novi član

Post od Predsednik »

@drbgd
Mene zanima konkretno sledece - Kazete da se suocimo sa strahovima i da disemo punim plucima, i ok, evo ja to pokusavam vec pola godine i ne ide odnosno ide ali sporije nego sto mislim. Ja konkretno imam strah da mi ne pozli, padnem u nesvest na javnim mestima odnosno skoro svugde sem kod kuce (i ako je to anksioznost neka je) i iz svega toga proilaze vrtoglavice, izbuljene oci, lupanje srca i zelja da se pobegne i cim se priblizavam kuci dobro je.
Dok sam pusio nisam imao ovakve probleme, tj zivio sam 200 na sat i nisam imao problema, valjda mi je to davalo snagu i gurao sam dalje...
Svo ovo stanje utice na kvalitet zivota, posao, vezu, i nervira me sto gubim kontrolu koju sam nekad imao perfektnu...
Pricao sam sa psihijatrom, on covek kaze da nisam depresivan i da je agorafobija u pitanju ali da se suocavam sa strahovima ali bez lekova da se ne navucem.
Rezultate holtera cekam, mada znam da imam ubrzaniji puls nego drugi.
Sta raditi??
Korisnikov avatar
jelenaa1985
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm

Post od jelenaa1985 »

pocnite ponovo da pusite...to je manje zlo od toga sto vam se desava
Predsednik
Novi član
Novi član

Post od Predsednik »

:roll: Pa to mi je najlakse, odem do trafike i resim problem... :D ali mislim da to nije resenje...
Korisnikov avatar
jelenaa1985
Aktivan član
Aktivan član

Post od jelenaa1985 »

ali do trafike na drugom kraju grada :lol: :lol:
Korisnikov avatar
jelenaa1985
Aktivan član
Aktivan član

Post od jelenaa1985 »

pesaka..zaboravih da dodam u prethodnom postu :)
Odgovori