anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Dimaggio
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Nov 04, 2006 11:30 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Dimaggio

Post od Dimaggio »

MAJO PA NIJE TI NISTA :D

Sve kako si opisala sam i ja prolazio!!!
Kuci imam 3 meraca pritiska:
1 standardni onaj lekarski pravi sa sve stetoskopom (najprecizniji),
2 automatski za iznad lakta
3 mali za "dzep", znas onaj sto meri na zglobu

E pa sta da kazem, bacih pare...
Nisam merio pritisak od druge seanse, tj. od 19.12.2006 prosle nam godine :D
I ZIV SAM !!! :D
Tesko zamisliti ali evo me, ni meni nije jasno kako nisam pandrknuo bez merenja pritiska :D
Ih, pa i kardiologe sam obilazio redovno, i naravno uvek nista a ja onda bio :( i rekao sebi, ma ovaj je sigurno doktorirao na srecu nesto, pa kako ne vidi, kako ne nadje nesto!!!

Ali, eto kad sam prestao da verujem u besmislicu da moje srce nije u stanju samo da se regulise u svim momentima u zivotu prestao sam i srce da "osluskujem", pipam za puls, merim pritisak itd...

Eh, jedna briga manje :D

Predlazem ti da ukoliko nemas "konkretnih" srcanih problema koje ti je dijagnostizirao kardiolog lepo taj merac pritiska stavis na stranu kao sto sam i ja uradio.

Isto, isto sam prolazio kao i ti. Nije ni pomoc ni lek ni nista merac pritiska, cak ti i odmaze, jer dok ga stavljas i pumpas itd... upadamo u takvu, jos vecu napetost da nam normalno i ne meri bas pravi pritisak.
Ja sam bio u frci ukoliko mi nije izmerio 120/80 sa tolerancijom plus minus 4-5... Pa mozes misliti, padao u trans, pa ajde u bolnicu UMRECU!!!!

Jok, nema sanse :D
Veruj mi :D

Pozdrav svima!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Kad bi neki napad ludila kod mene doveo do toga da pocnem da se bavim politikom, pa jos posle u tom ludiilu da postanem i ministar zdravlja, prvo sto bih na novoj duznostu uradio bilo bi donosenje Zakona od oduzimanju aparata za merenje pritiska panicarima :D

Sve najbolje!

Ivica
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

dr ivica napisao:Kad bi neki napad ludila kod mene doveo do toga da pocnem da se bavim politikom, pa jos posle u tom ludiilu da postanem i ministar zdravlja, prvo sto bih na novoj duznostu uradio bilo bi donosenje Zakona od oduzimanju aparata za merenje pritiska panicarima :D

Sve najbolje!

Ivica

Dr Ivice, pa Vi ste NEMILOSRDNI!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ali, nama je vec u krvi da svercujemo (bilo sta), tako da bi sigurno svako od nas imao u steku par komada!! :lol: :lol: :lol: :lol:

A kad smo vec kod tih tema............danas sam mislila da sam gotova! :oops: Prvi put mi se desilo da osetim bol na sred grudnog kosa! :o Desavalo mi se ranije da me pece, i to se ustanovilo da me zeludac zezao, ali ovaj bol danas................ :o :o :o :o

Pa sam se preznojila, ubledela, rekoh sebi...........gotovo je, evo ga!! :o

Uzmem jelte, ovu spravicu sto bi Dr Ivica da nam konfiskuje :lol: , a pritisak 120/90 i puls 90. Sela sam, smirila se, i naravno odustala od rucka koji sam tek postavila :evil: , jer mi je bilo muka!

Kada je popustilo, izmerim opet 85/50, puls 63. Nakon par minuta, bol se opet javio, drzao me nekih 10-ak minuta, i ja sam onda od straha zaspala!! :cry:

Kad sam se probudila, kao da se nista nije desavalo. Evo, veceras me opet po malo probada, dovoljno da me drzi u strahu da ne zapalim cigaretu.............

Nista mi nije jasno???!! :-?
Dimaggio
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Dimaggio

Post od Dimaggio »

Ljudi, sad sam se vratio iz ZIVOTA! (3:53) :D
Bio sam na karaoke vece u jednom pub-u, guzva, puno ljudi, muzika glasna, sve faktori koji smetaju....
DA UMRES!!!! 8)

hm... ili ipak ne???

Naravno da ne, pa evo kucam. Preziveo sam zamislite!

Juce kad sam bio na seansi skoro 1 sat smo me pripremali za ovaj prvi izlazak nakon godinu dana!

I znate sta?

BILO MI JE SUPER!!!!! :D

Kakva panika? Kakav napad? Ma nista! Extra provod je bio! :D

E ljudi bacite merace pritiska, lekare, grudne koseve, probadanja i sve te stvari na stranu!!!
Jaoo, kako da vam opisem... verujte mi, sve je u nasoj glavi.
Jedino resenje je svako za sebe.
Fakat br 1 i jedini glasi: JEDINI LEK SI SAM SEBI!
Nema druge...

Kako kaze doktorica:
Uvek imas izbora, uvek. Povuci se i odbij 90% svog zivota koji bi mogao ziveti, nije problem, tvoja odluka ne moja, ne tvojih roditelja, rodbine, prijatelja itd... vec samo tvoja. Mozes, izvoli, zivi ovako ako ti je ovako i lepo i prijatno. Niko ti ne brani. Kako budes razmisljao tako ce ti biti i u zivotu.

Dakle, opet ponavljam:
MOJA OSECANJA SU PROIZVOD MOJIH MISLI!

Pozdrawche :D
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Dimmagio :D :D :D :D :D :D

Evo, i ja sam u "nocnom zivotu" (4.20) :lol: :lol: :lol: Krstarim............. :lol:

E da znas da mi je bas drago sto si se lepo proveo, evo, kao da sam i ja bila u provodu nakon ovoga sto sam procitala!! :D :D :D :D :D

OVO SU SJAJNE VESTI!!! :D
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

PAZNJA, PAZNJA!

Dragi moj panicari i panicarke, imam za vas ULTRANOVI metod lecenja, od koga ce da vam zastane dah i konacno cete da se smirite :D

Idite svi na ovaj sajt: http://www.deathforecast.com/

Ako ne znate engleski, potrazite pomoc od nekoga u blizini i popunite ovaj upitnik. ja sam dobio zadovoljavajuci rezultat, iako sam bio posten do koske i zaista imam takozvane brojne rizikofaktore. Posteno da ispunite SVI ovaj upitnik i da vidimo ko ovde vara, a ko je zaista ugrozen :lol:

Cekam rezultate SVIH na sajtu, da se malo igramo.

Cao!
Dimaggio
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Dimaggio

Post od Dimaggio »

Eh, dr.Ivica uvek pun iznenadjenja :D

Ja sam popunio ali cisto radi zezanja. Buducnost je nepredvidiva tako da tesko mozemo racunati na neke "podatke" ali to je i sustina svega.
Da svi znamo svoj zadnji dan kako bi se ponasali???
Tesko pitanje.

Moj rezultat je:

It is estimated that you will die at the age of 72 Years Old.

Sa sve najiskrenijim odgovorima :D

Eto, a sutra mi padne cigla na glavu pa eto meni 72 godine :D

dr.Ivice dobar stos :D
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

It is estimated that you will die at the age of 71 Years Old.

Zar samo??!! :o :cry:

:D :D :D :D :D :D
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Evo i mene, pa ja obožavam igrice (znate ono ''detence'' od Nove god. zarobljeno u ženi od 33 god.) .Sad nemam vremena ali do večeras šaljem i ja svoje rezultate.
PA da uporedimo.................. :lol: :lol: ......................pa da vidimo ko je koliko bio pošten...............Ali nema LAGANJA ,mrzim kad je neko lažljivko, pošteno ,pa kako bude.

Do večeras :wink:

P.S.
Lepo ja kažem dr. Ivicu za ministra, joj kakvu bi mi protekciju imali :lol: 8) ...............Jel da dr.Ivice :P
lana radic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 10, 2006 3:36 pm

Post od lana radic »

Lana's Death Forecast:

It is estimated that you will die at the age of 85 Years Old.

Evo rezultata testa! :lol:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Jel sad vidite da se sa razlogom tripujem da cu d'umrem??!! :lol: :lol: :lol:

Imam najmanji skor "od sve dece"!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Ja sam najgori :lol: 63 godine pogledajte link ako nevjerujete
http://www.deathforecast.com/result.php?record=878959

Al dobroje da i dotle doguram. Nije bitan kvantitet nego kvalitet, e to da je postići bilo bi opako...... Slika

Možda treba razmisliti pa nešto promijeniti u životu Slika
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Meni pise 73, pa sta!? Zar je to malo! Ono sto je najvaznije- BRE LJUDI, JEL VI TAKO MISLITE JOS SVE TE GODINE? :lol: Eto vidite da ima da zivite normalno dugo dok ne omatorite i sve ce da Vam bude kao i da nemate tu paniku. Kladim se da nikome od panicara nece da "izadje" da ce da zivi 45 ii 50 godina!!!

Pokusajte da po nesto promenite, i to je to. Ocekivani zivotni vek moze da poraste ako malo skinete kilazu, pocnete sa antistres terapijama i malo pocnete da se bavite rekreacijom. Ja sam probao da slazem, kao sad sam omrsavio i poceo sam da spavam vise od 6 sati dnevno - odma' mi skocila brojka na preko 80 godina!!!

Uzivajte i NE PLASITE SE!

Ivica
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Moja supruga se testirala, kako god da popuni, ispada da ce da dobaci 90!??? Sad je intenzivno mrzim :lol: Nije fer, ima da me nadzivi 20 godina :D

Cao!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Dr Ivice, kud ja vise da mrsavim!!!! :o :o :o :o :o

Trebalo je da dodjem onda (kada ste bili u Beogradu), pa da vidite Vi sta znaci BITI MRSAV!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Odgovori