anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

ljudi,tu sam,tu sam!

ne stignem nikako da sednem za kompijuter jer su mi dosli oni dosta pominjani rodjaci iz Nisa.tu su od drugog.imam sestricu od 12 godina kojoj moram da osmislim celi dan,da joj bude zanimljivo(sada je u pubertetu pa joj je sve dosadno a i SVI su joj dosadni-secate se tog perioda!)

po celi dan osmisljam zabavu,izlaske,odlaske kod kozmeticarke da nadogradi nokte(?!?)-meni je majka u tim godinama stavljala plavu obicnu niveu posle kupanja i to je bilo sve od "kozmetike i kozmeticarki",ali valjda su ovo nove generacije... :o :lol:

ja sam bas dobro.aktivna sam veoma,po ceo dan slusam sve po kuci,bilo da je u pitanju nabavka,rad u kuci ili nesto trece...

a,jos trebam da pocnem da ucim!

jos nesto sam primetila kod sebe,pa se mozda neko i prepozna.

od kako je pocelo ovo poboljsanje,mene sve manje i manje mrzei da radim svakakve stvari.

jednostavno vise me nista ne mrzi da radim!ili ja to podsvesno ne dozvoljavam da me mrzi.cim nesto ima da se radi ili NEGDE DA SE IDE-ja sam tu!odmah!nema pripreme,nema :"joj,ne mogu sada" i td.

uvek sebi kazem da OBAVEZNO odradim sve(pogotovu sto je izvan kuce),jer kazem ako te mrzi ovo,mrzece te i ovo drugo i tako opet mozes da se "odviknes" od svakodnevih aktivnosti napolju,koje su meni bile najveci problem onda kada mi je bilo najteze.

i tako ja radim sada maksimalno i kazem sebi:"bolje ja da slusam druge nego da oni moraju mene da slusaju,a to bi znacilo da ja ne mogu sama da odradim sve obaveze u toku dana!)

jel ste imali vi ovakva stanja da budete stalno,tokom dana aktivni?

ja sada vise puta dnevno(i dalje) idem brzim hodom po gradu i tako em,zavrsim obaveze em,se rekreiram i poboljsavam kondiciju,a samim tim i valjda jacam srce..?

tako,ljudi...

nije me bilo,pa sve nabacah ovako...

tu sam ja,i javljam se cim ugrabim svoj termin na kompijuteru! :wink:

posto se sada tu beskrajno gledaju i "pubertetske" romanticne komedije.... :wink:

pozdrav svima i ostajte zdravo!

p.s.minja,nemoj da mislis da meni ne preskace!preskace,preskace,samo sam ga sada prihvatila i sazivela se sa time!a da vidis cudo,kada brzo hodam po hladnoci najvecoj,nista mi ne smeta,ama bas nista.

i kada radim po kuci,nista ne osecam.

tek kada legnem,pa se opustim,eto ga preskoci po koji put.ali nista.ja zadremam i zaboravim na sve!

tako,udavih ja nacisto! :oops:

caos! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Hvala dr Ivice! :D Ma ja sam to svrstala pod "panicni napad" jer vise ni ne znam kako da nazovem ovo sto se meni desva(lo)???!! Mislila sam na svoje tegobe kada sam to napisala....... :roll:

Dakon, ja vec imam dijagnozu Hasimoto t. Uradjeni su mi nalazi i imam podosta povisena ta antitela koja ukazuju na Hasimoto. Bila sam i kod endokrinologa i potvrdjeno je :cry: , a sve te primere koje si naveo, za mene nikada nisu bili problem, a zadnjih godina jesu-i to veliki!! :roll:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Majo nisam znao da imaš tu dijagnozu, piješ li terapiju za to.

Vjeruj mi svi ovdje koji smo imamo simtome iste ili skoro iste da je za nepovjerovati, pa zato sam rekao da se neprepoznaješ u nekoj od dijagnoza, neznajući da ti je postavljena ta dijagnoza.

Meni se lijepilo jedno vrijeme nekoliko bolešćina koje sam pročitao ili čuo da postoje. Na primjer evo jedne osnovne, zalupa mi srce i počne mi trnuti lijevaruka(trnula bi i desna ali nije opisano da počne trnuti desna ruka nigdje u literaturi) original srčka :o

Evoti još jedan primjer, moja žena ima kolegicu na poslu koja boluje od tumora na hipofizi. Sad je dobro Bogu hvala, ali mora ići redovno na operacije da joj skidaju to stalno.

Pitajući nju da li ima neke tegobe koje ja imam stalno(to je bilo prije tri godine) jer sam ufurao da u glavi imam mrmka koji raste.
pa sam joj nabrajao:vrtoglavica,lupanje srca,kočenje,gušenje,propadanje,nervoza,ITD ITD ITD

Vjeruj mi ništa od toga,čak ni približno.

Vjeruj mi da je nemoguće da je ovo ovdje, mislim na ovaj forum tj ovu temu, da bude toliko slično.

Jer evo ti primjera jest malo banalan ali to je život. Ali ta žena vjeruj mi nema ništa od ovoga i vjeruj mi izgleda potpuno normalno i pamti ko konpjuter :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Svima koji slave ,želim lepo Badnje veče i srećan i radostan Božić.Hristos se rodi.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Vaistinu se rodi!!!
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

VAISTINU SE RODI :D :D :D :D
lana radic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 10, 2006 3:36 pm

Post od lana radic »

Vaistinu se rodi. :lol:

Pozdrav svima! :P
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

cao,drustvo!

sta radite?

jel praznujete ili se oporavljate od silne hrane?

meni je jos tu rodbina pa ne stignem da vam se javim.

dakone,kako je kod tebe?

kako vam svima prija ovo vreme?kod mene je pretoplo,ljudi...nije da se zalim ali : HOCU SNEG!!!

minja,jel preskace kod tebe?kod mene skacka ,skacka...ali ja mislim da ima dosta i od toga sto pusim dosta ovih praznicnih dana pa nikotin i otrovi rade svoje... :o

tako,ljudi...

pozdrav od mene,pa se "cujemo"...

:wink:
lana radic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 10, 2006 3:36 pm

Post od lana radic »

Cao svima!

Sta je sa vama ? Zasto vas nema?

Znam....

Svima je dobro, pa zato ne posecujete forum!

Tarci, i ja hocu SNEG! :x

Uopste mi ne prija ovo vreme. Cak sam se i prehladila a treba da ucim. Imam dva ispita krajem januara!

Sto se tice preskakanja i kod mene skacka, skacka... ali ne obracam paznju na to!

Ja se ne oporavljam od hrane, jer volim da jedem a metabolizam mi je super. Jedem puno a imam 49 kg. Divota!!!! :lol:

Pozdrav za sve! :wink:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

He he, dođite kod mene kod mene snijega previše. Planina pa valjda mora :D

A mene opet uhvatile one tegobe sa udaranjem u solarisu, užas ajde dasam krkao hranu ali nisam. Kažu želudac ali ja za želudac pijem terapije pola godine i ništa :evil:
Vrlo deprimirajuće.
:wink: :wink: :wink: :wink:

Tarci što se tiće cigareta,nije od toga ja mislim ja dok sam duvanio skoro tri paklice cigareta dnevno i to od 18 godine, nikad nisam ni kašnuo ili primjetio da mi srčka preskače. I prestao sam ali samo zato što sam zapatio ovo, jer sam mislio da je od cigareta, ali šipak.....
Jedino dobro od svega ovoga je da sam te cigarete bacio, i nikad nebi da se nisam u....ao za svoj život. Guza je čudo :evil:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Jel pricamo o guzi ili o srcu!!??? :lol: :lol: :lol:

Malo se salim, sorry!! :wink:

Ja sam se tek oporavila od prehlade, pa stomacnih tegoba, sutra idem na UZ stitne.............i javicu Vam sta se desava!!! :wink:
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Ma svi ste mi jos nekako u fazi praznika, bas je to lepo. Ja sam odbolovala svoju prehladu, ustvari bili su to sinusi. Popila sam tri ture antibiotika, al' me grlo jos boli. :-? :-? :-?

Dosta o tome, vidim da ste se svi lepo proveli i drago mi je, ali mi zao sto se raspust blizi kraju. Tako sam se lepo opustila i sve radim laganice, a sad opet posao, jurnjava (posto uvek krecem u poslednji momenat)... :wink: :wink:

Samo i dalje budite dobro, setajte, uzivajte :P :P :P
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Evo i mene da vam se malo ''pohvalim'' :roll:

Za Božić uz prehladu dobijem takvu alergiju ,da u toku noći oteknem ,jedva sam disala.Sačekah jutro ,(da ne bi ispalo da umišljam ) , stignemo do moje dr. odmah mi je dala inekciju deksazona, i konstatovala laringitis, i spazam koji je pritisnuo krvne sudove ............pa ljudi da sam se ugušila u toku noći ........jer sam htela da budem hrabra i da ne ''umišljam'' ........žena se prekrstila .Ja sam od tri sata u noć počela da podižem jastuk jer nisam imala vazduha......

Sada primam i linkocin jer su mi i sinusi proradili ............Ma lud početak godine.

A što se tiče preskakanja Tarci..............ma ovo vreme mi je ok. meni malo smeta kad je zima i hladno , mada se i sada pojavi ali prodje i po dana ,dva da nema ništa .Neću ovo da ponavljam ,da zlo ne čuje 8) :wink:

Eto tako.......sad bar lepo izgledam ,nisam više natečena i '' debela'' u faci i jedva čekam da počnem ponovo da se šminkam (ono je bilo gre'ota i mazati - ko buldog) :lol:

Eeeeee, a što se tiče zime i snega koliko sam ga volela ,toliko mi sada ne nedostaje (u mislima ga zamišljam )ali kad se setim svih smetnji koje mi izaziva hladnoća............. :x

Ajte pozdrav za sve i čujemo se..................... :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

"crna" Minja,pa kako to da ti se desi?!
ti kao lepak na neke situacije,jel da?
ja sam mislila da su panicari obicno zdravi kao dren i da samo imaju "umisljene" bolesti,ali ovo tvoje dokazuje da i mi nekada stvarno debelo zaglavimo,zar ne?
kako ti je sada?
budi pozdravljene od mene i ako te tesi i moja mala sestra je imala isto to i NIKADA se vise nije ponovilo,tako da ne moras da "pustas" filmove:"da li nece opet?!"

kod mene jos veoma toplo,a najavili kao zahladjenje...ma,DR.IVICE,"priznajte" da ovo vreme ipak nema smisla?
ja prolazim cesto pored doma zdravlja i uvek je prepun!verujem da virusima nije hladno pa mogu da prezive,zar ne?

nema veze,adje bar da uzivamo u suncu,kakvo god da je...

pozdrav svima.... :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Jedan moj pacijent danas kaze: "Ovo nije normalno vreme, bolestine ce da nas ubiju, sve je to zbog ovolke toplote usred zime!". A drugi, malo mladji, nasmeje se, pa odgovara: "Jes, kako da nije! A kako zive oni sto nemaju zimu uopste!? Sta njima fali!?" Rasmisljao sam, mozda je i u pravu, pa sta da smo na Kipru ili tako negde? :)

Zivelo sunce!

(I moji i ja smo svo bili prehladjeni, ali opet, prehladjujemo se mi i leti!)

Pozdrav svima.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori