anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ima me, ali na drugim mestima po celom forumu. Vidim da je sa "grupom" sve u redu, uglavnom ste svi OK i sami sebi najvise pomazete.

Citam redovno, pratim sta se desava, tu sam :)

Cao!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Ma vidimo mi Vas tamo, ali Vas nema ovde!!! :lol:

A navikli smo............... :D :D :D :D :D :D :D

Ovo sada radi malo ljubomora sto Vas ima tamo a ne i ovde!!! :lol: :lol: :lol:

Pozdrav i sve najbolje! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Jeste Majjo ,njih dr.Ivica voli više nego nas :cry: :cry: :cry:

E što me nervira ,ne ide mi se još na spavanje, a taman sam se malo dovela u red ............kad eto ti Nova god. (za koju nemam osećaj da je uopšte i bila) i ja sad čekam svaku noć. :lol: :lol: :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

minjab napisao:Jeste Majjo ,njih dr.Ivica voli više nego nas :cry: :cry: :cry:

E što me nervira ,ne ide mi se još na spavanje, a taman sam se malo dovela u red ............kad eto ti Nova god. (za koju nemam osećaj da je uopšte i bila) i ja sad čekam svaku noć. :lol: :lol: :wink:

:lol: :lol: :lol:

Gle kome kazes??!! :lol: :lol: :lol:

Ista stvar je i kod mene..........!!!! 8)

E, Minja stvarno.........toliko slicnosti izmedju nas dve......... :o

Da nismo mozda ti i ja klonovi (ti moj ili ja tvoj, svejedno)???!!! :lol:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

HAHAHA, dokle smo stigli, do ljubomore :D

Ama, ljudi, sa vama je sve OK, a tamo na sajtu ima zaista tuznih prica i ozbiljnih slucajeva. Plus - da budem posten, ja sam na kratkom odmoru, pa malo i lenstvujem :) Do Bozica, posle radim...

Cujemo se.

Drz'te se, CARPE DIEM!!!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

dr ivica napisao:HAHAHA, dokle smo stigli, do ljubomore :D

Pa kad ste nas razmazili!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Navikli smo da nas tesite i kad nam se zavrne trepavica i kad se pojavi zanoktica!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Eto, vidite da smo odmah sigurniji kada vidimo makar i slovce od Vas!! :D

Vi nam dodjete kao andjeo cuvar! :wink:

Pozdrav svima!!! :wink:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Samo da se javim vidim da ste dobro, i ja sam bogu hvala osim nekih propadanja kad sam u polu snu ali nema veze :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

dakon napisao:Samo da se javim vidim da ste dobro, i ja sam bogu hvala osim nekih propadanja kad sam u polu snu ali nema veze :wink:

Ma uzivaj, to svi imamo, cak imaju i oni koji "nisu bolesni kao mi"!! :lol:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Ljudi evo ja vam se javljam ,nikad veselija .........što mi leglo ovo domaće crno vince ................. :lol: ...............ma da možete sad da dodjete sve bih vads pozvala.

Pa ti Majjo i mmožeš .........razišlo se društvo kad je najlepše .........

A dr.Ivice vi se smejte , ali stvarno nedostajete , tj. zabrinem se kad se bar ne oglasite da ste tu.

Ljudi Tarci nam se ne javlja ................ili joj je toliko dobro da joj višpe nismo potrebni ili nešto nije ok.
:roll:

Majjo , zaboravih mi smo ipek definitivno osobe koje misle ,rade i žele isto ..........već sam takvih ''deja vu'' imala i to višee puta i to su mi sada najbolje prijateljicew i kume .Ti i ja ne moramo zajedno da komentarišemo , dovoljna je jedna na ovom forumu :lol: :lol: :lol:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

minjab napisao:Ljudi evo ja vam se javljam ,nikad veselija .........što mi leglo ovo domaće crno vince ................. :lol: ...............ma da možete sad da dodjete sve bih vads pozvala.

Pa ti Majjo i mmožeš .........razišlo se društvo kad je najlepše .........

Pa pazi, da sam u starom kraju, mozda i bih, ali ovde samo vukovi sto ne zavijaju u ovo doba!! Ne bih sada smela ni do dragstora da odem (koga inece i nema ovde)!! :lol:

A nema ni Tarci ni Jasne, ni nekih drugih clanova.......... :roll:

Nadam se (i zelim im) da se ludo provode i da ih bas briga za nas! :wink:

Meni se nije do sada desavalo da sa nekim bas toliko i u dlaku mislim i radim isto kao sa tobom!!! :lol: Ti si moj prvi duplikat i necu da te menjam!! :D
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Majjo , ne znam u kom si sada kraju ,ali kako nas sličnosti vukuk izgleda u istom smeru ..............i ja sam se preselila ........ali se uskoro vraćam (nadam se u moj kraj) .Tako da ????????????????? možda smo opet na istom mestu........ko zna ? :lol:,Ali znam da nikako da se priviknem :x . Ma vratiću se ja kad tad ,tamo gde sam odrasla

Što se ostalih tiče , ja mislim da im je ok. Jasna bi trebalo da je prezdravila , Tarci je ok. bila (znam da nema ispite sto posto ,da ih ima položila bi :wink: ) , Dakon nam se4 javio , dr.Ivica se '' čekirao '' bitno da nam se javio..........

A ti i ja smo dežurne...................
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

minjab napisao: A ti i ja smo dežurne...................

................kao na Urgentnom!!! :lol:

Ja sam sada u Mirijevu (tu smo podstanari MM i ja), i iskreno-NIKAKO DA SE PRIVIKNEM, NITI TO ZELIM! :evil:

Pokusavala sam, ali ne ide............. :cry:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Dr Ivice, evo i mene u ovo zlo doba..............

Malo sam proucavala neke tekstove vezane za moj Hasimoto i sada sam :o :o :o :o :o :o , pa Vas molim da pogledate ovaj link kada budete imali vremena, jer ja po ovome sto citam

http://www.cigota.co.yu/images/material ... vicpdf.pdf

mislim da svi moji "panicni" napadi mozda mogu da imaju veze sa Hasimotom ( i to sto mi je smanjena koncentracija, i to sto mislim da sam "otupela" da ne kazem da sam svesna da sam gluplja nego ranije :oops: - ovo stvarno iskreno i bez preterivanja mislim), da sam cesto u afektu, sklona promenama raspolozenja, smanjenog libida i povecane depresije. :o

Molim Vas, da mi kazete Vase misljenje nakon sto procitate ovaj tekst. :o

Sada sam bas u rebusu, pogotovo sto se moji nalazi (ekstremno povisena Anti TPO At i Antimikrozomatska At, sa visokim TSH i normalnim T3 i T4) apsolutno poklapaju sa ovim sto ovde pise.

Meni je malo tesko da pratim ovaj tekst, jer je pisan (za mene) previse strucnim jezikom, ali koliko sam uspela da shvatim............to je to. :o

Hvala Vam mnogo i izvinite svi sto Vam kvarim ovako lepu praznicnu atmosferu, ali bas mi ne bese prijatno kada procitah ovaj tekst. I da, spustite se odmah na drugu stranicu, jer je odatle sve na srpskom! :wink:

Pozdrav i hvala, Majja :wink:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

majja napisao: mislim da svi moji "panicni" napadi mozda mogu da imaju veze sa Hasimotom ( i to sto mi je smanjena koncentracija, i to sto mislim da sam "otupela" da ne kazem da sam svesna da sam gluplja nego ranije :oops: - ovo stvarno iskreno i bez preterivanja mislim), da sam cesto u afektu, sklona promenama raspolozenja, smanjenog libida i povecane depresije. :o
Ćao Majo. Odakle si iskopala ovo o Hasimotom? Ni ja nisam to našao, proćitao sam što sam mogao razumjeti jer je pisano terminologijom koja je razumljiva samo doktorima(odmah se sjetim doktora koje sam ja posjetio kad stanu objašnjavati nešto a ti bleneš kao tele) :lol:

A sad Majo vidi mene:Često zastanem na sred firme(dok sam radio)znaći krenuo negdje čovjek, po nešto, ali nema šanse da se sjetim po šta!!! I to potraje nekoliko minuta dok se ne sjetim :evil:
To me zabrinjavalo jedno vrijeme užasno dok nisam to shvatio kao rasejanost, ali nisam to imao dok nisam upao u ovo s...anje(opet oprostite ali nemam adekvatan izraz)
Da ne spominjem nezakljućanu kuću,kola,rebus koji moj mali prije riješi nego ja :o , i milion stvari koje te stvarno navedu da si otupio skroz.

Ja :D brojeve koje nemogu zapamtiti nikako čak jedno vrijeme sam svoj broj mobilnog zapisivao na displeju jer nisam mogao da ga zapamtim(sad jesam ali ga imam 4 godine) Zamisli blam golemi kad te neko pita za broj a ti veze nemaš,Odma ono kako si glup nemožeš zapamtiti šest cifri, i tačno ubjede te da si glupan. Rođendane djece,žene,roditelja.....nema
šanse da mogu zapamtiti :(

Raspoloženje, to je i kod mene stalno u velikom minusu pa u plusu.
Sitnica me može rastužiti do bola, ili do reakcije kad podivljam zbog banalnosti, neke sitnice, uglavnom je nešto nebitno.......

I sve to je isplivalo kad sam zadužio ovaj poremećaj.
Valjda čovjeka ovo svakodnevno"opipavanja i osluškivanja sebe"Slomi.
Pa onda nema volje za ništa drugo, nervozan,nikakav,nešto nije u redu itd....
Ali ja sam primjetio kod sebe da se sad to ponavlja periodićno. Mislim kad ti voda dođe do nosa, Znači jedno vrijeme možeš istrpjeti sve tegobe ono ladno, ali ipak dođe dan kad se sve to sruši pa onda jovo nanovo. Sad je nebitno šta, i kod mene je uvjek nešto "novo"neki novi simptom,nešto pročitah, i tako u krug.......

Sad dobro bi bilo da DR Ivica nešto kaže o Hasimoto dijagnozi i kako se to utvrđuje jer i ja sam to pročitao, i nevjerovatno koliko to liči na sve ove nabrojane tegobe i nije čudo što čovjek pomisli e to je to.
Evo isjećka pa prosudite sami.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Encefalopatija može da se manifestuje u vidu multiplih epizoda sa slikom cerebrovaskulnog
insulta (kao vaskulitis) i kao difuzni, progresivni tip u kom dominiraju demencija i psihijatrijski
simptomi. U obe forme mogu da se jave stupor, koma, mioklonus i epilepticki napadi [15]. Najcešci
neurološki znaci Hashimoto encefalopatije su kognitivni i bihevioralni poremecaji, kao i fokalni
i generalizovani epilepticni napadi. Opisani su i mioklonus, tremor, horeicni pokreti, poremecaji
ravnoteže i hoda, halucinacije kao i tranzitorna afazija, amnezija, i glavobolja [13]. Epilepticki
napadi mogu da se manifestuju i kao status epilepticus, pa i da dovedu do smrtnog ishoda
[16,17]. Chong sa saradnicima je na osnovu analize svojih pacijenata i opisanih slucajeva do 2002
predložio tri kriterijuma za dijagnozu Hashimoto encefalopatije: 1. poremecaja svesti, 2. odsustvo
virusne ili bakterijske infekcije CNS-a i 3. postojanja visokih koncentracija (titra) antitiroidnih
antitela [18].
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Iako mislim Majo da nema veze sa ovim gore,jer svaki simptom ovoga poremećaja je u dlaku isti sanekom somatskom bolešću,bilo kojom ja ih imam čitavu paletu od šloga pa sve do srčke.... :wink:
ČAO :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ja bih ovo procitao, kad bih samo mogao da otvorim stranu. Nemojte da se mnogo prepoznajete u svemu sto ste procitali. Encefalopatija kod Hashimotoa je ista kao i vecina drugih encefalopatija, odnosno organskih psihosindroma, ali ne daje takve tegobe kakvi se javljau kod panicnih napada. Panicni napad je veoma distinktivna, jasna, cista dijagnoza, postoji egzaktan metod za njeno postavljanje i ne trena panicne napade mesati sa slicnim ili naizgled slicnim stanjima.
Odgovori