cao.ljudi,evo i mene...
danas sam imala "avanturu".
posle godinu dana opet mi se desilo "ono sa ocima".pisala sam o tome.kao de mi se pojave dve tufne u vidnom polju koje su zamagljene i ne vidim!osecanje je stravicno.
ali,posto mi se to ranije desavalo na otprilike 4 meseca pa na godinu dana vec sam bila "navikla" na to.posle zadnjeg desavavanja sam hitno uradila MR glave,vratni deo kicme,ocno dno,EEG i sve je u perfektnom stanju.jedimo sto nisam odradila je pregled krvnih sudova vrata.to je receno da uradim ali posto je mene veoma opustio rezultat MR-a ja sam to preskocila.
doktor koji mi je radio pregled ocnog dna rekao mi je da je to najverovatnije neki treptaj krvnog suda i da posle toga treba da prodje vreme da se vid vrati u normalu.
danas tokokm og "incidenta" bila sam kuci sa cerkom i dekom.sebe sam skroz iskontrolisala da ne panicim jer mi nije prvi put i znam da ce da sve prodje SAMO ID SEBE za maksimalno pola sata.
moram da priznam da je osecaj grozan(kada ne vidite sa jedne strane vidnog polja).merila sam pritisak i bio je malo povisen ali sam sve to prepisala nesvesnoj panici koju mi ovakvo stanje izaziva.posle mi je na kratko utrnula i desna ruka,ali sve sam mogla normalno da radim sa njom i imala snagu u njoj.sama sebi sam pipala nos(tako su mi prvi put radili doktori) i sve je bilo ok.
svaki prosli put mi se sve to desavalo na levoj strani a sada na desnoj.
da nisam sve iskontrolisala oduzela bih se od dtraha jer je veooomaaa gadno.ali cak mi je i deka rekao da sam ja njega smirila svojim stavom(koji nije navikao od mene).
sve je proslo.do sada sam setala,malo me boli glava(i za to mi je rekao ovaj doktor da je sasvim normalno posle toga),ali drzim se veoma hrabro.
citala sam po forumu da se i to desavalo cesto ljudima sa panikom,pa i zato ne brinem previse.jos su mi ovi predhodni dani bili veoma stresni(puna kuca,pa i neke porodicne svadje koje su zavrsile ok,ali kao sto znate ja reagujem kasnije,pritisak oko ispita koje ne mogu bas da spremam u ovkavoj atmosferi...).
prvi put kada mi se ovo desilo imala sam udes kolima,gde nisam udarila glavom nigde li sam se veoma potresla,tako da mi i to daje neki signal da je to neki nagomilan stres ili sta vec...
tako,ljudi..
monja,vidi splasni pa pravac napolje.kada mogu ja ovako "jednooka" mozas i ti naduvena!
DR.IVICE,jel Vam se zalio neko od panicara na forumu ili ovako u praksi na ove cudnovate tegobe(a jos ispitani organi(!?!)?
ljudi,ja vas udaviih slatko...
sta da radim,nekako sam htela to da podelim sa vama,da vidite da i meni nesto fali ali da moramo svi da guramo napred i da uzivamo u svakom danu(tom sam logikom isla i danas i nisam dala sebi da cucim u kuci posle ovog s....,vec sam zujala po prodavnicama i udisala cist vazduh!)
pozdrav "davitelja" vama...