anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Tako je doktore.
HVALA :wink: :wink: :wink:
lana radic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 10, 2006 3:36 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od lana radic »

zdravo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Ja sam celo jutro bila sa cerkom napolju i uživala sam na ovom suncu mada više volim sneg u januaru.

Presađivala sam cveće. :P
Uživam u tom poslu.

Imam preko 30 vrsta kaktusa i dosta sobnog cveća.

Kada sam nervozna, kaktusi me opuste. :( :lol:

Jel volite vi cveće?

Minjab, kako je tebi?

Pozdrav za sve! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Jaooooo, Lana pa ja jedino i uživam na PRVOM MESTU u životinjama - nekako me smire , srede, pa još ako nekoj od njih pomognem ( one umeju da budu jako zahvalne -bezuslovno)

A na drugom MESTU je moja ljubav prema biljkama , sad se spremam da posadim jelku koja mi je još uvek u stanu .... a imam i ja kaktus to mi je tata iz šale poklonio ( mada kažu da se on ne poklanja) .......Mada mi je stan ko ''botanička bašta'' - pa zar ima išta lepše od prirode.

Meni je malo bolje, mada u toku dana mi se javi otok pa se povuče - ništa mi nije jasno...i ujutru se probudim natečena u licu i rukama......... :roll: :roll:
Ne znam šta je ali me nervira .........

Jedva čekam da se skroz ''dignem'' i da počnem da trošim ovo vreme kvalitetno ........ mada što ti Lana reče ipak je zima za sneg ..........mada sneg u Beogradu :cry: :cry: više liči na fuj nego na nešto lepo.

Pozdrav svima i srećno u bašti :lol: :lol: :lol:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

cao.ljudi,evo i mene...

danas sam imala "avanturu".
posle godinu dana opet mi se desilo "ono sa ocima".pisala sam o tome.kao de mi se pojave dve tufne u vidnom polju koje su zamagljene i ne vidim!osecanje je stravicno.

ali,posto mi se to ranije desavalo na otprilike 4 meseca pa na godinu dana vec sam bila "navikla" na to.posle zadnjeg desavavanja sam hitno uradila MR glave,vratni deo kicme,ocno dno,EEG i sve je u perfektnom stanju.jedimo sto nisam odradila je pregled krvnih sudova vrata.to je receno da uradim ali posto je mene veoma opustio rezultat MR-a ja sam to preskocila.

doktor koji mi je radio pregled ocnog dna rekao mi je da je to najverovatnije neki treptaj krvnog suda i da posle toga treba da prodje vreme da se vid vrati u normalu.

danas tokokm og "incidenta" bila sam kuci sa cerkom i dekom.sebe sam skroz iskontrolisala da ne panicim jer mi nije prvi put i znam da ce da sve prodje SAMO ID SEBE za maksimalno pola sata.

moram da priznam da je osecaj grozan(kada ne vidite sa jedne strane vidnog polja).merila sam pritisak i bio je malo povisen ali sam sve to prepisala nesvesnoj panici koju mi ovakvo stanje izaziva.posle mi je na kratko utrnula i desna ruka,ali sve sam mogla normalno da radim sa njom i imala snagu u njoj.sama sebi sam pipala nos(tako su mi prvi put radili doktori) i sve je bilo ok.

svaki prosli put mi se sve to desavalo na levoj strani a sada na desnoj. :o

da nisam sve iskontrolisala oduzela bih se od dtraha jer je veooomaaa gadno.ali cak mi je i deka rekao da sam ja njega smirila svojim stavom(koji nije navikao od mene). :o

sve je proslo.do sada sam setala,malo me boli glava(i za to mi je rekao ovaj doktor da je sasvim normalno posle toga),ali drzim se veoma hrabro.

citala sam po forumu da se i to desavalo cesto ljudima sa panikom,pa i zato ne brinem previse.jos su mi ovi predhodni dani bili veoma stresni(puna kuca,pa i neke porodicne svadje koje su zavrsile ok,ali kao sto znate ja reagujem kasnije,pritisak oko ispita koje ne mogu bas da spremam u ovkavoj atmosferi...).

prvi put kada mi se ovo desilo imala sam udes kolima,gde nisam udarila glavom nigde li sam se veoma potresla,tako da mi i to daje neki signal da je to neki nagomilan stres ili sta vec...

tako,ljudi..

monja,vidi splasni pa pravac napolje.kada mogu ja ovako "jednooka" mozas i ti naduvena!

DR.IVICE,jel Vam se zalio neko od panicara na forumu ili ovako u praksi na ove cudnovate tegobe(a jos ispitani organi(!?!)?

ljudi,ja vas udaviih slatko...
:oops:

sta da radim,nekako sam htela to da podelim sa vama,da vidite da i meni nesto fali ali da moramo svi da guramo napred i da uzivamo u svakom danu(tom sam logikom isla i danas i nisam dala sebi da cucim u kuci posle ovog s....,vec sam zujala po prodavnicama i udisala cist vazduh!)

pozdrav "davitelja" vama... :wink:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Uf Tarci, bas mi je zao, jer znam kako to izgleda!!

iz ranijih postova dr Ivice, sam zakljucila (tj. nisam nista zakljucivala, nego sam citala njegove postove :lol: ), da to nije slika nas panicara.

A opet, panicari se javljaju sa tim tegobama. E sad, mozda mi i nismo panicari??!!

Nemoj da brines sto ti to "seta" levo-desno, tako je i meni bilo (i ne ponovilo se :o ), i sve preglede osim MR sam uradila i bili su ok. Cak sam u panici uletela u ordinaciju kod neurologa na urgentnom, i pregled je bio dobar, tj. ja sam bila dobro. Uvek mi prepisu da popijem bromazepam i caj od nane!! :roll:

Nemoj da se vracas na to, vazno je da je proslo!! :wink:

Vazno je da si se ubrzo ti povratila od toga, i da si setala (ja se uvek ubije u pojam i po nedelju dana ne mogu da se povratim od straha)!!

Sacekaj i dr Ivicu, ja sam htela samo malo da te utesim (ovako sa iskustvom po tom pitanju).

Minjab, pa koji ti je vrag??!! Hajde odduvaj se vec jednom!! :lol:

Ne znam d ali ti je to vezano za ovu alergiju sto si imala, ali sam proucavala za moju stitnu, i oteceno lice i ruke mogu da ukazu na hipotireozu. E sad, znas da ja preventivno vadim sve organe da se ispitju za svaki slucaj :oops: , pa me nemoj drzati zdravo za gotovo!!!

Ja sam danas skoro ceo dan prespavala, jer sam skroz osamucena......

Sva sreca pa mi je ono lupanje srca prestalo (i strahovi vezno za to), i zivo me zanima zbog cega mi se to desavalo??!!! Jer ne uzimam nikakvu terapiju (osim persena povremeno)!!

E da, nasla sam podatak da ga ne valja uzimati dugotrajno, jer ostecuje jetru!!

Pozdrav, majja :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Tarci i ja nisam htela do sad (a lepo sam sa Lanom pisala....i posle toga užas) , ali evo da vam se izjadam šta mi se danas dogodi :cry: :oops:

Ma neposredno posle moje prošle poruke odjednom osetim kako mi oči zatežu ,lice odem da se umijem i osetim da mi otežava jezik i kako kao da mi staje krv (naravno od straha) okrenem MB ,i sledeći dogadjaj, ...pokušavam da mu dojavim da sam počela da uplićem jezikkom ( e izem ti mobilni kad ti treba ko da ga nemaš) on samo viče ''ništa ne čujem , meša mi se ................?? da bi na kraju ja pokušala da pošaljem poruku ......odjednom dobijam i nesvesticu ..............naravno i sigurno da je negde strah samim tim -sama kući , osećam te tegobe a nemogu da ga dozovem.......................

Uspeli smo da stignemo do našeg dr. pregledala me je ......ništa joj nije jasno .........Dala mi je danas OPET deksazon ........i imam još tri presinga da izgutam ..........i sačekamo kod nje ( ona nas natera ) da malo posedim i odjednom počnem da drhtim i malaksala .........pretpostavljam opuštanje :o

Ja ne znam šta je to jer , valjda ljudi kad dobiju gušenje to ide rapidno kod mene je to samo oteko jezik i otekle ruke i.................a da krenem na ispitivanja nema vajde od ta posla .............

Ma sad me najviše strah sutra sam opet sama .............baš me hvata neka frka ,a neću da se vidi, jer i MB vodi ćalet na neku intervenciju ..........Da ne gušim ............Očigledno sam svesna da mi neće biti dostupan ''odmah pri napadu straha'' i valjda me sad i to tišti ...........

Jao bre ljudi taman se malo povuku ova preskakanja ( kažem MALO POVUKU , ne nestanu baksuzi) kad ono evo ga nova kuga ....šta je bre ovo...........

# Tarci , ma ta je tebi to sa okom , kako ti samo iskoči fleka? Kave smo bre to pravljene ,da nam samo malo bude bez nekih , fleka , preskakanja, davljenja, vrtenja i ostalih egzibicija ..................Pa i mi smo bre zaslužile da uživamo u životu............ :cry: :lol: :cry: :lol: :cry: :lol:

Najgore mi što šta god da pojedem ja čekam ..................A VOLIM DA JEDEM .......Prvo sam misla da nije kozmetika ( e ot bar nije ) ali hrana ....šmrc .....Ma ko zna dal je i to...............????????

Izvinite ,iskreno na ovakvom opširnom i dugačkom postu ,ali nisam znala kako da ga sažetije napišem .........Još jednom izvinjenje , ali mi je malo lakše kad još neko zna.

Sve vas puno pozdravljam.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

O Boze........... :cry: :cry: :cry: Pa sta ti se to desava???!! :(

Ovo sto si se tresla i bila malaksala, mislim da je opustanje nakon stresa!

Meni se to uvek desi kada se prepadnem! :(

A jel mozes da povezes sa necim sve to??!! Sta si jela pre toga??!! Jel si nesto pila??!!

Ne mozes tako da sedis i cekas da oteknes, moras nesto da preduzmes.....ok, uzimas terapiju, ali ocigledno je da te nesto iritira....da nisi postala alergicna na psecu dlaku??!! Na neku biljku u stanu??!!

Hajde drzi se, i javljaj kako ti je!!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Odoh ja, vracam se popodne, zenske pisite kako ste, mislim na vas!!! :wink:
lana radic
Novi član
Novi član

Post od lana radic »

Zene, šta je to sa vama?

Minja, Ja sam kao mala bila asmatičar i uvek posle napada sam bila malaksala i sva sam se tresla.
I dan danas posle lupanja srca ili otežanog disanja ja počnem da se tresem. Ali ja "volim" kada se to desi jer znam da će par minuta posle toga da mi bude dobro.

Ja sam ti već jednom napisala, ali ću i opet- uradi alergo test. Ne možeš ništa da izgubiš!

Tarci,
Kada sam ostala u drugom stanju i meni su se jednom pojavile te tufne pred očima i nisam mogla da vidim više od pola sata. Nisam obraćala pažnju na to. Čak se nisam ni uplašila. Prošlo je samo od sebe i Hvala Bogu nije se ponovilo.

Idem sada da crtam sa cerkom. Kupila sam joj vodene boje i jednu četkicu, pa ne možemo da se dogovorimo koja će prva da crta. Ja sam skroz podetinjila. :lol:

Pozdrav!
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Nevjerovatno, i meni je juče bio užasan dan. Oni moji;vrtoglavica, udaranje sve se sastavilo čak ni apaurin nije pomogao.

Sad poslije toga kao i mnogo putaprije toga kad to popusti, spava mi se tresem se, to je valjda kad tijelo počinje da se opušta.

I mene je strah da bilo šta uzmem da jedem. Jer ja mislim da me ovo lupanje pati zbog probave valjda. Evo upravo doručkujem kiselo mlijeko sa hljebom, bljak. A radije bi nešto Slikaovako.

Minja da nije alergija na grinju, mislim jest glupa ali ona izaziva isto to što ti doživljavaš, možda prašina?
Jer to ti je kao kod penicilina možeš čitav jedan period života da ga podnosiš, a onda odjednom da budeš alergičan. :evil:

Tarci slušaj ja jedno vrijeme dok me patile vrtoglavice obavezno je išlo i to da povremeno a to povremeno kod mene je trajalo iz cuga 3 do 4 sata, vidim zamagljeno hočešli vjerovati nevidim dalje od pet metara jasno :o
I to svaki dan. Mislio sam da mi je vid oslabio,pritisak,htjeo uraditi CT mozga ali nisam neznam zašto nešto me spriječilo, uradio kolor dopler krvnih sudova vrata sve BO.
Pitao psihića, on kaže samo nervna napetostSlika

Čujemo se ljudi imate mahanje od dakonaSlika
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

caos!

lana,meni je ovo 5.put kako se desava za 4 i po godine! :o

prvi put posle tog udesa,pa na pocetku trudnoce,pa godinu i po pve dana pauza,pa na cetiri meseca dva puta pa opet pauza godinu dana pa sada!

nikakvog reda i obzira prema meni! :o :wink:

ma to krene kao tufna koja je kao kada dugo gledate u sijalicu ili kada se slikate sa blicom,a posle se prosiri na jednu stranu(kod mene bez pravila na koju inace bih odavno pomislila da je ko zna sta) i bukvalno ne vidim na tu stranu!bude zacrnjeno!

ma kao da dobijam iziv krvi u mozak!svaki put iznova! :o :evil:

sto ti kazes BEZ IKAKVOG leka to preodje posle pola sata i sve bude kao da nista nije ni bilo!

zasto li mi utrne i ta ruka na kojoj strani ne vidim,doktori su mi objasnili da je to podsvesno neurotski,jer ja sa rukom radim sve normalno(tako utrnutom).ma to sa trnjenjem je zadnja faza koja traje 1 minut i sve dodje na svoje!

citala sam ja da se zale panicari na tako nesto,ali ipak sam jos prosle zime posle jaceg "napada" odvedena na sve preglede!sem sto sam zabusila na jrve sudove vrata!

ali i to cu mozda da sredim,mada mi to nekako deluje bezazlenije od svega sto sam mogla da saznam na MR-u.

znate sta:prvi put kada se desilo SIGURNA sam da je bilo od trenutnog soka zabog udesa,jer nisam udarila dglavomm ali sam se veoma potresla,tako da i sada mislim da kod mene tako kasne sokovi! :o

minja,ja i ti naje...mo!sada mi je doslo da napisem celu rec jer stvarno sam "ljuta"!

ali sta da radimo?

moramo da shvatimo sve kao losu epizodu da ne bi usle u citavu seriju!

pokusaj da se smiris kada ostajes sama i da se zanimas necim.

jel imas neku komsinicu koja samo treba da ti drzi sigurnost u tvojoj glavi da mozes da je zovnes!ne da sedi kod tebe nego cisto ti u tvojoj glavi da znas da imas nekoga da pozoves ako ti zatreba!ja nemam nikoga blizu i nekoga ko je cesto u kuci,pa znam da mi nije bilo prijatno.a da kucam komsiji sa kojim se "gledam preko nisana" iz zgrade svaki put kada imam strah ne pada mi na pamet!

tako,ljudi...

minja,pitaj doktorku da par dana pijes ERIJUS uvece,pa da vidis kako ce da ti bude.

on ti deluje za deset sekundi,koriste ga piloti u avionu i precisceniji je od klaritina-presinga!

bas je pitaj za taj lek,jer moja mala sestra koja je alergicna na sve i svasta njega uzima!

pozdrav svima pa se cujemo!

DR.IVICE,tesite nas!!!! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Tarci, meni se ne zacrni, meni se preliva pred okom srebrna boja! :o Onako.....treperi i preliva se........... (kad se desi), a sve ostalo je isto! :(

Minjab brine me sto se ne javljas, kucni bar neko slovce da znam da si ok!! :wink:

Dakon, drzi se............ :wink:

Ja sam primetila zadnjih par veceri da mi puls pane na 56!!! :o

Eto ti ga sad!! :evil:

Pozdrav svima i kuckamo se! :wink:
lana radic
Novi član
Novi član

Post od lana radic »

Minjab, kako si?

Kao što Majja kaže kucni bar neko slovce da vidimo da si dobro! :roll:

Pozdrav za sve!!!!!!!

:D :D :D :D :D
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Miiiiiiiiiiiiiinjaaaaaaaaaaaaaab!!!! :roll:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pozdrav. Stvarno sam u guzvi, da ja naplacujem sve preglede koje obavim na poslu, sad bih imao svoju kliniku, kao neki superstarovi domace politike i medicine :roll:

Tarcika, pojava SKOTOMA nije tipicna za panicni napad, ali JESTE tipicna za KONVERZIVNE NEUROZE. Upravo ovih dana privodim zavrsnici dijagnostiku kod pacijentkinje koja 12 godina NE VIDI UOPSTE na desno oko i JEDVA na levo (?) a hoda sama i gleda u mene pravo, uopste se nista ne primecuje od njenog "slepila"... Ona tvrdi da ne moze da cita, jer joj posle pola minuta citanja odmah slika zatamni. Takodje, ne vidi nista kad joj testiramo desno oko, razaznaje samo svetlost, a ni levim ne vidi nista osim prvog reda na optotipu, ali zato vidi kada se nesvesno okrenete (postavite) sa desne strane strane njenog nosa, iako nije okrenula glavu da "gleda zdravijim okom". Naravno, kada sam joj rekao da ima verovatno psihogeno slepilo, nije mi verovala, i plakala je, jer ispada da je provela 12 godina u zabludi, neko je jednom testirao, rekao joj da je oslepela, ona se sa tim pomoirila, povukla se od sveta i gotovo... Ispostavilo se da sam (na zalost? na srecu?) ipak u pravu. Uradili smo skoro sve - vizuelni evocirani potencijali su potpuno uredni, ovih dana pacijentkinja krece na psihoterapiju.

KONVERZIJA i PANIKA su sestre bliznakinje.

Mirno, bez brige. Da je u pitanju nesto nalik emboliji retinalne arterije. ili bilo koji drugi organski poremecaj, promena vida NIKAKO ne bi prosla tako brzo i bez posledica. Uradite sve potrebne kontrole ako treba, ali pre svega NE PANICITE.

Pozdrav svima koliko vas ima i da se jednom iskupimo BRE na nekoj vecerinki, dosta je bilo ovako! :lol:
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori