anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Jasna, drzi se.........bas si mogla i da zaobidjes tu prehladu........ :(

Da si mogla da biras, verujem i da bi............uzimaj sto vise cajeva, meni obicno pomaze Ehinacea! :wink:

Moram da vam se pohvalim, sinoc sam zaspala u 23.00 i danas imam cak i MOZAK :lol: !!!

Minjab, ne uzbudjuj se oko sredjivanja, nece nigde da ti pobegne! :wink:

Pozdrav svima!! :wink:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Zdravo narode.

Evo i mene da nešto prokukam :oops:

Jesteli ikada imali osjećaj da se samo vama dešavaju S...nja.

Nevjerovato kod mene je skoro uvjek tako ili loša karma štalije.......

Imam dvoje zlatne djece kći starija ide evo u 6 razred a malac u drugi.
E zašto ovo prićam. Sinoć jedemo nekakve jabuke nas troje(mala zaspala)sin,žena i ja. Veliki tata kako me zovu.

Ma kakav veliki tata nigdje tu nema velikog hrabrog tata osim po izgledu. A šta bi evo...Znaći jedemo jabuke, malac se poćne gušiti ja se oduzeo, srećom žena ga poće udarati po leđima i ono izbaci komad. Ja ništa zaleđen,savijen jer mi srce toliko lupa da mi izbija vazduh,jedva se smirih.
Sad meni je to izgledalo kao kraj, dok" my women" kaže ništa strašno???
Kako ništa strašno, kad sam gledao kako se deijete guši ,užas...

Sad možda pretjerujem, možda nije to toliko strašno neznam, samo znam da sam od sinoć toliko s...an(izvinite na ovim izrazima ali nemam adekvatni) :cry:
Sad navukoh još jednu fobiju, lijepe se na mene kao taksene marke. :o

Tako malo mi je lakše sad kada napisah ovo :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Dakon bez brige , ja sam u svom okruženju imala sličan slučaj ,ali veze nema sa fobijom .

Moji kumovi imaju klinku kojoj non stop nešto ''upada'' slučajno ili namerno. Poslednji put je bio kikiriki kojim je prisebnošću moje kume , i egzibicijom zavlačenja ruke ''do lakta'' izvukla isti......a kum je imao bledo zeleno, tirkiznu ,boju (otprilike koju sam i ja dobila u tom trenutku videvši scenu- s'tim što je meni to prvi put ,a njemu svaki treći mesec se dogodi slična scena )

Ako sam te malo primirila drago mi je .

Ali sve stvari koje su još ,da kažem , vruće se ,bar kod nas ,senzitivnijih , teško gube iz mozga (na žalost) .Kao što ja mesec dana nisam mogla da se pomirim da mi je suprug pored mene pao u nesvest ,a da ja svaki put nisam kad sam mislila o tome , nije bilo mogao je da mi umre na rukama ...........Ali sad već kad je malo odmaklo vreme ,bar pokušavam da ne razmišljam ( o toj ipak ,realno gledajući ne tako opasnoj stvari)

Pozdrav ostalima , spremam se da idemo konačno da kupimo jelku.
:wink:
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Evo, ustala sam da popijem kaficu i da vidim sta mi radite. Sinoc mi je temperatura skocila na 38,7. Popila sam dva paracetamola. pa mi je bilo malo bolje. Mislila sam da cu se bar naspavati, ali nista od toga. :-? :-? :-?

Hvala na lepim zeljama i savetima, posto sam na raspustu, ovo cu bas da odlezim :lol: :lol: :lol:

Dakon, nemoj tako razmisljati, meni su klinci bili najveca motivacija da se izvucem. Kad postavis sebi cilj da im stvarno budes VELIKI TATA, kad imas to saznanje da oni zavise od tebe i da imaju veliko poverenje u tebe, videces koliko to daje snage. Kod mene je to napravilo veliku prekretnicu. Samo hrabro i "cupaj" se. :P :P :P

Odoh u horizontalu, ova mi cigara bas i nije trebala... :oops: :oops: :oops:
lana radic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 10, 2006 3:36 pm

Post od lana radic »

Veliki tata, moras da guras napred a nikako unazad.

Ne pomisljas samo ti da se sve lepi na tebe. i ja sam bila takva, ali vise nisam jer mi briga i problemi nece pomoci.

Pored koksakija i svakodnevnih preskakanja, imam i benigni tumor na dojci.

Sta mislis, sta bi ja trebala da radim?

Da se tripujem da cu da umrem , ugusim...

NEEEEEEEEEEEEEEE :D :lol: :D :lol: :D :lol:

Ja zivim normalno, razmisljam pozitivno i imam cilj , a to je da ne panicim ako pocne srca da lupa kao ludo. Kada se to i dogodi ja izađem da prosetam ili sednem za racunar, pa na forum. Cim vidim vasa imena Majja, Tarcika, Dakon, Dr. Ivica, Minjab, Jasna60, meni bude bolje.

Dakon, moras da razmisljas samo pozitivno jer ce ti tako sigurno biti bilje!

Idem da spremam rucak jer mi muzic stize sa posla!

CAO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Hi Dakon!!!

Nemoj da panicis (znam da je lako reci!!), ALI....kao sto tvoja zena kaze......

Posmatraj to sa ove strane: uopsteno muskarci dozive isto sto si i ti sinoc, u porodjajnoj sali, a zene to "prezive" i ostanu zive i zdrave, dok ste vi (muski) u nesvesti :lol: !!

prema tome, slusaj svoju hrabru zenu i kuliraj, sve je to normalno i sve se to desava, da li sa jabukom, kikirikijem, graskom ili pasuljem (!?!?) u dusniku, uvetu ili nosu......... 8) ............sve je to za decu.... (ovo ti navodim svoje primere :lol: .........i ja sam nekad bila dete :lol: !!)

Opusti se i ne strepi, jer i kad najvise pazimo nesto moze da se desi, a suludo je da se plasimo u napred. Treba biti oprezan ali ne preterivati! :wink:

Pozdrav!! :wink:

Pozdrav svima, Jasna, nadam se da ti je bolje! :wink:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

Samo da vas pozdravim i jedno veliko hvala svima :lol:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Dakon ,definitivno smo svi u pravu .......ali ja poznavajući sebe verujem da ako bi me dete čudniije pogledalo već bismo bili kod lekara ......................Ali vremenom ,kažu majke (nadam se da će i meni Bog podariti posle toliko godina iščekivanja ,nešto tako lepo ...) da se prvi put streseš i uradiš BAŠ OVO što sam navela ,pa sledeći put bude lakše ,pa posle na sve to reaguješ automatski ,ko što već rekoh ,zasučeš rukav prevrneš dete i gurneš pola ruke u dušnik , njima to već biva i smešno (sve pričam što su meni rekli) tako da .....................guramo ,napred :lol: :lol: :lol: ........

Sa veeeeeeelikim osmehom na licu.

Kupila sam jelku ...............ljudi moji kako mi je mala izgledala u rasadniku ...............jedva je provukosmo kroz vrata i busen ćemo morati da ''okopavamo'' nemam saksiju iili da napravim rupu u parketu ,a :o :lol: :lol: .......................Sve mi je ok. samo da mi se MB nije zarozao, slinavi od juče ,daj Bože da ga ne drmne nešto ,bar ne za praznike.

I juče me rastužilo jedino to ( al me još drži , videla sam psa -a veliki sam ljubitelj istih-) ubijen iz vatrenog oružja .Pa kakvih to ljudi ima , ja ne mogu da shvatim , pa ni ja ne volim drske i bezobrazne pa ne potežem oružje .......Ma kako ume neka takva stvar da me izduva -ko prazan balon.

Eto tako ljudi moji , čujemo se mi još u toku dana , a sad odoh da uvučem moju četinarsku šumu :o u stan i da počnem malo da radim ,pa vreme je , taman ću obradovati MB kad se vrati ,a ono ko na Zlatiboru ,smola kaplje svuda , miris borova , samo da nabavim još neku vevericu :wink: :lol:

Pozdrav svima ,ne mogu da nabrajam mnogo vas je sad već :wink:
lana radic
Novi član
Novi član

Post od lana radic »

Cao!!!!!!!!!

Mojoj sestri je sutra rodjendan a ja nemam pojma sta da joj kupim. :roll:

moj muzic i ja za docek idemo kod prvih komsija. Napravicemo veceru, picemo vince i plesacemo! :lol:

Idem da pravim tortu.!!!!!!!!!!!!!!!!!

CAOOOOOOOOOOOOOOO !!!!! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Aaaaaaaaa!! I meni je danas proradio nos, grebucka me grlo, ali ne dam se...........bacila sam se na udarnu dozu Ehinacee i nadam se da ce biti bolje!! :wink:

Danas sam bila kod mame i ceo dan sam tamo spremala stan (jedino nisam prala tepihe :lol: ) i posteno sam se izmorila. Jutros od 8 pa do 17 nisam prestajala, ali je sada i tamo sve cakum-pakum!!

Imam jedno pitanje, pa dr Ivice, ako ste raspolozeni...... :lol: (da ne otvaram novu temu):

Kumina mama je vadila krv (61 god.) i pored ostalih nalaza koji su ok, nisu u redu sledeci, pa bih volela da cujem Vase misljenje.......

Sedimentacija (povisena) 23

Gvozdje (snizeno) 3, a hemoglobin je u granicama normale

Alkalna fosfataza je povisena 128 (a gornja granica je 120)

Mislim da su i Leukociti malo poviseni, ali nisam sigurna, jer mi je kuma to pricala telefonom.

Dobila je uput od lekara opste prakse da uradi UZ srca i celog stomaka!

Ja u svojoj praksi :lol: (ovo je mala sala na moj racun!), nisam do sada nailazila na ovakve slucajeve, pa bih Vas molila da mi rastumacite ovo (ako je ikako moguce...........svi ostali nalazi koji se rade pri rutinskoj kontroli krvi su u granicama normale).

Pozdrav i hvala, majja :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

cao!

dakone, o onom "gusenju":

ja sam pre jedno par meseci(kada sam bila u najgoroj fazi ovog naseg) "odgusila" jednu bebu od 9 meseci koje se davilo sa hranom koju mu je davala majka.znaci,tu su bili:moj muz,majka deteta, i detetov otac(inace,sve "normalni" ljudi bez napada panike!).sa kuhinjskog prozora sam cula kako detetov otac zapomaze mom muzu da pomogne,a mog muza kako mu kaze da NE ZNA sta da rade i da bolje zovu mene!detetovu majku i ne cujem!

ovako velika sam se u dva koraka nasla na terasi i zgrabila dete iz ruke oca,koji je stajao i gledao bukvalno kako gubi dete.mali je vec bio plavicast i cak vise nije kasljao!

ja ga u sekundi okrenuh na glavacke,drzeci ga za noge,i kao sto svi kazu nabih mu ruku duboko,izvukoh jezik i posle par trenutaka mali je poceo da krklja!

poslala sam ih u hitnu da ga poslusa doktor(jer nisam znala o kakvom je gusenju rec),a ja ostala kuci!

dakone,onog trenutka kada mi je muz javio da je dete dobro i da kod majke sisa(inace,majku nisam ni primetila u guzvi,stajala je sa strane i gledala prizor!),JA SAM TADA POCELA DA SE TRESEM KAO MIS!

tresla sam se,srce htelo da iskoci i ja popih pola bensedina.dosao posle toga otac deteta kod mene i ja slucajno u prici pomenuh da sam popila lek,a on stade da mi drzi predavanja kako ti lekovi nisu dobri!zamisli!

e,onda ja poludeh pa im svima rekoh kako su nesposobni i da ne smeju tako da reaguju!moraju prvo da pomognu detetu,pa tek onda da se tresu i padaju u nesvest od straha(kao ja otprilike :roll: )!

sve ti ja u detalje ispricah,ali htela sam da ti kazem da i ljudi bez panicnih napada mogu da se sklamene(ovi su bukvalno bili skamenjeni)!
ti imas prisebnu zenu i to je super,a zamisli da su ovo dvoje roditelja bili sami kuci...ma ne smam ni da mislim!

tako da nekada i panicar moze da se bolje pokaze o d "normalnih" ljudi u teskim situacijama!

ponavljam ti,bila sam u najgoroj fazi napada kada se to desilo!

znaci,nema to veze sa panikom vec sa blokadom u trenutku!

zato,ne brini!

bice situacija(daj Boze,samo lepih),gde ces ti da budes JUNAK CELE PRICE!!! :D

POZDRAV TEBI,I NE BRINI SE!

docekaces ti starost i poudavaces i pozenices ti svoju decu,a daj Boze,i da cuvas unuke!

ko zna,mozda ih bas ti hranis jabukama!!! :o :wink:

caos!!! :wink:
lana radic
Novi član
Novi član

Post od lana radic »

Narode, sta je sa vama? :-?

Nema vas da pisete sta ima novo, kako teku pripreme za najludju noc?

Ma da.... Sigurno ste zauzeti sa sredjivanjem stana! :P

CAO!!!!
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

lana,telepatija!

ja i ti pisasmo u maltene istom trenutku! :wink:

caos!
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

Tarci,svaka cast ja nebih mogao tako reagovati. :(

I sigurno da ženski dio populacije je nekad mnogo pribraniji u takvim momentima kad treba nekom pomoći, ono u sekundi.

A sad kad sve prođe pa onda tek počne frka to je ok. i ja sam isti.

A kad ti je taj čova poćeo držati pridiku, ti lijekovi nisu dobri trebala si mu lijepo reći....... nesmijem napisati jer poštujem sve na ovom forumu i nebih da budem vulgaran. :evil: :evil:

Stvarno mi nije jasno kako ljudi reaguju kad kažeš"popih apaurin"
Odma one face kao jesili poludio(mislim misle kao da si puko,odlijepio i ko zna šta) A 90 posto takvih su isto na nečem ili mnogo jaćem(mislim nema veze i to je za ljude) ali se prave i foliraju. A sad ko je iskren, on je odma crna ovca, užas koliko je naš narod zatucan.
U Americi, ma nema koji neide psihiću, neki samo makar da bi se izjadali a neki zbog stvarnih problema. Kod nas nedaj bože da nekome kažeš da ideš kod psihijatra, odma oni pogledi :o

Valjda nam je to tako sam Bog ostavio pa smo mi takvi kakvi smo.

Ja, još jedan primjer: Ja mislim da je to svima poznato. Boli nešto nekog nije bitno jeli prijatelj, poznanik, pogotovo roditelji nebitno ima neku tegobu pati se godinama, i na pitanje jesili bio kod doktora, odgovor je šta kod doktora ma nema šanse(ja sam bio takav sve do ovoga) i poslije ako je nešto bilo banalno, ono se normalno iskomplikuje.Nevjerovatno!!!

A sad Tarci mene hvata frka kad se neko guši, to mi je amanet od djetinjstva uvijek sam imao tu fobiju.
Znaći ako se neko počne gušiti u mojoj blizini ja sam odrvenio, ništa i nikakve koristi od mene. I neplivać sam. Bojim se da ću da se ugušim, pa ja kad odem na more(rijetko ali se i nekad i ode) sam u nekom hladu ili tropskom baru, jer kad sam blizu vode sa djecom u njoj, samo gledam da ne potonu nedaj bože :o A djeca ko djeca,skaću igraju se dave se kao inat meni, kao da znaju da ja imam fobiju od gušenja.

A da paničari kao mi reagujemo bolje nekad nego"normalni" to je živa istina.Moj primjer...
Radeći kod jednog privatnika,dođoh u manastir Mileševa da montiram stepenište i ulazna vrata u manastir koje sam ja radio(to ti je kod privatnika tako poznata prića,jedan ćovjek=pet poslova :evil: )

Uglavnom, vraćam se sa kolegom u Prijepolje kad na pola puta vidimo nešto se desilo,jedan ćovjek maše neznam zašto,

Izađem, i imam šta vidjeti kola slupana i to upala u jarak gdje protiće rijećica Mileševka.

Nevjerovatno strćim dole vidim troje u autu i odmah počnem čupati iz njega, nemogu sam, okrenem se i tek onda vidim da trojica ljudi stoje pored mene i samo gledaju. Dreknem se jedno pet šest puta i tek onda odreagovaše.

Dvije djevojke isćupasmo, jedna je bila u šoku ono disala je na svakih pet šest sekundi, dok mladić koji je vozio je izdahnuo na putu do hitne.

Kolega koji je bio samnom u autu nije mogao da siđe niti da se pomjeri. Kaže nešto me presjeklo nisam mogao ni da gledam A kamoli da siđem.

Jest da je i meni bila frka, meni je srce tuklo ko ludo čitavo vrijeme ali ja to za divno čudo sam registrovao kao normalnu stvar i nisam upao u frku

Ali zato poslije pio sam besedin od pet tri dana dok nisam malo došao sebi, ali tek poslije frke kao kod tebe tarci.

A to je bilo prije godinu ipo kad sam bio u mnogo gorem stanju nego sad, ma kako mnogo,mnogo na desetu.Tad sam imao užasne vrtoglavice svakih minut :o

Pozdrav svima od dakona :wink: :wink: :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

cao!
dakone,opet ja...

sto se tice pogleda i komentara na lekove,ja ne znam da li je negde gore nego u manjim sredinama kao sto je moja.bukvalno je tako kao sto opisujes!

odmah komentari:"e,i onaj skrenuo!"-a ja pouzdano znam da taj neko ima slicne probleme kao nase!

pa kako onda da se otvoris ljudima i da im kazes sta je i kako.

ja sam mojoj blizoj okolini rekla za moju situaciju i tako mi je bilo lakse da sa nekim to podelim.ali, i oni koji me vole,kada me vide odmah me pitaju kako sam,pa da im opisem,pa jos pocnu kao i oni da se zale i tako to...tako da se ja blago i pokajem u trenutku sto sam i sa njima to podelila..nekako me to opterecuje.cim pricam o tim situacijama,mene tera nesto i posle toga da mislim na sva ta sr...

onda,mi je sada lakse,posto mi je mnogo bolje,da i ne pricam o tome i da,na kraju krajeva,ne opterecujem ostale koji nemaju te probleme...

meni je tetka koja je imala ovakve probleme jos odavno govorila da je na zapadu sasvim normalno da ljudi imaju svog psihijatra i da sa njime povremeno caskaju.bas kao u americkim filmovima..

a kod nas,cim ti nesto malo zafali na nervnoj bazi,odmah te okarakterisu "sumljivo"...

mene je to izludjivalo,onda kada mi je bilo najteze,jer sam imala zelju da sve podelim sa drugima.mislila sam da cu i biti sigurnija ako kazem drustvu kada izadjemo u grad,da znaju ako mi je lose da je to iz glave i da ne dizu frku!jer je frka nesto sto mi najmanje treba kada sam i sama u frci! :o

a,ja izmisljah:te,da mi se cerka probudila,te da me boli glava,da jsu najbolji drugovi poceli da me zafrkavaju da im slobodno kazem ako me muz ne pusta dugo u grad(!?!)!a,on jadnicak(moj muz),ne da me pusta,nego me tera i moli da izadjem i da se provedem!hoce i da cuva cerku i da budekuci da bih ja uzivala...

al'sta ces!valjda sve ima svoje razloge u zivotu!

veruj mi da je drugovima ostala navika da me i dan danas zafrkavaju kada me zovu u grad:"e,jel ce da te boli glava u petak uvece?jel se budi cerkica u pola jedan svake subote? i td."

a,ja se kao smeskam,a dodje mi da ih opaucim da padnu! :roll:

ali,hvala Bogu,sada je dobro,pa izlazimo i ja ne pravim scene po kaficima!

naravno,da uvek nosim mobilni,cisto da mi je pri ruci ako zatreba,ali i sama vidim da uzivam napolju i da mi se ne zuri kuci kada izadjem u grad...to je valjda bolje...

tako,dakone...

sigurno i vama kao i meni mnogo znaci kada vidis da nisi sam i da nisi lud i da ima nade za sve nas,da ponovo zivimo lepim i KVALITETNIM zivotom!

pozdrav! :wink:
Odgovori