anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Evo me opet nešto se sjetih.

Pobogu imali nekakva terapija za ta preskakanja, jeli funkcioniše.

Mogu zamisliti koliko je to iritantno i djeluje frustrirajuće, ali tješitese da to nije ništa opasno neka vam bude na umu. :wink:

Znam, i meni kad me lupi nešto u grudima sav preblijedim :o iako u dubini negdje duboko u mozgu znam da neće ništa biti ali preovladava ona misao"šta ako sad nije bezopasno" i najgore od toga što poslije ćovjek podsvjesno oćekuje kad će se ponoviti........ :roll: A to smori i dušu i tijelo.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

minjab napisao:ma besna sam na sebe i svoju slabu stranu kad proradi,................a što je najcrnje toga uvek budem svesna uveče (kad je kasno za bilo koji izlazak za šta meni treba) i koliko puta sam donela uveče plan kako ću sutra provesti dan .....................ali ujutru sam sva mrzovoljna i pre ću ostati tu,a izgovorr mi je čekam MB sa posla pa ćemo zajedno................

Ovako je potpuno isto i kod mene!! Ali, u dlaku je isto!! :o :evil:

I onda sam u stanju da besnim na sebe sledece noci kada mi opet proradi taj crv-sutra cu...........

@Tarci, pa ovo sto si ti opisala za preskakanja-da se nakasljes.........citajuci to, dosla sam do zakljucka (tek sada :o ) da u stvari i meni srce preskace, ali ja tome zaista ne pridajem nikakav znacaj. Mogu da kazem da je neprijatno, ali to me uopste ne uzbudi kao ono lupanje srca! Ma ni najmanje. Nakasljem se i to je to. Osetim to isto, uvece kad legnem i kad se umirim, ali.......preskoci pa nastavi.......nista strasno. Necu da se opterecujem da li je to TO kod mene :lol: , jer ga ne dozivljavam strasno, ali ocigledno je da se desava.....onda namestim tako glavu na jastuk da mogu da cujem otkucaje, i kad vidim da trokira tj. kad cujem da je tu nesto nepravilno, onda samo pomerim glavu tako da ne mogu da ga cujem......... :lol: .........ali stvarno bez i trunke straha!! Ali, zato ja sve nadoknadim kda mi puls bude i 90 a kamoli vise........200 na primer :o

Sto se tice novogodisnje euforije, ja je godinama vec nemam (ne znam da li je zato sto sam omatorEla :lol: -salim se), i guzve me uzasno nerviraju. :evil:

Ali danas sam jurcala ceo dan........sinoc od "uzbudjenja" zbog danasnjih obaveza opet nisam zaspala jutros do 5, ali mi to nije smetalo kad sam se jutros sa MM nacrtala u Tempu da obavimo tu famoznu novogodisnju kupovinu. Mislila sam da nece biti guzve, ali ljudi moji, ono je pravi krkljanac. Eeeej, u 8.00!! :o :o

A ja sam se ponadala da nece biti, jer se krkljanac ocekivao u onom drugom Tempu (novootvorenom)!!! Skroz mi je bilo ok, nije mi pozlilo ni od guzve ni od umora.....posle smo otisli do bolnice da MM primi terapiju, stigli kuci, klopali i zaspali (bilo je neminovno), a veceras sam oprala preostale prozore koje nisam pre ..... ne znam ni ja, kad sam vam pisala.....izglancala celu kuhinju, od poda do plafona, ispomerala sve elemente i sporet..............ma sredila je cakum-pakum! :wink:

Okitila stan (doduse ne u potpunosti, jos mi tu fali detalja), polepila po prozorima sve one zvoncice i zvezdice koje sam marljivo :lol: crtala prethodnog meseca, okitila zidove, a sutra nastavljam dalje.

Na momente osetim malaksalost, malo mi zazuji u glavi, tada sednem i zapalim cigaretu :oops: 8) , i nastavim dalje.........kuc-kuc, necu da se ureknem, ali samo da se ovako nastavi!! :lol:

Eto, jednom i ja da Vas osraspolozim i da NE KUKAM :D

@Minjab kako stojis sa onom svojom kostoboljom??! Jel to proslo??

@ Dakon, ne brini se, nisi jedini.........svi oko mene (i oni bez zdravstvenih problema) nemaju vise to uzbudjenje, tako da to ne smatram nekom tragedijom, mada jako mi nedostaje sve to......pa se onda trudim da ugodim sebi makar i najmanjom sitnicom (danas sam kupila indijski orah, pa sreci nema kraja :D ), samo je bitno da nadjes bar nesto sto ce da ti digne raspolozenje!

Pozdrav svima i cujemo se sutra!! :wink:
Dimaggio
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Nov 04, 2006 11:30 pm
Kontakt:

REBT Terapija pravi nacin za pobedjivanje panike

Post od Dimaggio »

Javljam vam se nakon duzeg vremena.
Imao sam strasne probleme, strasne napade.... ne mogu ni opisati.
Medjutim, nasao sam psihoterapiju i psihoterapeuta koja se bavi metodom REBT (racionalno emotivno bihejvioralna terapija).
Dosad sam bio na dve seanse koje su mi veoma puno pomogle. Takodje sam nakon vise godina dobio pravu terapiju lekova koju cu ostaviti kako psihoterapija bude napredovala.
Sve u svemu veoma sam zadovoljan, napad nisam imao nedelju dana. mogu da izadjem i odem bilo gde, radim bilo sta. neopisivo je lepo kad jednostavno vise prestajes da brines zbog napada.
Lekovi nemaju nikakve sporedne efekte tako da funkcionisem apsolutno normalno :D
Svima preporucujem ko ima problema panicnih napada, fobija. veoma je dobro. Inace ukucajte u google REBT i procitajte neke informacije o tom vidu psihoterapije.
pozdrav!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Dimmagio..........pa gde si ti svo ovo vreme??!! I sada utrcavas i donosis ovu sjajnu vest!! :D :D :D

Ako ti nije problem, posalji mi na PP gde i kod koga ides, koja je cena.....??!!

Ja planiram da krenem na to, ali jos uvek prikupljam informacije.

REBT je koliko sam procitala najbolji izbor, Dr Ivica mi je pre neko vece bas o tome pisao, i ja sam malo gOOglala i pronasla razliku izmedju tih terapija, i zaista svi kazu da je ona najbolja!! :D

Ako ti nije problem, molim te mi to napisi!!

Pozdrav i drago mi je da si bolje! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Majjo, ma ne mogu da verujem ..................ja i MB danas kovali plan (al otpao jer sam ko zgaženi paradajz) da idemo u Tempo ,jer ovih dana ni jednoj samoposluzi ne možeš prići ko smak sveta da će, jer smo se nadali da će svi potrčati u onaj tamo. :lol: :lol:
Pa toliko da smo iste u razmišljanju .........pa još i da se sretnemo negde u rafovima kako bledimo od gužve , ja bi crkla od smeha,ne bi morala ni da se predstavljaš znala bi ko si . :lol:

Mogu zamisliti koliko je to iritantno i djeluje frustrirajuće, ali tješitese da to nije ništa opasno neka vam bude na umu.
# Dakon,ne znam ,izgleda da drugi nisu toliko ''razmaženi'' :oops: ali mene to poremeti ,evo posle skoro dve godine ja ne mogu da se naviknem na to .Najgore mi je što mi to remeti moj normalni život......

Ne znam da li ste gledali film ,istinita je priča,(naziv sam zaboravila -setiću se u nekom narednom postu ću napisati)Priča je o profesoru koji ima fobiju da ga prate dva čoveka i devojčica i izdaju mu naredjenja koja on izvršava.
..............Provalila ga je žena odvela na lečenje .....tu dolazi do nekog zapleta,skoro da mu se porodica raspada..........
Kaj filma , on doživljava duboku starost dobija Nobelovu nagradu za svoja naučna dela, i pri dodeli ti ''likovi '' su prisutni u sali ali on ih ignoriše ................IGNORIŠI ZLO ,I SAMO ĆE NESTAJATI .Polako ali će nestajati ,To mu je bilo načelo terapije(I strah se strahom hrani)
On je još živ i po njemu je uradjen film.

A što se tiče kićenja koliko sam nekad htela još posle letnjeg raspusta da okitim i pripremim sve ,toliko se sada kanim da izvučem nakit ....pa ću verovatno ko prošle godine 31-og da dovršavam ,
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

minjab napisao:Majjo, ma ne mogu da verujem ..................ja i MB danas kovali plan (al otpao jer sam ko zgaženi paradajz) da idemo u Tempo ,jer ovih dana ni jednoj samoposluzi ne možeš prići ko smak sveta da će, jer smo se nadali da će svi potrčati u onaj tamo. :lol: :lol:
Pa toliko da smo iste u razmišljanju .........pa još i da se sretnemo negde u rafovima kako bledimo od gužve , ja bi crkla od smeha,ne bi morala ni da se predstavljaš znala bi ko si . :lol:

Ma lepo je nas jos odavno Dr Ivica "provalio" - da smo kosmicki blizanci!!! :lol:

Eto, imas informaciju iz prve ruke.........guzva je i radnim danom ujutru u 8.00 - bar je tako danas bilo!!! Ali, kao sto vidis i da ste vi bili, ne bi me prepoznala, jer sam se kamuflirala - bilo mi je skroz ok!! :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

minjab napisao:# Dakon,ne znam ,izgleda da drugi nisu toliko ''razmaženi'' :oops: ali mene to poremeti ,evo posle skoro dve godine ja ne mogu da se naviknem na to .Najgore mi je što mi to remeti moj normalni život....

Minja nema veze to sa razmaženošću. Nisi razmažena sto posto jer onda sam ja isto takav, znaći ko leptirćič.

Nego neki ljudi podnose to bolje a nekima(kao meni) to sve užasno pada.

To ti je isto kad npr. vidiš čovjeka koji daje krv a koji to nepodnosi,ne što se boji dati krv već kad se okrene i vidi svoju krv kako teće, pa makar bila i iz prsta(gledao svojim oćima desetak puta) odma mu pozli.

To je to, neko je stvoren da može pretrpjeti neki vid stresa a da mu nebude ništa, a neko sasvim drugi.

Neko panići(kao ja)kad ga uhvati nesvjestica, dok drugi npr. uživaju u tome(narkomani) i to im prićinjava zadovoljstvo, nemogu bez toga moraju biti"" bačeni""

Dok ja da sam u tom stanju ja bi presvisnuo :o

Neko je osjetljiv na nešto a neko na nešto drugo.

A sad vjeruj mi da mnogo ljudi ima ovo što mi imamo, ali ljudi neprićaju jer kad bi bilo više ovakvih foruma ljudi bi vidjeli da nisu sami, da nas ima dosta i da nisu mentalno bolesni kao što ćovjek misli da je"odlijepijo" kad mu kažu to je sve iz glave.
lana radic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 10, 2006 3:36 pm

Post od lana radic »

Ja sad odoh na ispit a vi mi drzite palceve da polozim! :lol:

Tarci, srecno na ispitu i javi kako si prosla! :wink:

Zamislite, uopste nisam nervozna!

Osecam se kao da idem sa drugaricom na kafu , a ne na ispit!

Jel to znaci da moje "stanje" ide nabolje? :-?

Pozdrav za sve! Caooooooooooooo!!!!!
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

caos!

odoh i ja na ispit!

trenutno se koncentrisem!

ajd' pa se "cujemo"...

ljudi,idite u setnju.pomislite u sebi:"kad ove dve "kljakave" mogu na ispit,mogu i ja da uzivam u setnji i praznicno okicenom gradu!!!"

pozdrav!!! :wink:
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Minja, film se zove "Blistavi um", Russel Crow igra, ovih dana sam bas rekla sinu da mi nekako nabavi CD, dvaput sam ga gledala, ali volele bih da ga imam. Super je. :D :D :D

Ja sam danas k'o muva bez glave. Ovih dana nisam bas nesto radila po kuci, rekla sam kad pocne raspust onda cu. Pa sad ne znam odakle da pocnem. A posla... :-? :-? :-?

Gde cete za Novu? Hocete u neke lude provode? Ja cu u kuci kao i prosle godine, samo u ponoc izadjem da vidim vatromet. :lol: :lol: :lol:

Tarci, drzim palceve, ali znam da ces poloziti :P :P :P
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

evo me,narode.....!!!!

super sam uradila pismeni dans i ocekujem dobre rezultate,ali to nije toliko bitno(mislim jeste bitno ali je bitnije ovo drugo):

NISAM IMALA NIKAKVU TREMU DANAS!

cak smo cekali jedno sat vremena da nas profesor rasporedi,da nam se potpise i tako to...

do sada bi meni ta trema tada porasla,ali danas nista!

cak nisam ni razmisljala da li ce da mi bude lose!bas sam nekako bila srecna i puna nekog poleta za ispit!

normalno sam sve odradila,polako bez zurbe i isto tako srena napustila ucionicu!

bas,bas sam zadovoljna!

evo sada slusam novi disk Zdravka Colica,opustam se,kao stavila masku na lice,sredjujem se i td..

sada bas udovoljavam sebi!

naravno,cerkica me juri da mi grebucka masku sa lica,ali ipak mnogo uzivamo zajedno!

LJUDI,ima nade i to velike za nas!

molim Vas i to sve,da hrabro krenete napred!

morate da pokusavate,a bez propalih pokusaja nema nista!

pa,ja sam bre sada imala manju tremu,nego kada sam bila sasvim ok!

POSLUSAJTE ME,jer vam svima govorim iz srca!

znam tacno kako je kome tesko,ali hocete da bas napredujete,MORATE da pokusavate kao sto i ja radim!

a,ako propadne pokusaj gurajte dalje!

verujte mi da je covek mnogo zadovoljniji kada vidi da napreduje.a to moze samo radom,radom,radom na sebi!

tako...

valjda vas ne udavih...

samo zelim da i ja vama pomognem...

javicu vam rezultate,a i cujemo se pre toga...

pozdrav!!! :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

zaboravi da vas pitam(nema veze sa ovim nasim,nego da ne bih isla na drga mesta):

minja,majjo,a i svi ostali,
jel ste probali onu kozmetiku "LUSH"?sve prirodno,kupuje se na grame...
skoro se u Nisu otvorila prodavnica,pa mi uzeli svasta ovi moji..radnja ima u BG-ui NS-u.

ja svasta isprobah i svidja mi se...

maske za lice su super...

kazite mi vasa iskustva ako ste imale sa ovim...

cao! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

#Jasna
Minja, film se zove "Blistavi um", Russel Crow
Bravo Jasna , e lupala sam glavu ,tačno sto puta sam gledala ,i evo to je taj film .........stvarno dodje kao vid terapije ,ljudi pogledajte ,evo to i Jasna tvrdi.

#Tarci

Lush kozmetka-ima je u Knezu kod nas ,ali ja nisam probala ništa kažu da je dobra ali................pošto (ja kao da sam rodjena u parfimeriji,to mi je omiljeno mesto i za kupovinu i za opuštanje),ali kad sam ušla unutra zapahnuli su me toliko jaki mirisi i pripalo mi je muka , kažu da je sve prirodno ali ja ipak više volim da se častim lepo upakovanim preparatima ,proverenih mirisa .Udji na dermatologiji ima ta tema,pa možda možeš naći nešto,što te interesuje.

# Dalje ,danas sam krenula sa MB,ma jedva sam se nakanila da oko 13h napustimo naše ''gnezdo'' bazali smo ,gledala sam ideje za poklončiće ,nešto i kupila ,nisam mogla sve pošto je MB bio samnom, pa ću morati sama da ponovim ,ali danas mi je bilo sve ok. sva sreća pa tek kad sam sve završila poče , da preskače ,dal od hladnog vazduha , dal zbog požara u Australiji :o ,ne znam, al da sam se umusila odmah ,to znam da jesam ........Drmalo je malo ,(taman da me izbaci iz koloseka ) i sad je proredilo.......................

Jedva čekam da ponovim kroz onu ''ludnicu od gužve u gradu'' sama kupovinu.............. :lol: :lol: :lol:

Čujemo se.

P.S.

Studentima srećno na ispitima . :wink:
lana radic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 10, 2006 3:36 pm

Post od lana radic »

Tarcika, i ja sam prosla super na ispitu.

Treme nije bilo uopste! Bila sam opustena. Posle ispita sam otisla sa drustvom na kafu.

Sto se tice kozmetike ja koristim amway, jer imam jako osetljivu kozu.

Sinoc sam okitila jelku sa cerkom! :D

Gde planirate da idete za docek?
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Svaka cast za nemanje treme, to je stvarno veeeliki pomak uopste (nevezano za nase stanje, da ne kazem bolest :lol: )!!!!

Ja za docek ostajem kod kuce!!
Odgovori