anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Cao.

Prevod je sledeci (malo adaptirano):

Na celom svetu tri su stvari,
zene, hrana, pice,
ko se uzdrzava od svega,
najveci magarac bice!

Aj' ziveli!

:D
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

dr ivica napisao:Cao.

Prevod je sledeci (malo adaptirano):

Na celom svetu tri su stvari,
zene, hrana, pice,
ko se uzdrzava od svega,
najveci magarac bice!

Aj' ziveli!

:D

Ja bih znaci trebalo jos da "se bacim" na zene i pice!!! :lol: :lol: :lol:

Ziveli doktore, da ste Vi nama zivi i zdravi jos bar 50 leta!! :wink:

Pozdrav, IA IA IA IA IA :wink:
lana radic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 10, 2006 3:36 pm

Post od lana radic »

Zdravo svima!!!!!!!!!!!!!!!!

Mene boli zeludac vec tri dana. Nista ne mogu da jedem!

Zamislite, bila sam na slavi a nisam mogla da probam ni jednu tortu ( a moja mama je specijalista za posne torte).

U subotu imam ispit. Budite uz mene!!!!!!!!

CAO!!!!!!!
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

Lana,i ja u subotu imam ispit!

da mi ne idemo u istu skolu?! :o :wink:

budi hrabra i pokusaj da ostanes smirena.meni je ovaj u subotu vec cetvrti ispit ove godine,i to "pod ovim stanjem"...

prvi je bio malo stresan,drugi vec bolji,a ovaj treci super!

vezba je cudo i bice ti sve lakse i lakse!

pozdrav tebi,pa se "cujemo" u subotu!

dakone,kako si danas?jel ide nekako?

minja,gde si ti? :o

majjo,jel pocele terapije kod nekog?

DR.IVICE,ja procitah negde da je dobro da kada se desi napad da mu se "prepustimo" a ne da se borimo protiv njega,i da tako on prestaje..?

jel to istina?

kao,treba ga pustiti i prepustiti mu se,bez straha.a ne po svaku cenu se boriti sa sobom da ga "ugusimo"?

jel ima neke istine u tome ili je to samo jos jedna "buva"? :o

pozdrav svima...

ko ima volju neka ide obavezno na svez vazduh,ali sa kapom(a ne kao ja,pa mi glava puce!)...

caos!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

E meni nešto ni juče ni danas nije sve ročno. Još mi je kao da sam virozna .........a nigde ni kijavice . A muči me teške mi noge,ruke, malaksala, ma jedva svoja.Prvi put sam poželela da il da me drmne neka temperatura i izbije taj virus ili da mi bude bolje.............. A aritmije........opet su se pojavile češće.

Ma čim se malo kovarnem eto me mnoooooogo pozitivnije.

Sve VAs ljubim ,ćao drugari :wink:
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Izgleda da smo svi malo "drmnuti" posle ove slave. Ali proci ce to :D :D :D

Minjab, svi smo sad virozni, isprehladjivani, takvo je vreme. Znas sta ti sleduje - cajevi, vitamini, lezanje... ne daj se :P :P

Tarci, ne znam gde si to procitala, ali mislim da to ne ide. Ja sam se svojevremeno "prepustala" i onda se desilo to, da je postalo jedan, bukvalno, konstantni napad. :-? :-? :-?

Pa vidis i sama po sebi da je "borba" ono pravo. Mislis li da bi postigla sve to sto jesi, da si se prepustila? Samo ti nastavi tako i videces, svet ce biti tvoj :lol: :lol: :lol: :lol:

Svima veeeliki pozdrav :P :P :P
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Tarci ja sam trenutno ok :wink: i to je super.
Malo me slomi isto ko i vas nekakav simptom gripa ali bez temperature.

Ja mislim da je to sve od vremena( sad će dr Ivica da se nasmije jer se vadimo opet na vrijeme) ali takoje.

A svi koji polažu ispite, želim vam puno sreće :wink:

A položićete garant jer vam dakon šalje puno pozitivne energije :wink: :wink: :wink: :wink:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

Još nešto oko "prepustiti se napadu neka sam odradi šta treba"

I meni su govoroli doktori da tako treba ali meni nešto nije uspjelo :cry:

Ja mislim da je kljuć u tome da čovjek iskulira simptome, i kad se desi bilo kakav simptomčić da ga mi ne uveličamo do neshvatljive razmjere(ali kakoooo :evil: )

Ja to sve ovako teorijski znam ali ja prvi još nisam u stanju da to skroz iskuliram.

Ima pomaka ali još nije to,to :wink:

Ali biće to sigurno nekad u bliskoj budućnosti, barem se nadam :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

jasna,pa i meni je bilo to cudno kada sam procitala,i to bas negde na ovom sajtu(slucajno,neme stare poruke),i to devojka koja je sada dobro,to joj je rekao psihijatar i ona je to uradila,prepustila se napadu(u fazonu:"neka bude,sta treba) i napad je prosao.kaze ona,da se sada dobro oseca,i da odmah posle tog "eksperimenta" je bila mnogo bolje jer je uvidela da se nista nece desiti! :o

mada,meni ova "moja" tehnika dobro "pali",pa necu da menjam tim koji pobedjuje! :wink:

dakone,drago mi je da si bolje.samo saznanje da ti je "kako kada",mislim da je veliki boljitak i put ka bolje.ja sam imala tu fazu.

ako vidis sve moje poruke od postavljanja teme do danas,videces da sam presla ogroman put!

skoro sam citala svoje prve poruke i bila sam iznenadjena koliko sam tada bila losije!

a to nije tako daleka proslost!

shvatila sam da malo treba da se krene u borbu,a to "malo" moras da preseces i da krenes u napad na napade!

ako nemas strah od izlazakanapolje,medju ljude,u guzvu,da cekas na red-to je onda veeooommaaa bolje stanje.

ako imas taj konstantni osecaj treme pred obicne zivotne aktivnosti,uzmi "probijaj led" sa laksim ka tezim "zadacima".

kod mene je to upalilo.naravno i danas sebi postavljam svakodnevno nove zadatke koje moram da isteram do kraja,pa kako mi bude!

idem logikom:"ako se desi,bice to samo jos jedno lose iskustvo,a ako ne-bicu veoma srecna i ohrabrena.a ako ne probam-sigurno cu da budem em nesrecna,em nece ni u kuci da mi bude dobro!"

imam veliku zelju da vam prepicam moje metode za poboljsanje DO DETALJA,da bi i vama bilo mnogo bolje i da vidite kako i "nama" moze da bude sve normalno u zivoti!

ja sada imam utisak da me mnogo vise zadovoljavaju normalne stvari.srecna sam dok setam,uzivam u kupovini...

a pre svega ovoga meni je bilo nekako sve dosadno!nista nije moglo da mi bude toliko interesantno da"skacem od srece".

sada uzivam u onim malim stvarima u zivotu!

i malim koracima koracam da stignem do onih vecih stvari(pricam o skoli).

pokusavaj svaki dan,bez pauze,pa i ako ti bude lose,ne padaj u bedak,nego probaj ponovo!

videces da mozes da budes veoma zadovoljan svojim zivotom i napretkom! :D

pozdrav svima! :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Zavisi sta se podrazumeva pod "prepustanjem". Ako mislite na: "ijao, ulupalo mi se srce - pa neka ga, neka lupa!' - ako je to prepustanje, onda je OK. Ali ako mislite na: "Ijao, ulupalo mi se srce - sad cu da sednem i necu nista da radim dok ne prestane..." - eee, takvo prepustanje ne dolazi u obzir.

cao! :lol:
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

mislim da je ova devojka mislila na prvu varijantu!

to mi deluje logicnije!

hvala,DR.IVICE,po ko zna koji put!

ja setam,ucim,uzivam i trudim se da skroz zaboravim na probleme od ranije!

hvala,jos jednom!

pozdrav! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Ma vi ste upravu ,li ja gledam po sebi kad mi se zaredja (kao sada) tri četiri dana ,(ne znam kako će biti nadalje) preskakanje .Prvi dan ok ,tu je inat i borba , drugi dan je već ne reakcija da me nervira i razmišljam da li da se obratim nekome ,al ajde da sačekam još par dana pa da vidim, e a od trećeg dana je već ovako ,kad radim nešto i uhvati me ''ta muka'' sednem i dodje mi da plačem jer se osećam malaksalo, iscrpljeno i non-stop mi je u glavi da će se uskoro ponoviti ,a kako da mrdnem napolje ,jer ako mi grune i preskoči onako neprijatno ,pa znam da neće biti ništa ,ali ne mogu da ostanem baš skroooooooz ravnodušna ,kao nije mi ništa ono drma li drma.

Isto se slažem da je borba neophodna ,ali i jačina čoveka je tu jako presudna.

Evo primera meni je danas četvrti dan , e sad sam poludela i od podneva do sad sam merila koliko mi je preskoka bilo ( do sada 7 preskoka posle kojih sam se preznojila u sekundi) Inače kod mene ta termoregulacija ne radi baš najbolje jer ne mogu da se oznojim NIKADA .Što i nije za pohvalu ,ostaju otrovi u meni.

Pa eto to je neko moje mišljenje .................sve vas moje sapatnike pozdravljam :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

minja,samo 7 preskoka za celo poslepodne?!

pa ti ne trebas da tugujes nego da budes zadovoljna!i to u danim kada racunas da ti mnogo preskace?!

minja,veruj mi da ti to nije nista strasno!

slobodno izadji,zeno,napolje!
pa ako preskace ti nemoj da mislis na najgore,jer tebi aritmije nisu uopste ceste!

ja,kada mi preskace,nakasljem se u tom trenutku(kao da mi proradi srce(?!?)),to mi je neki odbrambeni mehanizam i,veruj mi nastavljam dalje!

ne brini se uopste,jer ti aritmije uopste nisu ceste i opasne!

meni se desavalo da kada merim pritisak,da mi dvaputa preskoci u jednom merenju,pa nista!

SLOBODNO SETAJ!to moze samo da ti ojaca srce a ne da ti ga oslabi!!!

ajde,nemoj da me "ljutis",nego smogni hrabrost i izadji na svez vazduh!

sigurno ce da ti bude bolje,a ne gore!

a i ako preskoci,ne DRAMI,nastavi slobodno dalje!

veruj mi da nece nista da ti se desi!!!

pozdrav i mars napolje!!! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Tarci upravu si nije to ništa kako je bilo(118 :o ,e tad nisam bila svoja),
ali i ove danas me sputavaju ,dal sam postala nervoznija i netrpeljivija ......

Ali znam da sam ti sad bliže da bi me tresnula , ja nisam od Sv.Nikole izašla ,doduše danas sam previ dan i mogla napolje da nisam imala one jeze i malaksalosti i izgleda da će mi ''onaj ženski problem'' .Ali danas sam glat mogla ,još se nerviram što nisam kupila poklone i ne znam kako ću, :evil: :evil: :evil: , ma besna sam na sebe i svoju slabu stranu kad proradi,................a što je najcrnje toga uvek budem svesna uveče (kad je kasno za bilo koji izlazak za šta meni treba) i koliko puta sam donela uveče plan kako ću sutra provesti dan .....................ali ujutru sam sva mrzovoljna i pre ću ostati tu,a izgovorr mi je čekam MB sa posla pa ćemo zajedno................e neću više da lupam ,jer da ja ovo čitam mnoooooogo bi me iznerviralo ,jer ja ne volim slabiće ......a sama sam poluslabić :oops:

A sad odoh da isfeniram kosu ,pa još jedan od mojih planova za sutra sa MB ,ako opet ne budem ko da me poplava izbacila

Bože..........pa gde mi je ona euforija pred Novu godinu,pokloni ,kićenje jelke .....ma ništa nemam taj osećaj ...........od osećaja imam samo da me nervira gužva jer ne mogu da kupim poklone na miru a da se narod ne ponaša kao da je 31-og smak sveta.

E neću više da Vas vučem unazad ,svojom tmurnošću (kao vreme ) sad da mi je da čujem kako dr.Ivica vrišti ,da nema veze sa vremenom (ovim crnim ,depresivnim) :wink: :wink: :wink:

Ma ,sve vas puno ljubim ,da mi nije vas ..................... :wink:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

minjab napisao:Bože..........pa gde mi je ona euforija pred Novu godinu,pokloni ,kićenje jelke .....ma ništa nemam taj osećaj ...........od osećaja imam samo da me nervira gužva jer ne mogu da kupim poklone na miru a da se narod ne ponaša kao da je 31-og smak sveta.

E neću više da Vas vučem unazad ,svojom tmurnošću (kao vreme ) sad da mi je da čujem kako dr.Ivica vrišti ,da nema veze sa vremenom (ovim crnim ,depresivnim) :wink: :wink: :wink: :

Ma ne vućeš nas nazad sigurno, a loš dan svako ima. Ali oni koji nisu hiperosjetljivi neznaju koliko su sretniji od nas koji reagujemo i na dašak vjetra. :cry:

A sad nisi jedina kojoj nedostaje ona euforija pred novu godinu. Tako je i kod mene više nije to,to(barem kod mene)

Ili slavlja,svadbe,rođendani.......itd nema kod mene više onu draž kao prije.

Šta se izdešavalo, neznam. Prije sam se radovao putu bilo gdje(ono nesanica,nestrpljenje da se vidi puta..) Sad ne. Valjda sam izgubio više ona osjećanja koja sam nekad imao za te stvari........

Ali dosta crnila, idemo dalje :wink:

PS

Zamislite da ja to kažem,( Ali dosta crnila, idemo dalje :wink)a ja sam ortodoksni pesimista, možda me ovaj forum mijenja nabolje tj u optimistu
:wink:
Odgovori