anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

cao,drustvo...

sta radite?

ja se smrzavam...ali ne dam da me hladnoca omete...izadjem,smrznem se,dodjem kuci i sve tako u krug...

a jos mi je jedan od "onih" dana u mesecu...

kao da imam temperaturu,a nemam!

ne dam sebi da mislim da je to mozda zbog tih zenskih razloga,vec kazem:"ma,to je moja masta u pitanju!",i tako teram sebe da da sto vise setam iako je hladno!

pa necu valjda da sedim u kuci zbog toga?!ne pada mi na pamet!

moram da odrzavam svoj kontinuitet vezbe!

tako...

cujemo se...mozda ja opet odem napolje u brzi hod,da se zagrejem! :wink:

caos!
lana radic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 10, 2006 3:36 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od lana radic »

Zdravo narode!!!!!!!!!!!!!!!
Sta se radi kod vas?

Moja mama sutra slavi pa sam vec dva dana zauzeta!

Juce sam napravila 5 torti!!!! :P

Malo pre mi nije bilo dobro, pa sam sela da se odmorim i odmah sam ščepala računar.

Idem sada da pravim neke posne salatice!!!!!!!!!!!

caooooooooooo :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Jooooj tooooorte, ja sutr isto kod mame na slavu ,ali mi sitne kolačiće ,imamo 20-tak vrsta (sve smo same pravile i ukrašavale) ma greota da se jedu (ali ja ću prva početi sa uništavanjem,mmmmmm :oops: )

Pozdravljam vas sve :wink:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

:D Cao drustvo, svima koji slavite, srecna Vam Slava!! :D :D :D

Samo da Vam se javim, ja sam sredne-zalosno, nije tako lose, ali moze i bolje, sutra imam zakazanu akupunkturu i sa nestrpljenjem iscekujem da odem i da se povratim malo! :lol:

Ako neko zna da mi preporuci nekog dobrog psihoterapeuta, neka mi posalje na PP (da ovde ne bi reklamirali), resila sam da se napadnem sa svih strana, pa sta mi upali!!! :o :D

Izmorilo me je mnogo sve ovo i cvrsto sam resila da stavim tacku na ovakav zivot, ocigledno ne mogu sama, pa zato trazim pomoc! Nadam se da cu je i dobiti!! :wink:

Pozdrav svima, i lepo se provedite na slavlju, bilo da sami slavite ili idete kod nekoga! :wink:
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Izgleda da danas svi slavimo. Mojoj sestri je slava, pa idemo tamo, jedva cekam. Kad me je juce zvala da me podseti, rekla sam klincima - DECO, SUTRA CEMO JESTI!!! :lol: :lol: :lol:

Majjo, super ti je stav, samo nemoj da odustanes. Ako zelis mogu da pitam mog psihologa da preporuci nekoga (posto je on stalno u NS i BG) pa ti mogu javiti. :) :)

E pa odoh na posao, cujemo se sutra posle feste. :P :P :P
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

cao,drustvo...

pa,ne kazu bezveze da Sv.Nikolu ili slavis ili ides u goste!

mi idemo kod kod muzevljeve bake,a moji roditelji kod mojih,vise puta spominjanih,rodjaka u Nis!

SRECAN SVETI NIKOLA SVIMA KOJI SLAVE!neka Vas cuva na putu i na zemlji!

majjo,super je sto si odlucila da se javis nekome ko ipak bolje zna da ti pomogne nego mi svi!nasi saveti su iskreni,ali treba i neko strucan da bude uvek uz tebe!

to ti je super ideja,i vec ce samim odlaskom tamo da ti se vrati volja da ti bude bolje i da se lepse osecas u zivotu!

jer,moramo svi da priznamo,ipak je najbitnij KVALITET zivota,a ne samo da nam prolaze dani,sto kaze jasna,koji se nikada nece vratiti!!!

UZ TEBE SAM!!!

danasnja "vezbica" za promenu svakodnevnog zivota neka bude:

SVI NA SNEG!!!!!!! :P :D :P :D :P

ja mnooogooo volim sneg i obavezno sa cerkicom i muzem moram da iskoristim sveki snezni dan!!

jedva cekam da napada...

do maloprre smo se jurili napolju,sada se susimo,pa posle idemo opet!!

u meni sneg budi jedno veliko dete!!

bas ga volim...a znam mnogo ljudi koji me gledaju zacudjeno,kao:"po ovoj hladnoci,i vodi,volis da setas?!?"

pa sta cu kada volim!!

minja,slatkisi dizu raspolozenje!SAMO NAVALI!!! :wink:

POZDRAV!!! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Hvala Vam na podrsci, bez Vas ovde nista!!! :D :D :D

Jasna, hvala ti, mozes da pitas ako ti nije komplikovano, jer me zanima i cena (krecu se od 20-50 evra!! :o ), cisto ako ima neku preporuku......

Ako ti je problem, nema veze, vec sam "pustila buvu" na sve strane, tako da nije neka frka, ako ti se namesti-pitaj, ako ne, nema veze, kao da jesi! :wink:

Dosla sam sa bockanja, i osecam se kaoooo mumija!! :lol: :lol: :lol: Sve mije lepo, i ne pamtim kada sam se osecala zadnji put ovako opusteno! Nema nervoze, nema onog vulkana u stomaku, ne pece me zeludac, konacno mogu da disem a da nemam prepreku u stomaku..... :D

Odoh da uzivam u danasnjem danu, sve vas pozdravljam i zelim lep provod! :wink:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Evo mene i mojih problema :oops:
Taćno mi je krivo jer ja to stvarno nemogu iskulirati :evil:

Evo šta........

Jedno desetak dana nisam imao nekih većih problema što se tiće avetinjskih udara u predjelu solarnog pleksusa, sve do maloprije.

Iz čista mira bez nekakve najave stade da me udara i guši. Još se poveća to udaranje kad udahnem duboko onda je nepodnošljivo nemogu da dišem, to me držalo najduže do sad jedno 20 minuta. Ponavljam to mi se dešava 4 godine svaki ubogi dan nekad je neprimjetno a većinom vrlo teško se podnese. Radio UZ srca sve ok, RTG želudca nema hernije sve BO samo konstatovan kaskadni želudac.( i ostalo sve moguće je BO)

Ljudi ako ima bilo kakav lijek ili savjet prihvatam objeručke.
Trenutno mi je izraz lica ovakav :shock: Help ako ga ima...........

DR Ivice ako "navratite" na jednu ćašicu razgovora volio bih znati šta da radim, jer je ovo nepodnošljivo(misliš da je prošlo a ono je tu u sjenci)

Pozdrav :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Dakon,

Propranolol 2x1/2 i Klometol 2x1, plus sedativi i antidepresivi. A kod veceg bola - Baralgetas tablete.

Ljudi, ja cu da crknem od jela, ovo nije uopste normalno, bio sam sa suprugom i decom na slavi kod ocuha i majke, a posle i kod kuma... A sutra pacijenti opet na vrata - i jos ce sigurno neka od sestara koje slave da donese makar "posne" kolace... KATASTROFA! Ali ako, bar znam ako me zaboli u grudima - pa i ako me drmne (konacno) infarkt, bar sam ga posteno zasluzio, nije umisljeni :lol:

O psihoterapiji: trazite samo kognitivnu psihoterapiju (ili kognitivno-bihevioralnu), nemojte da bacate pare na geschtalt ili na psihoanalizu i slicno...

A sada, malo modifikovan natpis sa "Classic" cigareta od pre nekoliko godina, dok sam se jos trovao (po malo, ali konstantno) duvanom - pa sam procitao ovu latinsku (?) "mudrost" na paklici:

"Omne mundi trinum,
mulier, alimentum, vinum,
et qui curat de pluribus,
maximus est asinus!"

Carpe diem!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

Hvala Dok. :wink:
Pozdrav :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Samo ukratko, crkla sam od umora ,sve vas pozdravljam a nAROČITO dr.Ivicu, kakav je to zaključak.....mnogo sam ljuta ,nema umiranja,nikom ,pa ni Vama..............bar ne za sad :wink: .

I manje jedimo...............duže ćemo živeti. Šala, ali ima istine (razumem vas i ja sam gurman ,ali me metabolizm ili genetika dooooobro služe visoka 173 a 56 teška , a što bi moj MB rekao jedem ko ala ) :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Dr Ivice, ne preterujte bas toliko!! :D

Hvala Vam za savet za psihoterapiju, tek cu morati malo da gOOglam da vidim razliku, jer ne znam (ali eto mome srcu radosti-noviteti iz domena medicine :lol: ), svaki je dobrodosao!! :wink:

Minjab :lol: :lol: :lol: , u pravu si to za hranu.........meni je smesno kad svi pricamo kako smo mi kilavi a babe i dede su nam ziveli po 80 godina!! Jesu, ali su uglavnom bili gladni i nisu jeli meso u kolicinama u kojima ga mi jedemo danas! 8) Nego su jeli zrnevlje-a tu lezi zdravlje!! :lol:

Kad udjem u prodavnicu zdrave hrane i trazim npr. proso, mene pitaju - "A da li je to za papagaja?'' :lol: :lol: :lol: , "Ne" -kazem ja, za mene je!! :lol: :lol: :lol:

Dakon, nadam se da si bolje!! :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

caos!

i ja sam prepuna hrane!kako posne stvari znaju da budu "jake" u odnosu na pecenje i kupus salatu... :o :lol:

kod vas u BG-u bas napadao sneg,a kod nas se ne zadrzava mnogo! :cry:

dakone,jel si probao da,kada te to strefi,popijes bensedin ili tako nesto i da li ti tada prodju ti simptomi?

ako ti prodju od leka za smirenje,tako ces lakse da posajes svom mozgu informaciju da ti nista ne fali,vec da je iz glave,i da nemas razloga da brines.

onda polako ces da postanes hrabriji,kada se to desi jer ces stalno sebi da ponavljas da ne moze da bude nista strasno ako prolazi od leka za smirenje!

tako sam ja sebe samu hrabrila.

vise puta se desilo da mi za moje simptome infarkta(?!?!) pomogne pola bensedina,pa sam tako vremenom sama shvatila da nema mesta razmisljanju:"a sta ako je sada ono pravo?!"

uvek sebi kazem(kada mi je mnogo lose):"ej,lose ti je toliko da ce da ti pomogne pola bensedina!"

i tako vremenom,i kada se desi taj odvratan osecaj,ja ne trcim za lek,vec kazem sebi da ako moze da pomogne ta mala doza leka,mogu i sama sebe da iskontrolisem da prodje i bez njega!

vrlo je bitno da kada se to desi(da ti je lose),da se ne uplasis da ti je nesto sa telom,vec da BUDES SIGURAN da je to jos jedan od onih stvari koje si samom sebi milion puta dokazao da nemaju veze sa telom!

prvi put kada se ne bides uplasio kada ti se desi neprijatnost,vec je odmah okarakterisao kao psihicki izazvanu,veruj mi da si na pola puta da ti bude mnooogooo bolje!

verovatno si primetio da kada ti se desi ta nelagodnost,ti se odmah "odseces":"sta ce biti?sta je ovo opet?

i naravno da tada krene sve redom da se desava:srce lupa kao ludo,nemas snagu,pada ti se...

trebas da pokusas da"stanes na loptu",kazes sebi:"polako,nista nece da se desi,necu da panicim,sta tacno osecam,sto je toliko strasno(docices do zakljucka da osecas jednu ooogggrrrooommnnuuu nervozu u telu i da ti ona pravi taj dar-mar u telu)!

onda ce sve da ti izgleda manje strasno.

uvek sebi kazes:"sta bi bilo sada kod lekara?pregledali bi me,ne bi nista nasli,dali mi lek ZA SMIRENJE i poslali me kucu,gledajuci me u cudu!"

ja sam sebi tako stalno pricala...

i vremenom,iako su se desavale neprijatnosti svakodnevno,ja nisam pomisljala da trebam kod lekara,vec sam znala da "terapiju" samoj sebi mogu da pruzim,i postajala sam sve vise ubedjena da mi nije nista fizicki.

iako,ponavljam,ja ti VEOMA VERUJEM koliko je neprijatan osecaj u trenutku!

tako,dakone!ja se bas ispisah!

nadam se da ce nesto od ovoga bar da ti padne na pamet kada te uhvate "bube"! :wink:

pozdrav,ljudi!

ja sam super provela slavu sa puno ljudi u druatvu,sada,ovih dana ucim,setam cerku i fino sam zadovoljna svojim napredkom od "onda" do danas!

i naravno,imam volju za jos!!!

pozdravljam Vas sve!

DR.IVICE,samo Vi krkajte!meni muz kaze da sam se malo ugojila i da bi trebala na dijetu!ma,kazem ja njemu,BITNO DA SMO MI ZIVI I ZDRAVI!!!

:oops: :wink: :oops: :wink:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

Ćao tarci.
Hvala na iscrpnom odgovoru.

Taćno kad me to uhvati ako imam bersedin popijem ga i lakše mi je puno.

Ono udara ali sam iskuliran :wink:

A što se tiće slava, krkajte ljudi, dok god čovjek ima volje za hranom zdrav je(ja se tako tješim pa sam od tješenja samog sebe nabio 140 kg :D )

Pozdravljam ovo naše malo društvo, pa se ćujemo :wink: :wink: :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

dakone,samo ti guraj,i pokusaj,molim te,da primenis nesto od ovih saveta!probaj,jer ce da ti se osladi da ponovo uzivas u zivotu!!! :wink:

DR.IVICE,jel mozete za nas,koji smo latinski ucili jos u drugoj godini gimnazije,da "malo" prvedete poslovicu sa cigareta?! :oops: :o

ono da iskoristimo trenutak,to sam uspela sama,a bas me interesuje ova!

hvala unapred!

pozdrav!

uzivajte... :wink:
Odgovori