anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Tarci, pa ti kako si krenula zavrsices 3 fakulteta sa nama!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Cestitam ti i na ovom ispitu, i samo tako nastavi!!! :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Lana, idite slobodno na plivanje, ali ne preterujte :)

Tarcika, cestitke za ispit(e)!

Pozdrav svima od premorenog mene. :roll:
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Dr Ivice, hocete li bar malo da odmorite za novogodisnje praznike???!!

Red bi bio!!! :wink:

Pozdrav, majja :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

:oops:

hvala,drustvo... :D
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Ljudi ,moja ovisnost o vama je jača od svega :oops: .

Samo da vam napišem par reči jer sam se ukočila od pre tri dana,ne mogu da stanem na desnu nogu..............ni da sedim.........ni da ležim ...........ni da šetam..............jednostavno ne mogu da pronadjem nikakav položaj a da me ne boli

Čujemo se čim malo popusti

P.S.
Tarci sad za ovaj ispit osim česttitki ,vince ostavljamo kad see oporavim ,pa da nazdravimo.Ako ti ne doktoriraš kako si počela............ :lol: Samo guraj
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Pa sta to bi minjab??!! :o

Jel si se to vec preforsirala??!! :lol: :lol: :lol:

Hajde, drzim fige da sto pre prodje!! :wink:

Dr Ivice, Vi pretpostavljam punom parom radite!!! :D
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

minja,ja mislim da to mora da se odlezi.

moja majka se tako ukocila(uklestio joj se neki zivac u kuku) i bas je imala jake bolove.sto ti kazes,nikako joj nije odgovaralo.

ali,nije nista strasno.prolazi polako i mnogo je dosadno!

ona je primala neke inekcije KETONAL i one su joj mnogo pomogle.to je nesto poput acetisala(valjda) i bas smiruje te bolove!

ali,nikako ne trebas da ih primas na svoju ruku.

mozda ce DR.IVICA da ti to strucno pojasni!

miruj i uzivaj,koliko mozes! :lol:

caos! :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pozdrav!

Ehhh, bas mi je to (maltene) subspecijalnost, ovde sam najpoznatiji medju pacijentima kao doktor za ledja :)

Po navici, cim cujem za lumbalgije ili lumboishialgije, prvo prepisujem supozitorije (Naproxen ili Diklofenak) i Tetrazepam, a posle sve ostalo. Pacijentma redovno savetujem da leze na trbuhu, zatim da klece kao u polozaju koji zauzimaju vernici u dzamiji, i da mile cetvoronoske kao kada nosimo dete na ledjima. Uskoro, nadam se, objavicu malu knjigu o prevenciji i lecenju bolnih sindroma ledja, namenjenu kako kolegama, tako i pacijentima.

Radimo i ne stajemo! U nedelju idem da odrzim jujutsu polaganje za clanove kluba u Vrscu. Pacijenata puno kao i uvek, treniramo, cuvam sa suprugom cerkicu i sina i nadam se da me nece ni jedan panicni napad posle (vec?) tri godine "postede".

Ziveli!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Samo da se javim nije me bilo neko vrijeme. Pozdravljam sve na forumu. Kod mene ništa novo 8) Vidim i kod vas je sve kul, jer nevidim da je nekoga iz ovog malog društva nešto"""Sahvatalo"""To je super makar malo da čovjek odmori od ovog :) :) :) :)

Pozdrav za sve i ćaooo pa se ćujemo :wink: :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Evo me danas mi je malo bolje ( pa vala dosta je i bilo ) ali i dalje nije dobro-skroz.Ja sam još i dobra što se tiče moja dva pršljena L4,L5 i L5 i S1. (ako Vam to nešto znači) ,ja sam još i super dok moj MB pre par godina šest meseci kao proštac je ležao i ujutru i uveče su ga preskakali da bi mu davali inekcije .....e to već ne bih mogla normalno da podnesem .

Hvataju nas ta uklještenja ili kako već dva tri puta godišnje (mene obično oko SV. Nikole)................

Vidim da ste vi ok.(bar ništa ne pišete)

Dr.Ivice ,pa odakle Vam pade ideja o napadima -pa vi ste ih bar dobro prevazišli(osim ako nisam razumela ,da se odnosi na pacijente-u tom slučaju izvin'te :oops: ).A za položaj ,jedino mi odgovara(desna noga je u pitanju) kad mi je leva polu ispružena ,stavim jastuk izmedju ,tako da zidignem levu nogu u polu ispružen položaj .(prija ,baš kad se skoncentrišem ,jer je da poludiš bolno...

Majjo, kako idu pripreme za ''Novaka'',ne preteruj ...........pa da kljokneš i onda ćorak ....zaspiš pre vremena :lol:

Tarci ,jes' položila neki ispit od juče (šala :wink: ).

Uželela sam se da vam pišem ,pa eto ,ako ima nešto novo kod vas javite se, ja ću prelistati kad uhvatim zalet za ustajanje......

Sve vas puno,puno pozdravljam i čuvajte se ....... :wink:
lana radic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 10, 2006 3:36 pm

Post od lana radic »

Cao narode!!!!!!!!!!!! :D

Danas sam pocele da citam super knjigu i savetujem svima vama da je procitate ( mozda je neko od vas i citao ).

Knjiga se zove " MOC POZITIVNOG MISLJENJA" - Norman Vinsent Pil

O sadrzaju knjige vam govori sam naslov, a ja cu vam napisati par recenica koje ce mozda nekome pomoci da se resi straha i zabrinutosti.

Jedan poznati psiholog tvrdi da je "osecanje straha za covekovu licnost neprijatelj koji je najvise narusava " , a jedan cuveni lekar kaze da je" zabrinutost najsuptilnija i najpogubnija od svih bolesti koje pogadjaju coveka".Na hiljade ljudi je bolesno "jer se u njima nagomilalo osecanje zabrinutosti". Oni nisu uspeli da se oslobode nespokojstva koje se okrenulo protiv njihove licnosti i uzrokovalo mnogobrojne oblike bolesnog stanja. Kada bi vam neko obavio prste oko vrata i jako ih stisnuo, presekavsi na taj nacin tok zivotne snage u vama, bila bi to dramaticna demonstracija onoga sto sami sebi cinite dugotrajnom i stalnom zabrinutoscu.

Valjda vas nisam smorila sa ovim tekstom?! :roll:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Sad vidjeh ovaj post lane i sjetih se da imam tu knjigu, nekada sam je uzeo ali nisam ni stranice pogledao a kamoli pročitao. Baš ću je malo pregledati da vidim imali šta zanimljivo.(mala naranđasta knjigica sa nacrtanim lavirintom na njoj)

Jesili je ti pročitala?
Jeli uspjela šta kod tebe da promijeni?
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Evo me, konacno. "Oporavili" smo kompjuter, ali ja nikako da se oporavim. Otegla se ova prehlada, pa nikako da prodje. Par dana mi bude dobro, pa onda ponovo. Najgore mi je ovako uvece, jer mi je stalno hladno, nikako da se ugrejem. Klinci kazu da su me to stisle godine. Bezobraznici jedni :evil: :evil: :evil:

Vidim da ste uglavnom dobro. Sto se tice ledja, ja sam uglavnom primala Diklofenak i Dexazon, a kad me ne boli bas tako jako, onda popijem Nimulid.

Ne mogu da verujem da je kraj godine, narode uzivajte i budite veseli, iskoristite vreme, jer videcete, sto ste stariji, vreme brze prolazi. Strava!!! :roll: :roll: :roll:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Jaooooj ljudi i mene pored ''ledja'' hvata kijavica (koja se obično za Novu godinu ili u martu pretvara u bronhitis)..........E to je tako kad ne izlazim ,zbog ovog smrdljivog vazduha napolje .....i eto izašla sam i čim me (svilenu )dokačio hladan vazduh ,počne od sinusa,pa onda redom.......Pa sad kad razmenim sa MB viruse :wink: :wink: :wink: :lol:

Ima da se grejemo za Novaka, aaaaaaaaaaaa? :wink:

A i zadnja dva tri dana imam neka preskakanja ,ali ne dam se iznervirati...........toliko :x ..............

Ajte ljudi ,jedan za sada samo šmrkav i polu otkočen pozdrav od mene. :wink: Biće bolje.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Hajde, ozdravite i pozurite.............Nova godina samo sto nije!!!

Ja se za sada drzim (kuc-kuc) i iznenadjujuce je, posto je ovo moje doba, pa se razvuce do marta.....!!

Nesto sam polu-normalna, ni tu ni tamo, malo santava u glavi, ali izdrzavam nekako!! :wink:

Pozdrav svima!! :wink:
Odgovori