anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Majjo, nedavno sam citala u novinama da Brufen lose utice na srce. Pitala sam svog prijatelja koji je farmaceut i on je potvrdio.

Ne zelim da te plasim, ali ja ga vise ne uzimam.

Dr. Ivice, sta nam vi mozete reci o tome? :-? :-? :-?
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Joooj :cry: , i ja sam to citala negde, ali meni stvarno NISTA drugo ne pomaze kod ovih bolova!! :cry:

Sta da radim??!! :cry:

I ja sam razmisljala o tome (kada je krenulo sve ovo kod mene), da je mozda uzrok tome brufen, jer ga ja (nemojte da se zgranete sada :o ) vec 13 godina pijem svakog meseca, od 400, na 7 sati, cela dva dana!! :o :o :o :o

Pa ti vidi......... :o :cry: :o :cry: :o :cry: :o
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Nije Brufen strasan, da jeste, ne bi ga davali deci kao sirup.

Ceo dan juce bio sam na sampionatu Srbije u Sapcu kao jujutsu trener i sudija. Crko sam. A sutra ujutru ceka 10 pacijenata pred vratima cim stignem... :cry:

Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Ćao drugari.......e jedva sedoh od silnih proslava da vam nešto otkuckam.

Dr.Ivice svaka čast na hiperaktivnosti (ko moj suprug nema kraja radnom danu.....) ,ali odakle vam toliko snage?????????????
Red bull -daje ti krila :lol: :lol: :lol: :lol: ŠALIM SE naravno.

Ja sam u petak od ujutru bila-ma nećete verovati gde- kod kineza ,jurila sam neke lampice za Novu godinu.Tamo iglu ne možeš da spustiš, ali super mi je bilo (kad sam išla sa MB i mamom) ,pa posle odemo u šoping u metro....pa opet gužva.....ali mi to nije smetalo ,i eto samo što su mi njih dvoje bili tu.Da mi je to predložila neka drugarica -MA NEMA ŠANSE

Što se tiče Brufena ... toliko oprečnih mišljenja, jedno vreme je bio lek broj jedan, e onda izaziva već ne znam šta...kao što su za linkocin injekcije isto- odlične ,super , e sad odjednom izazivaju hmm zaboravila sam šta (to je jedan od retkih antibiotiika koji smem ,a da nisam alergična).Tako da šta da radimo od nečeg ćemo da umremo ....jednom.

Tarcika u kojoj Banji si bila?

Za ostajanje noću ....ma ne bi mi pomogao ne znam ni ja ko ,al ''ta falinka'' mi je baš od mnooooogo davno,čak i kad sam devojka bila i radila stvari za koje sad ne verujem da sam smela da pomislim,ma ne ja nego niko normalan.....ali da ostanem noću ...ne sećam se ,uvek sam ''obezbedjivala'' dežurstvo nekog od drugarica,ali sada to je malo teže.Sva sreća što MB nema tih ''putnih ''obaveza.Poslednja je bila ,bio je doping kontrola na nekom takmičenju pa su išli po Evropi .....al se ja tad još nisam udala. Kako se oženio .....nema više ni dopinga,ni Evrope, ništa.....al ima mene , pa zar se nije usrećio :roll: :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Čaos.

I ja malo da se prikljućim nisam evo dva dana.

Brufen je vrlo poguban poslije dužeg vremena za želudac (tako barem kažu ovi ovdje doktori) jesili probala( ja ga koristim) sa nimulidom ili raptenom oni bolje padnu organizmu.

A što se tiće ostajanja(ono sam sam niđe nikog kod mene) mene nije baš tako fatalo (uvrijeme golemih napada) nego mi je bila frka kad bi otišao negdje u neku vuko...inu, pa me fatala velika frka jer nigdje na jedno dva tri sata od mjesta gdje sam(pretežno kad sam na terenu) nema ambulante, jer sam mislio ako me nešto strefi onda garant nebi preživio do doktora koji bi me reanimirao :lol:

Glupost ali glupost koja je jaća od racijonalnog razmišljanje :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

minja,svaka cast za soping!to je syper stvar,bez obzira sto nisi bila sama!polako,i poceces da skupljas hrabrost i da ides sama!

ja sam bila u Vrnjackoj Banji.to je oko 11km od mene!kolima sam tamo za 15 minuta,a opet promenim sredinu,nadisem se vazduha,a i tamo je uvek puno ljudi i sve je nekako veselo!i zimi imaju puno turista!

ako te put navede ovamo,OBAVEZNO svrati do Vrnjacke Banje...i naravno:JAVI SE MENI!!! :wink:

tamo bar ima gde da se seta,cela Banja je u dugackom parku,cist vazduh da ne moze da bude cistiji,a i sjajne ustanove i doktori na sve strane! :o :lol: A,NARAVNO,I JA SAM TU ZA 15 MINUTA! :wink:

POZDRAV SVIMA!!!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

MM ima neku rodbinu u Banji, i stvarno je sjajno!!! :D

(evo ja se opet utrpavam :oops: :lol: ) kada budemo dolazili sledeci put, Tarci obavezno te zovem i idemo na pice!! :D
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Aaaa, Vrnjačka Banja,bila sam tamo pre mnogo godina na ekskurziji i ostala mi je u jako lepom sećanju i sećam se jenog ludog dočeka u hotelu Breza(ogromno društvo je bilo ,mislim da smo zakupili pola hotela :o :lol: ) i super je tamo .Eeeeee, sad se vratih u devojačke dane , da su mi te godine sada i ona bezbrižnost od onda ....gde bi mi bio kraj :lol:

Ma zvučim ko baba.Šalim se ne fali našim NAJLEPŠIM godinama nništa ni sada :wink: 8) :wink:

A što ti zavidim na čistom vazduhu........Ovi naši klinci (beogradski) ne znam zašto koriste narkotike uopšte.Otvoriš prozor ,udahneš tri puta jako duboko i eto ti .....pravi osećaj drogiranosti.
Al izreklamirah grad (koji inače obožavam i ne bih ga menjala ni zašta na svetu),ali što je istina -istina je,fali nam kisik (što bi rekle naša braća.....) :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

majjo,OBAVEZNO da mi se javis,kada budes dolazila!!!bas sam se nesto obradovala,kao da si mi vec rekla da kreces! :o bas bih volela da se vidimo!!! :D

minja,ako hoces da ozivis devojacke dane,DODJI U BANJU!!!ja sam stalno tamo i mogu da ti kazem da su stvarno postigli fin nivo turizma,pogotovu posle rata!ljudi koji ne idu negde van na more,leti preplave Banju!

i sto je najbitnije,to je jedna od retkih banna u kojima ima veoma bogat sadrzaj za mlade,tako da nemas osecaj da si u lecilistu!sada je i izgradjena i sredjena i ja je bas volim!

...al' ih izreklamirah,moracu ovima iz marketinga da ispostavim racun!!! :wink:

a,da,samo znate kakvo "rivalstvo" postoji izmedju njihovih i nasih momaka i devojaka....

e,to je vec istorijska prica... :roll:

uglavnom,koga put nanese ovamo,neka svrati do Banje!njihov slogan je:JEDNA JE BANJA!!!

tako...ova moja poruka mi bas lici na reklamnu kampanju,ali je stvarno iz srca!!!

...a,jos ako znate da sam ja blizu,bice vam jos sigurnije i lepse tamo!!! :o :lol: :wink:

pozdrav!!! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Verovatno cemo doci, ali tek u maju ili junu, jer MM je na terapiji do sredine aprila, a do tada nema sanse da mrdamo negde, jer su prilicno gadne nuspojave terapije, i ne bih se usudila da krecemo bilo gde, pa da mu ne daj boze pozli, a da nismo blizu infektivne :o , jer ne znam sta bih sa njim! :(

Tako da cemo najverovatnije tada, kada se bar malo iscisti od terapije (bar su nam za sada takvi planovi)!!! Mada, meracimo se (vec par godina!!!!) da odemo negde ko ljudi, u hotel, sa milion zvezdica :lol: ,pa makar i na 3-4 dana, da znamo da nikome nismo na teretu, da ne moram da smisljam sta cemo da jedemo, da samo sednemo za sto, jedemo i ustanemo :lol: , sto je u gostima neizvodljivo (mislim, ta njegova sestra od tetke je stvarno sjajna zena, i ne da mi nista da pipnem kad odemo tamo, al znas, ipak nije prijatno ni pristojno.....), a verujem da bi se uvredila da odemo u Banju i budemo u hotelu!!

Jos cemo videti, ali verovatno cemo i kod nje otici........to nam je postalo tradicionalno, jednom godisnje da procunjamo po Banji, i napravimo mali odmor od 5-7 dana! :wink:

U svakom slucaju, bicemo u kontaktu, i ako dodjemo, vidimo se obavezno!! :D :D :D
lana radic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 10, 2006 3:36 pm

Post od lana radic »

Zdravo narode!!!!!!!!!!

Nisam vam pisala odavno, ali redovno citam sta vi pisete.

od kada sam procitala sve diskusije na ovom forumu zakljucila sam da ja nisam PANICAR!!!!!!!!!!!!!! :roll:

Proteklih mesec dana sam spremala ispite. Ucenje je po mom misljenju super terapija.

Mogu vam reci da mi je dosta bolje od kako su krenula predavanja. Vise ne razmisljam kako ce mi biti, da li ce mi pozliti, da li cu moci da disem...

Ako mi se desi da srce pocne ubrzano da lupa, ja iskuliram par minuta i stvarno prodje. Ranije kada mi se to dogodi ja jurim ka krevetu, uzimam aparat za pritisak i merim otkucaje svakih 5 minuta. Sada mi je sve to smesno :lol: :lol: :lol:

Ovih dana sam po ceo dan sa cerkom bila napolju. Cak sam i trcala!

Dr. Ivice,
Zelela bih da vas pitam da li smem da idem na plivanje, s obzirom da imam koksaki virus? Osecam da mi je potrebna neka fizicka aktivnost.
Dok nisam otkrila da imam koksaki bavila sam se sportom i svirala sam flautu! sada kad uzmem flautu, sviram 5 minuta i toliko se umorim da moram da napravim pauzu.

Dr. Ivice, tarcika, Jasna, Minjab, Majja
Hvala vam na divnim tekstovima koji su mi mnogo pomogli.
Mesecima sam osecala strah i nisam smela da izadjem iz kuce. Sada sam skroz druga osoba. Izlazim, idem na fakultet. :lol:

Pozdrav!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Ko kaže da smo paničari mi smo samo malo više zabrinuti :lol:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Lana, nema na cemu, drago mi je sto mozemo medjusobno da pomognemo jedni drugima kada zagusti. Kazu da su one grupne terapije sjajna stvar, a evo, dr Ivica nas je okupio ovde (spontano) i sad imamo nas mali klub i sastanke!! :D :wink:

Ja sam danas malo tozis neurozis, i evo, upravo sam PROGUTALA :lol: jedan Persen!!! Sta cu, kad moram!! :(

Pozdrav svima, cujemo se!! :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

....A JA SAM DANAS POLOZILA ENGLESKI!!!

ajde svi na cast!!!

nisam imala losu tremu,samo onu dobru!!!cak sam bila krajnje opustena dok sam popunjavala test!

super je bilo!bas sam srecna!

...ima nade za sve nas!!!

pozdrav,drustvo!!! :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

LANA,mi bi trebali jedni drugima u krug da se zahvaljujemo ,jer smo svi ,jedni drugima ,dobri pomagaci!!!

samo guraj i videces da ce sve da bude u redu,a ti srecnija milion puta!!!

vidis da si i sama shvatila da ima MNOGO razloga da budes srecna i da uzivas u zivotu!!!

samo napred!!!(ovo bese neka politicka kampanja,a? :o )

caos...
Odgovori