anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Re: anksioznost posle virusa!!!

Post od dakon »

Srecan rodjendan Jasna :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Slika
Slika
Slika
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Jasna srećan ti rodjendan sa veeeeeeeeelikim zakašnjenjem.

Ja se ovih dana grozno osećam. Pre neko jutro sam izašla na ulicu (moram priznati da mi se pre toga uopšte nije izlazilo, ali morala sam) i nakon samo 5 minuta hoda mi je užasno pozlilo: prvo mi se zamantalo, pa tahikardija, opšta slabost i na kraju užasna mučnina. :-?

Jedva sam se dovukla do kuće, izmerila pritisak (ali tada sam se već i primirila) i bio je 140/100, puls 108. Prošlo je (kao i nebrojeno puta do sada) samo od sebe, ali ja ne smem da mrdnem iz kreveta. Kako se malo pomerim, tako srce počne jako da mi lupa. :(

Naplašili su me ljudi pričama o infarktu zbog ove mučnine koja je bila jeziva (iako nisam povraćala) i sad sam se zabila u kuću, pozli mi i od pomisli da odem kod kardiologa. :(
Moram i krv da vadim, još uvek to nisam obavila, ali mislim da ću umreti usput ako krenem da je vadim. Previše sam tužna (izrazito u poslednje vreme), stalno plačem, zabrinuta sam šta ću i kako ću, cene skaču, para nema, meni je sada loše i kad vegetiram, ne smem ni da pomislim da idem da radim, nemam snage, ne mogu da razlučim da li mi je problem iz glave ili mi srce stvarno trokira...?!! Brine me ovaj pritisak koji već neko vreme divlja do ovih, za mene previsokih brojki.

Sve u svemu, ja sam pukla kao bas.

A vi kako 'te??!!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Htedoh još da pitam, jer sam zaboravila sve što sam znala (!!!), kako je moguće utvrditi da li je bilo infarkta?! I kako ja sada treba da se ponašam?! Sludjena sam skroz!!!!!!!!!

Čini mi se da se kao kroz maglu sećam da je nakon infarkta povišen ALT ili AST ( ne mogu sada da se setim koji), ali da se to može videti u prvih...... (???!) koliko sati nakon njega?!
Da li se može videti na ekg-u?!

Užasno sam nervozna, napeta i anksiozna..... :o
kivi zelena
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 17, 2009 2:41 pm
Kontakt:

Post od kivi zelena »

Moras kod kardiologa , EKG ce da pokaze oziljak ili tako nesto, ako ga je uopste bilo, u sta sumnjam. Iz krvi se vidi ,mislim nekoliko sati posle infarkta. Ipak , meni se cini , da si jako osetljiva i da reagujes na promene vremena, kao i ja , imam , takodje mucnine i svasta nesto. Savetujem ti da skupis snagu i odes kod doktora da ne bi i dalje razmisljala na temu:,, Imala sam ili nisam!,, To iscrpljuje, narocito mentalno, a takve misli , znas vec sta rade.... Imam , takodje s vremena na vreme , takve napade, i uvek sam u dilemi, da li je srce ili moje ,,blentavilo,,. Kao u prici, vicem stalno ,,Vuk, vuk, ono nista, kad stvarno jednog dana bude taj ,,Vuk,, verovatno me niko nece ozbiljno shvatiti!!!! :roll:

Zelim ti sve najbolje, pozdrav!
Kivi
Preko trnja do zvezda
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

E ovako: sinoć mi se desila ista stvar, pozvala sam 94 i rekoše mi da dodjem. Poslušala sam ih i nacrtala sam se tamo. Dr je htela da završi pregled samo merenjem pritiska :-? i ponudila mi je bensedin koji sam odbila. Pitala sam je za ekg, rekla mi je da nema potrebe!! :o

Pritisak sam mogla i kod kuće meriti sama i ovako je moj kućni kvalitetniji i u boljem stanju nego njihov tamo!!!!!! :roll:

Nakon više puta mog "silovanja" izmolila sam je da mi se uradi ekg. Nije mi dala ni da ga pogledam (ali to ne bi ni imalo efetka, jer ne znam da ga čitam), ali isto tako nije ni pisala nikakav izveštaj da sam uopšte bila, niti mi ga je dala da ga ponesem sa sobom (ekg snimak)!!!!!!!! Kaže da nema potrebe, jer je sve u redu, jer da nije, poslala bi me u bolnicu ili zadržala tamo-to su njene reči!! :roll:

Onako sludjena sam progutala tu priču i otišla odande bez ikakvog papira, danas mi ceo dan ljudi "ispiraju mozak" da to nisam smela da dozvolim i da baš apeluju na gradjane da nikada ordinaciju ne napuštaju bez papira, jer na taj način oni sa sebe skidaju odgovornost ako se ne daj bože,nešto desi, jer nema ni dokaza da sam bila!! Po principu: "Dobro vam je"..."Napišite mi da mi je dobro!", ali džaba kad je meni samo bilo bitno da sam pregrmela taj momenat da mi kaže da nema promena na ekg-u.

Usput mi je rekla da svaki put kada mi se to desi, da ne dolazim tamo nego da popijem bensedin, a baš i ako dodjem da to ne mora biti u pola noći kao sinoć!!!!! :o

Kao da ja biram kada će da mi se desi!!! Nemam pametnija posla u životu nego idem tamo nju da gledam iz dosade!! :evil:

Kivi, izgleda da reagujem i na vreme i da imam tzv poremećaj somatizacije... Pozz i tebi, čuvaj se!
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

majjo, nadam se da ti je malo bolje. E , ta nasa sensitivnost , napravi pravi kosmar u organizmu. Dobro si otisla u hitnu, pa bar znas da je sa srce ok.
A i nasmeja me ti, ko jos bira kad ce mu trebati strucna pomoc, pre ili posle noci :roll:
Da li doktor sa hitne ne posalje te rezultate tvom doktoru opste prakse pa da ti on objasni sve ? Znam da i ovde ne daju nista pacijentu u ruke , ali posalju svu papirologiju tvom doktoru i ovaj ti da sve informacije i ako treba nesto preduzeti.

Posto dosta brines o bitnim stvarima oko tog posla i sve sto ide sa tim, pa i promena na ovo vreme i sve skupa , dovoljno da telo reaguje kako reaguje.

Posto znam da si i ti isla na terapije , verovatno ces pod hitno poceti da gledas sve momentalne probleme sa svih mogucih strana , kako bi olaksala organizmu toliko reagovanja na momentalne emocije.

Pokusaj koliko god mozes sve dosadasnje znanje da upotrebis za svoju korist.

Dakone, Jasna , Danka i svi da ne nabrajam pozdrav i nadam seda ste svi u dobroj formi bez aritmija .

Ja sam malo usporila ova tri dana , posto je pretoplo i do 36C , tako da jedva odradim i cekam samo malo da se smanje temperature , a jos ni leto nije pocelo.
Za drugarstvo i druzenje!!!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Ma kakvo crno slanje rezultata?!

I njen komentar da je sve u redu mi uopšte nije umirujući (sada), jer sam definitivno imala užasnu tahikardiju za vreme ekg-a, ali nju je verovatno mrzelo da kuca izveštaj!!!!

Veruj mi da više ništa ne znam što sam znala, kao da mi je neko isprao mozak!!!!!!! Valjda sam uključila te mehanizme odbrane da ne bih pukla od tuge, ali to se odrazilo na moju memoriju koja kao da je potpuno prazna! :roll:

Kod tebe je baš vrelo, ovde je trenutno 11 stepeni...
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

majjo, verujem bar malo da ti je bolje. te tahikardije hoce da "drmaju" kad se nase misli vrte u krug i neopazeno nase misli stvaraju nasa osecanja i telo reaguje na svaki moguci nacin.

Verujem da igra dosta ulogu u svemu sto se tako momentalno osecas i to sto si potiskivala svesno/nesvesno svoja osecanja , a znamo da ih nemozemo potisnuti na duze staze , nego moramo proci kroz njih. Ma kako bilo da bilo , sad samo da gledas da izadjes iz tog kruga i da ti se razbistre sve te misli koje ti nepomazu .

Ne znam d ali ti pomaze duboko disanje i koliko toliko setnje , da povedes racuna masimalno o ishrani i kad te obuzme tuga , mozda da samo pises , pises i pises dok god nema vise nista da napises. Ili da se ispricas doobro sa nekom prijateljicom , ma bilo sta samo da ne mislis stalno u kruznom toku.

Zelim ti da ti sto pre bude maksimalno bolje.

Da , ovde je ovih dana za mene pretoplo, a meni to ni malo neodgovara , sva sam usporila i jedva cekam da bude malo svezije ili da ovaj moj organizam nekako navikne na tu temperaturu.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Kod mene je problem što mi se misli stalno vrte u krug i što i pišem i pričam, ali mogla bih tako u nedogled. I onda mi (kao) bude lakše do prve sledeće prilike.
Jeste mi bolje od onda, tj nije se više ponavljalo, ali ja opet hiberniram iz straha da ne pokrenem to. Plašim se izgubiću i ovo malo kondicije što imam.

Kod nas najavljuju otopljenje u nedelju, ali isto tako i sparine, jer kiša ne prestaje da pada ovih dana. Stalno je ili oblačno ili po neki zrak sunca uspe da se probije, ali generalno mi "nebo stalno pritiska glavu".
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

majjo, upravo to , sto se misli vrte u krug. I sama si zakljucila da ti pisanje pomogne , kako kazes do sledece prilike. Ali najvaznije je "ISKOCITI" iz tog zacaranog kruga , ma koliko kratko trajao taj prekid , telu mnogo znaci.

Da te podsetim ,prvo moramo nesto da pomislimo da bi imali osecaj , tuge, nezadovoljstva ili bilo koja druga emocija. Znaci seti se toga cesce kad ti je potrebno i samo seci taj krug , ma koliko puta treba.

Znam da znas sve to , ali isto tako znam dakad smo u tom kruznom toku nasih emocija da treba neko da nas podseti.

Evo ovde i kisa danas , nadam se da ce sutra biti bar malo podnosljivije za mene , umori me nacisto ovih nekoilko dana.
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

Caos svima :lol:
Majo bas si naletila na neku budalu, pa jeli ona normalna :evil: ni izvjestaj nije otkucala, ma doktori su cudo svugdje isti(cast izuzecima)
Kod mene jos hladnije 7 stepeni sunca nismo vidjeli ihaha a sve to utice(barem na mene) uzasno na organizam. Eto da se pojadam mislio sam da sam se rijeso aritmija jer ih vec malo duze nemam, skoro mjesec ali devil je tu stalno, bas danas me dobro pogodila aritmija, sad zbog cega neznam bio sam kul, neiznerviran opusten ali sta bi .......
neznam. :roll: :roll: :roll: :roll:
Slika
Slika
Slika
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

majjo, da li ti je malo bolje , da li si ojacala ? Iskreno se nadam da jesi.

dakon, drago mi je cuti da duze vreme nisi imao aritmije :lol: jer to vec daje novu snagu i veliku nadu. da one mogu i na duze vreme da se ne druze sa nama. Da li si nesto posebno preduzeo ili same se zamorile i nisu htele da se druze ? Bilo sta da si preduzeo , vidis da moze na duze staze i bez njih . Tako ce i momentalne da prodju.

Meni jedina dosadasnja promena kao i proslog leta na velike toplote , ali sam jos uvek izdrzala na nogama , e sad su tek pocele , ali ni malo prijatno. Proslo leto mi je uzelo dva dana da ni na posao nisam otisla , pa sam se ponadala da ovog leta budem malo jaca, ali ovo nekoliko dana visokih temperatura i do 36C , pokazuje istu pesmu.

Pozdrav i prijatan vikend!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pozdrav svima.

Napustio sam drzavno zdravstvo i sada radim u ustanovi koja nema puno veze sa Ministarstvom zdravlja. (detaljnije drugom prilikom ili u emailu). Takodje, radim ponovo pomalo i privatno, jer sada smem. Ovih dana se vratih na forum. Uzgred, izdao sam novi knjigu "Panicni poremecaj - prirucnik za lekare i pacijente". To je knjizica od samo 90-ak strana, mislim da u prodaji kosta samo oko 300 dinara, ima je u knjizarama kod medicinskih fakulteta, kao i u knjizari u Ul. 27. marta u BG. Ako ikoga sretnem uzivo, poklonicu mu kopiju, a kad se proda prvo izfdanje, saljem besplatno i PDF verziju. Tu je otprilike sve sto sam pisao na ovom forumu i sto sam koristio u lecenju ovog poremecaja poslednjih 15 godina.

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

Pozdrav DR Ivice bas mi je drago da ste opet snama :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Drago mi je da ste uspjeli da izdate knjigu sva cast :D :D :D :D
Slika
Slika
Slika
kivi zelena
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 17, 2009 2:41 pm
Kontakt:

Post od kivi zelena »

Doktore , drago mi je da ste se vratili na forum!!!! :D Molim Vas da mi kazete da li u Novom Sadu negde moze da se nabavi
knjiga?
Puno srece u daljem radu!

Kivi
Preko trnja do zvezda
Odgovori