anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
MAGAKA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 19, 2010 6:47 pm

Re: anksioznost posle virusa!!!

Post od MAGAKA »

Neznam kakve su te aritmije ja ih osecam kao preskoke koji su jako neprijatni.Pritisak mi se krece oko 100/60,puls 50-70 otkucaja i vise puta u toku dana preskok,najcesce u mirovanju.Lab.analize su u granicama normale sem holesterola koji je 5.9.Isla sam kod interniste uradjen mi je ekg koji nije uhvatio ni jedan preskok,dr. mi je samo rekao da imam ubrzan srcani rad i nista vise.Th je cholipam,presolol i bromazepam od 1.5.....Dg je HLP i tahikardia....Malo se plasim da mi ovaj presolol ako pocnem da ga pijem ne uspori puls i ne obori pritisak koji je skoro uvek nizak...Volela bih da cujem vase misljenje o ovome..Unapred hvala na odgovoru.Pozdrav za sve ostale na forumu.........Nije mi predlozeno da uradim holter ekg..niti jos koju analizu...
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Nemojte da se plašite Presolola, uzmite ga slobodno onako kako je kolega prepisao, to je veoma bezbedan lek. ako sa njim nema poboljšanja, onda je potrebna dalja dijagnostika. Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

dr ivica napisao:Ako imate pov. temperaturu, nije cudno sto imate malo izmenjenu boju usana i tahikardiju. Za vas je definitivno izbor beta-blokator, moze proprabnolol, moze bisoprolol. Takodje, ako postoji strah sa mucninama, jedno 4-5 dana Eglonyl kapsule 50mg 2x1, i naravno: redovna medikamentozna antiankisozna i antidepresivna Th, plus psihoterapija i/ili "radna terapija", ozbiljna promena zivotnog stila - okruzenja i aktivnosti).

Ne bih se uzbudjivao oko boje usana, uradite standardne lab. analize (KKS, SE, feremija, glikemija, kreatinin, ALT, AST, chol, trigl, fibrinogen, moze i CRP) i t je to.

Ne brinite puno!

Sve najbolje!
Hvala na odgovoru!!

Ajoj meni pozli i pri pomisli da pijem ovoliko lekova :cry: .

Problem je što se ja ne osećam ovako svaki dan i što nemam ove tegobe svaki dan, nego se dese iz čista mira i ne javljaju se ritmično, ne mogu im uhvatiti redosled. Kako onda ovi beta blokatori deluju u periodu kada se osećam normalno?!

I mučnina mi nije obavezan pratilac, desi se ponekad.

Pozdrav i hvala još jednom!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Bez farmakofobije, molim! :) Beta blokatori u malim dozama nisu opasni.

Sve najbolje.
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

a jesu li opasni u trudnoci u malim dozama?
pisala sam vam na onoj temi, verovatno niste videli :)
pijem 2x1/4 propranolol-a i svi mi kazu da necu smeti da ga pijem u trudnoci, sem moje dr (interniste) koja tvrdi da slobodno smem da ga pijem i da se verapamil skoro uopste vise ne daje.
bas sam u dilemi, ne znam sta da radim . .najvise bih volela da ne pijem nista, ali sta je tu je.
inace, pijem ga oko godinu dana zbog prolapsa.
pozdrav! :D
kikka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 11:48 pm
Kontakt:

Post od kikka »

Puno pozdrava svima.Nisam sve uspela da procitam ...nesto sa pocetka i nesto sa kraja. ja vucem ovu anksioznost vec 4god. i sada sam stigla do faze panike.Imam 34god. Ukratko.Ulenjila sam se,na posao idem samo kad mi je "dobro".Bila kod psihijatra odavno,kod lekara opste prakse,uradila EKG i ultrazvuk srca,stitnu zlezdu vise puta kontrolisala....samo nisam snimala glavu I zamislite sve je OK.Konstantno imam pritisak u grudima i plitko disem.U poslednje vreme aritmije imam rezko a zato tahikardija je uzasna.Pocela sam da mrzim autobuse,cekanja bilo gde,desilo mi se da tri dana nisam isla u prodavnicu po hleb jer mi se jednom "slosilo"Najgore mi je kada me pitaju "Sta ti je?" A ja neznam sta da im odgovorim da me ne bi smatrali ludom ili slicno.
Juce mi je bio najgori dan od svih do sad.Bila sam na VMA na oftalmologiji i dok sam putovala iz Zrenjanina ubedila sam sebe da oni mogu da mi pomognu posto imam problem sa vidom(nebitno) alikad smo stigli na parking iz stomaka je poceo da me obuhvata strah.Udjemo unutra ja sednem dok muz placa,popijem Bromazepam i krenemo gore da se prijavimo.Pocinje panika srce mi lupaaaaaaaaa nenormalno.Popijem jos jedan Bromazepam od 3mg a ono nista,meni sve gore i gore.toliko mi je srce lupalo da sam mislila da ce puci pa sam se dodatno uplasila poceli su kao neki zmarci kroz celo telo u glavi se smirujem ali dzabe,vrhovi prstiju mi vec trnu i tada kazem mom muzu da povuce papire da me izvede napolje.Kako je on to uradio i okrenuli ledja ordinaciji meni je bilo bolje.Ja moslim 360stepeni bolje.Tada sam pocela da placem i ceo dan sam plakala.Moje pitanjeDali stvarno moze srce da pukne ili sta vec u ovakvim situacijama? Jerna kraju mi je vec i dobilo aritmiju pa sam rekla idemo odavde.
Ni Bromazepam mi nije pomogao.Pozdrav svima
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

joj, pa ne moze da deluje tako brzo, trebalo je da pogrickas da bi brze delovao ili da izadjes napolje na vazduh, dises duboko i pokusas da se priberes. ostali simptomi su bas pravi napad panike .. :( a zasto se niste vratili unutra kada ti je bilo bolje?
evo ja sam ti napisala dok doktor ne dodje, i ja ga cekam da mi odgovori. :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Propranolol u trudnoci se daje "sa oprezom" - znaci, ako bas mora - moze. Sve najbolje!
kikka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 11:48 pm
Kontakt:

Post od kikka »

andjelija81 napisao:joj, pa ne moze da deluje tako brzo, trebalo je da pogrickas da bi brze delovao ili da izadjes napolje na vazduh, dises duboko i pokusas da se priberes. ostali simptomi su bas pravi napad panike .. :( a zasto se niste vratili unutra kada ti je bilo bolje?
evo ja sam ti napisala dok doktor ne dodje, i ja ga cekam da mi odgovori. :wink:
Izgubila sam red a i povukla sam papire.Niam ni zelela da se vrati da mi se ne bi ponovilo.A da izadjem na vazduh....trebalo je sici sa cetvrtog sprata.
Doktore imate li odgovor za ovaj moj problem?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Dali stvarno moze srce da pukne ili sta vec u ovakvim situacijama?
NE! Mislim da je odgovor jasan i problem resen! :)
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

joj doktore, pa to nije bas utesno :-?
pokusala sam jutros da podelim tabletu na osmine, pokusacu da pijem 2x1/8 pa cu videti da li mogu da ga izbacim ili ne.
hvala vam u svakom slucaju!!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Slika

Pozdrav!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

da ne bude da je ovo gore reklama, kogod me sretne uzivo, knjigu moze da dobije i besplatno!
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Doktore, e jos jednom iskrene cestitke i nadam se prvom prilikom da cu i ja doci do te vredne knjige!

Ovde vec peti dan temperatura 41-43C sa toplotnim indeksom, sve zive tehnike upotrebljavam da bi obstala na tim temperaturama :lol: (jedino do sad bez panike i anksioznosti). Vama hvala za svu pomoc, jer je za mene je bijo kljuc u bravu- razumevanje sta je zaista ta panika i anksioznost.

Za ove visoke temperature , dr. mi objasnijo da tesko podnosim zbog toga sto moje telo se ne znoji i taj sistem za hladjenje organizma zato je u disbalancu. Da li po Vasem misljenju ja mogu necim da doprinesem tom poboljsanju organizma? Problem mi je sto mi se telo brzo zagreva i tada ako se duze zadrzim na otvorenom , nesvestica i aritmije se pojacavaju.

Majjo dodje li ti do knjige , pa da malo preneses i nama koji momentalno nemamo ?

Andjelija , pozdrav posto te nisam videla izvesno vreme na forumu.

Svima topao pozdrav i lepo dugo toplo leto!
Za drugarstvo i druzenje!!!
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Pozzz svima kako ste????
kikka nedaj se bice bolje.
Majo sta ima kod tebe, kakvo je stanje?
Kod mene sve isto povremeno imam aritmiju(onu koju osjetim za ostale neznam i necu da mislim) i pored lijeka kojeg pijem, ali poboljsanje je vidljivo.
Nema nam dugo minje i tarcike ako neko zna sta ima kod njih kako su??
E sad za kraj jedan stari video klip, ali me jos uvijek zasmijava :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=uOCkG2Tt9uc
Malo smijeha nije na odmet :wink: :wink: :wink:
Slika
Slika
Slika
Odgovori